❇️ طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان (۲)
✅ #۵_استان_فارس، #اصفهان، #يزد، #كرمان و خط انتقالی كه از استان #سيستان_و_بلوچستان به سمت #خراسان_رضوی می رسد، مقصد پروژههای انتقال آب انتخاب شدهاند.
✅ در صورت بهرهبرداری از همه فازهای اين پروژهها در #افق_بلندمدت، در مجموع (۱/۲) #ميليارد_مترمكعب_آب_شيرين به اين #۵_استان انتقال داده می شود.
✅ مطابق با آنچه در قالب #كارگروه_ملی_سازگاری_با_كمآبی در #وزارت_نيرو بررسی شده، فقط استان #خراسان_رضوی سالی #۸۹۰_ميليون_مترمكعب كسری منابع نسبت به وضع موجود مصارف دارد.
✅ ناترازی منابع و مصارف استان #كرمان_۱۰۳۰ ميليون مترمكعب، #اصفهان_۶۸۰ ميليون مترمكعب، استان #فارس_۱۱۱۵ ميليون مترمكعب، #يزد_۲۲۴ ميليون متر مكعب، #سيستان_و_بلوچستان_۳۰۳ ميليون مترمكعب، #خراسان_جنوبی_۱۷۶ ميليون مترمكعب است.
✅ در مجموع اين #۷_استان كه مقصد اين #۵_پروژه_انتقال_آب هستند، (۴/۴) ميليارد مترمكعب #ناترازی بين #منابع_و_مصارف آنها وجود دارد.
✅ مجموع #كل_تخصيص_آب اين پروژهها (۱/۲) ميليارد مترمكعب است كه در واقع نسبت آن كمتر از #۲۸_درصد ناترازی آب اين #۷_استان است. اين يعنی همچنان در صورت بهرهبرداری كامل اين #۵_پروژه هم فاصله معناداری با وضع موجود كسری نياز آبی آنها دارد.
ادامه دارد...
منبع: علي حاجی مرادی، پژوهشگر آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 هدر رفت منابع ملی
❌ سالانه در ایران از حاصل حدود #۷۰_میلیارد_متر_مکعب_آب ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود که حدود #۴۰_میلیون_تن از محصولات تولیدی در ایران #تبدیل_به_ضایعات می شود. این عدد #معادل_مجموع_دور_ریز مواد غذایی در #۲۷_کشور_اروپایی است که کلا #۹_میلیون_تن_در_سال است.
❌ بر اساس گزارش #سازمان_جهانی_خواربار_و_کشاورزی ( FAO ) هر روز به ازای هر نفر #۱۳۴_کیلو_کالری غذا در ایران به هدر می رود.
✅ #ارزش_ضایعات_مواد_غذایی در ایران #سالانه_۱۵_میلیارد_دلار است که با این حجم مواد غذایی می توان غذای #۱۵_میلیون_نفر را در سال تامین کرد.
✅ در این زمینه می توان به #۳۰_درصد ضایعات در #نان و بین #۳۰_درصد تا #۵۰_درصد ضایعات در #میوهها و #سبزیجات و #۱۰_درصد_ضایعات در #برنج و #۲۵_درصد ضایعات در #خرما و . . اشاره کرد.
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 در واقع حکمرانی در حوزه آب به معنای:
✅ #سیاستگذاری_و_مدیریت_منابع_آبی به نحوی است که
✅ #از_نظر_اجتماعی_پذیرفته_شده و
✅ #هدف آن #استفاده_صحیح_و_پایدار از منابع آبی باشد.
⭕️ در چنین فضایی اجرای سیاست های آب مستلزم:
✅ #مشارکت_و_همکاری مؤثر
✅ #ذینفعان و #کنشگران درگیر در این فرآیند با #دولت می باشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۱)
✅ #ایران جزو #تولیدکنندگان و #مصرف_کنندگان بزرگ #سوختهای_فسیلی در جهان است و این عامل موجب شده #بخش_کشاورزی ما در برابر اثرات ناشی از #تغییر_اقلیم آسیبپذیر باشد.
✅ #تغییرات_اقلیمی تاثیرات خود را هم در #بخش_کشاورزی و هم در #منابع_طبیعی نشان داده به طوری که تاثیرات آن در #کاهش_وسعت_جنگلها و برخی بلایای طبیعی مانند #خشکسالی، #سیل و #توسعه_سیستمهای_شکننده از جمله در بخش کوهستانی کشور قابل مشاهده است.
✅ #طرح_کلان_تغییر_اقلیم در کشور با راهبری #سازمان_تحقیقات_آموزش_و_ترویج_کشاورزی و با همکاری #موسسههای_تحقیقاتی، #بخش_خصوصی و #شرکتهای_دانشبنیان در حال اجرا است.
✅ این #طرح_۵_ساله از دو سال پیش در ۳ بخش عمده #آشکارسازی_تغییرات_اقلیمی، #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی و #آموزش_و_ترویج در حال اجرا میباشد.
✅ #سازمان_تات با توجه به اهمیت تغییر اقلیم بر تولید و پوشش گیاهی کشور، #طرح_کلان_تغییر_اقلیم را تدوین و اجرای آن را آغاز کرده و یک بخش از این طرح در حوزه #آشکارسازی است به طوری که در این طرح نخست باید ببینیم #تغییرات_اقلیمی چه تاثیراتی در #سطح_کلان دارد و در کدام بخشها تاثیر آن بیشتر است و چگونه اثرات زیانبار آن در بخشهای مختلف بروز مییابد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۶)
✅ حلّه
این شهر میان #کوفه و #بغداد در حاشیه #فرات ساخته شد. حلّه با تشدید لام به #حلّه_بنی_مزید یا #حلّه_سیفیه نیز مشهور بود. حلّه در #سرزمین_بابل قرار داشت. این شهر در #قرن_ششم_هجری آباد و پرجمعیت بود. یکی از نهرهای منشعب شده از فرات به نام « #نیل» در کنار #شهر_حلّه روان بود. این شهر تا #قرن_دهم_هجری آباد بود و بعدها تحت الشعاع #نجف قرار گرفت. #سد_هندیه بالای این شهر بر روی فرات ایجاد شده است.
✅ بابل
شهر #بابل ( ال ایلاه، همان ایلوی بابـ_ ایلو_ن و یا بابیروش)، #مرکز_تمدنی_بزرگ و باسابقهای طولانی بود. «بابل از شهرهای قدیمی که در #سوره_بقره_آیه_۱۰۲ نیز آمده است. میگویند: #ضحاک اول بار ساخته و عمالقه اول ساکنان آن بودند. #نمرود نیز آن را وسیع ساخت. #بابل حدود #سه_هزار_سال بعد از سقوط #دولت_آشور و #نینوا جای آن را گرفت و از نواحی مهم تجاری به شمار میآمد.
✅ حران
این شهر در ناحیه ای مهم و تمدنی قرار داشت. #حران در #جنوب_ترکیه_فعلی و #شمال_سوریه_کنونی در محلی به نام #ادسا یا #الرها (اورفا) قرار دارد. #فرات در آبرسانی به این شهر مؤثر بود.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور
✅ طرح شبکههای آبیاری فرعی و زهکشی غرب و شمالغرب کشور، #اراضی_۶_استان را در سطح #۲۲۷_هزار_هکتار پوشش میدهد.
✅ این طرح در استانهای #اردبیل، #آذربایجان_غربی، #آذربایجان_شرقی، #کردستان، #کرمانشاه و #ایلام در حال اجرا است.
✅ #هدف از اجرای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی، #افزایش_تولید_در_بخش_کشاورزی، #مدیریت_و_هدایت_آبهای_سطحی، #افزایش_بهرهوری_آب و #افزایش_۴_تا_۵_برابری_عملکرد_تولید است.
✅ سطح هدفگذاری اجرای این طرح در #اردبیل بیش از #۴۲_هزار_هکتار است. برآورد اولیه این استان نشان میدهد برای #تکمیل، #رفع_نقص، #تجهیز و به #بهرهبرداری رسیدن این طرح به #اعتباری بالغ بر #۲_هزار و #۲۰۰_میلیارد تومان نیاز است.
✅ #تامین_آب در #شبکههای_اصلی از سوی #وزارت_نیرو و #سازمان_آب_منطقهای از مشکلات اجرای طرح مذکور است. #مسئولیت_تامین_آب با #وزارت_نیرو است و #بهرهبرداری بخشی از آب در #پایاب_سدها با #وزارت_جهاد_کشاورزی است.
✅ #توزیع_آب به #کشاورزان به میزان مورد نیاز در قالب این طرح صورت می گیرد. #آب در قالب این طرح به #تشکلهای_آببران تحویل داده می شود و آنها براساس #الگوی_کشت و #نیاز_کشاورزان، آب را توزیع میکنند.
✅ استان #اردبیل از نظر #تشکیل_تعاونیهای_تولید از پیشرفتهترین استانهای کشور است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ مقام معظم رهبری:
✅ « #فلّاحی آدم #محترم و [ #مقیّدی] بود. یک سفر با هم می رفتیم #چابهار، ماه #رمضان بود. خب در هواپیما مسافرند دیگر، غذا آوردند و همه خوردیم و مانند اینها، و فلّاحی نخورد. گفتیم آقای فلّاحی! شما چرا [نخوردید]، گفت #من_روزه_هستم. گفتیم در سفر؟ گفت #من_دائمالسّفر_هستم، شغلم است، من روزه را نمیخورم. بعد به من گفت که من #از_ششسالگی تا حالا #روزهام_ترک_نشده».
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۲)
✅ #تغییرات_اقلیمی در کشور با شاخصهایی مانند #افزایش_میانگین_سالیانه_دما، #کاهش_بارش_سالیانه و #تغییر_الگوی_بارش نمایان شده است.
✅ در #۵۰_سال_اخیر به طور متوسط در کشور #۳۲_صدم_درجه در هر دهه #افزایش_میانگین_دما و #۹_میلیمتر_کاهش_متوسط_بارندگی داشتهایم که اثرات مخربی بر #کشاورزی داشته است.
✅ یکی از کارهایی که در #طرح_تغییر_اقلیم در بخش #آشکارسازی انجام می شود، #شناسایی_اثرات_احتمالی این #تغییرات_در_بخش_کشاورزی و #منابع_طبیعی، #دام_و_طیور_و_آبزیان و در ادامه #شناسایی_روشهای_سازگاری و #تابآوری در این حوزه است.
✅ در بخش #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی اقدامات پایه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی مشخص میشود که از جمله این اقدامات، #جمعآوری_گونههای_گیاهی در معرض انقراض و نگهداری از آنها در #بانک_ژن است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد...
ما قدرت حقیم #تلاویو_ضعیف_است
ما نیروی قدسیم و #هدف_قدس_شریف_است
بگشوده روی ما نظر گاه تو ای قدس
#از_کرب_و_بلا_می_گذرد #راه تو ای #قدس
آه ای #حرم_محترم ای #قدس می آییم
بر هیبت #قاسم #قسم ای #قدس می آییم
ما #پیرو_زهرا_و_علی در پی نوریم
ما #منتظر_مهدی شان وقت ظهوریم
در #روز_ظهورش چه شگفت است مراسم
چون همره مهدیست #ابومهدی #قاسم
#سردار به همراهی آن #یار می آید
ای #اهل_حرم میر و #علمدار می آید
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 اضطرار آب در ایران
❌ آنچه که امروزه #آسیب_پذیری_آبی را در #ایران افزایش داده وجود #جمعیت_فراتر_از_حد_توان_اکولوژیک در ایران و #صنایع_ناهمتراز و #تصاد_منافع و در نهایت #کشاورزی_ناهمگن و در درجه آخر بحث #تغییر_اقلیم در ایران است.
❌ #گسترش_بی_رویه_شهرسازی و #افزایش_نرخ_جمعیت تا مرز #۸۷_میلیون_ایرانی و وجود آمار تقریبی #۶_میلیون_نفر_افغانی یعنی جمعیتی برابر با #۹۳_میلیون_نفر در ایران مصرف کننده آب داریم.
❌ علی رغم اینکه برخی کارشناسان عنوان می کنند که کشاورزی مصرف کننده #۸۵_درصد _آب استحصال شده در ایران است؛ ولی #۹_میلیارد_متر_مکعب مصرف #صنعت و #۱۰_میلیارد_متر_مکعب مصرف #خانگی و #پرت حدود #۸_میلیارد_متر_مکعبی آب در خطوط #شبکه_انتقال را هرگز لحاظ نمی کنند.
منبع: همشهری؛ markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
48.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ مقام معظم رهبری:
✅ « #آمریکاییها در مورد فلسطین طرحشان و نقشهشان این بود که #قضیّهی_فلسطین_را_به_فراموشی_بسپرند؛ #فلسطینیها_را_در_حالت_ضعف_نگه_دارند که جرئت نکنند دَم از مبارزه بزنند.
✅ این مرد یعنی #سردار_سلیمانی، #دست_فلسطینیها_را_پُر_کرد؛ کاری کرد که یک منطقهی کوچکی، یک وجب جا مثل #نوار_غزّه در #مقابل_رژیم_صهیونیستیِ با آن همه ادّعا میایستد، کاری و #بلایی_سرِ_آنها_میآورد که آنها سرِ #۴۸_ساعت می گویند آقا بیایید #آتشبس_بدهید؛
✅ اینها را #حاج_قاسم_سلیمانی کرد. #دستشان_را_پُر_کرد. کاری کرد که بتوانند #بِایستند، بتوانند #مقاومت_کنند.
✅ این چیزی است که #برادران_فلسطینی ما #مکرّر _در _مکرّر پیش خود بنده #گفتهاند. البتّه من میدانستم امّا آنها هم آمدند #پیش_ما_شهادت_دادند.»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۳)
✅ در بخش #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی اقدامات پایه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی مشخص میشود که از جمله این اقدامات، #جمعآوری_گونههای_گیاهی در معرض انقراض و نگهداری از آنها در #بانک_ژن است.
✅ #دومین_مساله در بخش #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی، معرفی #ارقام_جدید_برای_غلبه بر تغییراتی مانند #خشکی، #شوری و #سرمای_دیررس_بهاره است.
✅ #مدیریت_مزرعه #سومین_مساله در بخش #سازگاری_با_تغییر_اقلیم است. در حوزه #مدیریت_مزرعه، تعریف #نظامهای_جدید_زراعی مطرح است و باید دید کدام نظام زراعی در برابر تغییرات اقلیمی تابآوری بیشتری دارد.
✅ #ارتقای_بهرهوری_آب در #شالیزارها، #تغذیه، #جلوگیری_از_تبخیر و #تعرق آب در #باغات و موضوع #کاهش_خسارات_آفات و #بیماریهای_گیاهی از جمله موضوعاتی هستند که در مدیریت مزرعه مطرح میباشد.
✅ #آموزش_و_ترویج نیز در ذیل طرح تغییر اقلیم است و برای #مدیران، #کارشناسان و #مردم در حوزه تغییر اقلیم آموزشهایی می بایست در نظر گرفته شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 #حکمرانی در طول #دهه_۱۹۸۰ با مفهومی جدید ظهور کرده است که به چیزی فراتر از #حکومت (دولت) اشاره دارد.
✅ اگرچه اصطلاح #حکمرانی در #فرهنگ_آکسفورد مترادف با واژه #دولت استفاده شده است؛ اما در طول #دهه_۱۹۸۰ اندیشمندان سیاسی این اصطلاح را #برای_متمایز_کردن آن #از_دولت به کار گرفتند.
✅ البته #حکمرانی مربوط به #آب برای اولین بار در #سال_۲۰۰۰ در #دومین_مجمع_جهانی_آب در سطح بین المللی مطرح شد، جایی که وزیران خواستار #حکمرانی_آب شدند تا #حکمرانی_خوب در حوزه #آب تضمین شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ جلسه علنی (یکشنبه ۱۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی [۱]
✅ در جریان بررسی جزئیات #لایحه_برنامه_هفتم_توسعه، نمایندگان با #بند_ث_ماده_۳۹ این لایحه با ۱۶۲ رأی موافق، ۲۱ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
✅ براساس بند ث ماده ۳۹ این لایحه؛ #شرکت_های_کشت_و_صنعت و #اشخاص_حقیقی_و_حقوقی دارای #اراضی_آبی_بیش_از_۱۰_هکتار موظفند به منظور افزایش #بهره وری_آب_کشاورزی، شبکه های آبیاری نوین (سطحی و یا زیرسطحی) اراضی خود را تا #پایان_سال_دوم_برنامه با حمایت های مصوب هیأت وزیران اجرا نمایند.
✅ در صورت #عدم_اجرا، از ابتدای سال سوم برنامه، #آب_بهای_شرکت_های_مزبور، به #بالاترین_نرخ آب کشاورزی منطقه #اخذ_می شود. #وزارت_جهاد_کشاورزی موظف به نظارت بر حسن اجرای این بند است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ جلسه علنی (یکشنبه ۱۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی [۲]
✅ نمایندگان در جریان بررسی #لایحه_برنامه_هفتم_توسعه با #بند_ج_ماده_۳۹ با ۱۵۲ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نفر حاضر در جلسه #موافقت_کردند.
✅ در بند ج آمده است: #وزارت_نیرو مکلف است با همکاری وزارتخانه های #صمت و #نفت و #سازمان_حفاظت_محیط_زیست به منظور #کاهش_آب مصرفی بخش #صنعت و #معدن، ظرف #۳_ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، نسبت به #بازتخصیص_آب مصرفی #صنایع_بزرگ_آب_بر در سراسر کشور و ابلاغ زمانبندی تأمین آب جایگزین با اولویت #منابع_آبی_نامتعارف اقدام نماید.
✅ در پایان زمان بندی، #بهای_آب_تحویلی_متعارف یا #برداشتی_صنایع_بزرگ_آب_بر درصورت وجود ظرفیت منابع آبی نامتعارف و جایگزین در محدوده استقرار صنایع مزبور، معادل متوسط بهای تمام شده طرح های تأمین آب جایگزین تعیین می گردد. منابع حاصل به حساب درآمد شرکت مدیریت منابع آب ایران نزد خزانه داری کل کشور واریز و متناسب با وصول درآمد، صرف اجرای طرح های استانی و ملی #بخش_آب_و_فاضلاب مصوب در قوانین بودجه سنواتی می گردد.
✅ براساس #بند_ت: #وزارت_نیرو مکلف است بر اساس #نیاز_آب_محصولات_کشاورزی مطابق نظر #وزارت_جهاد_کشاورزی نسبت به اخذ آب بها اقدام نماید. #آب_بها برای مصارف #کشاورزی از سال دوم اجرای این قانون تا #سطح_الگوی_مصرف به صورت #یارانه_ای و #مازاد_بر_الگوی_مصرف به صورت #پلکانی تا معادل بهای تمام شده آب منطقه ای سطحی خواهد بود. #مبلغ_مازاد_دریافتی، جهت بهبود #زیرساخت_های_آب_کشاورزی اختصاص می یابد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
30.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ مقام معظم رهبری:
✅ دولت مقاومت یعنی چه؟
یعنی #تسلیم_زورگویی_نشدن، #تسلیم_زیادهطلبی_نشدن، #در_موضع_اقتدار_ایستادن.
✅ #دولت_مقاومت_نه_اهل_تجاوز است، #نه_اهل_سلطه_طلبی و #دست_اندازی به ملّتها و کشورها است، #نه_اهل_فرو_رفتن_در_لاک_دفاعی و #موضع_انفعال است؛ هیچکدام از اینها نیست.
✅ بعضی خیال می کنند اگر ما بخواهیم خودمان را از #تهمت_سلطهطلبی و #اقتدارطلبی بینالمللی و منطقهای برکنار کنیم، باید برویم در لاک دفاعی؛ اینجوری نیست. #در_لاک_دفاعی_نمی_رویم، #در_موضع_انفعال_قرار_نمی_گیریم، بلکه ما در موضع «اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهٖ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم» (۸) قرار می گیریم.
✅ «تُرهِبونَ بِه» یعنی چه؟
«تُرهِبونَ بِه» همان چیزی است که در ادبیّات سیاسی امروز به آن « #قدرت_بازدارندگی» می گویند. #جمهوری_اسلامی در جایگاهی قرار می گیرد که #دارای_قدرت_بازدارندگی_است؛ می خواهند این اقتدار نباشد.
✅ #آنچه_جمهوری_اسلامی_دارد، آنچه تاکنون #با_ابتکار_خود و #با_همّت_خود تحصیل کرده است و #رهین_منّت_هیچ_دولت و #هیچ_قدرت_دیگری_نیست، بعد از اینهم #در_این_راه_پیش_خواهد_رفت.
✅ ما، بعد از اینهم، #تا_آنجایی_که_بتوانیم و با #همهی_همّتمان، با #همهی_تلاشمان، با #همهی_استعداد نیروی انسانیمان در راه افزایش قدرت بازدارندگی #پیش_خواهیم_رفت و آن را به کار خواهیم گرفت، برای اینکه #دشمن_به_فکر_تعرّض_نیفتد و #بداند که اگرچنانچه #تعرّض_کرد، #ضربهی_محکمی_خواهد_خورد، #واکنش_سختی_خواهد_دید.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ شماره حساب #دفتر_رهبر_معظم_انقلاب برای کمک به #فلسطین
❗️ نشر حداکثری
✅ یکی از بهترین راههای همراهی همینه!
✅ گزینه #کمک و سپس کمک به #انتفاضه_فلسطین یا #مقاومت_لبنان یا #غزه رو انتخاب کنید.
لینک سایت:
https://www.leader.ir/fa/monies
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 مفهوم فعلی #حکمرانی_آب برای اولین بار در #اجلاس_جهانی_آب در #سال_۲۰۰۰ و در #لاهه با تأکید بر #منافع_عمومی و #افزایش_مشارکت_ذینفعان در #مدیریت_منابع_آب مطرح شد.
✅ در #سال_۲۰۰۳ #شورای_جهانی_آب،
حکمرانی آب را به عنوان طیف وسیعی از سیستم های #سیاسی، #اجتماعی، #اقتصادی و #اداری که به منظور توسعه و مدیریت منابع و ارائه خدمات آب در سطوح مختلف جامعه است؛ تعریف کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ ممنوعیت آبیاری فضای سبز اماکن عمومی و دولتی با آب شرب
❇️ نمایندگان #مجلس_شورای_اسلامی در جلسه یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش #کمیسیون_تلفیق درباره #لایحه_برنامه_هفتم_توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب #بند_ب_ماده_۴۰ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:
✅ ب- #آبیاری_فضای_سبز با استفاده از #آب_شرب در صورت وجود #آب_جایگزین به تشخیص #وزارت_نیرو، در کلیه #اماکن_عمومی و #دولتی_ممنوع_است.
✅ #شهرداریها و سایر متولیان اماکن عمومی و دولتی #مکلفند نسبت به احداث #شبکههای_مستقل_آبیاری_فضای_سبز و جداسازی آن از #آب_شرب و استفاده از #پساب و سایر #آبهای_نامتعارف با رعایت حدود مجاز استانداردها و شاخصهای محیط زیستی و سلامت اقدام نمایند.
✅ متخلفین مشمول مجازات درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی می گردند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔 انجمن اقتصاد کشاورزی ایران برگزار می کند:
✅ نشست تخصصی بررسی #برنامه_هفتم_توسعه با تمرکز بر #امنیت_غذایی_و_آب
🗓 ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۹ صبح
لینک ورود:
🔗https://meet.uok.ac.ir/ch/eval7
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | «رژیم صهیونیستی ماندنی نیست»
🔺شهید حاج قاسم سلیمانی: اعمال این رژیم نشان میدهد، #این_رژیم، #رژیم_پایداری_نیست.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ تکلیف وزارت نیرو جهت ایجاد بازار مبادله آبهای غیرمتعارف(۱)
✅ مجلس #وزارت_نیرو را مکلف کرد در سال اول اجرای قانون، با رعایت #بیلان_منابع_آب و در راستای #تعادل_بخشی_به_سفرههای_آب_زیرزمینی، #بازار_مبادله_آبهای_غیرمتعارف را با حفظ کاربری آب و جلوگیری از آلودگی و تخریب خاک ایجاد کند.
✅ نمایندگان در جلسه علنی (یکشنبه ۱۶ مهر) مجلس در جریان بررسی جزئیات#لایحه_برنامه_هفتم_توسعه، با ارجاع #بند_ت_ماده_۳۸ این لایحه به #کمیسیون_تلفیق برنامه برای بررسی بیشتر موافقت کردند.
✅ براساس بند (ت)؛ بهمنظور تقویت و #حفظ_منابع_آبی_کشور، وزارت امور اقتصاد و دارایی موظف است:
۱_ طی ۵ سال برنامه، #سالانه_نیم_درصد از ارزش محصولات کشاورزی پر آببر صادراتی خلاف #الگوی_کشت را اخذ و #هر_سال_نیم_درصد به این عوارض اضافه نماید تا در پایان سال پنجم میزان آن به #سه_درصد برسد و درآمد حاصل از عوارض فوق را به ردیف مربوط درآمدی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. #هفتاد_درصد درآمد حاصل از اجرای این جزء بهمنظور #احیای_قنوات، #افزایش_بهرهوری_آب و محصولات کشاورزی، #اجرای_پروژههای_آبخیزداری و #الگوی_کشت در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و #سی_درصد مابقی به منظور نصب #کنتورهای_هوشمند_چاههای_آب_کشاورزی در اختیار وزارت نیرو قرار میگیرد. فهرست محصولات کشاورزی مشمول، به صورت سالانه توسط وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای هرسال تهیه و ابلاغ میگردد.
۲_ زمینه #واردات_محصولات_کشاورزی_آب_بر در سال اول برنامه و اجرای از ابتدای سال دو برنامه را فراهم نماید.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ تکلیف وزارت نیرو جهت ایجاد بازار مبادله آبهای غیرمتعارف(۲)
✅ #بند_ث_ماده_۳۸ لایحه با ۱۶۲ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۰ نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.
✅ در این بند: #وزارت_نیرو مکلف است در سال اول اجرای قانون، با رعایت #بیلان_منابع_آب و در راستای #تعادل_بخشی_به_سفرههای_آب_زیرزمینی، #بازار_مبادله_آبهای_غیرمتعارف را با حفظ کاربری آب و جلوگیری از آلودگی و تخریب خاک ایجاد نموده و برای تشویق #سرمایهگذاران، حمایتهای لازم را از طریق #اعطای_مجوزها، #کمکهای_فنی_و_اعتباری و استفاده از #تسهیلات_بانکی صورت دهد. آییننامه اجرائی این بند مشتمل بر #سازوکار این #بازار، #شرایط_مبادله، #حجم، #دوره و #نوع_مصرف_آب با پیشنهاد وزارت نیرو و همکاری سازمان حفاظت محیطزیست کشور و وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و صمت ظرف ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
✅ همچنین مجلس #بند_ج_ماده_۳۸_لایحه مذکور را با ۱۵۸ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساند.
✅ بر اساس #بند_چ_ماده_۳۸ این لایحه؛ #هزینههای_نقدی_و_غیرنقدی انجامشده توسط #خیرین_حقیقی_و_حقوقی در #احداث، #توسعه و #تکمیل_طرحهای_آبرسانی و #اجرای_عملیات_آبخیزداری_و_آبخوانداری و احیا و #توسعه_منابع_طبیعی در چارچوب طرحهای مصوب ملی و استانی با تأیید وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور)، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
27.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 دوران بزن و دررو گذشته؛
❌ بزنید، می خورید.
✅ وای اگر #خامنه_ای_حکم_جهادم_دهد
ارتش عالم نتواند که جوابم دهد
✅ از اشک به هر چهره روان چشمه آب است
#گل_نیست ولی #شهر_پر_از_عطر_گلاب است
✅ سوزانده اگر حادثه #پروانه ما را
لرزانده اگر بار غمی شانه ما را
✅ در فطرت #یاران_علی دوست بدی نیست
جز #خون_شجاعانه حجر ابن عدی نیست
✅ از مرگ چه باکیست در این #راه_حسینی
از مرگ نترسیم که فرمود #خمینی
#ما_را_بکشید_ای_دلتان_زار_تر_از_پیش
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_Governance
⭕️🖌 #حکمرانی از #دهه_۱۹۹۰ به یکی از پارادایم های اجتناب ناپذیر علوم اجتماعی تبدیل
شده است.
✅ رشته های علمی گوناگون از قابلیت های این پارادایم برای تحلیل موضوعات و مسائل خود و راه حل یابی بهره می برند.
✅ در #محافل_آکادمیک و در بین #سیاستگذاران، در دهه های اخیر، ادبیات سیاستگذاری، شاهد یک انتقال مفهومی از تمرکز بر « #دولت» به مثابه #تنها_منشأ_اقتدار_ملی و اعمال
سیاست های عمومی به مفهوم « #حکمرانی» به معنای #نظام_توزیع_قدرت، اعمال حاکمیت و استفاده از تمام ظرفیت های اجتماعی جهت پیشبرد امور عمومی بوده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ همه دستگاهها به رعایت سقف مجاز مصرف آب مکلف شدند.
✅ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش #کمیسیون_تلفیق_برنامه_هفتم_توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب #ماده_۴۰ و #بند_الف این ماده به شرح زیر موافقت کردند:
✅ ماده ۴۰- بهمنظور #حفظ_منابع_آبی، #تعادل_بخشی و #مهار_افت_سطح_آبهای_زیرزمینی و #جلوگیری_از_اضافه_برداشت از منابع آبی کشور اقدامات زیر انجام میشود:
☑️ الف- #دستگاههای_اجرائی، #نهادهای_عمومی غیردولتی، #نهادهای_انقلاب_اسلامی جمهوری اسلامی ایران و #نیروهای_مسلح مکلفند با همکاری وزارت نیرو، در سال اول اجرای برنامه #تمامی_منابع_آبی در اختیار خود را به #ابزار_اندازهگیری_هوشمند_استاندارد تحت پایش این وزارت، مجهز و مصارف آب خود را در #سقف_مجاز_اعلامی_وزارت تنظیم نمایند. در صورت #عدم_رعایت این تکالیف، هرگونه برداشت از این منابع آبی، #غیر_مجاز_تلقی_شده و #وزارت_نیرو_موظف_است در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط با آن #برخورد_نماید.
☑️ تبصره- در #شرایط_تنش_آبی با اعلام #شورای_عالی_آب، #دستگاهها، #نهادها و #ارگانهای مذکور #مکلفند_منابع_آبی و #اراضی_مستعد برای #حفر_چاه_آب_شرب خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ اتصال #خط_لوله_آب از #دریای_عمان به مرکز #سیستان_و_بلوچستان، تا پایان سال ۱۴۰۳
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊⚠️ نگاهی به #دریاچههای_خشک_شده یا درحال نابودی #جهان
منبع: اعتماد آنلاین
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکومت_و_حکمرانی
#Government_and_governance
⭕️🖌تفاوت حکومت و حکمرانی
✅ در حکومت #روابط_قدرت #عمودی اما در حکمرانی #افقی است.
✅ در حکومت #منطق_دستور حاکم است اما در حکمرانی #منطق_مذاکره_و_اقناع
✅ حکومت قائل به #تمرکز_قدرت_و_تصمیم_گیری است اما
حکمرانی بر #عدم_تمرکز_و_تنوع_بازیگران عرصه تصمیم گیری تاکید دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO