🕋📜🕋📜🕋
🕋
#انس_با_حضرت_قرآن
#تلاوت_حضرت_قرآن
ا❁﷽❁ا
✨الَّذينَ آتَيْناهُمُ الْكِتابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تِلاوَتِهِ أُولئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ وَ مَنْ يَكْفُرْ بِهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْخاسِرُون
(سوره بقره، آيه ۱۲۱)
🔰عنِ الصَّادِقِ (علیه السلام):
عَلَيْكُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ
بر شما باد به تلاوت حضرت قرآن [مداومت داشته باشید]
📔وسائل الشيعة، ج۶ ص: ۱۹۰
*⃣یکی دیگر از مصادیق انس با حضرت قرآن که هم در آیات حضرت قرآن و هم در فرمایشات نورانی حضرات قرآن ناطق (علیهم السلام)، مؤمنین به آن سفارش و أمر شده اند، «تلاوت حضرت قرآن» است.
◽️تلاوت، از ریشه «تلو»، به معنای «اتّباع» است. گرچه در معنای ظاهر، به خواندن آیات حضرت قرآن که یکی پس از دیگری و در اتباع یکدیگر صورت می پذیرد، تلاوت گفته می شود، اما حقیقت معنای آن، متابعت از حضرت قرآن در قرائت و دنبال کردن معانی و پیروی در عمل میباشد. به عبارت دیگر ، تلاوت ، خواندن صورت ظاهر آیات است به همراه توجه به معانی و مفاهیم و مصادیق و اوامر و نواهی حضرت قرآن.
📓الموسوعة الفقهیّة، ج۱۳، ص۲۵۰ـ۲۶۰
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
◀️تلاوت در نقطه وحدت و مطلق معنا، تنها مخصوص حضرات قرآن ناطق و «الَّذينَ آتَيْناهُمُ الْكِتابَ» (علیهم السلام) است که تا این تلاوت از جانب حضرات معدن وحی الله (علیهم السلام) بر خلق صورت نپذیرد، کسی به معانی و مفاهیم آیات حضرت قرآن و اوامر و نواهی آن پی نبرده و درکی از کلام خداوند عزوجل نخواهد داشت:
▫️عن ابی عبدالله (علیه السلام) : قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ «الَّذِينَ آتَيْناهُمُ الْكِتابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تِلاوَتِهِ أُولئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ » قَالَ:
هُمُ الْأَئِمَّةُ علیهم السلام.
📔الكافي ؛ ج۱ ؛ ص۲۱۵
✔️در آیات حضرت قرآن، تلاوت حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) بر مردم ، به عنوان یکی از منت های ذات اقدس اله بر آنان بر شمرده شده است؛ تلاوتی که سبب می گردد تعلیم کتاب و حکمت، در قلوب خلق مؤثر واقع شده و ممکن گردد:
✨لقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنينَ إِذْ بَعَثَ فيهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كانُوا مِنْ قَبْلُ لَفي ضَلالٍ مُبين
(سوره ال عمران،آيه ۱۶۴)
🖋لذا خداوند عزوجل، به رسول خویش (صلی الله علیه و اله و سلم) أمر می نماید تا آنچه به او وحی شده است را بر مردم تلاوت نماید؛ و این شأن را [در مطلق معنا] تنها مخصوص حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و اله و سلم) معرفی می نماید . به عبارت دیگر، همو که بر او وحی میشود، تلاوت نیز تنها از لسان او بر مردم جاری می گردد:
✨اتْلُ ما أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتابِ .. (سوره عنکبوت،آیه ۴۵)
✨و اتْلُ ما أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنْ كِتابِ رَبِّكَ ...(سوره کهف،آيه ۲۹)
✨رسُولاً يَتْلُوا عَلَيْكُمْ آياتِ اللَّهِ مُبَيِّناتٍ لِيُخْرِجَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ ..(سوره طلاق، آيه ۱۱)
⏪این تلاوت که از لسان مبارک حضرت معدن الوحی و التنزیل (صلی الله علیه و اله و سلم) صادر می شود، صبغه تنذیری دارد؛ به عبارت دیگر، با تلاوت آن حضرت است که انذار محقق شده و هدایت از ضلالت بر خلق تمییز داده می شود؛ چنانکه در آیات سوره مبارکه نمل، شأن تلاوت با شأن «منذر» بودن حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) تعریف می شود:
✨إنَّما أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ رَبَّ هذِهِ الْبَلْدَةِ الَّذِي حَرَّمَها وَ لَهُ كُلُّ شَيْءٍ وَ أُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ * وَ أَنْ أَتْلُوَا الْقُرْآنَ فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما يَهْتَدِي لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَقُلْ إِنَّما أَنَا مِنَ الْمُنْذِرِينَ
(سوره نمل،آيات ۹۱ و ۹۲)
▫️ای رسول، به مردم بگو : من به تلاوت حضرت قرآن بر شما، أمر شده ام؛ پس هر کس هدایت شود، به نفع خود هدایت شده و هر کس گمراه شود، پس بگو که من تنها از انذارکنندگان هستم
🖋یکی از أسرار و وجوه تلاوت شدن قرآن از رأس مبارک حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) و نقطه تحت باء بسم الله، نیز همین بوده است؛ تلاوتی که هم منذر بود و هم هادی . منذر برای آنان که از حقیقت غافل بوده اند و هادی برای آنان که طالب هدایت بودند و اتمام حجتی برای همگان (حتی قتلة و ظلمة ، لعنة الله عليهم اجمعين).
▫️و هُوَ عَلَى رُمْحٍ .. سَمِعْتُهُ يَقْرَأُ «أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْكَهْفِ وَ الرَّقِيمِ كانُوا مِنْ آياتِنا عَجَباً» (سوره کهف، آیه۹) فَقَفَّ وَ اللَّهِ شِعْرِي عَلَيَّ وَ نَادَيْتُ رَأْسُكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ أَعْجَبُ وَ أَعْجَبُ !
📔الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج۲ ص: ۱۱۷
🕋
🕋📜🕋📜🕋
#انس_با_حضرت_قرآن
#تلاوت_حضرت_قرآن
⚜قال مولانا صاحب العصر و الزمان (ارواحنا فداه) فی زیارة الناحیة المقدسة:
✨يا جَدَّاه.. کُنْتَ لِلرَّسولِ وَلَداً وَ لِلْقرآنِ سَنَدا
ای جدم یا حسین (علیه السلام)! تو برای رسول خدا (صلوات الله علیه) فرزند، و برای قرآن سند و پستوانه ای محکم بودی
🕋حضرت مولانا اباعبدالله الحسین ، شریک القرآن، ثقل أکبر حضرت قرآن و سند القرآن (علیه السلام) ، در مسیر حرکت کاروان حسینی به سوی میدان عبودیت کربلاء، اوامر مبارکی که از ناحیه مقدسه شان صادر می شد را با تلاوت حضرت قرآن بر مردم تبیین می نمودند:
از ابتدای خروج از مدینه منوره، ورود به حرم امن مکه، در مسیر خروج از مکه و حرکت به سوی کوفه، با شنیدن خبر شهادت مسلم بن عقیل (علیه السلام)، .. و در تمامی خطباتی که در صحرای کربلاء ایراد فرمودند.. و پس از شهادتشان از رأس مبارک ، قرآن تلاوت می نمودند تا هم سبب تنبه و بیداری غافلان و هم هدایتی برای طالبان هدایت و هم اتمام حجت برای ظالمان و کافران باشد.
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
از همین حالا تصمیم بگیر و زندگیت رو با قرآن بهتر بساز...
🍀سبک زندگی قرآنی
🍀خانواده قرآنی
🍀ترببت قرآنی
🍀تفسیرانفسی قرآن کریم
فقط ۳۰ ثانیه وقت بزار و ثبت نام کن
▫️https://zarinp.al/359389
🔻پشتیبانی خواهران@ava_khaharan
🔻پشتیبانی برادران @ava123481
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
✨
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء_7
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
✨ولَوْ تَرَیَ إِذْ وُقِفُواْ عَلَی النَّارِ فَقَالُواْ یَا لَیْتَنَا نُرَدُّ وَلاَ نُکَذِّبَ بِآیَاتِ رَبِّنَا وَنَکُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ * بَلْ بَدَا لَهُم مَّا کَانُواْ یُخْفُونَ مِن قَبْلُ وَلَوْ رُدُّواْ لَعَادُواْ لِمَا نُهُواْ عَنْهُ وَإِنَّهُمْ لَکَاذِبُونَ
🔆و ای کاش (منکران را) هنگامی که بر آتش عرضه میشوند، میدیدی که میگویند: کاش بازگردانده میشدیم و (دیگر) آیات پروردگارمان را تکذیب نمی کردیم و از مؤمنان میشدیم. * (ولی چنین نیست) بلکه آن چه را پیش از این نهان میداشتند، برای آنان آشکار شده است. و اگر هم بازگردانده شوند قطعا به آن چه از آن منع شده بودند برمی گردند و آنان دروغگویند.
📕سوره مبارکه انعام آیات ٢٧ و ٢٨
💢جابر بن عبدالله نقل می کند که همراه امیرالمؤمنین(علیه السلام) خارج از کوفه بودیم سپس وارد کوفه شدیم و من به دنبال او وارد مسجد شدم. ایشان چند گام برداشت، در حالی که میفرمود: قسم به خدا، این کار را نمی کنم، نه به خدا این کار هیچ گاه از من سر نزند.
🔺 گفتم: سرورم با که صحبت میکنی؟ و چه کسی را مورد خطاب قرار میدهی؟ در حالی که من کسی را نمی بینم!
🔺ایشان فرمودند: ای جابر! حجابها دریده شد و من توانستم برهوتی را ببینم و (شنبویه و حبتر ) را دیده ام، در حالی که در درون 🔥تابوتی در برهوت مورد شکنجه قرار داشتند، پس صدا زدند که: ای ابوالحسن! ای امیر مؤمنان! ما را به دنیا برگردان تا به فضیلت و ولایت تو اقرار و اعتراف کنیم.
📌پس گفتم: قسم به خدا این کار را نمی کنم، نه به خدا این کار هیچ گاه از من سر نزند. سپس این آیه را خواندند: «وَلَوْ رُدُّواْ لَعَادُواْ لِمَا نُهُواْ عَنْهُ وَإِنَّهُمْ لَکَاذِبُونَ» ای جابر! هیچ کسی با وصیت یکی از اوصیای پیامبران مخالفت نکند، مگر این که خدا او را در روز قیامت، نابینا محشور میکند و در صحنههای قیامت با افتان و خیزان بر زمین میخورد.
📕 تاویل الایات: ج۱ ص ۱۶۳ ح ۲.
✨
✨
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
✨
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء_۷
✨بسم الله الرّحمن الرّحیم✨
✨والَّذِینَ کَذَّبُواْ بِآیَاتِنَا صُمٌّ وَبُکْمٌ فِی الظُّلُمَاتِ مَن یَشَإِ اللّهُ یُضْلِلْهُ وَمَن یَشَأْ یَجْعَلْهُ عَلَی صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ
✨و کسانی که آیات ما را دروغ پنداشتند، در تاریکیهای (کفر) کر و لالند، هر که را خدا بخواهد گمراهش میگذارد؛ و هر که را بخواهد بر راه راست قرارش میدهد.
📗سوره مبارکه انعام آیه ٣٩
💠 محمد بن فضیل، از ابو حمزه بن علی روایت کرد که: از امام باقر (علیه السّلام) درباره این آیه «وَالَّذِینَ کَذَّبُواْ بِآیَاتِنَا صُمٌّ وَبُکْمٌ فِی الظُّلُمَاتِ مَن یَشَإِ اللّهُ یُضْلِلْهُ وَمَن یَشَأْ یَجْعَلْهُ عَلَی صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ» پرسیدم.
👈🏻پس امام (علیه السلّلام) فرمودند: این آیه در مورد کسانی نازل شده است که اوصیای خودشان را تکذیب کردند «صُمٌّ وَبُکْمٌ» چنان که خدا فرمود: «فِی الظُّلُمَاتِ» کسی که از فرزندان ابلیس باشد، به اوصیا ایمان ندارد و هیچ گاه آنان را باور ندارد و آنان کسانی هستند که خدا آنها را گمراه ساخته است ...
📗تفسیر قمی، ج ۱، ص ۲۰۶.
✨
⚜️
✨
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
✨
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء_۷
✨بسم الله الرّحمن الرّحیم✨
✨فلَمَّا نَسُواْ مَا ذُکِّرُواْ بِهِ فَتَحْنَا عَلَیْهِمْ أَبْوَابَ کُلِّ شَیْءٍ حَتَّی إِذَا فَرِحُواْ بِمَا أُوتُواْ أَخَذْنَاهُم بَغْتَةً فَإِذَا هُم مُّبْلِسُونَ * فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِینَ ظَلَمُواْ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ
✨پس چون آن چه را که بدان پند داده شده بودند فراموش کردند، درهای هر چیزی (از نعمت ها) را بر آنان گشودیم، تا هنگامی که به آن چه داده شده بودند شاد گردیدند؛ ناگهان (گریبان) آنان را گرفتیم، و یکباره نومید شدند * پس ریشه آن گروهی که ستم کردند برکنده شد، و ستایش برای خداوند، پروردگار جهانیان است
📗سوره مبارکه انعام آیات ۴۴ و۴۵
💠 از حمزه روایت شده است که از امام باقر (علیه السلام) پیرامون این آیه:
✨«فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُکِّرُواْ بِهِ فَتَحْنَا عَلَیْهِمْ أَبْوَابَ کُلِّ شَیْءٍ» سئوال کردم.
فرمودند: و اما این سخن خداوند تبارک و تعالی: «فَلَمَّا نَسُواْ مَا ذُکِّرُواْ بِهِ» یعنی هنگامی که ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) را ترک کردند، در حالی که به آن امر شدند «فَتَحْنَا عَلَیْهِمْ أَبْوَابَ کُلِّ شَیْء» یعنی دولت و (شوکت و نفوذ) آنان در دنیا و آن چه برای آنان گسترده شده است و اما در این فرموده وی: «حَتَّی إِذَا فَرِحُواْ بِمَا أُوتُواْ أَخَذْنَاهُم بَغْتَةً فَإِذَا هُم مُّبْلِسُونَ» منظور، قیام و ظهور حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است، به طوری که گویی هیچ گاه شوکت و نفوذی نداشته اند.
مقصود از کلمه «بَغْتهً» که در آیه شریفه آمده، همین است. بنابراین خداوند تبارک و تعالی با نازل کردن این آیه بر حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، (ظهور) حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را به ایشان خبر داده است.
📗 تفسیر قمی، ج ۱، ص ۲۰۷.
✨
⚜️
✨
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️