‼️ خودشکنی منطقی #حق_تعیین سرنوشت جامعه برای هر کس (ولایة الامة علی الامة)
1️⃣ تدقیق موضوع حق تعیین سرنوشت
اینکه «هر کس بر خودش ولایت (اجازه تصرف) دارد»، گزاره درستی نیست. اما بینگارید که کنید «هر کس بر خودش ولایت دارد».
آ. این حق، منطقاً هیچ تلازمی با داشتن «حق تعیین سرنوشت خود در جامعه» ندارد؛ زیرا سرنوشت ما در جامعه، وابسته به «تعامل» است؛ نه «عمل» آن فرد.
ب. اگر کسی حق تعیین سرنوشت خود «در جامعه» نیز داشته باشد، منطقا ثابت نمی شود که او «حق تعیین سرنوشت جامعه» را نیز دارد؛ چون این حق فراتر از حوزه تعامل نیز می باشد.
2️⃣ لوازم باطل پذیرش «حق تعیین سرنوشت» یا «ولایة الأمة علی الأمة»
آ. اگر قرار باشد هر کسی حق تعیین سرنوشت جامعه را داشته باشد، پس منطقا:
👈اولاً هیچ کس حق تعیین سرنوشت خودش (ولایت بر خود) را ندارد؛
👈ثانیاً هیچ کس حق تعیین سرنوشت جامعه را نخواهد داشت!
3️⃣ تبیین این مسأله
آ. اگر هر کسی، حق تعیین سرنوشت جامعه را داشته باشند، یا این حق، «مشاع» است و هر کس، سهمی از تعیین سرنوشت جامعه را دارد و یا این حق «مطلق» است و هر کس مستقلا حق تعیین سرنوشت جامعه را دارد. روشن است که هر دو فرض، قطعا در مساله حکومت، باطل است.
ب. اگر هر کسی بخواهد حق تعیین سرنوشت جامعه داشته باشد، بی گمان باید حق تعیین سرنوشت خودش به عنوان بخشی از جامعه را داشته باشد؛ یعنی دیگری حق نداشته باشد که «حق تعیین سرنوشت و ولایت آن فرد بر خودش» را از او بگیرد!
در حالی که اگر «هر کسی حق تعیین سرنوشت جامعه» را داشته باشد، منطقا باید پذیرفت که «هیچ کس حق تعیین سرنوشت خودش را ندارد»؛ چون سرنوشت او به عنوان بخشی از جامعه، در اختیار هر کسی هست. پس او تنها می تواند در کنار دیگران، حق مشاع بر سرنوشت خود داشته باشد که این فرض نیز عملا ناممکن است.
😱 اما مساله وقتی فجیعتر می شود که بگویند حق سرنوشت جامعه در دست جمع است: ولایت امت بر امت!
در اینجا هیچ کس هیچ حقی بر خود نخواهد داشت، حتی حق مشاعِ فرضی!
زیرا هیچ فردی نمی تواند بگوید که من حق دارم سرنوشت خود را تعیین کنم؛ چون سرنوشت او و دیگرانی همانند او، در اختیار جمع است؛ یعنی در اختیار دیگرانی که معلوم نیست کیستند!
◀️ پس «منطقا برای هیچ فردی از جامعه، نباید هیچ حق تعیین سرنوشتی قائل شد» و این مساله، لازمه این است که بگوییم «هر کسی حق تعیین سرنوشت جامعه را دارد».
✅ ناخودشکنی مردمسالاری دینی
دموکراسی اومانیستی، چیزی جز یک #ناجورچین_خودشکن نیست و تنها، «مردم سالاری دینی» است که دچار خودشکنی نمی شود؛ زیرا خدا به امام ولایت می دهد و امام وظیفه تعیین سرنوشت جامعه را در چارچوب ویژه ای، به جمعی می دهد که اکثریت بشوند؛ وظیفه دیگران (حتی اگر پیشاپیش خود را اقلیت بیابند) این است که در افزایش مشارکت شریک بشوند که این نیز اندازه ای از اثرگذاری در تعیین سرنوشت است.
4️⃣ بازسازی عملی قمار دموکراتیک
دمکراسی غربی به شما می گوید که شما حق تعیین سرنوشت جامعه را داری به شرط این که حق تعیین سرنوشت خودت را هم نداشته باشی؛ چه رسد به حق تعیین سرنوشت جامعه!
⛔️ ابرقمارخانه
به یک ابرقمارخانه وارد می شوی. به تو می گویند: چه داری؟ می گویی آبرو، مال، ناموس و جان.
می گویند: آیا می خواهی سرنوشت جامعه در دست تو باشد؟ تو هم شکوهمندانه می گویی: بله!
آنها می گوید شرطش این است که اختیار مال و جان و آبرو و ناموست را به ما بدهی!
تو اما می پذیری و حق دخالت در سرنوشتت را به دیگران می دهی.
سپس آنها طبق قوانین دموکراتیک همه چیز را از تو می گیرند؛ ولی تو در عوض با خودت زمزمه می کنی که:
👈 «من حق تعیین سرنوشت جامعه را دارم! چه رمانتیک!»
در همین حال ناموس و فرزندانت را طبق اصول دموکراتیک از تو می گیرند!
آبرویت را طبق قانون از تو می گیرند و خانه و اموالت را نیز! سپس طبق قانون تو شهروند پرخطر تشخیص داده می شوی و بعد در حالی که هنوز کاملا هم بی هوش نشده ای، اعضای بدنت را یکی یکی برای پیوند به شهروندان نرمال، جدا می کنند. سپس پوستت را نیز به یک شرکت تولید کیف و کفش اشرافیِ فعال در زمینه حقوق بشردوستانه! تخفیف می دهند و استخوانت را نیز به یک تولیدی غذای سگ های زنده یاب صلیب سرخ اهدا می کنند!
