❇️ رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان:
✅ وضع فعلی سیستان و بلوچستان را با قبل از انقلاب، غیر قابل مقایسه خواندند؛
اما تاکید کردند، با وجود کارهای فراوان انجام شده، مسئولان باید با جدیت، #خدمترسانی_به_منطقه را با قوت گسترش دهند که ایجاد خط آهن شمال به جنوب در استان و #تامین_حق_مردم_در_زمینه_آب از جمله کارهای ضروری است.
✅ #مسئلهی_آب_زابل خیلی اهمیت دارد. #همهی_کارها؛ #همهی_راهها باید پیموده شود برای اینکه #حق_مردم_در_مورد_آب_تأمین_بشود
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ اقدامات دولت برای احیای دریاچه ارومیه
✅ دولت سيزدهم اهتمام جدی به #احیای_دریاچه داشته است. اتمام #پروژههای_سخت_افزاری از جمله به بهرهبرداری رساندن #تونل_انتقال_آب_کانیسیب، اتمام #تصفیهخانه_ارومیه، تکمیل #خطوط_انتقال_پسابهای_بهداشتی #تبریز و #ارومیه به دریاچه، اجرای کامل برنامه #رهاسازی_آب از #سدهای در حال بهرهبرداری و غیره را میتوان نام برد.
✅ برنامهها و #اقدامات_نرمافزاری در دستور کار جدی دولت قرار دارد،. در همین راستا #مدیریت_برداشت_آب از #چاههای_برقی، اجرای #الگوی_کشت، #تغییر_روشهای_آبیاری، #جلوگیری از #برداشتهای_غیرمجاز و غیره در دستور کار است.
✅ #اصلیترین_مولفه برای نجات دریاچه، #همراهی_مردم با #برنامههای_احیای_دریاچه است.
✅ #رهاسازی_آب از #سدهای در اختیار #وزارت_تیرو نیز بیش از برنامه منابع و مصارف سدها امسال انجام شده است.
✅ با توجه به رویکرد محیط زیستی دولت سیزدهم مبنی بر #احیای_تالابها از جمله دریاچه ارومیه و پیشبینیهای انجام شده در سال گذشته بر اساس #میزان_آب_در_دسترس، تمرکز بر تالابهای اقماری گذاشته و آب مورد نیاز زیست محیطی این تالابها، سال گذشته تامین شد و امسال نیز بر همین روال خواهد بود.
✅ در برنامه سال آبی آینده به طور کامل #تحویل_حجمی در #شبکه_آبیاری_مهاباد عملیاتی میشود؛ همچنین امسال با هماهنگی شکل گرفته بین #وزارت_نیرو و #وزارت_جهاد_کشاورزی، برنامهریزی به شکلی انجام شده که #الگوی_کشت برای سال آبی آتی با همراهی #کشاورزان اجرایی خواهد شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۱)
✅ #رود_ارس شاهرگ حیاتی برای #منطقه_شمال_غرب_ایران محسوب می شود. ارس که با همین نام نیز در کشورهای همجوار شناخته می شود از دامنه شمالی #کوههای_بینگول_داغ، استان #ارزروم_ترکیه سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافتی طولانی با پیوستن #رود_آخوریان به آن، مرز مشترک میان #ترکیه و #ارمنستان را تا #آذربایجان (نخجوان) ترسیم می کند.
✅ بنابر آمارها #حجم_متوسط_سالیانه_آب جاری #رودخانه_ارس در #۳۰_سال_گذشته ۱۰/۵۰ #میلیارد_متر_مکعب است (بنا به آمار منابع پژوهشی ترکیه #۱۳_میلیارد_متر_مکعب) که از این مقدار #۴_میلیارد_متر_مکعب از ترکیه و #۲_میلیارد_متر_مکعب از ارمنستان و #۲_میلیارد_متر_مکعب از جمهوری آذربایجان و ۲/۵ #میلیارد_متر_مکعب از ایران سرچشمه می گیرد.
