✅ مقام معظم رهبری: شرکت در انتخابات موجب میشود که نظام جمهوری اسلامی تقویت بشود، پایداری و ماندگاری آن تامین بشود، کشور در حصار امنیت کامل باقی بماند.
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ امام خمینی(ره): غربزدهها را کنار بگذارید...
🆔 @almiqat
#معرفی_کتاب
📚 کتاب: با غدیر و الغدیر (بررسی واقعه غدیر با نگاهی به کتاب «الغدیر» و نویسنده آن مرحوم علامه امینی(ره))
نویسنده: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: جمال
تعداد صفحه: ۹۶
گروه سنی: ۶ تا ۱۲ سال
در این کتاب، نویسنده به صورت اجمالی ضمن بررسی سند حدیث غدیر و اثبات صحت و تواتر آن، معنای حدیث غدیر و شرح کوتاهی از واقعه غدیر خم را آورده است. نویسنده طی یک مصاحبه به معرفی علامه عبدالحسین امینی(ره) مولف کتاب ارزشمند الغدیر پرداخته و انگیزه وی از تالیف این کتاب، ویژگیها، چگونگی تدوین آن در حوزه علمیه نجف و تلاشهایی که ایشان در این زمینه متحمل شدهاند را مطرح نموده است.
🔹 برشی از کتاب:
- خبرنگار: حالا اگر موافق باشيد، گفتوگو درباره واقعه غدير را آغاز کنيم. از شما تقاضا دارم اول خود واژه «غدير خم» را براى خوانندگان ما معنا کنيد.
- علاّمه امينى: کلمه «غدير» در زبان عربى به معنى برکه و آبگير است. «خُم » نيز نام منطقهاى بين مکه و مدينه است؛ در نتيجه ترکيب «غدير خم» يعنى برکههایی که در منطقه خم قرار دارد. «غدير خم» در پنج - شش کيلومترى منطقه جُحفه واقع شده است...
🔹 علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، میتوانند همه روزه (غیر از ایام تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۵ با واحد کتابخانه مؤسسه میقاتالقرآن (شعبه مرکزی) تماس حاصل نمایند. تلفن:
۰۲۱-۵۵۳۷۰۵۱۷
۰۲۱-۵۵۳۹۰۱۴۴
🆔 @almiqat
clip ramezan1403- 13.mp3
2.23M
#کلیپ_سخنرانی
✅ نمونههایی از روشهای درست و پسندیده نیکوکاری / نذر کارآمد به مشاهد مشرفه / وقفهای نابهجا! / شعائرالله
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از سخنرانی شب ۲۳ رمضان ۱۴۰۳
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Session/10214
🆔 @almiqat
#حدیث_هفته
✅ امیرالمؤمنین(ع): درهم و دینار و دوستی آنها، آنان را که پیش از شما بودند هلاک کرد و همان دو هلاککننده شما هم هستند.
📖 اصول کافی، ج۴، ص۴
🆔 @almiqat
میقاتالقرآن
🆔 @almiqat 👇
#شگفتی_های_آفرینش
✅ نعمت دیدن و شنیدن
دو مورد از بزرگترین مواهب پروردگار مهربان به انسانها، نعمت بینایی و نعمت شنوایی است. در این بخش از فرمایشات امام صادق(ع) به اهمیت و کارایی این دو نعمت بزرگ اشاره شده است:
«اى مفضّل! در حال كسى كه از داشتن ديده محروم است، انديشه كن. بنگر كه چگونه در كارش نارسايى پديد مىآيد. اين شخص قدمگاهش را نمىشناسد، مقابلش را نمىبيند، رنگها را از هم باز نمىشناسد، زشت و زيبا را تفاوت نمىدهد. اگر ناگاه بر گودالى مشرف شود آن را نمىبيند، اگر دشمنى به او هجوم برد نمىشناسدش. بهدرستى توان كتابت و تجارت و صياغت (زرگرى، ريختهگرى) ندارد...
همچنين كسى كه نمىشنود، نارسايى بسيار در كارش پديد مىآيد. روح و لذت گفت و شنود و محاوره را از دست مىدهد، از نغمههاى دلربا و الحان آرامشبخش محروم است، براى مردم گفتوگو با او بسيار دشوار و ملالآور مىشود. بهدرستى از اخبار مردم ديگر آگاه نمىشود...» (شگفتیهای آفرینش (ترجمه نجفعلی میرزایی بر توحید مفضل)، ص۵۷ (با تصرف))
اینکه دلیل عدم برخورداری بعضی افراد در دنیا از این دو حس چیست و معامله پروردگار با این بندگان چگونه خواهد بود، سوالی است که مفضل نیز در ادامه از حضرت پرسیده است و هفته بعد انشاءالله به آن خواهیم پرداخت، اما اکنون که بسیاری از ما خوانندگان یا شنوندگان این متن به لطف خدای مهربان از این دو نعمت بزرگ برخورداریم، آیا درنگ و اندیشه کردهایم که عمل ما در قبال این دو چگونه بوده است؟
اگر هر یک از ما از بینایی یا شنوایی محروم بودیم و به ما میگفتند، بینایی یا شنواییات را برمیگردانیم، به شرط آنکه بهوسیله آنها مرتکب معصیت خالق خود نشوی، آیا کسی بود که این شرط را در قبال این برخورداری عظیم نپذیرد؟! مسلما خیر. اما حال که بدون قول و قراری و شرط و شروطی متنعم به این نعم الهی شدهایم، چه نیکوست قدردان آنها بوده و این دو عضو ارزشمند را در طاعت آفریدگار مهربان به کار بندیم...
🆔 @almiqat
#اطلاعیه
🏴 السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ
به اطلاع محبین و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) میرساند، مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای آن حضرت به مدت پنج شب از روز جمعه ۱۴۰۳/۴/۲۲ لغایت سهشنبه ۱۴۰۳/۴/۲۶ (شب شام غریبان) از ساعت ۱۷:۴۵ تا ۱۹:۴۵ در حسینیه شعبه مرکزی مؤسسه میقاتالقرآن برگزار میگردد. همچنین مراسم قرائت زیارت عاشورا (با صد لعن و صد سلام) نیز روز عاشورا (سهشنبه ۲۶ تیر) از ساعت۸:۴۵ تا ۱۲ ظهر در همین مکان برگزار خواهد شد.
🔹 موضوع سخنرانی: تحلیلی بر تاریخ عاشورا
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 با نوای مداح اهلبیت(ع) جناب آقای حاج محسن احدی
🔹 پخش زنده مراسم در لینک زیر:
almiqat.com/live
✅ #اطلاعیه نذورات مراسم عزاداری محرم
به اطلاع میرساند موسسه میقاتالقرآن در نظر دارد طبق سنوات گذشته مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) را در حسینیه شعبه مرکزی این موسسه برگزار نماید.
عزیزانی که برای مشارکت در این مراسم معنوی نذوراتی داشتهاند یا مایلند در هزینههای آن شریک شوند، میتوانند مبالغ موردنظر خود را به شماره حساب
۶۰۳۷۹۹۸۱۹۹۷۷۳۹۲۹واریز نموده و تصویر رسید واریز را به همراه عنوان واریزی (کمک به مراسم عزاداری محرم) به آیدی @almiqat_admin ارسال نمایید. #نیکوکاری 🆔 @almiqat
#حدیث_محرم1403
◾️ ریّان ابن شبیب میگوید: داخل شدم بر ابیالحسن الرضا(ع) در روز اول محرم، پس به من گفت: «...ای پسر شبیب! اگر برای چیزی گریه خواهی کرد، برای حسین بن علی بن ابیطالب(ع) گریه کن، برای آنکه او را مانند گوسفندی ذبح کردند و هجده مرد از خاندان او با او کشته شدند که روی زمین مانند آنها نبود و هفت آسمان و زمینها برای کشته شدن او گریستند و چهار هزار فرشته برای یاری او فرود آمدند. او را یافتند کشته شده و نزد قبر او آشفته موی و گرد آلودند تا وقتی که قائم(ع) برخیزد و از یاران او باشند و شعار آنان یا لثارات الحسین(ع) است.
... ای پسر شبیب اگر تو را مسرور میکند که ثواب تو مانند آن کسانی باشد که با حسین(ع) شهید شدند، هرگاه یاد او کنی بگو: یا لَیْتَنی کُنْتُ مَعَهُم فَاَفوزَ فَوزاً عَظیماً (نساء/۷۳)
ای پسر شبیب اگر خوشحال میکند تو را که در درجات بلند بهشت با ما باشی، برای اندوه ما اندوهناک باش و از فرح ما شادمان و بر تو باد دوستی ما که اگر مردی سنگی را دوست بدارد، خدا او را روز قیامت با آن سنگ محشور گرداند.»
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۲
🆔 @almiqat
elm-98.mp3
15.35M
✅ مبحث «علم غیب»
🔹 جلسه ۹۸
🔹 تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۴/۱۶
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
📝 نظریات دانشمندان شیعه پیرامون تقیه / تقیه از دیدگاه عقل / آیا تقیه عملی منافقانه است؟ / تعریف نفاق / توریه چیست و چه تفاوتی با تقیه دارد؟ / چهار نکته مهم درباره دروغ / هر سخن راستی را نباید گفت / روایت ریّان بن شبیب از امام رضا(ع) درباره فضیلت گریه بر شهادت حضرت سیدالشهدا(ع)، زیارت آن حضرت، لعن قاتلان ایشان و... / استغفار حضرت اباعبدالله(ع) برای گریهکنندگان خود
#علم_غیب
🆔 @almiqat
#پیشنهاد_کاربران
✅ خیرخواهی برای دیگران
امیرالمؤمنین(ع): أحب لعامة رعيتك ما تحب لنفسك و أهل بيتك، و أكره لهم ما تكره لنفسك و أهل بيتك...
