فضیلت نیمه شعبان و همتایی آن با شب قدر از منظر آیت الله العظمی جوادی آملی
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نیمه شعبان، شب مبارکی است که در فضائل شباهت بسیاری به لیالی قدر دارد و همانگونه که در برتری شبهای قدر فرموده اند که «فإنّها لیلة آلی الله علی نفسه الا یردّ سائلاً له فیها ما لم یسأل معصیة.»
👇👇👇👇
فضیلت نیمه شعبان و همتایی آن با شب قدر از منظر آیت الله العظمی جوادی آملی
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: نیمه شعبان، شب مبارکی است که در فضائل شباهت بسیاری به لیالی قدر دارد و همانگونه که در برتری شبهای قدر فرموده اند که «فإنّها لیلة آلی الله علی نفسه الا یردّ سائلاً له فیها ما لم یسأل معصیة.»
🔸 حضرت ولی عصر(عج) و آخرین حجّت الهی که خیر اهل الارض زمان ماست، در سحرگاه نیمه شعبان سال 255 (ه. ق) چشم به جهان گشودند و این شب مبارک که میلاد موفور السرور آن حضرت است، احتمال دارد شب قدر نیز باشد، همان گونه که به برخی اعمال لیالی قدر در این شب نیز سفارش گردیده است.
🔸 نیمه شعبان، شب مبارکی است که در فضائل شباهت بسیاری به لیالی قدر دارد و همان گونه که در برتری شب های قدر فرموده اند که« فإنّها لیلة آلی الله علی نفسه الا یردّ سائلاً له فیها ما لم یسأل معصیة.»
🔸 در فضیلت شب نیمه شعبان نیز نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمود که خداوند در شب نیمه شعبان به اندازه ریگ های زمین و موی گوسفندان بندگانش را می آمرزد: این سخن، کنایه از فراوانی آمرزیده شدگان در این شب مبارک است.
کلام نورانی دیگری از امام صادق(علیه السلام) نشان می دهد نیمه شعبان نیز در حدّ خویش، شب قدر و واجد یکی از درجات تقدیر امور است. ایشان در برابری این سنت با لیالی مبارکه قدر فرمود: «انّها اللیلة التی جعلها الله لنا أهل البیت بإزاء ما جعل لیلة القدر لنبینا صلی الله علیه و آله و سلم» همان طور که خداوند به پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم شب قدر مرحمت فرمود، به ما اهل بیت نیز نیمه شعبان را عطا کرد.
حضرت آیت الله جوادی آملی درباره راز همتایی لیله میلاد امام زمان(عج) با شب قدربیان داشتند... .
لینک کامل مطلب:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/u72752
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 293
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 سوغات: امام صادق (علیه السلام) می فرماید: هنگام بازگشت از سفر برای خانواده خود سوغات بیاورید؛ هرچند قطعه سنگی باشد.[1]
[1] . إِذَا سَافَرَ أَحَدُكُمْ فَقَدِمَ مِنْ سَفَرِهِ فَلْیأْتِ أَهْلَهُ بِمَا تَیسَّرَ وَ لَوْ بِحَجَرٍ...(تفسیر العیاشی، ج1، ص277).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 201.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ذکر مخلَصین
🔹 خیلی از موارد است كه انسان می خواهد ببیند كه كدام «ذكر» بهتر است، گاهی هم سؤال می كنند كدام «ذكر» را بگوییم ثواب آن بیشتر است؛ البته این در دعاها آمده و مشخص شده است؛ اینکه در ماه مبارك رمضان چه بگوییم, در ماه رجب چه بگوییم, در ماه شعبان چه بگوییم؛ اما آن ذكری كه انسان را به مقام می رساند آن را قرآن مشخص كرد فرمود ما ابراهیم را, اسحاق را, یعقوب را, اینها را جزء بندگان مخلَصمان قرار دادیم: ﴿إِنَّا أَخْلَصْناهُمْ﴾؛ اینها شدند مخلَص که «استخلصهم الله لنفسه»، شدند جزء عباد مخلَص, چرا؟ چون آنها #اهل_ذكر هستند, خب ذكرشان چیست؟ چه چیزی می گفتند؟ آیا «یا الله» می گفتند؟ ذكرشان ذكر مبدأ بود؟ نه, ذكرشان #ذكر_معاد بود، خدا را به عنوان «هو المرجع» به یاد می آوردند؛ ﴿إِنَّا أَخْلَصْناهُمْ بِخالِصَةٍ ذِكری الدار﴾ ؛ به یاد معاد بودن!
🔹 اگر از ما بپرسند كه ما #چه_ذكری_بگوییم دو جواب داریم: ذكری كه ثواب بخواهیم ببریم، همین ها كه در كتاب ها هست؛ اما بخواهیم راه اخلاص را طی کنیم و مخلَص بشویم، #یاد_معاد! ﴿إِنَّا أَخْلَصْناهُمْ بِخالِصَةٍ﴾، سؤال:«ما تلك الخالصة»؟ آن خالصه چیست؟ حضرت ابراهیم، اسحاق و یعقوب چه صفت خالصه ای داشتند؟ ﴿ذِكْرَی الدَّارِ﴾.
🔹 در #یاد_معاد بودن ریا نیست؛ یاد سؤال بودن, یاد جواب بودن, یاد قبر بودن, یاد برزخ بودن، این دیگر ذكر لب كه نیست، این یاد است نه نام؛ بنابراین ولو لب هم حركت نكند آدم هر كاری كه می كند باید مواظب باشد كه باید جواب بدهد، انسان هر حرفی که می زند, هر كاری که میكند باید به این ذكر و به این ذُكر و به این یاد باشد كه من باید جواب بدهم، آن وقت كارش یا واجب است یا مستحب, دیگر حرام و مكروه را كه آدم نمی تواند با یاد معاد انجام بدهد! این شخص یا كار واجب انجام می دهد یا كار مستحب, این راه مخلَص شدن است این #راه_سیر_و_سلوك است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه ص جلسه 17
تاریخ: 1393/03/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 294
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 لزوم همسفر
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: همسفرت را بیاب و بشناس؛ آنگاه سفر كن.[1]
رسول خدا ص در وصیتش به علی ع فرمود: ای علی! به تنهایی سفر نكن، چرا كه شیطان، همراه تنهاست.[2]
رسول خدا ص می فرماید: بدترین مردم كسانی اند كه به تنهایی سفر كنند.[3]
امیرمؤمنان ع می فرماید: با كسی مسافرت نكن كه برای تو به اندازه ای كه تو برای او ارزش قائل هستی احترام نمی بیند.[4]
[1] . جَاءَ رَجُلٌ إِلَی رَسُولِ اللَّهِ ص... فَقَالَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ ص... الرَّفِیقَ ثُمَّ السَّفَرَ (الجعفریات، ص164؛ مستدرك الوسائل، ج8، ص209).
[2] . فِى وَصِیةِ رَسُولِ اللَّهِص لِعَلِىٍّع لا تَخْرُجْ فِى سَفَرٍ وَحْدَكَ، فَإِنَّ الشَّیطَانَ مَعَ الْوَاحِدِ... (الكافى، ج8، ص303).
[3] . ألا أنَبّئكُم بِشّرِ الناسِ؟ قَالُوا: بَلَی یا رَسول الله! قال: مَنْ سَافَرَ وَحْدَهُ... (الفقیه، ج2، ص277).
[4] . لا تَصْحَبَنَّ فِى سَفَرِكَ مَنْ لا یرَی لَكَ مِنَ الْفَضْلِ عَلَیهِ كَمَا تَرَی لَهُ عَلَیكَ (الكافى، ج4، ص286).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 201.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
انتظار🔸 هر عبادتی به اندازه نفوذش اثر دارد. #انتظار از بهترین عبادات است؛ زیرا معنای انتظار آن است که انسان بتواند در صحابت خلیفه خدا کار جهانی انجام بدهد. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #باز_نشر 📚 پیام به همایش دکترین مهدویت تاریخ: 1400/12/24 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
پیام تسلیت دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی به مناسبت ارتحال آیت الله حاج سید محمد علی طباطبایی
▪️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: دفتر مرجعیت آیت الله العظمی جوادی آملی با صدور پیامی ارتحال عالم و فقیه اهل بیت علیهم السلام و مسئول دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی در استان خراسان آیت الله حاج سید محمد علی طباطبایی را تسلیت گفت.
متن پیام بدین شرح است:
انا لله وانا الیه راجعون
ارتحال عالم و فقیه أهل البیت (علیهم السلام) و خدوم در راه أحیاء حوزه های علمیه و اهتمام بخشنده به امور مردم و مسئول دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در استان خراسان رضوی حضرت آیة الله حاج سید محمد علی طباطبایی طاب ثراه را به ساحت حضرت بقیة الله الأعظم (عج) و جامعه ایمانی خراسان رضوی (علیه السلام) و به خاندان علم و معنویت و سیادت طباطبایی تسلیت و از درگاه الهی برای آن بیت شریف صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت داریم.
قم ـ دفتر مرجعیت علمی و دینی آیت الله العظمی جوادی آملی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
توصیه آیت الله العظمی جوادی آملی به مسافران نوروزی /عامل اصلی تصادفات، غرور و خودخواهی افراد است
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ به مناسبت شروع ایام تعطیلات سال جدید و آغاز مسافرتهای نوروزی هموطنان عزیز، گزیده ای از توصیه های حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به مسافران نوروزی را از نظر می گذرانیم. ایشان در ابتدای سخن بعد از طرح مسئله آسیب شناسی درونی و بیرونی انسان به مسئله پرهیز از #غرور_و_خودخواهی اشاره كرده و بیان داشتند:
👇👇👇👇
توصیه آیت الله العظمی جوادی آملی به مسافران نوروزی /عامل اصلی تصادفات، غرور و خودخواهی افراد است
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ به مناسبت شروع ایام تعطیلات سال جدید و آغاز مسافرتهای نوروزی هموطنان عزیز، گزیده ای از توصیه های حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به مسافران نوروزی را از نظر می گذرانیم. ایشان در ابتدای سخن بعد از طرح مسئله آسیب شناسی درونی و بیرونی انسان به مسئله پرهیز از #غرور_ و_خودخواهی اشاره كرده و بیان داشتند:
🔸 نکته ای که هم مربوط به سفر و ایام نوروز است و هم خود ما هم و مربوط به تمام سال می شود، این است که ما باید آسیب شناسی داشته باشیم و دشمن شناسی داشته باشیم، ما همه آسیب ها و دشمن های بیرونی را و برون مرزی را به حساب می آوریم و درصدد درمان آن هستیم، جاده را حساب می کنیم، خودرو را حساب می کنیم، #قانون راهنمایی و رانندگی را حساب می کنیم، سرعت مجاز و غیر مجاز را حساب می کنیم، حقّ تقدم را حساب می کنیم ،همه اینها لازم است، اما اینها حدّاکثر بیست درصد یا ده درصد آسیب های جاده ای مربوط به اینها می باشد، هشتاد یا نود درصدش مربوط به #دشمن _داخلی است که آن شناخته شده نیست و آن #غرور، #خودخواهی_ها، اینکه من باید جلو بروم، کمالم در این است که تند بروم و مواردی از این دست می باشد.
🔸 ایشان ادامه دادند: ما باید این #دشمن_را_بشناسیم و اگر نشناختیم، صد درصد زیانبار است، چرا که او انسان را تحریک می کند، می گوید شما این کار را بکن، حالا زود رفتی به کجا رسیدی؟! چطور شد؟! چه کسی می گوید زود برو؟ عقل می گوید یا هوس می گوید؟ اینها که در جاده می روند، اینها که حادثه سازند، همه شان خیال می کنند حقّ تقدم دارند، این طور نیست! بر فرض شما جلو رفتید چه کمالی است؟ چه فضیلتی است؟ اینجا مگر المپیاد ریاضی است، شما اول بشوید؟!
🔸 معظم له ادامه دادند: البته #خودرو_باید_ایمن_باشد، جاده باید خوب باشد، اما در همین جاده، همین خودرو، آدم های عاقل سالیان متمادی همین راه را رفتند بدون تصادف، الآن راننده های محترمی وجود دارند که در طول سی سال ممکن است یک تصادف نداشته باشند، یک راننده #عقل_مدار و #خرد_محور همین جاده را با همین اتومبیل بدون تصادف طی می کند برای اینکه او دشمن درونی را شناخته و آن را مهار کرده است.
🔸 ایشان سپس با اشاره به کلامی از امیرالمومنین علیه السلام، اظهار داشتند: این بیان نورانی علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) است که فرمود: «الهویٰ شریک العمیٰ» یک انسان نابینا اگر بخواهد پشت فرمان بنشیند، خطرش قطعی است؛ یک انسان #هوسران و #مغرور هم پشت فرمان بنشیند، همین است؛ بیان معصوم است که هواخواهی یک نحو کوری است و کور اگر پشت فرمان بنشیند، تصادف قطعی است. ما این #غرور و #خودخواهی را، این سفاهت را که خیال می کنیم اگر کسی تند براند هنرمند است، یا به کمال رسیده، تا این را نشناسیم آن نود درصد خطرات را نمی شناسیم.
🔸 معظم له در پایان سخنانشان بر ضرورت شناخت دشمن درونی انسان تأکید کردند و اذعان داشتند: مسبّب این تصادفات جز دشمن درون نیست، تمام مشکل در درون خود ماست، ما اگر واقعاً این مشکل #غرور_و_خودخواهی و اینها را حل کنیم، اگر واقعاً دشمن درونی را بشناسیم، نه تنها در نوروز، بلکه در کلّ سال محفوظیم؛ نه تنها در مسافرت، که در حضر هم محفوظیم؛ نه تنها در مسائل عادی #اجتماعی، که در مسائل #سیاسی_و_فرهنگی هم محفوظیم.
📚 دیدار با مسئولین راهنمایی و رانندگی
تاریخ: اسفند 1391
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 تعالیِ عُمر
🔹 [امیدواریم که] پایان سال را با عظمت و رحمت بگذرانیم. این را مستحضرید که معنای #سال_نو این نیست که زمین چون یک بار به دور شمس می گردد برای ما عید است، ما وقتی عید داریم که #حرکت_خودمان_به_مقصد_برسد، وگرنه زمین به دور آفتاب می گردد، به ما چه؟! آن متحرّکی است که از آغاز شروع کرده و به انجام رسیده است، ما اگر #اهل_سیر و حرکت بودیم و به مقصد رسیدیم برای ما عید است! ما عمرمان وقتی کامل است که از جایی شروع بکنیم و به جایی برسیم؛ نه اینکه زمین از جایی حرکت بکند و به دور شمس بگردد، آن وقت عمر ما زیاد بشود!
🔹 کسی پنجاه سال عمر دارد که پنجاه مطلب علمی در دست او باشد؛ نه اینکه زمین پنجاه بار به دور آفتاب بگردد، این آقا بشود پنجاه سال! تمام حیثیت و عمر ما به آن #ایمان_و_عمل_صالح ماست که امیدواریم ـ إن شاء الله ـ برکات نصیب جامعه اسلامی بشود و این جامعه اسلامی را عزیز کند، حکیم کند، کریم کند و ﴿غَیرَ ذِی عِوَجٍ﴾ کند تا صاحب اصلی اش ولی عصر (ارواحنا فداه) ظهور نماید!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه جاثیه جلسه 13
تاریخ: 1394/12/26
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دشمن درون
🔸 تمام مشکل در درون خود ماست، ما اگر واقعاً این مشکل #غرور_و_خودخواهی و اینها را حل کنیم، اگر واقعاً دشمن درونی را بشناسیم، نه تنها در نوروز، بلکه در کلّ سال محفوظیم.
🔹 نه تنها در مسافرت، که در حضر هم محفوظیم؛ نه تنها در مسائل عادی #اجتماعی، که در مسائل #سیاسی_و_فرهنگی هم محفوظیم.
📚 دیدار با مسئولین راهنمایی و رانندگی
🗓 تاریخ: اسفند 1391
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 295
#فصل_دهم
#مسافرت
#آداب_سفر
🔸 لزوم همسفر
امام باقر (علیه السلام) می فرماید: با همسطح خود همسفر شو، زیرا سفر با كسی كه هزینه تو را میدهد مایه خواری موٴمن است.[1]
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: با كسی مسافرت كن كه او مایه زینت تو باشد؛ نه اینکه تو مایه زینت او باشی.[2]
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: همسفرانی برگزینید كه دخل و خرجشان با شما همسانی داشته باشد تا خوار نشوید.[3]
[1] . إِذَا صَحِبْتَ فَاصْحَبْ نَحْوَكَ وَ لا تَصْحَبَنَّ مَنْ یكْفِیكَ، فَإِنَّ ذَلِكَ مَذَلَّةٌ لِلْمُؤْمِنِ (الكافى، ج4، ص286).
[2] . اصْحَبْ مَنْ تَتَزَینُ بِهِ وَ لا تَصْحَبْ مَنْ یتَزَینُ بِكَ (الفقیه، ج2، ص278).
[3] . عَنْ أَبِى بَصِیرٍ، قَالَ: قُلْتُ لأَبِى عَبْدِ اللَّهِع: یخْرُجُ الرَّجُلُ مَعَ قَوْمٍ مَیاسِیرَ وَ هُوَ أَقَلُّهُمْ شَیئاً، فَیخْرِجُ الْقَوْمُ النَّفَقَةَ وَ لا یقْدِرُ هُوَ أَنْ یخْرِجَ مِثْلَ مَا أَخْرَجُوا. فَقَالَ: مَا أُحِبُّ أَنْ یذِلَّ نَفْسَهُ، لِیخْرُجْ مَعَ مَنْ هُوَ مِثْلُهُ (الكافى، ج4، ص287).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 202.
🆔 @a_javadiamoli_esra
ایام نوروز بهترین فرصت جهت اصلاح روابط و تفرقه زدایی
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در آستانه آغاز سال نو و فرا رسیدن نوروز باستانی، فرازهایی از بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی با موضوع #تفسیر_نوروز و شرح دعای تحویل سال را از نظر می گذرانیم.
👇👇👇👇
ایام نوروز بهترین فرصت جهت اصلاح روابط و تفرقه زدایی
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در آستانه آغاز سال نو و فرا رسیدن نوروز باستانی، فرازهایی از بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی با موضوع #تفسیر_نوروز و شرح دعای تحویل سال را از نظر می گذرانیم.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب شریف #مفاتیح_الحیات در خصوص سنت ها، مرقوم داشتند: در میان ملت ها و اقوام و پیروان ادیان و مذاهب، سنت ها و رسم هایی از گذشته دور تا كنون در كار بوده و هست كه برخی از آنها پسندیده و برخی ناپسندند. #سنت_های_پسندیده مصداق این حدیث شریف هستند كه پیامبر گرامی (ص) فرمود: هر كه راه و رسم نیكویی را بنیان نهاد، در پاداش عمل به آن تا روز قیامت سهیم است بی آنكه از اجر دیگران كاسته شود. سنت های ناپسند نیز مصداق حدیثی دیگرند كه آن گرامی فرمود: هركس روش زشتی را پایه گذاشت، در كیفر و پیامد عمل به آن تا روز قیامت شریك است.
🔸 ایشان در ادامه درباره #سنت_نوروز و روایاتی که در این زمینه وجود دارد بیان داشتند: نوروز به معنای روز نو است و در اصطلاح رایج این مرز و بوم به نخستین روز فروردین و رسیدن آفتاب به برج حَمَل و آغاز بهار، نوروز گفته می شود. برای این روز در میان ایرانیان و برخی اقوام و كشورهای دیگر آداب و رسومی وجود دارد. احادیثی كه در منابع روایی درباره این روز آمده اند با صرف نظر از سند آنها، به لحاظ محتوا متعارض هستند؛ برخی آن را تأیید و برخی نفی كرده اند.
🔸 با توجه به مطالبی كه درباره اصل زمان و تغییر آن در عنوان اشارات گفته می شود به نظر می رسد رد و تأیید در این روایات به لحاظ رسم های ناپسند و پسندیده نوروز باشد؛ یعنی روایت نفی درباره سنت های نادرست آن باشد و روایت تأیید، سنت های خوب آن را تأیید می كند.
🔸 معظم له تصریح داشتند: این احتمال هم وجود دارد كه روایت تأیید، شاید به جهت نزدیك بودن این روز با حادثه #غدیر و #ولایت حضرت امیرموٴمنان (ع) باشد چرا كه بر اساس برخی محاسبات ریاضی و نجومی، جریان غدیر در سال دهم هجرت در روز 27 اسفند ماه بوده است. پیامبر اكرم (ص) نیز تا سه روز جهت بیعت گرفتن در سرزمین غدیر درنگ فرمودند پس نوروز سال دهم هجری هم زمان با غدیر بود.
🔸 گفتنی است برخی از سنت های خوب آن در شمار اموری است كه اسلام به صورت كلی بر آنها تأكید دارد؛ مانند نظافت و خانه تكانی، نیكوكاری، كمك به نیازمندان، به ویژه خویشان و بستگان، توجه به سالمندان، مهر و محبت به یكدیگر، صله رحم و دید و بازدید دوستان كه بسا از این طریق كینه های دیرین زدوده می شوند و نیز از #سنت_های_خوب آن، روی آوردن به پاكی و طهارت معنوی است كه موٴمنان با رفتن به قبرستان ها و اماكن مذهبی و زیارتگاه ها به ذكر و دعا می پردازند و دعای «یا مُقَلّبَ القُلُوبِ وَالأبْصَارِ یا مُدَبّرَ اللّیلِ وَ النَّهَارِ وَ یا مُحَوَّلَ الحَوْلِ وَ الأحّوَالِ حَوّلْ حَالَنَا إلَی أحْسَنِ الحَالِ»، ورد زبانشان است.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 جمال الهی
🔸 ذات اقدس الهی در دنیا، در #بهار به صورت جمیل جلوه می كند و در قیامت، در بهشت به عنوان جمیل تجلّی دارد.
👇👇👇👇