👇تقویم نجومی اسلامی شنبه👇
✴️ شنبه
☀️9 بهمن/دلو 1400
🌙 26 جمادی الثانی 1443
❄️ 29 ژانویه 2022
🕌 مناسبت های دینی و اسلامی.
🌙⭐️ احکام دینی و اسلامی.
❇️ امروز روز خوبی برای امور زیر است:
✅ دیدارها وملاقات ها.
✅ جابجایی و نقل و انتقال.
✅ خرید و فروش و تجارت.
✅ آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.
✅ودرختکاری خوب است.
📛 ولی ازدواج خوب نیست.
🚘مسافرت: خوب و مفید است.ان شاءالله
👶 زایمان مناسب و نوزادش عمر طولانی کند. ان شاالله
🔭 احکام و اختیارات نجومی.
🌓 امروز قمر در برج قوس و از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است:
✳️ امور بازرگانی و داد و ستد.
✳️ به خانه نو رفتن.
✳️ تعلیم و تعلم و امور آموزشی.
✳️ شروع به کار و شغل.
✳️ و شرکت و امور مشارکتی خوب است.
📛ولی فروش جواهرات.
📛و فروش حیوان خوب نیست.
👩❤️👨 انعقاد نطفه و مباشرت.
👩❤️👨 امشب: امشب ( شب یکشنبه )، دستور خاصی ندارد.
💇💇♂ اصلاح سر و صورت
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، باعث رهایی از بلا می شود.
💉💉 حجامت فصد زالو انداختن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، باعث خلاصی از مرض می شود.
😴😴 تعبیر خواب امشب :خواب و رویایی که شب یکشنبه دیده شود تعبیرش از ایه ی 27 سوره مبارکه "نحل" است.
قال سننظر اصدقت ام کنت من الکاذبین....
و از مفهوم و معنای آن استفاده می شود که برای خواب بیننده حالتی غیر ازآن حالتی که داشت روی دهد و از جانب شخص خوب و بزرگی به عظمت برسد.ان شاءالله.و شما مطلب خود را بر آن قیاس کنید.
💅 ناخن گرفتن
شنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بیماری در انگشتان دست گردد.
👚👕دوخت و دوز.
شنبه برای بریدن و دوختن،#لباس_نو روز مناسبی نیست آن لباس تا زمانی که بر تن آن شخص باشد موجب مریضی و بیماری اوست.(این حکم شامل خرید لباس و پوشیدن نمی شود)
🙏🏻 وقت #استخاره در روز شنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۰ و بعداز اذان ظهر تا ساعت ۱۶ عصر.
📿 ذکر روز شنبه : یارب العالمین ۱۰۰ مرتبه
📿 ذکر بعد از نماز صبح ۱۰۶۰ مرتبه #یاغنی که موجب غنی و بی نیاز شدن میگردد .
💠 ️روز شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_رسول_اکرم_(ص). سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
📚 منبع مطالب :
تقويم همسران نوشته ی حبيب الله تقيان
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
میلادی: Saturday - 29 January 2022
قمری: السبت، 26 جماد ثاني 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️3 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️4 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
▪️6 روز تا شهادت امام هادی علیه السلام
▪️13 روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما اسلام
▪️16 روز تا ولادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
✅ با ما همراه شوید...
🗒 امروز #شنبه
✅ امروز متعلق است به:
💚 پیامبر اعظم حضرت محمد 💚
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
اولین سلام صبحگاهی،
تقدیم به ساحت قدسے قطب عالم امکان
حضرت صاحب الزمان(عج) ...
❤السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یا خلیفةَالرَّحمن
و یا شریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ
سیِّدی و مَولای
ْ الاَمان الاَمان
أللَّهُمَ عَجلْ لِوَلِیکْ ألْفَرَج بحق زینب کبری(س)
به قصد زيارت ارباب بی کفن :
❤السلام عليك يا اباعبدالله
و علي الارواح التي حلت بفنائك
عليك مني سلام الله أبدا
ما بقيت و بقي الليل و النهار
و لا جعله الله آخر العهد مني لزيارتكم
السَّلامُ عَلي الحُسٓين و
عٓلي عٓلي اِبن الحُسَين و
عَلي اولاد الحُسَين وَ
علَي اصحابِ الحُسَين.
أللهم ارزقنا زیارت الحسین (ع)
اللهم ارزقنا شفاعة الحسین (ع)
❤السلامُ عَلَیک یا امام الرئوف یا ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ المُرتضی
✨ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻋَﻠِﻲِّ ﺑْﻦِ ﻣُﻮﺳَﻰ ﺍﻟﺮِّﺿَﺎ ﺍﻟْﻤُﺮْﺗَﻀَﻰ ﺍﻟْﺈِﻣَﺎﻡِ ﺍﻟﺘَّﻘِﻲِّ ﺍﻟﻨَّﻘِﻲِّ ﻭَ ﺣُﺠَّﺘِﻚَ ﻋَﻠَﻰ ﻣَﻦْ ﻓَﻮْﻕَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﻣَﻦْ ﺗَﺤْﺖَ ﺍﻟﺜَّﺮَﻯ ﺍﻟﺼِّﺪِّﻳﻖِ ﺍﻟﺸَّﻬِﻴﺪِ ﺻَﻠَﺎﺓً ﻛَﺜِﻴﺮَﺓً ﺗَﺎﻣَّﺔً ﺯَﺍﻛِﻴَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺻِﻠَﺔً ﻣُﺘَﻮَﺍﺗِﺮَﺓً ﻣُﺘَﺮَﺍﺩِﻓَﺔً ﻛَﺄَﻓْﻀَﻞِ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺃَﺣَﺪٍ ﻣِﻦْ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺋِﻚَ✨
أللَّهُمَ عَجِّلْ لِوَلیِکَ ألْفَرج وَ العافیةَ وَ النَصر بِحَقِّ حضرت زینب(س)...
احکام امر به معروف ٣.mp3
2.06M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره)»
موضوع:
#احکام_امربهمعروف_و_نهیازمنکر
✅ شرایط امر به معروف و نهی از منکر عبارتند از:
۱. علم به معروف و منکر؛
۲. احتمال تأثیر؛
۳. اصرار بر گناه؛
۴. نداشتن مفسده؛
✅ شرط اول امر به معروف و نهی از منکر، علم به معروف و منکر است؛ یعنی امر و نهیکننده باید معروف و منکر را بشناسد و در غیر این صورت موظف نیست امر به معروف و نهی از منکر کند، بلکه نباید چنین کاری بکند؛ زیرا ممکن است در اثر جهل و نادانی امر به منکر و نهی از معروف کند، بنابراین نهی از منکر کردن کسی که نمیدانیم کارش حرام است یا نه (مثلاً معلوم نیست موسیقی که گوش میدهد از نوع مبتذل و حرام آن است یا حلال) واجب نیست، بلکه جایز هم نیست.
📚 رسالهی آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «طوبای محبت»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٠٩
مناسبت روز: امروز نهم بهمن ماه، سالروز رحلت عارف و استاد اخلاق، حاج اسماعیل دولابی (ره) است که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مدفون میباشد؛ او با کلام متفاوت و شیرین و تکیه بر مفاهیم «محبت و زیبایی»، باعث جذب قشر جوان و تحصیلکرده به سمت خدا و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) شد؛
بیشترین اهتمام آن عارف گرانمایه در پرورش و رشد اخلاقی جوانان و ایجاد تحول در نگرش آنها به هستی و زندگی بود، به گونهای که با ایجاد حسن ظن و اعتماد به خدا و اولیای الهی و حاکم ساختن روحیه تسلیم و رضا، آنها را از همهی ظواهر فریبنده دنیا فارغ مینمود!
در محضر آن بزرگوار، چنان روح رجاء و امیدواری به فضل الهی موج میزد که هر نومید و مأیوس از نجات و فلاح را، شور و نیرو میبخشید و به وادی کمال رهنمون و در طریق وصال رهسپار میساخت! لذا سخن امروز را به این عارف باللّه اختصاص میدهیم؛
✍️ محمد اسماعیل دولابی در روستای دولاب از توابع تهران زاده شد، و تا اوایل جوانی همراه پدر به کشاورزی مشغول بود، اما با یک اتفاق مبارک در سفر به نجف اشرف و با معاملهای شیرین با امام حسین (ع) و گذشت از خواسته و مراد خویش برای احترام و خدمت به پدر! به یکباره زندگی او دگرگون میشود! که بیشک شنیدن این حکایت و سیر عرفانی او، از زبان این عارف ربانی شنیدنی و درسآموز است:
«در ایام جوانی همراه پدرم به نجف اشرف مشرف شدم، و در آن زمان به شدت تشنه علوم و معارف دینی گردیده و با تمام وجود، تصمیم گرفتم که در نجف بمانم و در حوزه علمیه تحصیل کنم؛ ولی پدرم که مسن بود و جز من پسر دیگری نداشت که بتواند در کارها به او کمک کند، با ماندنم در نجف مخالف بود!
به یاد دارم که در حرم امیرالمؤمنین (ع) به حضرت التماس میکردم و آن قدر سینهام را با فشار به ضریح حضرت مالیدم که تمام سینهام زخم شده بود؛ کمکم حالم به گونهای شد که به خودم میگفتم، یا در نجف میمانم و مشغول تحصیل دین میشوم و یا اگر مجبور به بازگشت شوم، جان میدهم و میمیرم!
بعد از چند روز، با همان حال ملتهب، همراه پدرم به کربلا مشرف شدیم؛ اما در حرم حضرت اباعبدالله (ع) در بالاسر ضریح، ناگهان همه چیز برای من حل شد و گویی هرچه را میخواستم به من عنایت کردند، تصمیمم را گرفتم و خدمت به پدر را بر هرکار دیگر ترجیح دادم و بدون هرگونه ناراحتی و با خاطری آرام به ایران بازگشتم!
در ایران که آمدم، اتفاق عجیبی افتاد و ناگهان جلوی در اتاق پذیرایی خانهی پدر، پرده ها کنار رفت و حالت مکاشفهای به من دست داد و حدود بیست دقیقه در جای خود ثابت ماندم! در آن حالت دیدم که بالای سر ضریح امام حسین (ع) هستم و به من فرمودند که به خاطر احترام به پدر، آنچه را میخواستی از حالا به بعد تحویل بگیر!
همهچیز از همان جا آغاز شد! از آن پس آن اتاق، بالای سر ضریح حضرت شد و تا سی سال عزاخانه اباعبدالله(ع) بود و تمامی اشخاصی که به آنجا میآمدند بیآنکه لازم باشد کسی ذکر مصیبت بخواند، منقلب شده و میگریستند!
در اثر عنایات حضرت ابا عبدالله (ع) بعد از آن مکاشفه به ترتیب به چهار استاد بزرگ برخوردم که مرا دست به دست به یکدیگر تحویل دادند! اولین فرد، آیت الله سید محمد شریف شیرازی (ره) بود؛ همراه او بودم تا اینکه مرحوم شد؛ وقتی جنازه او را به حضرت عبدالعظیم (ع) بردیم، آیت الله شیخ محمد تقی بافقی (ره) آمد و بر او نماز خواند و من جذب او شدم، به گونهای که از آن پس شیخ محمد تقی بافقی را رها نکردم، تا اینکه مرا تحویل آیت الله شیخ غلامعلی قمی (ره) داد؛ در همین ایام با آیت الله شاه آبادی (ره) هم آشنا شدم و با ایشان ارتباط مستمر پیدا کردم؛ تا اینکه بالاخره به استاد چهارم، آیتالله شیخ محمد جواد انصاری همدانی (ره) رسیدم؛ او با سایرین متفاوت بود! او از پوسته بشری خارج شده و آزادانه هر ساعتی در جایی از عالم سیر میکرد! او یک استوانه نور بود که از عرش تا طبقات زمین امتداد داشت و نور همه اهل بیت (ع) در وجود نورانی او قابل وصول بود!
به او دل دادم و از وادی توحید سر در آوردم! خداوند لطف فرمود و در هر یک از این کلاسها، افراد برجسته و ممتاز آن کلاس را به من نشان داد! و کاری کرد که هیچ جا متوقف نشدم، تا اینکه به وادی توحید رسیدم!
عزیزان، همهی عنایاتی که به من شد از برکات امام حسین (ع) بود! البته از راه سایر ائمه هم میتوان به مقصد رسید، ولی راه امام حسین (ع) خیلی سریع، انسان را به نتیجه میرساند! چون کشتی نجات حسین(ع) در آسمانهای غیب، خیلی سریع راه میرود، و هر کس در سیر معنوی خود حرکتش را از آن حضرت آغاز کند، خیلی زود به مقصد میرسد!»
✍️ این مبحث ادامه دارد...
📚 برگرفته از کتاب «طوبای محبت»
#زیارت_رسول_اکرم_در_روز_شنبه
🌹أَشْهَدُ أَنْ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَحْدَهُ لَاشَرِيكَ لَهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّكَ رَسُولُهُ، وَأَنَّكَ مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِاللّٰهِ، وَأَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ بَلَّغْتَ رِسالاتِ رَبِّكَ وَ نَصَحْتَ لِأُمَّتِكَ، وَجَاهَدْتَ فِى سَبِيلِ اللّٰهِ بِالْحِكْمَةِ وَالمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ، وَأَدَّيْتَ الَّذِى عَلَيْكَ مِنَ الْحَقِّ، وَأَنَّكَ قَدْ رَؤُفْتَ بِالْمُؤْمِنِينَ، وَغَلَظْتَ عَلَى الْكَافِرِينَ، وَعَبَدْتَ اللّٰهَ مُخْلِصاً حَتَّىٰ أَتيٰكَ الْيَقِينُ، فَبَلَغَ اللّٰهُ بِكَ أَشْرَفَ مَحَلِّ الْمُكَرَّمِينَ، الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى اسْتَنْقَذَنا بِكَ مِنَ الشِّرْكِ وَالضَّلالِ؛
🌹اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَاجْعَلْ صَلَوَاتِكَ وَصَلَوَاتِ مَلائِكَتِكَ، وَأَنْبِيائِكَ وَالْمُرْسَلِينَ وَعِبَادِكَ الصَّالِحِينَ، وَأَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرَضِينَ، وَمَنْ سَبَّحَ لَكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ، عَلَىٰ مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ، وَنَبِيِّكَ وَأَمِينِكَ، وَنَجِيبِكَ وَحَبِيبِكَ، وَصَفِيِّكَ وَصِفْوَتِكَ، وَخَاصَّتِكَ وَخَالِصَتِكَ، وَخِيَرَتِكَ مِنْ خَلْقِكَ، وَأَعْطِهِ الْفَضْلَ وَالْفَضِيلَةَ وَالْوَسِيلَةَ وَالدَّرَجَةَ الرَّفِيعَةَ، وَابْعَثْهُ مَقاماً مَحْمُوداً يَغْبِطُهُ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَالْآخِرُونَ . اللّٰهُمَّ إِنَّكَ قُلْتَ: ﴿وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جٰاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللّٰهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللّٰهَ تَوّٰاباً رَحِيماً ﴾، إِلٰهِى فَقَدْ أَتَيْتُ نَبِيَّكَ مُسْتَغْفِراً تَائِباً مِنْ ذُنُوبِى، فَصَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَاغْفِرْها لِى، يَاسَيِّدَنا أَتَوَجَّهُ بِكَ وَبِأَهْلِ بَيْتِكَ إِلَى اللّٰهِ تَعَالىٰ
رَبِّكَ وَرَبِّى لِيَغْفِرَ لِى.
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
#دعای_روز_شنبه
🌹بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ،🌹
بِسْمِ اللّٰهِ كَلِمَةِ الْمُعْتَصِمِينَ، وَمَقالَةِ الْمُتَحَرِّزِينَ، وَأَعُوذُ بِاللّٰهِ تَعَالىٰ مِنْ جَوْرِ الْجَائِرِينَ، وَكَيْدِ الْحَاسِدِينَ، وَبَغْىِ الظَّالِمِينَ، وَأَحْمَدُهُ فَوْقَ حَمْدِ الْحَامِدِينَ، اللّٰهُمَّ أَنْتَ الْواحِدُ بِلَا شَرِيكٍ، وَالْمَلِكُ بِلَا تَمْلِيكٍ، لَاتُضَادُّ فِى حُكْمِكَ، وَلَا تُنَازَعُ فِى مُلْكِكَ، أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ، وَأَنْ تُوزِعَنِى مِنْ شُكْرِ نُعْمَاكَ مَا تَبْلُغُ بِى غَايَةَ رِضَاكَ؛
🌹وَأَنْ تُعِينَنِى عَلَىٰ طَاعَتِكَ وَلُزُومِ عِبَادَتِكَ، وَاسْتِحْقَاقِ مَثُوبَتِكَ بِلُطْفِ عِنَايَتِكَ، وَتَرْحَمَنِى بِصَدِّى عَنْ مَعَاصِيكَ مَا أَحْيَيْتَنِى، وَتُوَفِّقَنِى لِمَا يَنْفَعُنِى مَا أَبْقَيْتَنِى، وَأَنْ تَشْرَحَ بِكِتَابِكَ صَدْرِى، وَتَحُطَّ بِتِلاوَتِهِ وِزْرِى، وَتَمْنَحَنِى السَّلَامَةَ فِى دِينِى وَنَفْسِى، وَلَا تُوحِشَ بِى أَهْلَ أُنْسِى، وَتُتِمَّ إِحْسَانَكَ فِيَما بَقِىَ مِنْ عُمْرِى كَمَا أَحْسَنْتَ فِيَما مَضَىٰ مِنْهُ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
☘☘☘☘☘☘☘☘☘
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنرانی حاجقاسم درباره گروهک تروریستی منافقین
🔹شما به این زبالههای بیرون ریخته ملت ایران و به این زن ولگرد دل بستهاید و در تلویزیونها میچرخانید؟
#مرگ_بر_منافق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏪ به والله العلی العظیم رابطه ای که امام زمان(عج) با مسلمین داره بالاتر از رابطه ای است که ...
#استاد_عالی
🥀غربت حضرت ولی عصر عجل الله فرجه🥀
🔴غفلت شيطاني
◀️تمام آن چه گفته شد، بيان غربت امام زمان (عجل الله فرجه)، صرفاً نسبت به يكي از اوصافشان بود.
◀️اگر در مورد ديگر ويژگيهاي ايشان هم بررسي كنيم، وضعي بهتر از اين ندارد.
◀️پس به خود حق ميدهيم كه بگوييم امام زمان ما، در اين زمان، واقعاً «از ياد رفته» و غريب هستند.
◀️اين وضع دردآور، در حالي است كه اگر محبت به آن حضرت، واقعاً در حد شايسته و مورد انتظار باشد، نبايد هيچ گاه ايشان را از ياد ببريم.
◀️لذا بايد از اين غفلت شيطاني عقوبت آور، احساس خطر كرده، همواره از خدا بخواهيم به ما توفيق دهد كه ياد امام خود را فراموش نكنيم و پيوسته به پيشگاه الهي عرضه بداريم:
اللهم... و لا تنسنا ذكره، و انتظاره، و الايمان به، و قوة اليقين في ظهوره، و الدعاء له، و الصلاة عليه، حتي لا يقنطنا طول غيبته من قيامه، و يكون يقيناً في ذلك كيفيتنا في قيام رسولك صلواتك عليه و آله و ما جاء به من وحيك و تنزيلك/خدايا و از ياد ما مبر ياد او، انتظار او، ايمان به او، شدت يقين به ظهور او، دعا براي او و درود فرستادن براي او را، تا اين كه طول غيبت حضرتش، ما را از قيامش نوميد نسازد، و يقين ما به اين امر (قيام حضرت مهدي عليه السلام) همانند يقين ما به قيام پيامبرت صلي الله عليه و آله و آن چه از وحي و قرآن تو آورده است، باشد.
◀️توفيق فراموش نكردن امام عليه السلام از طريق ازدياد معرفت و محبت و با تذكرات پيوسته مؤمنان به يكديگر حاصل ميشود.
◀️صاحب كتاب ارزشمند «مكیال المكارم» در بحث ذكر امام عليه السلام تذكر داده اند كه شيعيان بايد نسبت به اين امر، اهتمام و جديت داشته باشند.
◀️ در قسمتي از فرمايشهاي خود چنين آورده اند: و ان كنت من اهل الغفلة و الاعراض عنه، فوا اسفا عليك.
قال الله عزوجل:
وَمَنْ أَعْرَ ضَ عَن ذِكْرِ ي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُ هُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ ﴿١٢٤﴾ قَالَ رَ بِّ لِمَ حَشَرْ تَنِي أَعْمَىٰ وَقَدْ كُنتُ بَصِيرً ا قَالَ كَذَٰلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا ۖ وَكَذَٰلِكَ الْيَوْمَ تُنسَى «و من اعرض عن ذكري فان له معيشة ضنكا و نحشره يوم القيامة اعمي قال رب لم حشرتني اعمي و قد كنت بصيراً، قال كذلك اتتك آياتنا فنسيتها و كذلك اليوم تنسي»/و اگر از اهل غفلت و اعراض از آن سرور باشي، جاي تأسف است. خداي عزوجل فرموده: «و هر كس از ذكر من اعراض كند، همانا براي او معيشت تنگي خواهد بود و روز قيامت، او را نابينا محشور خواهيم ساخت. [در آن حال] گويد: پروردگارا! چرا نابينايم محشور فرمودي، در حالي كه من در دنيا بينا بودم؟! [خداوند] فرمايد: اين چنين آيات ما بر تو رسيد، پس تو آنها را از ياد بردي و غفلت كردي، و همين طور امروز تو فراموش ميشوي».
◀️در حديث آمده است كه منظور از آيات، در آيه شريفه سوره طه، ائمه معصومين عليهم السلام هستند.
◀️امام صادق عليه السلام فرموده اند:
الايات الائمة عليه السلام. مراد از آيات، ائمه عليهم السلام هستند.
◀️اگر كسي امامان خود را در دنيا فراموش كند، روز قيامت خودش از ياد ميرود و نابينا محشور ميشود.
◀️ صاحب مكيال در ادامه ميفرمايند: كدام سختي و تنگي، از تاريكي غفلت و ناداني بدتر است؟ و كدام حسرت، از كوري روز قيامت بزرگتر؟! و كدام بيم دهنده و وحشت، از آن پشيماني زشت و كوبنده تر؟ چه مصيبت بزرگ و دردناكي!! پس شتاب كن، شتاب براي خلاصي خودت و آزاد سازي گردنت.
◀️براي رهايي از اين ندامت و مصيبت دنيوي و اخروي، چه راهي وجود دارد؟ چگونه ميتوان از «معيشت ضنك» در دنيا و كوري قيامت نجات يافت؟
◀️مرحوم صاحب مكيال خود توصيه ميكنند كه: و اين حاصل نمي گردد مگر با ياد مولايت، تا در دنيا و آخرت، دستت را بگيرد، كه خداي تبارك و تعالي شأنه ميفرمايد: يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ
روزي كه هر مردمي را با امامشان ميخوانيم فكن – وقفك الله تعالي – ممن يذكر امامه ليذكره. پس تو – كه خداي تعالي توفيقت دهد – در زمره كساني باش كه امام خود را ياد ميكنند، تا او هم تو را ياد كند.
◀️تنها راه نجات از هلاكت، تمسك به عنايت امام زمان عليه السلام است. اگر شيعه، به داشتن چنين ملجأ و پناهگاهي افتخار ميكند، چرا به سراغ آن نمي رود؟!
◀️ پس بايد دست به دستان مبارك آن حضرت داد تا انسان را در دنيا و آخرت نجات دهد و او را در روز قيامت در زمره پيروان خويش قرار دهد.
◀️اما متأسفانه نه تنها جاهلان نسبت به امامت، بلكه حتي كساني كه نسبت به اهميت اين موضوع آگاهي دارند، باز هم در حد شايان توجه، از مولاي خويش ياد نمي كنند. كوتاهي آنها در انجام وظيفه خويش، سبب محروميت عده ديگري از آشنايي با امام عليه السلام شده است و اين امر ياد امام عليه السلام را در جامعه، به تدريج محو ميسازد.
📚 #غربت_امام_عصر
✍محمد بنی هاشمی
نماهنگ عزیز زهرا بقیه الله کجایی آقا_۲۰۲۲_۰۱_۲۵_۱۳_۰۶_۵۹_۱۹۶.mp3
3.93M
🌾عزیز زهرا
🌾بقیة الله
🌾کجایی آقا؟!
#مجتبی_رمضانی
🥀غربت حضرت ولی عصر عجل الله فرجه🥀
🌾مردن ياد امام عليه السلام
◀️امام جواد عليه السلام در حديثي ضمن معرفي جانشينان خويش به مسئله «موت ذكر» امام زمان عليه السلام در زمان غيبت اشاره كرده اند:
امام بعد از من، پسرم علي است. امر او، امر من است. و سخن او، سخن من، و اطاعت از او اطاعت از من است. و امام پس از او پسرش حسن است. امر او امر پدرش، و سخن او سخن پدرش، و اطاعت از او اطاعت از پدرش ميباشد. سپس سكوت فرمود.
◀️عرض كردم: اي پسر رسول خدا! پس امام بعد از حسن كيست؟ حضرت گريه شديدي كردند، سپس فرمودند:
ان من بعد الحسن ابنه القائم بالحق المنتظر. فقلت له: يابن رسول الله لم سمي القائم؟ قال عليه السلام: لانه يقوم بعد موت ذكره و ارتداد اكثر القائلين بامامته. بعد از حسن پسرش، قائم به حق، و همان شخصي است كه انتظار او را ميكشند. عرضه داشتم: اي پسر رسول خدا! چرا ايشان «قائم» ناميده شده اند؟ فرمودند: زيرا او زماني قيام ميكند كه يادش مرده است، و اكثر معتقدين به امامت وي، از عقيده خود بازگشته اند.
◀️مردن و از بين رفتن ذكر امام عليه السلام چگونه است؟ هر نعمتي اگر متناسب با ويژگيها و ارزش خود، در ظرف و زمينه+ مناسب و شايسته از او ياد نشود، در حقيقت ذكرش مرده است. با مروري بر مسئله «ذكر» درباره صفت «پدر دلسوز» و «مادر نيكوكار» ديديم كه چگونه در ذكر امام زمان عليه السلام از اين جهت كوتاهي ميشود. و عده بسيار بسيار اندك هم آن چنان كه بايد – از مولاي خويش ياد نمي كنند.
💠از طرفي اقليت شيعه نيز، در حد عميق و شايسته آن، از اوصاف امامشان آگاهي ندارند و لذا حقوق ايشان را درست نمي شناسند.
◀️از طرف ديگر، اكثريت مردم روي زمين هم اصلاً امام شناس نيستند، تا بخواهند به زنده نگه داشتن ذكر
ايشان بپردازند. پس به راست ميتوان گفت كه ذكر امام عليه السلام در دنياي امروز مرده است.
◀️چقدر مرتكب كوتاه بيني شده ايم، اگر برگزاري چند مراسم مربوط به نيمه شعبان و اندكي چراغاني و پوستر و... را دليل بر زنده بودن يادشان در روي زمين بدانيم. ياد امام عليه السلام بايد متناسب با مقام و منزلت ايشان و زمينهها و مناسبتهاي مختلف با همه انواع و اقسامش باشد.
◀️در غير اين صورت، هر عقل سليمي چنين مولايي را «از ياد رفته و غريب» ميداند.
◀️به هر حال نبايد بپنداريم كه «موت ذكر» امام زمان عليه السلام، به اين است كه هيچ كس تولد ايشان را جشن نگيرد و به ياد ايشان نقل و شيريني پخش نكند. البته هيچ كس ترديد ندارد كه برپايي همين مراسم و مجالس – گر چه يك بار در سال – لازم است، ولي كيست كه درباره اوج مقام و فضائل حضرت بقية الله ارواحنا فداه، اندكي از بسيار بداند و با قطره اي از درياي حقوق حضرتش – كه بر عهده ماست –آشنا باشد، آن گاه اين مجالس يك بار در سال را براي تذكر و يادآوري نسبت به حضرتش كافي بداند؟
◀️بايد با ديد عميق و وسيع تر به مسئله نگريست. بايد ديد اعتقاد صحيح نسبت به امام زمان عليه السلام در كل جامعه به چه صورت است.
◀️متفكران و انديشمندان در اين باره چه اندازه روشن هستند؟ و چقدر در زمينه معرفي اشان تلاش ميكنند؟ با چه دقت نظر و عمقي، به مسئله مهدويت توجه ميشود؟ براي معرفي صحيح امام عليه السلام چه تعداد جزوه و كتاب و نشريه منتشر ميشود؟ چند درصد از كساني كه نيمه شعبان در جشن ميلاد آن حضرت شركت ميكنند، با وظايف خود نسبت به ايشان آشنا هستند؟ دوستداران حضرت بقية الله ارواحنا فداه، تا چه اندازه براي تربيت نسلي مهدوي و منتظر حضرتش ميكوشند؟ براي آشنا ساختن جهانيان – كه همه، رعيت حجت خدا هستند و بر سر خوان احسان او نشسته اند – با ولي نعمت خود چه كارهايي صورت گرفته است.
◀️اگر همه اينها در حد مناسب و شايسته اي وجود داشته باشد، ياد حضرتش در جامعه زنده ميماند. ولي متأسفانه فرمايش امام جواد عليه السلام در حق حضرت مهدي عليه السلام صادق است. همين غربت جانسوز، قلب امام جواد و ديگر ائمه عليهم السلام را به درد آورده، و چشهايشان را اشكبار كرده است.
💔خدايا به غربت آن محبوب پنهان رحم كن و هر چه زودتر، جهان را به ظهورش نوراني بگردان...
📚 #غربت_امام_عصر
✍محمد بنی هاشمی
تقویم نجومی اسلامی
✴️ دوشنبه
☀️ 11 بهمن / دلو 1400
🌙28 جمادی الثانی 1443
❄️31 ژانویه 2022
🕌 مناسبت های دینی و اسلامی.
🕋 طواف دادن پیامبر صلی الله علیه و آله دور کعبه توسط عبد المطلب و سپردن او به دایه (حلیمه سعدیه سلام الله علیها) برای طی کردن دوران شیرخواری در طفولیت.
🌙⭐️ امور دینی و اسلامی.
❇️امروز برای امور زیر مناسب است:
✅ درختکاری.
✅ دیدار با منشیان و روسا.
✅ نوشیدن دارو.
✅ و بحث و مناظره خوب است.
🤕 مریض مراقبت بیشتری نیاز دارد.(منظوری مریضی است که امروز مریض شود).
🚘سفر : مسافرت مکروه است اگر ضروری است همراه صدقه باشد.
👶 زایمان خوب و نوزادش زیبا رو و روزی دار و محبوب و دوست داشتنی و صدقه و عقیقه برایش لازم است.ان شاءالله.
🔭 احکام و اختیارات نجومی.
🌓 امروز قمر تا ظهر در برج جدی و از نظر نجومی مناسب برای امور زیر است:
✳️ از شیر گرفتن کودک.
✳️ درو و برداشت محصول.
✳️ کندن چاه و کانال.
✳️ تشکیل شرکت و امور شراکتی.
✳️ وام و قرض دادن و گرفتن.
✳️ امور زراعی و کشاورزی.
✳️ شکار و صید و دام گذاری.
✳️ آغاز درمان و معالجات.
✳️ و انواع جراحی ها خوب است.
👩❤️👨 مباشرت و مجامعت امشب:شب سه شنبه، فرزند ممکن است مواجب بگیر ستمگران شود.
💇♂ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، خوب نیست.
🔴 #خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، موجب قوت دل می شود.
🔵 دوشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.
👕 دوشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود.
✴️️ وقت #استخاره در روز دوشنبه: از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
❇️️ ذکر روز دوشنبه : یا قاضی الحاجات ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۱۲۹ مرتبه #یا لطیف که موجب یافتن مال کثیر میگردد.
💠 ️روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_حسن_علیه_السلام و #امام_حسین_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
😴تعبیر خواب
شب سه شنبه اگر کسی خواب ببیند تعبیرش از آیه ی29 سوره مبارکه " عنکبوت" است.
قال رب انصرنی علی القوم المفسدین...
و از مفهوم آن استفاده می شود که خواب بیننده مامور شود به اصلاح گروهی که اگر با آنها جنگ و ستیز کند پیروز شود و همه احوالات او شاید نیک گردد. ان شاءالله و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید .
🌸زندگیتون مهدوی🌸
📚 منبع مطالب ما
تقویم همسران:نوشته ی حبیب الله تقیان
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
میلادی: Monday - 31 January 2022
قمری: الإثنين، 28 جماد ثاني 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹تحویل حضرت محمد صلی الله علیه و آله به حضرت حلیمه سلام الله علیها
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️2 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
▪️4 روز تا شهادت امام هادی علیه السلام
▪️11 روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما اسلام
▪️14 روز تا ولادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
✅ با ما همراه شوید...
🗒 امروز #دوشنبه
✅ امروز متعلق است به:
💚امام حسن(ع) و امام حسین(ع)💚
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
دعای روز دوشنبه
🌹بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ،🌹
الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى لَمْ يُشْهِدْ أَحَداً حِينَ فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ، وَلَا اتَّخَذَ مُعِيناً حِينَ بَرَأَ النَّسَمَات ، لَمْ يُشَارَكْ فِى الْإِلٰهِيَّةِ، وَلَمْ يُظاهَرْ فِى الْوَحْدَانِيَّةِ، كَلَّتِ الأَلْسُنُ عَنْ غَايَةِ صِفَتِهِ، وَالْعُقُولُ عَنْ كُنْهِ مَعْرِفَتِهِ، وَتَوَاضَعَتِ الْجَبابِرَةُ لِهَيْبَتِهِ، وَعَنَتِ الْوُجُوهُ لِخَشْيَتِهِ، وَانْقَادَ كُلُّ عَظِيمٍ لِعَظَمَتِهِ، فَلَكَ الْحَمْدُ مُتَواتِراً مُتَّسِقاً، وَمُتَوالِياً مُسْتَوْسِقاً وَصَلَوَاتُهُ عَلَىٰ رَسُو لِهِ أَبَداً، وَسَلامُهُ دَائِماً سَرْمَداً،
🌹اللّٰهُمَّ اجْعَلْ أَوَّلَ يَوْمِى هٰذَا صَلاحاً، وَأَوْسَطَهُ فَلاحاً، وَآخِرَهُ نَجَاحاً؛ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ يَوْمٍ أَوَّلُهُ فَزَعٌ، وَأَوْسَطُهُ جَزَعٌ، وَآخِرُهُ وَجَعٌ . اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْتَغْفِرُكَ لِكُلِّ نَذْرٍ نَذَرْتُهُ، وَكُلِّ وَعْدٍ وَعَدْتُهُ، وَكُلِّ عَهْدِ عَاهَدْتُهُ ثُمَّ لَمْ أَفِ بِهِ
🌹وَأَسْأَلُكَ فِى مَظَالِمِ عِبَادِكَ عِنْدِى، فَأَيُّما عَبْدٍ مِنْ عَبِيدِكَ أَوْ أَمَةٍ مِنْ إِمَائِكَ، كَانَتْ لَهُ قِبَلِى مَظْلِمَةٌ ظَلَمْتُهَا إِيَّاهُ، فِى نَفْسِهِ، أَوْ فِى عِرْضِهِ، أَوْ فِى مَالِهِ، أَوْ فِى أَهْلِهِ وَ وَلَدِهِ، أَوْ غِيبَةٌ اغْتَبْتُهُ بِهَا، أَوْ تَحَامُلٌ عَلَيْهِ بِمَيْلٍ أَوْ هَوَىً، أَوْ أَنَفَةٍ أَوْ حَمِيَّةٍ أَوْ رِيَاءٍ أَوْ عَصَبِيَّةٍ، غَائِباً كَانَ أَوْ شَاهِداً، وَ حَيّاً كَانَ أَوْ مَيِّتاً، فَقَصُرَتْ يَدِى، وَضَاقَ وُسْعِى عَنْ رَدِّهَا إِلَيْهِ وَالتَّحَلُّلِ مِنْهُ؛ فَأَسْأَلُكَ يَا مَنْ يَمْلِكُ الْحَاجَاتِ، وَهِىَ مُسْتَجِيبَةٌ لِمَشِيَّتِهِ، وَمُسْرِعَةٌ إِلَىٰ إِرادَتِهِ، أَنْ تُصَلِّىَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، وَأَنْ تُرْضِيَهُ عَنِّى بِمَا شِئْتَ، وَتَهَبَ لِى مِنْ عِنْدِكَ رَحْمَةً، إِنَّهُ لَاتَنْقُصُكَ الْمَغْفِرَةُ، وَلَا تَضُرُّكَ الْمَوْهِبَةُ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ،
☘☘☘☘☘☘☘☘☘
#زیارت_امام_حسن(ع) در روز دوشنبه🍀🍀🍀🍀🍀
🌹السلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِینَ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا حَبِیبَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا صِفْوَةَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا أَمِینَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللَّهِ
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا نُورَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا صِرَاطَ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَیَانَ حُکْمِ اللَّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا نَاصِرَ دِینِ اللَّهِ ا
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَاالسَّیِّدُ الزَّکِیُّ السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْبَرُّ الْوَفِیُ السَّلاَمُ عَلَیْک َأَیُّهَاالْقَائِمُ الْأَمِینُ السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَالِمُ بِالتَّأْوِیلِ
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْهَادِی الْمَهْدِیُ السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الطَّاهِرُ الزَّکِیُ السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا التَّقِیُّ النَّقِیُّ السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْحَقُّ الْحَقِیقُ
🌹السَّلاَمُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الشَّهِیدُ الصِّدِّیقُ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ.(مفاتیح الجنان)
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
#زیارت_امام_حسین_(ع)_در_روز_دوشنبه
🌹السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ،
🌹 السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ،
🌹 السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ سَيِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِينَ، أَشْهَدُ أَنَّكَ أَقَمْتَ الصَّلاَةَ، وَآتَيْتَ الزَّكَاةَ، وَأَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ، وَنَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَعَبَدْتَ اللّٰهَ مُخْلِصاً، وَجَاهَدْتَ فِى اللّٰهِ حَقَّ جِهادِهِ حَتَّىٰ أَتَاكَ الْيَقِينُ، فَعَلَيْكَ
🌹السَّلامُ مِنِّى مَا بَقِيتُ وَبَقِىَ اللَّيْلُ وَالنَّهَارُ، وَعَلَىٰ آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ؛
🌹أَنَا يَا مَوْلَاىَ مَوْلىً لَكَ وَ لِآلِ بَيْتِكَ، سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَكُمْ، وَحَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكُمْ، مُؤْمِنٌ بِسِرِّكُمْ وَجَهْرِكُمْ، وَظَاهِرِكُمْ وَبَاطِنِكُمْ، لَعَنَ اللّٰهُ أَعْداءَكُمْ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ، وَأَنَا أَبْرَأُ إِلَى اللّٰهِ تَعالىٰ مِنْهُمْ، يَا مَوْلَاىَ يَا أَبا مُحَمَّدٍ، يَا مَوْلَاىَ يَا أَبا عَبْدِاللّٰهِ، هٰذا يَوْمُ الإِثْنَيْنِ وَهُوَ يَوْمُكُما وَبِاسْمِكُما وَأَنَا فِيهِ ضَيْفُكُما، فَأَضِيفانِى وَأَحْسِنا ضِيَافَتِى، فَنِعْمَ مَنِ اسْتُضِيفَ بِهِ أَنْتُمَا، وَأَنَا فِيهِ مِنْ جِوارِكُما فَأَجِيرانِى، فَإِنَّكُمَا مَأمُورانِ بِالضِّيافَةِ وَالْإِجارَةِ، فَصَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكُمَا وَآلِكُمَا الطَّيِّبِينَ.
☘☘☘☘☘☘☘☘☘
احکام امر به معروف ۵.mp3
2.91M
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع:
#احکام_امربهمعروف_و_نهیازمنکر
✅ شرایط امر به معروف و نهی از منکر عبارتند از:
۱. علم به معروف و منکر؛
۲. احتمال تأثیر؛
۳. اصرار بر گناه؛
۴. نداشتن مفسده؛
✅ شرط چهارم امر به معروف و نهی از منکر، نداشتن مفسده است؛ یعنی باید امر و نهی مفسدهای نداشته باشد، بدین ترتیب اگر امر و نهی موجب شود به شخص امر و نهی کننده و یا به مسلمان دیگر مفسدهای از قبیل ضرر جانی و یا آبرویی و یا مالی برسد، در این جا امر و نهی واجب نیست؛ البته مكلف موظف است ملاحظهی اهمیت را بکند یعنی باید در تمام معروف و منکرها بین مفسدهی امر و نهی و مفسدهی ترک امر و نهی مقایسه کند و سپس به آنچه مهمتر است، عمل نماید.
✅ کسی که میترسد در صورت اقدام به امر به معروف و نهی از منکر در مورد کسی که دارای نفوذ و موقعیت اجتماعی خاصی است، از ناحیه ی او ضرر قابل توجهی ببیند، واجب نیست او را امر و نهی کند به شرطی که منشأ ترسش، عقلایی باشد؛ ولی سزاوار نیست کسی به صرف ملاحظهی مقام کسی که واجب را ترک کرده و یا مرتکب فعل حرام شده و یا به صرف احتمال وارد شدن ضرر کمی از طرف او، تذکر و موعظه به برادر مؤمن خود را ترک کند به هر حال رعایت اهم و مهم لازم است.
📚 رسالهی آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:«ازدواج ام کلثوم (س)»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١١/١١
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما فردا ٢٩ جمادیالثانی، طبق نظر برخی از مورخین سالروز رحلت حضرت ام کلثوم (س) فرزند چهارم امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) است، که متأسفانه در منابع شیعه و اهل سنت گزارشات اندکی در رابطه با ایشان آمده، و همان گزارشات نیز نوعاً از لحاظ سندیت دارای ضعف، تناقض و مشکل اساسی است! تا جایی که برخی از محققین، وجود دختری بهنام «ام کلثوم» را برای حضرت زهرا (س) نفی نموده و «ام کلثوم» را یکی از القاب و اسامی حضرت زینب (س) دانستهاند! اما به هر حال در همین گزارشات اندک و غیر قابل استناد، مهمترین نکته در رابطه با ایشان که مورد اختلاف بسیاری از علمای شیعه و سنی میباشد، موضوع ازدواج حضرت ام کلثوم (س) با خلیفهی دوم است؛ که انشاالله در سخن امروز، این موضوع را مورد نقد و بررسی قرار میدهیم؛
✍️ در بین عزیزان اهل سنت، مشهور است که امیرالمؤمنین (ع)، دختر خود «امّ کلثوم» را به ازدواج خلیفه دوم، عمر بن خطاّب، در آوردهاند و آنها این ازدواج را نشانگر دوستی و روابط حسنه میان حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) با خلیفه دوم قلمداد کرده و این موضوع را نشانهی تأیید عمر بن خطاب توسط اهلبیت عصمت و طهارت (ع) میدانند! و در برابر آن علمای شیعه این ازدواج را به این صورت نپذیرفته و قبول ندارند!
اما قبل از هر گونه بررسی موضوع، این سؤال مطرح میشود که:
❓آیا اگر این ازدواج هم صحت داشته باشد، نشانهی برتری و فضیلت خلیفه دوم و تأیید وی از جانب اهلبیت (ع) است؟!
✅ در جواب به این پرسش، به آیه ٧٨ سوره هود اشاره مینمائیم که خداوند متعال میفرماید: «و قوم لوط، كه سابقهى كارهاى زشت (با مردان) داشتند، به سرعت به سراغ او آمدند؛ (و حضرت لوط، براى جلوگيرى از تعرّض آنها به میهمانانش، با اشاره به دخترانِ خود، به آنان) گفت: اى قوم من! اينها دختران منند، (كه مىتوانيد با آنان ازدواج كنيد) آنها براى شما پاکترند! پس از خدا پروا كنيد (و دست به گناه نزنيد) و مرا در پيش ميهمانانم رسوا مسازيد، آيا در (ميان) شما يك نفر رشيد وجود ندارد؟ (كه بجاى کار زشت با مردان، با یکی از دختران من ازدواج کند؟)»: «...قَالَ يَا قَوْمِ هَٰؤُلَاءِ بَنَاتِی هُنَّ أَطْهَرُ لَكُمْ...»
حالا نکته مهم این است که اگر یکی از این افراد گناهکار، با دختر حضرت لوط ازدواج میکرد، این موضوع نشانهی فضیلت و تأیید او از جانب آن پیامبر الهی بود؟!
⬅️ و یا ازدواج فرعون با حضرت آسیه که طبق روایات اسلامی یکی از زنان بهشتی است و خداوند در آیه ١١ سوره تحریم، او را بهعنوان الگوی بشر مثال زده است: «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ...»، نشانهی فضیلت و بهشتی بودن فرعون است؟! در حالیکه قرآن کریم در جهنمی بودن فرعون صراحت کامل دارد: « «یقْدُمُ قَوْمَهُ یوْمَ الْقِیمَةِ فَأَوْرَدَهُمُ النَّارَ...»؛ «قضاوت با شما... »
✍️ و اما در بررسی اصل وجود این ازدواج ابتدا به سراغ کتب عزیزان اهل سنت میرویم و نکاتی را عرض میکنیم:
✅ موضوع ازدواج خلیفه دوم با حضرت ام کلثوم (س) در هیچ یک از «صحاح سته» که معتبرترین کتب اهل سنت است نیامده و فقط در برخی از منابع تاریخی و روایی اهل سنّت، مانند: «طبقات» ابن سعد و «المستدرک» حاکم نیشابوری، مطرح شده که در این کتب نیز به دو دلیل این موضوع قابل استناد نمیباشد:
1️⃣ براساس مبانی رجالی اهل سنّت، هیچ یک از راویان این روایت، اعتبار لازم را ندارند؛ لذا این موضوع به لحاظ سندی فاقد اعتبار و ارزش میباشد!
2️⃣ صرف نظر از ضعف سندی، این روایت به لحاظ دلالت و معنی نیز دچار تعارض، چندگانگی و تشویش در نقل می باشد! به گونهای که برخی از نقلها، برخی دیگر را تکذیب مینمایند! به عنوان مثال، در برخی نقلها این گونه آمده است که وقتی عمر به خواستگاری امّ کلثوم آمد، امیرالمؤمنین (ع)، مسئله کوچکی سنّ ام کلثوم را مطرح نمودند؛ و در برخی از نقلها آمده است که حضرت فرمودند: «من او را برای فرزندان برادرم جعفر بن ابی طالب نگه داشتهام» و در نقل دیگری آمده که حضرت بدون درنگ دختر خردسال خود را نزد خلیفه دوم فرستادند تا او را نگاه کند و بپسندد!!!
✍️ اما در بین عالمان شیعه در این مورد چند دیدگاه وجود دارد:
1️⃣ بیشتر علماء اعتقاد دارند که اصلاً موضوع ازدواج از اساس کذب است! به نحوی که آقا بزرگ تهرانی در کتاب ارزشمند «الذریعه» چندین کتاب مستقل را که در ردّ این ازدواج نوشته شده، نام میبرد؛ و شیخ مفید در «المسائلالسريه» (ص۸۶) در اینباره مینویسد: حدیث وارده در باب تزویج امکلثوم ثابت نیست و زبیر بن بکار که آن را روایت کرده، فردی متهم و دشمن امیرمؤمنان(ع) بوده است! 👇👇👇
2️⃣ عدهی دیگری از علمای شیعه اعتقاد دارند این ازدواج صورت گرفته؛ ولی از روی تهدید و اکراه و اجبار! و البته از آنجا که ام کلثوم کوچک بوده، خلیفه دوم قبل از رشيده شدن ایشان و وقوع زفاف کشته شده و امیرالمؤمنین (ع) وی را به خانه خود برگرداندند؛ که به برخی از این روایات اشاره مینمائیم:
⬅️ کلینی (ره) در اصول کافی، ج۵، ص۳۴۶، حدیثی از امام صادق (ع) بدین مضمون نقل مینماید: «هنگامی که عمر [از اُم کلثوم] نزد حضرت علی (ع) خواستگاری نمود، حضرت در پاسخ او فرمودند: او کم سنّ و سال است (و نپذیرفتند) پس عمر با عباس (عموی حضرت) ملاقات کرد و گفت: آیا در من عیبی هست؟ عباس گفت: مگر چه شده؟ عمر گفت: به خواستگاری دختر برادرزادهات رفتم؛ ولی او پاسخ منفی به من داد! به خداوند سوگند! چاه زمزم را پُر میکنم و همهی نشانههای بزرگی و کرامت شما خاندان را از بین خواهم برد و هر آینه دو شاهد برای علی اقامه کرده، به اتّهام سرقت، دست راست علی را قطع خواهم نمود! پس عباس نزد امیرالمؤمنین (ع) رفت و ایشان را [از تهدیدهای عمر] آگاه ساخت و درخواست نمود تا امر [این ازدواج] را به او واگذار نمایند! پس حضرت علی (ع) نیز (برای جلوگیری از درگیری با خلیفه دوم) مسئله ازدواج ام کلثوم را به عموی خود عباس سپردند!»
⬅️ سید مرتضی (ره) نیز در رسائل، ج۳، ص۱۴۹، همین موضوع را نقل کرده که ازدواج ام کلثوم (س) با زورگویی و تهدید خلیفه دوم صورت گرفته است!
⬅️ ابن شهرآشوب در کتاب المناقب، ج۳، ص۱۸۹، این موضوع را تأیید میکند که بالاخره عقد صورت گرفته اما چون ام کلثوم (س) کوچک بوده، خلیفه دوم قبل از رشيده شدن او و وقوع زفاف کشته شده است! و البته رزقانی مالکی از علمای اهل سنت نیز این موضوع را تصدیق نموده است؛ (شرح المواهب اللدنیّة، ج٧، ص٩)
3️⃣ اما عدهی دیگری از علمای شيعه و اهلسنت با پذيرش اصل این ازدواج، نكته ديگرى را مطرح كردهاند كه اصلاً «امّكلثوم» همسر خلیفه دوم، دختر امير مؤمنان (ع) و حضرت زهرا (س) نبوده؛ بلكه دختر ابوبكر و خواهر محمد بن ابیبکر بوده که به واسطه ازدواج حضرت علی (ع) با اسماء بنت عميس بعد از مرگ ابوبکر، این دو فرزند کوچک او در خانه امیرالمؤمنین (ع) بزرگ شدهاند، لذا برخی از مورخین در نسب «امکلثوم» اشتباه کرده و او را «بنت علی» نامیدهاند!
از جمله علمای اهلسنت، يحيى بن شرف نووى، مهمترين شارح صحيح مسلم در كتاب «تهذيب الأسماء» اين مطلب را نقل كرده و در علمای شیعه نیز آيتالله مرعشى نجفى (ره) در «شرح احقاق الحق» به اين مطلب تصريح كردهاند و این موضوع را از اشتباهات بزرگ تاریخی خوانده و شواهد متعددی بر نفی تزویج حضرت ام کلثوم دختر اصلی امیرالمؤمنین با خلیفه دوم آوردهاند؛ از جمله اینکه بين مورخين سنی، مسلّم است که ام کلثوم که زوجه عمر بوده، در زمان امام حسن (ع) در مدينه با پسرش زيدبن عمر از دنيا رفته و حضرت بر آنها نماز ميت خواندهاند؛ در حالی که طبق روایات متعدد حضرت ام کلثوم بنت امیرالمؤمنین (ع) در کربلا حضور داشته و پس از حوادث کربلا و بازگشت از اسارت یکی از راویان حماسه حسینی بودهاند!
✍️ آنچه گذشت تمام مطلبی است که درباره ازدواج حضرت ام کلثوم (س) در روایات شیعه و سنی آمده و مانند همیشه، قضاوت را به شما واگذار مینمائیم!