✅ هر یک از کشورهای این حوضه آبی، #سدهایی را در مسیر این رود احداث کردهاند که از مهمترین این سدها می توان به #سد_آخوریان که به طور مشترک میان #ارمنستان_و_ترکیه، #سدهای_ارس_و_خداآفرین مشترک میان #ایران_و_آذربایجان اشاره کرد.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ شعر: سید محمد مهدی شفیعی
#کوه باشی، #سیل یا #باران، چه فرقی میکند؟
#سرو باشی، #باد یا #طوفان، چه فرقی میکند؟
#مرزها سهم #زمینند و #تو اهل #آسمان
#آسمان_شام_با_ایران چه فرقی میکند؟
#قفل باید #بشکند باید #قفس را #بشکنیم
#حصر « #الزهرا» و « #آبادان» چه فرقی میکند؟
#مرز ما #عشق است هر جا اوست آنجا #خاک ماست
#سامرا، #غزه، #حلب و #تهران چه فرقی میکند؟
هر که را #صبح_شهادت نیست #شام_مرگ هست
#بی_شهادت #مرگ با #خسران چه فرقی میکند؟
#شعله در شعله تن #ققنوس #میسوزد ولی
#لحظه_آغاز با #پایان چه فرقی میکند؟
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۲)
✅ بنابر آمارها #حجم_متوسط_سالیانه_آب جاری #رودخانه_ارس در #۳۰_سال_گذشته ۱۰/۵۰ #میلیارد_متر_مکعب است (بنا به آمار منابع پژوهشی ترکیه #۱۳_میلیارد_متر_مکعب) که از این مقدار #۴_میلیارد_متر_مکعب از ترکیه و #۲_میلیارد_متر_مکعب از ارمنستان و #۲_میلیارد_متر_مکعب از جمهوری آذربایجان و ۲/۵ #میلیارد_متر_مکعب از ایران سرچشمه می گیرد.
✅ چند سالی است که #دولت_ترکیه در راستای #پروژه_شرقی_آناتولی موسوم به #داپ به جلوگیری از خروج آب این کشور، با احداث سدهای بزرگ در سرچشمههای رود ارس اقدام کرده است.
✅ #پروژه_جنوب_شرقی_آناتولی نیز با عنوان طرح #گاپ شناخته می شود که عمدتا سدسازی بر سر شاخههای #دجله_و_فرات است.
✅ طبق گزارش کمیسیون توسعه پایدار #اتاق_ایران درباره آثار #پروژه_آناتولی_شرقی (داپ) بر منابع آبی #شمال_غرب_ایران از #کاهش #۳۰_درصدی_سهم_ایران از منابع آبی رودخانه ارس حکایت دارد.
✅ افزایش ایجاد سازهها و سدهای آبی به ویژه در سال های اخیر و ایجاد #۱۴_سد در کشور #ترکیه از جمله #پروژه_آناتولی_شرقی موسوم به #داپ و همچنین #آلودگی_آب_رودخانه_ارس به ویژه از سوی کشور #ارمنستان در نتیجه #فعالیت_های_معدنی و همچنین #نیروگاه_اتمی_متسامور در کشور ارمنستان باعث تنزل کمیت و کیفیت آورد رودخانه ارس شده و در آینده نیز می تواند دسترسی به منابع آب رودخانه ارس را محدودتر هم بکند.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۹)
✅ #سومری_ها از اولین اقوامی بودند که در حدود #سه_هزار_سال_پیش_از_میلاد_مسیح، شهرهایی را در #بین_النهرین ساختند. همان گونه که ذکر شد، این مملکت بر اراضی میان #قرنه (در بطایح بصر فعلی) و خطی که از #کوت_العماره به #بحر_نجف میرسیده اطلاق میشد.
✅ به اعتقاد پژوهشگران، #تمدن_بزرگ_بین_النهرین با #تمدن سرزمینهای بین #شوش و #دره_پنجاب ارتباط نزدیکی داشته است.
✅ از #دره_پنجاب تا کنارههای #دریای_مدیترانه از #ده_هزار_سال_پیش از این، تعداد زیادی شهرهای کوچک و بزرگ وجود داشته که در این بین جابه جایی فرهنگها و تمدنها بسیار روی داده است.
✅ در این راستا، کوچها و مهاجرتها و آثار مکشوفه بسیاری رخ داده که در نهایت به نزدیکی زیاد میان این تمدنها انجامیده است.
