🔻لِحُبِّ الدُّنيا صَمَّتِ الأَسماعُ عَن سَماعِ الحِكمَةِ ، وعَمِيَتِ القُلوبُ عَن نورِ البَصيرَةِ
👈از دنيادوستى است كه گوش ها از شنيدن حكمت ، كر گشته و دل ها از ديدن نور بينش ، كور شده اند.
📚امام علی علیه السلام ،غررالحكم ،۷۳۶۳
#حدیث_روز
#شنیدن_حکمت
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠خطایی همگانی هنگام دعا به درگاه الهی
👈در هنگام دعا چه چیزی از خدا طلب کنیم❓
🎥پاسخ را ببینیم و بشنویم از زبان استاد شهید مطهری
#کلیپ
#دعا
#طلب
#گرفتن_داشته_ها
🆔️@zendegi_filsofaneh
⬅️مهم ترین کار انقلاب اسلامی، این بود که جامعه را به سمت عقلانیت حرکت داد
✔سوق دادن جامعه به سمت عقلانیت، مهم ترین کار انقلاب
🔸️مهم ترین کار انقلاب اسلامی، این بود که جامعه را به سمت عقلانیت حرکت داد، جامعه عاقل ، نه اسیر می شود نه اسیر می گیرد، نه در رهن کسی می رود و نه کسی را به بند می کشد ،این جامعه آزاد منش است و آزاد پرور.
🔸️انسان باید بکوشد آزادانه زندگی کند و برای این کار باید خود را از دو بند و دو غده جهل علمی و جهالت عملی که برای انسان هست، خود را برهاند.
غرب با اینکه غرق در نعمت است و به حسب ظاهر زمین و فضا را مسخر خود کرده و به نقاط مختلف فضا راه پیدا کرده اند، اما گرفتار جهل علمی و جهالت عملی هستند، جهل علمی یعنی اینکه نمی دانند چه حق است و چه باطل و جهالت عملی یعنی اینکه نمی دانند به کجا بروند! لذا صدها نفر از اروپا الان به داعش می پیوندند و کشتار بی رحمانه را تجویز کرده و خود نیز به کشتن بی رحمانه مردم دست می زنند .
✔نظام عقلایی از برکات انقلاب اسلامی
🔸️نظام عقلایی از برکات و رهاورد های انقلاب اسلامی بود که به برکت امام راحل و طهارت و عقلانیت او و همچنین فداکاری مردم شکل گرفت ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی غرب نه خود از رهاورد انقلاب سودی برد و نه گذاشت این رهاورد به شرق و غرب صادر شود.
📚 آیت الله جوادی آملی، درس اخلاق؛ بهمن ماه ۱۳۹۴
#متن_نوشت
#انقلاب_اسلامی
#عقلانیت
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 سلام بر مهدی موجود موعود (سلام الله علیه)
👈ما درباره وجود مبارک حضرت امام مهدی موجود موعود (سلام الله علیه) در زیارت «آلیس» به پیشگاه آن حضرت سلام عرض می کنیم و بر بسیاری از حالات او نام می بریم. عرض می کنیم سلام بر شما آن وقتی که می نشینید، آن وقتی که می ایستید، آن وقتی که رکوع می کنید، آن وقتی که سجود دارید، آن وقتی که قیام دارید، آن وقتی که قرائت دارید, آن وقتی که بیان می کنید. این درود فرستادن ما و این شئون گوناگون وجود مبارک ولی عصر، برای آن است که تمام آثار آن حضرت در راه توحید الهی صرف می شود.
🔹 در قرآن كریم وقتی از انسان کامل نظیر وجود مبارک پیامبر یا حضرت ابراهیم (سلام الله علیهما) سخن به میان می آید قرآن از زبان او نقل می کند: ﴿إِنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ﴾؛ (سوره انعام، آیه۱۶۲) نه تنها مناسک حج من, عبادت های حج و عمره من و نماز من برای خداست، بلکه تمام شئون حیات و ممات من برای خداست. پس مردان الهی کسانی هستند که جمیع شئون زندگی و مرگ آنها الهی است.
