فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پهلوی میخواست اعدامش کند، ولی ماند تا الگو شود!
🔹 به مناسبت سالروز شهادت فرمانده با اخلاص دفاع مقدس، محمد ابراهیم همت
@amniatemeli
28.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری. ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
@amniatemeli
حمید دباشی, استاد دانشگاه کلمبیا, در مقاله ای که بتازگی در Middle East Eye منتشر کرده، با عنوان: *"از نازیسم هایدگری گرفته تا صهیونیسم هابرماسی، همواره رنج «دیگری» اهمیت ناچیزی داشته"*، مینویسد:
-- تصور کنید ایران، سوریه، لبنان یا ترکیه با حمایت کامل تسلیحاتی و دیپلماتیک از طرف چین و روسیه، قصد و امکانات لازم برای بمباران تلآویو را بمدت سه ماه بهصورت شبانهروزی و کشتار دهها هزار اسراییلی، معلولیت افراد بیشمار، بیخانمان شدن میلیونها انسان، و تبدیل شهر به تلی از آوار غیر قابلسکونت، مانند غزهی امروز را داشتند. تنها برای چند ثانیه تصور کنید که ایران و متحدانش به عمد بخشهای پرجمعیت تر تلآویو، بیمارستانها، کنیسهها، مدارس، دانشگاهها، کتابخانهها، یا در واقع هر مکان پر تراکم شهری را هدف قرار میدادند تا از حداکثر تلفات غیرنظامی اطمینان حاصل کنند و به دنیا اعلام میکردند که صرفا بدنبال نتانیاهو و کابینهی جنگی او هستند.... سپس از خود بپرسید که ایالاتمتحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتحادیه اروپا و بالاخص آلمان، در عرض بیست و چهار ساعت پس از وقوع این سناریوی خیالی، چه میکردند؟
اکنون به واقعیت بازگردید و این حقیقت را موردتوجه قرار دهید که از ۷ اکتبر (و چندین دهه قبل تر از این تاریخ) تاکنون متحدان غربی تلآویو نهتنها شاهد رفتارهای اسراییل با مردم فلسطین بودهاند، بلکه تجهیزات نظامی، بمب، مهمات و پوشش های دیپلماتیک نیز برای آنها فراهم کردهاند، و در عین حال رسانههای آمریکایی توجیهات ایدئولوژیکی برای کشتار و نسلکشی فلسطینیان را ارائه کردهاند.
سناریوی تخیلی ذکر شده، حتی برای یک روز هم توسط نظم موجود جهانی قابلتحمل نخواهد بود. برای اوباشان جنگی ایالاتمتحده، اروپا، استرالیا و کانادا که تماما حامیان اسراییل هستند، ما مردمان بیپناه جهان، درست مانند فلسطینیان، به حساب نمیآییم و بهرسمیت شناخته نمیشویم. این تنها یک واقعیت سیاسی نیست، بلکه مرتبط به فرضیات اخلاقی و جهان فلسفی آنچیزی است که نام «غرب» بر خود نهاده است.
هیچیک از مایی که در بیرون از این دایره فرضیات اخلاقی اروپایی قرار داریم، در درون جهان فلسفی آنها وجود نداریم. اعراب، ایرانیان، مسلمانان، مردم آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، ما هیچکدام، موجودیت واقعی برای فیلسوفان اروپایی نداریم، جز زمانی که بصورت یک تهدید متافیزیکی دیده میشویم که باید مغلوب و خاموش شود.
از امانوئل کانت و گئورگ ویلهلم فردریش هگل شروع میکنیم و با امانوئل لویناس و اسلاوی ژیژک ادامه میدهیم، ما موجودات عجیب الخلقه، اشیا بی جان و سوژه های قابل بررسی هستیم که وظیفه رمزگشایی از ما بر عهده مستشرقان گذاشته شده، و بدین ترتیب، کشتار دهها هزار نفر از ما توسط اسراییل یا آمریکا و متحدان اروپاییش، لحظهای درنگ و تأمل در ذهن فیلسوفان اروپایی ایجاد نمیکند.
شما مخاطبان اروپایی تبار اگر شک دارید، تنها نگاهی به فیلسوف برجستهی اروپایی یورگن هابرماس و چند تن از همکارانش بیندازید، که در اقدامی حیرتانگیز و با توحشی سنگدلانه، از کشتار فلسطینیان توسط اسراییل حمایت کردند.
پرسش اکنون دیگر این نیست که ما در مورد هابرماس که در حال حاضر 94 ساله است، بهعنوان یک انسان ممکن است چه فکری بکنیم. پرسش اینست که ما دربارهی او بهعنوان یک دانشمند علوم اجتماعی، بعنوان یک فیلسوف و متفکر انتقادی چه فکری میتوانیم داشته باشیم. آیا آنچه او تصور میکند دیگر برای دنیا اهمیتی دارد، اگر که تاکنون داشته است؟
دنیا درباره یکی دیگر از فیلسوفان مشهور آلمانی، مارتین هایدگر، پرسشهای مشابهی را بخاطر وابستگیهای مذموم او به نازیسم مطرح کرده است. به نظر من، اکنون باید چنین سؤالاتی را در باره صهیونیسم گرایی خشن هابرماس و عواقب قابل توجه آن که میتواند بر چگونگی درک مجموعه آثار فلسفی او اثر بگذارد، بپرسیم.
اگر هابرماس ذرهای فضا در فرضیات اخلاقی خود برای مردمانی مانند مردم فلسطین قائل نیست، آیا هیچ دلیلی وجود دارد تا ما ارزش کل پروژه آثار فلسفی او را مرتبط به بقیه بشریت و فراتر از محدوده مخاطبان اروپایی هم تبار خودش، بدانیم؟
آصف بیات، جامعهشناس برجسته ایرانی، در نامهای سرگشاده به هابرماس گفت که سخنان او در مورد وضعیت غزه «با عقایدش در تناقض است». با تمام احترامی که برای آصف بیات قائلم اما نظر من خلاف او است. من معتقدم که بیاعتنایی هابرماس به مرگ و زندگی فلسطینیان کاملاً با حمایت او از صهیونیسم مطابقت دارد.
https://www.middleeasteye.net/opinion/war-gaza-european-philosophy-ethically-bankrupt-exposed
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 او نمادی از زنان با فرهنگِ ایران است!
🔹 به بهانه سالروز درگذشت نخستین زن داستاننویس ایران، زندهیاد سیمین دانشور
@amniatemeli
دلایل و نتایج فرار مغزهاى عراق و جهان عرب
شکى نیست مهاجرت نوابغ و نیروهاى کارآمد موضوعى خطرناک محسوب مى شود زیرا مانع حل مشکلات و پیشبرد روند پیشرفت اقتصادى است.
تعریف و دلایل فرار مغزها
فرار مغزها به معناى انتقال افراد داراى مهارت از کشورى به کشورى دیگر مى باشد که منجر به از دست دادن نیروى کار و امکانات اقتصادى…
مرکز: #bayancenter
نویسنده: #Mohammed_Alrubaie
لینک منبع اصلی؛
https://www.bayancenter.org/2024/02/10864/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️ مناظره داغ و جنجالی سیاستمدار فلسطینی با وکیل و مجری آمریکایی با محوریت فلسطین؛ سه جنایت جنگی اسرائیل در غزه!
@amniatemeli
🔺بارزترين ويژگيهاي جنگ سايبري عبارتند از:
- جنگ سايبري به بازيگران اين امكان را ميدهد كه بدون توسل به جنگ مسلحانه، به اهداف سياسي و راهبردي خود دست يابند.
- فضاي مجازي قدرت غيرواقعي به بازيگران كوچك و كماهميت ميدهد.
- با استفاده از آدرس IP اشتباه، سرورهاي خارجي و اسامي مستعار، مهاجمان ميتوانند در عين ناشناس بودن و مصونيت نسبي براي مدت كوتاهي فعاليت كنند.
- در فضاي مجازي، مرز بين نظامي و غيرنظامي و نيز فيزيكي و مجازي چندان روشن و شفاف نيست، از اين رو قدرت يا از طريق دولت ها، بازيگران غيردولتي اعمال ميشود يا از طريق پروكسي.
- در كنار ساير ميدان هاي سنتي نبرد مثل زمين، هوا، دريا و فضا بايد فضاي مجازي را «پنجمين ميدان نبرد» دانست؛ جنگ سايبري از اجزاي جديد اين محيط چند بعدي است، اما كاملاً جدا از آن در نظر گرفته نميشود.
- در فضاي مجازي، اقدامات شبهجنگي به احتمال زياد همراه با ساير اشكال زور و منازعه رخ ميدهد، اما روش ها و ابزارهاي جنگ سايبري قطعاً متفاوت از ساير جنگ ها خواهد بود.
@amniatemeli
🔺وضعیت ژئوپولتیک جدید جنوب قفقاز
🔸مانند همیشه جنوب قفقاز نقطه اشتراک منافع حیاتى ژئوپولتیک و اقتصادى میان روسیه و ایران و ترکیه مى باشد و شکاف هاى ناشى از درگیرى هاى نظامى میان ارمنستان و جمهورى آذربایجان در سال هاى اخیر و مهم تر از آن تأثیر جنگ میان روسیه و اکراین تنها تغییرات اصلى و پیچیده اى نیستند…
مرکز: #ridl
نویسنده: #Nurlan_Aliyev
لینک منبع اصلی:
https://ridl.io/the-new-geopolitics-of-the-south-caucasus/
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 به اندازه فرهنگ و تاریخِ ایران بزرگ بود!
🔹محقق شناخته شده ادبیات و فرهنگ ایران، استاد ایرج افشار
@amniatemeli
🔺کودتای خاموش علیه دموکراسی
✍ نانسی برمیو استاد علوم سیاسی دانشگاه آکسفورد و دارون عجماغلو استاد اقتصاد در مؤسسهی فناوری ماساچوست
🌿 حامیان دونالد ترامپ همین سه سال پیش با تحریک او به ساختمان کنگره حمله کردند تا نمایندگان را مجبور به رد کردن نتایج انتخابات ریاست جمهوری کنند. این رویداد بزنگاهی تلقی شد که در آن خطر عقبگرد دمکراسیها در پیش چشم جهان قرار گرفت. دموکراسیها چگونه سقوط میکنند؟ چه عواملی باعث پسرفت دموکراسیها به اقتدارگرایی میشوند؟
● یک روش پیچیده و تدریجی برای براندازی نظام دموکراتیک چیزی است که به آن «گسترشطلبی قدرت اجرایی» گفته میشود. گسترشطلبی قدرت اجرایی به فرایندی گفته میشود که طی آن دولت منتخب از طریق مجاری قانونی، همچون همهپرسی یا تغییر قانون اساسی، بهمرور خود را از قیدوبندهای قانونی رها میکند و با دستزدن به مجموعهای از تغییرات نهادی مانع از این میشود که نیروهای مخالف بتوانند قدرت دولت را در آینده به چالش بکشند.
● ویژگی اصلی روش گسترشطلبی این است که تغییرات نهادی مورد نظر دولت اغلب یا به رأی عموم گذاشته میشوند یا توسط منتخبان مردم به تصویب میرسند. یعنی تضعیف دموکراسی از طریق مصوباتی دموکراتیک صورت میپذیرد. نمونهای از این مدل عقبگرد دموکراسی روند تحکیم و توسعهی قدرت رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعهی ترکیه است. بیش از پانصد قانون تنها در دو سال اول کار اردوغان تصویب شد. برخی از این قوانین نهادهای ناظر بر پاسخگوکردن قوهی اجرایی، از جمله آزادی رسانهها و استقلال قوهی قضائیه را تضعیف کردند.
● دستکاری راهبردی انتخابات فرآیند رایج دیگری است که منجر به عقبگرد دموکراسیهای معاصر شده است. چنین دستکاریهایی مداخلات مختلفی هستند که در رقابت انتخاباتی به نفع دولت مستقر انجام میشوند، از جمله:
- جلوگیری از دسترسی به رسانهها به اطلاعات مربوط به انتخابات
- استفاده از منابع مالی دولت برای مبارزهی انتخاباتی
- رد صلاحیت نامزدها مخالف و جلوگیری از ثبت نام رأیدهندگان
- دستچینکردن اعضای کمیسیونهای برگزاری انتخاباتی
- تغییر قوانین انتخاباتی به نفع صاحبان مناصب و آزار مخالفان.