✅ حضور #اعراب_مهاجر از سمت جنوب #عربستان و #یمن، در نواحی بین النهرین از دیرباز دیده شده در حوادث این نواحی نقش داشتهاند.
✅ این اعراب را معمولاً به سه گروه #غسانی (ساکن در حواشی مرزهای امپراتوری روم) و #لخمیان_یا_آلمنذر (اعراب حاشیه امپراتوری ایران) و #کندیها که در میانه این دو گروه میزیستند، تقسیم کردهاند.
✅ در حدود #سال_های_۶۸۱_تا_۷۰۵ قبل از میلاد، #سناخریب از پادشاهان #آشور در بین النهرین حملاتی را صورت داد و امر کرد کشتی سازانی از #صور و #صیدا و #قبرس در کنار #فرات و #دجله مشغول تهیه کشتیهای بزرگی شوند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ اهمیت جنگلهای بلوط
✅ #درخت_بلوط درخت بسیار کند رشدی می باشد و #سالانه فقط #۱_سانتیمتر بر قامت آن افزوده می شود.
✅ اگر یک اصله #درخت_بلوط_۱۰۰_سانتیمتری را در طبیعت دیدید پس بدانید که #سن این #درخت_۱۰۰_سال می باشد.
✅ #۱_هکتار_جنگل_بلوط توانایی #تصفیه_۶۸_تن_غبار را #در_سال دارد و #۲۰۰۰_متر_مکعب_آب نزولات آسمانی را نیز جذب #سفره_های_آب_زیرزمینی می کند.
✅ #وزارت_کشاورزی_ایالات_متحده #ارزش_اکولوژیک هر #درخت_بلوط را #۲۰۰/۰۰۰_یورو تخمین زده است.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊 یک میلیون چاه سفرههای آب زیرزمینی را میبلعد.
📊 نتایج #آماربرداری_سراسری_منابع و #مصارف_آب در #سال_۱۴۰۰ بیانگر جزئیات قابل توجهی از روند مصرف آب در کشور است. در این راستا یکی از مهم ترین اطلاعات ذکر شده در این آماربرداری توجه به #برداشت_آب از #منابع_آب_زیرزمینی است. بر اساس این اطلاعات تا پایان #سال_۱۴۰۰، #یک_میلیون و #۲۰_هزار و #۷۰۹_چاه در کشور وجود دارد که #سالانه_۴۱_میلیارد و #۳۶۷_میلیون_متر_مکعب_آب از آن برداشت میشود.
📊 ۳ استان #کرمان، #فارس و #خراسان_رضوی با برداشت ۵/۷ میلیارد متر مکعب، ۵/۴ میلیارد متر مکعب و ۳/۷ میلیارد متر مکعب #صدرنشین_جدول_برداشت_آب_زیرزمینی هستند و استانهای #کهگیلویه_و_بویر_احمد، #اردبیل و #ایلام نیز با برداشت ۱۰۷ میلیون متر مکعب، 219 میلیون متر مکعب و 272 میلیون متر مکعب به ترتیب #کمترین_سهم_در_برداشت_آب_زیرزمینی را به خود اختصاص میدهند.
📊 ۳ استان #مازندران، #فارس و #آذربایجان_غربی با ۱۹۶ هزار ۵۳۴ چاه، ۹۴ هزار ۵۵۴ چاه و ۹۱ هزار ۱۰۸ چاه به ترتیب در #صدر_فهرست_تعداد_چاههای_کشور قراردارند و استانهای #ایلام، #خراسان_جنوبی و #یزد نیز با ۲ هزار ۲۲۷ چاه، ۳ هزار ۷۸۴ چاه و ۴ هزار ۳۰۷ چاه در #رتبههای_پایانی تعداد چاه در کشور هستند.
📊بر اساس آمار یاد شده #متوسط_برداشت از #هر_حلقه_چاه طی #یکسال_در_کشور ۴۰ هزار ۵۲۷ متر مکعب است.
منبع: خبرگزاری فارس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
رهبر معظم انقلاب:
دشمنان #شهید_سلیمانی را تهدید کرده بودند؛ که تو را به قتل خواهیم رساند. ایشان به دوستان گفته بود من را به چیزی تهدید می کنند که در کوه و بیابان؛ پستی و بلندی دنبال آن هستم.
#تو_مکن_تهدیدم_از_کشتن_که_من
#تشنه_ی_زارم_به_خون_خویشتن
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ آبگیری سد عظیم نیل در اتیوپی
✅ #اتیوپی چهارمین و آخرین مرحله #آبگیری_سد جنجالبرانگیز خود #روی_شاخه_اصلی_رود_نیل را تکمیل کرده است.
✅ به گفته نخست وزیر اتیوپی، این پروسه با وجود فشار خارجی، به پایان رسیده است. #سد_بزرگ_رنسانس_اتیوپی، عامل #اختلاف بزرگ بین #اتیوپی و کشورهای پایین دست #مصر و #سودان بوده است.
✅ #قاهره استدلال میکند که این پروژه میتواند دسترسی این کشور به جریانهای رودخانهای که بیش از #۹۰_درصد از #آب_شیرین مورد نیاز کشور #آفریقای_شمالی را تامین میکند را به شدت محدود کند.
✅ ساخت #سد_چهار_میلیارد_دلاری_گرند_اتیوپین_رنسانس در اوایل #سال_۲۰۱۱ زمانی که #مصر در هرج و مرج سیاسی به سر می برد، اعلام شد.
✅ این سد با #ظرفیت پیش بینی شده بیش از #شش_هزار_مگاوات، در #قلب_پروژه_اتیوپی برای تبدیل شدن به #بزرگترین_صادر_کننده_نیروی_آفریقا قرار دارد.
✅ اگرچه ساخت این سد با تاخیرهایی همراه بوده اما اتیوپی #آبگیری_ذخایر پشت این سد را در #سال_۲۰۲۰ آغاز کرد.
نخستوزیر #اتیوپی و رئیسجمهور #مصر، تابستان امسال برای ادامه مذاکرات مربوط به نهایی کردن توافق درباره آبگیری و بهرهبرداری از این سد، توافق کردند.
✅ بر اساس گزارش #بلومبرگ، اولین گفتگوهای رسمی میان #اتیوپی، #مصر و #سودان در خصوص این #پروژه_برق_آبی در بیش از یک سال گذشته، بدون پیشرفتی در ماه گذشته پایان گرفت.
✅ #اتیوپی میگوید قرار است مذاکرات بیشتری در سپتامبر، در #آدیس_آبابا برگزار شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ رهآورد النینو برای ایران
❇️ سخنگوی صنعت آب ایران:
✅ بررسی #نتایج_پیشبینیهای_فصلی برای پاییز و زمستان پیشرو، نشانگر این است که #بجز در #جنوب و #جنوب_شرق_کشور ( سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان جنوبی و یزد) که دارای #شرایط_بارشی_نرمال و اندکی بالاتر از نرمال خواهند بود، #سایر_بخشهای_کشور با #افزایش_بارش و #شرایط_فوقنرمال روبرو خواهند بود.
✅ وقوع چنین شرایط فوقنرمال در #فاز_النینو، خبر از وقوع #بارشهای_سنگین و #سیلآسا دارد و در صورت تحقق پیشبینیهای فصلی، #انتظار آن #میرود که #بخش_عمده_کشور در پاییز و زمستان پیشرو با #وقایع_حدی_اقلیمی مواجه بوده و #بارشهای_شدید و #رودخانههای_سیلابی را تجربه نمایند.
✅ #گرمای_بالای_فاز_ال_نینو نیز باعث #ذوب_سریع_برف زمستانه خواهد شد و بر شدت #سیلابها تأثیر خواهد گذاشت. در چنین شرایطی، #حوضههای_آبریز_دارای_سدهای_مخزنی بزرگ، میتوانند ضمن ذخیرهسازی آب برای مصرف در سایر فصول، با کنترل سیل، جلوی وقوع خسارات جانی و مالی را نیز بگیرند اما در حوضههای فاقد مخازن ذخیرهای و کنترل سیلاب، امکان وقوع خسارت محتملتر است.
✅ معمولاً این #سیلابها #فاز_النینو دارای #دبیهای_بالا و #خارج_از_تابآوری_رودخانهها میباشد.
✅ وزارت نیرو، ضمن برای #برنامهریزی_مخازن_سدها و تأمین #شرایط_رودخانهها برای #عبوردهی مطمئن #سیلابها، تعداد #۸۰۰۰_نقطه_حادثه_خیز و #سازه_تقاطعی را شناسایی و به دستگاههای متولی اعلام نموده تا مسائل موجود در این نقاط ارزیابی و رفع و عبور ایمن سیلاب تضمین شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح داناب
✅ #طرح_دانشآموزی_داناب و #گسترش_سواد_آبی در راستای بهره برداری از #پتانسیل_دانشآموزان به منظور #نهادینه_کردن_فرهنگ_مصرف_بهینه_آب در کلیه بخشها بخصوص #آب_شرب با توجه به فرایند #تصفیه، #انتقال و نیز #آب_کشاورزی نسبت به حجم بالای مصرف در این بخشها میباشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | «مدیر»
🔺شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ من #فرمانده اگر در بحران #ترسیدم؛ جا خوردم؛ فرار کردم؛ چی می شود؟
#لشکر من #متلاشی_می_شود.
✅ این که من #بنشینم اینجا بگم، من #فرماندار هستم؛ من #بخشدار هستم.
خوب یه #پولی_میاد، #آمد من #مدیرم؛ #نیامد من #بیکار_هستم، پشت میز می نشینم.
این مدیریت نیست!
✅ #مدیر باید #خلاق باشد؛ #نوآور باشد؛ #مبتکر باشد.
از دل #بحران، #خلاقیت ایجاد کند؛
بحران را دور بزند؛ بحران را سرکوب کند.
✅ #مدیر باید در بحرانها #مبتکر باشد. در دل #بحرانها و سختیها، مهمترین #فرصتها وجود دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🏴 اندیشکده حکمرانی آب فرا رسیدن ۲۸ ماه صفر، مصادف با سالروز رحلت جانسوز پیامبر اکرم (ص) و شهادت مظلومانه کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ وضعیت اضطراری تالاب های ایران (۱)
❇️ مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران:
✅ طی #۵۰_سال_اخیر، #۳۵_درصد تالاب های دنیا تخریب شده است، چراکه هر بخشی فقط مسئولیت ها و اهداف خود را می بیند و عملا امور تالاب ها با نگاهی بخشی پیش می رود.
✅ افرادی که معیشت آن ها وابسته به تالاب است، بیش از مسئولان دولتی به لزوم حفظ آن واقفند.
✅ ۵۰ سال پیش #کنوانسیون_رامسر امضا شد و خاستگاه آن شهر رامسر بود. #ایران اولین کشوری بود که به عضویت این کنوانسیون درآمد اما امروز پس از ۵۰ سال، #وضعیت_تالاب_های_کشور ما نسبت به دیگر کشورها #اضطراری شده است.
✅ اگر بپذیریم همه #بهره_برداران باید با هم برنامه ریزی کنند و با هم آن را اجرا کنند، درگیر مشکلات فعلی نخواهیم شد. سرعت #تغییرات_اقلیمی از پیش بینی ها سریعتر شده است و اثرات #اکوسیستم_های_تالابی نیز بیش از تصور ماست و راه درست که ما را به چشم انداز مدنظر می رساند، این است که همه بهره برداران تالاب ها باید پای کار باشند، چراکه برای خروج از بحران مسئولیت دارند.
✅ #تالاب پهناور #بختگان در استان #فارس و #تالاب_هامون در #سیستان_و_بلوچستان امروز در وضعیت بسیار نامناسبی قراردارند و شرایط موجود، منطقه را برای #جوامع_محلی غیرقابل سکونت کرده است که خروج از این بحران ها نیازمند #همکاری همه #ذینفعان_و_بهره_برداران است.
