#بزرگان_نحله_نجف
💠 حاج سید علی شوشتری
ب) ارتباط شیخ انصاری با سید علی شوشتری
🔸 شیخ انصاری در هفته، یک روز برای درس اخلاق و استماع موعظه به درس آقا سیّد علی شوشتری میرفت؛ مرحوم آخوند ملّا علی معصومی همدانی با واسطه از آخوند ملّا حسینقلی همدانی شوندی درجزینی نقل میکرد که ایشان گفته بود: من متوجّه شدم که شیخ انصاری هفتهای یک ساعت به منزلی میرود، این مسأله توجّه مرا جلب کرد و با خودم گفتم که این موضوع نباید بیحساب باشد، حتماً نکتهای در آن هست؛ آن منزل، منزل سیّد علی شوشتری بوده؛ میگوید: به بهانۀ استخاره در زدم، گفتم استخاره میخواهم، آقا سیّد علی فرمود: بگویید بیاید تو، داخل شدم، دیدم آقا سیّد علی موعظه میکند، شیخ انصاری هم مشغول گوش دادن به وعظ اوست؛ جلسه که تمام شد، آقا سیّد علی بلند شد و شیخ را بدرقه کرد.
(جرعهای از دریا، ج۱، ص۱۴۰)
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
💠 کلیات دانش اخلاق اسلامی
🔹 یکی از #عناوین_دروس_سطح_2_اخلاق «کلیات دانش اخلاق اسلامی» است که انتظار می رود دانشپژوه در این درس با مهمترین اهداف، مبانی، اصول، روشها، موضوعات و منابع مطرح در علم اخلاق اسلامی آشنا گردد.
سرفصلهای اصلی این درس عبارتند از :
۱. کلیات: مفاهیم، ضرورت و اهمیت، پیشینه و منابع؛
۲. اقسام علوم اسلامی و جایگاه علم اخلاق در بین علوم؛
۳. معنا و مقصد اخلاق اسلامی؛
۴. موضوعها، محمولها و مسائل اخلاقی؛
۵. تقسیمهای دانش اخلاق؛
۶. منابع اخلاق اسلامی؛
۷. مبانی اخلاق اسلامی؛
۸. مکاتب اخلاق اسلامی؛
📖 #معرفی_کتاب برای درس «کلیات دانش اخلاق اسلامی»
#کتاب آشنایی با دانش اخلاق اسلامی به قلم استاد محترم جناب آقای مهدی احمدپور، در حال حاضر به عنوان یکی از کتابهای اصلی برای دانش پژوهان اخلاق سطح ۲ در مرکز تخصصی اخلاق تدریس میگردد.
کتاب حاضر که دربرگیرنده دیدگاههای مطرح درباره علم اخلاق اسلامی است و درصدد ارتقاء آگاهی دانشپژوهان و مخاطبان عمومی در این عرصه است، در عناوین ذیل، تنظیم و ارائه شده است:
۱. لزوم اهتمام به حوزه اخلاق اسلامی و دلایل کم توجهی به آن؛
۲. علوم اسلامی؛
۳. معنا و مقصد اخلاق اسلامی؛
۴. موضوعات، محمولها و مسائل اخلاقی و تقسیمهای دانش اخلاق؛
۵. جایگاه علمی دانش اخلاق و علوم همجوار؛
۶. منابع اخلاق اسلامی؛
۷. مبانی و روش اخلاق اسلامی؛
۸. مکاتب اخلاقی: اخلاق فلسفی، اخلاق عرفانی، اخلاق نقلی و اخلاق تلفیقی.
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
✍️ #معرفی_مقاله نشریه علمی تخصصی هاد:
تأثیر نظریه جسمانیةالحدوث و روحانیةالبقاء ملاصدرا بر اخلاق (تربیت اخلاقی)
نویسنده: مسعود آذربایجانی
🔹 موضوع این جستار، تأثیرات نظریه جسمانیةالحدوث و روحانیةالبقاء نفس از دیدگاه ملاصدرا بر اخلاق و به ویژه تربیت اخلاقی است.
روش پژوهش، عقلی و نقلی است و به ویژه تحلیل محتوای قرآن و بخشی از روایات و منابع تربیت اخلاقی است.
یافتههای این تحقیق عبارتند از اینکه علامه طباطبایی، زمینه این بحث را در مورد تأثیر این نظریه بر علوم انسانی و اسلامی از جمله اخلاق گشوده است.
در خصوص تربیت اخلاقی در چهار بخش تعریف، اهداف، راهبرد و روشها نمونههای متعددی ذکر شده که نشان میدهد تربیت اخلاقی از امور عینی ملموس بدنی آغاز میشود و به امور روانی، روحانی و معنوی منتهی میگردد، یعنی جسمانیةالحدوث و روحانیةالبقاء است.
کلیدواژگان: #اخلاق، #تربیت_اخلاقی ، #مبانی_تربیت_اخلاقی ، #حکمت_متعالیه، #جسمانیه_الحدوث #روحانیه_البقاء
متن کامل مقاله👇
http://www.hadqom.ir/article_130395_b6bbcc64b5caa7dffa8471c265ef08cd.pdf
📿کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
🆔 @AkhlaqHad
#استاد_سلطانی:
💠 اهمیت دانش #طب
🔸 دانش طب در راه رسيدن انسان به مقصد والاى خلقت، نقش مهمى را ايفا مىكند؛ بلكه از اكثر علوم بشرى برتر است؛ چون فلسفه علوم، نشان دادن راه بهرهگيرى از مواهب حيات است و اين هدف، بدون صحت جسم و روح ممكن نيست.
🔹 از اميرالمؤمنين عليه السلام روايت شده است: «بِالعافِيَةِ تُوجَدُ لَذَّةُ الحَياةِ؛ به عافيت است كه لذت حيات، يافت مىشود».
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad
💠 وسعت اخلاق
🔸 بستن یک ساختار دقیق انسانشناسانه، #خودشناسی، #خداشناسی، یک درماننامه برای حوزه از علوم تربیتی و بخش صفات (سبک معراج السعادهای) تا #رشد_معنوی فراگیر، موضوعی است که ما در آینده باید به آن بپردازیم،
🔹 و باید ببینیم بزرگان چگونه طی طریق نمودهاند و ابتدای آن، علوم تربیتی است. ما باید به این سه بخش بپردازیم و ان شاءالله یک درماننامهای تهیه شود که اولاً خود ما را درمان کند و ثانیاً سطح اطلاعات ما را ارتقا بدهد.
🔸 اولین مشکلی که الآن، در فضاهای کوچک و بزرگ با آن مواجه هستیم، برداشت غلط و عدم اطلاع از #اخلاق است، به دلیل این که دقیقاً کار نشده، دچار خلط مباحث و موارد و مصادیق است.
🔹 برای تهیه آن درماننامه باید به صورت گروههای پژوهشی، تحقیق نمود. ترکیبی که در امور معنوی اخلاق اتفاق افتاده است، نیازمند به روز کردن میباشد.
🔸 در یک برهه زمانی، وقتی سخن از اخلاق میشد، فقط بخش صفات و افراط، تفریط و اعتدال آنها را در برمیگرفت؛ یعنی در محدودهی #معراج_السعاده بود؛ ولی الآن خیلی معنای وسیع تری از آن اراده میشود و ما باید این تشنگی را در خودمان و مردم بشناسیم. الآن فرصت خیلی خوبی برای ما پیش آمده است.
(حجت السلام و المسلمین #حاج_شیخ_جعفر_ناصری در جمع دانش پژوهان مرکز تخصصی اخلاق)
📿 کانال رسمی مرکز تخصصی اخلاق:
@AkhlaqHad