✅ همه اینها نتیجه منطقی نظام دموکراتیک خودشکن است!
👈برهان خلف
ا. امامی
⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️ #افغانستان_تسلیت
🇮🇷 @abarin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹رهبر معظم انقلاب: محکوم کردن جنایت تروریستی افغانستان و #شهید نامیدن غنچگان پرپر افغان و محکوم کردن جنایات صهیونیستی در مسجد الاقصی
⬛️ امام خامنه ای: لعنت خدا بر کسانیکه نوگُلان مظلوم را در افغانستان بدون گناه پرپر کرده و به خاک و خون کشیدند.
#افغانستان_تسلیت
#فلسطین_تسلیت
هدایت شده از چهارده معصوم
حديث اليوم
الرسول الاکرم صل الله عليه و آله :
لا تَطلُبوا عَثَراتِ المؤمنينَ؛ فإنّ مَـن تَتَبّعَ عَثَراتِ أخيهِ تَتَبّعَ اللّهُ عَثَراتِهِ، و مَن تَتَبّعَ اللّهُ عَثَراتِهِ يَفْضَحْهُ و لو في جَوفِ بَيتِهِ.
پيامبر اكرم صل الله عليه و آله :
لغزشهاى مسلمانان را نجوييد كه هر كس لغزشهاى برادرش را پى جويد خداوند لغزشهاى او را پيگيرى مىكند و هر كه را كه خداوند عيبجويى كند رسوايش مىسازد هر چند در اندرون خانه خود باشد.
الكافي : ۲/۳۵۵/۵
📚 فرق ایمان و اعتقاد
1️⃣ لایه های انسان
انسان پنج لایه هویتی دارد: عقل، فکر، قلب، حس و عضو.
2️⃣ معنای اعتقاد
اعتقاد یعنی این که فکر کسی به این برسد که چیزی درست است و قلب وی هم به آن گره بخورد.
3️⃣ معنی ایمان
ایمان یعنی این که جوهره وجود کسی بر چیزی باشد. به طور طبیعی باید ایمان ما، برآمده از اعتقادات ما باشد. اما ممکن است مساله جور دیگری هم باشد. یعنی فردی دچار اعتقادات اشتباهی شده باشد؛ مانند خانم شهید راشل کوری، اما جوهره وجودش (ایمانش) درست باشد و از آمریکا به فلسطین برود و زیر بلدوزر کاترپیلار اسرائیلی شهید شود.
چنان که ممکن است که فردی اعتقاداتش درست باشد (مثل مردم کوفه) اما این اعتقادات درست، به عمق فرد و ایمان نرسیده باشد و در شرایط سخت، این اعتقاد آب برود و جوهره بی ایمان کوفیان، رو بیاید. پس ایمان یعنی در وجود کسی نشستن چیزی. ایمان به حق، امری مربوط به لایه عقل یعنی جوهره وجود فرد نیک است و ایمان به باطل، مربوط به جهل، یعنی جوهره وجود افراد بد است.
4️⃣ تفاوت عملی اعتقاد و ایمان
کسی که به چیزی اعتقاد دارد و فکر و قلبش به آن گره خورده است، هنگامی که شرایط بسیار سخت شود اعتقاد (فکر و قلب) کارکردش را از دست می دهد؛ مثل هنگامی که انسان در قبر باید پاسخگوی نکیر و منکر باشد. یا هنگامی که در شرایط کشنده قرار می گیرد؛ مثل مردم کوفه. آنها اعتقاد به امام حسین داشتند، اما ایمان به وی نداشتند یا ایمان شان خیلی ضعیف بود. پس اعتقاد، شکننده و سطحی است و ایمان، قرص و قطعی.
5️⃣ اعتقاد و ایمان به چه چیز؟
هم اعتقاد و هم ایمان، هر دو می توانند به امور خوب مربوط باشند یا امور بد. یعنی چنین نیست که اعتقاد در برابر ایمان باشد؛ بلکه اعتقاد مرحله پایین تری از مرحله ایمان است. پس نمی توان گفت که اعتقاد بد است و ایمان خوب. بلکه باید گفت که اعتقاد به چیز خوب، خوب است و اعتقاد به چیز بد، بد است. و نیز ایمان؛ ایمان به چیز خوب، خوب است و ایمان به چیز بد، بد است.
6️⃣ مگر ایمان به چیز بد هم داریم؟
بله: قرآن می فرماید: «أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذينَ أُوتُوا نَصيباً مِنَ الْكِتابِ يُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطَّاغُوتِ وَ يَقُولُونَ لِلَّذينَ كَفَرُوا هؤُلاءِ أَهْدى مِنَ الَّذينَ آمَنُوا سَبيلاً» نساء 51. آيا به كسانى كه بهرهاى (اندك) از كتاب آسمانى داده شده است ننگريستهاى (كه چگونه) به «جبت» و «طاغوت» ايمان دارند و درباره كافران مىگويند كه اينان رهيافتهتر از مؤمنانند؟!
7️⃣ ریشه یابی دو قطبی بین ظاهر و باطن دین
ریشه برخی مطالب «دو قطبی ساز» بین ظاهر و باطن دین، به فرقه ضاله «مُرجِئَه» می رسد؛ هر چند که گاه ممکن است از تحلیل نادرست هم برآید. نگاهی که «اسلام جامع» را اسلام اعتقادی و خشک و ضد رحمت معرفی کند و در پی اسلام به اصطلاح رحمانی است و هر روز آن را با ادبیات نوبری بازتولید می کند، همسو با «نومرجئه گری» آقامیریستی است.