✅ #کلید_اصلی_بهبود_وضعیت، #پذیرش_مسئولیت هاست و باید در بلندمدت این امانت را حفظ کنیم و تحویل آیندگان بدهیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⚠️ تشدید بحران آب در جنوب عراق (۱)
✅ طی دو هفته گذشته، #عراق علاوه بر کاهش شدید سطح آب شاهد #خشک_شدن شماری از #رودخانهها، #نهرها و #تالابها بوده است.
✅ عراق دارای سه #تالاب ( #هور) اصلی است که عبارتند از #هور_الحویزه واقع در مرز ایران، #هور_الحمار و #هور_فرات که تا نزدیکی مصب #دجله و #فرات در #خلیج_فارس قرار دارند.
⚠️ در این چارچوب، #برنامه_توسعه_سازمان_ملل_متحد (UNDP) اخیرا برآوردهای نگرانکنندهای در مورد سهم سرانه آب هر شهروند عراقی تا #سال_۲۰۳۰ میلادی ارائه کرده است.
✅ «سطح خشکسالی در #دو_سال_گذشته در #عراق با #افزایش_دما در جنوب این کشور به حدی بیسابقه رسیده است.»
⚠️ «آبی که به عراق می رسد از حدود #۳۰_میلیارد_متر_مکعب در #سال_۱۹۹۳_میلادی به تنها (۹/۵) #میلیارد_متر_مکعب در حال حاضر کاهش یافته است و این احتمال وجود دارد که سهم سرانه آب عراق در #سال_۲۰۳۰_میلادی به تنها حدود #۴۸۰_متر_مکعب کاهش یابد؛ رقمی که بسیار با استاندارد #سازمان_بهداشت_جهانی که #سرانه_آب را #۱۷۰۰_متر_مکعب در سال برآورد کرده است، فاصله دارد.»
⚠️ #شاخص_تنش_آبی در #سال #۲۰۱۹_میلادی پیشبینی کرده بود که #عراق تا #سال_۲۰۴۰_میلادی #رودخانههای خود را به طور کامل از دست خواهد داد زیرا آبهای دو رودخانه ( #دجله_و_فرات) به مصب #خلیج_فارس نخواهند رسید.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسه رويدادهای فناورانه نيرو
📢فراخوان شناسايی ابرچالشها و شركتهای فناور دانش بنيان
✅ رويداد دوم: #حوزه آب و #محيطزيست (بههمرسانی متقاضی فناوری، فناور و سرمايهگذار)
🗓۲۷ شهريورماه ۱۴۰۲
⏰۰۸:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🔴مركز نوآوری آب و انرژی دانشگاه شهيد بهشتی _ پرديس فنی و مهندسی شهيد عباسپور:
https://erc.sbu.ac.ir/weic/
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ وضعیت اضطراری تالاب های ایران (۲)
❇️ مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران:
✅ طی #۵۰_سال_اخیر، #۳۵_درصد تالاب های دنیا تخریب شده است، چراکه هر بخشی فقط مسئولیت ها و اهداف خود را می بیند و عملا امور تالاب ها با نگاهی بخشی پیش می رود.
✅ #تالاب_میقان در حوضه آبریز #۵۵۰_هزار_هکتاری واقع شده است. علی رغم این که #تالاب حدود #۱۸_درصد_سطح_استان_اراک را در بر گرفته، اما حدود #۴۸_درصد_جمعیت استان را تحت پوشش خود قرار داده است.
✅ #اراک از نظر اکولوژیکی، سکون هوا، پدیده اینورژن و وضعیت بارندگی، شرایط ویژه ای دارد. اکوسیستمی مانند #تالاب_میقان در #۸_کیلومتری این شهر قرار گرفته و عملا با مجموعه ای از پدیده های زیست محیطی در اطراف خود روبرو است.
✅ #تالاب_میقان_اراک یک چهلم #دریاچه_ارومیه است، اما #۴۰۰_برابر آن می تواند چالش آفرین باشد، چراکه در #مرکز_کشور واقع شده است و حتی می تواند پایتخت را تحت تاثیر چالش های خود قرار دهد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🏴🚩 اندیشکده حکمرانی آب، فرا رسیدن شهادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
26.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴🚩 اندیشکده حکمرانی آب، فرا رسیدن شهادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⚠️ تشدید بحران آب در جنوب عراق (۲)
✅ طی دو هفته گذشته، #عراق علاوه بر کاهش شدید سطح آب شاهد #خشک_شدن شماری از #رودخانهها، #نهرها و #تالابها بوده است.
