احکام وصیت .mp3
2.26M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز وفات حضرت خدیجه (س) به روایتی
موضوع: #احکام_وصیت
✅ پیامبر اسلام(ص) فرمودند: «شایسته است انسان مسلمان، وصیت کند و وصیت نامه او هر شب زیر سرش باشد و شبی را بدون آن نگذراند» و سپس فرمودند: «کسی که بدون وصیّت بمیرد به مرگ جاهلیت مرده است» (وسائل ۲۰/۱۷۱، کتاب الوصایا)؛
✅ اصل وصیت کردن در اسلام مستحب است اما کسی که امانتی از مردم نزد اوست و «حقالناس» به عهدهاش میباشد و یا «حقالله» و حقوق واجب الهی همچون نماز و روزه قضا یا خمس و زکات و... به گردنش باشد، واجب است وصیت نماید!
✅ وصیّت میتواند به صورت کتبی یا شفاهی باشد و انسان شرعاً حق دارد به مقدار یک سوم از تمام داراییها و اموالش، را وصیّت کند که به مصرف خاصی برسد و کسی را به عنوان «وصی» برای انجام آن، تعيين نماید.
✅ بر تمامی فرزندان و وراث، واجب است که به وصیت فرد از دنیا رفته، عمل نمایند.
📚 براساس فتوای مراجع عظام تقلید
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «خديجه (س)، مادر امت»
روز دوشنبه، ١۴٠١/١٢/٠١
مناسبت روز: امروز ٢٩ ماه رجب به روایتی، و همچنین دهم ماه مبارک رمضان به روایت مشهور، سالروز وفات حضرت خديجه (س) است، اما از هر فرصتی، میبایست جهت معرفی شخصیت ارزشمند حضرت امالمؤمنين (س) و قدردانی از این بانوی بزرگ اسلام استفاده نمود چراکه حضرت خدیجه (س)، حق بسیار بزرگی بر گردن همهی مسلمانان جهان دارند؛ زیرا در سختترین شرایط، رسول و دین خدا را یاری کرده و تمام هستی خود را در راه دفاع از حق و مکتب نورانی اسلام فدا نمودند؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند حضرت امالمؤمنين آغاز مینمائیم؛
حضرت خدیجه (س)، همسر پیامبر اکرم (ص)، مادر حضرت زهرا (س) و اولین بانوی مسلمان جهان و یکی از چهار بانوی بزرگ بهشتی است؛ (من لايحضره الفقيه/ ج١/ ص٢٨١)؛ ایشان در زمانی، از رسول خدا حمایت نمودند که پیامبر (ص) در اوج مظلومیت و اسلام در اوج مهجوریت بود؛ چنانچه پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «مثل خديجه پيدا نخواهد شد؛ او در آن هنگام كه همهی مردم مرا تكذيب میكردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى کرد؛ لذا خداوند متعال به من دستور داد تا خديجه را به قصر زمرّدى در بهشت که هيچ رنج و زحمتى در آن نيست، بشارت دهم» (بحارالأنوار، ج۴٣ ، ص١٣١)
حضرت خدیجه (س) ثروتمندترین فرد در منطقه حجاز بودند، بهگونهای که مورخین آوردهاند که بیش از چهارصد غلام و کنیز خدمت ایشان را میکردند و بیش از ٨٠ هزار شتر، اموال تجاری آن حضرت را حمل مینمودند؛ (الانساب الاشراف، ج۱، ص۹۸ و بحارالانوار، ج ١۶، ص٢١) اما پس از ازدواج با رسول خدا، تمامی ثروت انبوه خود را در راه دین خدا مصرف نمودند تا جایی که در پایان عمر پر برکتشان حتی هزینه تهیه کفن خود را نداشتند! چنانچه در روایت آمده که چون بیماری بر آن حضرت غلبه کرد به پیامبر (ص) چند وصیت نموده و فرمودند:
1⃣ وصيت اول من این است که مرا عفو بفرمائید، چراکه در حق شما کوتاهیها کردهام؛
پس رسول خدا در جواب حضرت فرمودند: «یا خدیجه، هرگز از تو کوتاهی و تقصیری ندیدم و نهایت تلاش و کوشش خود را (برای یاری من و اسلام) به کار بردهای، و در خانه من بسیار خسته شدی و تمامی اموالت را در راه خدا مصرف نمودی»؛
2⃣ اما وصیت دوم من این است که مواظب دخترمان فاطمه زهرا (س) باشید، چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد، پس مبادا کسی به او آزار برساند؛
3⃣ ولی وصیت سوم را شرم دارم که بگویم و آن را به دخترم فاطمه(س) عرض کردهام تا او بازگو نماید؛
سپس حضرت رسول (ص)، دختر گرامیشان را فراخواندند و به ایشان فرمودند: ای نور چشمم! به پدرت، وصیت مادر را بگو!
پس حضرت زهرا (س) فرمودند، مادرم وصیت فرمودند که: «از مال دنیا چیزی برای ایشان نمانده تا کفنی تهیه کنند و از (عذاب) قبر در هراس هستند لذا از شما خواستهاند که ایشان را در لباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتهاید، کفن بفرمائید»
پس رسول خدا، آن پیراهن را آوردند و به حضرت خدیجه (س) هدیه کردند و در روایت آمده که ایشان بسیار خوشحال شدند؛ هرچند که هنگام وفات حضرت خدیجه (س) چون پیامبراکرم (ص) خواستند آن حضرت را کفن کنند، ناگهان حضرت جبرئیل (ع) درحالی که کفنی از بهشت به همراه داشت، نازل شده و عرض کرد: یا رسولالله، خداوند به شما سلام رسانده و میفرماید: «خدیجه تمام اموالش را در راه ما صرف کرده، پس ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم» (بحارالانوار،ج٩ ،ص١۴)؛
✍️ بدیهی است آنچه گذشت، تنها قطرهای از مقام و دریای فضایل و ایثار و ازخودگذشتگی بانویی بزرگی است که «مشمول سلام الهی» و «مفتخر به همسری رسول خدا» و «مادری حضرت کوثر (س)» شده است؛ بانوی عظیمی که خداوند متعال همواره به وجود ایشان «مباهات» نموده است؛ چنانچه پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «ای خديجه، تو اين قدر نزد خدا، عزيز (و بلندمرتبه) هستی که خداوند هر روز چندینبار به ملائکه بزرگ الهی، مباهات میکند که بنده ای مثل تو، در روی زمين دارد» (بحارالأنوار/ج١۶/ص١)
✍️ د کلام آخر:
در روز ِسخت یاور دین خدا شدی
در راهِ عشق همسفر مصطفی شدی
ای که کفن برایِ تو از عرش آمده
مادر بزرگِ بی کفن کربلا شدی...
🍂ای کاش قرار دل ما برگردد
منصور علی من اعتدی برگردد...
🍂دیگر به دل شیعه نمی ماند غم
وقتی که معز الاولیاء برگردد...
#امام_زمان
تعجیل در فرج مولایمان صلوات
#شبتونمهدوی🌙
💐معرفت مهدوی💐
❓❓چرا باید امام داشته باشیم؟
🔵به همان دلیلی که ما به پیغمبر نیاز داریم، به همان دلیل هم به امام نیاز داریم.
🔵اگر خداوند برای اشتباه فرد، عقل را قرار داده است. پس برای اشتباه جامعه هم باید امام را قرار دهد. هرنقشی كه عقل در بدن دارد، همان نقش را امام در جامعه دارد.
🔵برای جامعه یک الگو لازم است. آدم هرچه که در درون دارد، باید در بیرون هم داشته باشد. مثلاً شما از داخل تشنه میشوی. پس باید در بیرون آب باشد. از درون گرسنه میشوی. پس باید در بیرون غذا باشد. ریه داری پس باید از بیرون اکسیژن باشد. هر احساسی كه داری باید پاسخش در بیرون وجود داشته باشد.
🔵یکی از چیزهایی که انسان در درون دارد این است که انسان میل دارد كه کامل شود. همین طور که میل به آب دارد و آب در بیرون هست. میل به غذا دارد و در بیرون غذا هست. میل به کمال دارد. پس باید یک وجود کاملی هم باشد.
🔵 برای تفسیر صحیح قرآن امام میخواهیم. اگر امام نباشد آیات قرآن را هرکسی بر طبق هوا و هوس خودش تفسیر میکند. همین طور که طب، پزشک میخواهد. همین طور که کتاب، استاد میخواهد. قرآن هم امام میخواهد. امام میخواهیم برای این که دین تئوری نیست. اگر امام نباشد، میگویند: اسلام فقط حرف میزند. كسی باید امام باشد كه بتوانیم بگوییم امام است. باید ثابت کنیم که دین ما تئوری نیست. عملی است. فقط قانون نیست.قابل اجرا هم هست.
🔵برای چه امام میخواهیم؟ برای متحدکردن و وحدت به امام نیاز داریم.
اگر امام در جمهوری اسلامی نبود، هركسی اسلام را به یك سمت میکشید. امام بنیان گذار جمهوری اسلامی عامل وحدت شد. ما امام میخواهیم تا وحدت ایجاد كند و از هرج و مرج جلوگیری كند.
🔵ما برای حل مشکلات علمی به امام نیاز داریم. زمانی که علی ابن ابیطالب را بیست و پنج سال بركنار كردند، هرکجا مشكل علمی داشتند، سراغ علی(ع) میرفتند. بارها خلیفهی دوم گفت: اگر علی نبود، من هلاک شده بودم. ما برای حل مشکلات علمی امام میخواهیم. برای نجات از شر طاغوت امام میخواهیم.
🔵اینها فلسفهی امامت است. امام میخواهیم برای اینکه واسطه فیض با خدا است. «بِكُمْ فَتَحَ اللَّهُ وَ بِكُمْ یَخْتِمُ»(من لایحضره الفقیه، ج2، ص615)
🔵در زیارت جامعه داریم كه خدا هر خیری را به مردم میرساند، از طریق امام میرساند. اینها بیانهای سادهای است که در عین حال سخت هم نیست. عمیق ولی ساده است.
◀️انسان الگو میخواهد.
◀️قرآن مفسر میخواهد.
◀️جامعه، عامل وحدت میخواهد.
◀️برای حل مشکلات علمی به امام نیاز داریم.
◀️طاغوتها به امتها چشم دارند.امام حافظ امت است
◀️خدا در فیض رسانی کارهایش را با واسطه انجام میدهد. امام این واسطه است.
✍استاد قرائتی
تقویم نجومی ، اسلامی
✴️ سه شنبه 👈2 اسفند 👈حوت 1401
👈30 رجب 1444 👈21 فوریه 2023
🕌مناسبت های دینی و اسلامی.
🔴احکام دینی و اسلامی.
❇️امروز روز مناسبی برای امور زیر است:
✅خواستگاری و عقد و ازدواج.
✅خرید رفتن و خرید کردن.
✅درختکاری.
✅امور زراعی و کشاورزی.
✅آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.
✅آغاز معالجات و درمان.
✅جابجایی و نقل و انتقال.
✅مشارکت و امور شراکتی.
✅و هر کار خیری خوب است.
📛مسافرت همراه صدقه انجام شود.
👶مناسب زایمان و نوزاد خوش قدم و راستگو و خوب تربیت شود.
🤕بیمار امروز خوب شود. ان شاءالله.
💑مباشرت امشب و فردا :
ممکن است فرزند سبک سر و کم عقل خواهد شد.
🔭 احکام و اختیارات نجومی.
🌓 امروز قمر در برج حوت و از نظر نجومی مناسب برای امور زیر است:
✳️فصد و حجامت.
✳️دیدار بزرگان و روسا.
✳️دعوت از دیگران.
✳️آغاز آموزش و امور تعلیمی مثی تعلیم رانندگی.
✳️افتتاح کار و شغل.
✳️آغاز معالجه و درمان.
✳️بذر افشانی و کاشت.
✳️و از شیر گرفتن کودک نیک است.
🔵مناسب نگارش ادعیه و حرز و نماز و بستن آن است.
💇💇♂ اصلاح سر و صورت.
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) ، باعث ایمنی از بلیات می شود.
💉💉حجامت.
🔴 #خون_دادن یا #حجامت حکمی ندارد
✂️ناخن گرفتن.
سه شنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و در روایتی گوید باید بر هلاکت خود بترسد.
👕👚دوخت و دوز.
سه شنبه برای بریدن،و دوختن #لباس_نو روز مناسبی نیست و شخص، از آن لباس خیری نخواهد دید.( به روایتی آن لباس یا در آتش میسوزد یا سرقت شود و یا شخص، در آن لباس مرگش فرا رسد.)(شامل خرید لباس نمیشود و کسانی که شغلشان خیاطی هست در روزهای خوب برش و ادامه کار را در روزهای دیگر انجام دهند.)
✅ وقت استخاره:
در روز سه شنبه: از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۱۲ ظهر و بعداز ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
😴😴تعبیر خواب:
تعبیر خوابی که شب چهار شنبه دیده شود طبق ایه ی 1 سوره مبارکه" حمد" است.
بسم الله الرحمن الرحیم..
الحمدالله رب العالمین..
و مفهومش این است که نامه یا حکمی از بزرگی به خواب بیننده می رسد و سبب خوشحالی او گردد. و شما مطلب خود را قیاس کنید.
❇️️ ذکر روز سه شنبه : یا ارحم الراحمین ۱۰۰ مرتبه.
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۹۰۳ مرتبه #یاقابض که موجب رسیدن به آرزوها میگردد.
💠 ️روز سه شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_سجاد_علیه_السلام و #امام_باقر_علیه_السلام و #امام_صادق_علیه_السلام سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
🌸ززندگیتون مهدوی🌸
📚 منابع ما.👇
تقویم همسران
تالیف:حبیب الله تقیان
انتشارات حسنین علیهما السلام
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
میلادی: Tuesday - 21 February 2023
قمری: الثلاثاء۳۰رجب 1444
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا ولادت امام حسین علیه السلام
▪️3 روز تا ولادت حضرت عباس علیه السلام
▪️4 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام
▪️10 روز تا ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
▪️14 روز تا ولادت حضرت صاحب الزمان (عج)
✅ با ما همراه شوید...
احکام احتضار و مرگ.mp3
3.01M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام شهادت عالم مجاهد شهید فضلالله محلاتی (ره)
موضوع: «#احکام_احتضار_و_مرگ»
❓اگر شخصی برای خودش کفنی بخرد و همیشه در وقت نمازهای واجب یا مستحب یا هنگام قرائت قرآن کریم، آن را پهن نموده و روی آن نماز و قرآن بخواند و هنگام مرگ از آن به عنوان کفن استفاده کند. آیا این عمل جایز است؟ آیا از نظر اسلام صحیح است که انسان کفنی را برای خود بخرد و بر آن آیات قرآنی بنویسد و از آن فقط هنگام تکفین استفاده نماید؟
✅ موارد مذکور اشکال ندارد.
❓آیا شخص مسلمان را باید هنگام احتضار رو به قبله خواباند؟
✅ شايسته است که شخص مسلمان را در حال احتضار به پشت و به سمت قبله بخوابانند، بهطورى که کف پاى او به جانب قبله باشد؛ (چنانچه) بسيارى از فقهاء اين عمل را برخود محتضر در صورتى که قادر باشد و بر ديگران، واجب دانستهاند و احتياط در انجام آن است؛
❓آیا کسی که واجد شرایط امامت در نماز جماعت نیست، جایز است امامت نماز میّت بر جنازه یکی از مؤمنین را عهدهدار شود؟
✅ بعيد نيست که شرايط معتبر در جماعت و امامت جماعت در ساير نمازها در نماز ميّت شرط نباشد، هرچند احوط اين است که آن شرايط در نماز ميّت هم رعايت شود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«پیشقراولان جبههی علم و عمل»
روز سهشنبه، ١۴٠١/١٢/٠٢
مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی و قمری مناسبت خاصی نداریم؛ اما دیروز اول اسفندماه مصادف با سالروز شهادت عالم مجاهد فضلالله محلاتی (نماینده امام راحل در سپاه پاسداران) و جمعی از روحانیون سلحشور بود که در حملهی ناجوانمردانه دو فروند جنگنده عراقی به هواپيمای حامل آنها در سال ١٣۶۴ شمسی به مقام بلند شهادت نائل گردیدند و بههمین مناسبت این روز را در تقویم تاریخ انقلاب اسلامی، بهعنوان «روز روحانيت و دفاع مقدس» نامگذاری نمودند؛ لذا ضمن گرامیداشت نام و یاد این عالم مجاهد که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مدفون است، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح پرفتوح تمامی شهدای روحانی آغاز مینمائیم؛
✍️ به راستی هشت سال دفاع مقدس، سرشار از ناگفتههاست! ناگفتههایی از رشادت رزمندگان اسلام که شاید تاکنون تنها بخش کوچکی از آنها بیان شده است؛
در این میان، نقش بیبدیل روحانیت در جبهههای نبرد وحضور مؤثر و کارساز آنان در خطمقدم فراموشنشدنی است؛
طلاب و روحانیون که در تمام میدانهای دینی و انقلابی همواره پیشرو و پیشقدم بودهاند؛ در دوران جنگ تحمیلی نیز با تقدیم بیش از ۴۵۰۰ شهید در مقایسه با دیگر اقشار جامعه، بیشترین شهید را تقدیم اسلام و انقلاب نمودهاند؛ بهگونهای که طبق آمار بنیاد شهید، تعداد شهدای روحانی در طول دفاع مقدس، نزدیک به ١۶ درصد کل روحانیون کشور در همان زمان بوده و این رقم با اقشار دیگر جامعه قابل مقایسه نیست؛ (مجله پگاه، ش ١٢، ص١٣) لذا حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب درباره این شهیدان گلگون کفن فرمودند: «سلام بر حماسهسازان همیشه جاوید روحانیت، که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشتند و بر منبر هدایت و وعظ و خطابهی ناس، از شمع حیاتشان، گوهر شب چراغ ساختند؛ کدام انقلاب مردمی و اسلامی را سراغ دارید که در آن، حوزه و روحانیت پیشکسوت شهادت نبودهاند! بر بالای دار نرفتهاند! و اجساد مطهرشان بر سنگ فرشهای حوادث خونین به شهادت نیفتاده است؟ خدا را سپاس میگزاریم که از دیوارهای فیضیه گرفته تا سلولهای مخوف و انفرادی رژیم شاه، و از کوچه و خیابان تا مسجد و محراب امامت جمعه و جماعات، و از دفاتر کار و محل خدمت تا خطوط مقدم جبههها و میادین مین، خون پاک شهدای حوزه و روحانیت، افق فقاهت را گلگون کرده و در پایان افتخارآمیز جنگ تحمیلی نیز رقم شهدا و جانبازان و مفقودین حوزهها نسبت به سایر قشرهای دیگر، زیادتر است...» (صحیفه نور، ج ٢١، ص٩٠)
✍️ روحانیون به سه صورت «تبلیغی»، «رزمی» و یا بهصورت «رزمی_تبلیغی» در جبهههای حق علیه باطل حضور مییافتند؛
آنها در خط مقدم جبهه، همچون دیگر رزمندگان، سلاح در دست با دشمن میجنگیدند و معمولاً لباس رزم سپاه یا ارتش یا بسیج را بر تن داشتند و تنها عمامهای بر سر میگذاشتند و در مواقعی که فرصتی پیدا میشد به وعظ و ارشاد و تبلیغ دین و ترویج فرهنگ شهادتطلبی و ایثار میپرداختند و با این نوع تبلیغ عملی، اثر بسیار عمیقی در حفظ و ارتقای روحی رزمندگان اسلام داشتند.
✍️ البته در پشت جبهه نیز، روحانیون به عنوان پرچمداران حرکتهای انقلابی، بیشترین نقش را در تشویق و ترغیب جوانان برای حضور در میدانهای نبرد و ایجاد روحیه استقامت و مقاومت در دشواریهای ناشی از جنگ و دادن امید و اطمینان به تحقق وعدههای الهی در بین مردم داشتند؛
آنها دفاع مقدس را به فرصتی طلایی برای ساختن انسانهایی موحّد، و معبری برای بندگی خالصانه خدا تبدیل نموده بودند؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب که خود در طول دفاع مقدس همواره در جبهههای نبرد و در کنار رزمندگان اسلام بودند، خطاب به روحانیون حاضر در میدان نبرد فرمودند: «یکی از شما روحانیون، گاهی یک لشکر را به جهاد و سلاح معنوی مجهّز میکند، جبهههای ما امتیازش بر همه جبهههای عالَم این است که (علاوه بر میدان مبارزه) محراب عبادت است و در آن معنویت موج میزند؛ این بچهها که میبینید وقتی میروند و میآیند چقدر مُنَوّر شدهاند، این ثمره حضور شما روحانیون در بین آنهاست...» (عوامل معنوی و فرهنگی دفاع مقدس، ج ۵، ص ٢٧٩)
✍️ در پایان سخن، باید به این حقیقت اذعان نمود که پس از جنگ تحمیلی نیز در تمامی میدانهای ایثار و جوانمردی، روحانیون همچنان پیشگام و پیشقدم بوده و با حضور جهادی در مناطق محروم و همچنین در کنار مردم عزیز زلزلهزده و سیلزده، و نیز حضور مؤثر در کنار مدافعین سلامت در ایام کرونا، این حقیقت را بار دیگر اثبات نمودند که آنها همواره «پیشقراولان جبههی علم و عمل» هستند.