❌اساسا خود این حرفها، یک «اعتقاد» است! نه ایمان! لذا نباید فرد خوبی را به خاطر این اعتقادات نادرست، انسان بدی دانست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اگر پروا 👈 آنگاه توان شناخت
اِن تتقوا اللهَ یجعل لکم فَرقاناً
📚 برترین نمونه پروا، شناخت چارچوب و اصول فقه ولایی (مواضع رهبر) و بهره گیری از آن در شناختها
تبیین امام خامنه ای از قفلی که
شیطان کلیددار آن میشود
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
فتنه ی ترس!.mp3
1.48M
🔸قیچی کردن عدالت
✂ قیچی بنفش
ِ۱. تیغه نا امید کردن مردم عادی با #گرانی معیشتی و #شبهه_سازی_های مجازی
۲. تیغه کشاندن لشکر #اینستاگرامی در روزهای پایانی با شعار #آزادی_خواهی و ترویج ولنگاری با کمک چند تا شوک روانی
✅ عدالت
۱. عدالت معیشتی
۲. #عدالت_رسانه_ای و جلوگیری از مداخله انگلیس بر انتخابات
👈 وگرنه #مردم را شکست خواهند داد
📚 نقد مصلحت سنجیهای فاقد وجاهت قانونی و فقهی در بررسی صلاحیتها
✅ لزوم انتقال از حزبالله سیاسی و حزبالله اجرایی، به «حزبالله فقاهتی»!
1️⃣ مرحلهبندی جریان حزبالله
آ. «حزبالله سیاسی» یعنی این که «خطوط کلان» را از رهبری بگیریم و خودمان با توجه به شناخت سیاسی از کشور و مسائل، برای آن چارچوب بسازیم؛ که طبعا با توجه به عدم تخصص ما در چارچوبسازی و مبانی فقاهتی، ضریب خطای ما قابل توجه است.
ب. «حزبالله اجرایی» یعنی این که «خطوط کلان» را از رهبری میگیرد و بر اساس چارچوب و قوانینی که سیاسیون و یا خودمان بر این فرمایش کلان بار کردهایم، عمل میکنیم؛ مانند عملگرایی احمدی نژاد سابق (دولت نهم).
ج. «حزبالله فقاهتی» یعنی این که «رهنمود کلان» را از رهبری بگیریم و بر پایه قواعد فقه سیاسی و فقه نظام، چارچوبسازی کنیم و آن را به برنامه تبدیل کرده، مبنای عمل قرار دهیم.
2️⃣ خطر درجازدن ملغمهوار در مراتب حزباللهی بودن
اگر آیت الله رئیسی رئیس جمهور بشود و نتواند جریان «حزبالله فقاهتی» را ایجاد کند، ما به «دولت اسلامی» نخواهیم رسید؛ زیرا بنا به فرمایش امام خامنهای در ۴ اسفند ۹۹ در جمع خبرگان، این حکومت نیازمند یا نرم افزار برآمده از کتاب و سنت (فقه) است و اگر چنین نرم افزاری، متناسب با نیاز امروز فراهم نشود، حکومت کار خاصی را به پیش نخواهد برد.
‼️ متأسفانه شواهدی در میان است که نشان میدهد که معدودی از اطرافیان آیتالله رئیسی، ملغمهای از مشاورههای سیاسی و اجراییِ فاقد مبانی قانون و فقه سیاسی را پیشنهاد می کنند. این مساله، بسیار خطرناک است!
3️⃣ ضوابط قانونی و ولایی و فقاهتی بررسی صلاحیتها
خب! شورای نگهبان بر اساس ضوابط قانون و فرمایش رهبری و نیز مبنای متقن فقه سیاسی، به صلاحیتها رسیدگی کرده است. این که کسانی مشورت بدهند که باید با برخی بزرگان نظام و مسؤولان کشور رایزنی کرد که برخی نامزدهای دیگر، در حالی که صلاحیتشان احراز نشده است، در چرخه انتخابات قرار بگیرند که مثلا تنوع گرایش سیاسی ایجاد شود، این سخن اشکالات قانونی و فقاهتی بسیاری دارد:
👈 آ. طبق قانون و فرمایش رهبری معظم، شورای نگهبان موظف به اجرای «مُرّ قانون» است؛ نه مصلحت سنجی از نزد خودشان؛ بنابراین تنها رهبری میتواند حکم حکومتی بدهد و هیچ شخصیت دینی یا سیاسی دیگری، صلاحیت ورود به مساله را ندارد. و اگر کسی میپندارد که رهبری باید ورود کند، خوب، برود نزد ایشان! چرا باید این مساله را در میان مردم بیان کرد که خدا نکرده دستاویز فتنه یا تفرقه شود!
👈 ب. به لحاظ فقه سیاسی، اظهار نظر در مورد یک موضوع سیاسی کلان، تنها در تخصص رهبری است؛ زیرا باید صدها عنوان درگیر در مساله را در گذشته و حال و آینده و حوزههای بسیار متنوعی مردمی و حاکمیتی و منطقهای و جهانی و جهات گوناگون سیاسی و اقتصادی و امنیتی و ... را در نظر گرفت؛ زیرا همگی مستقیما متأثر از موضوعات مهم سیاسی هستند؛ لذا استناد کردن به یک نظر سنجی که هیچش به بار و به دار نیست، به قدری خطا است که بنده به عنوان متخصص فقه سیاسی دچار شگفتی شدهام.