❇️ «عادل المختار»، کارشناس محیط زیست عراقی:
✅ «اگر مقامات عراقی وارد #مذاکره_جدی با #ترکیه و #ایران نشوند، ممکن است آب از عراق ناپدید شود.»
✅ برنامههای فعلی #دولت_ عراق چه در حوزه #کشاورزی و چه در زمینه #توزیع و #تقسیم_آب به سوء برآوردها و اشتباهات محاسباتی دچار است و در صورت تداوم وضعیت کنونی، به زودی شاهد #مهاجرت جدیدی از #روستاها_به_شهر خواهیم بود.
✅ بعید نیست شاهد #تظاهرات_مردمی با #تشدید_بحران_آب در عراق باشیم.
❇️ «حسین العراقی»، فعال حوزه محیط زیست عراق:
✅ «عکسهایی که #انجمنها و #سازمانهای_محیط_زیستی_عراق تهیه کرده اند حاکی از #کاهش_بی_سابقه_سطح_آب در #استان_های_مرکزی و #جنوبی_فرات است که هشدار دهنده یک #فاجعه_انسانی و #تغییر_جمعیتی در آن مناطق علاوه بر احتمال #قحطی_قریب_الوقوع است.»
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ حکمرانی و مدیریت منابع آب در ایران (۱)
✅ نمودار، نتایج #آمار_برداری_سراسری_منابع و #مصارف_آب در #سال_۱۴۰۰ را نشان می دهد و از وجود (۱,۰۲۰,۷۰۹) #حلقه_چاه در #ایران خبر می دهد.
✅ در صورتی که #وزارت نیرو هنوز معتقد است #در_ایران (۷۸۰,۰۰۰) #حلقه_چاه وجود دارد.
✅ ولی واقعیت چیز دیگریست و #در_ایران بیش از (۱,۲۰۰,۰۰۰) #حلقه_چاه_آب_عمیق و #نیمه_عمیق وجود دارد که #سالانه (۴۱,۳۶۷,۰۰۰,۰۰۰) #متر_مکعب_آب از #سفره_های_آب_زیرزمینی برداشت می کنند.
✅ از یک سو #سرزمین_خشک_ایران (مدار ۲۵ الی ۴۰ درجه کره زمین) در زمره #مناطق_بیابانی و #نیمه_بیابانی قرار دارد. از سوی دیگر #تعداد این مقدار #حلقه_چاه_آب با این #راندمان_تولید (آب بسیار ولی محصول ناچیز) نشان دهنده این است که #در_ایران در گام نخست #حکمرانی_نامطلوب_آب و در گام دوم #عدم_مدیریت_منابع_آب وجود دارد.
✅ ناگفته نماند #مدیریت_منابع_آب به معنای #جلوگیری از #حفر_چاه_آب_نیست بلکه یکی از الزامات مدیریت منابع #جلوگیری از #حفر_چاه_های_آب_غیر_مجاز_است.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی _ markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️#حکمرانی_آب_Water_Governance
❇️ ابعاد و اهداف حکمرانی آب
۱_ بعد سیاسی ( #مشارکت_ذینفعان)
۲_ بعد اقتصادی ( #استفاده_بهینه)
۳_ بعد اجتماعی ( #استفاده_عادلانه)
۴_ بعد زیست محیطی ( #استفاده_پایدار)
✅ این #چهار_بعد
(سیاسی/ اقتصادی/ اجتماعی / زیست محیطی)
✅ و #چهار_هدف
( مشارکت ذینفعان/ استفاده بهینه / استفاده عادلانه/ استفاده پایدار)
✅ #حکمرانی_آب در
۵_ (بعد جغرافیایی) #جغرافیای_حوضه_آبریز با هم #تجمیع و #مدیریت و #عملیاتی خواهند شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ آب حربه سیاسی ترکیه در منطقه (۱)
✅ در یک دهه گذشته تعداد #روزهای_غبارآلود مناطق مختلف #ایران_دوبرابر_شده_است.
