💠 حركت امام رضا(علیهالسّلام) از مدينه به خراسان محل حكومت مامون عباسی(200 ق)
✍ مأمون، هفتمين خليفه ي عباسي پس از پيروزي بر برادرش امين و استيلاي كامل بر كشور پهناور اسلامي، تصميم گرفت امام رضا(علیهالسلام) را از مدينه به مرو مقر حكومت خود منتقل كند و با آن حضرت به ظاهر طرح دوستي و محبت بريزد و ضمن استفاده از موقعيت علمي و اجتماعي امام(علیهالسلام)، كارهاي او را تحت نظارت كامل قرار دهد.
✅ آوردن امام(علیهالسلام) از مدينه به مرو، هر چند در ظاهر به صورت دعوت بود، اما ماهيت واقعي آن، جز ايجاد محدوديت هر چه بيشتر براي امام، چيز ديگري نبود. از اين جهت امام(علیهالسلام) براي تفهيم ماهيت اين دعوت، هيچ يك از اعضاي خاندان خويش را همراه خود نبرد تا از اين طريق به مسلمانان بفهماند اين سفر، نوعي تبعيد است نه سفري مقرون به رضايت.
✅ ولي مامون براي خنثي كردن هدف امام(علیهالسّلام)، دستور داد گروهي از رجال و اشراف از جمله والي مدينه، ملازم ركاب امام باشند و حتي مسير سفر امام نيز معين گشت. آن حضرت در 10 شوال سال 201 قمري وارد مرو شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠راه علاج #سوءظن(۱۲)
✍ موراد زیر می تواند کمک شایانی به علاج سوء ظن بکند:
۱- شناخت مضرات و مفاسد سوءظن.
۲- بی اعتنایی به گمان بد و ترتیب اثر ندادن به آن.
🌷 پيامبر اسلام صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمود:
إِذَا ظَنَنتَ فَلاَ تُحَقِّقْ؛(۱)
هرگاه گمان بد بردی آن را دنبال مكن.
۳- تا زمانی كه انسان از كسی كردار و رفتار بدی نديده است نبايد به او بدبين شود، زيرا شنيدن يا حدس و گمان، معيار خوبی و بدی اشخاص نيست و بسياری از مطالبی كه انسان می شنود بی پايه و بی دليل است.
🌹امام باقر عليه السّلام فرمود:
از اميرالمؤمنين علي(علیهالسلام) سؤال شد كه فاصله بين حق و باطل چه اندازه است؟ فرمود: چهار انگشت. آن گاه امیر مومنان علی(علیهالسلام) دست خود را بر گوش و دو چشم خويش گذاشت و فرمود: آن چه چشمهايت ببيند حق است و آن چه گوشت شنيده بيشترش نادرست و باطل است.
🌸 سُئِلَ أَميِرُ المُؤْمَنيِِنَ عليه السّلام كَمْ بَيْنَ الحَقِّ وَ البَاطِلِ؟ فَقَالَ أَربَعُ أَصَابِعَ وَ وَضَعَ أَميِرُ المُؤمِنيِنَ عليه السّلام يَدَهُ عَلَی أُذُنِهِ وَعَيْنَيْهِ، فَقَالَ: مَا رَأَتْهُ عَيْناكَ فَهُوَ الحَقّ وَ مَا سَمِعَتْهُ اُذُناكَ فَأَكْثَرُهُ بَاطِلٌ؛ (۲)
(۱) بحارالانوار، ج55، ص320.
(۲)بحارالانوار، ج72، ص196.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برادران خود را با این دو صفت امتحان کنید
🌷امـام صـادق عليهالسلام:
برادران خود را با دو صفت امتحان كنيد، كه اگر آن دو صفت را داشتند به دوستى و رفاقت خود با آنها ادامه دهيد وگرنه از آنان دورى كنيد، دورى كنيد، دورى كنيد:
۱ـ مراقبت بر نماز اول وقت.
۲ـ نيكى به برادران چه در سختى و تنگدستى، چه در هنگام آسايش و گشايش.
🌹إخْتَبِرُوا إخْوانَكُمْ بِخَصْلَتَينِ: فَإنْ كانَتا فيهِمْ وَإلاّ فَأعْزُبْ ثُمَّ اَعْزُبْ ثُمَّ أعْزُبْ: ألْمُحافَظَةُ عَلَى الصَّلَواتِ فى مَواقيتِها وَالبِرُّ بِالإخْوانِ فِى العُسْرِ وَاليُسْرِ.
📚 وسائل الشيعه، ج ۸، ص ۵۰۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔥اثر لقمه حرام در بدبختی و هلاکت انسان !
✍️ مرحوم ملا احمد نراقی رحمه الله در كتاب «معراج السعادة» مال حرام را از بزرگترین عوامل هلاكت انسان و مهمترین موانع رسیدن به سعادت [دنیوی و اُخروی] معرفی میكند و میفرماید:
🔹 «بیشتر كسانی كه به هلاكت رسیدهاند، به سبب خوردن مال حرام بوده و اكثر مردمی كه از فیوضات و سعادات محروم ماندهاند، به واسطه آن است...
🔸كسی كه تأمل كند، میداند كه خوردن حرام، اعظم حجابی است؛ كه بندگان را از وصول به درجه ابرار [باز داشته] و قویترین مانعی است برای اتصال به عالم انوار.»
🔹ایشان در ادامه میفرماید: «آری، دلی كه از لقمه حرام روییده شده باشد كجا و قابلیت انوار عالم قدس كجا؟ و نطفه را كه از مال مردم به هم رسیده باشد، با مرتبه رفیعه ی انس با پروردگار چه كار؟ چگونه پرتو لمعات عالم نور، به دلی تابد كه بخار غذای حرام، آن را تاریك كرده؟ و كی پاكیزگی و صفا از برای نفس حاصل میشود كه كثافات مال مشتبه آن را آلوده و چرك نموده باشد؟»
📗 معراج السعاده، ملا احمد نراقی، انتشارات هجرت، قم، نهم، ۱۳۸۲ ش، ص ۴۲۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
⚫️ویژه برنامه سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی ره
🎙سخنران:
حضرت آیت الله عباسی خراسانی
از شاگردان برجسته علامه حسن زاده آملی
🎤مداح:
کربلایی رضا کرمی
🗓یکشنبه ۱۳ خرداد
⏰بعد از نماز مغرب و عشاء
📌شهرک اکباتان فاز ۲ مسجد جامع امام خمینی ره
پخش زنده از همین کانال:
https://eitaa.com/abbasi_khorasani
💠____🕌🕌____💠
@ekbatanmasjed
💠____🕌🕌____💠
@abbasi_khorasani
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺خلاصه نوشته از سخنرانی شب رحلت رهبر کبیر انقلاب امام خمینی ره مسجد جامع امام خمینی ره شهرک اکباتان
اولین مطلب فرمایش امام رئوف امام رضا علیه السلام که این شب های شب خاص زیارتی ایشان است که عرض می کنیم السلام علیک یا ابالحسن یا علی بن موسی الرضاء
فردی به ایشان عرض کرد که گناهان من انقدر زیاد است که مرا امید به فلاح رستگاری نیست. ایشان فرمودند هر گاه دچار آن شدید و شما خواهان محو شدن آن هستید پس صلوات بفرستید که حتی این گناهان به اندازه کوهی باشد، وسیله ذوب او صلوات بر محمد و آل محمد است
مطلب دوم
ما در اربعین کلیمی جناب موسی کلیم الله هستیم که تا آخر دهه اول ذی الحجه ادامه دارد
بیش از 35 سال خدمت حضرت علامه حسن زاده قدس الله نفسه ذکیه بودم و هیچ وقت ندیدم که اربعین کلیمی ایشان ترک شود و به ما هم دسور و هم دستو العمل می دادند
اگر از من بپرسید که که حضرت علامه حسن زاده چکونه ابر مرد معرفت نفس و انسان کامل شد، می گویم با اربعینیات بود که اصلا ترک نمی شد
شاگردان امام صادق علیه السلام اول صبح محضر ایشان رسیدند شما می دانید که سوال شاگرد از استاد طبیعی است اما اگر استاد سوال کرد مطلب مهمی را می خواهند فرمایش کنند
ایشان فرمودند می خواهید به شما چیزی بگویم که دوزخ بر شما حرام شود عرض کردند بفرمایید ایشان سکوت کردند و مجدد فرمودند می خواهید چیزی به شما بگویم که بهشت بر شما واجب بشود عرض کردند جانمان فدای شما بفرمایید. باز هم حضرت امام صادق علیه السلام سکوت کردند و مجدد سومین بار فرمودند که می خواهیم به شما چیزی بگویم که من امام صادق علیه السلام را بر شما ضمانت کنم. عرض کردند آقا جان بفرمایید:
فقال علیه السلام من قال بعد طلوع الفجر ماة مرة اللهم صل علی محمد و آل محمد ...کسی که در نقطه شروع صبح 100 مرتبه صلوات را شروع کند تا آخر روز، بهشت بر او واجب می شود.
حد اقل ۱۰۰ مرتبه باشد و بیشتر هم شد نور علی نور
تقاضا می کنم که بر این ذکر 40 روز مراقبت داشته باشید و چله بگیرید