🏴 #السلام_علیک_یا_اباعبدالله
سلام میدهم از راه دور در شب جمعه
سلام بر حرم تو؛ سلام بر شب جمعه
به سمت صحن و سرای تو ایستادهام آقا
سلام میدهمت با دو چشم تر؛ شب جمعه
▪️حضرت امام صادق علیهالسلام فرمود:
مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ الْخَیْرَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَیْنِ علیه السلام وَ حُبَّ زِیَارَتِهِ
«هر کسی که خداوند خیرش را بخواهد، محبت امام حسین علیهالسلام و شوق زیارتش را در دل او میاندازد.»
📚کامل الزیارات، ص 142
#امام_حسین ع #زیارت #شب_جمعه #کربلا
@zanjani_net
💠۲۷ محرم الحرام؛ وفات آیت الله ملا علی کنی سال ۱۳۰۶ه.ق، مدفون حرم حضرت عبدالعظیم (ع)
✅ارجاع به میرزای شیرازی
آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
🔹حاج ملّا علی کنی رساله نداشت و وقتی دیگران به وی مراجعه میکردند، به میرزای شیرازی ارجاع میداد. با اینکه وی با نظر نورچشمی به میرزا نگاه میکرد و در جلسات میگفت که میرزا شاگردِ شاگردِ من بود! این را آقای حاج میرزا فخرالدین جزایری نقل میکرد. با این اوصاف در جلسات رسمی وقتی از حاج ملّا علی رساله میخواستند، به میرزا ارجاع میداد و میفرمود: باید عظمت سامرا محفوظ بماند.
▪️منبع:جرعهای از دریا، ج۳، ص ۳۰۶
#پوستر
#ملا_علی_کنی
----
مرکز فقهی امام محمدباقر علیهالسلام
@mfeqhi
بسم الله
🔵گونه شناسی ترفندهای رسانه ای معاویه در جنگ #صفین
#معاویه سپاهیان علی علیهالسلام را دستهبندی کرده بود و برای فریب هر دسته از آنان از یک #ترفند_رسانهای خاص استفاده کرد. دستههای مختلف سپاهیان علی وترفند رسانهای معاویه برای #فریب هر یک از آن دستهها به این شرح است:
1️⃣سوء استفاده از قرآن روی نیزه برای فریب قاریان کوفه
بخش مهمی از سپاه امیرالمؤمنین را #قاریان_کوفه تشکیل میدادند که حساسیت خاصی بر روی قرآن داشتند. افزون بر این گروه به طور کلی مسلمانان به قرآن حسّاس بودند. معاویه برای فریب همه سپاه بویژه قاریان کوفه که خود را حامل و حافظ قرآن میدانستند از این ترفند استفاده کرد.
2️⃣برجسته کردن دنیا و دنیاگرایی برای افراد عادی سپاه
برای فریب افراد عادی سپاه که نگاه استراتژیک و فرامنطقهای ندارند، دغدغههای مادی را برجسته کردند. شبهنگام، صدای آوازی از سوی سپاه معاویه میآمد که شعری را به این مضمون میخواند: لهیب جنگ تمام حافظان را به کام خود کشیده! نه ما مرتد و مشرک هستیم و نه شما! اگر این پیشنهاد را بپذیرید موجب صلح و زندگی خواهد شد و اگر نپذیرید موجب نابودی و ...! تا کی میخواهید زحمت بدون نتیجه بکشید؟!...!
3️⃣ سوء استفاده از غیرت عربی و قبیلهای برای فریب سران قبایل که غیرت قبیلهای داشتند.
معاویه سه نفر را در سه سوی سپاه علی علیه السلام گمارده بود که صدا بزنند و بگویند: ای مردم عرب، چرا به فکر زنانتان نیستید؟ میخواهید خودتان را به کشتن بدهید تا زنانتان به دست ترکان و رومیان و فارسها بیفتد؟ ترس یک مرد عرب از اینکه ناموسش به دست ترک و ایرانی و رومی بیفتد یکی از حساسترین نقاط غیرت او است.
4️⃣سوء استفاده از مواعظ اخلاقی برای فریب افرادی که دغدغههای اخلاقی داشتند.
عبدالله پسر #عمرو_عاص را معاویه به میانه میدان فرستاد تا با ذکر فواید صلح، عراقیان را به صلح ترغیب کند(وقعة صفین: 483) عبدالله به عبادت و صلاح معروف بود ولی کسی نمیدانست همین معلم اخلاق چنان کیسهاش را از عطایای معاویه پر کرده که در موسم حج 300 شتر قربانی کرد (طبقات 4/201)
#سواد_رسانهای #عملیات_روانی
#با_معارف_نهج، شماره 109
https://eitaa.com/banahjolbalaghe
✅اعمال مستحبی ماه صفر:
✅درباره اعمال مستحبی که در ماه صفر ذکر شده، اهم آنها خواندن دعا، تلاوت قرآن، اقامه نماز و روزهداری است.
✅دعای ویژه ماه صفر نیز از محدث بزرگ مرحوم «فیض کاشانی» نقل شده که مستحب است هر روز ۱۰ مرتبه قرائت شود:
«یا شَدیدَ الْقُوی وَ یا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ»؛ ای سخت نیرو وای سخت عقوبت! ای عزیز! ای عزیز! ای عزیز! در برابر عظمت تو همه آفریدگانت خوار شدند؛ پس کفایت کن از من شر خلقت را. ای نیکو ده! ای زیباییبخش! ای نعمتبخش! ای فزونبخش! ای که معبودی جز تو نیست! منزهی تو و من از ستمکاران هستم. پس دعای او (یونس) را اجابت کردیم و از اندوه نجاتش دادیم و این چنین نجات دهیم مؤمنان را و درود خدا بر محمد و آل پاک و پاکیزهاش».
🆔 @khoddamiyan
بسم الله
🔵چرا نصیری به این نتیجه رسیده است؟
1) آنانکه نصیری را میشناسند میدانند که ذهن و روان او به عدالت حساس است و ظلم حتی اگر کم باشد او را میرنجاند و ذهنش را تحت فشار قرار میدهد. در دهه هفتاد که پرچم مبارزه با فساد اقتصادی را به دست گرفته بود و اتفاقا مورد تشویق رهبری نیز قرار گرفته بود، وقتی با فقدان اراده جدی قضائی برای برخورد بافساد اقتصادی روبرو شد، بوی ظلم او را آزرده کرد و تحت یک فشار ذهنی قرار داد. همین فشار ذهنی باعث شد که سرانجام با حالت شبهنومیدی عَلَم مبارزه با فساد را بر زمین نهَد در حالی که هنوز راههای نرفته زیادی در پیش روی او وجود داشت!
2) امروز نیز نصیری از خطاهایی که به نظر این قلم، خاستگاهش صرفاً روش اجرای قانون حجاب الزامی است (نه خود آن قانون)، به تنگ آمده است. در همین مناظره نیز خودش به وضوح نشان میدهد که از جیغ و گریه زنانی که به داخل وَنهای گشت ارشاد کشیده میشوند، دلخور است! از بیمارستان کجسلیقهای که حتی بیماران محجوب اما بدون چادر را در آن شرایط بیماری، وادار به استفاده از چادر میکند، ناراحت است!
3) به گمانم نصیری در دهه نود نیز به خاطر متألم شدن از خطاهایی که برآمده از روشهای اجرای قانون حجاب الزامی است (نه خود قانون حجاب الزامی) رنجیده و تحت فشار ذهنی قرار گرفته و در حال تکرار همان تصمیم دهه هفتاد است! و از نظام نیز میخواهد که به جای «اصلاح روشهای اجرای قانون حجاب» عَلَم قانون حجاب الزامی را بر زمین نهد! کاش بین مشکلات ناشی از قانون الزام به حجاب و مشکلات ناشی از روشهای اجرای آن، فرق مینهاد!
#حجاب
#مناسبتی شماره 48 (حجاب الزامی)
https://eitaa.com/banahjolbalaghe
بسم الله
🔵مهدی نصیری با مغالطه "علت جعلی" در مسأله حجاب
مناظره آقای مهدی نصیری با دکتر سوزنچی درباره مناسبات حجاب و سیاست، فرصتی بود برای تجمیع و تمرکزبخشی به دیدگاهی که الزام قانونی به حجاب را غیرمفید یا مضرّ میداند. درباره این دیدگاه نقدهای زیادی وجود دارد اما بسیاری از آنها را در ذیل مغالطه «علت جعلی» (اخذ ما لیس بعلةٍ علةً) میتوان گردآوری کرد.
در مغالطه "علت جعلی"، معلولها به درستی شناخته میشود ولی در یافتن علتشان خطا رخ می دهد. آقای نصیری فهرستی از معلولهای اجتماعی را جمعآوری کرده است. وی درست میگوید که در جامعهی ما دوقطبی به وجود آمده است، درست میگوید که کیفیّت حجاب در این چهل سال افت کرده است و باور به حجاب در زن ایرانی نسبت به قدیم، ضعیف شده است و ... اما وقتی به ریشهیابی این معلولها میپردازد بدون دلیل قانعکنندهای همه این معلولها را به «الزامی بودن حجاب» مستند میکند.
این در حالی است که خود در جای دیگری از همین مناظره صریحا میگوید: «آنچه در صد سال اخیر باعث تضعیف باور حجاب شده، انتقال جامعه ما از سنت به مدرنیته و تحولات ناشی از آن است». همین سرگردانی و حیرت نصیری در بین علت تضعیف این باور، نشانه این است که در شناخت علت دچار سادهانگاری شده است.
در جای دیگری از مناظره، سرگردانیاش آشکارتر میشود و درباره اُفت حجاب در دهههای اخیر میگوید: «اگر هم علل دیگری داشته، الزام به حجاب نتوانسته است آن را رفع کند»! در اینجا دو نکته وجود دارد: نکته اول اینکه وی وجود علل دیگر را نفی نمیکند (و همین نشانه سرگردانی او در کشف علت بدحجابیهای امروزی است). نکته دوم (که البته مهمتر است) این است که گمان میکند علل دیگر بدحجابی را هم باید همین قانون الزامی بودن حجاب رفع کند!
خلاصه آنکه نصیری در مقام یافتن علت مشکلات کنونی مربوط به حجاب، نتوانسته است بین اصل «قانون الزام به حجاب» و «روش اجرای قانون» گسست افکنَد.
#حجاب
#مناسبتی شماره 47 (حجاب الزامی)
https://eitaa.com/banahjolbalaghe
به نام خدا
قابل توجه دانش پژوهان سطح 3 دوره 12
درس سمینار 2 استاد فرهمندیان امروز شنبه 29 شهریور ماه برگزار نمی گردد.
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز شنبه:
29 شهریورماه 1399
1 صفر 1442
19 (سبتمبر) 2020
🏴حدیث روز: حدیث روز : علت توصیه زیاد به تشکیل خانواده🏴
🔻پيامبراكرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
ما يَمنَعُ المُؤمِنَ أَن يَتَّخِذَ أهلاً ، لَعَلَّ اللّه َ أن يَرزُقَهُ نَسَمةً تُثقِلُ الأَرضَ بِلا إلهَ إلاَّ اللّه ُ
◻️شخص با ايمان نبايد از تشكيل #خانواده امتناع ورزد؛ [زيرا با اين اقدام] اميد مىرود خداوند فرزندانى روزىِ او گردانَد كه زمين را با «لا اله إلاّ اللّه» گرانبها سازند.
📚 كتاب من لا يحضره الفقيه: ج ۳ ص ۳۸۲ ، ح ۴۳۴۰