● حرکت تدریجی دمکراسی ها به سوی اقتدارگرایی، برخلاف تحولات دفعی مثل کودتا، اغلب فاقد جرقهای ناگهانی هستند که مردم را به کنشگری برانگیزد یا رهبران را وادارد که علم مبارزه برای حفظ نهادها و ارزشهای دموکراتیک را بلند کنند.
● گسترشطلبی قدرت اجرایی دقیقاً زمانی اتفاق میافتد که اکثریت حامی دولت هستند و دستکاری راهبردی انتخابات زمانی رخ میدهد که رقبا گمان میکنند بخت کسب اکثریت آرا را دارند. در این مقاطع، نیروهای مخالف به دلیل شکافهای داخلی ناشی از شکست تضعیف شدهاند و ایجاد بسیج مردمی برای مقاومت بسیار دشوار است.
● یکی دیگر از مشکلات مربوط به روندهای جدید عقبگرد دموکراسی مبهمبودن آنها است.. دولتهایی که به این عقبگردها اقدام میکنند سعی دارند از همان نهادهایی مشروعیت کسب کنند که در اولویت دموکراسیخواهان قرار دارند: انتخابات ملی، کسب اکثریت آرا در مجلس، دادگاه، و حاکمیت قانون. در نتیجه، کسانی که میخواهند در برابر عقبگرد دموکراسی مقاومت کنند، باید از یک سو با مقامات حکومتی مقابله کنند که در پی مهندسی عقبگرد هستند، و از طرف دیگر با تودههای بسیجشدهی حامی دولت. دفاع از فشار خارجی به چنین دولتهایی به عنوان مداخله در امور داخلی کشور و نقض حق حاکمیت ملی تفسیر میشود. همچنین، اثبات اینکه چنین تغییرات نهادیای با هدف برقراری استبداد انجام میشوند بسیار دشوار است.
🌿 عجم اوغلو میگوید فروپاشی نهادهای دموکراتیک به ورشکستگی مالی شبیه است: در ابتدا به آرامی آغاز میشود و ناگهان شتاب میگیرد. نهادهای دموکراتیک به هنجارهایی دموکراتیک (همچون مصالحه، همکاری، و احترام به حقیقت) وابسته هستند که با کنش فعال شهروندان و رسانههای آزاد تقویت میشوند.
@amniatemeli
37.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: پوتین در جنگ اوکراین دست بالا را دارد؟
@amniatemeli
🔴کسب رتبه علمی «ب» فصلنامه دولت پژوهی ایران معاصر در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
💠 به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام؛ با عنایت خداوند متعال، فصلنامه "دولت پژوهی ایران معاصر" در حوزه مطالعات دولت در ایران در ارزیابی نشریات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال ۱۴۰۲ موفق به اخذ رتبه علمی «ب» گردید.
🔻لازم به ذکر است این فصلنامه با هدف مطالعه بنیادهای نظری و تجربی دولت در ایران معاصر، با تمرکز بر انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی، از سال ۱۳۹۴ هجری شمسی راهاندازی شدهاست.
✅ جهت مطالعه پژوهشهای منتشر شده در این فصلنامه و ارسال مقالات خود میتوانید به تارنمای زیر مراجعه فرمایید: https://irsj.ihu.ac.ir🌐
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برای زنی که طی ۶۰ سال یک گرم زباله هم تولید نکرد!
@amniatemeli
#اینفوگرافیک
🚨 عهدنامه گلستان و ترکمانچای
🔹 #عهدنامه_گلستان: 2 آبان سال 1192 ه.ش، 24 اکتبر 1813 م
🔹 #عهدنامه_ترکمانچای: 1 اسفند سال 1206 ه.ش، 21 فوریه 1828 م
🔺 هفده ولایت قفقازی ایران
🔸مناطق جدا شده ایران در عهدنامه گلستان و ترکمانچای:
گنجه، قرهباغ، شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان، گرجستان، شورهگل، آچوق باشی، گروزیه، منگریل، آبخاز و سامگرلو و گوریا، ایروان، نخجوان، تالش
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تماشا کنید: رقابت مجدد ترامپ و بایدن؛ این بار فرق میکند؟
@amniatemeli
🔺تلاش روسیه و ایران براى ایجاد وضعیت جغرافیایى و اقتصادى جدید در جنوب قفقاز
🔸طبق خلاصه اى سیاسى که مؤسسه پژوهشى هلندى آن را منتشر کرده است، منطقه قفقاز حلقه اصلى در زنجیره با ارزشى مى باشد که به سرعت در حال توسعه است و این زنجیره را ایران و روسیه براى دور زدن تحریم هاى غرب ایجاد کردند.
این خلاصه سیاسى که "مؤسسه کلینجندیل" آن را تهیه…
مرکز: #eurasianet
نویسنده: #unnoun
لینک منبع اصلی؛
https://eurasianet.org/russia-and-iran-strive-to-forge-new-geo-economic-reality-in-the-south-caucasus-report
@amniatemeli
هدایت شده از مطالعات راهبردی مکران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🆔بزرگترین سازه آبگیر و آبگذر دریایی جهان در #چابهار
با اتمام عملیات ساخت، شناورسازی و نصب بزرگترین سازه آبگیر و آبگذر دریایی جهان در چابهار، گامی دیگر در راستای تحقق وعده دولت برای انتقال آب دریای #عمان به استانهای شرقی کشور محقق شد
#مکران
https://eitaa.com/makranp
📝 فقط خاورمیانه می تواند خاورمیانه را درست کند
مسیری به سوی نظم منطقه ای پس از آمریکا
📓#گزارش_ راهبردی# فارن افرز
🔻یافته های کلیدی
1⃣حتی جنگ در غزه به تغییرات قابل توجهی در جهت گیری سیاست خارجی واشنگتن منجر نشده است و همچنان اولویت آمریکا در سیاست خارجی تمرکز بر مهار چین است.
2⃣ کاهش نقش ایالات متحده به این معنا نیست که دیگر قدرت های جهانی جایگزین ایالات متحده خواهند شد. زیرا نه رهبران اروپایی و نه رهبران چینی علاقه یا ظرفیت زیادی برای تصدی این کار نشان نداده اند.
3⃣ با کاهش تعاملات ایالات متحده در منطقه در سال های اخیر، قدرت های بزرگ منطقه ای به طور پیوسته تلاش های خود را برای شکل دادن و تنظیم ترتیبات امنیتی جدید افزایش داده اند. برای نمونه بهود روابط ایران با عربستان سعودی و امارات، بهبود روابط عربستان و امارات با ترکیه، پایان محاصره اقتصادی قطر و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب.
4⃣ هر گونه انتظاری مبنی بر اینکه واشنگتن بتواند به معامله بزرگی دست یابد که به طور قطعی به مناقشه رژیم اسرائیل و فلسطین پایان دهد، از واقعیت های امروز خاورمیانه دور است. در واقع، به احتمال زیاد پیشرفتهای دیپلماتیک بزرگ از خود کشورهای منطقه حاصل میشود و به آن بستگی دارد.
✍ نویسندگان: دالیا داسا کای و صنم وکیل
📆 تاریخ انتشار: ۲ فوریه ۲۰۲۴
🌐 پیوند گزارش
https://www.foreignaffairs.com/middle-east/fix-middle-east-united-states
@amniatemeli
46.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: ترامپیستها در ترامپ چه میبینند؟
@amniatemeli
ناوهای چین و روسیه وارد آبهای سرزمینی ایران شدند
🔹ناوهای چین و روسیه برای برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ در شمال اقیانوس هند وارد آبهای سرزمینی ایران شدند.
@amniatemeli
30.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ۳۰ سال کار در عرض دو سال، نورا چطور متولد شد؟
@amniatemeli
/اکونومیست/
▫️۳ ریسک بزرگ که میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محیط زیست و کورنل وست، استاد چپگرای دانشگاه میتوانند نتیجه انتخابات را تغییر دهند؟
#بخش_اول
نشریه"اکونومیست" در مطلبی آورده است: بالاخره پس از رقابتهای مقدماتی حزب جمهوری خواه در سه شنبه بزرگ، به نظر میرسد که تکرار رویارویی بایدن و ترامپ در انتخابات ماه نوامبر مسجل شده است. این اولین بار از سال ۱۹۱۲ میلادی تاکنون است که یک رئیس جمهور سابق، یک رئیس جمهور مستقر را به چالش میکشد.
