هدایت شده از هوالحکیم🌷محمّدحسین صالحی
🔴 سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی #نفس_زکیهی_مقاومت بود، که در حیاتش در راه امام زمانش همیشه در حال مبارزه بود، و در سحر جمعه ۱۳ دی ۹۸ (۱۷ جمادی الاولی ۱۴۴۱، ۳ ژانویه ۲۰۲۰)، با #شهادت_تابناکش تابش #تشعشع_شمس_ظهور را برای امام زمانش در دل تمام داغدارانش باز نمود، و طلوع کامل حق و نابودی کامل باطل را به #فتح_الفتوح_جهانی به خون شهدای عاشورایی و فاطمی متصل نمود...
🏴
🇮🇷 این خون سرخ #شهید_جهانی_ما، این پرچم مبارزه #قاسم_الجبارین در کربلای امام حسینِ ما، بزودی به پرچمِ جهانی ظلمت شکن #امام_زمان_ما تقدیم خواهدشد، و #پیراهن_سیاه_عاشورا و داغ همیشگی ما از ظلم زمانه را به #پیراهن_سفید_ظهور تبدیل خواهد کرد. 🇮🇷
🏳
العبد محمدحسین صالحی
@Salehy
بسم الله
فقط #متاهلین بخوانند!! 😳
پیشگیری از #کرونا با #رابطه_زناشویی
#ایمنی بیشتر در خانوادههای #تعدد_زوجاتی
🔸
🔸 در یادداشت خانم زینب بهرامی؛ دانشجوی بخش اپیدمیولوژی مهندسی محیط زیست و سلامت دانشگاه کیوتوی ژاپن، پیرامون #ویروس_کرونا آمده است:
🔻 دکتر توموکی (همکارم) گفت: تعداد زیادی از فوتیهای چینی بهخاطر ضعف نبوده است بلکه #استرس و وحشت بسیار بالا #سیستم_ایمنی بدن افراد را از کار انداخته بود!
⭕️ منبع 👇
🌐 tasnimnews.com/fa/news/1398/12/04/2209150/بزرگترین-دروغی-که-درباره-کرونا-به-مردم-ایران-چین-و-جهان-گفته-اند
🔸بنابرین، #کاهش_استرس ، و افزایش قدرت #سیستم_ایمنی_بدن، یکی از راههای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا است. 👇
🔸 در افرادی که دارای رابطه زناشویی هستند ، #سیستم_ایمنی_بدن قویتر از افراد فاقد رابطه زناشویی است. سیستم ایمنی بدن مانند یک سد در مقابل عفونتها و سلولهای سرطانی عمل میکند.
🔸 1 یا 2 بار ارتباط جنسی در هفته موجب افزایش میزان یک آنتی بادی به نام ایمونوگلوبین A یا IgA در بدن میشود که میتواند در برابر سرماخوردگی و سایر عفونت ها ایمنی ایجاد کند.
🔻 برای بررسی این اثر، محققان دانشگاه پنسیلوانیا نمونه بزاق 112 نفر (حاوی IgA) را مورد ارزیابی قرار دادند. در کسانی که 1 یا 2 بار در هقته ارتباط جنسی داشتند، میزان این آنتی بادی به مراتب بالاتر بود.
🔻آنتیبادیها، مسئول دفاع از بدن در مقابل عفونتها و سلولهای سرطانی هستند. داشتن رابطه زناشویی منظم و موثر، باعث کاهش میزان ابتلا به #بیماریهای_ویروسی میشود، بیماریهایی مثل سرماخوردگی و #آنفلوانزا [و اضافه بفرمایید ویروس #کرونا].
🔸 همچنین رابطه زناشویی در ساعات اولیه روز مانند یک ورزش صبحگاهی محسوب میشود. رابطه زناشویی باعث #کاهش_استرس و اضطراب میشود. با برانگیختگی زناشویی، هورمونی در مغز ترشح میشود که باعث کاهش اضطراب و استرس فرد میشود.
🔻بر اساس تحقیقات انجام شده در اسکاتلند یکی از اثرات قابل توجه رابطه جنسی، پایین آوردن #فشارخون و #کاهش_استرس است. شرح این مطالعه در نشریه روانشناسی به چاپ رسیده است. در این پژوهش، محققان 24 زن و 22 مرد را تحت شرایط استرس زا مانند سخنرانی در جمع قرار داده و فشارخون آنها را در این شرایط ثبت نمودند. نتایج نشان داد کسانی که قبل از قرار گرفتن در معرض شرایط استرس زا رابطه جنسی داشتند، واکنش بهتری نسبت به استرس نشان دادند.
🔸همچنین رابطه زناشویی باعث افزایش #نشاط و تمرکز و اعتمادبهنفس میشود. حین رابطه زناشویی، هورمونی به اسم آندورفین ترشح میشود که باعث بهبود خلق میشود. افرادی که دارای #خلق_افسردهای هستند، با داشتن روابط زناشویی منظم و موثر خلقشان خوب شده و رفتارشان بهبود پیدا میکند.
🔸اثرات دیگر ثابت شده علمی عبارتند از: کاهش خطر سرطان پروستات، بهبود سلامت سیستم قلبی-عروقی ، #تسکین_درد_بدن (با افزایش ترشح اکسی توسین، اندروفین افزایش یافته و درد کاهش می یابد)، خواب بهتر، تقویت عضلات لگن، حال خوب، افزایش صمیمیت، سوزاندن کالری، افزایش انعطاف پذیری و تعادل و توان، #کاهش_فشارخون، و...
⭕️ منبع: ۱۳ اثر مفید رابطه زناشویی بر بدن👇
🌐 seemorgh.com/health/s-x-l-health/s-x-l-health-in-family/155849-155849
🌐 niniban.com/fa/news/104923/فواید-روابط-زناشویی-ده-نکته-مهم
🔸
🔸همانطور که ملاحظه شد، تحقیقات تجربی این اثر ویژه را نشان میدهد که رابطه زناشویی بر ازبین بردن استرس و عفونت های ناشی از ویروس ها با تقویت #سیستم_ایمنی_بدن بسیار مؤثر است. و پر واضح است که این #ایمنی بخاطر رابطهی زناشوییِ بیشتر و پرکیفیت تر در خانوادههای #تعدد_زوجاتی بالاتر از خانوادههای تک همسری بوده، و در ایندو با رابطه پایدار و حلال و آرام، ایمنی بسیار بیشتر از مجردین (ولو با روابط مقطعی) است.
🔸حال اگر توجه بیابیم که این توصیهی درمانی با داروی #رابطه_زناشویی، برای درمان بیماریها، به نقل از امامان معصوم (علیهم السلام) قرنها پیش برای شیعیانشان تجویز شده، چطور باید #شاکرانه و #عاشقانه به وجود ایشان افتخار کرد، و استحکام #سنت_ازدواج و #تعدد_زوجات میان ایشان و شیعیانِ نابشان را ستود، و در پیروی از مکتب ایشان خویشتن را خالص نمود. 👇
💎 دو حدیث از امام اول (علیّ اول) و امام هشتم (علیّ سوم) (علیهما السلام) در ادامه 👇👇👇
🔸 eitaa.com/WahdatZojat/360 👇
#حدیث_اول
🔸... جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ الْجُعْفِيِّ، عَنْ مُحَمَّدٍ الْبَاقِرِ عَلَيْهِ السَّلَامُ، عَنْ أَبِيهِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ، قَالَ: قَالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ:
«إِذَا كَانَ بِأَحَدِكُمْ أَوْجَاعٌ فِي جَسَدِهِ، وَ قَدْ غَلَبَتْهُ الْحَرَارَةُ، فَعَلَيْهِ بِالْفِرَاشِ»،
قِيلَ لِلْبَاقِرِ (عَلَيْهِ السَّلَامُ): يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ، مَا مَعْنَى الْفِرَاشِ؟
قَالَ: غِشْيَانُ النِّسَاءِ فَإِنَّهُ يُسَكِّنُهُ وَ يُطْفِيهِ [َيُطْفِئُه].
🔸نقل میکند جابر بن یزید جُعفی، از امام محمد باقر (علیه السلام) و ایشان از پدرشان امام سجاد (عليه السلام) که فرمودند: امام علی اميرالمؤمنين (علیه السلام) فرموده اند:
🌟هرگاه كسي دردهایی (أوجاع) در بدن خود داشته باشد، و حرارت بر مزاجش غالب شود (مانند حالت فشارخون بالا، داغ شدن بدن، خستگی و سستى و بیحالی و...) پس بر او باد فِراش [همسر خويش] (جماع كند تا دردش تسكين يابد).
از امام باقر (ع) پرسیدند: ای فرزند رسول خدا! منظور از #فراش [در بیان امیرالمؤمنین (ع)] چیست؟
حضرت فرمودند: منظور از فراش، جماع کردن با زنان است، پس همانا رابطه زناشویی موجب تسکین او شده و دردش را ساکت و خاموش میکند.
(بحارالانوار، ج 100 ص291 و ج59 ص264 / الفصول المهمة في أصول الأئمة (تكملة الوسائل)، ج3 ص204 / طب الأئمة عليهم السلام، ص94 / سفینة البحار، ج1 ص654 و ج5 ص282) 👇
🌐 hadith.inoor.ir/hadith/288236
🔸
#حدیث_دوم
💫 قال الرضا (علیه السلام) :
🌟مَنْ أَرَادَ أَنْ يَذْهَبَ بِالْبَلْغَمِ فَلْيَأْكُلْ كُلَّ يَوْمٍ جَوَارِشْناً حِرِّيفاً وَ يُكْثِرُ دُخُولَ الْحَمَّامِ وَ إِتْيَانَ النِّسَاءِ وَ الْقُعُودَ فِي الشَّمْسِ وَ يَتَجَنَّبُ كُلَّ بَارِدٍ فَإِنَّهُ يُذِيبُ الْبَلْغَمَ وَ يُحْرِقُهُ.
🔸همچنین، نقل از امام علی بن موسی الرضا (علیهما السلام) است که فرمودند:
🌟هركس بخواهد از بلغم (عفونت) در مزاج خويش بكاهد، هر روز قدری جوارش حریف بخورد، و حمام رفتن و عمل جماع (رابطه زناشویی) با زنان را زیاد کند، و مدت زيادي در آفتاب بنشيند و از غذاهاي سرد و مرطوب و ترش بپرهيزد. این دستورالعمل بلغم (عفونت) را میسوزاند و نابود میکند.
