میقاتالقرآن
@almiqat 👇
#پند_تاریخ
✅ شفا به شرط وفا!
شخصی غلام پرهیزگار و پارسایی داشت. زمانی سخت بیمار شد و از بهبود یافتن خود مایوس گردید.
با خداوند عهد کرد اگر خوب شدم به شکرانه سلامتی خویش، همین غلام را آزاد میکنم. خداوند هم او را شفا داد و از بستر حرکت کرد ولی بعد از بهبود، دل از غلام نمیکند! سرانجام نیز آزادش نکرد.
پس از مدتی باز بیمار شد و مانند مرتبه پیش در بستر افتاد. به غلام گفت برو طبیب را بیاور تا مرا معالجه کند. غلام در پی طبیب رفت، اما هنگامی که برگشت، گفت: طبیب میگوید من او را مداوانه نمیکنم زیرا او آنچه میگوید وفا نمیکند و بر سر پیمان خویش نیست.
از سر از شنیدن این سخن خواجه متنبه شد و گفت: به طبیب بگو من از عهدشکنی توبه کردم و دیگر خلاف عهد نمیکنم. غلام رفت و پس از بازگشت گفت: طبیب هم میگوید: تو اگر بر سر وفا باشی، ما هم شربت شفا به تو ارزانی خواهیم داشت...
این داستان، مضمون آیه ۶۵ سوره مبارکه عنکبوت را به انسان یادآور میشود که میفرماید: فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ يُشْرِكُونَ - پس زمانی که در کشتی سوار میشوند [و در وسط دریا امواج خطرناک آنان را محاصره میکند]، خدا را در حالی که ایمان و عبادت را برای او [از هرگونه شرکی] خالص میکنند میخوانند، و چون به سوی خشکی نجاتشان میدهیم به ناگاه به آیین شرک روی میآورند!!
📖 منبع: پند تاریخ، ج۲، ص۲۸ (با تصرف)
🆔 @almiqat
shobahat 035.mp3
1.83M
#پاسخ_به_شبهات
✅ وقتی دشمنان هجوم به در خانه حضرت فاطمه زهرا(س) آوردند، مگر امام علی(ع) آنجا نبودند؟ اگر در خانه بودند، چرا به کمک نیامدند و اینکه چرا گذاشتند حضرت فاطمه(س) در را باز کنند؟
🔹 استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از جلسه « چگونگی شهادت حضرت زهرا(س)»
🎧 صوت این مبحث 👈 https://almiqat.com/Speech/Session/896
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
#پاسخ_به_شبهات ✅ وقتی دشمنان هجوم به در خانه حضرت فاطمه زهرا(س) آوردند، مگر امام علی(ع) آنجا نبودن
🔺 با توجه به اهمیت و ارزش والای ترویج معارف اهلبیت(ع)، با استماع و انتشار این محتوا در گروههای خانوادگی، دوستان و...، جزء دفاع کنندگان از خاندان عصمت و طهارت(ع) در مقابل حملات و شبهات دشمنانشان باشیم.
🆔 @almiqat
🌙 اللهم انی اتقرب الیک بذکرک
✅ در بلندترین شب سال، مراسم نیایش و قرائت دعای کمیل در مدرسه علوم دینیه مهدیه از ساعت ۲:۳۰ بامداد تا اذان صبح با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
چرا برخی از مردم با وجود اينكه به خداوند علم دارند، باز هم در برابر او نافرمانی میكنند؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ علم تنها در اینگونه امور کفایت نمیکند، بلکه باید همراه با یقین نیز باشد. لذا وقتی انسان به درجه یقین میرسد، کلا معصیت را کنار میگذارد و زمانی که در مسیر یقین حرکت میکند، از معاصی او کاسته میشود.
🆔 @almiqat
hejab clip 076.mp3
631.2K
#کلیپ_سخنرانی
✅ حجاب در ایران باستان، سختتر از حجاب در اسلام
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «آنچه از حجاب باید بدانیم»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/7
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 مهربانی با حیوانات
نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
تعداد صفحات: ۶۴ صفحه
قطع: رحلی کوتاه
ناشر: قدیانی
دین اسلام، دین محبت و مهربانی است که علاوه بر مهربانی با انسانها، به مهربانی با حیوانات نیز توجه ویژهای داشته و توصیههای بسیاری نموده است. کتاب «مهربانی با حیوانات» توضیح ۵۰ مورد از این توصیهها و قانونها است که بهصورت حکایت از معصومین(ع) نقل شده است.
وقتی در مورد مهربانی با حیوانات حرف میزنیم، در واقع آموزش مهربانی و به نوعی تمرین مهربانی را ارائه می دهیم. در حقیقت این مساله جنبه تربیتی نیز دارد که نویسنده کتاب آن را در نظر گرفته است. کودکانی که عادت کردهاند با حیوانات مهربان باشند، با همه مهربان خواهند بود و توجه بیشتری به مهربانی میکنند.
