🔰 بخشی از کتاب ۷۲ سخن عاشورایی
📌در بخشی از کتاب به نقل از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع علما و روحانیون در سال ۷۱ آمده است: «روزی در همین کشور ما، مبارزات ضداستعماری و ضداستبدادی و ضد دستگاه کفر و طاغوت مطرح بود. اما بعضی این تکلیف را تشخیص نمیدادند و به کارهای دیگر چسبیده بودند. احیانا اگر کسی تدریسی داشت، اگر تالیفی داشت، اگر یک حوزه کوچک تبلیغی داشت، اگر هدایت جمع محدودی از مردم در کارهای دینی بر عهده او بود، فکر میکرد اگر به آن مبارزه بپردازد، آن کارها معطل خواهد ماند! مبارزه به آن عظمت و به آن اهمیت را ترک میکرد، برای اینکه از این کارها باز نماند! یعنی اشتباه در شناختن آنچه لازم بود. آنچه مهم بود و آنچه اهم بود. حسین بن علی علیهالسلام در بیانات خود فهماند که برای دنیای اسلام در چنین شرایطی، مبارزه با اصل قدرت طاغوتی و اقدام برای نجات انسانها از سلطه شیطانی و اهریمنی این قدرت، واجبترین کارهاست.»
📌و در بخش دیگر میخوانیم:ماجرای عاشورا هم درس است؛درس اقدام و نهراسیدن از خطرات و وارد شدن در میدانهای بزرگ. آن تجربه، با آن خصوصیات و با آن دشواری، از عهده حسین بن علی علیه السلام برمی آمد؛از عهده دیگری برنمیآمد. لکن در دامنه آن قله بلند و رفیع کارهای زیاد و نقش های گوناگونی هست که من و شما میتوانیم انجام بدهیم.(۸۴/۱۱/۱۸)
#هفتاد_و_دو_سخن_عاشورایی
#محرم_خوانی
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیهاالسلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰کانون فرهنگی خانواده و تمدن اسلامی با همکاری حسینیه اندیشه قم برگزار می کند:
📚 دوره مطالعاتی گفتمان انقلاب اسلامی
📕کتاب قیام حسینی در برابر جاهلیت اُولی،
قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
📔کتاب ساختارهای اجتماعی قاتل امام،
ساختارهای اجتماعی برانداز نظام
📘کتاب گفتمان انقلاب اسلامی
📔کتاب بررسی سه تئوری تولید ثروت،
اطلاع، قدرت در سبک زندگی غربی
و سبک زندگی اسلامی
📖 اولین کارگاه: بررسی کتاب
قیام حسینی در برابر جاهلیت اُولی
قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
استاد: سرکار خانم صدوق
◽️اهداف برگزاری کارگاه:
▫️ایجاد درک علمی و قاعده مند از قیام عاشورا و ارتباط آن با وظایف امروز جامعه شیعه
▫️تبیین امتحانات پیش روی انقلاب اسلامی با ارائه درکی جدید از ابعاد "جنگ فرهنگی و اقتصادی
▫️نقد راهکارهای متداول برای مقابله با جنگ فرهنگی و اقتصادی؛ زمینه ای برای آشنایی با راهکارهای جدید
🗓زمان برگزاری کارگاه:
از ۶ شهریورماه به مدت هشت جلسه
شنبه ها و سه شنبه ها از ساعت ۱۱ الی۱۲
📋ثبت نام:
ارسال پیام به شناسه ذیل در پیام رسان ایتا
📱@Kanoon_admin1
https://eitaa.com/khanevadeh_tamadoneeslami
#دوره_مطالعاتی
#گفتمان_انقلاب_اسلامی
#محرم
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
📚📚📚 کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
📚 موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر
📕کتاب سفر شهادت
🔰 درباره کتاب:
📌گفتارهایی درباره واقعه عاشورا شامل ترجمه متن ۱۷ سخنرانی، مقاله و گفتار امام موسی صدر درباره #نهضت_حسینی و ابعاد و نتایج و پیامدهای آن است.
📌امام صدر در این گفتارها تلاش میکند تا پیش زمینههای این واقعه و اهداف امام حسین را از این حرکت روشن کند. #نقش_و_تأثیر_حضرت_زینب نیز در گفتارهایی از این کتاب بررسی شده است.
◽️عناوین بخشهای هفدهگانه کتاب به ترتیب عبارتند از
▫️سفر شهادت
▫️حسین(ع) وارث انبیا
▫️پرتوهایی از انقلاب کربلا
▫️به سوی خط حسینی
▫️امام حسین(ع) و قداست جانفشانی
▫️مناسبتهای ماه رجب و زیارت امام حسین
▫️امام حسین(ع) پیشوای اصلاحگری
▫️عطای حسینی در واقعه کربلا
▫️از دریچه عاشورا
▫️حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات ▫️صلح پیوند پاینده اسلام و مسیحیت
▫️نامهای به مردم لبنان
▫️شهادت، چشمه جوشان تحول
▫️زینب (س) شکوه شکیبایی(۱)
▫️زینب (س) شکوه شکیبایی(۲)
▫️رسالت حضرت زینب(س) در عاشورا
▫️یاری زینب (س)
📌همچنین به دلیل اشارههای بسیار امام صدر به خطبه آتشین حضرت زینب(س) در کاخ یزید، ترجمه فارسی این خطبه نیز در پیوست این کتاب درج شده است. لازم به توضیح است که مجموعه تمام مطالبی که در کتاب سفر شهادت ترجمه و منتشر شده، در اصل سخنرانیهای امام صدر از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۷ در مجامع مختلف است. در این هشت سال وقایع گوناگونی در لبنان و جهان اسلام رخ داده و امام در خلال صحبتهای خود درباره عاشورا به بررسی تطبیقی حوادث کربلای سال ۶۱ هجری با رخدادهای روز جامعه خود میپردازد.
#معرفی_کتاب
#سفر_شهادت
#اباعبدلله_الحسین_علیه_السلام
#حضرت_زینب_علیهاالسلام
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
🔰 بخشی از سخنرانی امام موسی صدر در مورد حضرت زینب علیها السلام
📌این صحنه دلهره آور را تصور كنید. زنان و فرزندان را در برابر اجساد آوردهاند، هر یك از زنان برادر، همسر یا فرزندی در میان كشته شدهها دارد، اما گریه نمیكند. آنها وظیفه داشتند كه از زینب پیروی كنند. حضرت زینب سرور آنها بود، پس در همه امور از او پیروی می كردند.
پشت سر حضرت زینب میرفتند. حضرت زینب، در جلوی آنها به جسد پاره پاره امام حسین(ع) رسید، جسدی كه حتی یك عضو سالم در آن دیده نمیشد. اما با این حال جسد پوشیده از تیر و شمشیر و نیزه و سنگ بود، آنچنان كه چیزی از آن پیدا نبود. نیازی نیست تاریخ این حوادث روشن را به ما بگوید. زینب آمد و نزدیك حسین ایستاد و سنگها و نیزهها و شمشیرها را كنار زد و با دو دستش جسد امام حسین را بلند كرد و گفت: «اللهم تقبل منا هذا القربان»
این قهرمانی را تصور كنید، حسین برای زینب(س) همه چیز است. بزرگان، قهرمانان و كوهها در برابر این صحنه ناتوانند، اما زینب ابداً چنین نیست: «اللهم تقبل منا هذا القربان»
با این سخن، اعلام داشت كه این كار به اراده و خواست خودمان بوده است، نه اینكه بر ما تحمیل شده باشد. هیچ كس نگفت بیایید و كشته شوید. هیچ كس نگفت كه برخیزید و هیچكس از ما این كار را نخواست. ما با آزادی كامل آمدیم و این موضع را برگزیدیم. آنچه بدست آوردیم، نتیجة خواست و اراده خودمان است. ما حسین را برای دین خدا قربانی كردیم و از خدا می خواهیم كه این قربانی را از ما بپذیرد، و چیزهای دیگر، اصلاً مهم نیست. چنانكه در مجلس ابن زیاد وقتی از او می پرسد چگونه یافتی آنچه را خداوند با برادرت كرد؟ گفت: «والله ما رأیت الا جمیلا، هؤلاء رجال كتب الله علیهم القتل فبرزوا إلی مضاجعهم».
بیشك پس از دیدن این موضع حضرت زینب در برابر سرور كشته شدهها و سید شهدا دیگر زنان تكلیف خود را در برابر شهداشان، دانستند. چرا كه هنگامه ناله و شیون و اظهار ناتوانی نبود، بلكه زمان قدرت و صلابت بود و باید به جهانیان اعلام میشد ما بدینجا آمدیم و میدانستیم چه رخ خواهد داد. با آسودگی آن را اراده كردیم و برای آن گام برداشتیم و تلاش كردیم و از خداوند میخواهیم كه آن را از ما بپذیرد. و اگر كار زار، بیش از این فداكاری میخواهد، ما آمادهایم. بنابراین سهم حضرت زینب، این است كه رسالت امام حسین را با حضور عزتمندانه و شرافتمندانهاش در نبرد، تمام سازد.
من به آنچه از ناتوانیها و شیونها و نالههای امام حسین یا زنان و یا خاندان امام حسین(ع) نقل و خوانده میشود، اعتقادی ندارم. به هیچ عنوان به این مسائل اعتقاد ندارم. امیدورام این مسائل مطرح نشود، چرا كه این مسائل منحرف كردن حركت امام حسین و مأموریت او است. هرگز نشانی از نشانههای سستی در حسین پدیدار نشد، نه بر او نه بر یاران و زنانش. این رسالت بزرگی بود كه حسین آن را به انجام رساند. و كاری بود كه حضرت زینب نیز در میان زنان انجام داد. و سپس، حضرت زینب، نقش مهم دیگری نیز به عهده گرفت و آن چیرگی بر توطئه بنی امیه بود. آنها میخواستند امام حسین را بكشند، بی آنكه كسی خبردار شود.
در تأیید این سخن، پس از آنكه مسلم بن عقیل به قتل رسید و كوفیان به عهدشان خیانت كردند و بیعت را شكستند، از سپاه ابن زیاد شدند. بنابراین كوفه محل دوستداران حسین نبود بلكه صحنهای برای دشمنانش بود. چرا حسین را آزاد نگذاشتند تا وارد كوفه شود؟ دلیل این كار چه بود؟
برای اینكه حسین بیرون از كوفه كشته شود، حر را با سپاهی فرستادند تا در وسط صحرا جلودار حسین شود، سپس او را از كوفه و همه مراكز مهم مسلمین دور كردند، تا كشته شود و كسی آگاه نشود. این نقشة انان بود و برای همین بود كه همه مردان را كشتند. درباره امام سجاد گفتند: «او را نیز بكشید و كسی را از این بیت زنده نگذارید» «اقتلوا هذا ولا تبقوا من اهل هذا البیت باقیه».
تلاش آنها بر این بود، می گفتند در صحرا بادها شنها را با خود می برد، و اجساد را خواهد پوشاند، و هیچ كس خبردار نخواهد شد. سپس امور را برای مردم وارونه جلوه میدهند و میگویند: «خوارج را كشتیم». رفتار خوارج بدترین اثر را بر مردم میگذارد، چرا كه مردم خوارج را وسیلهای برای هرج و مرج و پاره پاره كردن امت و فتنه انگیزی میان مردم میدانند. از همین رو ممكن نیست كسی خوارج را دوست بدارد، وقتی گفته شود، خوارج، گویی همه چیز پایان یافته. این حرف وسیلهای برای تبلیغات و پنهان سازی و دور ساختن نبرد از پایتختها بود. اینها مسائل اساسی برای پنهان كردن قتل حسین و پایان دادن به همه چیز است. و خلاص شدن از همه چیز اما چه كسی این توطئه را خنثی كرد؟ #زینب_سلام_الله_علیها.
#محرم_خوانی
#امام_موسی_صدر
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh
5341-fa-ashk-ravan-bar-amire-karevan-۱.pdf
3.24M
📕 اشک روان بر امیر کاروان
(خائص الحسینیه و مزایا السید المظلوم، دمع العین علی خصائص الحسین علیه السلام)
✍ نویسنده:شیخ جعفر شوشتری
✍ مترجم: محمد حسین شهرستانی
🔸فایلpdf
📖 ۲۳۸ صفحه
🔰 درباره کتاب:
این کتاب شرح و ترجمه كتاب #خصائص_الحسینیه از جمله آثار گرانقدر و پر ارزش علامه شیخ جعفر شوشتری است. مؤلف با استناد به قرآن و جوامع روایی و تاریخی شیعه و اهل سنت به بیان ویژگی های امام حسین علیه السلام پرداخته است. انگیزه نویسنده، تدوین كتابی جامع و كامل است كه بیانگر ویژگی های آن حضرت و امتیاز امام از سایر موجودات می باشد.
#اشک_روان_بر_امیر_کاروان
#خصائص_الحسینیه
#اباعبدلله_الحسین_علیه_السلام
#محرم
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰بخشی از کتاب اشک روان بر امیر کاروان
📌مجالس عزاداری حسین علیه السلام چهارده صفت دارد:
و چنین مجلسی داراست صفات مشاهد شریفه را، و آن چهارده صفت است:
اول: آنکه مصلای خداوند است، یعنی محل صلوات اوست بر اهلش.
دوم: آنکه ملائکه در آنجا حاضر می شوند.
سوم: آنکه شخص به دعای پیغمبر خدا و ائمه هدی فائز شود.
چهارم: آنکه منظور نظر بهجت اثر جناب سیدالشهدا علیه السلام گردد.
پنجم: آنکه آن حضرت با ایشان مخاطبه و مکالمه نماید.
ششم: چنین مجلسی محبوب جناب صادق علیه السلام است.
هفتم: مانند عرفات است.
هشتم: مانند مشعرالحرام است.
نهم: مانند حطیم* است.
دهم: مطاف بیت الله است.
یازدهم: قبه حسین علیه السلام است. دوازدهم: خاموش کننده ی آتش هاست. سیزدهم: منبع آب حیات است.
چهاردهم: تالی مجالسی می شود که ابتدای آن خلقت و آخر آن محشر است…
*حطیم بین رکن الاسود و مقام حضرت ابراهیم است.
#اشک_روان_بر_امیر_کاروان
#خصائص_الحسینیه
#محرم_خوانی
📚📚📚کتابخانه مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_lib
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا علیها السلام
https://eitaa.com/alzahranasr_pajohesh