(مكاتيب الأئمة عليهم السلام، ج5 ص 209 / طب الإمام الرضا عليه السلام (الرسالة الذهبية)، ص 41 و 42) 👇
🌐 hadith.inoor.ir/hadith/335115
🔸
✅ البته دقت در حالت دارویی این تجویز ها باید بشود، و در حالت عادی، تعادل (به وقت میل و کشش مزاج بدن) حفظ شود. ضمن آنکه پرهیزها یا تجویزهای خوراکی برای سلامت مزاج هم بجای خود محفوظند.
🔸
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖وحدت زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم تعدد زوجات
💞 t.me/WahdatZojat
💞 eitaa.com/WahdatZojat
🌷قال أميرالمؤمنين (عليه السلام) :
🌸 أَنَا أَبُو الیَتَامَی وَ المَسَاکِین
💞 وَ [أَنَا] زَوجُ الأَرَامِل
✨من آنم که #پدر_یتیمان و بیچارگانم
✨ و منم #شوهر_بیوه_زنان
🌷ولادت مولا مبارک
💞 @WahdatZojat
توحید در وحدت زوجات
🌷قال أميرالمؤمنين (عليه السلام) : 🌸 أَنَا أَبُو الیَتَامَی وَ المَسَاکِین 💞 وَ [أَنَا] زَوجُ الأَرَا
🌸 متن ارسالی ۱۳ رجب سال ۹۷، #عیدی از جوار مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام 👇
🌐 https://t.me/wahdatzojat/247 👇👇👇
بسم الله
#پدر_یتیمان
#شوهر_بیوه_زنان
#افتخارمولا_به_تعددزوجاتش_با_ارامل
#عیدی_ولادت_مولا #۱۳_رجب
#صفات_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
🔶 t.me/wahdatzojat/244
🔸#۱۳_رجب، ۱۱ فروردین ۹۷ از #نجف_اشرف، و امروز ۱۸ اسفند ۹۸ از قم، تبریک صمیمانه وشادمانه عرض میکنم به شما محبین وشیعیان امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)، که همه مان با #سقایت_مولا (ساقی المؤمنين) از گوارای حوض کوثر محبت و ولایتش، این سرور وشادی و نشاط وحلاوت ایمان به مولایمان را یافته ایم.
🌸 #الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولاية أميرالمؤمنين و أحد عشر أولاده المعصومين (علیهم السلام)
🔶
🌷بعنوان #عیدی در این زمان و مکان نورانی، حدیثی ناب از مولا را هدیه میکنم، که در آن مولایمان با افتخار در کنار برجسته ترین صفاتشان، اشاره به صفتشان در #تعددزوجات و #پدری_برای_یتیمان و #شوهری_برای_بیوه_زنان نیز میفرمایند که :
👌🌸"أَنَا أَبُو الیَتَامَی وَ المَسَاکِینِ و [أَنَا] زَوجُ الْأَرَامِل"👇👇👇
🔶
🔸در بحارالانوار ج۴ ص۸و۹، از توحید صدوق، حدیثی از امام صادق (علیه السلام) نقل میفرماید :
🔻عَن أَبِی بَصِیرٍ عَن أَبِی عَبدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ :
🔻قَالَ أَمیرالمُؤمِنِینَ (علیه السلام) فی خطبة :
🌷 أَنَا الهَادِی وَ أَنَا المُهتَدِی،
✨منم آن هدایت کننده بسوی خدا
( #رعد۷ : وَلِكُلِّ قَومٍ هَاد ) ،
✨ و منم هدایت یافته از خدا
( #اعراف۱۷۸ : مَن يَهدِ اللَّهُ فَهُوَ المُهتَدِي / #طه۱۳۵ : فَسَتَعلَمُونَ مَنْ أَصحابُ الصِّراطِ السَّوِي ّ وَ مَنِ اهْتَدي )
🔸
🌸 وَ أَنَا أَبُو الْیَتَامَی وَ الْمَسَاکِین،
💞 وَ [أَنَا] زَوْجُ الْأَرَامِل،
✨و من آنم که #پدر_یتیمان و بیچارگانم،
✨ و منم #شوهر_بیوه_زنان.
🔸
🌼 وَ أَنَا مَلجَأُ کُلِّ ضَعِیفٍ وَ مَأمَنُ کُلِّ خَائِفٍ،
✨و منم پناهگاه برای هر ضعیف و ناتوان، و آرامگاهِ امن برای هر خائف و ترسان.
🔸
💐 وَ أَنَا قَائِدُ المُؤمِنِینَ إِلَی الجَنَّةِ،
🌺 وَ أَنَا حَبلُ اللَّهِ المَتِینُ،
🌻 وَ أَنَا عُروَةُ اللَّهِ الوُثقَی وَ کَلِمَةُ التَّقْوَی،
✨و منم راهبر مؤمنان به سوی بهشت الهی،
✨و منم آن ریسمان محکم خداوند
(#آل_عمران۱۰۳ : وَاعتَصِمُوا بِحَبلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا)،
✨ و منم آن دستگیره مطمئن خدا
( #بقره۲۵۶ و #لقمان۲۲ : فَقَدِ استَمسَكَ بِالعُروَةِ الوُثقَىٰ)،
✨ و منم آن کلمه تقوای الهی
( #فتح۲۶ : وَ أَلزَمَهُم كَلِمَةَ التَّقوَى ).
🔸
🌹 وَ أَنَا عَینُ اللَّهِ وَ لِسَانُهُ الصَّادِقُ وَ یَدُهُ،
✨و منم چشم [بینای] خدا،
✨ و منم زبان صادق حق تعالی
( #شعراء۸۴ : وَ اجعَل لِي لِسانَ صِدقٍ فِي الآخِرِينَ / #مریم۵۰ : جَعَلنا لَهُم لِسانَ صِدقٍ عَلِيًّا / #عن_الصادق (علیه السلام) : هُوَ عَلِیُّ بنُ أَبِی طَالِبٍ ع عُرِضَت وَلَایَتُهُ عَلَی إِبرَاهِیمَ ع فَقَالَ اللَّهُمَّ اجعَلْهُ مِن ذُرِّیَّتِی فَفَعَلَ اللَّهُ ذَلِکَ - کشف الغمة ۹۴- ) ،
✨ و منم آن دست [قدرت] الهی
( #فتح۱۰ : يَدُ اللّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِم )
🔸
☀️و أَنَا جَنبُ اللَّهِ، الَّذِی یَقُولُ : «أَن تَقُولَ نَفسٌ یا حَسرَتی عَلی ما فَرَّطتُ فِی جَنبِ اللَّه» (زمر۵۶)،
✨و منم آن #جنب_الله (پهلوی خدا از شدت قرب)، که خداوند فرمود: «تا اینکه کسی نگوید: افسوس بر کوتاهی کردن من نسبت به پَهلوی خدا (جنب الله) »
🔸
❤️ وَ أَنَا یَدُ اللَّهِ المَبسُوطَةُ عَلَی عِبَادِهِ بِالرَّحمَةِ وَ المَغفِرَةِ
💜 وَ أَنَا بَابُ حِطَّةٍ
✨و منم آن دست بازشده خدا بر سر بندگانش، که رحمت و مغفرت الهی را بر آنها گسترده
✨و منم آن درب بخشایش و آمرزش و ریزش گناهان
( #بقره_۵۸ : وَادخُلُوا البَابَ سُجَّدًا وَقُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِر لَكُم خَطَايَاكُم وَسَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ / #اعراف۱۶۱ : قُولُوا حِطَّةٌ وَ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً نَغْفِرْ لَكُمْ خَطِيئاتِكُمْ سَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ )
[✨قال رسول الله (صلی الله علیه وآله) : إِنَّمَا مَثَلُ أَهلِ بَيتِي فِيكُم مَثَلُ بَابِ حِطَّةٍ فِي بَنِي إِسرَائِيلَ، مَن دَخَلَ غُفِرَ لَهُ.
✨قال علی(علیه السلام) : إنَّمَا مَثَلُنَا فِي هَذِهِ الْأُمَّةِ كَسَفِينَةِ نُوحٍ وَ كَبَابِ حِطَّةٍ فِي بَنِي إسرَائِيل adyannet.com/fa/news/14982 ]
🔸
👌 مَن عَرَفَنِی وَ عَرَفَ حَقِّی فَقَد عَرَفَ رَبَّهُ لِأَنِّی وَصِیُّ نَبِیِّهِ فِی أَرضِهِ وَ حُجَّتُهُ عَلَی خَلقِهِ لَا یُنکِرُ هَذَا إِلَّا رَادٌّ عَلَی اللَّهِ وَ رَسُولِهِ
✨همانا آن کسی که مرا و حقّ مرا بشناسد، پروردگارش را (بحق) شناخته است. زیرا من وصیّ پیامبر خداوند در زمین خدا هستم، و حجّت خداوند بر خلق او هستم. این حقیقت را انکار نمیکند مگر کسی که خدا و رسولش را انکار می کند
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 eitaa.com/WahdatZojat
💞 t.me/WahdatZojat
🔸 #پاسخ_کاربران
🔈 تبیین فرهنگی و منطقی تعدد زوجات لازمه #پختن_آرامپز در تربیت الهی انسان👌
(پاسخ صوتی در ادامه)👇 👇 👇
🌐 eitaa.com/WahdatZojat/373
تبیین فرهنگی و منطقی تعدد زوجات لازمه تربیت و پختن آرامپز انسان .mp3
5.71M
🔸 #پاسخ_کاربران 👆 پاسخ صوتی
🔈 تبیین فرهنگی و منطقی تعدد زوجات لازمه #پختن_آرامپز در تربیت الهی انسان👌
⁉️ متن سوال👇 👇 👇
🌐 eitaa.com/WahdatZojat/372
🔶
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💖 #وحدت_زوجات درخانواده های مستحکم به حُکم #تعددزوجات💖
💞 eitaa.com/WahdatZojat
💞 t.me/WahdatZojat
بسم الله
#حدیث
🔸 هووهای بهشتی
- هووهای ملکوتیِ #حضرت_خدیجه_کبری (سلام الله علیها)
- هنگام زایمانشان حاضر شدنِ هووهایشان از بهشت برای کمک
- هنگام احتضارشان تبریک ازدواج پیامبر (ص) با هووهایشان در بهشت
- نام حضرت خدیجه در انجیل بعنوان هووی حضرت مریم در بهشت (سلام الله علیهما)
🔸
▪️امروز دهم ماه مبارک رمضان، سالروز رحلت أمّ المؤمنین، مادرمان حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) است، و از نورشان استمداد میجوییم که محضر رسول خدا (ص) ما را شفاعت کنند برای شفاعت و محبت الهیِ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نزد خدای سبحان. ان شاء الله بحق مادر عزیزمان #عشق_خالص_الهی روزی همه ما بشود.
🔸یکی از مهمترین صحنههایی که نشان میدهد عشق حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) به پیامبر (ص) ریشه در ایمان و تسلیم محض به خدای سبحان و #عشق_خالص_الهی دارد، صحنهی احتضار ایشان است (طبق حدیثی که شیخ صدوق در «من لایحضره الفقیه» نقل میفرمایند).
👌آنجا که مادرمان حضرت خدیجه (سلام الله علیها) از شنیدن نام هووهایشان در زندگی ابدی بهشتی خوشحال شده، و نام هووها را میپرسند، و پس از شنیدن نام ایشان، به پیامبر بخاطر ازدواجشان با ایشان در بهشت تبریک و تهنیت میگویند ( قَالَتْ بِالرِّفَاءِ يَا رَسُولَ اللَّه)، و هیچ ذرّهای از حسادتهای معمول زنان دنیا در برابر هوو ها نمییابند، با اینکه زندگی در دار آخرت ابدی و جاوید است، و مثل زندگی هووها در دنیا محدود به عمر دنیا نیست.
🔻و همچنین، جالب اینجاست که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) این خبر را نه در طول زندگی، که به هنگام احتضار (و آخرین لحظات امتحان شدن در زندگی دنیا) به ایشان میدهند و به وی میفرمایند که هنگامی که بر «هوو هایت» (ضَرَائِرِك) در بهشت وارد شدی سلام مرا به ایشان برسان، و گویا این را بعنوان بشارتی برای آسان شدن آن لحظات به همسرشان ابراز میکنند، و مایه مسرت بانو هم میشوند، که هووهایشان در بهشت، مثل خودشان از برترین زنانِ عالم اند.
🔸 متن #حدیث:
🌟 دَخَلَ رَسُولُ اَللَّهِ (صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) عَلَى خَدِيجَةَ وَ هِيَ لِمَا بِهَا، فَقَالَ لَهَا بِالرَّغْمِ مِنَّا مَا نَرَى بِكِ يَا خَدِيجَةُ فَإِذَا قَدِمْتِ عَلَى ضَرَائِرِكِ فَأَقْرِئِيهِنَّ اَلسَّلاَمَ. فَقَالَتْ: مَنْ هُنَّ يَا رَسُولَ اَللَّهِ؟ قَالَ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ): مَرْيَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ كُلْثُمُ أُخْتُ مُوسَى وَ آسِيَةُ اِمْرَأَةُ فِرْعَوْنَ. قَالَتْ بِالرِّفَاءِ يَا رَسُولَ اَللَّهِ .
💫ترجمه: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بر همسرشان خدیجه کبری (سلام الله علیها) در وقتی که درحال احتضار بود وارد شدند، و فرمودند:
"ای خدیجه آنچه از حال شما میبینیم بر ما سخت است (بِالرَّغْمِ مِنَّا مَا نَرَى بِكِ يَا خَدِيجَةُ)، پس به هنگامی که بر هووهایت وارد شدی سلام مرا هم به ایشان برسان. (فَإِذَا قَدِمْتِ عَلَى ضَرَائِرِكِ فَأَقْرِئِيهِنَّ اَلسَّلاَمَ)"
حضرت خدیجه پرسید: ای رسول خدا، هوو های من کیانند؟ (مَنْ هُنَّ يَا رَسُولَ اَللَّهِ؟)
حضرت رسول فرمودند: [سه هوویت] حضرت مریم دختر عمران، حضرت کلثوم خواهر موسی، و حضرت آسیه همسر فرعون، هستند.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در پاسخ (با اصطلاح عرب تبریک و تهنیت گفتند به پیامبر) فرمودند: به خیر و الفت و میمنت و برکت و مبارکی، یا رسول الله» (قَالَتْ بِالرِّفَاءِ يَا رَسُولَ اَللَّهِ).
("بالرفاء" دعایی است به تازه داماد، یعنی خداوند شما را به یکدیگر مهربان کناد (فرهنگ دهخدا)؛ کما اینکه مجلسی پدر در روضة المتقین در شرح آن میفرمایند: «قالت بالرفاء يا رسول الله» يعني يكون التزويج مباركة مقرونة بالألفة و الالتئام، فإنها كلمة تقال في الجاهلية في التهنئة". و نیز مجلسی پسر در بحارالانوار میفرمایند: "الرفاء بالكسر الاتفاق و الالتيام و البركة و النماء").
🌐(من لا يحضره الفقيه ج1 ص139 ح383؛ بحارالانوار ج19 ص24 ح12؛ تفسیر صافی ج5 ص199؛ الوافی ج25 ص570؛ تفسیر کنز الدقائق ج13 ص344؛ روضة المتقين في شرح من لا يحضره الفقيه ج1 ص364).
👇👇👇
٢
🔻همین نقل، با بیانی دیگر اینطور نقل شده: «لَمَّا مَرِضَتْ مَرَضَهَا الَّذِي تُوُفِّيَتْ فِيهِ دَخَلَ عَلَيْهَا رَسُولُ اللَّهِ، فَقَالَ لَهَا بِالْكُرْهِ مِنِّي مَا أَرَى مِنْكِ يَا خَدِيجَةُ ، وَ قَدْ يَجْعَلُ اللَّهُ فِي الْكُرْهِ خَيْراً كَثِيراً ،
💫أَ مَا عَلِمْتِ أَنَّ اللَّهَ قَدْ زَوَّجَنِي مَعَكِ فِي الْجَنَّةِ مَرْيَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ وَ كُلْثُمَ أُخْتَ مُوسَى وَ آسِيَةَ امْرَأَةَ فِرْعَوْنَ.
قَالَتْ: وَ قَدْ فَعَلَ اللَّهُ ذَلِكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟
- قَالَ (ص) نَعَمْ!
- قَالَتْ : "بِالرِّفَاءِ وَ الْبَنِينَ".
وَ تُوُفِّيَتْ خَدِيجَةُ وَ هِيَ بِنْتُ خَمْس وَ سِتِّينَ وَ دُفِنَتْ بِالْحَجُون»
🌐(بحارالانوار ج19 ص20)
🔸
🔻جالب اینکه این بانوان بهشتی (مریم و آسیه و کلثوم) که بعنوان هوو های حضرت خدیجه (سلام الله علیهم) به وی معرفی شدند، در حدیث امام صادق (علیه السلام) میفرمایند همین هوو های بهشتی بهنگام وضع حمل حضرت خدیجه در ولادت حضرت زهرا (سلام الله علیهما) به کمکش آمدند، و بعنوان همدمان بهشتی اش هم معرفی میشوند:
🌟عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع كَيْفَ كَانَ وِلَادَةُ فَاطِمَةَ (سلام الله علیها) ؟
فَقَالَ (علیه السلام) -وَ سَاقَ الْحَدِيثَ إِلَى أَنْ قَالَ- :
" فَلَمَّا حَمَلَتْ بِفَاطِمَةَ كَانَتْ فَاطِمَةُ عَلَيْهَا السَّلاَمُ تُحَدِّثُهَا مِنْ بَطْنِهَا ... فَلَمْ تَزَلْ خَدِيجَةُ عَلَى ذَلِكَ إِلَى أَنْ حَضَرَتْ وِلاَدَتُهَا فَوَجَّهَتْ إِلَى نِسَاءِ قُرَيْشٍ وَ بَنِي هَاشِمٍ أَنْ تَعَالَيْنَ لِتَلِينَ مِنِّي مَا تَلِي اَلنِّسَاءُ مِنَ اَلنِّسَاءِ فَأَرْسَلْنَ إِلَيْهَا أَنْتِ عَصَيْتِنَا وَ لَمْ تَقْبَلِي قَوْلَنَا وَ تَزَوَّجْتِ مُحَمَّداً يَتِيمَ أَبِي طَالِبٍ فَقِيراً لاَ مَالَ لَهُ فَلَسْنَا نَجِيءُ وَ لاَ نَلِي مِنْ أَمْرِكِ شَيْئاً فَاغْتَمَّتْ خَدِيجَةُ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ لِذَلِكَ فَبَيْنَا هِيَ كَذَلِكَ إِذْ دَخَلَ عَلَيْهَا أَرْبَعُ نِسْوَةٍ سُمْرٍ طِوَالٍ كَأَنَّهُنَّ مِنْ نِسَاءِ بَنِي هَاشِمٍ ، فَفَزِعَتْ مِنْهُنَّ لَمَّا رَأَتْهُنَّ "
💫فَقَالَتْ إِحْدَاهُنَّ :
"لَا تَحْزَنِي يَا خَدِيجَةُ إِنَّا رُسُلُ رَبِّكِ إِلَيْكِ نَحْنُ أَخَوَاتُكِ أَنَا سَارَةُ وَ هَذِهِ آسِيَةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ وَ هِيَ رَفِيقَتُكِ فِي الْجَنَّةِ وَ هَذِهِ مَرْيَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ هَذِهِ كُلْثُمُ أُخْتُ مُوسَى بَعَثَنَا اللَّهُ إِلَيْكِ لِنَلِيَ مِنْكِ مَا تَلِي النِّسَاءُ مِنَ النِّسَاءِ، ..."
💫حضرت خديجه در دوران حمل همواره در حال گفتوگو با فاطمه در بطنش بود، تا اينكه هنگام زايمان نزديک شد. او یک پيک نزد زنان قريش و بنىهاشم روانه كرد كه از او مانند هر زن در حال زايمانی پرستارى كنند. آنان پاسخ دادند كه تو در ماجراى ازدواج با محمدِ يتيم و فقيرِ ابوطالب با ما ناسازگارى كردى. اكنون ما نزد تو نيامده و پرستارىات را نخواهيم كرد.خديجه سخت اندوهگين گشت.
در اين هنگام چهار زن همانند زنان بنىهاشم با سيمايى گندمگون و بلندبالا به خانه او آمدند. بر خديجه هراس افتاد.
💫يكى از آن زنان گفت: " اى خديجه اندوهگين مباش كه ما فرستادگانِ پروردگارت هستيم كه پيش تو آمدهايم. ما خواهران تو هستيم، نام من «ساره» است، و اين «آسيه» رفیق و همدم تو در بهشت است (اشاره به همان هوویی و همدمی حضرت آسیه با ایشان). و اين «مريم» دختر عمران است. و اين «كلثوم» خواهر موسى بن عمران است. خداوند ما را فروفرستاده است که پرستارت باشيم همانسان كه زنان از زن در حال زایمان مانند تو پرستارى مىكنند. ... ".
🌐 (بحارالانوار ج6ص247 و ج43 ص3؛ امالی صدوق ج1 ص593؛ ترجمه امالی صدوق، ترجمه هدایتی ج۲ ص۴۲۳)
🔻حضرت خدیجه خانه ای از لؤلؤ در بهشت در جوار خانه هووهایشان آسیه و مریم (سلام الله علیهم) دارند. در حدیثی از امام باقر (علیه السلام) نقل شده که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به دخترش فاطمه (سلام الله علیها) در مورد مادرش فرمود:
🌟 «إن جبرائيل (عليه السلام) عهد إليّ إن بيت امك خديجة في الجنة بين بيت مريم ابنة عمران و بين بيت آسية امرأة فرعون، من لؤلؤ جوفاء، لا صخب فيه و لا نصب.»
💫جبراییل (علیه السلام) برای من عهدی و پیامی آورد و گفت: مادرت خدیجه در بهشت، خانه ای دارد كه میان خانه مریم دختر عمران، و خانه آسیه دختر مزاحم قرار دارد، و این خانه ای است از جنس لؤلؤ های شفاف (تو خالی)، که در آن خانه رنج و سختی وجود ندارد.
🌐 (شرح الأخبار في فضائل الأئمة الأطهار -عليهم السلام- ج3 ص 17)
👇👇👇
٣
🔻در برخی روایات اهل سنت نیز به برخی زنان بهشتی پیامبر اشاره شده. ازجمله در ذیل آیه ۵ سوره تحریم که خداوند میفرماید: «عَسَی رَبُّهُ إِنْ طَلَّقَکُنَّ أَنْ یُبْدِلَهُ أَزْوَاجًا خَیْرًا مِنْکُنَّ مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَیِّبَاتٍ وَأَبْکَارًا»، (خطاب به عایشه و حفصه همسران پیامبر) «اگر پیامبر شما را طلاق دهد، امید است که پروردگارش همسرانی بهتر از شما را به جایتان با او همسر سازد. زنانی مسلمان و مؤمن و فرمانبردار و اهل توبه و اهل عبادت و روزه و رهسپار (طریق معرفت)، چه بیوه و چه باکره».
💫طبرانی در المعجم الکبیر، و ابن کثیر در تفسیر خود، از بریده نقل میکند که: «وَعَدَ اللَّهُ نَبِیَّهُ (صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آله) فِی هَذِهِ الْآیَةِ أَنْ یُزَوِّجَهُ، فَالثَّیِّبُ: آسِیَةُ امْرَأَةُ فِرْعَوْنَ، وَبِالْأَبْکَارِ: مَرْیَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ». یعنی : «خداوند در این آیه پیامبرش (صلی الله علیه و آله) را وعده داد که آسیه زن فرعون را بعنوان زن بیوه، و مریم بنت عمران را بعنوان زن باکره، (در بهشت) به ازدواج او درآورد».
🔸
🔻چهار همسر اِنسی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در بهشت، طبق همین نقل و نقلهای احادیث دیگر معلوم شد که بانوان بهشتی حضرات خدیجه و مریم و آسیه و کلثوم (سلام الله علیهم) هستند.
🔻اما جالبتر آنکه نام حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها)، بعنوان همسر پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله)، در کتاب آسمانی «انجیل» حضرت عیسی (علیه السلام) نیز با نام «بانوی مبارکة (پر برکت)» و با همین اشاره ذکر شده که در بهشت هوو و همدم مادر عیسی، حضرت مریم (سلام الله علیها) خواهند بود. این نقل در احادیث متعدد ذکر شده، بعنوان نمونه:
🌟شیخ مفید در نقل حدیث مباهله در کتاب «اختصاص»، از محمد بن منکدر از جدّش نقل میکند که وی از واقعه مباهله نقل میکند و میگوید: من همراه سیّد و عاقب دو اسقف نجران بودم که بر پیامبر برای مباهله وارد شدیم، قاطر اسقف سید گیر افتاد و او از ناراحتی گفت هلاک باد کسی که بخاطر او آمده ایم (یعنی پیامبر)، اسقف عاقب به سیّد گفت همانا خودت هلاک میشوی و شکست میخوری؛ سید گفت چرا؟ عاقب گفت: چون تو بر «نبیّ أمّی احمد» هلاک فرستادی!؛ سید گفت از کجا میگویی؟، عاقب گفت: مگر نخوانده ای از مفتاح چهارم در وحی بر عیسی (در انجیل) :
💫 "مِنَ الْمِفْتَاحِ الرَّابِعِ مِنَ الْوَحْيِ إِلَى الْمَسِيح ِ أَنْ قُلْ لِبَنِي إِسْرَائِيل : «يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ آمِنُوا بِرَسُولِي النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ الَّذِي يَكُونُ فِي آخِرِ الزَّمَان . . .»، خدا به عیسی وحی کرد که به بنی اسرائیل بگو که ایمان بیاورید به رسول من، نبیّ أمّی که در آخرالزمان است ...»
- حضرت عیسی پرسید کیست آن پیامبر خاتم که او را ندیده عاشقش شده ام؟ «قالَ عِيسَى (ع): قُدُّوسٌ قُدُّوسٌ مَنْ هَذَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الَّذِي قَدْ أَحَبَّهُ قَلْبِي وَ لَمْ تَرَهُ عَيْنِي؟ »
💫-خداوند متعال در پاسخ عیسی فرمود: «هُوَ مِنْكَ وَ أَنْتَ مِنْهُ، وَ هُوَ صِهْرُكَ عَلَى أُمِّكَ قَلِيلُ الْأَوْلَادِ كَثِيرُ الْأَزْوَاجِ يَسْكُنُ مَكَّةَ مِنْ مَوْضِعِ أَسَاسٍ وَطِئَ إِبْرَاهِيمُ، " نَسْلُهُ مِنْ مُبَارَكَةٍ وَ هِيَ ضَرَّةُ أُمِّكَ فِي الْجَنَّة"، ...».
🔻او از توست و تو از اویی، و او "داماد تو بر شوهریِ مادرت (در بهشت) است"، او دارای فرزندان کم و دارای همسران بسیار است، او ساکن مکّه است از محل اساسِ ذریه ابراهیم. "همانا نسلِ آن پیامبر از همسرش «مبارکة» (خدیجه کبری سلام الله علیها) است، همان زنی که هووی مادرت مریم در بهشت است"، ... ».
🌐 (الإختصاص -شیخ مفید- ص113 حدیث المباهلة-؛ سعد السعود للنفوس منضود -سید بن طاووس- ص92؛ اقبال الاعمال -سید بن طاووس- ج1 ص509)
🔻جالب اینکه زنان بسیار داشتن -كَثِيرُ الْأَزْوَاجِ-، از اوصاف مهم پیامبر خاتم(ص) در وحی خدا در کتاب مقدس انجیلِ اصلی برای معرفیِ اوست. این بیان در حدیثی دیگر از امالی صدوق ص272 در نقل متن انجیل از اوصاف پیامبر خاتم(ص) اینطور فرموده: «"نَكَّاحُ النِّسَاءِ ذُو النَّسْلِ الْقَلِيلِ، إِنَّمَا نَسْلُهُ مِنْ مُبَارَكَةٍ لَهَا بَيْتٌ فِي الْجَنَّة"».
🔻در نقل دیگری از وحی خدا بر عیسی هم آمده: «... كَثِيرُ اَلْأَزْوَاجِ قَلِيلُ اَلْأَوْلاَدِ نَسْلُهُ مِنْ مُبَارَكَةٍ صِدِّيقَةٍ، يَكُونُ لَهُ مِنْهَا اِبْنَةٌ، لَهَا فَرْخَانِ سَيِّدَانِ يُسْتَشْهَدَانِ أَجْعَلُ نَسْلَ أَحْمَدَ مِنْهُمَا، ...»، «همسران کثیر و اولاد قلیل دارد، و نسلِ او از همسری مبارکه و صدّیقه (حضرت خدیجه سلام الله علیها) است، و از او برایش دختریست (حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها)، و برای آن دخترش دو فرزند بزرگوار و شهید است که نسل احمد را از آن دو قرار داده ام، ...»
🌐(بحارالانوار ج21 ص317؛ اثبات الهداة ج1 ص235)
👇👇👇
۴
🔸همچنین در حدیث شریفی از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) همین بیان از وحی خدا بر عیسی (علیه السلام) در انجیل نقل شده است:
🌟قالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) : أَوْحَى اللَّهُ جَلَّتْ عَظَمَتُهُ إِلَى عِيسَى (علیه السلام) : «جَدٍّ فِي أَمْرِي وَ لَا تَتْرُكُ إِنِّي خَلَقْتُكَ مِنْ غَيْرِ فَحْلٍ آيَةً لِلْعالَمِينَ أَخْبَرَهُمْ آمَنُوا بِي وَ برسولي النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ "نَسْلُهُ مِنْ مُبَارَكَةٍ وَ هِيَ مَعَ أُمِّكَ فِي الْجَنَّة"، ...»
💫رسول خدا (ص) فرمودند: خداوند متعال به عيسى(ع) وحى نمود که: « در كار من كوشش كن و آن را رها مكن، من تو را از غیر مرد (بدون پدر) آفريدم، تا نشانهاى باشی براى جهانيان. به مردم بگو: به من و به رسول نبیّ امّى ايمان آورند. نسل آن نبیّ امّی از همسری مبارکه است، و آن زن همدم مادر تو در بهشت است، ...»
🌐 (بحارالانوار ج14 ص323؛ اثبات الهداة ج1 ص228؛ قصص الأنبياء عليهم السلام -للراوندي- فصل 5 ص271؛ الخرائج والجرائج ج2 ص950؛ )
🔸
🙏ان شاء الله که همه زنان مؤمنه، از حضرت خدیجه کبری (سلام الله علیها) و هوو های بهشتیِشان حضرت آسیه و حضرت مریم و حضرت کلثوم (سلام الله علیهم) الگو بگیرند، و غمخوار و کمکحالِ خواهرانهی همدیگر باشند.
🔸
✅ کانال توحید در وحدت زوجات
💞 t.me/WahdatZojat
💞 eitaa.com/WahdatZojat