آنچه براى خود و خانوادهات دوست دارى، براى عموم مردم نيز دوست بدار و آنچه براى خود و خانوادهات نمىپسندى، براى آنان نيز مپسند...
(بحارالانوار، ج۷۲، ص۲۷، ح۱۲)
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ «لا اکراه فی الدین» و حجاب اجباری!
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ چطور به نماز علاقه پیدا کنیم؟
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#از_همه_جا
✅ اینکه چه کسی سواره و چه کسی پیاده است، یومالحساب مشخص میشود
🆔 @almiqat
#حدیث_محرم1403
◾️ ابراهیم بن ابی محمود میگوید: امام رضا(ع) فرمودند: «محرم ماهی است که مردم جاهلیت جنگ را در آن حرام میدانستند. خون ما در آن ماه حلال شمرده شد و فرزندان و زنان ما اسیر شدند و آتش در خیام ما افروخته گشت و هرچه در آنها بود به تاراج رفت و حرمت رسول خدا(ص) را درباره ما مراعات نکردند. روز کشته شدن حسین(ع) چشمان ما را آزرده کرد و اشکهای ما را روان ساخت. عزیز ما در زمین کربلا خوار شد و اندوه و بلا نصیب ما گشت تا روز معین، پس گریهکنندگان باید بر حسین(ع) گریه کنند، برای اینکه گریه بر او گناهان بزرگ را میریزد.
آنگاه فرمودند: چون ماه محرم میشد پدرم را خندان نمیدیدند و اندوه بر وی غالب بود تا ۱۰ روز میگذشت و چون روز دهم میشد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و گریه او بود و میگفت: این روزی است که حسین(ع) در آن روز کشته شد.
📖 ترجمه نفسالمهموم، ص۳۸
🆔 @almiqat
#سلامت_و_درمان
✅ خوردنیهایی مناسب برای بهبود استرس:
- مصرف سبزیجات (جعفری، ترخون، مرزه، پونه، نعنا، آویشن، ریحان، کاهو بدون سس)، میوهجات (گلابی رسیده شیرین، لیموشیرین، میوه شاهبلوط (فندق کوهی)، خوردن سیب قرمز رسیده شیرین معطر طبیعی)
- مصرف کدو حلوایی و تخمه خام کدو
- مصرف روغن زیتون طبیعی یا زیتون خوراکی
- خوردن غلات (گندم، جو، ذرت، برنج) و سبوسها (سبوس گندم، سبوس جو، سبوس برنج)
- ماست شیرین کمچرب
- مغز خام بادام درختی شیرین
- ورزشهای مناسب و نرمشهای مفید در هوای آزاد حیاط منزل یا پارک
- مصرف گلاب طبیعی
📖 منبع: آرشیو موضوعی وبلاگ طب المعصومین(ع)، مقاله «درمان تعدادی از بیماریهای اعصاب و روان»
🆔 @almiqat
22.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_سخنرانی
✅ آیا هدف امام حسین(ع) از رفتن به عراق، تشکیل حکومت بود؟
🔹 سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹 برگرفته از مبحث «تحلیلی بر تاریخ عاشورا»
🎧 صوت این مبحث 👈 almiqat.com/Speech/Subjects/2/26
🆔 @almiqat
#حدیث_محرم1403
◾️ شیخ کشی از زید شحّام روایت کرده است که: من با جماعتی از اهل کوفه در خدمت حضرت صادق(ع) بودیم که جعفر بن عفّان وارد شد، حضرت او را اکرام فرمود و نزدیک خود نشانید. سپس فرمود: یا جعفر! عرض کرد: لبیک، خدا مرا فدای تو گرداند. حضرت فرمود: به من رسیده که تو در مرثیه حسین(ع) شعر میگویی و نیکو میگویی. عرض کرد: بلی، فدای تو شوم. فرمود که: پس بخوان. چون جعفر مرثیه خواند، حضرت و حاضرین مجلس گریستند و حضرت آنقدر گریست که اشک چشم مبارکش بر محاسن شریفش جاری شد.
پس فرمود: به خدا سوگند که ملائکه مقربان در اینجا حاضر شدند و مرثیه تو را برای حسین(ع) شنیدند و زیاده از آنچه ما گریستیم گریستند و به تحقیق که حق تعالی در همین ساعت بهشت را با تمام نعمتهای آن برای تو واجب گردانید و گناهان تو را آمرزید.
سپس فرمود: جعفر! میخواهی که زیادتر بگویم؟ گفت: بلی سید من. فرمود که: هر که در مرثیه حسین(ع) شعری بگوید و بگرید و بگریاند، البته حق تعالی بهشت را برای او واجب گرداند و بیامرزد او را.
📖 منتهی الآمال، ج۱، ص۳۷۹
🆔 @almiqat
25.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قرائت_تصویری
✅ قرائت قرآن کریم
🔹 قاری: محمود صدیق منشاوی
🔹 سوره زمر آیات ۵۳ تا ۶۶
🆔 @almiqat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش_احکام
✅ حفظ حرمت مجلس روضه
🆔 @almiqat
#حدیث_محرم1403
◾️ امام صادق(ع) بر سجاده خود نشسته و در حق زائران و سوگواران اهلبیت(ع) چنین دعا میکردند: خدایا! آن دیدگان را که اشکهایش در راه ترحم و عاطفه بر ما جاری شده و دلهایی را که بهخاطر ما نالان گشته و سوخته و آن فریادها و نالههایی را که در راه ما بوده است، مورد رحمت قرار بده.
📖 بحار الانوار، ج۹۸، ص۸
🆔 @almiqat
makarem al-akhlaq 174- 1403-04-19.mp3
16.16M
✅ مبحث «شرح دعای مکارم الاخلاق»، توضیح عبارت «وَ انهَج لِی اِلى مَحَبَّتِكَ سَبِيلًا سَهلَةً»، به همراه مقتلخوانی شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) و نیایش و مناجات
🔹سخنران: استاد مرتضی مخملباف
🔹تاریخ سخنرانی: ۱۴۰۳/۴/۱۹ - مدرسه علوم دینیه مهدیه
📝 چه کنیم که خداوند متعال دوستمان داشته باشد؟ / پیشنهادی برای شبهایی خوابمان نمیبرد / صدقه دادن با مال پاک و بدون منت و تکبر / محبوبترین مردم نزد خداوند / پیامد دستگیری نکردن نهادهای متعدد از مردم دردمند / آیا خود اهلبیت(ع) در زمان حیات شریف خود به فکر دستگیری از مستمندان بودهاند؟ / فضیلت گریه بر حضرت اباعبدالله(ع) / حرمت مجالس عزای اهلبیت(ع) را نگه داریم، گاه صاحبان عزا در آن پا میگذارند! / جبران و پاسخ دستهگل یک کنیز، به شیوه امام حسین(ع) / محرم، ماهی برای جهش معنوی
#شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @almiqat
#پند_تاریخ
✅ بندگی خدا را مقدم بدار
ابومنصور وزیر سلطان طغرل، مردی بود لایق و خداترس. او همهروزه بعد از ادای نماز صبح همچنان بر سجاده مینشست و تا دمیدن آفتاب دعا میخواند و به عبادت میپرداخت، سپس سوار میشد و به حضور سلطان طغرل میرسید.
یکی از روزها برای سلطان امر مهمی پیش آمد و قبل از آفتاب وزیر را به حضور طلبید. مأمورین به منزلش رفتند. دیدند بر سجاده نشسته و مشغول عبادت است. دستور فوری شاه را به وی ابلاغ کردند، ولی او توجه و اعتنایی به آنها ننمود. مامورین بازگشتند و به سلطان گفتند: او مردی است مغرور و خودسر و مقام سلطنت را رعایت نمیکند و از فرمان سرباز میزند. با این سخنان، آتش غضب شاه را مشتعل ساختند و او را خشمگین نمودند.
آفتاب طلوع کرد. وزیر که از عبادت فارغ گردید، فورا سوار شد و به حضور آمد. سلطان با خشونت و تندی بر وی بانگ زد که چرا دیر آمدی؟ وزیر در پاسخ گفت: ای پادشاه! من بنده خدا هستم و چاکر سلطان طغرل. تا از وظیفه بندگی خداوند فراغت نیابم به چاکری تو نمیپردازم.
این سخن محکم و قاطع که از اعماق جان وزیر با ایمان سرچشمه گرفته بود، در دل شاه اثری بس عمیق گذارد، باطنش را طوفانی کرد و اشک چشمش را فرا گرفت و او را مورد تحسین و تمجید قرار داد و گفت: بندگی خدا را بر چاکری ما مقدم دار تا به برکت آن کارها منظم گردد و مملکت بهرهمند شود.
📖 منبع: سخن و سخنوری، ص ۹۵ (با اندکی تصرف)
🆔 @almiqat