غفلت ويرانگر.mp3
3.13M
💠 روز شانزدهم ماه #محرم_الحرام 1444
🔹 غفلت ويرانگر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 غفلت ویرانگر
🔹 می فرماید غافل نباشید مانند یهود و مانند نصارا كه #بلای_قساوت به سرشان آمده است. این لسان در چند جای قرآن كریم است؛ یكی در سوره «حشر» است كه نسبت به همه چه اهل كتاب چه غیر اهل كتاب در آیه نوزدهم فرمود: ﴿وَ لا تَكُونُوا كَالَّذینَ نَسُوا اللّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ﴾؛ مانند كسانی نباشید كه خدا را فراموش كردند و خدا اینها را كیفر داد و آن کیفر این بود كه #خودشان را از یاد خودشان برد. چنین افرادی به فكر همه چیز هستند مگر به فكر خود؛ به فكر منزل به فكر بدن به فكر شكم به فكر فرش به فكر فرزند به فكر همه هستند مگر به فكر خود؛ خودشان از یادشان رفته است! فرمود: ﴿وَ لا تَكُونُوا كَالَّذینَ نَسُوا اللّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ﴾.
🔹 امیر المؤمنین (علیه السلام) بیانی دارد كه می فرماید: «عَجِبْتُ لِمَنْ ینْشُدُ ضَالَّتَهُ وَ قَدْ أَضَلَّ نَفْسَهُ فَلَا یطْلُبُهَا»؛ من در شگفتم كه مردم به دنبال #گمشده خود می روند كه گمشده را پیدا كنند، در حالی که خودشان را گم كردند ولی نمی روند بگردند و پیدا كنند. اگر كتابی یا قلمی را در جای خود نبینند می فهمند كتابشان گم شد قلمشان گم شد، از این و آن می پرسند تا پیدا كنند؛ ولی سری به جانشان نمی زنند ببینند آیا جانشان در جای خود هست یا نه! اگر در جای خود نبود _ كه جای انسان همان بندگی در برابر حق است _ معلوم می شود خودش را گم كرده است.
🔹 اگر انسان در #حد_وظیفه خود نبود، گم شد، لذا باید به اهل نظر مراجعه كند بگوید آیا مرا پیدا كردید كه مرا به خود من هدایت كنید یا نه؟ من خودم را گم كردم؛ من كه به این مقام رسیدم خودم را گم كردم، من كه در این حدّم خودم را گم كردم، من نمی دانم كه كجایم، تو می دانی كه من كجایم من را به سر جا بیاور!
🔹 هیچ خطری بدتر از #نسیان_نفس نیست، زیرا انسان كه خودش را گم كرد و فراموش كرد هرگز به فكر #اصلاح_و_هدایت خود نیست. این خودی كه انسان فراموشش می كند، #خود_عقلی و الهی است، نه خود حیوانی. درباره همین گروهی كه خدا را فراموش كردند و خدا آنها را از یاد خودشان برد، در برخی آیات می فرماید اینها به فكر هیچ چیز نیستند فقط به فكر خودشان هستند: ﴿أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ﴾. این نفسی كه اینها برای حفظ آن همّت می گمارند، نفس حیوانی است؛ برای اینكه بهتر بپوشند بهتر بنوشند بهتر بخورند بهتر جمع كنند تلاش می كنند؛ این #خود_حیوانی است. آن #خود_انسانی را فراموش كردند و هرگز به فكر آن نیستد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حدید جلسه 12
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
\
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
26.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برنامه تلویزیونی «شعائر حسینی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
▫️ به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به همت معاونت رسانه بنیاد اسراء، همزمان با دهه اول ماه محرم ۱۴۰۱، برنامه تلویزیونی #شعائر_حسینی با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی تولید و آماده پخش می گردد.
▫️ استاد مرتضی جوادی آملی استاد حوزه و دانشگاه در این برنامه، به تبیین شعائر حسینی پرداخته و در هر قسمت از آن، یکی از #شعائر_حسینی را شرح می نماید.
