#یک_آیه_یک_تدبر 85
🔳 97/02/18
(✨📖✨و لا تُصلِّ عَلى أَحَدٍ مِّنهُم مَّات أَبَداً وَ لا تَقُمْ عَلى قَبرِهِإِنهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَ رَسولِهِ وَ مَاتُوا وَ هُمْ فَسِقُونَ) (84 - توبه)
⚡️بر هیچیک از آنها كه بمیرد نماز نخوان، و بر كنار قبرش (براى دعا و طلب آمرزش) نایست چرا كه آنها به خدا و رسولش كافر شدند، و در حالى كه فاسق بودند از دنیا رفتند.⚡️
💠1🌀 اگر انسان مؤمن یا اولیاالله بر یک میت نماز بخواند، قطعا در فزونی نظر رحمت خدا بر آن میت تاثیر دارد. طوریکه حضرت حق چون قصد دارد به فاسقین رحمت نکند، نبی خود را از ادای نماز به آن گروه منع میکند.
💠2🌀 اگر جایی حس کردیم فردی مقرب خداست، چه روحانی باشد چه نباشد، باید از او بخواهیم برای میت ما نماز بخواند.
💠3🌀 برای عدهای که عنوان میکنند سر قبر اموات رفتن٬ تأثیری بر برزخ آنها ندارد، این آیه به صراحت بیان میکند که دعای مومنین بر سر مزار اموات برای اموات خالی از رحمت خدا نیست.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_عارفانه 5
🔳 97/02/18
🔆 شرط ورود به بهشت خوف از خداست.
چنانچه بینی باران رحمت الهی بعد از خوف از صاعقهی او، باریدن گیرد.
🔆 پس رحمت، بعد از خوف است؛ چرا که اگر خوف نبود، رحمت هم شیرین نبود. شیرینکنندهی رحمت حق، خوف اوست. هر کس در این دنیا از او خوف کند، این خوف شیرینتر است و خدا را ارزشمند میکند؛ چون در این دنیا خوف با عقل است نه با بصر و تماشا.
💢 آن کس که در این دنیا از خدا خوف نکند، در آن دنیا خوف با عقل نیست، خوف با بصر و حساش است، که نهتنها شیرین نیست بلکه عذاب است.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
🌹 آیا دیه حلال است؟🌹
🔳 97/02/19
🖊دیه مالی است که کسی بابت جراحت یا زخمی که به بدن کسی دیگر به عمد یا سهو وارد میکند٬ باید پرداخت کند.
⛔️ این پول حلال و یک طلبِ بر حق است.
👈اما بسیاری از ما آن را حرام کردهایم. حتی در شرایطی که پول بیمه را میخواهیم از بیمه بگیریم، باز راضی نیستیم.
🔻🔺هر چند بهتر است انسان دیه را از فرد ضعیف نگیرد؛ چون فرد ضعیف ممکن است با پرداختن دیه٬ زندگی و سرمایه خودش فلج شود. اکثر ما حتی راضی نمیشویم دیه را از بیمه بگیریم و آن را در صورت عدم رضایت خود٬ به فقرا بدهیم.
↩️ همین نگرفتن دیه از بیمه باعث میشود که سرمایه شرکتهای بیمه افزایش پیدا کرده و به راحتی وسوسه به اختلاس کنند. اختلاسی که در بیمه ایران٬ چند سال با پیش رقم میلیاردی صورت گرفت.
💢ما دیهی حلالِ خدا را حرام میدانیم، ولی خداوند که میفرماید:
💫وفِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ (الذاریات 19)
🍃و در اموالشان بر فقیر سائل و محروم حقّی منظور میداشتند.
👈یعنی خداوند در مال ما حقی را برای نیازمندان مشخص کرده، ولی آن را نمیدهیم و این ندادن را حرام خوردن نمیدانیم ولی دیه را که گفته حلال است ✨و دِیَةٌ مُسَلَّمَةٌ إِلی أَهْلِهِ ( 92 نسا)✨ آن را نمیگیریم و حرام میدانیم.
⭕️ دیهای که مردم اگر دست از جهالت بردارند و از شرکتهای بیمه بگیرند و به فقرا بدهند، درد بسیاری از فقرا را درمان خواهند کرد.
◾️▪️خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو.👈ضرب المثلی که خانههای ما را ویران کرد و استقلال و آزادی عمل ما را گرفت و فهم ما را از دین با نفهمیدنمان تکمیل کرد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 57
🔳 97/02/19
✳️هر عبادتی با ثواب شروع میشود. ثواب مانند باطری است؛ بعد از اینکه موتور روشن شد دیگر نیازی به باطری نیست. اگر بعد از چند ماه نماز شب خواندن منتظر ثواب هستیم٬ یعنی حلاوت عبادت را نچشیدهایم و این یعنی در عبادت خالص نیستیم؛ چون عبادتِ خالص خودش٬ حلاوت است و انسان در خود حس نیازی به ثواب نمیکند.
کمتر کسی یک پرتقال را برای کسب ویتامین میخورد و قبل از خوردنِ پرتقال، در موردِ ویتامینهای موجود در آن مطالعه میکند. پرتقال را برای لذتش میخورند. یک انسان مؤمن هم قبل از انجام یک عبادت، به میزان ثواب آن نگاه نمیکند؛ بلکه برای کسب لذت٬ آن عبادت را بهجا میآورد.✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_آیه_یک_تدبر 86
🔳 97/02/20
(✨📖✨وآخَرُونَ مُرْجَوْنَ لِأَمْرِ اللَّهِ إِمَّا يُعَذِّبُهُمْ وَإِمَّا يَتُوبُ عَلَيْهِمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ) (106 - توبه)
⚡️و برخی دیگر (از گناهکاران) آنهایی هستند که کارشان بر مشیّت خدا موقوف است یا آنان را عذاب کنید و یا از گناهشان درگذرد، و خدا دانا و حکیم است.⚡️
⁉️شاید برای بسیاری از ما سوال باشد که خداوند با پیروان سایر ادیان چون مسیحیت و... که خداپرست هستند ولی به اسلام مشرف نشدهاند، چه خواهد کرد؟
🖌 در سورهی آلعمران، به این مضمون میفرماید کسانی که به خدا و روز قیامت ومعاد اعتقاد داشته و امر به معروف و نهی از منکر کرده و انفاق نمایند (حتی در دین غیر از اسلام باشند) خداوند فرق خاصی بین آنان و سایرین در دین خودشان قائل خواهد شد.
🖌 به استناد آیه فوق هم میتوان گفت که حساب و کتاب کسانی که بعد از ظهور اسلام، به دین اسلام گرایش پیدا نکردهاند و در ادیان خداپرستی قبل از اسلام؛ چون یهود و مسیح باقی ماندهاند، فقط به دست خداست و قضاوت در مورد این گروه که بعد از مرگشان جهنمی یا بهشتی هستند سخت است، ولی به فضل و رحمت حق شکی نیست؛ حضرت حق با آنان از فضل و رحمت خود مدارا خواهد کرد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_داستان_یک_پند 676
🔳 97/02/20
✍حاج ابراهیم 60 سال دارد و هر سال در عیدِ قربان پیش قدم شده، گوسفندی را میخرد و در کوچه خود قربانی میکند.
سپس حاج ابراهیم از اهالی کوچه برای شراکت در هزینهی خرید گوسفند و سهیم شدن در ثواب آن پرسوجو کرده تا کسانیکه تمایل دارند، در هزینهی خرید این گوسفند قربانی سهیم شده و بخشی از پول آن را بدهند.
🔹در کوچهی آقا ابراهیم بیشتر از 10 خانه نیست. آقا ابراهیم که از حال همسایههای این کوچه خبر ندارد و فقط در سرِ وقت یاد دارد در نماز جماعت حاضر شود. تا یقین کند بهشتی میشود.
🔸در انتهای کوچه، بانویی بیسرپرست است که با دو یتیم فقط با یارانه زندگی میکند. حاج ابراهیم درب خانهی همسایهها را میزند تا برای سهیم شدن در گوشت قربانی به کوچه بیایند.
🔹وقتی درب خانهی پروین خانم را میزند، همسایه دیگری میگوید: آقا ابراهیم، آنها خانه نیستند به گمان به روستا رفتهاند. در حالی که پروین خانم در خانه بود، دو فرزند یتیمش را دور خود جمع کرده بود که اگر در را زدند مبادا به سمت در بروند. چون پروین خانم پول خرید گوشت را نداشت و از ترس اینکه آبروی او نرود، در را بسته بود تا همه گمان کنند او در خانه نیست و فقر خود را پنهان و آبروی خود را محفوظ دارد.
❓❓آیا بهتر نبود این آقا ابراهیم در محل خلوتی میرفت و گوسفند خود را قربانی میکرد؟ و چون خودش میدانست توانمندان کوچه چه کسانی هستند از آنها میخواست سهیم شوند؟
🔸عید قربان باعث زندانی شدن پروین در خانهاش شد و فقط برای آقا ابراهیم، عید شد و گوشت قربانی خوردند.
🔹🔸حالا اگر کسی این موضوع را به حاج ابراهیم تذکر دهد، عصبانی شده و میگوید تو دشمن خدا هستی که میخواهی عید قربان را کمرنگ کنی. درحالیکه نمیداند خودش با جهالتش دشمن خداست. برای همین است که باید همیشه از خدا بخواهیم که ما را هدایت کند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
🌹چرا خدا فکر نمیکند؟🌹
🔳 97/02/21
🍀🔹فکر مخصوص انسان است؛ چون بین رحمان و شیطان٬ سود و زیان٬ بد و بدتر و خوب و بد قرار دارد و باید با تفکر٬ یکی را انتخاب کند.
🍀🔹فکر برگرفته از علم است٬ انسان علم را دارد ولی خدا وجودش، خود علم است و نیازی به فکری که اقتباسی از روی علم باشد ندارد.
🍀🔹فکر برای تصمیم گرفتن برای انجام کاری است؛ پس خدا تصمیم نمیگیرد بلکه اراده میکند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#مناجات 3
🔳 97/02/21
✨💎✨ ای قبله حاجات، ای سمیع الدعوات، آنان که تو را شناختند زندهگان دو دنیا و آنانکه تو را نشناختند مردگان هر دو سرای خلق هستند. آلوده کننده آسمان آبی دود کارخانهها و سوختن کورهها نیست، آلوده کنندهترین چیزها، نفسهایی هستند که بدون عشق و مهر تو در زمین نفس میکشند. نفسهای ما را از نفس ما تهی و با دم مسیحایی خود که به بنده صالح خود عیسی مسیح بخشیدی مملو و آکنده ساز.
✨💎✨ پروردگارا تو گواهی اگر از صمیم قلب به چیزی که ایمان نداشته باشم بر زبان نمیآورم، آنکه به انسان عافیت در حیات میدهد ذکر توست؛ تو فرمودی یاد من مایه آرامش بشر است و بسا خاک بر سر ما که حیات و زندگی سالم را در نبات و خوردن سیر و پیاز یافتیم. جسمی که ذره ذره وجودش در تسبیح تو باشد هرگز عزرائیل را بی اذن تو توانِ گرفتن روح از آن جسم نیست. عنایتی کن که ادامه حیات را در ذکر تو بیابم نه در خوردن نبات.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 58
🔳 97/02/21
✳️در زمان بارداری، به فرزند خود انرژی مثبت بدهید، آرزوهای خوب در مورد فرزندِ زنده در بطن خود داشته باشید، بدانید تمام این گمان و آرزوهای نیک به فضل خدا در مورد فرزندتان محقق خواهد شد.✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_آیه_یک_تدبر 87
🔳 97/02/22
(✨📖✨وقُلْ لِعِبَادِي يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطَانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ الشَّيْطَانَ كَانَ لِلْإِنْسَانِ عَدُوًّا مُبِينًا) ﴿53 - اسرا﴾
🌻و به بندگانم بگو آنچه را كه بهتر است بگويند كه شيطان، ميانشان را به هم مىزند زيرا شيطان همواره براى انسان دشمنى آشكار است.🌻
♻️ میدانیم اکثر دعواها و اختلافها از طریق زبان، شعلهور میشوند. وقتی اختلافی بین دو نفر ایجاد میشود، هرگز بار اول به سمت هم با مشت و لگد حمله نمیکنند. بلکه برای سخن گفتن با هم میروند ولی در وسط سخن، یکی از طرفین را شیطان گمراه میکند که سخن بیربطی بگوید، یا سخن منطقی را قبول نکند، یا دشنام و بد دهانی انجام دهد و از اینجا است که آیه اشاره دارد مواظب گفتار خود باشید که شیطان در شما نفوذ نکند تا از مسیر حقیقت دور شوید.
♻️ چه بسیار مشکلات و اختلافی بزرگ که با گفتمان صحیح، حل شده است و چه بسیار مشکلات کوچک که با گفتار ناصحیح و شیطانی بزرگتر شدهاند و لاینحل گشتهاند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 59
🔳 97/02/22
✳️ ای محمد (ص) کسانی که به خاطر محبت من با هم دوستی میکنند و فقط برای رضایت من تلاش میکنند، محبت بین آنها هم قطعی است و من پی در پی بر دانش آنها میافزایم. محبت من در محبت کردن شما به بینوایان و نزدیک شدن به آنهاست. بینوایانی که به اندک امور دنیوی خرسند هستند و بر گرسنگی شکیبا هستند و بر من خشم نمیگیرند. اهل دنیا، خواب و خوراک و خشم و خندهشان زیاد و خرسندیشان کم و نارضایتیشان از من زیاد است. نه عذرخواهی از کسی میکنند و نه عذرخواهی کسی را قبول میکنند، هنگام عبادت تنبلی میکنند و هنگام معصیت پر تلاش هستند. سودی به مردم ندارند و آرزوهای طولانی در سر دارند. ✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
🌹تفکیک ماهرانه نیک و بد🌹
🔳 97/02/23
🔷🔹 گویند شناخت یک چیز ممکن نیست؛ مگر آنکه ضد آن شناخته شود.
🔷🔹 مرز بین برخی رفتارها، بسیار نزدیک و این رفتارها و مفاهیم، در دل هم هستند و خوشا به حال کسی که این دو را بتواند بشناسد و از هم تفکیک کند.
🍃 بین حماقت و شجاعت: گاهی انسان کاری شجاعانه را انجام میدهد، کافی است اندکی بیشتر جلو برود و دچار حماقت شود.
مثال: کارگری در کارخانه شجاعانه از حق خود دفاع میکند ولی اگر اندکی زیادهروی و افراط کند و سبب اخراج خودش شود که حماقت محسوب میشود.
🍃 بین حیا و خجالتی بودن تفاوت است.
🍃 بین ترس و احتیا: برای شناخت ترس باید احتیاط را شناخت و برعکس.
🆔 @akhlaghmarefat
داستانها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 60
🔳 97/02/23
✳️فاطمه به مریم میگوید: «از خدا به زور بچه نخواه! اگر به زور بخواهی بچه میدهد ولی بزرگ که شد ممکن است لال باشد، بسپار به مصلحت خودش!!!»
یک نکته بسیار مهم در باب خدا شناسی این است که برخی از ما بر این باوریم که نباید چیزی را به زور از خدا بخواهیم، اگر بخواهیم خدا میدهد ولی چیز دیگری از ما میگیرد!!!
این باور و برداشت از توحید یک برداشت کاملاً سطحی و غلط است؛ چرا که خداوند را با چنین تصوری در مقام انفعال قرار میدهیم، یعنی چنین میخواهیم وانمود کنیم که خدا در برابر انسان و درخواست نیازهای او (العیاذ بالله) در رودربایستی میماند و اگر در رودربایستی بماند، حاجت ما را بر آورده میکند ولی از جای دیگری، تلافی میکند تا ما بدانیم، اشتباه کردهایم و چیزی را به اصرار از او خواستهایم. تمام افعال الهی از روی حکمت و اراده است.✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_آیه_یک_تدبر 88
🔳 97/02/24
(✨📖✨ويَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ)
( ۷ - ماعون)
⚡️و از [دادن] زكات [و وسايل و مايحتاج خانه] خوددارى مىورزند.⚡️
🔰 این آیه در سوره ماعون اشاره دارد به نمازگزارانی که در صورت مراجعه همسایه برای گرفتن ابزارآلات مانند، بیل، تیشه، ریسمان و... مانع شده و مراجعه کننده را دست خالی رها میکنند.
💦 1- در صورت مراجعه همسایه برای گرفتن ابزارآلات به طور امانی اگر این وسایل را داریم به او بدهیم و هرگز نباید نگاه کنیم که مراجعه کننده غنی است یا فقیر؟ خسیس است خودش نمیخرد یا ندارد بخرد؟ آیا ما اگر مراجعه کنیم او به ما میدهد وسیلهای یا نمیدهد؟
💦 2- از امام صادق (ع) در تفسیر این آیه سوال شد و پاسخ دادند که اگر گیرنده امانت در نگهداری امانت یا برگشت امانت سستی و قصور میکند، میتوانیم ندهیم.
⁉️ حال اگر مطمئن هستیم که همسایهای در امانت خیانت میکند و نمیخواهیم وسیلهای به او بدهیم و از ما انبردست بخواهد چه کنیم؟
♻️ در مواردی که فرد در امانت خیانت میکند، نباید پنهان کاری کرد و دروغ گفت. باید گفت: دفعه پیش فلان چیز را شکستی من شرمندهام. در این حالت هم فرد اشتباه خود را میفهمد، هم طلبکار نمیشود و هم سوءتفاهم رفع میشود. ممکن است آن لحظه ناراحت شود و قهر کند ولی بعداً وقتی مرور کند قطعا از رک گفتن ما ناراحت نخواهد شد. اگر هم ناراحت شد٬ نباید به آن ناراحتی بها دهیم؛ چون باید به اشتباه خود پی ببرد و رفتارش را اصلاح کند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_لغت_قرآنی 21
🔳 97/02/24
📖 اصهر: در لغت به بیابانی میگویند که انسان از ترس جانش نتواند شب بخوابد.
🔅 معمولا کسی را برای نماز شب بیدار میکنند که شب از خوف الهی در بالش سر گذاشته باشد چنین کسانی بعد از خواب همیشه بیدار میشوند و میخوابند و در حالت ترس همراه با حلاوتِ خاصی، شب را سحر میکنند. معمولا کسی که چنین خوفی زمان خواب نداشته باشد، بیداری عبادت شبانه، برای او ممکن نیست.
🔅 فرض کنیم صبح ساعت 6 بلیط هواپیما داریم، طبیعی است از خوفِ خواب ماندن چنین بیداری شبانه به ما دست خواهد داد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
🌹مشخصات یک حدیث معتبر🌹
🔳 97/02/25
1✨رجال: منبع حدیث و مردی که حدیثی را نقل میکند از این بُعد که دارای چه شخصیتی باشد و مورد وثوق باشد یا نه در علم حدیث بسیار مهم است.
📌مثال: احادیث ابوهریره در فقه شیعه از قابلیت روایی برخوردار نیست.
2✨سند: اینکه حدیثی از کدام کتاب نقل میشود بسیار مهم است.
📌مثال: اصول کافی در نقل حدیث به مراتب از بحارالانوار معتبرتر است.
3✨دلالت: منطقی بودن و تطبیق حدیث با آیات قرآن و احادیث معتبر دیگر. گاهی حدیث ممکن است سندش ضعیف باشد ولی از دلالت بیشتری برخوردار باشد.
4✨تواتر: اینکه یک حدیث در چند کتاب معتبر و از زبان چند رجال معتبر نقل شده باشد، اعتبار حدیث را بیشتر میکند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 61
🔳 97/02/25
✳️ خداوند اراده می کند اختیار نمی کند. اختیار برای کسی است که بین توان و ناتوانی محصور است. او هر چه بخواهد اسباب اش فراهم اوست. مانند پادشاهی که در ملک خود هر جا اراده کند حاضر می شود. خداوند تدبر می کند نه تفکر. تفکر حالت میان انتخاب بد و خوب است. تدبر، هنر و علم چیدن اسباب عالم است.✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
🌹 اسرار و مقدمات استجابت یک دعا در کلام امام صادق (ع) 🌹
🔳 97/02/26
🔆🔅در حدیثی از حضرت امام صادق (ع) شرایط استجابت دعا به شرح ذیل است که با تفصیل و مثال بیان میشود:
🔰1- ابتدا رو به قبله ایستاده (اولویت در نماز شب و مکان تاریک) و خدا را با جمیع صفات بزرگ و زیبا یاد میکنیم. هر اندازه معرفت خدا بیشتر داشته باشیم موفقتر خواهیم بود.
🔰2- نعمتهای خدا را ذکر میکنیم. هر اندازه بتوانیم نعمتهای بیشتری از خدا به یاد بیاوریم ارتباط بیشتر و سریعتر خواهد بود.
💎مثال: یاد بیاوریم نعمت خدا را که گناه کردیم ولی آبروی ما را نبرد، در حالی که میتوانست ببرد.
🔰3- برای هر نعمت، سجده شکری به جا میآوریم. در قیام نعمت را بر زبان آورده و بلافاصله برای شکر این نعمت به سجده میافتیم.
🔰4- بر محمد و آل محمد (ص) و انبیای الهی (که یاد داریم) و سپس ملائک مقرب بهویژه جبرییل و میکاییل و اسرافیل و عزراییل درود و سلام میفرستیم.
🔰5- گناهان خود را یاد میکنیم و اقرار و در هر یاد کردنِ گناه، شرم میکنیم. هر اندازه گناهان بیشتری از خود تفکر کنیم و بیان کنیم سریعتر و بیشتر ارتباط با خدا برقرار خواهیم کرد.
🔰6- استغفار و توبه از تک تک گناهان خواهیم کرد.
🔰7- به ناتوانی خود در گناه نکردن اعتراف و ضعفمان در برابر شیطان اقرار کرده و به خدا پناه برده و از او طلب یاری برای ترک گناه و حفظ ما از شر شیطان خواهیم کرد.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 62
🔳 97/02/26
✳️ عموماً ما صفت بیخیالی را برای کسی به کار میبریم که او به مسائل پیرامون خود بیتفاوت است و آن را نشان کمعقلی طرف میدانیم در حالیکه کاملاً در اشتباه هستیم. برخی از افراد که آنها را به بیخیالی متهم میکنیم، واقعبینترین انسانها هستند که حقیقت زندگی را درک کردهاند. دنبال مسائل بیارزش نمیروند و گوش به حرفهای بیارزش مردم نمیدهند. آنها در دنیایی که سرشار از شناخت و حقیقت دنیا و زندگی است و برای خود ساختهاند زندگی میکنند.✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_آیه_یک_تدبر 89
🔳 97/02/27
✨📖✨ قَالَ رَبِّ إِنِّي أَخَافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ
موسی عرض کرد:
ای پروردگار، از آن میترسم که فرعونیان سخت مرا تکذیب کنند. (12 - الشعراء)
✨📖✨ وَيَضِيقُ صَدْرِي وَلَا يَنْطَلِقُ لِسَانِي فَأَرْسِلْ إِلَىٰ هَارُونَ (13 - الشعراء)
و سينهام تنگ مىگردد و زبانم باز نمىشود، پس هارون را (نيز) رسالت بده (تا مرا يارى كند.)
💦 1- کسی که در برابر تکذیب کنندگان، تبلیغ دین میکند، یا با بیدینها به مناظره میرود، باید این شرط را داشته باشد، باید سینهاش گشاد باشد. یعنی در برابر هر سخن یا قیاس نادرستی آشفته نشود. چون اگر آشفته شود و کم بیاورد، به ضررِ دینی قدم گذاشته است که آن را تبلیغ میکند.
💦 2- مراد از گشادی سینه، در معنی دوم، ریختن علم الهی است که در سینه انسان ریخته میشود. چنانچه حضرت علی (ع) به کمیل میگفت: علم بر سینه من سنگینی میکند، کاش کسی را پیدا میکردم به او بگویم. پس، کسی که علم الهی نداشته باشد، با خواندن چند مسئله و چند کتاب ورق زدن نباید در برابر معاندان دین ظاهر شده و دین را تبلیغ کند. چون اگر در پاسخ سوالی، نتواند جواب بدهد و مغلوب شود آبروی دین میرود.
💦 3- گاهی مُبَلِّغ، علم دارد ولی بیان درستی ندارد. چنین کسی هم که دارای بیان ضعیف و نارسا است نباید در زمینه تبلیغ دین فعالیت کند.
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی
#یک_پند_یک_معرفت 63
🔳 97/02/27
✳️در کلام حضرت حق، اکرام درحق یتیمان توصیه و امر شده است، مسکین و مستمند چون سن رشد را طی کردهاند، دنبال خوراک و طعام و آسایش هستند. اما یتیم چون در سن رشد است، دنبال اکرام و احترام و نوازش و تبسم و بگو بخند است. چه بسا نیازهای عاطفی و کمبودهای ناشی از نبود پدر بر سر یک یتیم، بیشتر از نبود غذا و گرسنگی، اثر بد و سختی داشته باشد. ✳️
🆔 @akhlaghmarefat
داستان ها و پندهای اخلاقی