قیمت خوراک در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ شفاف شد
خوراک پتروشیمیها در ۵ ماه نخست سال ۷۰.۰۰۰ ريال بوده است.
در شهریور ۵۶.۴۵۲ريال و در مهرماه با فرض نسبت ۶۵%سوخت، گاز خوراک ۵۲,۱۰۹ريال در هر مترمکعب بوده است.
همچنین قیمت خوراک متانول سازها در ۵ ماه نخست ۶۳.۰۰۰ريال و در ماه های شهریور و مهر معادل ۹۵% خوراک سایر پتروشیمیها تعیین شده است.
#بهنام_صمدی
بورس | تحلیلگران برتر
قیمت خوراک در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ شفاف شد خوراک پتروشیمیها در ۵ ماه نخست سال ۷۰.۰۰۰ ريال بوده است.
خب به سلامتی یکی ازمهمترین ابهامات بازار هم شفاف شد
الان فقط نرخ تسعیر ارز بانکها مونده
#بهنام_صمدی
جزئیات تخصیص ۵۲ میلیارد دلاری ارز
معاون ارزی بانک مرکزی:
🔹میزان تخصیص ارز از ابتدای سال جاری تا بیستم آبان ماه به حدود ۵۲ میلیارد دلار و تامین ارز با رشد سه درصدی به ۴۲ میلیارد دلار رسید.
🔹از این رقم سهم وزارت صمت ۲۶.۶ میلیارد دلار، وزارت جهاد کشاورزی ۱۰.۴ میلیارد دلار و سهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲.۷ میلیارد دلار بوده است.
🔹در حوزه ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی، حدود ۱۲ میلیارد دلار، ارز نیمایی ۲۰ میلیارد دلار و در حوزه ارز اشخاص حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز تأمین شده است.
#پتروشیمی
سقف نرخ رو هفت هزار اعلام کرده بودند و پنج ماهه اول سال همین نرخ رو برای پتروشیمی ها فاکتور کردند برای متانولی ها(زاگرس -شفن-شخارک) شش هزار و سیصد
نرخ حدودی شهریور پنج هزار و ششصد و مهرماه پنج هزار و دویست
* این یعنی باز هم ابهام! فرض می کنیم بازار نرخ هفت تومنی پنج ماهه اول سال رو پیش خور کرده که این طور هست ولی چه تضمینی هست نرخ های شناور تا پایان سال مجددا افزایش نداشته باشند و به سقف نزدیک نشند!
من به عنوان سهام دار صنعت پتروشیمی باید تکلیفم رو با بهای اولیه بدونم و حساب سود و زیان شرکت رو داشته باشم تا درست تصمیم بگیرم اگر قرار باشد شناور باشد باز ابهام روی ابهام
#محسن_اسلامی
مهم؛
🚨 در مجمع #شکام اعلام شده که " نرخ فروش ارز محصولات شیمیایی بین 47 تا 48 هزار تومان است." این مساله مورد توجه فعالین بازار قرار گرفت و شنیده شد که بسیاری دیگر از صادرکنندگان متوسط و کوچک، چنین نرخ هایی را تجربه میکنند. برخی شنیده ها از افزایش نرخ تسعیر در نیما2 حکایت دارد.
#ولید_هلالات
#شاخص_کل
ببینید دوستان عزیز اگر می خواید معامله کنید و از بازار نون در بیارید باید به شاخص نزدیک بشید هم زمان با این که نیم نگاهی هم به شاخص از نمای میان مدت و.. داریم
تحلیل اولی که از شاخص ارائه کردیم عرض کردیم محدوده یک میلیون و نهصد و پنجاه محدوده حمایتی و برگشتی معتبر هست شاخص نسبت به این محدوده واکنش نشون داد سطح دو میلیون و سی رو شکست و در ادامه مقاومت دو میلیون و پنجاه نیز شکسته شد
اما کندل هائی که بالای دو میلیون و پنجاه بسته شدضعیف هستند و نیاز به کندل های قوی تری برای تثبیت بالای این مقاومت و حرکت به سمت سطوح بالاتر داریم
عزیزان نوسان گیر: حدضرر رو برای شاخص می تونند تثبیت شاخص زیر دو میلیون و پنجاه قرار بدند( تثبیت یعنی حداقل یک روز معامله کامل شاخص زیر دو میلیون و پنجاه)
عزیزان کوتاه مدتی(دو هفته تا یک ماه): حدضرر رو برای شاخص می تونند تثبیت زیر دو میلیون و سی قرار بدند
عزیزانی که نگاه میان مدت (عموما سه تا شش ماه) دارند حدضرر برای شاخص رو می تونند محدوده یک میلیون و نهصد و پنجاه در نظر داشته باشند
▪️ مطلب بالا یک فرضیه تکنیکی است توصیه ای برای ورود یا خروج از بازار نیست
#محسن_اسلامی
ارزش کل معاملات امروز بازار 242.309 میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 4181 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق های قابل معامله سهامی بوده است.
8.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اژهای: مردم دیگر به بورس اعتماد ندارند
رئیس قوه قضاییه:
🔹بستری برای سرمایهگذاری پولهای خرد مردم در کشور فراهم نیست.
🔹از چند سال پیش مسئولین هم تبلیغ کردند که مردم پول خود را در بورس سرمایهگذاری کنند، عدهای سود بردند و عده کثیری هم نتوانستند سودی کسب کنند.
#تحلیل_بازار
فشار فروش
امروز با خبر ابلاغ نرخ گاز به پتروشیمیها شروع شد. نرخی که به پتروشیمیها اعلام شده با مصوبهی فرمول همخوانی ندارد و بهصورت غیرقانونی ابلاغ شده است. برای 5 ماه نرخ 7000 تومان در نظر گرفته شده و برای شهریور نیز علیرغم اینکه خروجی فرمول 4880 تومان بوده، نرخ 5600 تومان ابلاغ شده. در مجموع بهنظر میرسد یک تخلف از قانون توسط یکی از ارکان دولت صورت گرفته ولی ما نمیدانیم آیا این نرخها نهایی میشود یا بازهم با پیگیری از دیوان عدالت اداری، جلوی این بیقانونی گرفته خواهد شد. در هر صورت با وجود انتشار این خبر نسبتا منفی، بازار با تقاضا شروع شد و مثبت قابلتوجهی را تجربه کرد. البته این مثبت عمدتا در نمادهای کوچک و متوسط بود. در ادامه فشار فروش در بازار زیاد شد اما میتوان گفت بازار خیلی محکم از پس این فشار فروش برآمد و تقریبا شرایط تعادل مثبت به کارش پایان داد. ارزش معاملات خرد 4200 میلیارد تومان بود و در همان حد پایین خودش ادامه پیدا کرد.
ماجرای خوراک پتروشیمی
ظاهرا یکی از ارکان دولت اصرار دارد که پتروشیمیها حداقل برای دورهای با نرخ 7000 تومان قیمت گاز را پرداخت کنند. علیرغم اینکه مصوبه ابلاغ نرخ 7000 تومان توسط مجلس ابطال شد و در نهایت قرار بر بازگشت به فرمول شد، و در همین راستا نیز، وزارت نفت نرخهای جدید را به شرکتها ابلاغ کرد، ظاهرا یکی از ارکان دولت وارد عمل شده و باعث شده نرخهایی که امروز بیرون آمد، ابلاغ شود. دلیل این عدول از قانون مشخص نیست، اما واقعا نمیدانیم پیگیریها از مراجع ذیصلاح میتواند جلوی بیقانونی مجدد را بگیرد یا نه. اما نکته مهمتر از خود نرخ، بیثباتی است که این رکن از دولت در صنعت پتروشیمی و سایر صنایع بوجود آورده است. این بیثباتی اصلا فارغ از بورس و نتیجهی آن ضربههای شدید اقتصادی در سالهای آتی خواهد بود.
4 میلیون حلقه لاستیک کمتر
دولت در 7 ماهه امسال 17 میلیون دلار ارز ترجیحی (28500 تومانی) بیشتر به لاستیک تخصیص داده است و ارز تخصیصی به کائوچو را 14 میلیون دلار کاهش داده. با این 17 میلیون دلار ارز تخصیصی بیشتر به لاستیک، چیزی حدود 4800 تن لاستیک بیشتر واردات انجام گرفته. اگر این 17 میلیون دلار به واردات کائوچو تخصیص داده میشد، 9000 تن کائوچو بیشتر وارد کشور میشود و با این 9000 تن کائوچو حدود 36 هزار تن لاستیک قابل تولید میشد. در واقع دولت ترجیح داد بهجای 36 هزار تن تولید داخل لاستیک، 4800 تن واردات انجام دهد. 36 هزار تن لاستیکی که میتوانست کمبود لاستیک در بازار داخل را پوشش دهد و مشکلات مصرفکنندگان را حل کند. در واقع دولت با این کار باعث شده 4 میلیون حلقه لاستیک کمتر در اختیار مردم قرار بگیرد.
تسعیر ارز بانکها
بانک ملت و بانک تجارت تراز ارزی خودشان را اعلام کردند. یک برنامهای بین بانکها و صندوق توسعه ملی در جریان است که صندوق توسعه ملی طلبش را از بانکها را بگیرد. لازمه این عملیات، مشخص شدن نرخ تسعیر ارز سیستم بانکی است. بههمیندلیل گمانهزنی میشود برخلاف سالهای گذشته که معمولا در انتهای سال و گزارش 12 ماهه، درآمد تسعیر ارز بانکها مشخص میشد، امسال در گزارش 6 ماهه حسابرسی شده این مهم تحقق یابد. هنوز نتیجهی این تصمیم مشخص نیست اما به هر حال اگر الان هم این درامد شناسایی نشود، در انتهای سال شناسایی خواهد شد.
1402/08/22
#حسن_کاظمزاده
🔹خسارت بیمه شدگان طرح سهام یار پرداخت شد؛
۱.بیش از ۴۰ درصد از سرمایهگذاران حاضر در طرح سهامیار، حداقل به مدت یکسال تشویق به عدم فروش و نگهداری سبد سهام خود شدند.
۲. ۴۰ همین موضوع موجب شد تا در تاریخ اجرای آن، شاهد تغییر روند بازار و رشد شاخص پس از لمس پایینترین مقدار در طول سال ۱۴۰۱ باشیم.
۳.در همین راستا به منظور جلب اعتماد سهامداران، زمینه استفاده از اعتبار و برند صندوق تثبیت بازار سرمایه فراهم و این موضوع با استقبال بیش از نیم میلیون از سهامداران خرد مواجه شد.
۴.در نهایت به دلیل کسب بازده بیش از ۲۰ درصد توسط اکثریت استفاده کنندگان از این طرح به دلیل رشد بازار ظرف یکسال گذشته، مبلغ ۶۴ میلیارد ریال، به عنوان خسارت به حساب مشارکت کنندگان در طرح سهامیار پرداخت شد.
۵.از مجموع ۵۰۲,۹۹۱ استفاده کننده از این طرح با مجموع دارایی بالغ بر ۶۸ هزار میلیارد ریال، تعداد ۲۰۴,۵۰۳ نفر پرتفوی خود را از تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۲ به مدت یکسال نگهداری و از میان آنها، تعداد ۱۱,۶۸۲ نفر بازده کمتر از ۲۰ درصد کسب کردند که در مجموع مبلغ ۶۴ میلیارد ریال به عنوان خسارت به حساب آنها واریز شد.
بورس | تحلیلگران برتر
شاخص کل بروزرسانی فقط بروزرسانی تحلیل گذشته هست ... 1) به لحاظ قیمت یک حمله نافرجام داشت (علامت
فقط انفجار در ارزش معاملات باقی مونده ...
منتظریم ...
#مجید_مویدی
🟢 بیست و سوم آبان ماه | سلام دوست گرامی
بازار را در حالی آغاز می کنیم که شاخص مقاومت دو میلیون و پنجاه را شکسته است ولیکن کندل های زده شده بالای این مقاومت قوی نیستند و بسیار مهم هست که شاخص بتواند با یک کندل قوی امروز و فردا از سطح دو میلیون و پنجاه فاصله بگیرد
در گروه پتروشیمی و در ارتباط با نرخ های اعلامی دیروز صحبت کردیم سایه ابهام و شناوری قیمت بر سر گروهی که حدودا سیزده درصد از ارزش بازار را به خود اختصاص داده است می ماند و این خبر نه برای گروه نه برای بازار خوب نیست
در گروه بانکی #وتجارت نیز تراز ارزی خود را اعلام کرد ششصد و سی میلیون یوروست و به نظر می رسد در صورت تسعیر، سود بالای سه همتی شناسائی کند... قبلا #وبملت نیز تراز ارزش خود را پنج میلیارد دلار اعلام کرد قبلا عرض کردیم در صورت تسعیر وبملت ، وتجارت ، #وبصادر می توانند مورد توجه باشند #وپارس نیز با توجه به نسبت سود به مارکت سهم می تواند مورد توجه باشد
در گروه خودروئی #خبهمن که در محدوده صد و شصت کف سازی کرده بود با گزارش های بهمن موتور و سیبا موتور با تقاضای نسبتا خوبی روبرو شد خبهمنی که به واسطه همین زیر مجموعه ها و احتمال خرید بلوک #خودرو می تواند مورد توجه باشد ولی اصولا به صورت تاریخی ثابت کرده است که نمی تواند رشدهای قوی و شارپی داشته باشد در این گروه #خزامیا که یک پله بنیادی قوی تری نسبت به هم گروهی ها دارد برای رشد باید مقاومت ششصد و بیست را بشکند شکست این مقاومت به منزله خروج از روند نزولی کوتاه مدت است
#محسن_اسلامی