⏪ جلسه: پنجم
تاریخ: محرم 1401
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 405
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#نیكی_به_خانواده
🔸 پاداش نیکی به خانواده
... امام سجاد (علیه السلام) درباره اهمیت نیكی به خانواده فرمود: پسندیده ترین شما نزد خدا بهره دهنده ترین شما بر خانواده است.[1] امام صادق (علیه السلام) نیز فرمود: هر كس نسبت به خانواده اش نیكوكار باشد خدا بر عمرش می افزاید[2]؛ امام كاظم (علیه السلام) فرمود: هر كس با برادران و خانواده اش نیكوكار باشد عمرش طولانی می شود.[3]
[1] . إِنَّ أَرْضَاكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَسْبَغُكُمْ عَلَی عِیالِه (الكافى، ج8، ص69).
[2] . وَ مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِأَهْلِهِ زَادَ اللَّهُ فِى عُمُرِه (الكافى، ج8، ص219).
[3] . مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِإِخْوَانِهِ وَ أَهْلِهِ مُدَّ فِى عُمُرِه (تحف العقول، ص388).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 248
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 حیات حکیمانه
🔹 اگر كسی #در_دنیا زندگی كند، میتواند اصولی خوبی باشد, فقیه خوبی باشد, محدّث خوبی باشد, ادیب خوبی باشد، در دنیا هم زندگی می كند البته دنیای حلال؛ امّا اگر كسی در دنیا زندگی نمی كند، بلکه #روی_زمین زندگی می كند, زیر آسمان زندگی می كند, با آب و هوا و دریا زندگی می كند، این شخص می تواند #حكیم خوبی باشد.
🔹 دنیا با امور اعتباری می گردد؛ مثل اینکه بنای عقلا این است، قرارداد این است، این رئیس است, او مرئوس است و امثال اینها؛ همه اینها #عناوین_اعتباری است، هیچ كدام از اینها واقعیتی ندارند. اگر انسان با قرارداد و اعتبارات زندگی می كند، علوم دیگر برای او میسور است؛ ولی او #حکیم نخواهد شد، چه رسد به عارف!
امّا اگر كسی با زمین زندگی كند, با دریا و صحرا زندگی كند، دریا و صحرا و آب و هوا اعتباری نیست، #تكوین_محض است، این شخص می تواند حكیم باشد. اینكه در سوره مباركه «حدید» دنیا را در پنج بخش معرفی كرده است، فرمود: ﴿اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَینَكُمْ وَ تَكاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾؛ یعنی همین!
🔹 اینهایی كه در بازی ها دارند زندگی می كنند، از همان دوران نوجوانی تا پیشكسوتی، همه عمر را در #اعتبارات هستند! طول و عرض زمین بازی اینقدر باشد, طول دروازه اینقدر باشد, میدان بازی اینقدر باشد, زمان بازی نود دقیقه باشد، همه اینها قرارداد است، اینها كه واقعیتی ندارند؛ چه كسی برنده است چه كسی برنده نیست، با پا باید باشد، با دست نباشد، همه اینها #قرارداد است. اگر كسی عمری را در این بازی ها سرگردان باشد یا در بازی های دیگری كه مثل همین هاست _ فرق نمی كند، «إنَّما الاِخْتِلافُ فی الشَّبَكاتِ»_ اگر مسیحی است به دنبال اعظم بگردد، بشود پاپ اعظم یا اگر شیعه است به دنبال «عُظمی» بگردد كه بشود آیت الله العظمی، فرق نمی كند، اگر در این فضاها باشد، این #حكیم نمی شود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 23
تاریخ: 1394/02/15
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
اصلی ترین و بنیادی ترین امر در نهضت سالار شهیدان مسئله توحید است / امر به معروف و نهی از منکر، مبنای فقهی نهضت امام حسین (ع)
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی : امام حسین علیه السلام این را کاملاً احساس کرد که #سنت_های_الهی از بین رفته است و بجای آن بدعت های باطل آمده اند لذا مبنای قیامش را #امر_به_معروف قرار داد... .
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
اصلی ترین و بنیادی ترین امر در نهضت سالار شهیدان مسئله توحید است / امر به معروف و نهی از منکر، مبنای فقهی نهضت امام حسین (ع)
▫️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در برنامه تلویزیونی شعائر حسینی #جلسه_سوم که از تلویزیون اینترنتی اسراء و دیگر شبکه های رسمی بنیاد اسراء در فضای مجازی قابل مشاهده است ابراز داشتند: متأسفانه گاهی اوقات نشانه ها و علائمی ناصواب از یک مکتبی ارائه می شود، نشانه ها لزوماً باید از مغز و روح یک مکتب ریشه گرفته باشند و اصول و ریشه آنها در خود #مکتب باشد و این از مسائلی است که اگر این نسبت بین شعائر و آن مبانی و اصول برقرار نشود آن مکتب آن گونه که باید شناخته نخواهد شد.