✅ #گردوغباری که در این سالها آسمان #۲۲_استان_ایران را فر امیگیرد، علاوه بر (۳۴.۶) #میلیون_هکتار_کانون_داخلی، زاییدهی #۲۷۰_میلیون_هکتار_منطقه_غبارخیز در اطراف کشور است.
✅ طبق آمار #سازمان_حفاظت_محیط_زیست این مقدار مساحت مناطق غبارخیز، میتواند #۱۴۷_میلیون_هکتار_غبار با غلظت زیر #۱۰_میکرون تولید کند.
✅ این اعداد نشاندهنده #تاثیر_جدی_کانونهای_خارجی_غبار است. چنان که به گفته دبیر #ستاد_ملی سیاستگذاری و هماهنگی پدیده #گرد_و_غبار، میانگین اندازه ذرات غبار برخاسته از کانونهای خارجی ریزتر است و پیامدهای بهداشتیاش شدیدتر و ماندگاری و غلظتش بیشتر.
✅ #شدت_غبار در کشورهای همسایه (۳.۷) برابر ایران است و در این میان #غرب_و_شمال_غرب_عراق و #شرق_سوریه مهمترین منشاءهای بروز گرد و غبار در منطقه بهحساب میآیند.
ادامه دارد...
منبع: مهتاب جودکی، روزنامه پیام ما_ شماره ۲۶۶۱.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔 مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور برگزار می کند:
✅ کرسی نقد و نظریه؛ شناسایی #ظرفیت_های_بین_المللی برای #تقویت_و_توانمند_سازی به منظور #حفاظت از #محیط_زیست و #مدیریت_مخاطرات_محیطی
طرح دیدگاه: دکتر فرزام پور اصغر
ناقد کرسی: دکتر محمد هادی دریایی
🗓 سه شنبه؛ ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
⏰ ساعت؛ ۹:۰۰ الی ۱۱:۰۰
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر: درويش زكـريا
صدا: سيد محمد الحسيني
انعم الله على الآلِ بعزٍ و جـَلال.
من هوَّ الشابُ الذي يبرزُ في صفِ القِتال !
ساطع الوجهِ تجلى بضياء في زُجاج
ام هوَّ البدرُ اذا نور في الليلِ دياج
ام هوَّ الكوكَبُ في الشرقِ و الغربِ سِراج
" شبلُ من هذا الذي ..! ارعبَ صفَ الاشقيا "
اهو #الجعفر في مؤته ووادي الشُهيدا
ام هوَّ #الحمزة بـِ أُحدٍ ورداءُ الكبريا
اهو #القائمُ في الليلِ على خيرِ العمل
اهو السبطُ الذي صال بـصفين و جَمل
اهو الفتحُ الذي حطمَ عـزى وهُـبل
ابنُ منْ هذا الذي ..! يحملُ انوارَ اليقين
اهو #الحيدرُ والخيبرُ والنصرُ المُبين
ام هوًّ الراكِعُ والساجدُ #زينُ_العابدين
آيةُ الطهرِ مَدّاهُ والضُحى و الكوثر
#نَبويٌ #علويٌ #فاطميٌ المُنحدر
#هـاشميٌ #حـَسّنيٌ جدهُ مولى البشر
#ها_هوَّ_القاسمُ والباسِمُ في صَفِ القِتال.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ #چالش_های_قانونی تفاهم مابین #وزارت_نیرو و #سازمان_ثبت_اسناد_و_املاک_کشور در خصوص #صدور_اسناد_مالکیت_بستر_آبراهه_ها و #پیکره_های_آبی به نام شرکت های آب منطقه ای
🎤سخنرانان:
💡مصطفی نوری؛
پژوهشگر محیط زیست و منابع طبیعی
💡مسعود امیرزاده؛
عضو کارگروه حقوقی شورای تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور
🗓زمان: یکشنبه ۲۶ شهریور
⏰ ساعت: ۲۱:۰۰
جلسه به صورت مجازی برگزار می شود.
لینک ورود به جلسه:🔗
Http://www.skyroom.online/ch/zagrosmehraban/goftogohayeab
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO