هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
رفع تعهد با طلا بدون معادل سازی قیمت طلا با ارز نیمایی، باجی بود که بانک مرکزی به برخی رانتخواران داده.
گندکاری بانک مرکزی و معاونت نادان ارزی آن، یکی دو تا نیست.
بارها گفته ام معاونت ارزی بانک مرکزی نیاز به شخم عمیق دارد.
@DrRezaGholami
مسئولین محترم دولت و مجلس
▪️لطفاً فرمایش رهبری که «رشد نقدینگی باید متوقف شود» را بهانهای برای کوچکتر کردن سفره مردم و کاهش حقوق و دستمزد و حذف ارز ترجیحی قرار ندهید🙏
▪️موتور خلق نقدینگی، بانکهای خصوصی هستند نه حقوق کارگر و کارمند. فقط یکی از بانکهای خصوصی نیمی از خلق پول ۶ ماهه ابتدایی سالجاری را به خود اختصاص داد.
▪️و همانطور که رهبر حکیم انقلاب بدرستی اشاره کردند همین نقدینگی در قالب تسهیلات اعطایی بانکها، عادلانه تقسیم نمیشود بلکه بخش قابل توجهی از آن نصیب شرکتهای زیرمجموعه خود آنها میشود!
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بارها گفتهایم که در شرایط فعلی اقتصاد ما، نقدینگی منجر به #تورم نمیشود، منجر به #نابرابری میشود.
لذا؛
اولا، رشد نقدینگی باید متوقف شود.
ثانیا در توزیع منابع محدودی که بانکها بناست بدهند، باید #عدالت رعایت شود.
فرمایشات امروز رهبر انقلاب، شامل این نکته ظریف بود.
@syjebraily
هدایت شده از حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبری فرمودند:
«#رشد_نقدینگی باید متوقف شود»
اما ۱۰ ماه قبل از این فرمودند:
«فلان شرکت بزرگ، که متعلّق به دولت هم هست، موادّ اوّلیّهاش هم داخلی است...قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، [یعنی] همین قیمتهای جعلی دلار که از طرف دشمن هدایت میشود، تطبیق میکند؛ چرا؟» ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
نمیشود یک جمله رهبری را شنید و جملات دیگر را نادیده گرفت
نمیشود با فروش مواد اولیه تولید به نرخ جهانی ضربدر دلار تلگرامی، هزینه های تولید را چند برابر کنیم و تولید کننده را تشنه نقدینگی کنیم
بعد بگوییم رهبری گفته رشد نقدینگی متوقف شود
#رشد_نقدینگی باید متوقف شود اما #رشد_تولید هم نباید آسیب ببیند
این کار تنها در صورتی امکان پذیر است که جلوی افزایش هزینههای تولید در اثر افزایش نرخ ارز را بگیریم تا نقدینگی خواهی تولید کاهش پیدا کند.
🖋حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از اسلام تمدّنی | ابوالفضل انصاری
✍ ا. انصاری زاده
بیایید یک بار بیانات امروز رهبری را دقیق و جمله به جمله مرور کنیم و ببینیم آیا نظرات ایشان به جریان اقتصاد اسلامی نزدیکتر است یا به جریان مقابل آنها!
اگر کسی به نتیجه دوم رسید، پس به هیچ وجه حرف اقتصاد اسلامی ها را متوجه نشده
(کلمات داخل پرانتز، از نویسنده میباشد)
۱- تأمین مالی بنگاههای کوچک و متوسط (بخوانید کوچ منابع به سمت صنایع بزرگ و با نفوذ )
۲- دههی ۹۰ دههی پیشرفت خوبی برای ما نبود
۳- فقط با پول نمیشود اقتصاد برتر جهان شد، نیروی انسانی مطلوب لازم است
۴- ناترازی آب و سوخت یک معضل اساسی برای ماست... اینکه یک شرکت خصوصی میآید و با پنلهای خورشیدی ۱۸۰۰ مگاوات برق تولید میکند، این را باید کمک کرد (رفع ناترازی با گران سازی نیست، بلکه با تولید است)
۵- حمایت و نظارت دولت لازم است، ضوابطی وجود دارد که باید رعایت شود، نظارت دولت مطلقا قابل اغماض نیست
۶- مدیریت بنگاه ها را بسپارند به خود مردم، به خود سهامداران، البته همراه با نظارت دولت (همان اقتصاد تعاونی)
۷- بعد از ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ کارهای بیقاعده ای را دیدیم انجام گرفت که بر اثر عدم نظارت دولت بود، کارهای بد و غلطی انجام گرفت، هم به منابع ارزی و ریالی ضربه خورد، هم به بنگاه ها و نتیجتاً به مردم (خصوصی سازی های بی ضابطه)
۸- نظارت دولت حتمی و لازم است، آنچیزی که ما نفی میکنیم دخالت بی ضابطه است
۹- بخش خصوصی باید مسوولیت های خودش را بشناسد، انضباط، مراعات ضوابط لازم، مراعات قانون، سلامت کار؛ که جزء وظایف اصلی اوست، باید رعایت بکند و دولت نیز باید نظارت کند (فکر میکنم برای بار دهم بود که در این سخنرانی واژه نظارت دولت را شنیدم)
۱۰- ما روی رشد نقدینگی تأکید میکنیم، یعنی رشد نقدینگی باید متوقف شود، تلاشهایی هم کرده اند که تاثیر داشته و رشد نقدینگی کم شده ( پس چرا طبق نطق صریح ایشان مبنی بر کاهش نقدینگی در برخی اوقات، بازهم تورم داشته ایم؟)
۱۱- وقتی ما در این زمینه (نقدینگی) به سیاست های انقباضی روی میآوریم، طبیعتاً منابعی که بانک ها در اختیار بنگاههای اقتصادی میگزارند محدود میشود، ما این محدودیت را چه کار کنیم که بنگاه های کوچک و متوسط که اساس کار (اقتصاد) دست اینهاست ضربه نخورند؟
باید دولت و بانک مرکزی کار را مدیریت کنند، اینجور نباشد که شرکتهای دولتی و آنها که زورشان بیشتر است بیایند سهم محدود منابعی که بانک ها میدهند را بردارند ببرند، یا اینکه شرکت های خاص ببرند، اینجا رعایت عدالت لازم است (توضیح دهم یا واضح بود؟)
۱۲- یکی از کمک هایی که دولت میتواند بکند در زمینه صادرات است، شرکتهای بزرگ دنیا کارهایی که میکنند به پشتوانه دولتهایشان میکنند، مشکلی برای آنها پیش بیاید «چه حقوقی چه مالی» دولت ها به آنها کمک میکنند (در پاسخ دوستانی که میگویند صنایع ملی داخل را جمع کنید و به جایش واردات انجام دهید)
حال خودتان قضاوت کنید این سخنان به نظرات اساتید اقتصاد اسلامی نزدیک تر بود، یا جریان اقتصادی مقابل !؟
والله اعلم..
@tahliltamadoni
در حالیکه کشور با سیاستهای انقباضی، پایینترین نرخ رشد نقدینگی در ۵۵ ماه گذشته را داشته است، نهتنها تورم همچنان در محدوده ۴۰ درصد قرار دارد بلکه با افزایش #نرخ_ارز (چه آزاد و چه نیمایی) درآمد دلاریفروشان و بورسبازان بطرز قابل توجهی در حال افرایش است.
به این گزارش از رسانه #نئولیبرال دنیای اقتصاد توجه کنید:
«افزایش نرخ دلار نیما، رشد درآمدی خوبی را برای صنایع دلاری بازار سهام رقم زد. به طوری که عمده صنایع بزرگ که درآمد آنها به قیمت دلار وابستگی بالاتری دارد، موفق شدند دی ماه خوبی را تجربه کنند.
به نظر میرسد اکنون نوبت جبران عقب ماندگی صنایع بزرگ رسیده است که از افزایش نرخ دلار استفاده کنند و بازدهی خوبی را نصیب سهامداران کنند.
برخی صنایع از جمله فولاد، طی دی ماه موفق شدهاند تا با ثبت درآمد ۴۴هزار میلیارد تومانی رشد ۴۳/۸۲درصدی درآمد را نسبت به دی ماه سال گذشته به ثبت برساند»
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پرفسور درخشان در اولین روز از چهارمین همایش ملی هجرت؛ "پیش رفته ایم"
به یکی از مسئولین طراز اول کشور گفتم بانکهای خصوصی باید حذف شوند!
گفت ما میخواستیم به یکی از بانکهای خصوصی فشار بیاوریم و آرام آرام حذفش کنیم آنقدر از همه جا فشار آمد که خدا می داند! آنوقت شما می گویید کلا بانکداری خصوصی را ملغی کنیم؟
—-
مجموعه بانکداری خصوصی کشور مثل یک اختاپوس است که هر تصمیم گیران اگر بخواهند یک پای آن را قطع کنند اولا نمی توانند ثانیا قطعا قطع کردن آن یک پا، دردی را هم دوا نمی کند.
اتفاقا اشتباه همینجاست. به جای اینکه قلب این اختاپوس نشانه رود، در حال تحریک و قوی تر کردن این هیولا هستند.
پارادایم تغییر چارچوب، به جای تغییر در چارچوب اولین تغییری است که باید در دستگاه تصمیم گیری کشور به وجود بیاید. هرچه چارچوب فاسدی مثل بانک را اصلاح کنید باعث تقویت این چارچوب خواهند شد.
به این جملات مقام معظم رهبری دقت کنید:
«مشکلات را با یک حرکت عادّی نمی شود برطرف کرد، با این حرکت معمولیِ عادّی که در کار ادارهی حکمرانی کشور هست نمیشود، یک حرکت فوقالعاده لازم است، یک حرکت جهشی لازم است، یک حرکت ابتکاری لازم است. باید نوآوری وجود داشته باشد و این کار باید انجام بگیرد. این جزو مسلّماتِ این دورهی از انقلاب است برای گام دوّم.» (مقام معظم رهبری ۱۴۰۰/۰۲/۲۱)
حقیقتا مقام معظم رهبری چطور باید بگویند که انقلابی فکر کنید و انقلابی عمل کنید؟
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
🔻روزنامه ایران: فروشندگان لوازم خانگی، کالاهای خود را در انبار نگهداری می کنند و حاضر به فروش نیستند/ میخواهند با افزایش نرخ دلار، قیمت را بالا ببرند
یکبار دیگر به موارد زیر دقت کنید:
▪️کمترین رشد نقدینگی در ۵۵ ماه اخیر را داریم
▪️اما بازهم افزایش قابل توجه قیمت کالاهایی که مواد اولیه آنها بر مبنای #نرخ_ارز قیمتگذاری میشود!
▪️عدم کنترل و نظارت بر بازار با ایده لزوم کوچک کردن دولت و اعتماد بر مکانیزم رهاسازی بازار!
🔹تا وقتی نپذیریم که ریشه تورم در کشور #افزایش_نرخ_ارز است و با سیاستهای ولشکن_رهاکن نمیتوان بازار را مدیریت کرد،
آش همین آش است و کاسه همین کاسه
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
عامل اصلی افزایش نقدینگیخواهی در اقتصاد ایران، افزایش نرخ ارز است!
هربار پس از اینکه فشارهای مختلف سیاسی، اقتصادی ورسانهای ذینفعان و دلاریفروشان منجر به افزایش نرخ ارز در کشور میشود، افزایش قیمت مواد تولید منجر به افزایش نیاز بنگاههای تولیدی به نقدینگی میگردد. در چنین وضعیتی حکومت یا باید با خلقپول و هدایت آن به سمت تولید، به حمایت از تولیدکنندگان بپردازد و یا با اتخاذ سیاستهای انقباضی، نابودی تولید داخلی را به نظاره بنشیند!
اگر بدنبال ریشههای افزایش نقدینگیخواهی در کشور میگردید، بازهم باید به سراغ عاملان افزایش نرخ ارز بروید!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
مهمترین وعده امام که محقق شد...
ما شما را به مقام انسانیت میرسانیم...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar