✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسلام، دین علم و پژوهش»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٢۵
مناسبت روز: امروز در تقویم به عنوان «روز پژوهش» نامگذاری گردیده، لذا ضمن گرامیداشت این روز، سخن خود را آغاز مینمائیم؛
شکی نيست که تحقيق و پژوهش علمی در جهان معاصر از اهميت فراوانی برخوردار است و افکار، انديشهها و آثار محققان و پژوهشگران هر جامعه، زير ساختهای «تعالی و پیشرفت» آن جامعه را فراهم مینماید؛
اما بسیاری از مردم، فکر میکنند که پيشرفتهای ویژه علمی و پژوهشی مربوط به عصرجدید و ثمره تمدنهای معاصر است، در صورتی که با نیم نگاهی به تاریخ، متوجه میشویم که دینِ اسلام در هزار و چند صد سال پیش، بر ضرورت پژوهش و تحقیق علمی تأکید فراوان نموده، بهگونهای که میتوان نقطه عطفِ علم و پژوهش در جهان را در این دین مترقی ریشهیابی نمود!
اسلام در دورهای که بشریت و تمدنهای معاصر و مخصوصاً غربیان در جهل و نادانی و تاریکی بسر میبردند، آدمی را به دقت در دنیا و تفکر و علمآموزی دعوت نموده و با جمله «قُلِ انْظُرُوا» (یونس/١٠١)؛ باب تفکر و علم و دانش را به روی بشریت گشوده است!
در اهمیت علم و پژوهش در دین اسلام، همین نکته کافی است که بدانیم که در این مکتب متعالی، پذیرش اصل دین بدون تحقیق و پژوهش، ارزشی ندارد و بیش از ۳۰۰ آیه از قرآن کریم در زمینه علم و دانش و پژوهش نازل شده که در این مجال به چند دسته از این آیات اشاره مینمائیم:
1️⃣ «تشويق به علم و پژوهش»:
مانند آيه ٩ سوره زمر: «قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ ۗ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ»: «بگو ای رسول، آنان كه اهل علم و دانشند با مردم جاهل نادان يكسانند؟ تنها خردمندان متذكر این مطلبند!»
2️⃣ «تعظيم عالمان و دانشمندان»:
مانند آيه ١١ سوره مجادله: «يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمْ وَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْعِلْمَ دَرَجَـَت»: «خداوند كسانی را كه ايمان آوردهاند و علم به آنان داده شده است را درجات عظيمی میبخشد!»
3️⃣ «مذمت و نکوهش جهل و برابری آن با پیروی از شیطان»:
مانند آيه ٣ سوره حج: «وَ مِنَ النَّاسِ مَن يُجَـَدِلُ فِی اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَ يَتَّبِعُ كُلَّ شَيْطَـَنٍ مَّرِيدٍ»: «گروهی از مردم، بدون هيچ علم و دانشی به مجادله درباره خدا بر میخیزند و از هر شيطان سركشی پيروی میكنند! »
همچنین در روایات فراوانی از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز به اهمیت علمآموزی و پژوهش اشاره شده، چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «اُطلُبوا العِلمَ ولَو بِالصِّينِ»: «دانش را فرا گيريد، گرچه در دورترین مکانها مانند چين باشد...» و فرمودند: «طَلَبُ اَلْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ»: «تحصيل علم و دانش بر هر مرد و زن مسلمان واجب و لازم است...» (بحار الأنوار، ج۶۷، ص۶۸)
✍️ در پایان نباید فراموش کرد که امروزه، که زمینه و ظرفیت تحقیق و پژوهش، بیش از هر زمانی فراهم است و انسان به وسیلۀ انواع نرمافزارها و اینترنت و فضای مجازی میتواند به آسانی بر جهانی از دانش و افکار دست یابد، وظيفه مسلمانان و مخصوصاً پیروان مکتب اهلبیت (ع) در زمینه تحقیق و پژوهش علمی، صدچندان گردیده و باید تمامی سعی و تلاش خود را در این زمینه بهکار گیرند و بدیهی است که ترقی و پیشرفت جوامع اسلامی در گرو عمل به دستورات دینی در زمینه تحقیقات علمی و پژوهشی است و اگر جامعهای در این زمینه، کاهلی نماید، مسلماً محکوم به فنا و نابودی است! و چه زیبا فرمود امیر بیان (ع): «بِقَدْرِ الکدِ تُکتَسَبُ المَعَالِی، ومَنْ طَلَبَ العُلی سَهِرَ الليالی، فمن طلب العلوم بغیر کدّ، کمن طلب المحال من المحال»: «به اندازۀ تلاش و کوشش، ترقی و پیشرفت به دست میآید! و آن کس که خواهان دانش بدون رنج است، گویی محالی را از محالی میطلبد!» (مجمع الامثال، ج١، ص٣۵٧)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚منتظران و اهم و مهم نمودن در علم آموزی
#استاد_ملایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه های جدید آیت الله ناصری برای توسل به امام زمان ارواحنا فداه
💎 ثواب شرکت در نماز جمعه
🔻امام صادق علیهالسلام:
ما مِنْ قَدَمٍ سَعَتْ اِلَی الْجُمُعَةِ اِلاّ حَرَّمَ اللّهُ جَسَدَها عَلَی النّارِ؛
❇️ هیچ قدمی نیست که درراه نماز جمعه برداشته شود مگر آنکه خدا بدن آن را بر آتش حرام میسازد.
📚 وسائل الشیعه، ج ۵ ،ص ۳
•┈┈••✾••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مطالبه گر باشیم
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۲۶ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Friday - 17 December 2021
قمری: الجمعة، 12 جماد أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️21 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️31 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️38 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️47 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
✅ با ما همراه شوید...
. 👇تقویم نجومی جمعه👇
✴️ جمعه 👈 26 آذر/قوس 1400
👈12جمادی الاولی 1443👈17 دسامبر 2021
🏛مناسبت های دینی و اسلامی.
🏴ایام سوگواری بانوی دوعالم حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها (فاطمیه اول)سزاوار است به احترام امام زمان سلام الله علیه مشکی بپوشیم و در ظاهر و باطن محزون و سوگوار باشیم اجرکم الی الله.
🎇 امور دینی و اسلامی.
❇️روز سبک و ستوده ای است و برای امور زیر خوب است.
✅آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.
✅ مسافرت بعد از ظهر انجام گیرد.
✅ امور زراعی و کشاورزی.
✅ حمام رفتن.
✅ شکار وصید و دام گذاری.
✅ خوردن دارو.
✅ دکان باز کردن و افتتاح مراکز تجاری.
✅ مشارکت و امور مشارکتی.
✅خواستگاری و عقد و عروسی.
✅خرید و فروش.
✅ و نقل و انتقال و جابجایی خوب است.
👶 مناسب زایمان و نوزادش آسان تربیت شود و متدین و عفیف خواهد شد.
✈️مسافرت : مسافرت خوب است بعد از ظهر انجام گیرد.
👩❤️👩 مباشرت و مجامعت :
👩❤️👨 امروز : مباشرت امروز پس از فضیلت نماز عصر مستحب و فرزند چنین ساعتی دانشمندی معروف و شهرتش آفاق را در نوردد.
👩❤️💋👨مباشرت و انعقاد نطفه.
امشب (شب شنبه) دستوری وارد نشده است.
🔭 احکام و اختیارات نجومی :
🌗 امروز قمر در برج جوزا است و برای امور زیر نیک است:
✳️ مبادله سند و قباله نوشتن.
✳️ معامله املاک.
✳️ خرید کالا و مایحتاج زندگی.
✳️ شروع به تعلیمات و یادگیری.
✳️ و ارسال کالاهای تجاری نیک است.
💇💇♂ اصلاح سر و صورت طبق روایات،#اصلاح_مو(سر و صورت) ،باعث هیبت و شکوه می شود.
💉حجامت خون دادن فصد و زالو انداختن....
#خون_دادن یا #حجامت ، زالو انداختن باعث ضعف بدن می شود(حجامت موقع ظهر جمعه مکروه است)
✂️ ناخن گرفتن
جمعه برای #گرفتن_ناخن، روز بسیار خوبیست و مستحب نیز هست. روزی را زیاد ، فقر را برطرف ، عمر را زیاد و سلامتی آورد.
👕👚 دوخت و دوز.
جمعه برای بریدن و دوختن، #لباس_نو روز بسیار مبارکیست و باعث برکت در زندگی و طول عمر میشود..
✴️️ وقت استخاره
در روز جمعه از اذان صبح تا طلوع آفتاب و بعد از زوال ظهر تا ساعت ۱۶ عصر خوب است.
😴😴 تعبیر خواب
تعبیر خوابی که شب " شنبه " دیده شود طبق ایه ی 13 سوره مبارکه " رعد" است .
یسبح الرعد بحمده و الملائکه من خیفته.....
و از معنای آن استفاده می شود که چیزی باعث ملال خاطر خواب بیننده گردد پیش آید و صدقه بدهد تا برطرف شود.و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید.
❇️️ ذکر روز جمعه
اللّهم صلّ علی محمّد وآل محمّد وعجّل فرجهم ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۲۵۶ مرتبه #یانور موجب عزیز شدن در چشم خلایق میگردد .
💠 ️روز جمعه طبق روایات متعلق است به #حجة_ابن_الحسن_عسکری_عج . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد
🌸زندگیتون مهدوی 🌸
📚 منابع مطالب
تقویم همسران
نوشته حبیب الله تقیان
#زیارت_امام_زمان_در_روز_جمعه
🌹السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ فِى أَرْضِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ اللّٰهِ فِى خَلْقِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللّٰهِ الَّذِى يَهْتَدِى بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخائِفُ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْوَلِىُّ النَّاصِحُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَفِينَةَ النَّجاةِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ الْحَيَاةِ، السَّلامُ عَلَيْكَ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ، عَجَّلَ اللّٰهُ لَكَ مَا وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الْأَمْرِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاىَ، أَنَا مَوْلاكَ عَارِفٌ بِأُولَاكَ وَأُخْرَاكَ، أَتَقَرَّبُ إِلَى اللّٰهِ تَعَالَىٰ بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَأَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلَىٰ يَدَيْكَ؛
🌹وَأَسْأَلُ اللّٰهَ أَنْ يُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَأَنْ يَجْعَلَنِى مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ لَكَ وَالتَّابِعِينَ وَالنَّاصِرِينَ لَكَ عَلَىٰ أَعْدائِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْكَ فِى جُمْلَةِ أَوْلِيَائِكَ . يَا مَوْلاىَ يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ، صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ، هٰذَا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فِيهِ ظُهُورُكَ، وَالْفَرَجُ فِيهِ لِلْمُؤْمِنِينَ عَلَىٰ يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرِينَ بِسَيْفِكَ، وَأَنَا يَا مَوْلاىَ فِيهِ ضَيْفُكَ وَجَارُكَ، وَأَنْتَ يَا مَوْلاىَ كَرِيمٌ مِنْ أَوْلادِ الْكِرَامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالْإِجَارَةِ، فَأَضِفْنِى وَأَجِرْنِى صَلَوَاتُ اللّٰهِ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَهْلِ بَيْتِكَ الطَّاهِرِينَ.
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «روز حمل و نقل و رانندگان»
موضوع: #احکام_سفر
❓کسی که سفر مقدمهی شغل اوست، آیا در سفر نمازش تمام و روزهاش صحیح است یا آن که این حکم اختصاص به کسی دارد که اصل شغل او مسافرت باشد؟ و این گفته مراجع تقلید که میفرمایند: کسی که شغل او مسافرت است چه معنایی دارد؟ آیا اصلاً کسی یافت میشود که خود سفر، شغل او باشد؟ زیرا چوپان و راننده و ملوان و غیر آنها هم کارشان چوپانی و رانندگی و کشیترانی است نه سفر!؟
✅ کسى که سفر مقدمه کار او است، اگر در خلال هر ده روز، حداقل يک بار براى کار به محل کارش رفت و آمد نمايد، نمازش تمام و روزهاش صحيح است، و در کلمات فقها، مراد از کسى که شغل او مسافرت است، کسى است که قوام کار او به سفر است مانند شغلهایی که در سؤال ذکر شده است.
❓در رساله عمليه امام خمينى (ره) در بحث نماز مسافر آمده است: «واجب است راننده در غير از سفر اول، نماز خود را تمام بخواند، ولی در سفر اول نمازش شکسته است، هرچند طولانی باشد»، آيا مقصود از سفر اول همان شروع حرکت از وطن تا بازگشت به آن است يا با رسيدن به مقصد اول، سفر اول تمام میشود؟
✅ اگر رفت و برگشت در نظر عرف، يک سفر محسوب شود مثل رانندهای که یک مقصدِ واحدی دارد، و مثلاً میخواهد باری را به شهری ببرد و برگردد در اين صورت، رفت و برگشت (باهم) سفر اول محسوب میشود؛ ولی در صورتی که عرفاً يک سفر نباشد، مثل رانندهای که برای حمل کالا به مقصدی حرکت کرده و از آنجا به مکان ديگری برای حمل مسافر يا کالای جديد سفر مینمايد یا از ابتدا قصدش چنین میباشد و سپس به وطن مراجعت میکند که در اين فرض، سفر اوّل با رسيدن به مقصد اول، تمام میشود.
❓کسی که رانندگی، شغل ثابت و دائمی او نیست، ولی برای مدت کوتاهی وظیفه رانندگی به او محول میشود مثل سربازانی که وظیفه رانندگی را در پادگانها و پاسگاهها و غیر آنها بر عهده میگیرند، آیا این افراد حکم مسافر را دارند یا آنکه (مانند بقیهی رانندگان) واجب است نماز خود را در سفر تمام خوانده و روزه بگیرند؟
✅ اگر از نظر عرف، رانندگى ماشين در آن مدت موقت شغل آنها محسوب شود، حکم ساير رانندگان را خواهند داشت.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«اسلام و اهمیت حمل و نقل»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٩/٢۶
مناسبت روز: امروز در تقویم، به پاس زحمات طاقت فرسای رانندگان خستگیناپذیر و ناوگان حمل و نقل کشور، و برای آشنایی هرچه بیشتر جامعه، با نقش و جایگاه ویژه این عزیزان، به عنوان «روز حمل و نقل» نامگذاری شده است، لذا ضمن سپاس از خدمات شبانهروزی تمامی دستاندرکاران ناوگان حمل و نقل کشور، سخن امروز را آغاز می نمائیم؛
در چنین ایامی در سال ١٣۶١ شمسی، کشور در بحبوحه جنگ تحمیلی، در معرض بحران شدید ناشی از اتمام ذخایر کالاهای اساسی قرار گرفت! و در همان زمان، حدود یکصد کشتی حامل کالا که در بنادر جنوبی کشور، در انتظار تخلیه بار بودند، با تهدید و حملات دولت بعثی عراق و بیمههای سنگین جنگی مواجه شده بودند، لذا در صورت عدم تخلیه سریع کالاها، مجبور به ترک بنادر ایران میشدند و این امر باعث نگرانی شدیدِ مردم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران شده بود!
رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) برای حل این مشکل، در پیامی تاریخی، رانندگان و کامیونداران کشور را به مشارکتِ جهادی در تخلیه هر چه سریع تر کشتیها فراخواندند و با بسیج عمومی و حماسهای کم نظیر از فداکاری، ایثار و تلاش شبانه روزی رانندگان عزیز و همت آن دلیرمردان، در مدت کوتاهی تمامی کالاها تخلیه، و کشور از بحران بزرگی نجات یافت و به دلیل همین حرکت جهادی، شورای فرهنگ عمومی، «٢۶ آذر» را بهعنوان «روز حمل و نقل» نامگذاری نمود!
✍️ بی گمان ایجاد و توسعه راهها و حمل و نقل، و سیر و سفر، در تکامل و پیشرفت تمدنی و فرهنگی بشر، نقش اساسی دارد؛ لذا در اسلام، که آخرین و کاملترین دین الهی است، آداب و احکام شرعی بسیاری در این راستا بیان شده است؛
خداوند متعال در آیات بسیاری از قرآن کریم به مسئله حمل ونقل و راه، به عنوان یک نعمت خدادادی توجه کرده؛ مانند آیه ۵٣ سوره طه: «الَّذی جَعَلَ لَكُمُ الأرضَ مَهداً و سَلَكَ لَكُم فِیها سُبُلاً»: «همان خداست كه زمین را گاهواره شما قرار داد و راهها را برای شما در آن پدید آورد» و سپس از مردمان میخواهد که خداوند را به سبب این نعمت الهی، شکر و سپاس گویند؛
از جمله این آیات در قرآن کریم میتوان به موضوعاتی همچون: «ایجاد راهها برای بشر به عنوان نشانهای از قدرت خداوند» (فاطر، آیه ٢٧)؛ «ایجاد راههای مختلف بهعنوان عاملی مهم برای دستیابی بشر به مقاصد و منافع مورد نظرش» (نحل/١۵ و انبیاء/٣١ و طه۵٣)؛ «نعمت ستارگان برای تأمین امنیت راهها» (نحل آیه ١۶)؛ «آفرینش چارپایان به عنوان وسیله برای حمل و نقل» (نحل، آیات ۵،۶و٧)؛ «ساخت کشتی برای حمل و نقل دریایی و نعمت باد، بهعنوان موتور متحرکِ کِشتیها» (شوری،آیه ٣٢و٣٣) و... اشاره نمود؛
همچنین خداوند در آیات ١۵ تا ١٨ سوره سبا، به ضرورت مسأله امنیت شبانهروزی راهها اشاره میکند و در حقیقت از دولتمردان می خواهد تا به این مسئله مهم توجه کنند؛ زیرا توسعه راهها و فراهم آوری امنیت شبانه روزی آنها به معنای توسعه و آسایش و آرامش برای عموم مردم خواهد بود؛ لذا دولت اسلامی، افزون بر ایجاد و توسعه جادهها و راهها باید همواره به فکر تأمین امکانات امنیتی و رفاهی و مانند آن نیز باشد تا مردم و رانندگان در سفرهای کاری و تجاری، و گردشگری خود، بتوانند به سادگی و با آرامش و آسایش و امنیت در جادهها، تردد نموده و امکان دسترسی به تمامی مناطق شهری و روستایی را داشته باشند تا عدالت و توسعه فرهنگی و اجتماعی به معنای واقعی تحقق یابد!
و مردم نیز طبق سوره قریش، وظيفه دارند تا قدر امنیت را بدانند (وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ) و ضمن بهرهبرداری درست، خدای متعال را برای این نعمت الهی، سپاسگزار باشند و با سیر در زمين، نعمتهای الهی و شگفتیهای آفرینش را ببینند و در بيانديشند: «قُلْ سِيرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ...» (عنکبوت/٢٠)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پست_ویژه
توسل به حضرت زهرا برای رفع گرفتاری
#در_محضر_علما
#آیتالله_بهاءالديني(ره)
🎤حجت الاسلام عالی
دعای روز جمعه
🍀🍀🍀🍀🍀
🌹بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانیاش هميشگى است
🌹الْحَمْدُ لِلَّهِ الْأَوَّلِ قَبْلَ الْإِنْشَاءِ وَ الْإِحْيَاءِ وَ الْآخِرِ بَعْدَ فَنَاءِ الْأَشْيَاءِ الْعَلِيمِ الَّذِي لا يَنْسَىٰ مَنْ ذَكَرَهُ وَ لا يَنْقُصُ مَنْ شَكَرَهُ وَ لا يَخِيبُ مَنْ دَعَاهُ وَ لا يَقْطَعُ رَجَاءَ مَنْ رَجَاهُ اللَّهُمَّ إِنِّي أُشْهِدُكَ وَ كَفَىٰ بِكَ شَهِيداً وَ أُشْهِدُ جَمِيعَ مَلائِكَتِكَ وَ سُكَّانَ سَمَاوَاتِكَ وَ حَمَلَةَ عَرْشِكَ وَ مَنْ بَعَثْتَ مِنْ أَنْبِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أَنْشَأْتَ مِنْ أَصْنَافِ خَلْقِكَ أَنِّي أَشْهَدُ أَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ،
🌹وَحْدَكَ لا شَرِيكَ لَكَ وَ لا عَدِيلَ وَ لا خُلْفَ لِقَوْلِكَ وَ لا تَبْدِيلَ وَ أَنَّ مُحَمَّدا صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَبْدُكَ وَ رَسُولُكَ أَدَّىٰ مَا حَمَّلْتَهُ إِلَى الْعِبَادِ وَ جَاهَدَ فِي اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَقَّ الْجِهَادِ وَ أَنَّهُ بَشَّرَ بِمَا هُوَ حَقٌّ مِنَ الثَّوَابِ وَ أَنْذَرَ بِمَا هُوَ صِدْقٌ مِنَ الْعِقَابِ اللَّهُمَّ ثَبِّتْنِي عَلَىٰ دِينِكَ مَا أَحْيَيْتَنِي ،
🌹وَ لا تُزِغْ قَلْبِي بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنِي وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَىٰ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَتْبَاعِهِ وَ شِيعَتِهِ وَ احْشُرْنِي فِي زُمْرَتِهِ وَ وَفِّقْنِي لِأَدَاءِ فَرْضِ الْجُمُعَاتِ وَ مَا أَوْجَبْتَ عَلَيَّ فِيهَا مِنَ الطَّاعَاتِ وَ قَسَمْتَ لِأَهْلِهَا مِنَ الْعَطَاءِ فِي يَوْمِ الْجَزَاءِ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱🖤 #استوری
🥀سلام مادر
فرا رسیدن #ایام_فاطمیه و شهادت دخت گرامی نبی اکرمﷺ را محضر امام زمان ارواحنا فداه و شما بزرگواران تسلیت عرض میکنیم.🖤
تقویم نجومی اسلامی
✴️ شنبه 👈 27 آذر/قوس 1400
👈 13 جمادی الاولی 1443👈 18دسامبر 2021
🕌 مناسبت های دینی و اسلامی.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها حلقه اتصال رسالت و ولایت(11 هجری قمری )
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🌙⭐️ احکام دینی و اسلامی.
📛 صبح روز اول هفته ، صدقه اثر نحوست را رفع کند.
📛 امروز برای امور زیر مناسب نیست:
📛 منازعه و دعوا و نزاع و کشمکش.
📛 و از سرتراشیدن و اصلاح اجتناب شود.
🚘مسافرت: سفر همراه صدقه باشد.
👶 زایمان مناسب و خوب نیست.
🔭 احکام و اختیارات نجومی.
🌓 امروز قمر در برج جوزا و از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است:
✳️ معامله املاک.
✳️ شروع تعلیمات و یادگیری.
✳️ خرید کالا.
✳️ ارسال کالاهای تجاری.
✳️ و مبادله سند و قباله نوشتن نیک است.
👩❤️👨 انعقاد نطفه و مباشرت.
👩❤️👨 امشب: امشب ( شب یکشنبه ) ، دلیل خاصی وارد نشده است.
💇💇♂ اصلاح سر و صورت
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، خوب نیست.
💉💉 حجامت خون دادن فصد زالو انداختن خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، باعث ملال می شود.
😴😴 تعبیر خواب امشب : خواب و رویایی که شب یکشنبه دیده شود تعبیرش از ایه 14 سوره مبارکه " ابراهیم" علیه السلام است.
ولنسکننکم الارض من بعد هم ......
و از مفهوم و معنای آن استفاده می شود که کسی دوست یا دشمن خواب بیننده به وی برسد.شما مطلب خود را بر آن قیاس کنید.
💅 ناخن گرفتن
شنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بیماری در انگشتان دست گردد.
👚👕دوخت و دوز.
شنبه برای بریدن و دوختن،#لباس_نو روز مناسبی نیست آن لباس تا زمانی که بر تن آن شخص باشد موجب مریضی و بیماری اوست.(این حکم شامل خرید لباس و پوشیدن نمی شود)
🙏🏻 وقت #استخاره در روز شنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۰ و بعداز اذان ظهر تا ساعت ۱۶ عصر.
📿 ذکر روز شنبه ،یارب العالمین ۱۰۰ مرتبه
📿 ذکر بعد از نماز صبح ۱۰۶۰ مرتبه #یاغنی که موجب غنی و بی نیاز شدن میگردد.
💠 ️روز شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_رسول_اکرم_(ص). سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
📚 منبع مطالب:
تقويم همسران نوشته ی حبيب الله تقيان
🏴🏴🏴🏴🏴
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۲۷ آذر ۱۴۰۰
میلادی: Saturday - 18 December 2021
قمری: السبت، 13 جماد أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)، 11ه-ق
📆 روزشمار:
▪️20 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️30 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️37 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️46 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️47 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
✅ با ما همراه شوید...
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «روز وحدت حوزه و دانشگاه»
موضوع: #احکام_سفر_تحصیلی
❓کسانی که مدت غیر معیّنی مسافرت میکنند مانند طلاب علوم دینی که برای درس خواندن به حوزه علمیه میروند (و یا دانشجویی که برای تحصیل به دانشگاهی میرود) و یا کارمندان دولت که برای کار به مدت غیر معیّنی به شهری اعزام میشوند، نماز و روزه این افراد (در شهری که ساکن میشوند) چه حکمی دارد؟
✅ در فرض مرقوم اگر بنا دارند مدت یکی دوسال در آنجا بمانند، نمازشان تمام و روزهشان صحیح است.
❓طلبه يا دانشجويانی که هر هفته حداقل دو روز برای تحصيل مسافرت میکنند و يا کارمندانی که هر هفته برای کارشان سفر میکنند، چه حکمی دارند؟ وبا توجه به اينکه آنها هر هفته مسافرت مینمايند، ولی امکان دارد به خاطر تعطيلی دانشگاه يا کارشان به مدت يک ماه در وطن اصلی خود بمانند و در خلال آن مدت مسافرتی نمیکنند، آيا بعد از گذشت يک ماه که سفر خود را دوباره آغاز میکنند، نمازشان در سفر اول طبق قاعده شکسته و بعد از آن تمام است؟ اگر پیش از این سفر کاری، سفر شخصی رفته باشد چطور؟
✅ در سفر برای تحصيل علم، اعم از اين که سفرشان هفتگی باشد يا روزانه، حكم نماز و روزه، مبنی بر احتياط است؛ (یعنی افرادی که چنین وضعیتی دارند، با رعایت شرایط میتوانند به فتوای مجتهد دیگر رجوع کنند و در صورت عدم رجوع، مقتضای احتیاط جمع بین نماز قصر و تمام است و در ماه رمضان باید احتیاطاً روزه بگیرند و بعداً قضای آن روزه را نیز بگیرند)
🔹ولی کسی که برای کار آزاد يا اداری، مسافرت میکند، اگر بين وطن يا محل سکونت و محل کارش هر ده روز حداقل یک مرتبه رفت و آمد نماید، بايد نماز خود را تمام بخواند و روزه او هم صحيح است، و اگر بين دو سفری که برای کار کردن میرود، ده روز در وطن يا جای ديگری بماند، در سفر اولی که بعد از اقامت ده روزه برای کار کردن می رود، نمازش شکسته است و نمیتواند روزه بگيرد؛ ولی چنانچه قبل از این سفر کاری، یک سفر شخصی رفته باشد، نماز در سفر شخصی شکسته و در سفر کاری پس از آن تمام است ولی با این حال، احتیاط به جمع بین قصر و تمام، در این سفر کاری است.
📚 أجوبةالاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«فاطمه (س)، الگوی هستی»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٩/٢٧
مناسبت روز: امروز به روایتی سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح مطهر بانوی دو عالم حضرت صدیقه کبری (س) آغاز مینمائیم؛
یکی از مهم ترین شیوههای تعلیم و تربیت، در تمامی مجامع، روشِ الگوگیری است که دین مبین اسلام نیز، بر این اصل مهم برای تربیت و تعالی آدمی تأکید نموده؛ زیرا شخصیت الگو، به عنوان یک نقطهی کانونی در محور رشد و هدایتهای اخلاقی تربیتی قرار گرفته و در شکلگیری رفتار فرد الگوگیرنده، آثار زیادی بر جای میگذارد!
از سوی دیگر، آدمی فطرتاً به دنبال الگو میگردد تا رفتار و کردار خویش را با توجه به ویژگیهای رفتاری و اخلاقی الگو، تنظیم نماید! به همين دلیل خداوند متعال در قرآن کریم به برخی از افرادِ الگو، به صورت مستقیم و به برخی از الگوها بهصورت غیر مستقیم اشاره و بر پیروی و الگوگیری از آنها سفارش مینماید! چنانچه در آیه ٢١ سوره احزاب، رسول گرامی اسلام(ص) را بهعنوان والاترین الگوی شایسته و اُسوه حسنه معرفی کرده است: «لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ...»؛
در روایات اسلامی نیز بر الگوگیری از پیامبر و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) تأکید شده و علاوه بر مردان الگو به برخی از زنان الگو و در رأس آنها به حضرت زهرا (س) اشاره شده تا زنان به دلیل خُلق و خوی، ویژگیها و مسئولیتهای خاص زنانه، الگویی خاص از جنس خود نیز داشته باشند تا از نظر مصادیق اسوه پذیری، به راه و رسم و سیرهی اخلاقی و خانوادگی او اقتدا کنند!
بر همین اساس، حضرت زهرا (س) به عنوان پارهی تن و جلوهی تمام عیار سیرهی گفتاری و رفتاری پیامبر اعظم (ص)؛ اسوه و الگویی ملموس برای همهی بشریت، مخصوصاً بانوان عزیز، در همهی زمینهها از جمله عبادت و بندگی خدا، تقوا، حجاب و عفاف، و الگوی چگونه زیستن و معاشرت کردن با والدین، همسر و فرزندان میباشند! چنانچه حُجّت الهی، حضرت صاحبالزمان (عج)، وجود مقدس حضرت زهرا (س) را، اُسوه نیکو و الگوی خویش دانستهاند: «إنَّ لِی فی إبنَةِ رَسولِ اللّهِ اُسوَةٌ حَسَنةٌ» (بحارالأنوار، ج ۵٣، ص ١٧۵)
✍️ بنابراین در این مجال کوتاه، به گوشهای از سیره فاطمی برای الگوگیری اشاره مینماییم:
1️⃣ بهترین فرزند:
حضرت زهرا (س) دختری بینظیر برای مادر و پدر گرامیشان بودند تا آنجا که بعد از رحلت حضرت خدیجه (س)، پیامبر (ص) ایشان را «امابیها» نامیدند؛ چراکه فاطمه(س) همچون مادر به پیامبر(ص) محبت میورزیدند و از ایشان نگهداری کرده و زخمها و درد و رنجهای حضرت را درمان مینمودند! [فاطمة الزهرا(س) بضعة قلب مصطفی(ص)، ج۱، ص۲۰۴]
2️⃣ بهترین همسر:
حضرت فاطمه (س) در آیین همسرداری نیز یگانه روزگار و به معنای واقعی شریک و همراه و همراز همسر گرامیشان بودند؛چنانچه گاهی به علت وضعیت مهاجرت و دوران و شرایط تنگنای اقتصادی حاکم بر مسلمانان و جنگهای پیدرپی، در خانهی امیرالمؤمنین (ع) حتی غذای اندکی وجود نداشت و حضرت فاطمه (س) و فرزندان کوچکشان گرسنه میماندند! اما هرگز چیزی به همسر گرامیشان نمیگفتند و از ایشان کوچکترین گلایه و درخواستی نمیکردند و حتی به پدر بزرگوارشان نیز در این موارد، سخنی نمیفرمودند! زیرا بیمِ آن داشتند که همسر عزیزتر از جانشان، نتواند خواسته ایشان را برآورده نموده و شرمنده شود!
سیرهی حضرت زهرا (س) در همسرداری چنان بود که امیرالمومنین (ع) فرمودند: «سوگند به خدا ،که فاطمه (س) هیچگاه مرا خشمگین نکرد و در هیچ کاری از من سرپیچی ننمود و من هرگاه به فاطمه نگاه می کردم، غم و اندوه از دلم زدوده میشد!» (بحارالانوار،جلد۴٣، صفحه ١٣۴»
✍️ این مبحث ادامه دارد...
🏴«سوزبرگ شهادت»:
روزهای آخر عمر حضرت فاطمه بود! امیرالمؤمنین (ع)، كنار بستر همسر، خودشان از بیبی پرستاری میکردند! شیخ مفید و شیخ طوسی هر دو در اَمالی خودشان نقل كردند: «و كان یمرضها بنفسه» حضرت شخصاً پرستاری میكرد! و از بین مردم مدینه، فقط اسماء به حضرت كمك میكرد، «وتعینه على ذلك أسماء بنت عمیس»؛ لذا شبی هم كه میخواستند، فاطمه را درون قبر بگذارند، مَحرمی نبود که به امیرالمؤمنین (ع) کمک کند! ناگهان حضرت دیدند، دو دست شبیه به دستهای رسول خدا(ص) از میان قبر پیدا شد تا فاطمه را تحویل گرفته و به درون قبر برد! اما امیرالمؤمنین (ع) چطور امانت را به پدر برگرداند! امانتی که سالم تحویل گرفتند، اما امروز باید با صورت نیلی، پهلوی شکسته و بازوی ورم کرده تحویل پدر دهند... «ألا لعنت الله علی القوم الظالمین من الأولین و الأخرين»
📚 جلاءالعيون علامه مجلسی، ص ١۴۵ و مناقب ابن شهر آشوب، ج ٣، ص ٣۶۵.
باز این چه نوحه و
چه عزا و چه شیون است
اینجانحیـ💔ـدر است
که در حال رفتن است
#شهادت_حضرت_زهرا سلام الله علیها
#فاطمیه