👈اگر مردان الهی به جایی رسیدند که حیات و ممات آنها, قیام و قعود آنها, رکوع و سجود آنها, سخن گفتن و سکوت آنها برای رضای خداست, جا دارد که ما بر تک تک این شئون سلام عرض کنیم. اگر ﴿إِنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ﴾ ما هم باید عرض ادب کنیم، عرض کنیم به پیشگاه ولی عصر «السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَقْعُدُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَقُومُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَقْرَأُ وَ تُبَینُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تُصَلِّی وَ تَقْنُتُ السَّلَامُ عَلَیک حِینَ تَرْکعُ وَ تَسْجُدُ».
🔸️ما در نماز آموختیم که بگوییم «بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوتِهِ أَقُومُ وَ أَقْعُدُ»; یعنی تمام قیام و قعود ما به نام خدا و با حول و قوه الهی است. اگر کسی این چنین اندیشید و موحد ناب بود حیات و ممات او الهی میشود, ما بر تک تک این شئون سلام عرض می کنیم.
💬آیت الله جوادی آملی
#متن_نوشت
#موحد_ناب
#رضای_الهی
#مردان_الهی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰هدف از خلقت انسان🔰
👈ما هرگز در قرآن به این منطق برخورد نمیکنیم که انسان آفریده شده است که هرچه بیشتر بداند و هرچه بیشتر بتواند، تا اینکه انسان وقتی دانست و توانست، خلقت به هدف خود رسیده باشد؛ بلکه انسان آفریده شده است که خدا را پرستش کند و پرستش خدا خود، هدف است.
✔اگر انسان بداند و هرچه بیشتر بداند، و بتواند و هرچه بیشتر بتواند، ولی مسئله شناخت خدا ـ که مقدمه پرستش است ـ و عبادت خداوند در میان نباشد، به سوی هدف خلقت گام برنداشته است و از نظر قرآن سعادتمند نیست. [از نظر قرآن] انبیاء آمدهاند برای اینکه بشر را به سعادت خودش ـ که غایت سعادت از نظر آنها پرستش خداوند است ـ برسانند.
✅طبعاً به این معنا در منطق اسلام هدف اصلی از زندگی جز معبود چیز دیگری نمیتواند باشد. یعنی قرآن میخواهد انسان را بسازد و به او هدف و آرمان بدهد، و هدف و آرمانی که اسلام میخواهد بدهد فقط خداست و بس، و هر چیز دیگر جنبه مقدّمی دارد نه جنبه اصالت و استقلال و هدف اصلی.
🔸️در آیاتی که قرآن انسانهای کامل را توصیف میکند و یا از زبان انسانهای کامل سخن میگوید، آنها را این طور معرفی میکند که آنها هدف زندگی را خوب درک کردهاند و روی همان هدف کار میکنند و گام برمیدارند. از زبان ابراهیم علیهالسلام:
اِنَّ صَلوتی وَ نُسُکی وَ مَحیایَ وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمین (سوره انعام، آیه۱۶۲)
🔘و این توحید قرآن تنها یک توحید فکری نیست که انسان فقط از نظر فکر معتقد باشد که مبدأ و خالق عالم یکی است، بلکه توحید در مرحله خاص انسان هم هست؛ یعنی انسان از نظر اعتقاد معتقد باشد که خالق عالم یکی بیش نیست و از نظر هدف هم برسد به آنجا که آنچه سزاوار است که انسان تنها هدف خود قرار دهد، همان اوست و بس، و طبعا سایر هدفها زاییده و منبعث از این هدف خواهند بود، یعنی هیچ کدام استقلال و اصالت نداشته و همه مولود این هدفند. پس در اسلام همه چیز بر محور خدا دور میزند، چه از نظر هدف بعثت انبیاء و چه از نظر هدف زندگی یک فرد.
