💢 چرا به علی بن موسی، امام هشتم شیعیان علیهالسّلام ، "رضا" می گویند؟
✍ در وجه نام گذاری حضرت به "رضا" احادیثی وارد شده است، از جمله: احمد بن أبی نصر بزنطی به امام جواد(علیهالسّلام) عرض كرد: گروهی از مخالفان شما گمان میكنند كه مأمون پدر بزرگوار شما را "رضا" لقب داده، آن هم بدین جهت كه امام(علیهالسّلام) را برای پذیرش ولایتعهدی راضی كرده است. امام جواد فرمود: "به خدا سوگند! اینان دروغ میگویند، بلكه خدا پدرم را "رضا" نامیده، چون كه پسندیده خدا در آسمان بود و رسول خدا و أئمه هدی در زمین از او خوشنود بودند"، بزنطی به امام گفت: آیا همه پدران گذشته تو پسندیده خدا و رسول و ائمه نبودند، فرمود: چرا. بزنطی پرسید: پس چرا تنها آن حضرت "رضا" نامیده شد، فرمود: "زیرا همان گونه كه دوستان و موافقان وی از حضرت راضی بودند، دشمنان و مخالفان نیز از او راضی بودند. چنین ویژگی برای هیچ كدام از پدران حضرت وجود نداشت، و بدین سبب است كه میان آنان، حضرت "رضا" نامیده شده است".(۱)
برخی از بزرگان در این باره نوشته اند: خداوند در لوح محفوظ آن حضرت را "رضا" نامیده و با این نام گذاری اعلام فرموده است كه:
۱- دوستان و دشمنان از حضرت راضی هستند.
۲- فرشتگان از شمایل و اخلاق و اعمال امام رضایت دارند.
۳- خدا از او راضی بوده و او را هم راضی كرده است.(۲)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
(۱). صدوق، ج۱، ص ۲۷۷.
(۲). القاب الرّسول و عترته (مجموعه نفیسه ص ۲۶۹).
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از محمد صادق عباسی
13.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ویژه برنامه سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی ره
🎙سخنران:
حضرت آیت الله عباسی خراسانی
از شاگردان برجسته علامه حسن زاده آملی
🎤مداح:
کربلایی رضا کرمی
🗓یکشنبه ۱۳ خرداد
⏰بعد از نماز مغرب و عشاء
📌شهرک اکباتان فاز ۲ مسجد جامع امام خمینی ره
پخش زنده از همین کانال:
https://eitaa.com/abbasi_khorasani
💠____🕌🕌____💠
@ekbatanmasjed
💠____🕌🕌____💠
@abbasi_khorasani
♻️ سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی (ره)(۱۳۴۲ش)
✍ عصر عاشوراي سال 1383 ق، برابر با سيزدهم خرداد 1342 ش، حضرت امام خميني(ره) با حضور در مدرسه فيضيه، طي سخنان كوبنده اي، ضمن انتقاد شديد از رژيم پهلوي و اربابان آمريكايي و اسرائيلي شاه، پرده از جنايات طاغوت برداشتند.
✅ امام در بخش از سخنرانی خود فرمودند: تأثرات ما زیاد است لکن این چیزی که برای این ملت دارد پیش می آید، این چیزی که در شُرف تکوین است، از آن تأثرمان زیاد است؛ ما متأسفیم، خیلی متأسفیم از وضع ایران، از وضع این مملکت خراب، ... از همه اینها متأسفیم. (صحیفه امام، ج1، ص 248-243)
✅ به دنبال این سخنراني افشاگرانه، در سحرگاه پانزدهم خرداد سال 1342، دژخيمان رژيم ستمشاهي به خانه امام در قم يورش برده و ایشان را دستگير و دور از چشم مردم به زنداني در تهران منتقل كردند.
✅ هنوز چند ساعتي از اين حادثه نگذشته بود كه فرياد مردم معترض و انقلابي، عليه حكومت ديكتاتوري شاه بلند شد و خواستار آزادی امام و برقراري حكومت اسلامي شدند. در مقابل، گلوله هاي برخاسته از خشم و كينه حكومت ننگين شاه، قلب هزاران مسلمان انقلابي بپاخاسته را در اين روز نشانه رفت و با به خاك و خون كشيدن آنان، قيام خونبار و جاويد پانزدهم خرداد 42 شكل گرفت.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حركت امام رضا(علیهالسّلام) از مدينه به خراسان محل حكومت مامون عباسی(200 ق)
✍ مأمون، هفتمين خليفه ي عباسي پس از پيروزي بر برادرش امين و استيلاي كامل بر كشور پهناور اسلامي، تصميم گرفت امام رضا(علیهالسلام) را از مدينه به مرو مقر حكومت خود منتقل كند و با آن حضرت به ظاهر طرح دوستي و محبت بريزد و ضمن استفاده از موقعيت علمي و اجتماعي امام(علیهالسلام)، كارهاي او را تحت نظارت كامل قرار دهد.
✅ آوردن امام(علیهالسلام) از مدينه به مرو، هر چند در ظاهر به صورت دعوت بود، اما ماهيت واقعي آن، جز ايجاد محدوديت هر چه بيشتر براي امام، چيز ديگري نبود. از اين جهت امام(علیهالسلام) براي تفهيم ماهيت اين دعوت، هيچ يك از اعضاي خاندان خويش را همراه خود نبرد تا از اين طريق به مسلمانان بفهماند اين سفر، نوعي تبعيد است نه سفري مقرون به رضايت.
✅ ولي مامون براي خنثي كردن هدف امام(علیهالسّلام)، دستور داد گروهي از رجال و اشراف از جمله والي مدينه، ملازم ركاب امام باشند و حتي مسير سفر امام نيز معين گشت. آن حضرت در 10 شوال سال 201 قمري وارد مرو شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠راه علاج #سوءظن(۱۲)
✍ موراد زیر می تواند کمک شایانی به علاج سوء ظن بکند:
۱- شناخت مضرات و مفاسد سوءظن.
۲- بی اعتنایی به گمان بد و ترتیب اثر ندادن به آن.
🌷 پيامبر اسلام صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود:
إِذَا ظَنَنتَ فَلاَ تُحَقِّقْ؛(۱)
هرگاه گمان بد بردی آن را دنبال مكن.
۳- تا زمانی كه انسان از كسی كردار و رفتار بدی نديده است نبايد به او بدبين شود، زيرا شنيدن يا حدس و گمان، معيار خوبی و بدی اشخاص نيست و بسياری از مطالبی كه انسان می شنود بی پايه و بی دليل است.
🌹امام باقر عليه السّلام فرمود:
از اميرالمؤمنين علي(علیهالسلام) سؤال شد كه فاصله بين حق و باطل چه اندازه است؟ فرمود: چهار انگشت. آن گاه امیر مومنان علی(علیهالسلام) دست خود را بر گوش و دو چشم خويش گذاشت و فرمود: آن چه چشمهايت ببيند حق است و آن چه گوشت شنيده بيشترش نادرست و باطل است.
🌸 سُئِلَ أَميِرُ المُؤْمَنيِِنَ عليه السّلام كَمْ بَيْنَ الحَقِّ وَ البَاطِلِ؟ فَقَالَ أَربَعُ أَصَابِعَ وَ وَضَعَ أَميِرُ المُؤمِنيِنَ عليه السّلام يَدَهُ عَلَی أُذُنِهِ وَعَيْنَيْهِ، فَقَالَ: مَا رَأَتْهُ عَيْناكَ فَهُوَ الحَقّ وَ مَا سَمِعَتْهُ اُذُناكَ فَأَكْثَرُهُ بَاطِلٌ؛ (۲)
(۱) بحارالانوار، ج55، ص320.
(۲)بحارالانوار، ج72، ص196.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برادران خود را با این دو صفت امتحان کنید
🌷امـام صـادق عليهالسلام:
برادران خود را با دو صفت امتحان كنيد، كه اگر آن دو صفت را داشتند به دوستى و رفاقت خود با آنها ادامه دهيد وگرنه از آنان دورى كنيد، دورى كنيد، دورى كنيد:
۱ـ مراقبت بر نماز اول وقت.
۲ـ نيكى به برادران چه در سختى و تنگدستى، چه در هنگام آسايش و گشايش.
🌹إخْتَبِرُوا إخْوانَكُمْ بِخَصْلَتَينِ: فَإنْ كانَتا فيهِمْ وَإلاّ فَأعْزُبْ ثُمَّ اَعْزُبْ ثُمَّ أعْزُبْ: ألْمُحافَظَةُ عَلَى الصَّلَواتِ فى مَواقيتِها وَالبِرُّ بِالإخْوانِ فِى العُسْرِ وَاليُسْرِ.
📚 وسائل الشيعه، ج ۸، ص ۵۰۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔥اثر لقمه حرام در بدبختی و هلاکت انسان !
✍️ مرحوم ملا احمد نراقی رحمه الله در كتاب «معراج السعادة» مال حرام را از بزرگترین عوامل هلاكت انسان و مهمترین موانع رسیدن به سعادت [دنیوی و اُخروی] معرفی میكند و میفرماید:
🔹 «بیشتر كسانی كه به هلاكت رسیدهاند، به سبب خوردن مال حرام بوده و اكثر مردمی كه از فیوضات و سعادات محروم ماندهاند، به واسطه آن است...
🔸كسی كه تأمل كند، میداند كه خوردن حرام، اعظم حجابی است؛ كه بندگان را از وصول به درجه ابرار [باز داشته] و قویترین مانعی است برای اتصال به عالم انوار.»
🔹ایشان در ادامه میفرماید: «آری، دلی كه از لقمه حرام روییده شده باشد كجا و قابلیت انوار عالم قدس كجا؟ و نطفه را كه از مال مردم به هم رسیده باشد، با مرتبه رفیعه ی انس با پروردگار چه كار؟ چگونه پرتو لمعات عالم نور، به دلی تابد كه بخار غذای حرام، آن را تاریك كرده؟ و كی پاكیزگی و صفا از برای نفس حاصل میشود كه كثافات مال مشتبه آن را آلوده و چرك نموده باشد؟»
📗 معراج السعاده، ملا احمد نراقی، انتشارات هجرت، قم، نهم، ۱۳۸۲ ش، ص ۴۲۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
⚫️ویژه برنامه سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی ره
🎙سخنران:
حضرت آیت الله عباسی خراسانی
از شاگردان برجسته علامه حسن زاده آملی
🎤مداح:
کربلایی رضا کرمی
🗓یکشنبه ۱۳ خرداد
⏰بعد از نماز مغرب و عشاء
📌شهرک اکباتان فاز ۲ مسجد جامع امام خمینی ره
پخش زنده از همین کانال:
https://eitaa.com/abbasi_khorasani
💠____🕌🕌____💠
@ekbatanmasjed
💠____🕌🕌____💠
@abbasi_khorasani