#اعمال_روز_جمعه
✳️از امام صادق(ع) روایت شده:هرکه در روز جمعه غسل کند و این دعا را بخواند:
✳️أَشْهَدُ أَنْ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَحْدَهُ لَاشَرِیکَ لَهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ، اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاجْعَلْنِی مِنَ التَّوَّابِینَ، وَاجْعَلْنِی مِنَ الْمُتَطَهِّرِینَ.
✳️ نماز
دو رکعت نماز که در رکعت اوّل نماز صبح سوره «جُمعه» و در رکعت دوّم، «توحید» خوانده شود
✳️نماز مخصوص روز جمعه
✳️زیارت امام زمان(عج)
✳️دعای مخصوص روز جمعه
✳️دعا برای کفاره گناهان
✳️ذکر صلوات
✳️ذکر روز جمعه
✳️خواندن قرآن
✳️. خواندن دعای کمیل
✳️. گرفتن ناخن
✳️.پوشیدن لباس تمیز و خوشبو
✳️.صدقه دادن
✳️. آموختن مسائل دینی
✳️زیارت اهل قبور
✳️خواندن دعای ندبه
✳️خواندن دعاهایی از صحیفه کامله
✳️ذکر أَسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ
✳️خواندن دعا هنگام غروب آفتاب
✳️خواندن دعای سمات
در ساعت آخر روز جمعه، خواندن دعای «سمات» ثواب بسیاری دارد.
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: شهادت امام سجاد (ع) به روایتی
موضوع: #احکام_سجده
❓آیا سجده بر مهر که سیاه و چرک شده، بهطوری که لایهای از چرک روی آن را پوشانده و مانع چسبیدن پیشانی روی مهر است، اشکال دارد؟
✅ اگر چرک روى مهر به مقدارى باشد که حائل بين پيشانى و مهر شود، سجده و نماز باطل است.
❓زنی هنگام سجده، سر خود را روی مهر گذاشته، متوجه میشود که پیشانی وی بهطور کامل با مهر تماس ندارد، زیرا چادر یا روسری وی مانع از تماس کامل پیشانی با مهر است، لذا سرش را از روی آن بلند کرده و بعد از رفع مانع دوباره روی مهر گذاشته است، نماز او چه حکمی دارد؟ اگر عمل وی سجده مستقلی محسوب شود، نمازهایی که خوانده است، چه حکمی دارد؟
✅ واجب است بدون اين که سر خود را از زمين بلند کند، پيشانىاش را حرکت دهد تا روى مهر قرار بگيرد. اگر بلند کردن پيشانى از زمين براى سجده روى مهر بر اثر جهل يا فراموشى بوده و اين عمل را فقط در يکى از دو سجده يک رکعت انجام مىداده، نمازش صحيح است و اعاده واجب نيست. ولى اگر اين کار با علم و عمد بوده و يا در هر دو سجده يک رکعت آن را انجام داده، نمازش باطل و اعاده آن واجب است.
❓آيا در نماز واجب نشستن بين دو سجده واجب است؟ در نمازهای مستحبی چطور؟
✅ واجب است و تفاوتى ميان نماز واجب و مستحب نيست.
📚 استفتائات امام خامنهاى (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شهادت حضرت سجاد (ع)»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۶/١٢
مناسبت روز: دوازدهم شهریور در تقویم به نام «روز ملی مبارزه با استعمار خارجی» ثبت شده است، روزی که یادآور رشادتها و دلیریهای مردم ایران در حفظ کیان و آب و خاک مرز و بومشان است! روزی که در سال ١٢٩۴ شمسی، «رئیسعلی دلواری» فرمانده شجاع نیروهای مقاومت تنگستان در برابر نیروهای انگلیسی، قهرمانانه جنگید و به شهادت رسید؛ به همین دلیل سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این مجاهد دشمن ستیز، آغاز مینمائیم؛
اما امروز، به روایتی، سالروز شهادت چهارمین اختر آسمان ولایت و امامت، حضرت سجاد (ع) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، روزبرگ امروز را به این امام همام، اختصاص میدهیم؛
امام سجاد (ع) از همان ابتدای کودکی و نوجوانی همواره همراه و یار و یاور پدر گرامیشان بودند؛ از مدینه تا مکه و از مکه تا عراق و واقعه کربلا؛ ولی در روز عاشورا، به مصلحت و ارادهی الهی، حضرت بر اثر بیماری و تب شدید از جنگ با دشمنان بازماندند تا پس از حماسهی عاشورا، به عنوان حجت خدا بر روی زمین، ٣۵ سال امام امت را، در دشوارترین عرصه تاریخی برعهده گیرند؛
حضرت سید الساجدین (ع) پس از گذراندن یک عمر پربرکت، از جایگاه ویژهای در بین مردم برخوردار شده بودند، چنانچه فضایل و مکارم اخلاقی ایشان در هر مجلس و محفلی بیان میشد و در یک کلام، امام (ع) در دلها و عواطف مسلمانان جا گرفته بودند، به طوری که شرایط برای امویان سخت شده بود و آنها را رنج میداد!
یزید در زمان حیات خود، بیشترین سعی را برای از بین بردن امام، انجام داد، اما موفق نشد! اما پس از او، دستگاه اموی با گذشت زمان به شیوههای مبارزاتی و جایگاه مهم امام سجاد (ع) در جهان اسلام، پی برده و دریافتند که با وجود امام، شرایط و اوضاع زمامداری برای آنها، هر روز سختتر میشود لذا دستگاه حاکم به چهار دلیل مهم، تصمیم به شهادت امام گرفت:
1️⃣ وسعت نفوذ امام در طول ۳۵ سال بعد از واقعه کربلا، در بین مسلمانان، چنانچه امام از طریق دعا و نشر معارف اسلامی به تدریج توانسته بودند یاران فراوانی را منسجم نمایند؛
2️⃣ بغض و حسادت عبدالملک، هشام و ولید و بسیاری از بزرگان بنی امیه به امام سجاد (ع)، چرا که مردم از روی فهم و درایت به امام عرض ارادت میکردند؛
3️⃣ افشاگری های امام سجاد (ع) در فرصتهای مختلف و روایتگری داستان کربلا که این نوعی مبارزه رسمی علیه دستگاه بنی امیه بود؛
4️⃣ ترس از قیام؛ چنانچه دستگاه خلافت تصور میکرد که اگر امام عَلَمی بلند کنند بخاطر محبوبیت و نفوذ معنوی آن حضرت در مسلمانان، حتی کسانی که دوست اهل بیت هم نیستند، زیر آن پرچم جمع میشوند و قیام بزرگی علیه حکومت بنیامیه به وجود خواهد آمد!
لذا «ولید بن عبدالملک» که از همه بیشتر کینهی امام سجاد (ع) را در دل داشت و بارها گفته بود که: «من تا وقتی که علی بن الحسین در دنیا باشد راحت نیستم!»، در زمانی که زمام سلطنت و خلافت را به دست گرفت، با زهر کشندهای، حضرت را در ۵۷ سالگی در مدینه به شهادت رساند!
مورخان در رابطه با سالروز شهادت این امام همام، اختلاف نظر دارند، اما عده زیادی، دوازدهم محرم را روز شهادت ایشان میدانند؛ و برخی نیز روز هیجدهم و برخی نیز بیست و پنجم محرم را روز شهادت حضرت میدانند؛ اما در مورد سال شهادت، بر اساس روایتی که ابوبصیر (ره) از امام جعفرصادق (ع) نقل کرده، حضرت زینالعابدین (ع) در ۵۷ سالگی و در سال ۹۵ هجری قمری، از دنیا رفتند و در قبرستان بقیع و در جوار قبر عموی گرامیشان امام حسنمجتبی (ع) به خاک سپرده شدند.
مداحی آنلاین - ای که یک عمر پریشان سر بی پیکر - حمید علیمی.mp3
4.13M
#بشنوید
🔳 #شهادت_امام_سجاد(ع)
🌴ای که یک عمر پریشان سر بی پیکرت
🌴اول از خانهی تو شد علم ناله بلند
🎤 #حمید_علیمی
همان وقتی که خنجر
از تن خورشید سر میخواست
امامت از دل آتش
چنان ققنوس برمیخاست
علـ💔ـی باشی و در میدان
نجنگی داغ از این بدتر؟
خدا او را به بزم عشقبازی
شعلهور میخواست
مصیبت تازه بعد از کربلا
آغاز شد یعنی
به غیر از خونِ تن، دشمن
از او خون جگر میخواست
پـ💔ـدر لبتشنه جان داد و
گذشت اما تمام عمر
صدای شرشر باران
چه از جان پسر میخواست
◼️شهادت مظلومانه سید الساجدین امام زین العابدین علیه السلام تسلیت باد
چهل ساله گریه میکنم.mp3
7.02M
چهل ساله گریه میکنم برات شب و روز
به یاد لبای خشک تو میسوزم هنوز
#حسین_سیب_سرخی
#نوای_شهادت
#شهادت_امام_سجاد علیه السلام
1_464438541.mp3
7.07M
🔊 #بشنوید | داستانهای پرجاذبه درخصوص #صحیفه_سجادیه
♨️ چقدر ننگ است برای ما، که از این کتاب غافلیم!
🔸 بازنشر سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در روز شهادت #امام_سجاد علیه السلام