#یادداشت - #مقاله جدید
✅موضوع: بررسی نقش #علامه_طباطبایی در جریان #انقلاب_اسلامی با تاکید بر نقش #فکری
✅تیتر انتخابی من: «رهبرِ فرهنگیِ انقلابِ اسلامی»
🌐 @aliebrahimpour_ir
عقل یشمی خالخال پشمی
#یادداشت - #مقاله جدید ✅موضوع: بررسی نقش #علامه_طباطبایی در جریان #انقلاب_اسلامی با تاکید بر نقش #فک
#مقاله - #یادداشت
🔰جزو آخرین کارهایی که در دقایق پایانی سال 95 در قم انجام دادم، نوشتن این یادداشت بود. از خوب حادثه، شیرینترین یادداشتی بود که در سال 95 نوشتم. هرچند بهعلت کمبود وقت و استرس تحویل، شدیدا از لحاظ روحی در فشار بودم، اما لذتبخشترین موضوع و شیرینترین یادداشتم شد. چسبید! ☺️😊
✅موضوع: بررسی نقش #علامه_طباطبایی در جریان #انقلاب_اسلامی با تاکید بر نقش #فکری
✅تیتر انتخابی من: «رهبرِ فرهنگیِ انقلابِ اسلامی»
✅توضیح و معرفی:
🔸علامه #طباطبایی را کسی نیست نشناسد. مهمترین اثر علامه، تفسیر المیزان است که بیحساب نیست اگر بگوییم جزو اعجازهای علمی قرن است! مثلش نیامده و نخواهد آمد! این حرف من نیست؛ حرف کارشناسهای این زمینه است، مثل شهید مطهری. غیر از تفسیر، علامه عجوبهی فلسفه هم هست. جریان #فلسفه اسلامی با علامه تحول مییابد. علامه سردمدار جریان #نو_صدرایی در حکمت اسلامی است. در استخوانداری و وزانت علمی علامه شکی نیست. اما گاهی شبههای دربارهی نسبت علامه و انقلاب مطرح میشود. بعضیها هم سوء استفاده میکنند و سعی میکنند علامه را مصادره کنند.
🔸در این یادداشت، بر اساس تئوری #جریان، جایگاه علامه در ایجاد و بقای #جریان_انقلاب_اسلامی مشخص شد و شواهد و نتایجش ارائه گردید. این موضوع قابلیت تبدیل به یک مقالهی علمی-پژوهشی را دارد. به نظرم یادداشت قوی و پختهای شد، تا اساتید و محققان چه نظری بدهند...
.
🔹پ.ن: فکر میکنم در ویژهنامهی «علامه طباطبایی» جامعهالمصطفی برای طلاب خارجی کشورها قرار بود به زبانهای مختلف ترجمه و منتشر شود.😃
.
🖋علی.ا
.
✅بخشهایی از متن:
🔶جمعبندی: در مجموع به نظر میرسد در عین ارتباط نزدیک و صمیمی علامه طباطبایی و امام #خمینی ، در فرآیند انقلاب اسلامی، متناسب با روحیات شخصی و مقتضیات زمانی، تقسیم مسئولیت نانوشتهای بین این دو شخصیت شکل میگیرد. امام خمینی، رهبری #سیاسی_اجتماعی را بر عهده میگیرند و علامه طباطبایی، رهبری #فکری_فرهنگی را عهدهدار میشوند.
🗓 نوشته 1395/12/24
🌐 @aliebrahimpour_ir
#گزارش #یادداشت #روایت_داستانی
📌 موضوع: زندگی #علامه_طباطبایی از زمان بازگشت از نجف به تبریز و کوچ از تبریز به قم تا رحلت.
🖌 تیتر انتخابی من: «صبر و شکوفایی»
🗓 نوشته 1396/1/20
🌐 @aliebrahimpour_ir
عقل یشمی خالخال پشمی
#گزارش #یادداشت #روایت_داستانی 📌 موضوع: زندگی #علامه_طباطبایی از زمان بازگشت از نجف به تبریز و کوچ
#گزارش #یادداشت #روایت_داستانی
🔰اولین یادداشت سال 96. ظاهر کار خیلی آسان نشان میداد، روی همین حساب هم قبول کردم. ولی افتاد مشکلها! چالش اولم بیان روایی و داستانی بود. چون مدتی متن روایی-داستانی ننوشته بودم و تمرکزم رو نگارش علمی بود، برام سخت بود. از یکی از دوستان قلمبهدست خواستم که زحمتش را برعهده بگیرد، قبول نکرد. البته با یکم تمرکز حل شد و خودم انجامش دادم. چالش دوم، بحث محتوا بود. از زندگی علامه خصوصا در فراز اولی که به من سپرده شده بود (دوران اقامت در تبریز) و خصوصیات خانوادگی و شرایط زندگی در نجف، گزارشات کامل و دقیقی وجود ندارد. 😔 من برای پیدا کردن اسم یکی از دختران علامه، مدتها جستوجو کردم تا بتوانم اسمها را ردیف کنم! ☺️😊
🔰ماحصل این تلاش، این شد که توانستم یک روایت بر اساس نقلهای موجود برای علامه #بسازم. یعنی نقلهای جملهجمله و پراکنده را با مصیبت، مثل یک قالی به هم دوختم و بافتم تا به یک پیکرده تبدیل شد.
🔰به نظرم متن خوبی شد. بعد از پایان متن، واقعا دربرابر شخصیت بزرگ علامه، به خضوع و خشوع افتادم. یک #انسان و #مرد به تمام معنا. یک #دردمند؛ یک #خادم بزرگ و #دوستداشتنی.
❌نکته مهم❌⬅️ کار اینچنینی برای علامه نشده. خیلی از زوایا پنهان است. خوب است حالا که هنوز بعضی از فرزندان علامه در قید حیاتاند، فکری شود. بگذرد، راه جبران نیست. 🚫 دوستانی که دستشان به جایی میرسد، یک فکر و تاملی کنند. بعید است کار خیلی هزینهبری باشد، در عوض احیای یک شخصیت بزرگ تاریخساز معاصر است.🛑
📌 موضوع: زندگی #علامه_طباطبایی از زمان بازگشت از نجف به تبریز و کوچ از تبریز به قم تا رحلت. (بازخوانی دو فراز از زندگی علامه طباطبایی)
📍تیتر انتخابی من: «صبر و شکوفایی»
🔹پ.ن: نمیدانم کجا قرار شد چاپ شود.😃
🔹پ.ن2: متن را برای بعضی از دوستان نزدیکم فرستادم؛ افتخار ندادند بخوانند و نظر بدهند.😶
🖋علی.ا
✅بخشی از متن:
🔸سال 1314. روابط ایران و عراق تیره شده است. رضاشاه دستور داده تا از خروج ارز از ایران جلوگیری شود. چندماهی است که مسافر ایرانی به عراق نرفته و حاج میرزا باقر قاضی، کفیل سیدمحمدحسین و سیدمحمدحسن، برای ارسال پول و مستمری زمینهای تبریز به دو برادر، با مشکل مواجه شده است. دو برادر خودشان را به استفاده از سهم امام و شهریه عادت ندادهاند و به هیچ وجه از بیتالمال استفاده نمیکنند. بی خرجی میمانند. دیری نمیگذرد که اندکْ پسانداز هم تمام میشود. بهناچار گاهی از دوست و آشنا قرض میگیرند و گاهی از این دکان و آن مغازه نسیه میکنند تا اموراتشان بگذرد. نامهنگاریهای مکرر به تبریز هم مشکلی را حل نمیکند و راهی برای ارسال پول پیدا نمیشود. دو برادر کاملا مستاصل میشوند.
فشار بر سیدمحمدحسینِ سیوسهساله، آنقدر زیاد است که ناچار میشود تا اثاثیه منزل را یکیک بفروشد و خرج کند. کمکم هرچه بودونبود فروخته میشوند؛ از ظروف و لباسها گرفته تا کتابها.
سیدمحمدحسین، درمانده از وضعیت...
🗓 نوشته 1396/1/20
🌐 @aliebrahimpour_ir
#کتاب_صوتی 📚🎙📻
فضای جدیدی که نمیشد در نظرش نگرفت!
✅کتاب صوتی نسبت به کتاب کاغذی، #مزایا و معایب خاص خودش را دارد:
🔸1.میتواند وقتهای #مرده را احیا کند، در تاکسی یا اتوبوس یا تاریکی و....
🔸2.اگر چشمان اذیت شده و میخواهید #استراحت کنید، باز هم قابل استفاده است.
🔸3.کتاب را به #نمایش نزدیک میکند و مثل رادیو به #رسانه_گرم تبدیل شده و جذابیت نمایشیاش بیشتر میشود.
🔸4. #تمرکز عدهای که در خواندن وسواس دارند را زیاد میکند.
🔸5.امکان این را فراهم میکند #همزمان که به کار غیرفکری دیگری مشغول هستید، از مطالعه لذت ببرید. ☺️
✅هرچند با اینحال، افرادی هستند که همآغوشی با #دو_بال_کتاب را به سیمهای درهمپیچیده هندزفری و امثالهم ترجیح میدهند. اما در مجموع، بستر و زمینهای خاص است و نمیشود اصلا در نظرش نگرفت! تجربهاش برای هر شخص اهل فرهنگ و مطالعهای لازم است، حالا هر موضوع و عنوانی که شخص دوست دارد! 😊
✅بعضی از کتابهای صوتی موجود در اینترنت رایگانند و بعضی پولی؛ به طبع اگر دنبال کیفیت هستید یا کتابهای خاصی را میخواهید، باید در بین پولیها دنبالش بگردید. با توجه به رشد #کتاب_صوتی در این یکیدوساله، عناوین مختلف کتب تاریخی و آموزشی و دینی و ادبی از شعر و رمان و... به شیوهی صوتی ارائه شدهاند.
✅بین سایتهایی که کتابصوتی عرضه میکنند، مجموعهی #نوار با اختلاف بسیار زیاد از رقبا از نظر کیفیت جلوتر است. #آوانامه با فاصلهی زیاد در رتبه دوم. اینکه میگویم کیفیت یعنی از لحاظ موسیقی و تدوین و مهمتر از همه تسلط راوی بر متن و انعکاس محتوا در لحن.
.
🔹پ.ن1: با هماهنگی یکی از دوستان عزیزم، 3-4 نسخه کتاب صوتی خریدیم و با هم استفاده میکنیم.👥😉
🔹پ.ن2: یک ماه پیش، کتاب #بینوایان را با صدای آقای #رضا_عمرانی گوش دادم. فوقالعاده بود. 👌
🔹پ.ن3:کتاب صوتی، میتواند یکی از بسترهای حل #بحران_مطالعه باشد. چه اشکالی دارد ارشاد یا ارگان دیگری، آثار فاخر ملی را صوتی کنند و #رایگان منتشر کنند؟ قطعا بی تاثیر نیست.
🔹پ.ن4: چهار مدل از اسامی کتابها را در عکس گذاشتم: رمانهای نوبل خارجی، رمانهای ایرانی، دینی و آیینی و تاریخی-فلسفی
.
🗓 نوشته 1396/4/4
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌العروة الوثقى مع التعليقات، ج1، ص: 25
✅ مسألة 57: «حكم الحاكم الجامع للشرائط لا يجوز نقضه و لو لمجتهد آخر، إلّا إذا تبيّن خطؤه»
«نقض حکم حاکم جامعالشرایط جایز نیست، #حتی برای دیگر مجتهدان؛ مگر در جایی که اشتباهش روشن باشد.»
#فقه #ولایت_فقیه
[ #برش | #ازکتاب |#نکته ]
🌐 @aliebrahimpour_ir
#میدان
دست راستم را از بند #كلاه ايمني عبور داده و با كلاه آفتابگير برسر، روي #موتور در حال #رانندگي هستم؛ تلاش ميكنم تا بدون #برخورد كلاه ايمني و #سپر موتور، از بين دو رديف #ماشين ها عبور كنم.
به #ميدان مي رسم. براي مسيرم بايد دويستوهفتاد درجه دور ميدان بچرخم. سمت راست ميدان، دو نفر به قصد #مرگ همديگر را ميزنند؛ عدهاي دورشان جمعاند و #تماشا ميكنند. روبهروي ميدان ماشين روبهرو به ماشين جلويياش #بوق تند و ممتد ميزند. ماشين سمت راستيام، مقوايي را از پنجره به بيرون #پرت ميكند. سمت چپ ميدان كه ميرسم، ماشيني با #سرعت میگازد و صداي #دامبوليديمبولش بلند است.
دوباره وارد #خيابان ميشوم. و باز هم تلاش ميكنم كلاه ايمني و سپر موتورم به ماشينهاي دو رديف #برخورد نكند. تلاش ميكنم از بين ماشين ها #عبور كنم... 👀
#داستانک #یادداشتک #داستان #داستان_کوتاه #توصیف
🌐 @aliebrahimpour_ir
🔸شکل a یک #خط_راست است.
🔸شکل b یک #خط_منحنی است.
🔸شکل c یک #چندضلعی است. چندضلعی به یک شکلی میگویند که از تقاطع چند #خط_راست به دست میآید.
🔸شکل D یک #مستطیل است. مستطیل، چهارضلعی است که اضلاع روبهرویش مساوی و موازیاند.
🔶به ضلع بلندتر (e) #طول، و به ضلع کوتاهتر (f) #عرض میگویند.
✅«لطفا به عرض #شنا کنید.» 🏊
🔹با تشکر از #فهم و #شعور شما! 💐
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌 یک پیشنهاد دوستانه 🙂
🔸یادگرفتن #علائم_نگارشی، شاید کمتر از بیست دقیقه وقت بگیرد، اما تحولی شگرف در خوانِش متن شما ایجاد میکند. به تصریح همهی اهل قلم و ادب، یادگیری و استفاده از علائم نگارشی اول از همه وظیفهی #خود_نویسنده است و #ویراستار در ویرایش فنی-صوری صرفا قرار است بر صحت کاربست نویسنده از این علائم، #نظارت داشته باشد؛ چنانکه بر صحت استفاده از حروف در ساختار کلمات نظارت میکند!
🔸علائم نگارشی، نقشی هموزنِ خودِ حروف دارند! چنانکه از حروف الفبا، علائمی قراردادی برای تفهیم و تفاهماند، علائم نگارشی نیز چنیناند. آیا نویسندهای هست که حرفی از حروف الفبا را نیاموخته باشد یا اصرار داشته باشد بدون حرف یا حروفی از آن بتواند نویسندگی کند؟!؟
✅هرچند مراجعه به متون آموزشی مناسب، کار بهتری است، اما این لینکهای دمدستی را به جستوجویی ساده در اینترنت پیدا کردم: 💐
➡️ yon.ir/alamatnega (مدخل علائم نگارشی در ویکیپدیا)
➡️ yon.ir/panevis (سایت پانویس)
[ #نگارش #نگارشی #ویرایش #آموزش #آموزشی #نویسندگی]
🌐 @aliebrahimpour_ir
عقل یشمی خالخال پشمی
✅ #خبر برای اینکه خبر باشد، باید یک یا چند #ارزش_خبری داشته باشد. توجه به این اقسام، این نکته را می
#ارزش_خبری🌹
🔸#خبر برای اینکه خبر باشد، باید یک یا چند ارزش از این #ارزش_های_خبری را داشته باشد.
🔸توجه به اقسام و انواع این ارزشها، این نکته را میفهماند که مفهوم #اهمیت و #مهم_بودن در ادبیات خبرنویسی به چه معناست! بهعبارت دیگر، هر خبری که بهعنوان خبر منتشر میشود، الزاما یک مسئلهی مهمی که اثری در زندگی ما داشته باشد نیست! دایرهی مهمبودن در نگاه خبرنویسان، گستردهتر از این معناست.
🔸برای مثال ممکن است خبری تنها از حیث شهرت ارزش داشته باشد ولی هیچ ارزش فراگیری یا شگفتی نداشته باشد! و قسعلیذلک
🔹برای اطلاع بیشتر از ارزشهای خبری، این لینک میتواند مفید باشد:
➡️yon.ir/arzesh7
🆔 @aliebrahimpour_ir
هر چه هست تویی.mp3
2.58M