makarem al-akhlaq- 150.mp3
17.96M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ حَسِّن فی جَمِيعِ اَحوالِی عَمَلی» + مقتلخوانی بهمناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۹/۱۴ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 آیات سوره مؤمنون درباره درخواست مردگان بدکار از خداوند برای بازگشت به دنیا (برای جبران اعمال ناپسندشان) و پاسخ خداوند به آنها / چرا خداوند بعضی را تا ابد در دوزخ معذّب مینماید؟ / تا زندهایم هر عمل صالحی که میخواهیم انجام دهیم / آفات عمل صالح از لسان معصومین(ع) (توبه نکردن، نیت بد نسبت به برادر مؤمن، دورویی، اصرار بر معاصی، بدعتگذاری و...) / توبه همهروزه / برای اشتباه خودت دیگران را سرزنش نکن! / وقتی آدمی برای گشایش کارش به بندگان بیشتر امید دارد تا خدا! / همراه هر کسی در قبر، تنها «عمل» اوست / احترام ویژه رسول اکرم(ص) به حضرت فاطمه(س) / حضور روح مطهر رسول اکرم(ص)، جبرئیل و دیگر ملائکه در لحظات احتضار حضرت زهرا(س)
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
Shobahat 031.mp3
634.5K
#پاسخ_به_شبهات
✅ حکم خداوند درباره کسانی که در کشورهای غیرمسلمان بهدنیا میآیند و از بدو تولد، تربیتشان بهگونهای بوده که از دین و مذهب بیبهره بودهاند، چیست؟ یا در کشورهایی بهدنیا آمدهاند که دین رسمیشان یهودیت و مسیحیت است؟ آیا عاقبت بهخیر میشوند؟
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#پند_تاریخ
✅ چاپلوسی به قیمت چشم!
کریم خان زند هر صبح ساعتی برای دادخواهی ستمدیدگان مینشست و به شکایات مردم رسیدگی مینمود. یک روز مرد حیلهگری پیش او آمد. همین که وارد شد چنان سیلاب اشک از دیده فروریخت و هایهای گریه کرد که دل کریم خان برایش سوخت. هر چه میخواست سخنبگوید گریه مجالش نمیداد. پادشاه دستور داد او را به آسایشگاهی ببرند تا کمی آرام بگیرد.
ساعتی نگذشته بود که غم و اندوهش فرو نشست. او را پیش شاه آوردند. کریم خان او را نوازش بسیار نمود و سپس از کارش پرسید. مرد گفت: من کور و نابینا به دنیا آمدم. از هنگام تولد خداوند نیروی بینایی من را گرفته بود و عمر خود را تا چندی پیش به همان وضع و محروم از نعمت دیدن میگذراندم، تا اینکه روزی افتان و خیزان به آرامگاه پدر شما رفتم و دست توسل به مزار شریف آن مرحوم زدم و از او درخواست دو چشم بینا نمودم.
آنجا آنقدر گریه کردم که بیحال شده و به خواب رفتم. در عالم خواب مردی جلیلالقدر را مشاهده کردم که به بالین من آمد و دست بر چشمانم گذاشت و گفت: من پدر کریم خان زند هستم. چشم تو را شفا دادم. اینک با خاطری آسوده حرکت کن. از خواب که بیدار شدم چشمهای خود را بینا یافتم و جهان تاریک برایم روشن گردید.
مرد پس از بیان ماجرا، به کریم خان گفت: اینهمه گریه من از جهت ستایش و سپاسگزاری بود که قادر بر خودداری از آن نبودم و شرفیاب شدم تا به عرض برسانم فرزند چنین پدری هستید. من به جهت آن که با داشتن این دو چشم زندگی تازهای یافتم، به پیشگاه شما آمدم تا خود را برای همیشه جزء فدائیان شما معرفی کنم و عرض نمایم که از هیچگونه خدمتگزاری دریغ ندارم.
کریم خان امر کرد دژخیم (جلّاد) را حاضر کنند و به او دستور داد چشمان این مرد را بیرون آورد! کسانی که در بارگاه حضور داشتند تقاضای گذشت و عفو نمودند و گفتند او حیلهباز است و به امید کرم کریم آمده است. بالاخره کریم خان را منصرف کردند، ولی فرمان داد او را به چوب ببندند.
هنگامی که چوبش میزدند کریم خان میگفت: پدرم تا وقتی زنده بود در گردنه بید سرخ، خَر دزدی میکرد. من که به این مقام رسیدم، عدهای چاپلوس برای خوشایند من بر آرامگاه پدرم مقبرهای ساختند و آنجا را عیناق ابو الوکیل نامیدند. اکنون تو ای دروغگوی چاپلوس او را صاحب کرامت خدایی معرفی میکنی؟! ای کاش چشمهایت را درآورده بودم تا میرفتی برای مرتبه دوم از او چشم تازه میگرفتی.
📖 منبع: پند تاریخ، ج۱، ص۲۲۹
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۲:۳۰ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
چرا به حضرت زهرا(س) «امابيها» گفته میشود؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ از آنجا که حضرت خدیجه(س) که مادر حضرت زهرا(س) بودند در آغاز نوجوانی صدیقه طاهره(س) از دنیا رفتند، آن حضرت تمام زحمات پیامبر اکرم(ص) را از نظر مسائل خانوادگی و فعالیتهای درون خانه به عهده داشته و نیز از نظر مسائل روحی در کنار پدر بزرگوار خود بودند، بهگونهای که پیامبر اکرم(ص) آن حضرت را «امابیها» خطاب کرد، یعنی «مادر پدرش».
🆔 @almiqat
Shobahat 032.mp3
336.4K
#پاسخ_به_شبهات
✅ آیا امامان -علیهمالسلام- مقامشان نسبت به امام بعدی بالاتر بوده و نسبت به امام قبل از خودشان کمتر است؟
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🆔 @almiqat