کاندیداهای این دوره کاملا شناخته شده هستند، اما حدود ۱۲ درصد از رای دهندگان هنوز تصمیم نگرفته اند که به کدام یک رای خواهند داد. این رای دهندگان مردد ممکن است موجب شکل گیری یک رقابت نزدیک و فشرده شوند. در ۶ انتخابات قبل از سال ۲۰۰۰، میانگین اختلاف آرای کاندیدای پیروز و کاندیدای بازنده ۹ درصد بوده است. در ۶ انتخاباتی که از سال ۲۰۰۰ به این سو برگزار شده، این رقم به ۳ درصد کاهش یافته است. این آمار نشان میدهد که این روزها انتخاباتهای ریاست جمهوری تا چه حد نزدیک و شانه به شانه هستند. تنها در ۶ ایالت، انتخابات ماه نوامبر رقابتی خواهد بود. آخرین بار حدود ۱۶۰ میلیون آمریکایی رای دادند، اما جو بایدن در ایالت مهم و تاثیر گذار ویسکانسین تنها با ۲۰ هزار رای اختلاف یعنی ۰.۰۱۳ درصد کل آرا به پیروزی رسید. زمانی که انتخابات تا این حد نزدیک باشد، تفاوتهای کوچک در آرای ریخته شده به صندوق میتواند تاثیراتی دگرگون کننده به دنبال داشته باشد.به همین دلیل هر عاملی میتواند سرنوشت انتخابات را به نفع جو بایدن یا دونالد ترامپ تغییر دهد. چند موضوع مهم مطرح است: اقتصاد، مرز، سقط جنین. حامیان کاندیداها و داوطلبان برای ترغیب مردم به رای دادن و پیوستن به اردوگاه هر یک از دو رقیب اصلی تلاش میکنند. اما در این انتخابات ۳ حوزه عدم قطعیت بزرگ دیگر نیز وجود دارد.اولین عامل نقش احزاب ثالث است. بسیاری از مردم آمریکا رابطه چندان خوبی با احزاب اصلی ندارند. از نظر تئوریک، شکستن انحصار آنها اتفاقی فوق العاده خواهد بود. در عمل، نگاهی به کاندیداهای حزب ثالث موجود میتواند ارزیابی دقیق تری به دست دهد. از جمله کاندیداهای ثالث میتوان به جیل استین، فعال محیط زیست، کورنل وست، استاد دانشگاه چپگرا و رابرت کندی اشاره کرد.
از زمانی که در سال ۲۰۰۰ رالف نادر از حزب دموکرات با حضور در انتخابات و جلب بخشی از آرای دموکرات ها، مانع از پیروزی ال گور مقابل جورج بوش پسر شد، احزاب دموکرات و جمهوری خواه مقررات سختگیرانهای برای کاندیداتوری اعضای خود در انتخابات ریاست جمهوری به اجرا گذاشتند. بعید است استین و وست بتوانند در همه ایالتها جواز حضور در انتخابات را پیدا کنند. ماجرای کندی متفاوت است. در نظرسنجیهایی که شامل احزاب ثالث است، او ۱۲ درصد آرا را به خود اختصاص داده است. این نشان میدهد که وی در اکثر ایالتها از صلاحیت قرار گرفتن در برگههای رای برخوردار خواهد بود. اگر این نظرسنجیها واقعا در ماه نوامبر به آرای مردمی تبدیل شوند، او با اختلاف زیاد بیشترین آرای یک کاندیدای ثالث از زمان کاندیداتوری روس پروت در سال ۱۹۹۲ را به دست خواهد آورد.
عامل غیرقطعی دیگر که ویژگی منحصر به فرد این دوره است، نگرانیها درباره پروندههای مطروحه علیه ترامپ است. این هفته دیوان عالی آمریکا این سیگنال را ارسال کرد که او میتواند در کورس رقابت باقی بماند. طی چند سال گذشته همواره این گمانه زنی مطرح بوده که او ممکن است قبل از فرا رسیدن انتخابات زندانی شود یا اینکه اگر هم انتخاب شد، کشور را از داخل سلول زندان رهبری کند. این اتفاق رخ نخواهد داد. اکثر پروندههایی که او با آنها رو بروست، با در نظر گرفتن دوره فرجام خواهی، تا ۵ نوامبر به نتیجه نخواهد رسید. تنها پروندهای که تا آن زمان تکلیفش مشخص خواهد شد، غیرمهمترین آنهاست: یعنی پرونده اتهامات ترامپ بابت پرداخت حق السکوت به استورمی دنیلز، پرون استار معروف.البته اینگونه نیست که این پروندهها بی تاثیر باشند.
@amniatemeli
46.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تماشا کنید: استراتژی تازه سیاست خارجی بنسلمان و بن زائد چیست؟
🔹بازی ظریف سعودی و امارات بین چین و امریکا
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
/اکونومیست/ ▫️۳ ریسک بزرگ که میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محی
/اکونومیست/
▫️۳ ریسک بزرگ که میتواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محیط زیست و کورنل وست، استاد چپگرای دانشگاه میتوانند نتیجه انتخابات را تغییر دهند؟
#بخش_پایانی
در نظرسنجیهای اکونومیست، یک سوم رای دهندگان جمهوری خواه گفته اند "مجرم بودن" ویژگی مطلوبی برای یک کاندیدا نیست. اما تعصبات حزبی در میان حامیان حزب جمهوری خواه بدان معناست که اکثریت عظیمی از کسانی که قبلا به ترامپ رای داده اند، باز هم به او رای خواهند داد. با این حال به محض اینکه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در خصوص ایفای نقش در حمله به ساختمان کنگره در سال ۲۰۲۱ آغاز شود، این موضوع در اذهان یادآوری خواهد شد که دور نخست ریاست جمهوری وی چگونه به پایان رسید و آنجاست که رای دهندگان مردد باید تصمیم بگیرند که یک شانس دیگر به او بدهند یا نه.
سومین حوزه عدم قطعیت، سن و سال کاندیداهاست. بایدن و ترامپ کهنسالترین کاندیداهای تاریخ هستند و این موجب پررنگ شدن گزینهای تحت عنوان "رویداد سلامتی" خواهد شد. در حزب جمهوری خواه ترامپ هیچ وارث سیاسیای ندارد؛ بنابراین در صورت درگذشت او، حزب جمهوری خواه دچار هرج و مرج خواهد شد.
اما در میان دموکرات ها، این بحث در جریان است که آیا بایدن با توجه به سن و سالش قادر به پیروزی در رقابت انتخاباتی خواهد بود یا نه. ۸۵ درصد از شهروندان امریکایی و ۷۰ درصد از دموکراتها معتقدند که او بیش از حد پیر است که بتواند یک دور دیگر رئیس جمهور آمریکا باشد. بعید است این نظر تغییر کند.
اگر بایدن بتواند مجددا رای ایالتهای سرنوشت ساز را به دست آورد و به عنوان نامزد اصلی حزب متبوعش انتخاب شود، استدلال اصلی به نفع بایدن مبنی بر اینکه او بهترین گزینه برای شکست دادن ترامپ است بیش از پیش تقویت خواهد شد. جایگزین کردن گزینهای دیگر با بایدن پرریسک بوده و هرج و مرج ایجاد خواهد کرد. بایدن باید خود داوطلبانه کنار بکشد که آن هم امری غیرمحتمل به نظر میرسد. کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و جانشین احتمالی هم کاندیدایی به مراتب ضعیفتر خواهد بود. در مجموع به نظر میرسد که رویارویی ترامپ و بایدن در انتخابات ماه نوامبر امری اجتناب ناپذیر است. اما با توجه به فاکتورهای عجیب و غریب و خاص این رقابت، بیش از آنچه فکر میکنید عوامل غیرقابل پیش بینی در پیش هستند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیو / آنچه «بازی مرکب» می خواهد بگوید
@amniatemeli