▫️ وی افزود: اصلی ترین و بنیادی ترین امر در نهضت سالار شهیدان مسئله #توحید است. باور به یکتایی و یگانگی پروردگار عالم باور به اینکه رسالت و معاد از #جلوه_های_حق و حقیقت اند و اینها در حقیقت هم مدّ نظر خود بنیان گزار این نهضت و قیام است و هم در #هویت این نظام دخیل است.
▫️ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به مبانی فقهی نهضت امام حسین اذعان داشت:خود #حسین_بن_علی این مبنا را روشن کرد و فرمود آنچه که باعث می شود من چنین قیامی را انجام بدهم این است که برخواسته ام تا جامعه امت پیغمبر را به #صلاح_و_اصلاح بکشانم. آنچه که در حقیقت در جامعه وجود دارد از بین بردن سنت های پیامبر و سنت های الهی است و به جا نشاندن بدعت ها بجای سنت هاست #بدعت_ها آن چیزی است که در حقیقت از دین نیست و بر دین وارد کرده اند و #سنت_ها آن چیزی است که ریشه در دین دارد.
▫️ وی تاکید کرد: همواره امت ها باید خود را با سنت های مکتبش آشنا کنند و همواره سعی کنند که این #سنت_ها در جامعه بماند. اگر این سنت ها کم کم ضعیف بشود و بعد از جامعه رخت بربندد و سنت های دیگر که بدعت هستند بجای آنها بنشینند طبیعی است که از آن مکتب فاصله گرفته خواهد شد.
▫️ حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی #امر_به_معروف را مبنای فقهی نهضت امام حسین علیه السلام دانست و بیان داشت: حسین بن علی این را کاملاً احساس کرد که سنت های الهی و سنت های نبوی از بین رفته است و بجای آن سنت ها و بدعت های باطل بجا نشانده است. حضرت احساس کرد که باید جامعه را و نظام را به معروف امر کند و از منکر باز بدارد. امر به #احیای_سنت_ها_و_ارزش_های الهی و نهی از بدعت ها و سنت های شیطانی و طاغوتی و نظایر آن. لذا فرمود: آنچه که مبنای عمل من و کار من است که ما اگر بخواهیم به عنوان یک مبنای فقهی بدان توجه کنیم عبارت است از #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر.
منبع:
🌐 news.esra.ir
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
اسلام دین جامع و فراگیر است / هدف سیدالشهداء اصلاح همه جانبه امت اسلامی بود
✍️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: قیام امام حسین علیه السلام فقط فرهنگی نبود بلکه برای #اصلاح_همه_شئون_انسانی مردم بود.
▫️قیام انبیا و امامان برای #اصلاح_همه_شئون_انسانی مردم است و چون دین به همه شئون نظر دارد و قیام انبیا قیام دینی است، پس انگیزه قیام آنها اصلاح همه شئون دینی و دنیایی انسانها خواهد بود و اگر کسی دین را در گوشهای از شئون زندگی مردم خلاصه کرد، او نهضت انبیا را هم در یک بعد خلاصه می بیند.
اگر کسی دیدش این بود که دین از سیاست جداست، #هدف_انبیا را هم در یک گوشه خلاصه می کند و اگر به خودش اجازه ندهد که هدف انبیا را در یک گوشه تلخیص کند، هدف امامان را در یک گوشه خلاصه می کند و اگر به خودش اجازه نداد که هدف امامان را در یک گوشه خلاصه کند، رسالت علما و جانشینان ائمه را در یک گوشه خلاصه می کند.
مطالعه کامل:
🌐 news.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 406
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#نیكی_به_خانواده
🔸 پاداش اندوه برای خانواده
امام علی (علیه السلام) می فرماید: روزی بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شدم و فرمود: ای علی! چگونه صبح كرده ای؟ گفتم: در حالی كه در دستانم چیزی جز آب نیست و من برای حسن و حسین ناراحتم. فرمود: ای علی! اندوه برای خانواده حجابی در برابر آتش جهنّم است.[1]
[1] . دَخَلْتُ عَلَی رَسولِ الله ص ذَاتَ یومٍ، فقال ص: كَیفَ أَصْبَحْتَ یا عَلِىُّ! فَقُلْتُ: أَصْبَحْتُ وَ لَیسَ فِى یدِى شَىْءٌ غَیرُ الْمَاءِ وَ أَنَا مُغْتَمٌّ لِحَالِ فَرْخَىَّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَینِ ع، فَقَالَ لِى: یا عَلِىُّ! غَمُّ الْعِیالِ سِتْرٌ مِنَ النَّار (جامع الاخبار، ص91).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 262
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
بر خصال فرشتگان.mp3
1.97M
💠 روز هجدهم ماه #محرم_الحرام 1444
🔹 بر خصال فرشتگان
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بر خصال فرشتگان
🔹 ﴿وَ الْمَلائِكَةُ یسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ﴾؛ اهل تسبیح و حمد هستند، ﴿وَ یسْتَغْفِرُونَ لِمَنْ فِی الْأَرْضِ﴾. اینكه گفتند شما #خوی_فرشته_ها بگیرید هم همین است. قرآن كریم كه از حمایت و رعایت فرشته ها نقل می كند، می خواهد خوی فرشته ها را در انسان ها، مخصوصاً عالمان دین احیا كند؛ یعنی اگر فرشته ها به فكر مردم هستند، شما هم باید به فكر مردم باشید. در همه موارد این قرآن كریم و این روایات اهل بیت (علیهم السلام) سعی می كنند كه #آداب_فرشته_ها را به ما یاد بدهند.
🔹 اصرار قرآن كریم بر اینكه فرشته ها برای شما #طلب_مغفرت می كنند، برای چیست؟ این برای این است كه #روح_فرشته_خویی در ما ایجاد شود و ما هم به فكر دیگری باشیم. اگر ـ خدای ناكرده ـ راه دیگری را بستیم یا بیراهه رفتیم، دیگر راه فرشته ها را نرفتیم.
استغفار ما برای توده مردم, #هدایت آنهاست, نوشتن كتاب است, #تبلیغ است, سیره ما, سنّت ما و سریره ما طوری باشد كه مردم ما را ببینند و به راه بیفتند، كار دیگری از ما ساخته نیست؛ دل های مردم به دست «مقلّب القلوب» است.
🔹 در جریان انبیا مشخص است، انبیا برای ما #الگو هستند؛ هم در جریان حضرت ابراهیم و انبیای ابراهیمی (علیهم السلام) آمده است كه اینها اسوه اند و هم درباره شخص پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در سوره مباركه «احزاب» فرمود: ﴿لَقَدْ كانَ لَكُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾، اینها درست است؛ قصص اُمم گذشته را برای ما نقل می كند كه #عبرت بگیریم، درست است؛ اسرار خلقت آسمان و زمین را برای ما نقل می كند، برای اینكه #كار_علمی و بحث های علمی است تا ما برویم و یاد بگیریم، اینها درست است؛ امّا برنامه های فرشته ها را برای ما نقل می كند، این برای چیست؟ برای اینكه ما هم #فرشته_خوی شویم!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه شوری جلسه 3
تاریخ: 1394/02/21
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
عدم سازش با ظلم از بارزترین ویژگی های مکتب حسینی است
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی: معاویه به خود جرئت نداد از اهل بیت بیعت بگیرد اما یزید در پی این کار بود لذا امام حسین به جای #صلح مسیر #مبارزه را در پیش گرفت... .
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
عدم سازش با ظلم از بارزترین ویژگی های مکتب حسینی است
▫️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در برنامه تلویزیونی شعائر حسینی #جلسه_چهارم که از تلویزیون اینترنتی اسراء و دیگر شبکه های رسمی بنیاد اسراء در فضای مجازی قابل مشاهده است ابراز داشتند: در عالم سیاست این روش وجود دارد که افراد براساس توافقاتی که انجام می دهند سعی می کنند که نظرات همدیگر را تعدیل کنند و براساس آن منافعی بیایند و مسیر جامعه را براساس منافع خودشان پیش ببرند.
وی با اشاره به صلح امام حسن علیه السلام اذعان داشت: اما #صلح_امام_حسن علیه السلام از این جنس نبود. امام مجتبی (علیه السلام) برای اینکه وارد قضیه بیعت با جریان ظلم و تباهی اموی نشود مسیری را به عنوان یک #صلح_حق_طلبانه و حق مدارانه ایجاد کرد و در آن صلح نامه اصولی را در حقیقت پایه ریزی کرد که در آن اصول امّهات اعتقادات باقی می ماند لذا هرگز همراهی و سازش با ظلم وجود نداشت. در آن صلح نامه الزاماتی وجود دارد که آن الزامات نشان از #استقلال و تشخص ذاتی مکتب امام حسن مجتبی (علیه السلام) است.
▫️ استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه صلح به معنای بیعت نیست ابراز داشت: بیعت گرفتن اهل بیت (علیهم السلام) از مواردی بود که معاویه به خود این جرأت را نداد. اما وقتی یزید به حکومت رسید خواست که از #حسین_بن_علی علیه السلام بیعت بگیرد. این بیعت گرفتن یک امری است که کاملاً با آن سازش کردن همراه است لذا امام حسین علیه السلام به جای #صلح مسیر #مبارزه را انتخاب نمود.
▫️ وی افزود: خدای عالم در قرآن مجید مسئله مداهنه و #سازش را در حقیقت محکوم کرده است رد کرده است و هرگز به پیامبر گرامی اسلام اجازه نفرموده بلکه با صراحت تمام فرموده است که اهل خلاف مایل اند که تو را به سمت خودشان بکشانند: ﴿وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَیُدْهِنُون﴾ که اگر تو با آنها سرسازش پیدا کنی و سر موافقت با آنها را در مسیر کفر و شرک و باطل پیدا کنی، آنها هم به تو میلی بکنند و این هرگز جای مداهنه نیست.
▫️ حجت السلام و المسلمین جوادی آملی ادامه داد: حسین بن علی براساس این #منطق_توحیدی که در قرآن آمده است و بر زبان و قلم امام مجتبی (علیه السلام) هم جاری شده بود فرموده بود که این کار که سازش با دستگاه ظلم و بیعت با جریان ظلم باشد از من ساخته نیست. در چندین نوبت سالار شهیدان حسین بن علی این نوع از مخالفت خودش را اظهار کرده است. بنابراین یکی از زنده ترین شعارها و شعائر حسینی #سازش_ناپذیری است که حضرت با ظلم و ظالم و دستگاه ظلم و نظایر آن هیچ گونه همراهی ندارد. نمی شود بگویند که مثلاً حسین بن علی با جریانی مثل جریان اموی همراهی کرده و آنها تا حدّی تأیید کرده و آنها هم تا یک حدی با حضرت بودند. نه، #معیار_حق، حق است و مازاد بر حق باطل است ﴿فَمَا ذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلاّ الضَّلاَلُ﴾ این منطق را در حقیقت که #منطق_حق است حسین بن علی بر آن اصرار ورزید و این از #شعائر_اصیل مکتب حسین بن علی است.
▫️ وی عدم سازش با ظلم را بارزترین ویژگی #مکتب_حسینی دانست و بیان داشت: آنانی که با این مکتب آشنایند باید بدانند که دستگاه حماسی سالار شهیدان با دستگاه ظلم و تباهی و طغیان هرگز سر سازش ندارد این را باید جامعه اسلامی بداند. ما اگر محرّم را عظیم می شماریم باید بدانیم که شاخص ترین شاخص ها و شعارترین شعائر نهضت سالار شهیدان همین ناسازگاری و #عدم_سازش با دستگاه ظالم است.
منبع:
🌐 news.esra.ir
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 407
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#نیكی_به_خانواده
🔸 كیفر تباه كردن خانواده
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسی كه خانواده خود را تباه كند[1]؛ همچنین آن حضرت از اینكه كسی خودش سیر باشد و خانواده اش را گرسنه نگه دارد، نهی كرد و فرمود: برای هلاكت یك مرد همین بس كه خانواده خود را تباه كند.[2]
[1] . مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ ضَیعَ مَنْ یعُول (الكافى، ج4، ص12).
[2] . أَنَّهُ نَهَی أَنْ یشْبَعَ الرَّجُلُ نَفسه وَ یجِیعَ أَهْلَهُ وَ قَالَ: كَفَی بِالْمَرْءِ هَلاكاً أَنْ یضَیعَ مَنْ یعُولُ (دعائم الاسلام، ج2، ص193).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 262 و 263
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
امام حسین (ع) به دنبال زنده کردن اسلام علوی بود / اسلام علوی یعنی عقل و عدل، در مقابل اسلام غیر علوی که جهل بود و نفاق!
✍️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی در هفتمین جلسه از سلسله سخنرانی های تحلیل قیام سالار شهیدان ابراز داشتند: امام حسین علیه السلام به دنبال زنده کردن #اسلام_علوی بود زیرا اسلام غیر علوی با #جاهلیت تفاوتی ندارد.
▫️ حدیث شریف «مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة»؛ به صراحت به این معنا اشاره می کند که اگر کسی اهل نماز و روزه، اهل زکات و خمس باشد؛ اما نداند #ولی، #والی و #رهبر او کیست، گرچه عابد و عالم است؛ ولی عاقل نیست، چون عاقل نیست، با #جاهلیت رخت بربسته است.
ایشان ادامه دادند: اسلام غیر علوی که جاهلیت و نفاق است، در مقابل اسلام علوی که #عقل_و_عدل است، از همان آغاز ظهور کرد تا جریان کربلا.
مطالعه کامل:
🌐 news.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بهترین آزادی
🔸 یك وقت است انسان از زندان دشمن آزاد می شود، یك وقت از #زندان_هوا_و_هوس آزاد می شود. انسان اگر گرفتار هوا و هوس بود دیگر در زندان درون محبوس است.
اینكه گفت:
غلام همّت آنم كه زیر چرخ گردون ٭٭٭ ز هر چه رنگ تعلّق پذیرد آزاد است
برای گروه برتر است که آن می شود آزاد و این آزادی از #بهترین_نعمت_الهی است كه انسان در بند هوس نباشد و هوس را به بند بكشد، نه در بند هوس باشد.
#سالروز_ورود_آزادگان_به_میهن
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع آزادگان
تاریخ: 1393/07/24
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
«نصرت» و «ولايت».mp3
3.23M
💠 روز نوزدهم ماه #محرم_الحرام 1444
🔹 «نصرت» و «ولايت»
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 «نصرت» و «ولایت»
🔹 فرق بین #ولایت و #نصرت هم در بحث های قبل گذشت؛ یك وقت است تمام کارهای انسان را دیگری انجام می دهد مثل بیماری كه روی بستر استراحت و روی تخت است و هیچ كاری از او ساخته نیست و دیگران ولی او هستند، كودك و بیمار از كارافتاده این چنین اند؛ امّا یك وقت بیماری است كه بخشی از كارها را خودش انجام می دهد، آن كمبودش را دیگران انجام می دهند؛ «ولایت» مربوط به بخش اول است و «نصرت» مربوط به بخش دوم.
این كودك وقتی نوجوان شد بخشی از كارها را خودش انجام می دهد ولی در #ترمیم_كمبودها، اولیای او، او را كمك می كنند که می شوند انصار او، این #نصرت است؛ امّا وقتی کودک است تحت #ولایت است نه اینکه بخشی از کارها را خود این كودك شیری انجام بدهد و بقیه را مادر كمك كند، اینطور نیست.
🔹 انسان گاهی طوری است كه تمام كارهایش تحت #ولایت_الله است؛ این کسی كه می گوید: ﴿إِنَّ صَلاتی وَ نُسُكی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ﴾، این شخص تحت ولایت «الله» است، این كلاً احساس می كند، درك می كند و مشاهده می كند كه دیگری دارد او را اداره می كند، این خودش را تحت ولایت «الله» می بیند؛ امّا كسانی كه به این مقام بار نیافتند، می گویند این مقدار را ما با كمك الهی انجام دادیم که ﴿إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ ینْصُرْكُمْ﴾.
🔹 قرآن كریم هم دو نحو با انسان ها سخن می گوید. این دو تعبیر سوره مباركه «انفال» یكسان نیست: یكی اینكه فرمود: ﴿وَ ما رَمَیتَ إِذْ رَمَیتَ وَ لكِنَّ اللَّهَ رَمی﴾ که در عین حال كه «رَمْی» را به ذات اقدس الهی نسبت می دهد، به پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) هم منسوب می داند؛ در كنارش وقتی با رزمنده ها سخن می گوید، به نحو سالبه، یك جانبه _ نه تلفیق نفی و اثبات؛ نظیر ﴿وَ ما رَمَیتَ إِذْ رَمَیتَ وَ لكِنَّ اللَّهَ رَمی﴾ نیست كه تلفیق نفی و اثبات باشد، این #نفی_صریح است _ می فرماید: ﴿فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَ لكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ﴾. این رزمنده ها تلاش و كوشش كردند و عدّه ای را به هلاكت رساندند اما فرمود شما هیچ كاری نكردید! این می شود ولایت.
آنجا كه خدای سبحان بخواهد ولایت خودش را نشان بدهد، می گوید كار، كار من است و آنجا كه بخواهد نصرت خودش را نشان بدهد، می گوید اینكه تو كردی به كمك ما بود؛ حالا تا شنونده چه كسی باشد، دریافت كننده چه كسی باشد و چه شخصی #مقام_فعل ذات اقدس الهی را درك بكند، این دیگر متفاوت است.
🔹 فرمود اگر كسی بیراهه رفت، كژراهه رفت و همه راه هایی را كه ما نشان دادیم پس زد، این شخص نه ولی دارد نه نصیر، همه كارها به عهده خودش است! اگر همه كارها به عهده خودش است و او هم عبد «مسكین»، «مستكین» و «مستجیر» است، خب در کارش می ماند! فرمود اینها ﴿ما لَهُمْ مِنْ وَلِی وَ لا نَصیرٍ﴾.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه شوری جلسه 8
تاریخ: 1394/02/29
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
30.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برنامه تلویزیونی «شعائر حسینی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
▫️ استاد مرتضی جوادی آملی استاد حوزه و دانشگاه در این برنامه، به تبیین شعائر حسینی پرداخته و در هر قسمت از آن، یکی از #شعائر_حسینی را شرح می نماید.
جلسه: ششم
تاریخ: محرم 1401
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
@m_vaezjavadi
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 408
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#نیكی_به_خانواده
🔸 كیفر بداخلاقی با خانواده
هنگامی كه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و مردم [از خاكسپاری سعد بن معاذ] بازگشتند پرسیدند: ای رسول خدا! با سعد كاری كردی كه با هیچكس دیگر نكردهای؛ جنازه اش را بدون ردا و كفش مشایعت كردی؟ فرمود: فرشتگان بدون كفش و ردا در تشییع او حاضر شدند و من به آنان تأسّی جستم. گفتند: یك بار سمت راست تابوت و بار دیگر سمت چپ آن را گرفتی! فرمود: دستم در دست جبرئیل بود و هر جا را كه او می گرفت میگرفتم. گفتند: به غُسل او فرمان دادی و خودت بر جنازه اش نماز گزاردی و خودت به خاكش سپردی؛ آنگاه فرمودی همانا عذاب قبری بر سعد اصابت كرد؟ فرمود: آری، رفتار او [سعد] با خانوادهاش تند بود.[1]
[1] . ... (علل الشرائع، ص310).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 263
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
رمز جاودانگی انقلاب حسینی / راه های زنده نگاه داشتن نهضت حسینی
✍️ در تاریخ، نبردها و کشتارهای بسیاری ثبت شده است که برخی از آن ها به مراتب، جنایت بارتر، فجیع تر و گسترده تر از #حادثه_عاشورا بوده و در آن ها چندین برابر شهدای کربلا به خاک و خون کشیده شده اند.
▫️ تنها واقعه ای که چونان نگینی بر انگشتری تاریخ می درخشد و قدر اول آسمان جهاد و اجتهاد و قیام و اقدام است، همانا #واقعه_عاشوراست؛ زیرا سالار شهیدان برای احیای دین خدا قیام کرد و از آن جا که دین الهی «حی لایموت» است، احیاگر دین نیز هرگز نمی میرد و نامش برای همیشه بر جریدهٴ عالم ثبت است... .
رمز جاودانگی انقلاب حسینی
راههای زنده نگاه داشتن نهضت
شرایط تداوم بخشی قیام حسینی
مطالعه کامل:
🌐 news.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra