#حدیث_هفته
✅ امیرالمؤمنین(ع): آن کسی که به حساب نفس خود رسیدگی کند، بر عیوب و نقایص خویش آگاه میشود و از گناهان خود مطلع میگردد. در آن موقع است که میتواند خویشتن را درمان کند، گناهان را ترک گوید و عیوب خود را اصلاح نماید.
📖 غررالحکم، ص۶۹۶
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#شگفتی_های_آفرینش
✅ هضم غذا، ساخت خون و جريان آن در تمام بدن
امام صادق(ع) در ادامه به عملیات هضم غذا در بدن اشاره میفرمایند و مانند فیزیولوژیستی که کاملا به فرآیندهای زیستی بدن اشراف دارد، مسیری که غذای بلعیده شده در بدن طی میکند را اینطور شرح میدهند:
«اى مفضّل! درباره تغذيه بدن و تدابير نهفته در آن نيك بينديش. غذا در آغاز به معده مىرسد، معده آن را مىپزد (هضم مىكند). آنگاه عصاره آن از طريق مجارى بسيار ريز و نازكى كه مانند يك پالاینده كار مىكنند به كبد مىرسد. اين مجارى ريز براى آن است كه مبادا چيزى خشن و غليظ به آن راه يابد، زيرا كبد در نهايت ظرافت و نازكى است و تاب فشار و خشونت را ندارد.
كبد، آن را مىپذيرد و با تدبير حكيم به خون تبديل مىشود و از طريق عروق و مجارى به تمام بدن سرازير مىشود، مانند جويهايى كه در زمين است و آب را به همه جاى آن مىرسانند. همچنین مواد زايد و آلوده در ظرفهاى خاص خود قرار مىگيرد. آنچه از صفراست به سوى كيسه صفرا، آنچه از سوداست به سمت طحال و آنچه از ترى و رطوبت است به جانب مثانه مىرود.
در حكمت الهى در تركيب بدن درنگ كن كه چگونه هر عضوى را در جايش قرار داده و اين ظرفها را چنان نهاد كه مواد زايد و فاسد را در خود گرد آورند تا اين مواد در سراسر بدن منتشر نگردد و جسم را بيمار و زار ننمايد. چه بلند مرتبه است كسى كه تقدير را نيكو نمود و تدبير را استوار كرد. سپاس او راست چنان كه شايسته و سزاوار است.» (شگفتیهاى آفرينش (ترجمه نجفعلی میرزایی بر توحيد مفضل)، ص۵۳، (با اندکی تصرف))
نکته قابل تامل در این فراز از فرمایش حضرت این است که ایشان این نکات دقیق را ۱۳۰۰ سال پیش، یعنی سالها قبل از تولد ابنسینا و طبیبان حاذقی که میشناسیم و در زمانی که کمترین اطلاعاتی از دستگاهها و اندامهای بدن در دست بشر وجود داشته بیان فرمودهاند، حال آنکه این حقایق امروزه پس از گذشت سالیان دراز و بهوسیله کالبدشکافیها و آزمایشات علمی مختلف و متعدد برای انسانها آشکار گردیده است. جالبتر اینکه گوینده این نکات کسی است که مکتب و دانشگاهی نرفته و استادی به خود ندیده است!!
🆔 @almiqat
با معرفی سایت و کانالهای مؤسسه میقاتالقرآن به خانواده، دوستان و...، خود را در بهرههای معنوی افراد مختلف از آنها سهیم کنیم.
سایت: almiqat.com
کانال: @almiqat
🆔 @almiqat
elm-92.mp3
15.04M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۹۲
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۳/۵
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 یادی از شهدای سانحه سقوط بالگرد ریاست جمهوری / تبلیغات سوء دشمنان علیه صلحا در طول تاریخ اسلام / فعالیتهای منفی رسانهای خلفای سهگانه و معاویه علیه رهبران راستین دین / کارخانه جعل حدیث! / نوک پیکان صهیونیسم به سوی یک گروه است / تحتتاثیر تبلیغات و جو مسموم فضای مجازی قرار نگیریم / مراجعه به ترجمههای زیرنویس قرآن برای فهم معانی آیات، راه مناسبی نیست / مناظره با حضار پیرامون آیه ۱۸۸ سوره اعراف که بهظاهر علمغیب پیامبر خاتم(ص) را نفی نموده است / منظور حضرت از اینکه فرموده «مالک سود و زیان خود نیستم» چیست؟
#علم_غیب
🆔 @almiqat
✅ نماز یکشنبههای ماه ذیالقعده:
این ماه آغاز ماههای حرام است و برای روزهای یکشنبه این ماه نمازی بسیار با فضیلت از رسول خدا(ص) روایت شده که مختصر آن فضیلت این است که هرکه آن را بهجا آورد، توبهاش پذیرفته حق و گناهش آمرزیده میشود و طلبکاران او در قیامت از وی راضی گردند و با ایمان از دنیا برود و ایمانش از او گرفته نشود و قبرش وسیع و نورانی گردد و پدر و مادرش از او راضی شوند و آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان و نژاد او گردد و روزی او توسعه یابد و فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند و جانش را به آسانی بستاند. (مفاتیح الجنان)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد_کاربران
✅ بگذار قریش جلادم بخوانند...
ولید بن عقبه فرماندار عثمان در کوفه، شراب خورد و بر اثر مستى نماز صبح را در جماعت، چهار رکعت خواند!
خلیفه به دلیل خویشاوندى با ولید، به دنبال بهانه مىگشت که با شبههسازى، دستور حد را در مورد ولید اجرا نکند. جو طوری شد که هیچ کس از ترس خلیفه جرأت نمىکرد تا حد شرابخوارى را (که هشتاد ضربه شلاق بود) اجرا کند.
اما امیرالمؤمنین(ع) اعلام آمادگی کرد و به این کار مبادرت نمود، ولی قبل از شلاق زدن، جملهای مهم و راهبردی را بیان فرمود:
«إنما هلکت بنو اسرائیل بتعطیلهم الحدود»، یعنی «بنى اسرائيل به خاطر تعطيل کردن اجراى حدود الهى، به هلاكت رسيدند.» (مناقب آل ابیطالب، ج۱، ص۴۰۹)
نتیجه اینکه برای مقابله با ناهنجاریها، کجیها و انحرافاتِ مختلف و ریز و درشت در جامعه، علاوه بر فرهنگسازی و آموزش و تشویق، به قهر، تلخی، اجبار و تنبیه هم نیاز است.
🔹 ارسال شده توسط خانم پریسا زارع (نوشتهای از محمد صالح مشفقیپور)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ حاضر نبودم موسیقی رو کنار بذارم، تا اینکه...
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ همهچیز از مچ پا شروع شد! / فروپاشی قدمبهقدم نظام اخلاقی غرب
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ اصلاح رابطه خود با خداوند و تحلیل درست بلاها
🆔 @almiqat
#سلامت_و_درمان
✅ نکاتی در خصوص درمان تب شدید:
- پاشوره کردن
- کمکردن لباسها
- خوردن آبسیب تازه (در کودکان شش ماه به بالا: سه قاشق پلو خوری در سه وعده مختلف / در بزرگتر از دو سال: سه استکان در ۲۴ ساعت / در بزرگسالان: دو لیوان در ۲۴ ساعت)
- مقداری حنا را با سرکه طبیعی (سیب یا انگور عسکری) مخلوطکرده بهگونهای که نه سفت باشد و نه شُل، سپس در قسمت گودی کف هر دو پا میگذاریم، به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کرده سپس کف پاها را با آب سرد میشوییم (توجّه: کف پا بعد از مدّت تعیین شده باید شسته شود و گرنه تب و دمای بدن همینطور پایین میآید)
📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «در درمان تعدادی از بیماریهای دستگاه تنفس و...»
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ سلامتی و جوانی، دو نعمت بیجایگزین
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/35
🆔 @almiqat
✅ طریقه دسترسی و استفاده از جلسات سخنرانی روزهای شنبه و سهشنبه
روزهای شنبه جلسات مبحث «علم غیب» در حسینیه شعبه مرکزی مؤسسه میقاتالقرآن، و روزهای سهشنبه نیز جلسات مبحث «شرح دعای مکارمالاخلاق» در مدرسه علوم دینیه مهدیه برگزار میگردد.
شرکت در این جلسات برای عموم خواهران و برادران آزاد میباشد و علاقهمندان میتوانند پخش زنده این جلسات را نیز از طریق لینک almiqat.com/live مشاهده نمایند.
گفتنی است صوت این جلسات پس از هر جلسه در سایت مؤسسه میقاتالقرآن به آدرس almiqat.com (بخش سخنرانیها > سخنرانیهای استاد مرتضی مخملباف) و نیز کانالهای مؤسسه در پیامرسانهای ایتا، سروش و تلگرام به آدرس @almiqat قابل دریافت میباشد.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ویدیویی از اتاق نیمهکاره کارگاه خیاطی در استان هرمزگان
چندی پیش ویدیویی از کارگاه خیاطی راهاندازی شده از محل کمکهای بانیان خیر و زیر نظر مؤسسه میقاتالقرآن در کانال المیقات منتشر گردید. کارگاهی که کارکنان آن را بانوانی تشکیل میدادند که همسران خود را از دست داده بودند و اکنون سرپرستی خانوار را برعهده داشتند.
ویدیویی که هماکنون مشاهده میکنید، مربوط به اتاقکی است که در صورت تامین مخارج لازم جهت احداث آن، قادر به پذیرش حدودا ۵ تن دیگر از خواهران سرپرست خانوار آن استان خواهد بود. لذا عزیزانی که مایل به مشارکت در تامین هزینههای احداث این بنا میباشند، میتوانند مبلغ مورد نظر خود را به شماه حساب ۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۷۷۳۹۲۹ واریز نموده و در این امر خیر مشارکت نمایند. (در صورت واریز، لطفا تصویر رسید و عنوان وجه واریزی را به آیدی @almiqat_admin ارسال نمایید)
🆔 @almiqat
✅ توزیع نانهای نذری در استان هرمزگان
در هفتههای اخیر مبلغی در حدود ۴ میلیون تومان تحتعنوان «نذر نان» به حساب مؤسسه واریز شده بود که پس از هماهنگیهای لازم، از محل این مبالغ قریب به ۴۵۰۰ قرص نان تهیه شد و بین ۳۰۰ خانوار از شیعیان روستای کوهستک استان هرمزگان توزیع گردید.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرائت_تصویری
✅ قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: محمود صدیق منشاوی
🔹 سوره اعلی آیات ۱ تا ۷
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq 169- 1403-03-08.mp3
16.18M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ انهَج لِی اِلى مَحَبَّتِكَ سَبِيلًا سَهلَةً» + نیایش و مناجات
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۳/۸ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 عواملی که محبت ایجاد میکنند / دین وسیله دنیا، یا دنیا وسیله دین؟! / بخشندگی و نترسیدن از خرج کردن به اندازه / به بهشت دل ببند / شرحی کوتاه و زیبا بر فرازی از دعای کمیل (ما هكذا الظَّنُّ بِكَ وَ لا أُخبِرنَا بِفَضلِكَ عَنكَ یا کَریمُ) / گمان خوب نسبت به خداوند / چشم انسان نباید در پی مال و منال مردم باشد / مراعات در معاشرتها / سخن گفتن با افراد در حد فهم و شناخت آنها (همه مثل هم نیستند)
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#پند_تاریخ
✅ انوشیروان و پیر خارکش
گویند روزی انوشیروان از شکار برمیگشت. پیرمردی را دید با پای برهنه و جامهای پاره که باری از خار بر پشت نهاده بود و از حرارت آفتاب عرق از سر و رویش جاری بود. در آن حال استخوانی هم به پایش فرو رفت، بهطوری که خون از آن روان شد. پیر هیچ توجهی نکرد. قدری خاک بر آن جراحت ریخت و لنگانلنگان به راه خود ادامه داد.
شاهنشاه به حال او رحمش آمد. اسبش را پیش او راند. گفت: پیرمرد وقت آسایش است، از چه رو خود را به رنج میاندازی و چنین زحمت میکشی؟ پیر گفت: ای سرهنگ! چهار دختر بیمادر دارم. هر روز پشتهای خار به بازار میبرم و به یک درهم و نیم نقره میفروشم. یک درهم نان میخرم و نیم درهم دیگر به پنبه میدهم تا دخترانم آن را برای جامه خود بریسند. اگر این رنج نکشم، آنها بدون توشه میمانند.
انوشیروان پرسید: خانهات کجاست؟ پیر جواب داد: در این ده. شاه گفت: آسوده باش، من این ده را به تو بخشیدم و ملک تو کردم. سپس انگشتری به او داد تا نشانه مالکیت آن باشد. پیر انگشتر انوشیروان را گرفت و رفت آن انگشتر را به بزرگ آن ده داد. همگی پیش او رسم خدمت و ادب به جای آوردند و در مدت کمی از ثروتمندان معروف شد.
مدتی گذشت. اتفاقاً روزی انوشیروان از شکار میآمد. از لشکر جدا افتاد و تنها به همان ده رسید. پرسید این ده متعلق به کیست؟ گفتند: از آن کسی است که سابقاً خارکشی میکرد و روزی پادشاه به حالش رقت نموده این ده را به او بخشید. انوشیروان خاطره گذشته را به یاد آورد. پرسید: منزل آن پیر کجاست؟ نشانش دادند.
چون به آنجا رسید، عدهای از خدمتگزاران را دید که بر درگاه او ایستاده بودند. از آنها پرسید: آقای شما کجاست؟ گفتند: مختصر کسالتی دارد. پرسید: برای چه کسالت پیدا کرده؟ جواب دادند: امروز در باغ کمی گردش کرد، بر اثر همان تفریح کوفته شده است. شاهنشاه خندید و از آن وضع در شگفت شد! گفت: به او بگویید میهمانی آمده و میخواهد تو را ببیند. پیر را خبر دادند و اجازه ورود داد.
انوشیروان وارد شد. دید پیرمرد در میان بستر دیبا خوابیده است. همین که چشمش به انوشیروان افتاد، از جای برخاست و ادای ادب و احترام کرد و عذر حال خود را بیان نمود. شاه گفت: سوالی دارم. جواب گوی تا برگردم. عرض کرد: بفرمایید. گفت: آن روز که استخوان در پای تو شکست و مجروح شدی، هیچ ننالیدی. اینک از زحمت تفریح در باغ شخصی خود بر بستر خوابیدهای و مینالی؟! پیر گفت: ای پادشاه! مرد باید هنگام سختی صبر کن کند تا در موقع دولت (هنگام برخورداری از ثروت و مکنت) بتواند زیست کند. انوشیروان از این سخن بسیار خرسند شد و یک پارچه ده دیگر را نیز به او بخشید و آن روز را تا شب مهمان او بود تا برگشت.
📖 منبع: پند تاریخ، ج۲، ص۱۷۰
🆔 @almiqat
✅ گزارشی آماری از عملکرد و فعالیتهای موسسه در فضای مجازی (تا تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۳)
🔹 تعداد دنبالکنندگان در شبکههای اجتماعی:
- ایتا: ۲۱۶۰ نفر
- تلگرام: ۱۰۶۷ نفر
- سروش: ۷۵۵ نفر
- آپارات: ۶۱۰ نفر
🔹 آمار موسسه در سایت آپارات:
- تعداد ویدیوها: ۳۰۷
- دنبال کنندگان: ۶۱۰ نفر
- تعداد بازدید از ویدیوها: ۴۹۳۳۳
- مدت زمان کل پخش زنده: ۴۱۰ ساعت
- بیشترین بیننده همزمان: ۴۲۶ نفر
🔹اپلیکیشنهای مؤسسه
۱- نرم افزار اندرویدی جزوات تجوید با بیش از ۱۰ هزار نصب، انتشار داده شده در سایت کافه بازار
- تاریخ انتشار اولین نسخه: ۱۳۹۷/۷/۲۸
۲- نرم افزار اندرویدی المیقات با حدود ۴۰۰ نصب، انتشار داده شده در سایت مایکت
- تاریخ انتشار اولین نسخه: ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
- تاریخ بروزرسانی به نسخه ۲: ۱۴۰۳/۱/۱۴
🔹 سایت موسسه almiqat.com
- تعداد اعضای ثبت نام کرده در سایت: ۳۶۸ نفر
- تعداد سوالات سایت (به جز ایمیلها): ۶۰۲۴
- تعداد کل مشاهدات از سال ۱۴۰۰: ۶۶۶۷۵۱
- تعداد کل مشاهدات بخش عربی سایت: ۱۳۰۹۳
(عمده بازدید سایت، از بخش سخنرانیها و بخش پرسش و پاسخها میباشد)
🆔 @almiqat
✅ مراسم نیایش و مناجات شبهای جمعه از ساعت ۱۲ بامداد تا اذان صبح در مدرسه علوم دینیه مهدیه با حضور خواهران و برادران برگزار میگردد.
🔹 آدرس: تهران، میدان شوش، ابتدای خیابان فدائیان اسلام، جنب مسجد مهدیه، پلاک ۱۳۶۳
🆔 @almiqat
#پرسش_و_پاسخ
❓پرسش:
آیا خواندن زیارت عاشورا در شب سنگین است؟
✍️ پاسخ:
باسمه تعالی؛ خواندن زیارت عاشورا در هیچ زمانی سنگین نیست و کسانی که چنین سخنان بیپایهای را میگویند، برای مطرح کردن خود و کسب شهرت میباشد. تمام دعاها و زیارات مفاتیحالجنان و کتب ادعیه دیگر را در صورت معتبر بودن میتوان در هر زمانی خواند. البته بعضی از آنها دارای زمانهای مشخصی میباشند. مانند دعاهای ماه رمضان، ماه رجب، ماه شعبان و امثالهم که البته آنها را هم اگر به نیت دعا در مواقع دیگر بخوانید مشکلی ندارد.
🆔 @almiqat
#بازنشر
✅ #اطلاعیه مسابقه غیرحضوری خطابه غدیر
با عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام مبارک دهه کرامت، به اطلاع برادران و خواهران محترم میرساند به مناسبت عيد سعيد غدير خم، عيد ولایت و امامت اميرالمؤمنين على(ع)، در نظر است مسابقهای با محوریت کتاب «خطابه غدیر» نوشته محمد باقر انصاری برگزار گردد.
از این رو علاقهمندان به شرکت در مسابقه میتوانند جهت کسب آمادگی بیشتر، فایل کتاب را دریافت و مطالعه نموده و در تاریخ مقرر نسبت به شرکت در مسابقه مذکور بهصورت مجازی اقدام نمایند. این مسابقه در دهه ولایت و امامت (ایام عید قربان تا عید غدیر) برگزار و زمان و نحوه اجرای آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
🎁 به ۱۰ نفر از برگزیدگان مسابقه، هر یک مبلغ پنج میلیون ریال در مراسم جشن بزرگ عید غدیر مؤسسه ميقاتالقرآن اهدا خواهد شد.
🆔 @almiqat