4️⃣ پیامدهای مشاورههای نسنجیده
👈 آ. ایجاد شائبه عرفیگرایی به جای حق گرایی و قانون گرایی؛ یعنی ریاست جمهوری را باید با مناسبات جناحی تعریف کرد و نظام باید با برخی واقعیت جریانهای خاص هماهنگ بشود؛ نه این که آنان لازم باشد که خود را با ترازهای درست نظام، هماهنگ کنند.
👈ب. ایجاد شائبه عدم حضور افرادی از گرایشهای مختلف؛ در حالی که دو نامزد جریان وابسته به دولت اکنون در فهرست احراز صلاحیت شدگان هستند!
👈 ج. ایجاد بستر ملامت به دشمن؛ برخی سخنان میتواند دشمن زبان به ملامت بگشاید که؛ بله! آش عدم احراز صلاحیتها، به قدری شور شده است که خودشان هم صداشان در آمده است! خب شایسته نیست که شورای نگهبان در معرض ملامت دشمنان قرار بگیرد.
👈د. خطر فتنهگری مقدسمآبان و آخوندهای غربزده در قم؛ تصور کنید که این حرفها را گزک کنند و ببرند نزد برخی مدعیان مرجعیت و در قم هم بلوایی بر ضد شورای نگهبان بر پا کنند تا زیادهخواهی فتنه گران، مشروع هم جلوه کند!
👈ه. راستی مگر حسن روحانی هم گویا با برخی پندارها تأیید نشد و کشور را 8 سال و بلکه دهها سال دچار آسیب نکرد؛ خوب از یک سوراخ چند بار باید گزیده شد؟
✅ پس همگان باید از ابتنای مسائل کشور بر استحسان هایی که به لحاظ فقهی فاقد وجاهت است و در فقه شیعه حرام است، خودداری کنند؛ زیرا که معلوم نیست بتوانیم با توبه کردن، پیامدهای بسیار خطرناک آن را بستُریم.
5️⃣ حرف آخر
ان شاءالله دولت آینده در دستان با کفایت یک انقلابی باشد و از خطای مشاوران فاقد تراز «حزبالله فقاهتی»، آسیب نببیند. این یک خطر نظاموار در این شرایط است.
⬛️ انا لله و انا الیه راجعون
آقای صادق لاریجانی نگاهی به اتهامات خود به شورای نگهبان و خوراک گیری #بی_بی_سی و رادیو فردا و دویچه وله و در برابر، سخن #امام_خمینی بینداز:👇
«من نمی گویم رأی خودش را نگوید؛ بگوید؛ رأی خودش را بگوید؛ اما اگر بخواهد فساد کند، به مردم بگوید که #این_شورای_نگهبان_کذا ... #این، فساد است، و مفسد است یک همچو آدمی، تحت تعقیب مفسد فی الارض باید قرار بگیرد.» صحیفه امام، ۱۴: ۳۷۰.
«نباید بگوید شورای نگهبان درست نیست. این، خودش درست نیست. باید خودش را اصلاح بکند». همان: ۳۷۱.
«شورای نگهبان حدودش چه قدر است؛ ... نمیشود از شما پذیرفت که ما قانون را قبول نداریم. غلط میکنی قانون را قبول نداری! قانون ترا قبول ندارد. نباید از مردم پذیرفت، از کسی پذیرفت، که ما شورای نگهبان را قبول نداریم. نمیتوانی قبول نداشته باشی ... من هم ممکن است با بسیاری از چیزها، من که یک طلبه هستم، مخالف باشم. لکن وقتی قانون شد [تصویب] خوب، ما هم میپذیریم. بعد از اینکه یک چیزی قانونی شد #دیگر_نق_زدن در آن، اگر بخواهد مردم را تحریک بکند، #مفسد_فی_الارض است؛ و باید با او دادگاهها عمل مفسد فی الارض بکنند.» همان: ۳۷۷.
🌕 البته آیت الله لاریجانی قصد انتقام گیری از شورا نداشتند و اعتراض به یک مساله داشتند که البته بهتر بود به شیوه دیگری و در جای دیگری بیان می شد.
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
بخشهایی از مقاله استثنائی:
علامه طباطبایی؛ انقلابی، ضدانقلاب یا غیرانقلابی؟
1️⃣ در پی انتساب تهمت غیرعلمی و نامشروعِ «اسلام، اولین شهید انقلاب» به علامه طباطبایی، ناگزیریم نسبت ایشان با انقلاب را برای صیانت از حقیقت، بدون هیچ تعارفی بررسی کنیم.
2️⃣ باید واقعیت علامه طباطبایی را نشان داد نه این که آن قدر قداست به وی بدهیم که ضعف مواضع وی، سبب ارزش زدایی از انقلاب و امام و شهدا در ذهن برخی افراد شود! علامه یک مبارز انقلابی نبود و مرتکب اشتباه بزرگی هم شد؛ اما ما حجتی نیافتیم که او ضد انقلاب بوده است.
3️⃣ افراط و تفریط ویژگی جریان جاهل است؛ «مبارزِ انقلابی» پنداشتن علامه طباطبایی و اغماض از ضعف های ایشان در مسائل حیاتی، نتیجه اش آن است که در آن سوی طیف جهالت، عده ای علامه طباطبایی را ضد انقلاب معرفی کنند!
محمد رضا حکیمی درباره «ضد انقلاب» بودن علامه طباطبایی مدعی است که علامه طباطلایی گفته است: «این انقلاب یک شهید دارد و آن هم اسلام است»!
بررسی این مساله را در ابرنگار بیابید؛ اما اکنون به گزارش بخشی از مقاله درباره انقلابی نبودن علامه طباطبایی می پردازیم:
4️⃣ امام خامنه ای: مانع کبیره
علامه طباطبایی: گناه کبیره!
امام خامنه ای در ۲۶ مرداد ۱۳۷۱: «حق نداریم مأیوس شویم. یأس از رحمت خدا، از گناهان کبیره است. کسی حق ندارد از رحمت خدا مأیوس شود؛ ولو موانع آن رحمت را هم زیاد ببیند. اما چرا مأیوس شود؟ بعضی جاها، یأس، گناه کبیره نیست، اما مانع کبیره است. در دوران مبارزات قبل از پیروزی انقلاب، به بعضی کسان میگفتیم: “شما که به حکومت اسلامی و نظام اسلامی عقیده دارید و قبول دارید که اسلام از ما یک جامعه اسلامی میخواهد، پس چرا اقدام نمیکنید؟ …” میگفتند: فایدهای ندارد. چه فایدهای دارد؟ نمیبینید دشمن چطور مسلط است!»
5️⃣ ماجرای عبرت آموز درباره علامه طباطبایی؛ به نقل از امام خامنه ای:
«پدرم با مرحوم علامه طباطبایی خیلی دوست بودند، ساعت ها در منزل پدرم مینشستند و با یکدیگر صحبت میکردند … من به عنوان یک طلبه جوان، درباره مسایل مبارزه با ایشان بحث میکردم و میگفتم: شما چرا در این فضای مبارزه وارد نمیشوید؟ … ایشان میگفتند: … ما در برههای از زمان میتوانستیم تأثیر بگذاریم – مرادشان زمان مشروطه و بدو ورود تمدن جدید بود- ولی گناه بزرگی واقع شد که آن وقت، این کار تعقیب نشد؛ اما دیگر حالا وقت گذشته است و فایدهای ندارد … این مبارزات #به_نتیجهای نخواهد رسید و این نظامی که ما میبینیم بر سر کار است، با این حرفها و با این یک ذره و دو ذره، از بین نخواهد رفت”. شما ببینید، عالم روشن بینی مثل علامه طباطبایی – که دیگر در مورد روشن بینی و اگاهی ایشان، هیچکس شک ندارد – تعبیرش از واقعیت جامعه این طوری بود که میگفت فایدهای ندارد!» حوزه و روحانیت در آیینه رهنمودهای مقام معظم رهبری، گردآوری دفتر مقام معظم رهبری، تهران: سازمان تبلیغات اسلامی، اول، پاییز ۱۳۷۵، ج۱، ص۵۶.
6️⃣ این اندوه امام راحل در منشور روحانیت هم ناظر به همین منطق علامه طباطبایی است؛ برخی میگفتند: «با گوشت و پوست نمیتوان در مقابل توپ و تانک ایستاد و اینکه ما مکلف به جهاد و مبارزه نیستیم». صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۲۷.
7️⃣ بخشی از صحبت دکتر غلامحسین دینانی درباره انقلابی بودن یا نبودن علامه طباطبایی، که در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۸ در پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار امام خامنه ای قرار گرفته است، قابل توجه است؛ هر چند که به نظر ما سخن ایشان کاملاً دقیق نیست؛ اما اجمالا درست است:
❌👈 «علامهی طباطبایی با انقلاب مخالفت نکرد، ولی ذاتاً فکر انقلابی نداشت. صریح بگویم فکر انقلابی نداشت، انقلابش انقلاب فلسفی بود.»
🌻همه مقاله را با چندین فیلم و صوت ویژه در ابرنگار بخوانید.
#من_انقلابیم
#حوزه_انقلابی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم_نوشت | رهبر انقلاب، صبح روز گذشته: برنامه مخالفین به جان هم انداختن طرفدارهاست
#انتخاب_درست_کار_درست
📥 دسترسی به مجموعه فیلمنوشتهها👇
farsi.khamenei.ir/video-content?id=47929
♻️ ریس و واریس نادرست درباره فضای مجازی
هر چند با قصد خیر و برای افزایش رای سبد جریان انقلابی، نباید از مسلمات حق و کلمات روشن رهبری در برخی حوزهها کوتاه آمد و حتی واژگون حرف زد. نباید با زبان، پیمانی را که شناسنامه گفتمان انقلاب است را واریسید؛ که پس از انتخابات، باز ناگزیر، پیمان و سخن امروز را به گونهای دیگر وابریسیم و این چنین، در هر جایی، به همین ریس و واریس بیفتیم.
✅ رهبرمان فرمود مساله اصلی و فوری مردم، فضای مجازی و سیاست خارجی نیست؛ بلکه مساله اصلی معیشت مردم و بیکاری و فساد است! ایشان میدانست که ما حریف حرفزدن در این عرصه نیستیم؛ اما انتظار این است که حریف #حرف نزدن باشیم! و در این گیرودار دشواری های سنگین معیشتی، به سراغ #وعده_گشایش برای رسانه های #صهیونیستی نرویم!
👈 خب اگر باید چیزی گفته بشود، چرا مطالبه #شبکه_ملی_اطلاعات را برجسته تر نکنیم؟
⬛️ سخنی نگوییم که به ما نمی آید و گاه در بیان آن نیز، جملاتمان آشفته می شود و لحنمان، به تپق میافتد.
❌ به اعجاز آیات ۹۱ تا ۹۴ سوره نحل بنگرید و از #حماقت احمدینژاد در قربانی کردن رضایت خدا به پای رضایت خلقی که، آنها را «اصلِ مردم» می پنداشت، عبرت بگیرید:
«وَ أَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذا عاهَدْتُمْ وَ لا تَنْقُضُوا الْأَيْمانَ بَعْدَ تَوْكِيدِها وَ قَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَيْكُمْ كَفِيلاً إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ ما تَفْعَلُونَ»:
و بر پیمان خدا باشید و سوگندهای تان را نشکنید؛ پس از آن که آنها را سفت کردید؛ در حالی که خدا را نگهدار خود کردهاید؛ بیگمان خدا آنچه میکنید را میداند.
«وَ لا تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَها مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكاثاً تَتَّخِذُونَ أَيْمانَكُمْ دَخَلاً بَيْنَكُمْ أَنْ تَكُونَ أُمَّةٌ هِيَ أَرْبى مِنْ أُمَّةٍ إِنَّما يَبْلُوكُمُ اللَّهُ بِهِ وَ لَيُبَيِّنَنَّ لَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ ما كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ»
✅👈 و مباشید چونان زنی که از همگسلانه، [پشمِ] سختبههم ریسیدهاش را واریسید؛ [چُنان، که پیمان و] سوگندهای تان را برای همجوشی میان خود به کار بگیرید تا #یک_گروهی، بیش از گروه دیگر بشود؛ هانا که خدا شما را در [این شرایط] میآزماید و بیگمان خدا در روز واپسین، آنچه را که در آن ریس و واریس داشتهاید را برایتان روشن میکند.
«وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لكِنْ يُضِلُّ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدِي مَنْ يَشاءُ وَ لَتُسْئَلُنَّ عَمَّا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»
خدا اگر میخواست، شما را مردمی یکپارچه میکرد؛ ولی برخی را که بخواهد، میگمراهد و برخی را که بخواهد، میرهنماید و هانا که بازخواست میشوید از آنچه میکردید.
«وَ لا تَتَّخِذُوا أَيْمانَكُمْ دَخَلاً بَيْنَكُمْ فَتَزِلَّ قَدَمٌ بَعْدَ ثُبُوتِها وَ تَذُوقُوا السُّوءَ بِما صَدَدْتُمْ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَ لَكُمْ عَذابٌ عَظِيمٌ»
و [پیمان و] سوگندهاتان را برای همجوشی میان خودتان به کار نگیرید؛ مانا که سست شود قدمی بعد از پایوَرزیاش و بدی را بچشید؛ از آن رو که [برخی را] از راه خدا باز داشتید و برای شما شکنجهای بزرگ است.
✅ اگر توان داریم، به اقتضای حکمت، حرفهای رهبری و سخن فطرت مردم و حرف خدا را سر دست بگیریم؛ و اگر نمیتوانیم، حرف نادرست را همنوا با برخی، نزنیم؛ زیرا خدا اگر میخواست، بیشتر از ما بلد بود که «مردمی یکپارچه» را به هم آورد.
◽️ زدن برخی حرفها هم بیحکمتی است و هم نادلیری و وادادگی
✅👈 باور کنیم که: «و لینصرنّ الله من ینصره»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاه امام و آ. شبیری در انتخابات
❌ آ. شبیری با پندار کاهش «نگران کننده» محبوبیت نوع طلبه ها و #مصیبت دانستن آن، «ورود طلاب به فعالیت های سیاسی را یکی از عوامل #مهم آن دانسته، افزودند: بسیاری از افراد تخصص لازم را ندارند. جدای از اینکه برخی رفتارها شأن و احترام طلبه را پایین می آورد؛ مخصوصا اینکه طلبه پرچم به دوش بکشد و بگوید «زید» را شما انتخاب کنید و «عمرو» را انتخاب نکنید. ... طلبه هم #اگر بخواهد در این زمینه فعال باشد باید در این مسیر، یک سری ارشادات کلی داشته باشد اما وارد شدن طلبه ها به #این وادی به #صلاح_حوزه و #طلبه نیست». ۹۶/۸/۱۷
👈 توجه: طلبه هم #اگر_بخواهد در #این_زمینه وارد شود ارشاد کلی کند اما وارد شدن طلبه ها به #این_وادی، به صلاح حوزه نیست!
🚨عبارت، حتی موافق با ورود افراد متخصص به شکل ارشادات کلی هم نیست!
❌ آ. شبیری: «مرحوم آقای مطهری به خاطر مشکل مالی از قم به تهران رفت. ممکن است بگوییم از او در تهران استفاده شد؛ اما با این استعدادی که ایشان داشت، اگر در قم می ماند شاید مؤفقیت بالاتری داشت» ۹۸/۱/۱۸
👈 آ. مطهری به جرم همراهی با امام خمینی و از فشار برخی اطرافیان آ. بروجردی به تهران رفت! زندگینامه آ. بروجردی، علی دوانی، ۷۳، ص۳۲۳ و۳۲۴
🔵 امام خامنه ای: «بنده ... راجع به سیاست در دانشگاهها، یک تعبیری به کار بردم که مسئولین دولتیِ آن روز [۱۳۷۲] #خیلی ناراحت شدند که چرا این حرف را میزنید! گفتم: #خدا_لعنت کند کسانی را که بساط فکر سیاسی و #کار_سیاسی و تلاش سیاسی را از دانشگاهها جمع کردند! از ما گلهمند شدند که شما بچّهها را وادار میکنید به کار سیاسی» ۲۹ خرداد ۹۵.
زبرتفقه «تعقل و تفکر؛ اصلحیت رئیسی و اعلمیت جلیلی»
1️⃣ ابرفقه
عقلها، امامان فکرها هستند و فکرها، امامان دلها هستند و دلها امامان حسّها هستند و حسّها، امامان عضوها هستند: «الْعُقُولُ أَئِمَّةُ الْأَفْکارِ وَ الْأَفْکارُ أَئِمَّةُ الْقُلُوبِ وَ الْقُلُوبُ أَئِمَّةُ الْحَوَاسِّ وَ الْحَوَاسُّ أَئِمَّةُ الْأَعْضَاء». کراجکی، کنزالفوائد، ۱: ۲۰۰.
2️⃣ فرق عقل با فکر
عقل غیر از فکر است و تفاوت عقل با فکر، مانند تفاوت امام و مأموم است. نتیجه تعقل، «بهشت» است و نتیجه تفکر، «شناخت». عقل، امام نظام است و به فکر میگوید: «چرا، کی، در چه و چگونه» بیندیش و آنگاه این «فکرآورد» را، به قلب برسان و قلب هم برای انجام آن، انگیزه کافی فراهم کند و آنگاه این «دلآورد» را، برای انجام، به شبکه انتقالی (حس) وارد کند تا به عضو مربوط برسد و کار انجام شود. پس، «تعقل» یعنی «امامت» عقل بر نظام، و شبکه کردن 5 لایه هویت نظام، برای انجام «خیر».
اما «فکر»، مأموم عقل است؛ و کارش، تلاش برای تولید یک برنامه بر پایه سیاستگذاری کلان عقل است؛ مثلا «عقل» میگوید که به «مشهد» برویم! آنگاه «فکر» با بررسی این دستور، یک برنامه تفصیلی سفر را فراهم میکند؛ مانند یک نرمافزار «راهیاب»، که انواع راهها و مزیّتها و محدودیتهای هر یک را نشان میدهد.
3️⃣ تبیین تمثیلی تفاوت عقل و فکر
راننده، در جایگاه «عقل» خودرو است؛ راهیاب، همان فکر آن است؛ پیشران خودرو، قلب آن است؛ شبکه انتقال نیرو و دستور، «حس» آن است و چرخها و بدنه خودرو، اعضای آن است. هیچگاه فکر خودرو، نمیتوانند کار عقل (راننده) را انجام دهد.
4️⃣ تطبیق «عقل و فکر» بر «ریاستجمهوری»
ریاستجمهوری، «تعقل» است؛ نه «تفکر». کسی باید عهدهدار ریاست جمهوری شود که در «تعقل» و مدیریت، «اصلح» است؛ نه این که در «تفکر» و برنامه تفصیلی، «اعلم» باشد.
5️⃣ «اعلم بودن» دلیل «اصلح نبودن»
ما دو گونه برنامه داریم: اجمالی و تفصیلی؛ و هر برنامه ۳ بخش دارد: حقیقتشناختی، واقعیتشناختی، تحققشناختی. «متعقل» باید در «برنامه اجمالی» اعلم باشد و «متفکر»، باید بر پایه این برنامه اجمالی، برنامه تفصیلی بیاورد و در آن اعلم باشد. با توجه به لزوم ابتنای برنامه تفصیلی بر برنامه اجمالی، برنامه آقای جلیلی در «واقعیتشناسی»، بهینه است؛ اما در تحققشناسی، تنها میتواند متوسط باشد.
‼️ چگونه «اعلمیت در تفکر و برنامه تفصیلی» در نظام پیشرفته، «دلیل» اصلح نبودن در «تعقل» است؟!
هر چیزی باید در «مجرای» خودش رشد کند؛ تعقل، در «مجرای تعقل» و مدیریت؛ و «تفکر» در «مجرای تفکر» و شناخت. لذا اگر کسی که متخصص لایه فکر (شناخت) است؛ باید بیشترین وقتش را برای بهترین شناخت به کار برده باشد، پس نمیتواند بیشترین وقتش را برای بهترین مدیریت (تعقل) به کار برده باشد. مثلا اگر کسی ۱۰ سال پیش شناگرِ خوب کشوری بوده و سپس برای ارتقاء شنا، به صورت تخصصی، به سراغ تحقیقات میدانی و گفتگو با پژوهشگران رفته باشد، او میتواند به بهترین برنامه برای ارتقاء شنا رسیده باشد؛ اما عدم اشتغال تخصصی به شناکردن، طبعاً دلیلی است بر این که او، اینک بهترین شناگر کشور (اصلح) نیست؛ چنانکه عدم «برنامه اجمالی»، دلیل عدم صلاحیت متعقل است.
6️⃣ اصلحیت اثباتی و ثبوتی
به فرض اینکه آقای جلیلی (ثُبوتاً) اصلح باشد، اشتراط «نشان دادن این اصلحیت به مردم و قانع کردن مردم» نیز، در سخن ۶ خرداد ۱۴۰۰ رهبری آمده است؛ یعنی در هر وضعیتی که رهبری، اصلحیت اثباتی را بیان کنند، کسی نامزد «اصلح تراز» است که علاوه بر اصلحیت ثبوتی، بتواند اصلحیت اثباتی و قانع کنندگی برای حضور مردم و رأیآوری نیز داشته باشد. اما این اشتراط، تنها در توان رهبری است؛ مثلاً اگر سال ۸۴ که رهبری چنین اشتراطی بیان نکردند، استحساناً آن را لحاظ میکردیم، «عصیان» بود. این مسأله، مانند شرایط کسی است که وضو را به تأخیر انداخته، به اندازهای که اینک تکلیف شرعی وی، تیمّم است و اگر بخواهد وضو بگیرد، نمازش قضا میشود؛ در این وضع، «باید»، به اصلح نسبی و متناسب با این شرایط (حکم بدلی: تیمّم) رو آورد؛ اما مشروط بر آن که «ولیّامر»، تحقق این شرایط را بیان کند؛ وگرنه باید در پی «اصلح ثبوتی» بود!
7️⃣ استعداد شخصیتی
شخصیت مستعد «تعقل» با شخصیت مستعد «تفکر» فرق دارد؛ مانند فرق اندام مستعد وزنهبرداری با اندام مستعد والیبال. البته این دقتها، ویژهی «نظام پیشرفته» است؛ نه پیشنظام. اینک در آغاز گام دوم انقلاب، باید از پیشنظام، به نظامِ پیشرفته برویم.
8️⃣ آقای رئیسی با داشتن «کارنامه خوب تعقلی»، ثبوتاً و اثباتاً «اصلح» است و آقای جلیلی نیز با داشتن «برنامه خوب تفکری»، ثبوتاً و اثباتاً «اعلم» است و میسزد که در طول یکدیگر قرار بگیرند.
توضیح بیشتر
ا. امامی
هدایت شده از ستاد مردمی رئیسی؛ ایتالیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سرود زیبای نوجوانان ایرانی برای سید ابراهیم رئیسی
💫 Prestazione canora di giovani iraniani dedicata all'ayatollah Ebrahim Raisi
🌍 ستاد مردمی آیت الله رئیسی در ایتالیا
◽️Campagna di sostegno all'ayatollah dottor Ebrahim Raisi in Italia
◽️ Sito: Raisitalia.org
🔸 Eitaa: Eitaa.com/@raisitalia
▪️Gap: gap.im/raisitalia
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ مستدل، شجاعانه و صادقانه دکتر #سعید_جلیلی به موضوع نحوه برخورد با فضای مجازی:
⭕️ اجازه نمیدهیم دشمن از فضای مجازی برای از بین بردن استقلال و آزادی ملت ایران استفاده کند
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی
✊🏻 @jebheh
هدایت شده از ستاد مردمی رئیسی؛ ایتالیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خطاب آیت الله رئیسی به حاج قاسم سلیمانی
L'ayatollah Raisi si rivolge a Hajj Qassem Soleimani
🌍 ستاد مردمی آیت الله رئیسی در ایتالیا
▫️Campagna di sostegno all'ayatollah dottor Ebrahim Raisi in Italia
◽️ Sito: Raisitalia.org
🔸 Eitaa: Eitaa.com/@raisitalia
▪️Gap: gap.im/raisitalia
زبرتفقه «حکم»، در انتخاب اصلح و صالح.pdf
521.4K
📚معرفی پیشرفته ترین متن فقه انتخابات؛ «اصلحیت اثباتی» و تفاوت آن با «صالح مقبول».
👈 برای خوانش آسانتر، مقاله بالا را در «ابرنگار» بخوانید.
❇️ نویسنده
ا. امامی، طلبه حوزه، دکترای فقه سیاسی، متخصص فقه انتخابات (دارای تألیف علمی) و کاشف #ابرفقه
❇️ محتوای نوشته
1️⃣ پیشرفته ترین متن فقه سیاسی در فقه انتخابات.
2️⃣ تبیین تمایز فقه الهی و فقه ولایی.
👈 این که هر کدام بر دو بخش اند: «قضیه جزئی» و «قضیه غیر جزئی»
👈 این که چه نسبتی بین فتوای فقه سیاسی ولی فقیه (که یک قضیه حقیقیه در فقه الهی است) با حکم غیر جزئی ولیّ فقیه (که یک «قضیه کلیه اقتضائیه» در فقه ولایی است) می باشد.
👈 تفاوت جریان فتوای فقه سیاسیِ حوزه فقه الهی، با حکم غیرجزئی فقه ولایی، در فقه انتخابات و انتخاب نامزد اصلح، چیست؟
👈تفقه در مساله زایش «اصلح اثباتی» و فرق آن با صالح مقبول
❇️ هدف نوشته
1️⃣ جلوگیری از مداخلات غیرفنی و محروم از درک عرفی در مقام تخاطب عرفی و غبارزدایی فضای انتخابات و دفاع از حق مردم
2️⃣ نشان دادن چرایی اصلح بودن آ. رئیسی. نوشته مرتبط
🌻زنده و برازنده ظهور باشیم
هدایت شده از ستاد مردمی رئیسی؛ ایتالیا
📚 منشور راهبردهای ستادهای مردمی آیت الله رئیسی در ایتالیا
خدمت به ایرانیان خارج از کشور، بدون تغییر بافت و فضای زندگی آنان و مؤلفههای گوناگونی که مستقیم و غیر مستقیم به این وضعیت انجامیده است، چندان ممکن نیست. بنابراین «منشور راهبردی»، در پی مدیریت چندین تغییر اجتنابناپذیر است؛ تغییراتی که، جهان در آستانه آن قرار دارد.
معرفی منشور راهبردی
«منشور راهبردی»، پس از شش سال حضور میدانی در ایتالیا و بررسی چارچوبهای نظری و مناسبات عملی حاکم بر جهان و ایتالیا و نشستهایی با بازرگانان و شخصیتهای علمی و فرهنگی در ایتالیا سامان یافته است. این منشور در پی منافع دو سویه ایران و ایتالیا بر محور اصول «عزت، حکمت و مصلحت» در گام دوم انقلاب است که افق نوینی را در روابط بازرگانی با غرب میگشاید و به افزایش رونق اقتصادی و شکوه اجتماعی ایرانیان خارج و ایران دوستان خارجی خواهد انجامید و چارچوبی برای مطالبات آینده ایرانیان خارج، از دولت خواهد بود.
ادامه در پایگاه اطلاع رسانی ستاد مردمی آیت الله رئیسی در ایتالیا
🌍 ستاد مردمی آیت الله رئیسی در ایتالیا
▫️Campagna di sostegno all'ayatollah dottor Ebrahim Raisi in Italia
◽️ Sito: Raisitalia.org
🔸 Eitaa: @raisitalia
▪️Gap: gap.im/raisitalia