📚 استاد مطهری، هدف زندگی، ص۱۷_۱۶
#متن_نوشت
#هدف_خلقت
#پرستش_خدا
#انسان_کامل
🆔️@zendegi_filsofaneh
09.mp3
10.85M
🎧بشنوید
💢 نقش خدا در زندگی انسان در باورها و نگرشات
✔️انسان چگونه میتواند هیچ غصه و ناراحتی در زندگی نداشته باشد؟
👤 دکتر هاشمی گلپایگانی
#پادکست
#خدا_در_زندگی_انسان
🆔@zendegi_filsofaneh
💢 ابوبصیر، نابینای بینا
🔸 روزی حضرت باقر علیهالسلام با بعضی از اصحاب در مسجد مدینه نشسته بودند. حضرت عملی را انجام دادند که ممکن است شما تعجب کنید، ولی تعجب نکنید که این را خیلی از شیعیان کوچکشان هم دارند (من سراغ دارم).
🔸حضرت به آنهایی که آنجا بودند فرمود که من الآن اینجا همینطور که نشستهام مخفی میشوم، هرکسی که میآید از او سراغ مرا بگیرید، ببینید چه جواب میدهد؟ افرادی آمدند و اینها میپرسیدند: از ابی جعفر سراغی داری؟ میگفتند: نه (امام نشسته بود و آنها نمیدیدند).
🔸 ابوبصیر کور وارد شد. حضرت اشاره کرد، فرمود: از این بپرسید. گفتند: ابوبصیر! از ابیجعفر خبری داری؟ گفت: پس این خورشید تابان چیست که اینجا نشسته؟!
🔸 این، مقام انسان را نشان میدهد که در او حسهایی وجود دارد که اگر آنها را تربیت کند، چیزهایی را میبیند که هیچ بینای ظاهری آن چیزها را نمیبیند.
📚استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۴، ص۱۹۲
#متن_نوشت
#خورشید_تابان
#امام_محمد_باقر_علیه_السلام
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰مبارزِ علمی
✍اینکه امام باقر علیهالسلام "باقر العلم" است؛ یعنی حقایق و مفاهیم اسلامی را که در قِشری از دروغ و فریب و ریا و تحریف پیچیده شده بود، می شکافت و آن لُبّ و مغز را می اندازد در کام مشتاقان حقیقت. این یک گوشه ی دیگری است از مبارزه ائمه ما
🔺بیانات رهبرانقلاب درباره امام باقر(ع) برگرفته از کتاب همرزمان حسین(ع)
#عکس_نوشت
#شکافنده_علم
#ولادت_امام_باقر_علیه_السلام
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 أینَ الرَّجَبِیونَ
🔘 مسئول تربیت عقل نظری که اندیشه است، حوزه و دانشگاه هستند که بخش اندیشه را تقویت می کنند؛ اما مسئول انگیزه نه حوزه است و نه دانشگاه، مسجد است! حسینیه است! نماز شب است! «أَینَ الرَّجَبِیونَ» است! ناله و اشک است! بین عزم و جزم مانند بین آسمان و زمین فرق است.
🔸️ یک کسی که خودش کتاب نوشته و تحقیق کرده گناه می کند! مگر یقین ندارند که این حرام است؟! مگر یقین به فعلیت ندارند؟! مگر یقین به اشتغال ندارند؟ مگر یقین به مکلَّف بودن ندارند؟ اما عالماً و عامداً معصیت می کنند!
✔سرّش این است که علم مشکل را حلّ نمی کند، علم نیمی از کار است؛ این مسئول اندیشه است و عمل به عهدهٴ متولّی انگیزه است!
💬 آیتالله جوادی آملی
#متن_نوشت
#اَینَ_الرَّجَبِیون
#تربیت_عقل_عملی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴🕯🏴🕯🏴🕯
◾ امام هادی (علیه السلام) فرمود: «مَنْ هَانَتْ عَلَیهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ»؛
✔كسی كه خود را كریم نمی داند و كریمانه زندگی نمی كند، از شرّ او در امان نباش، زیرا كسی كه به خودش رحم نمی كند یقیناً به شما رحم نخواهد کرد !
💬 آیت الله جوادی آملی
#حدیث
#زندگی_کریمانه
#شهادت_امام_هادی_علیه_السلام
🆔 @zendegi_filsofaneh
💢پرسش:
در تعلیمات اسلامی ، دو تعبیر در مورد نفس (خود) به چشم می خورد گاه تعبیراتی هم چون کرامت نفس، عزت نفس و .... مشاهده میشود که به نوعی توجه دادن به خود است و گاه از مبارزه با نفس سخن به میان می آید.
آیا این دو تعبیرِ متفاوت تناقض نیست؟🤔
🔰پاسخ استاد شهید مطهری🔰
✔نه، تناقض نیست، انسان دارای دو «خود» است.
👈 یک «خود» که خوب دیدن او عُجب است، بزرگ دیدن او کِبر است، خواستن او خودخواهی و مذموم است، با او باید جهاد کرد، به او باید به چشم یک دشمن نگاه کرد و با هواهای او باید مبارزه کرد؛
👈 و یک «خود» دیگر که باید آن را عزیز و مکرّم و محترم داشت، باید حرّیت و آزادیاش را حفظ کرد، باید قوّت و قدرتش را حفظ کرد و آلوده به ضعفش نکرد.
🔸️ اما دو «خود» را چگونه میتوان توجیه کرد؟ آیا اینکه انسان دارای دو «خود» است یعنی هرکس دو «من» دارد؟
📌شک ندارد که هرکسی یک«من» است نه دو «من»، و این قابل قبول نیست که بگوییم انسان [دچار] تعدد شخصیت است. در روان شناسی نام یک بیماری را «تعدد شخصیت» گذاشتهاند، ولی همان بیمار هم واقعاً دو شخص نیست. اگر دو شخص باشد، هرکدام به راه خود میروند. یک شخص نامتعادل را گاهی میگویند که به بیماری تعدد شخصیت دچار شده، و الّا واقعاً او تعدد شخصیت ندارد. انسان که واقعاً دارای دو «خود» نیست، پس لابد چیز دیگری است.
⏪انسانِ دارای دو خود به این معناست که دارای یک خود واقعی و حقیقی و یک خود مجازی است که آن خود مجازی ناخود است، و مبارزه با نفس که ما میگوییم مبارزه با خود، در واقع مبارزه خود با ناخود است
🔘ولی انسان در باطن ذات خود حقیقتی دارد که اصلًا حقیقت اصلی ذاتش اوست و اینهای دیگر را که به عنوان خود احساس میکند، در واقع ناخود را خود احساس میکند. او همان چیزی است که قرآن از او به بیان فَاذا سَوَّیتُهُ وَ نَفَخْتُ فیهِ مِنْ روحی تعبیر میکند؛ یعنی یک حقیقتی است نه از سنخ ماده و طبیعت بلکه از سنخ ملکوت و قدرت، و از سنخ عالمی دیگر.
🔺️به آن خود توجه کردن، یعنی حقیقت انسانیت خویش را دریافتن و شهود کردن. وقتی انسان به او توجه میکند، آن را به عنوان محض حقیقت در مییابد، چون جوهر او جوهر حقیقت است و با باطل و ضد حقیقتها و پوچها و عدمها ناسازگار است
📚 استاد مطهری، تعلیم و تربیت در اسلام، ص۱۴۹_۱۴۸
#متن_نوشت
#کرامت_نفس
#خودِ_حقیقی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 با ارزشترین ثروت🔰
🔹یکی از اصحاب امام هادی (علیهالسلام) آمد و از فقر گله کرد و درخواست کرد که برای نجاتش از فقر به او کمکی بکنند.
🔸️حضرت فرمودند: تو خیلی ثروت داری چطور ادعای فقر میکنی؟
🔹️عرض کرد: آقا من چه قدر مقروضم، گرفتارم، چه ثروتی؟! من از خودم ثروتی سراغ ندارم.
🔸️حضرت فرمودند: حاضری محبت ما را بدهی و همه ثروت عالم را به تو بدهند؟ قسم خورد که هرگز راضی نیستم.
🔹️حضرت فرمودند: پس تو ثروتی داری که از همه ثروتهای عالم ارزشش بیشتر است؛ پس چگونه ادعای فقر میکنی؟!
💬آیتالله مصباح یزدی
#بزرگترین_ثروت
#محبت_اهل_بیت
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢دین، یگانه رام کننده نفس امّاره💢
🔸️در حدیث است که رسول خدا صلوات الله علیه فرمود:
شیطانِ من به دست من اسلام آورد و رام شد.
🔺️این حدیث از یک جنگ درونی و ناسازگاری داخلی و به تعبیر دیگر از یک صف بندی و جبهه بندی داخلی در وجود انسان حکایت میکند؛ به علاوه اینکه خبر میدهد که این صف بندی و جبهه بندی را من در وجود خودم بهم زدم و بجای آن، صلح و صفا و آرامش برقرار کردم.
🔘این خود یک حقیقتی است که علمای روان شناس اعتراف دارند، میگویند انسان به علل و عواملی حالتی پیدا میکند که یک نوع آشفتگی و ناهماهنگی در افکار و احساساتش پیدا میشود، روحیه اش تجزیه میشود به دو جبهه و دو قسمت.
👈لهذا اشخاصی دیده میشوند که از آنها دو نوع کارهای کاملًا متخالف و متضاد دیده میشود: در یک لحظه و یک حالت نرم و ملایم اند، در لحظه و حالت دیگر درشتخو، گاهی مهربانند و گاهی بی عاطفه و قسی القلب، گاهی زیاد میترسند و گاهی زیاد تهوّر و جسارت به خرج میدهند، گاهی متدین و رو به خدا هستند و گاهی لاابالی و دنبال فسق و فجور، «یک دست به مُصحف اند و یک دست به جام، گه نزد حلال اند و گهی نزد حرام»، و بالاخره در زیر این گنبد فیروزه فام نه کافر مطلق اند و نه مسلمان تمام.
🤔حالا باید دید این ناهماهنگی در عمل و رفتار و کنش از کجا پیدا میشود. چرا بعضی از مردم گاهی مثل کبک خوش میخرامند و گاهی مثل کلاغ ناهنجار میدوند؟
✔ منشأ این ناهماهنگی و یکنواخت نبودن در عمل و رفتار همانا ناهماهنگی و انتظام نداشتن افکار و احساسات است. این آشفتگی در عمل، مولود و معلول آشفتگی روح است، و به تعبیر رسول اکرم مولود صف بندی و جبهه بندی و جنگ و نزاعی است که بین انواع افکار و احساسات است.
⏪ پس باید کاری کرد که این آشفتگی روحی و این جنگ داخلی متارکه شده و صلح و صفای واقعی بین انواع افکار با هم و انواع احساسات با هم پیدا شود، ولی البته صلح و صفای واقعی نه صلح موقت و مسلّح.
✅در اینجا بار دیگر احتیاج بشر را به «دین» احساس میکنیم، چون رام کردن و مطیع ساختن احساسات امّاره بشر از عهده هر قوّه و قدرت دیگر خارج است. هر قوّه و قدرت دیگر مقهور و آلت(ابزار، وسیله) هوا و هوس بشر واقع میشود، خواه آنکه آن قدرت زور باشد و یا علم و یا چیز دیگر.
📚 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج 1، ص ۳۰_۲۸
#متن_نوشت
#دین
#رام_کننده_نفس_اماره
#تعادل_قوای_نفسانی
🆔️@zendegi_filsofaneh
✧﷽✧
✨ پرسیدند: فرق کریم با جواد در چیست؟
فرمودند: از شخص کریم همینکه درخواست کنید به شما عنایت میکند
ولی« جواد »خود به دنبال سائلمیگردد تا به او عطا کند ..
#میلاد_امام_جواد_علیه_السلام_مبارک
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️آیا بهشت و جهنم از قبل آماده است؟🤔
🎥پاسخ را ببینیم و بشنویم از زبان استاد شهید مطهری
#کلیپ
#بهشت
#جهنم
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢بردگان و آزادگان
🔘حضرت علی علیه السلام میفرماید: «دنیا خواه ناخواه منزلگاهی است برای بشر که چند صباحی در آن زندگی میکند و میرود.» بعد میفرماید: «ولی مردم در این دنیا دو دستهاند:
یک دسته به بازار این جهان میآیند و خودشان را میفروشند و برده میسازند؛ دسته دوم مردمی هستند که خود را در این بازار میخرند و آزاد می سازند»
(نهجالبلاغه، حکمت ۱۳۳)
🔺️این سخن به قدری عمیق و محکم و پرمعنی است که جز از روحی که با نور خدا روشن شده باشد تراوش نمیکند. آری، محصول زندگی برخی از افراد- که متأسفانه هنوز اکثریت افراد بشر را تشکیل میدهند- بردگی و خودفروشی و شخصیت خود را از دست دادن و به تعبیر قرآن خودباختن و خودزیان کردن است، بندگی شهوت و حرص و خشم و کینه است، اسارت در بند عادات جاهلانه و رسوم بی منطق و نامعقول است، تقلید از مد و تابعیت این اصل است که «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو».
✔بعضی از مردم چنین میپندارند که همینکه مملوک کسی دیگر نبودند و به اصطلاح زرخرید نبودند، دیگر آنها آزاده اند؛ دیگر نمیدانند هزار نکته باریکتر از مو اینجاست؛ نمیدانند اسارت و بندگی هزار نوع و هزار شکل دارد؛ نمیدانند که بندگیِ طمع و آز هم بندگی است، اسارت در قید عادات جاهلانه هم بندگی است، پول پرستی هم بندگی است
📚 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج ۱، ص۲۲_۲۱
#متن_نوشت
#بردگی_و_خودفروشی
#آزادی_و_آزادگی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🕋 مولود کعبه
🔸️حضرت آیتالله خامنهای: «شخصیت امیرالمؤمنین از لحظهی ولادت تا هنگام شهادت، یک شخصیت استثنائی است. ولادت او در جوف کعبه است -که نه قبل از آن حضرت و نه بعد از آن حضرت تا امروز چنین اتفاقی نیفتاده است- شهادت آن بزرگوار هم در مسجد و محراب عبادت است. بین این دو نقطه هم، همه زندگی امیرالمؤمنین جهاد و صبرلله است و حرکت در راه رضای الهی است.»
#عکس_نوشت
#مولود_کعبه
#ولادت_امیرالمومنین_علیه_السلام
🆔️@zendegi_filsofaneh
🌹نصیحت حضرت علی علیه السلام🌹
🔸️لا تَکنْ مِمَّنْ یرْجُو الْاخِرَةَ بِغَیرِ عَمَلٍ (نهجالبلاغه، حکمت ۱۴۲)
🔺️از آن کسان مباش که امید به آخرت دارد اما میخواهد بدون عمل به آخرت برسد.
👈 مثل همه ما. ما میگوییم حبّ علی بن ابی طالب کافی است. تازه حبّ ما حبّ حقیقی نیست؛ اگر حبّ حقیقی بود عمل هم پشت سرش بود. میگوییم همین وابستگی ظاهری کافی است!
✔خیال میکنیم علی علیه السلام از کسانی است که احتیاج دارد، و اگر افرادی انتساب دروغین هم داشته باشند دیگر بسیار خوب، ما عجالتاً سیاهی لشکر میخواهیم، سیاهی لشکر هم کافی است!
🔘ما خیال میکنیم یک گریه دروغین بر امام حسین کافی است. ولی امیرالمؤمنین فرمود اینها دروغ است. اگر حبّ علی بن ابی طالب تو را به عمل کشاند، بدان حبّ تو صادق و راستین است. اگر گریه بر حسین بن علی تو را به سوی عمل کشاند، بدان که تو بر حسین بن علی گریه کردهای و گریه تو راستین است. اگر نه، فریب شیطان است.
📚استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۲۳_۱۲۲
#متن_نوشت
#نصیحت_حضرت_علی_علیه_السلام
#حُبّ_حقیقی_و_راستین
🆔️@zendegi_filsofaneh