هنگامی که بچهها در مورد مهربانی ائمه اطهار(ع) با حیوانات میشنوند و میخوانند، در واقع با خلق نیک و رفتار نیک امامان(ع) در این زمینه آشنا میشوند و به نوعی از ایشان الگوبرداری میکنند و به این ترتیب، علاقمندی بچهها به دین اسلام بیشتر میشود.
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ پیامبر اکرم(ص): چیزی نزد خدا محبوبتر از جوانی نیست که به درگاه خدا توبه کند و از او طلب آمرزش نماید.
📖 مشکاة الانوار، ص۲۵۰
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#شگفتی_های_آفرینش
✅ قرآن و مسئله حیات، خارج از جو زمین!
آیا حیات و زندگى مخصوص کره زمین است و تمام کرات جهان بالا غیرمسکونی مىباشند؟ تحقیقات اخیر دانشمندان به ما میگوید: حیات و زندگى مخصوص به کره زمین نیست و شرایط حیات در بسیارى از کرات آسمانى فراهم است.
در کتاب «حیات در جهان» از انتشارات مجله «لایف» چنین میخوانیم: «به طوری که دانمشندان حساب کردهاند، فقط در کهکشان ما ممکن است میلیونها ستاره موجود باشد که سیّارات تابع آنها مسکون (قابل سکونت، دارای ساکن یا ساکنان) باشند.»
قرآن مجید مىفرماید: وَ مِن آیاتِهِ خَلقُ السّماواتِ وَ الاَرضِ وَ ما بَثَّ فیهِما مِن دابَّة وَ هُوَ عَلى جَمعِهِم إِذا یَشاءُ قَدیرٌ (شورى/۲۹): «از نشانههاى خدا، آفرینش آسمانها و زمین و جنبندگانى است که در آنها پراکنده ساخته و او قدرت دارد هر گاه بخواهد همه را جمعآورى نماید.
کلمات «دابة» و «فیهما» صریحاً مىگویند جنبندگان و موجودات زنده منحصر به کره زمین نیستند، بلکه در آسمانها و کرات عالم بالا نیز جنبندگان و موجودات زندهاى وجود دارد.
البته بعضی چنین فرضمى کنند که شرایط حیات در همه جا باید همانند شرایط حیات در کره زمین باشد، در حالى که این یک اشتباه بزرگ است و نیازی نیست شرایط حیات کرات دیگر همانند شرایط زمین باشد.
مثلا فکر کنید اگر ما هرگز حیوانات آبى را ندیده بودیم، شاید یقین پیدا میکردیم که ممکن نیست موجودی در آب زندگى کند، چراکه زندگى در درجه اول نیازمند به هواست و هوا (به ظاهر) در آب وجود ندارد و به این ترتیب چون خود ما بیش از چند لحظه نمىتوانیم در آب بمانیم، خیال میکردیم هر موجود زندهاى باید چنین باشد!
📖 منبع: قرآن و آخرین پیامبر، ص۱۹۳ (با تصرف و تلخیص)
🆔 @almiqat
elm-76.mp3
19.21M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۷۶
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۱۰/۲
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 چه نیازی هست که درباره کم و کیف علم لدنی حضرت فاطمه(س) بحث و گفتوگو کنیم؟ / در مباحثات، هیجانی ورود نکنیم / اثبات علم لدنی صدیقه طاهره(س) / حضرت فاطمه(س)، سرور زنان عالم / خشنودی و ناخشنودی خداوند متعال، گره خورده به خشنودی و ناخشنودی فاطمه زهرا(س) / حضرت فاطمه(س)، کُفو امیرالمؤمنین(ع) / نامگذاری حضرت فاطمه(س) توسط خداوند / تکلم و سخنان عجیب حضرت فاطمه(س) در لحظات آغازین تولد! / مصحف حضرت فاطمه(س) چیست؟ / جریان مصحف حضرت فاطمه(س) از کجا آغاز شده و این مصحف شریف حاوی چه مطالبی است؟ / تشریفات تحویل مصحف توسط ملائکه مقرب به حضرت صدیقه طاهره(س) / مصحف حضرت فاطمه(س) در دستان امام زمان(عج) / حضرت فاطمه(س)، حوریه انسیه
#علم_غیب
🆔 @almiqat
#پیشنهاد_کاربران
✅ بیان احساس
آیا میدانید بسیاری از زوجین در بیان احساس خود مشکل دارند؟
مثلا وقتی همسر دیر کرده است و جواب تلفن را نمیدهد، شما نگران میشوید و دلتان هزار راه میرود. به همین خاطر وقتی همسرتان وارد منزل میشود، بهجای اینکه بگویید: دلم هزار راه رفت، خیلی نگرانت شدم؛ ممکن است بگویید: کجا بودی؟ چرا جواب تلفن رو نمیدی؟ حالا هم نمیآمدی...!
یا وقتی عجله دارید و قرار است سر وقت به جایی برسید و زمانتان کم است و طرف مقابل به کندی آماده میشود، بهجای اینکه بگویید: استرس پیدا کردم، میترسم دیر برسم، لطفا زودتر آماده شو؛ ممکن است بگویید: چقدر لفتش میدی! دیرم شده، اعصابم رو داری خرد میکنی با این آماده شدنت!!
یعنی از احساسی که تجربه میکنید چیزی نمیگویید و از جملاتی استفاده میکنید که شروع یک مشاجره خواهد شد. ابراز احساس به شیوه سالم یکی از مهارتهای مهم است که متاسفانه بسیاری از افراد بلد نیستند.
🔹 ارسال شده توسط سرکار خانم مروتی
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ یکم واقعیت بشنویم!
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ نجات حیرتانگیز خواهر و برادر فلسطینی از زیر آوار
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ ما آخوندا رو از چهارده معصوم جدا کنید...
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ چنان آبرومند باش که بین ملائکه مشهور باشی، نه بین زمینیان...
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/35
🆔 @almiqat
#سلامت_و_درمان
✅ خواص تمشک
- به دلیل داشتن اسید سالیسیلیک، برای تسکین درد و رماتیسم بسیار مفید است.
- باعث قلیایی شدن خون میشود.
- قند آن برای مبتلایان به مرض قند بسیار مفید است.
- دارای ویتامینهای C و K میباشد.
- برای اوره و فشارخون مفید میباشد.
- دارای خاصیت ضدعفونی است.
📖 منبع: اعجاز خوراکیها، ص۲۱۰
🆔 @almiqat
هدایت شده از میقاتالقرآن
هشتمین مسابقه غیرحضوری مبحث علم غیب (جلسات ۶۶ تا ۷۵)
به اطلاع عموم علاقهمندان میرساند، هشتمین مسابقه مبحث «علم غیب»، برگرفته از جلسات ۶۶ تا ۷۵، بهصورت اینترنتی و غیرحضوری برگزار خواهد شد.
پیشنهاد میشود با دعوت از دوستان و آشنایان خود بهویژه طلاب و دانشجویان به شرکت در این مسابقه و استماع سلسله جلسات این مبحث - که سرآغاز یک دوره عقاید تفصیلی میباشد - باعث بهرمندی حداکثری افراد از این بحث ارزشمند باشیم. گفتنی است شرکت در این مسابقه برای عموم علاقهمندان آزاد میباشد.
🎁 جوایز:
نفر اول: ۵۰۰ هزار تومان
نفر دوم: ۴۵۰ هزار تومان
نفر سوم: ۴۰۰ هزار تومان
نفرچهارم: ۳۵۰ هزار تومان
نفر پنجم: ۳۰۰ هزار تومان
🔹 زمان: جمعه ۸ دی، ساعت ۱۱ تا ۱۱:۳۰ صبح
🔹 لینک شرکت در آزمونِ مسابقه در تاریخ و ساعت ذکر شده در سایت و کانالهای مؤسسه در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.
🔹 تذکرات:
- تعداد سوالات ۳۰ عدد میباشد.
- در صورت برابر شدن امتیازات شرکت کنندگان، انتخاب فرد یا افراد منتخب به قید قرعه صورت خواهد گرفت.
- مراجعه شرکتکنندگان محترم حین مسابقه به یادداشتهای خود از جلسات سخنرانی بلامانع است، اما هرگونه تبادل نظر و همفکری با سایرین (بهویژه با شرکت کنندگان دیگر) شرعا جایز نمیباشد.
- برای دریافت صوت جلسات، روی #علم_غیب کلیک کنید یا وارد لینک مقابل شوید: almiqat.com/Speech/Subjects/2/51
#اطلاعیه
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_تصویری
✅ قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: عبدالباسط محمد عبدالصمد
🔹 سور ضحی و انشراح
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq- 153- 1402-10-05.mp3
16.57M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ نَبِّهنی لِذِكرِكَ فی اَوقاتِ الغَفلَةِ» + مناجات پایان جلسه
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۲/۱۰/۵ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 معانی مختلف واژه «غفلت» و توضیح آنها / فراموشی، سهو و... در معصوم راه ندارد / مثالهایی از غفلت در امور مادی و معنوی / غفلت در امور مادی گاه جبرانپذیر است و گاه جبرانناپذیر / وقتی بیتفاوت بودن به امور همسر و فرزندان کار دست انسان میدهد / تشرّف به مشاهد مشرّفه بدون برنامهریزی قبلی، نمونهای از غفلت در معنویات / غذای سبک و استراحت کافی، لازمه بهرهمندی از شب قدر
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat