💠 زمینه دل
🔹 اگر دلی مستعدّ درمان باشد و این قرآن در آن دل بتابد، یقیناً شفا را به همراه دارد: ﴿وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ﴾ اما همین قرآن، ﴿وَلَا یزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا﴾؛ همین قرآن نه قرآن دیگر، همین قرآن وقتی بر قلب تبهكاران می تابد آن دل سیاه تر می شود؛ چرا؟ چون به مبارزه با این نور می پردازد، ﴿یرِیدُونَ لِیطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ﴾ می شود، همین مبارزه كردن علیه نور، مایه تیره تر شدن دل های آنهاست؛ مثل اینكه شما برای مهمان های خودتان یك ظرف گلابی پخته و شیرین و پرآب حاضر كردید، بعضی از مهمان ها سالم اند و برخی به بیماری دستگاه گوارش مبتلایند، آن كه سالم است این میوه را می خورد و فربه می شود، آن كه زخم معده دارد همین گلابی بر دردش می افزاید؛ همین گلابی است كه دردآور است نه چیز دیگر.
🔹 برای مؤمنین هیچ شبی به عظمت #شب_قدر نیست كه عبادت یك شبه به اندازه عبادت هزار ماه است، برای تبهكاران هم هیچ شبی بدتر از شب قدر نیست، چون معصیت در شب قدر كه با معصیت در سایر شب ها یكسان نیست. پس یك امر نسبت به دو زمینه مختلف، دو اثر گوناگون دارد: ﴿وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ﴾؛ اما ﴿وَ لاَ یزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَاراً﴾.
همین قرآنِ كوه افكن اگر بر قلب مؤمن بتابد #قلب_مؤمن را مستحكم تر می كند: ﴿أَلاَ بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ﴾ و اگر همین قرآن بر دل سیاه سیه دلان كه ﴿فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ﴾ است بتابد، چون آنها عكس العمل نشان می دهند مضطرب تر می شوند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حشر جلسه 23
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هلال عشق؛ شرح دعای افتتاح
🔸 سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در ماه مبارک رمضان 1443 هـ
🔹 جلسه: 17
🔹 آپارات:
https://aparat.com/v/FXdvm
لینک ویژه نامه ماه مبارک رمضان:
http://news.esra.ir/v-ramezan
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
حضور فعال مرکز بین المللی ترجمه و نشر اسراء در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با بیش از 300 عنوان اثر
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آقای صفایی سیرت مدیر مرکز بین المللی ترجمه و نشر اسراء از حضور فعال این مرکز در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با عرضه بیش از 300 عنوان اثر خبر داد و بیان داشت: مرکز بین المللی نشر اسراء، متولی چاپ، نشر و توزیع آثار #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی، مطابق سنوات گذشته با حضور فعال و تأثیرگذار در فعالیت های فرهنگی در نمایشگاه بین المللی قرآن دارد و با عرضه جدیدترین محصولات خود در نمایشگاه شرکت نموده است.
👇👇👇👇
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آقای صفایی سیرت مدیر مرکز بین المللی ترجمه و نشر اسراء از حضور فعال این مرکز در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با عرضه بیش از 300 عنوان اثر خبر داد و بیان داشت: مرکز بین المللی نشر اسراء، متولی چاپ، نشر و توزیع آثار #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی، مطابق سنوات گذشته با حضور فعال و تأثیرگذار در فعالیت های فرهنگی در نمایشگاه بین المللی قرآن دارد و با عرضه جدیدترین محصولات خود در نمایشگاه شرکت نموده است.
🔸 مدیر مرکز بین المللی ترجمه و نشر اسراء در پاسخ به جدیدترین آثار این مرکز در نمایشگاه، اظهار داشت: مجلدات 61 و 62 تفسیر شریف #تسنیم، کتاب ارزشمند #مفاتیح_الحیات به سه زبان فارسی، اردو و عربی و همچنین مجلدات 33 و 34 از #رحیق_مختوم که شرح و تفسیر مباحث فلسفی کتاب اسفار ملاصدرا است از جمله کتابهای جدیدی است که در این نمایشگاه به مخاطبان عرضه می شود.
🔸 همچنین جلد دوازدهم #ادب_فنای_مقربان شرح زیارت جامعه کبیره، #عقلانیت_شهود جلد 3 و 4، کتب فقهی ایشان مانند #کتاب_الربا و #کتاب_الخمس و همچنین کتاب #رجال_تفسیری جلد 7، #اخلاق_کارگزاران و #عفو_و_قصاص از دیگر آثاری است که در این دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در غرفه نشر اسراء ارائه می گردد.
🔹 گفتنی است بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، کتاب امید و آرامش»، از 27 فروردین تا 9 اردیبهشت ماه هر روز، از ساعت ۱۷ تا ۲۴ میزبان علاقهمندان خواهد بود.
📚 علاقمندان علوم قرآنی می توانند جهت تهیه آثار بیانی و بنانی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به غرفه مرکز بین المللی نشر اسراء واقع در مصلی امام خمینی، شبستان، طبقه دوم، غرفه شماره 59 مراجعه و آثار مورد نیاز خود را تهیه نمایند.
مصاحبه کامل:
https://b2n.ir/s18503
http://news.esra.ir/
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ضیافت الهی 18
🔸 سوز دل و خواندن دعا در شب های قدر، موجب ایجاد رحمت خداست.
🔸 بعضی از سوختن هاست كه ای كاش نمی سوخت و بعضی از سوختن هاست كه خوب شد سوخت.
وقتی زباله بسوزد بوی بد او رهگذر را متأثر می كند، ولی وقتی #عود می سوزد شامه را معطر می كند. دل اگر زباله شد آن وقتی هم كه بسوزد و دود بشود بدبو است؛ ولی دل اگر عود بود وقتی بسوزد #معطر می شود.
🔸 دلی كه در تمام مدت عمر جای كینه و جای توجه به غیر خدا و جای رقابت بی جا بود، جای حسد بود، جای دوئیت بود، جای عناد بود این زباله اگر بسوزد دودش و بویش عابر را متأثر می كند؛ ولی آن دلی كه جای #صفا بود، جای #وفا بود، جای #وفاق بود، جای #احسان و #ایثار و #نثار بود این عود است، این اگر بسوزد فضا را معطر می كند.
پس اگر دل ما سوخت و دیدیم اثر نكرد، باید بر خویشتن خویش بنالیم و این زباله را عود كنیم، این «لیلة القبر» را #لیلة_القدر كنیم، آنگاه است كه با #یك_قطره_اشك دریای عذاب فروكش می كند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1380/09/14
🆔 @a_javadiamoli_esra
شب قدر؛ بهترین زمان بهرهبرداری از قرآن کریم و ولایت اهل بیت (ع) / بکوشیم لیلة القدر باشیم نه لیلة القبر!
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی فرمودند: دلی که حاوی اندیشه های الهی است لیله القدر است و دلی که حاوی اندیشه های شیطانی است لیله القبر... .
👇👇👇👇
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در مراسم شب قدر بیان کرد: در ایام شهادت حضرت علی (علیه السلام) و شب های قدر به سر می بریم. این زمان در اثر این دو خصوصیت به این دو وزنه وزین ثقلین مرتبط است یعنی هم به #قرآن که در شب قدر نازل شد و هم به #عترت که سید اوصیا در این ایام به شهادت رسیده است؛ لذا بهترین زمان برای بهرهبرداری از قرآن کریم از یک سو و ولایت اهل بیت (علیهم السلام) از سوی دیگر است.
🔹 ایشان افزودند: از رسول گرامی اسلام (ص) رسیده است که «دوروا مع کتاب الله حیث ما دار» درباره امیرالمومنین (ع) هم رسیده است که «علی مع القرآن و القرآن مع علی» و «علی مع الحق و الحق مع علی، یدور معه حیثما دار» هر جا قرآن است علی حضور دارد و هر جا علی است قرآن حاضر است، لذا همین #حضور_هماهنگ را وظیفه ما دانستند و گفتند هر جا قرآن است شما باشید.
🔹 معظم له با اشاره به جایگاه #حضرت_زهرا (س) فرمودند: اگر درباره صدیقه کبری (س) آمده است که این بانو لیله قدر است به عنوان تمثیل است و نه تعیین؛ زیرا چهارده معصوم همگان لیله قدراند. هر جا قرآن است قدر است و هر جا عترت است قرآن است، پس اگر فاطمه زهرا لیله قدر است آن سیزده معصوم دیگر هم لیله قدراند و از آن جهت که این چهارده نور یک واقعیت اند.
ایشان تاکید کردند: اگر ما که شیعه این خاندانیم در خدمت قرآن کریم باشیم #به_نوبه_خود_قدریم و لیله قدر! چون این قرآن در قدر و در لیله قدر نازل شده است.
تفاوت لیله القدر و لیله القبر
🔹 استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به تفاوت لیله القدر و لیله القبر فرمودند: بزرگانی که در این رشته کوشیده اند به ما گفته اند برخی ها #لیلة_القبرند و برخی ها #لیلة_القدر. آن دل ها که ظرف معارف قرآن است لیلة القدر است، آن دل ها که اندیشه های مرده از یک سو، انگیزه های مرده از سوی دیگر در آن می ریزد آن لیلة القبر است و نه لیلة القدر! کسی که #فکر_زنده در او ظهور ندارد، تصمیم زنده در او ظهور ندارد، عزم و اراده زنده در او ظهور ندارد، هر چه در او جا میگیرد یا اندیشه های مادی است که مرده است یا انگیزههای دنیایی است که مرده است، چنین انسانی لیلة القبر است و نه لیلة القدر.
🔹 ایشان با تاکید بر لزوم پرهیز از اندیشه های مرده فرمودند: آنچه که به طبیعت بر می گردد مرده است آنچه به اوصاف رذیله بر می گرد جسد سرد دارد، به اختلاف و کینه و عداوت و حرص و آز و فرومایگی و مانند آن بر می گردد مرده است، اگر کسی در جان او اندیشه های مرده دسته بندی شد و در دل او انگیزه های مرده تعبیه شد، چنین انسانی در درون خود قبر دارد و نه قدر! و اگر کسی دارای اندیشه های زنده بود در بخش جزم علمی، و دارای انگیزه های زنده بود در بخش عزم عملی، چنین شخصی هم در بحث های علمی مطالب زنده را می فهمد هم در مسائل عملی عزم و اراده زنده در جانش ظهور می کند، چنین انسانی #لیلة_القدر است.
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی خاطرنشان کردند: اگر ما خواستیم تشخیص بدهیم که لیلة القبریم یا لیلة القدر باید تمام این اندیشه ها و انگیزه های علمی را از یک سو #بر_قرآن_کریم_عرضه_کنیم و تمام انگیزه ها و عزم و اراده عملی را از سوی دیگر بر قرآن کریم عرضه کنیم، چون کتاب الهی حیٌ لا یموت است هم علمش زنده است هم دستور عملی اش زنده است، اگر علم او زنده بود باید اندیشه های علمی ما در ترازوی علم زنده قرآن توزین بشود و اگر رهنمود عملی او زنده است انگیزه های عملی ما باید در این ترازوی زنده ارزیابی بشود تا بفهمیم لیلة القبریم یا لیلة القدر!
🔹 ایشان ضمن اشاره مجدد به مقام بلند حضرت زهرا (س) اظهار کردند: پس اگر درباره #فاطمه_زهرا (س) گفته شد لیله قدر است حق است اما تعیین نیست، تمثیل است چون لیله قدر درباره ذوات مقدس دیگر هم صادق است و این حصر حصر مطلق نیست حصر نسبی و اضافی است چون شیعیان اینها هم هر یک می توانند به نوبه خود #لیله_قدر باشند منتها آنها در اوج و در مرتبه برتر و بالاتر، پیروان آنها در مرتبه نازل تر.
منبع: سخنرانی آیت الله العظمی جوادی آملی در شب 19 رمضان، 1380 شمسی
لینک خبر:
https://b2n.ir/b38933
http://news.esra.ir/
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 8
🔹 تاكنون روشن شد كه مرز اخلاق و عرفان كاملاً از هم جداست؛ لذا جريان فنّ اخلاق به عنوان «جهاد اوسط» مطرح است كه بين عقل و نفس است و جريان عرفان به عنوان «جهاد اكبر» مطرح است كه مبارزه بين عقل و قلب است... .
👇👇👇👇
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 8
🔹 تاكنون روشن شد كه مرز اخلاق و عرفان كاملاً از هم جداست؛ لذا جريان فنّ اخلاق به عنوان «جهاد اوسط» مطرح است كه بين عقل و نفس است و جريان عرفان به عنوان «جهاد اكبر» مطرح است كه مبارزه بين عقل و قلب است. از بيانات نوراني امير مؤمنان(عليه أفضل صلوات المصلّين) استفاده ميشود كه از آن حضرت سؤال كردند توحيد و عدل چيست؟ فرمود: توحيد «أَنْ لَا تَتَوَهَّمَهُ» و عدل «أَنْ لَا تَتَّهِمَهُ»؛ اگر كسي بخواهد در فضاي عرفان موحّد باشد، مبادا به مفهوم بسنده كند، به برهان حتي به برهان صدّيقين اكتفا كند، زيرا برهان و مفهوم و امور ذهني حجاب هستند; يعني يك وقت است ميگوييم علم حجاب است يا حجاب اكبر است و آن زمانی است كه عالِم مغرور ميشود، اين يك فنّ اخلاقي است.
🔹 امّا يك وقت گفته ميشود علم حجاب است; يعني سرمايه يك حكيم يك سلسله از مفاهيم است، يك؛ مفهوم حجاب است بين عالِم و مصداق، دو؛ عالِم ميخواهد به سراغ مصداق و حقيقت برود، مفهوم نصيب او می شود که يك حجاب غليظي بين عالِم و معلوم، آنچه در خارج است «معلوم بالعرض» است، «معلوم بالعرض» در دسترس عالِم نيست، آنچه معلوم «بالذّات» است همين حجاب است و همين «جِدار» و ديوار؛ لذا علم حجاب اكبر است. اين بحث, بحث اخلاقي نيست تا ما بگوييم فلان عالِمي كه منزّه از غرور و خودبيني است او در حجاب نيست، بلكه هر عالِمي از پشت پردهٴ مفهوم ميخواهد به حقيقت برسد و از پشت پردهٴ مفهوم به حقيقت رسيدن ميسور نيست. اين سخن نوراني امير مؤمنان(سلام الله عليه) كه فرمود توحيد آن است كه خدا را توهّم نكني; يعني به ذهن نياوري که اين توهّم در برابر تخيّل و تعقّل نيست، اين توهّم همان تصوّر و ادراك ذهني است، چون خدا منزّه از آن است كه به ذهن بيايد و عدل هم آن است كه خدا را متّهم نكنيم... .
📚 ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
سال تولید: 1393
آپارات:
https://aparat.com/v/nWq5N
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 احتجاج
🔸 مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) در همان جلد اول اصول كافی فرمود با دیگران اگر خواستید احتجاج كنید، به #سوره_مباركه_قدر استدلال كنید.
👇👇👇👇
💠 احتجاج
🔸 مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) در همان جلد اول اصول كافی فرمود با دیگران اگر خواستید احتجاج كنید، به سوره مباركه «قدر» استدلال كنید.
به حضرت عرض كردند #سوره_قدر چه دلالتی بر مسئله امامت دارد؟ فرمود از اینها سؤال كنید كه آیا با رحلت پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) #شب_قدر از بین رفته است یا هست و خواهد بود؟ آنها لابد خواهند گفت شب قدر هر سال هست, از آنها سؤال كنید در شب قدر كه فرشته ها می آیند و امور را می آورند, می آورند كه ببرند؟ پس چرا آوردند؟ اگر می آورند كه بسپارند و به كسی بدهند آن شخص كیست؟
🔸 اگر ﴿تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ﴾ که همه مقدّرات را می آورند؛ یعنی به همراه خودشان بسته می آورند كه ببرند؟ چرا آوردند؟ چرا می آیند؟ اگر آوردند كه به كسی بدهند، آن شخص كیست؟ پس یك ولی ای در زمین هست و در #لیله_قدر مهماندار فرشته هاست که همه مقدّرات را از آنها تحویل می گیرد «و هو الامام المعصوم»؛ این استدلالی است كه وجود مبارك امام (سلام الله علیه) به سوره «قدر» می كند و به شاگردانش می آموزد كه شما هم با دیگران به #سوره_قدر استدلال كنید.
اگر درباره آسمانها آمد كه ﴿وَ أَوْحی فی كُلِّ سَماءٍ أَمْرَها﴾ و درباره زمین نیامد برای اینكه در زمین, #حجت_الهی هست كه به اذن خدا این امور را می گیرد.
آپارات:
https://aparat.com/v/TjSBD
#شب_قدر
#امامت
#ولایت
#مهدویت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 6
تاریخ: 1394/01/17
🆔 @a_javadiamoli_esra
🔸 دعای #روز_نوزدهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّي مِنْ بَرَكَاتِهِ، وَ سَهِّلْ سَبِيلِي إِلَى خَيْرَاتِهِ، وَ لا تَحْرِمْنِي قَبُولَ حَسَنَاتِهِ، يَا هَادِيا إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ.
خدایا در این ماه بهره ام را از برکتهایش کامل گردان، و راهم را به سوی نیکیهایش هموار نما، و از پذیرفتن خوبیهایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حق آشکار.
#رمضان
#دعای_روز
🔷🔸💠🔸🔷
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مَحرم ِ وحی
🔹 در خطبه قاصعه یعنی خطبه 192 كه تقریباً مفصّل ترین خطبه نهج البلاغه است، حضرت امیر (سَلامُ الله عَلَیه) #فضایل خود را که ذكر می كند، می فرماید من از دوران كودكی با رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) همراه بودم؛ رسول خدا را از همان دوران شیرخوارگی، فرشته بسیار عظیمی: «أَعْظَمَ مَلَكٍ مِنْ مَلَائِكَتِه»، تأیید می كرد «یسْلُكُ بِهِ طَرِیقَ الْمَكَارِمِ وَ مَحَاسِنَ أَخْلاَقِ الْعَالَمِ لَیلَهُ وَ نَهَارَهُ»؛ من با پیامبر بودم، پیامبر هم با اعظمِ مَلَك الهی بود كه شبانه روز در #تحت_تدبیر_آن_ملک بود. «وَ لَقَدْ كُنْتُ أَتَّبِعُهُ اتِّبَاعَ الْفَصِیلِ أَثَرَ أُمِّهِ یرْفَعُ لِی فِی كُلِّ یوْمٍ مِنْ أَخْلاَقِهِ عَلَماً وَ یأْمُرُنِی بِالْاِقْتِدَاءِ بِهِ وَ لَقَدْ كَانَ یجَاوِرُ فِی كُلِّ سَنَةٍ بِحِرَاءَ»؛ هر ساله او به كوه حرا می رفت و مانند اعتکاف مجاورت می كرد اما «فَأَرَاهُ وَ لاَ یرَاهُ غَیرِی»؛ فقط من می دیدم كه او در كوه حرا هر ساله معتكف می شود. «وَ لَمْ یجْمَعْ بَیتٌ وَاحِدٌ یوْمَئِذٍ فِی الْإِسْلامِ غَیرَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم وَ خَدِیجَةَ وَ أَنَا ثَالِثُهُمَا».
🔹 آنگاه فرمود: «أَرَی نُورَ الْوَحْی وَ الرِّسَالَةِ وَ أَشُمُّ رِیحَ النُّبُوَّةِ»؛ من نورِ وحی را می دیدم، نور رسالت را می دیدم و #بوی_نبوت را استشمام می كردم «وَ لَقَدْ سَمِعْتُ رَنَّةَ الشَّیطَانِ حِینَ نَزَلَ الْوَحْی عَلَیهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم »؛ وقتی وحی نازل شد من نالهٴ شیطان را شنیدم، «فَقُلْتُ: یا رَسُولَ اللَّهِ مَا هذِهِ الرَّنَّةُ»؛ این اَنین و این ناله چیست؟ «فَقَالَ هذَا الشَّیطَانُ قَدْ أَیسَ مِنْ عِبَادَتِهِ»؛ این ناله یأس شیطان است، او فهمید که دیگر در این سرزمین عبادت نمی شود، [یعنی] با نازل شدن وحی، بساط عبادت شیطان برچیده شد.
🔹 آن گاه به من فرمود: «إِنَّكَ تَسْمَعُ مَا أَسْمَعُ وَ تَرَی مَا أَرَی إِلاَّ أَنَّكَ لَسْتَ بِنَبِی وَ لكِنَّكَ لَوَزِیرٌ وَ إِنَّكَ لَعَلَی خَیرٍ»؛ فرمود یا علی! هر چه را كه من می شنوم تو می شنوی، هر چه را كه من می بینم تو می بینی؛ ولی تو وزیر منی، تو نبی نیستی. نفرمود تو ولی نیستی، فرمود تو نبی نیستی، چون نبوّت، بین ولایت و رسالت است، بنابراین پشتوانهٴ اصلی این مقامات، همان #ولایت است كه اینها دارند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حشر جلسه 7
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هلال عشق؛ شرح دعای افتتاح
🔸 سلسله سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین استاد مرتضی جوادی آملی در ماه مبارک رمضان 1443 هـ
🔹 جلسه: 18
🔹 آپارات:
https://aparat.com/v/UY6tn
لینک ویژه نامه ماه مبارک رمضان:
http://news.esra.ir/v-ramezan
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 ضیافت الهی 19
🔸 علی (ع) عین حق است؛ نه اینکه حق همواره با علی (ع) است.
🔸 پیامبر (ص) در وصف امیرالمومنین (ع) اشاره کرد و افزود: ایشان فرمودند که «عَلِی مَعَ الحَقِّ وَالحَقُّ مَعَ عَلِی، یدورُ مَعَهُ حَیثُما دارَ» که در اینجا باید بدانیم که دو نوع حق داریم؛ یک حق، حقِ محض است که مقابل ندارد و در مقام ذاتبه است و یک حق دیگر که مقابل آن باطل است، این حق در مقام امکان است نه در مقام ذات. لذا بر اساس این تفسیر به این نتیجه میرسیم که فرمایش پیامبر این نیست که امیرالمومنین (ع) همواره با حق بوده یا حق همراه علی است، بلکه منظور این است که علی (ع) #عین_حق است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1380/09/14
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 رونمایی از ترجمه آلمانی کتاب مفاتیح الحیات در مرکز اسلامی هامبورگ آلمان
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: طی مراسمی که همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام به تاریخ شنبه ۱۶ آپریل ۲۰۲۲ در مرکز اسلامی هامبورگ آلمان برگزار شد، از ترجمه آلمانی کتاب گرانسنگ مفاتیح الحیات رونمایی گردید.
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی در پیامی به این مراسم، ضمن تقدیر و حق شناسی از برگزار کنندگان این مراسم، به حدیث شریفی از امام حسن مجتبی علیه السلام اشاره کردند و بیان داشتند:
امام حسن مجتبی علیه السلام می فرماید: «كُونُوا أَوْعِیةَ الْعِلْمِ وَ مَصَابِیحَ الْهُدَی» و لذا اگر دانشمند، معمم، دانشگاهی، چراغ هدایت نباشد، عمری را باخته است. بیان شریف امام حسن مجتبی این است که نه بیراهه بروید و نه راه کسی را ببندید، هم راه خود را تشیخص دهید هم به دیگران راه بدهید و راهنمایی کنید.
آپارات:
https://aparat.com/v/km3EB
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 9
🔹 سلوك الهی اگر به عنوان عرفان باشد، آغاز و انجام آن از معرفت بیرون نیست، معروف آن هم اسمای حسنای الهی است... .
👇👇👇👇
💠 ویژه برنامه #سلوک_الهی
🔸 درآمدی بر عرفان عملی
🔸 فصل دوم جلسه 9
🔹 #سلوك_الهی اگر به عنوان عرفان باشد، آغاز و انجام آن از معرفت بیرون نیست، معروف آن هم اسمای حسنای الهی است و عارف هم جان شیفته و قلب مُتجَلّی دارد. آیات قرآن كریم بخشی مربوط به مسائل علمی است، بخشی هم مربوط به مسائل هنری است، بخشی هم مربوط به مسائل اخلاقی است، بخشی هم مربوط به مسائل فلسفی و حكمی است و بخشی هم مربوط به مسائل عرفانی است. آیه سوره مباركه «انبیاء» كه دارد ﴿وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ كُلَّ شَیءٍ حَی﴾ اصلِ حیات از آب است، این برای سلوك علمی عالمان تجربی است. آیهای كه میگوید: ﴿اللَّهُ خالِقُ كُلِّ شَیءٍ﴾؛ یعنی هر چه مصداق شیء است «كان» تامّه او؛ یعنی اصل هستی او از خدای سبحان است كه محور بحث، مسائل فلسفی است.
🔹 كسی كه #سلوك_فلسفی_و_حكمی دارد، با این آیات هماهنگ است و كسی كه در زیبایی جهان خلقت, زیبایی فلسفی و هنر فلسفی؛ نه خیالی و عقلی، نه وهمی كار میكند، آیاتی از قبیل ﴿أَحْسَنَ كُلَّ شَیءٍ خَلَقَهُ﴾ محور بحث اوست. كسی كه در مسئله تهذیب و تزكیه و مانند آن تلاش و كوشش میكند، آیاتی از قبیل ﴿إِنَّ اللَّهَ یأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إیتاءِ ذِی الْقُرْبی﴾ و سایر مسائلی كه ما را به واجبات تشویق میكند یا از محرّمات برحذر میدارد و به فضایل اخلاقی هشدار میدهد، محور بحث آنهاست؛ اما كسی كه سلوك الهی و عرفانی دارد، آغاز و اثنا و پایان سیر او آیاتی از این قبیل كه ﴿فَأَینَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ﴾ خواهد بود؛ او در عرفان كار میكند و عرفان بالاتر از اخلاق است، یك؛ عرفان جهاد اكبر است، دو؛ تلاش و كوشش عارف آن است كه عقل را در پرتو قلب هدایت كند، سه؛... .
📚 ویژه برنامه ماه مبارک رمضان
سال تولید: 1393
آپارات:
https://aparat.com/v/5M1fW
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 قُرب وصال
🔸 انسان می تواند از غیر خدا صرف نظر كند و به #بارگاه_الهی برسد، برای اینكه همه چیز آنجا هست... .
👇👇👇👇
💠 قُرب وصال
🔸 انسان می تواند از غیر خدا صرف نظر كند و به #بارگاه_الهی برسد، برای اینكه همه چیز آنجا هست. در دعای ابوحمزه ثمالی هست كه «أنَّ الرَّاحِلَ اِلَیكَ قَریبُ الْمَسافَةِ وَاَنَّكَ لا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ اِلاَّ اَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعمالُ دوُنَكَ»؛ خدایا! اگر كسی #سفر_الهی داشته باشد راه خیلی نزدیك است; این چنین نیست كه راه، زمانی و زمینی باشد، اگر كسی بخواهد از خویشتن بِرَهد و به محبوب حقیقی برسد، «یك قدم بر خویشتن نِه وان دگر در كوی دوست».
🔸 فرمود اگر خواستی به #لقای_الهی بروی، این پا را روی هوس بگذار پای دوم در كوی دوست است: «یك قدم بر خویشتن نِه وان دگر در كوی دوست». اگر كسی این هوس را این خودخواهی را این غرور را رام كند، «أنَّ الرَّاحِلَ اِلَیكَ قَریبُ الْمَسافَةِ»، چون او «أقربُ إلینا مِن حَبْلِ الوَرید» است؛ اگر «أقرب إلینا من حبل الورید» است پس بین قدم اول و قدم دوم چیزی فاصله نیست.
🔸 عرض می کند من میدانم كه «اَنَّ اَفْضَلَ زادِ الرَّاحِلِ اِلَیكَ عَزْمُ اِرادَةٍ یخْتارُكَ بِها»؛ خدایا! بالأخره هر مسافری، ره توشه ای می خواهد و آن ره توشه، یك #اراده_جدی است; اراده جدّی بعد از معرفت صائب به دست می آید یعنی اگر انسان بفهمد كه همه خیرات به دست اوست که «یا مَن أرجوهُ لِكلّ خیر»، به آسانی این راه را طی می كند.
آپارات:
https://aparat.com/v/uqrM1
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1392/03/16
🆔 @a_javadiamoli_esra
🔸 دعای #روز_بیستم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ، وَ أَغْلِقْ عَنِّي فِيهِ أَبْوَابَ النِّيرَانِ، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ، يَا مُنْزِلَ السَّكِينَةِ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.
خدایا در این ماه درهای بهشت هایت را به رویم باز کن، و درهای آتش دوزخ را به روزیم بربند، و به تلاوت قرآن موفقم بدار، ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان.
#رمضان
#دعای_روز
🔷🔸💠🔸🔷
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra