فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻نقش نفوذی در شکست اعراب از اسرائیل
✍پس از گذشت نیم قرن از جنگ ۱۹۷۳ کشورهای عربی به رهبری مصر با رژیم صهیونیستی در نبرد معروف به «یوم کیپور»، موساد برای نخستین بار با انتشار اسنادی محرمانه تایید کرد
🔸«فرشته» یا همان «اشرف مروان»، داماد جمال عبدالناصر و مشاور انور سادات یک روز قبل از آغاز جنگ رمضان ۱۹۷۳، در دیدار با «تسوی ضمیر» افسر اطلاعاتی موساد در لندن، اسرائیل را از تصمیم سادات برای جنگ در روز شنبه (شباط) مطلع ساخته است.
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅شيوههاي جنگ نرم 🔺يك ـ شبههافكني و ايجاد ترديد و تشكيك در عقايد شبههافكني و ايجاد ترديد و تشكيك
🔺دوم ـ ايجاد ترديد در نبوت با درخواست معجزات نامعقول
برخي معاندان ايجاد شك و شبهه و ترديد در دلها خواستار معجزاتي نامعقول از پيامبر بودند تا در صورت عدم وقوع آنها، نبوت حضرت انكار شود و آيين شرك همچنان پايدار بماند؛ در حالي كه اگر ميخواستند ايمان بياورند، بارها معجزاتي از حضرت صادر شده بود كه براي تصديق نبوت ايشان كافي بود.
براي مثال ميگفتند: «تا از زمين چشمهاي براي ما نجوشاني، هرگز به تو ايمان نخواهيم آورد.» (بايد) براي تو باغي از درختان خرما و انگور باشد و آشكارا از ميان آنها جويبارها روانسازي؛ يا چنانكه ادعا ميكني، آسمان را پاره پاره بر (سر) ما فرو اندازي؛ يا خدا و فرشتگان را در برابر (ما حاضر) آوري؛ يا براي تو خانهاي از طلا(كاري) باشد؛ يا به آسمان بالا روي و به بالا رفتن تو (هم) اطمينان نخواهيم داشت، تا بر ما كتابي نازل كني كه آن را بخوانيم. بگو: پاك است پروردگار من، آيا (من) جز بشري فرستاده هستم؟» (اسراء: 90ـ93)
ادامه دارد...
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
🔸ایران در کم تر از ۲۴ ساعت به صورت هوشمندانه دو سیگنال مهم به دولت اسرائیلی باکو صادر می کند که هر دو قابل توجه هستند
سرلشکر باقری در دیدار با دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان ابتکار جدید ایران مبنی بر حضور ناظران ایرانی در مرزهای ارمنستان و آذربایجان را به مقام ارشد ارمستانی پیشنهاد کرد که این مساله نشان از هماهنگی ایرانی ها و ارمنی ها برای کنترل توسعه طلبی محور ترکیه ،باکو و رژیم صهیونیستی جهت راه اندازی کریدور جعلی زنگه زور دارد.
این برای اولین بار است که این مساله توسط مقامات ارشد نظامی ایران گفته می شود
مساله بعدی سخنان صریح رئیس جمهور کشورمان در دیدار با مقام ویژه دولت باکو بود که نسبت به خیال پردازی ها برای کریدور جعلی زنگه زور هشدار دادند و با آن مخالفت جدی کردند
مطمئنا همه چیز برای راه اندازی کریدور جعلی زنگه زور طراحی شده است و باید نسبت به آن هوشیار بود
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽مستند کوتاه نظریهی «پنجرههای شکسته»
▪️چگونه بیتفاوتی نسبت به یک خلاف قانون کوچک میتواند سبب ازهمپاشیدگی نظام اخلاقی در جامعه شود؟
#مسئولیت_اجتماعی
@amniatemeli
🔺روسیه با وجود اینکه بخش مهمی از ارتش ارمنستان عناصر روسگرا هستند و این کشور مهمترین متحد روسیه در قفقاز محسوب میشود در سه سال گذشته مواضعی غیر همسو با ارمنستان داشته است که این را باید از چند جهت مورد بررسی قرار داد.
۱- روسیه بیش از هر چیز بدنبال امتیاز به ترکیه جهت نپیوستن این کشور به محور کییف میباشد. تبدیل شدن ترکیه به قطب گازی غرب آسیا و حال قطب صادرات غلات در جهان ناشی از این مسئله است. این در حالی بود که اگر گزینه مقابل اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری پیروز میشد. مواضع ترکیه بسیار با اوکراین همسوتر بود.
۲- با توجه به اینکه در حال حاضر باکو و ابوظبی مهمترین گردنههای دور زدن تحریمهای ضد روسی محسوب میشوند، حضور الیگارشهای روس در باکو بسیار مهم است. البته حضور الیگارشی روس در باکو مربوط به آغاز دوران الهام علیف است که برخی از این الیگارشها همچون «فرهاد آخمدوف» از حامیان علیف بودند.
۳- چرخش مواضع ایروان به سمت غرب باعث شده که پوتین در همین دوره پاشینیان طرح غازان که شامل عقب نشینی نیروهای ارمنی از قرهباغ میباشد را اجرایی کند. راهکاری که قطعا آینده سیاسی پاشینیان را دچار مشکل خواهد کرد. پاشینیان از بازه ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ سعی کرد تا روابط خود را با کرملین ترمیم کند که موفق نبود و در نهایت در هفتههای اخیر انتقادات تندی را علیه روسیه مطرح کرد.
۴- عامل آخر که از قضا مهمتر از سه عامل بالایی است به معنی امتیاز روسیه به اروپا میباشد. انتقال کم هزینه گاز دریای مازندران که در ید شرکتهای بریتانیایی همچون BP است به مثابه امتیاز روسیه به اروپا در عوض مسئله اوکراین قابل تحلیل است. به این معنی که روسیه در عوض مسئله اوکراین و خنثی سازی خطر پیوستن اوکراین به ناتو بدنبال اعطای امتیاز سهولت دسترسی به گاز خزر از طریق دالان زنگزور است.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اپیکور که بود و چه گفت؟
🔺 فلسفه لذت، شادی و خوشی
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺دوم ـ ايجاد ترديد در نبوت با درخواست معجزات نامعقول برخي معاندان ايجاد شك و شبهه و ترديد در دلها
🔺سوم ـ ايجاد ترديد در وحياني بودن قرآن
قرآن كريم از زبان مخالفان درباره شبههافكني درباره وحياني بودن قرآن ميفرمايد: «آيا از ميان ما (وحي) بر او القا شده است؟ (نه) بلكه او دروغگويي گستاخ است... (قمر: 25ـ26). افسانه معرفي كردن قرآن1 از جمله در آيه 31 سوره انفال2 و آيه 24 سوره نحل3 نيز براي ايجاد اين ترديد بود. آنچه نويسنده كتاب آيات شيطاني و نويسندگان كتب ضاله درصدد اثبات آن هستند، ايجاد ترديد و به تبعيت، تكذيب كامل وحياني بودن قرآن كريم است.
ادعاي امروزي بعضي روشنفكران معاصر كه قرآن را تجربه شخصي وحياني پيامبر ميدانند و الفاظ قرآن را به پيامبر نسبت ميدهند، نه وحي منزَل، ناظر به همين شبهه است.
دو ـ تضعيف رهبري
با توجه به نقش حساس و مهم رهبري در جامعه، دشمنان همواره رهبري جامعه اسلامي را مورد حمله قرار دادهاند. نمونه رهبران الهي، انبيا و بعد از ختم نبوت، ائمه معصوم عليهم السلام و در امتداد آن ولايت فقيه است. تاريخ نشان ميدهد در راستاي راهبرد تضعيف رهبري، در طول تاريخ علاوه بر كشتن پيامبران (آلعمران: ۲۱)، همواره نبرد نرم با انبياء و جانشينان آنان جريان داشته است. نقش رهبران حق و باطل در جامعه تا آنجاست كه چه كشته شوند و چه تخريب شخصيت، يا جبهه حق يا باطل فرو ميپاشد يا حداقل بخش مهمي از توان خود را از دست ميدهد.
به همين جهت قرآن دستور ميدهد: «پس با پيشوايانِ كفر بجنگيد» (توبه: ۱۲). آيات فراواني از قرآن كريم ناظر به اقدامات خصمانه فرهنگي و به اصطلاح براندازي «نظام و رهبري» از طريق تضعيف و تخريب چهره رهبر اسلامي؛ يعني شخص رسولالله است. در ديدگاه قرآن، تضعيف رهبري در جامعه اسلامي به روشهاي مختلفي انجام ميپذيرد:
اول ـ تهمت زدن به رهبر
از شيوههاي رايج دشمنان براي تخريب رهبران آسماني، تهمت زدن به آنان بوده است؛ چنان كه قرآن در مورد تهمت رياستطلبي و جنون به حضرت نوح عليه السلام ميفرمايد: «و اشراف قومش كه كافر بودند، گفتند: «اين (مرد) جز بشري چون شما نيست، ميخواهد بر شما برتري جويد، و اگر خدا ميخواست قطعاً فرشتگاني ميفرستاد. (ما) در ميان پدران نخستين خود، چنين (چيزي) نشنيدهايم. او نيست جز مردي كه در وي (حال) جنون است، پس تا چندي دربارهاش دست نگاه داريد.» (مؤمنون: ۲۵ ـ ۲۴). نسبت ديوانگي به پيامبران نيز از تهمتهاي رايج بوده است؛ چنان كه قرآن ميفرمايد: حضرت هود عليه السلام را سفيه و جزء دروغگويان دانستند (اعراف: ۶۶) و به موسي عليه السلام تهمت فسادانگيزي زدند (غافر: ۲۶) و او را متهم به ساحري و آواره كردن مردم از ديار و سرزمينشان كردند. (اعراف: ۱۱۰ ـ ۱۰۹)
تضعيف پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله از طريق تهمتهاي ناروا نيز مطلبي است كه قرآن مكرر آنها را نقل كرده است. از جمله موارد آن: در غنايم جنگي خيانت ميكند (آلعمران: 161)؛ كارهاي زشت و ناهنجار انجام ميدهد (نساء: 78)؛ مجنون و جن زده است (صافات: 36)؛ دروغگو و شاعر است (انبياء : ۵)؛ گرايش به كهانت دارد (طور: 29)؛ به خدا نسبتهاي دروغ ميدهد (سبا: 7 و 8)؛ جادوگر (يونس: 2) و افسون شده (اسراء: 47) است.
دوم ـ تهمت زدن به بستگان رهبر
از جمله معروفترين موارد تهمت به بستگان رهبر ميتوان به ترور شخصيت پيامبر گرامي صلي الله عليه و آله از طريق افك و بهتان به همسر وي اشاره كرد كه در آيات 11 تا 13 سوره نور گزارشي از آن آمده است.
سوم ـ تحقير اطرافيان رهبر
از شيوههاي جنگ نرم عليه رهبران، القاء اين مسئله است كه آدمهاي نخبه از رهبر جامعه حمايت نميكنند. براي مثال از نظر اشراف و بزرگان قوم نوح، جز فرومايگان كسي ديگر از او پيروي نميكرد.
ادامه دارد...
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#مستند_اختاپوس [بخش اول]
🔺 این مستند بر اساس یکی از پرونده های امنیتی سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در اغتشاشات سال گذشته توسط ناجی هنر ساخته شده است
#کاسبان_خون
#پیشنهاد_بارگیری
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅تجزیه و تحلیل قضیه مک کارتی گیت جدید در ایالات متحده آمریکا چه بوده است؟
دکتر سبحان محمدی کارشناس روابط بین الملل
🔺وضعیت به اصطلاحgovernment shutdown in the USA به شرایطی اشاره دارد که کنگره آمریکا به دلایلی مانند اختلاف داخلی نتواند لوایح دولت فدرال و بودجه سال مالی بعدی را سر موعد تصویب کند و دولت به صورت موقت تعطیل میشود. در اینصورت دولت فدرال ایالات متحده مجبور میشود بخشی از کارکنان و نهاد های غیر حیاتی را موقتا تعطیل کند. این موضوع بارها در تاریخ امریکا به وقوع پیوسته و پیرامون آن، بحث های زیادی شکل گرفته است.
🔸مواردی از این دست مانند دوره ریگان ۱۹۸۱، دوره اوباما ۲۰۱۳ و دوره ترامپ ۲۰۱۸ از مهمترین تعطیلی های موقت دولت فدرال ایالات متحده محسوب میشوند. در جریان تعطیلی ۲۰۱۸ دولت ترامپ که طولانی ترین تعطیلی دولت فدرال محسوب میشود، موضوع تصویب لایحه بودجه " دیوار مرزی " از موارد مهم اختلافی دولت و کنگره بود. دولت بایدن به عنوان آخرین نمونه از این مساله، تا آستانه تعطیلی موقت پیش رفت اما با همکاری کوین مک کارتی، رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان در تصویب لایحه بودجه دولت، از تعطیلی نجات یافت.
🔹همین مساله یعنی همراهی یک رییس مجلس جمهوری خواه با رییس دولت دموکرات به کام اکثریت نمایندگان مجلس نمایندگان که جمهوری خواهند خوش نیامد و برای اولین بار در تاریخ امریکا و با برگزاری رای گيري در ۴ اکتبر، به برکناری رئیس مجلس نمایندگان آمریکا رای دادند. طرح رای گيري توسط مت گاتز، نماینده جمهوری خواه فلوریدا و از حامیان ترامپ مطرح شد و مک کارتی را متهم به همکاری با دموکرات ها کرده بود. این حرکت سیاسی در بحبوحه انتخاب ریاست جمهوری آمریکا به تشدید اوضاع سیاسی حزبی در آمریکا دامن خواهد زد.
🔸به طور کلی میتوان موارد ذیل را ناشی از تبعات قضایای فوق و تاثیر گذاری آن در سیاست داخلی آمریکا دانست: ۱- نقش پررنگ اختلاف سیاسی داخلی زمانیکه یکی از مجالس آمریکا در اختیار حزب رقیب دولت قرار دارد ۲- نگاه سلیقه ای دولت بر سر تعیین بخش ضروری- غیر ضروری دولت جهت تعطیلی موقت ۳- ابزار سیاسی قرار دادن این موضوع ( شات داون شدن دولت به طور کلی) از سوی دولت جهت تحت فشار قرار دادن کنگره پیش از انتخابات دور بعد ۴- تحت تاثیر قرار دادن و کاهش رشد اقتصادی و از دست رفتن مشاغل با تعطیل شدن موقت و ۵- یک پیروزی نسبتا تاثیرگذار برای ترامپ و حامیان وفادار هم حزبی اش؛ اشاره کرد.
@amniatemeli
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس (اران و شروان ) گذاشته شد؟ (بخش یکم)
🔴پس از جنگهای ایران و روس در روزگار سلطنت فتحعلیشاه قاجار و قرارداد مشهور ترکمانچای رود ارس مرز میان ایران و روسیه شناخته شد و سراسر قفقاز به تصرف امپراتوری روسیه در آمد. ترکیزبانان مسلمان قفقاز که از نتایج جنگهای ایران و روس ناخرسند و به سبب ضعف دولت ایران از پشتیبانی کشور مذکور ناامید شده بودند، به دولت امپراتوری عثمانی که هنوز در آن زمان نیرومند بود، روی آوردند. اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم در امپراتوری عثمانی دو جریان قوت گرفت. یکی اندیشه «اتحاد اسلام» و دیگری «وحدت تركان» بود که گروه مشهور ترکان جوان مبلغ و مروج آن بودند.
🟠این گروه که خواستار اتحاد همۀ ترکی زبانان جهان بودند، در سال ۱۹۰۷ حزبی بنام حزب اتحاد و ترقی بنیاد نهادند. دولت امپراتوری عثمانی که ترکی زبان و در عین حال مدعی رهبری بر مسلمین سراسر جهان بود این دو جریان و دو اندیشه را در هم آمیخت و به خدمت گرفت. ترکی زبانان قفقاز نیز که به علل مذهبی از سیادت امپراتوری روسیه ناخرسند بودند، در جستجوی تکیه گاهی بر آمدند و این تکیه گاه را در میان ترکی زبانان آسیای صغیر یافتند و از این پس قیامهای مردم قفقاز رنگ سیاسی مذهبی گرفت.
🟡این قیامها از سوی دولت عثمانی و گروه «ترکان جوان» که بنیادگزار جنبش پانترکیسم بودند، مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفت. سال ۱۹۱۱ در شهر باکو حزبی بنام «حزب اسلامی و دموکرات مساوات» تأسیس شد که هر دو جنبۀ سیاسی و مذهبی را در خود جمع داشت. بنیاد گزاران حزب نامبرده، رسول زاده ، شریف زاده، کاظم زاده و چندتن دیگر بودند که از سوی ترکان حمایت می شدند. در ماه فوریه سال ۱۹۱۷ پس از پیروزی نخستین انقلاب روسیه وسقوط تزاریسم، سران حزب مساوات موافقت خود را با «جمهوری دموكراتيك روسيه» اعلام داشتند.
🟢پس از انقلاب اکتبر سال ۱۹۱۷ و کناره گیری روسیه از شرکت در نخستین جنگ جهانی، ترکان نفوذ خود را در قفقاز گسترش دادند. سران حزب مساوات ابتدا با بلشویکهای قفقاز نزديك شدند، ولی سرانجام میانشان اختلاف افتاد و مساواتیان در تاریخ ۲۷ مه سال ۱۹۱۸ در شهر تفلیس دولت خود را تشکیل دادند و بنام جمهوری آذربایجان اعلام استقلال کردند. دولت مذکور در ماه ژوئن همان سال مقر خود را به شهر گنجه انتقال داد. در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۱۸ سپاهیان ترک به فرماندهی نوری پاشا شهر باکو را متصرف شدند.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 تصاویری از بارورسازیِ ابرها با پهپاد سیمرغ
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺سوم ـ ايجاد ترديد در وحياني بودن قرآن قرآن كريم از زبان مخالفان درباره شبههافكني درباره وحياني بود
🔺چهارم ـ شخصيتسازي
طبق بيان قرآن كريم فرعون در مقابله با حضرت موسي عليه السلام كوشيد تا نخست از طريق ساحران (اعراف: 115 ـ 117 و شعراء: 34 ـ54) و سپس با استفاده از شخصيت بلعم باعورا4 (اعراف: 175 ـ176) موقعيت موسي عليه السلام را تضعيف كرده و جايگزيني براي آن حضرت عليه السلام بسازد كه از نظر او همتراز شخصيت موسي عليه السلام بودند تا از اين طريق به اهداف خود برسد. در صدر اسلام نيز دو نفر ادعاي نبوت كرده، تلاش كردند جايگزين آن حضرت شوند و قدرت را به دست گيرند.5
روشن است كه اين موضوع اختصاص به زمان موسي عليه السلام يا ديگر پيامبران نداشته، بعد از عصر پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و تا امروز نيز ادامه دارد و امثال «بلعم باعورا»ها و «ابوعامر»ها6 و «اميه بن ابيالصلت«ها7 علم و دانش و نفوذ اجتماعي خود را در برابر درهم و دينار يا مقام و يا به انگيزه حسد، در اختيار گروههاي منافق و دشمنان حق و فراعنه و بنياميهها و بنيعباسها و طاغوتها داده و ميدهند. در جهان معاصر نيز همين شيوه پيگيري شده و با اهداي جوايز بينالمللي چون صلح نوبل و حقوق بشر از طريق رسانهها، از افراد و جريانهاي معاند شخصيتسازي و الگوسازي ميشود.
🔺سه ـ تفرقهافكني
از روشهاي معمول دشمنان، ايجاد فتنه با تفرقهافكني در جامعه است. جنگهاي داخلي، اختلافهاي حزبي، طايفهاي، سياسي، ديني و مذهبي جامعه را در تنش قرار ميدهد و فرصتي براي سوءاستفاده دشمنان فراهم ميكند. پرواضح است كه ملت پراكنده و متفرق به قدرتي ضعيفتر و درهم شكنندهتر مبدل خواهد شد و چيره شدن بر آن، بسيار سادهتر خواهد بود.
بيشتر مفسران پيام آيه «اِنَّ هذِهِ اُمَّتُكُم اُمَّه واحِدَه» (انبياء: 92) را امر به اجتماع و اتحاد و نه تفرقه در دين و فرقه فرقه شدن مسلمين دانستهاند. (طوسي، بيتا، ج۲: ۵۴۶)
در آيات ديگر نيز فرقه فرقه شدن امت واحده، بر اثر اعمال تفرقهانگيز امتهاي پيشين نكوهش شده است (انبياء: 93 ـ 94 و مؤمنون: 53 ـ 54)؛ همچنين عامل ايجاد تفرقه، مشركان و انس و عادت به مظاهر، شرك دانسته شده است (شوري: 13). امروزه ايجاد اختلافهاي مذهبي و دامن زدن به اختلافهاي موجود نيز در ادامه همين راهبرد تفرقهافكني است. گاه نيز جامعه اسلامي بدون توجه به خواست دشمن، به خاطر هواپرستي عدهاي، دچار فتنه و تفرقه ميگردد.
در اين موارد، دشمن از بيرون، فتنه را سازماندهي ميكند. در قرآن كريم آمده است: «و از فتنهاي كه تنها به ستمكاران شما نميرسد، بترسيد و بدانيد كه خدا سخت كيفر است» (انفال: ۲۵). در حقيقت خاصيت حوادث اجتماعي چنين است هنگامي كه جامعه در اداء رسالت خود كوتاهي كند و بر اثر آن قانونشكنيها و هرج و مرجها و ناامنيها و مانند آن به بار آيد، نيكان و بدان با يكديگر در آتش آن ميسوزند و خداوند در اين آيه به همه جوامع اسلامي اخطار ميدهد.
ادامه دارد...
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس (اران و شروان ) گذاشته شد؟ (بخش یکم) 🔴پس از جنگهای ایران و روس د
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس(اران و شروان) گذاشته شد؟ (بخش دوم)
🔴پس از این واقعه دولت مساواتیان که از پشتیبانی ترکان برخوردار بود، به شهر باکو انتقال یافت.گرچه مساواتیان خود گروهی متشکل و یکدست نبودند.با این همه نفوذ ترکان در آنها بسیار بود. در دايرة المعارف كوچك شوروی که به سال ۱۹۵۴ در شهر مسکو به چاپ رسید چنین نوشته شده است :
((مساواتیان از ترکان پیروی میکردند و دولتی پان ترکیست بودند.))
🟠گمان می رود گذاردن نام آذربایجان بر اران و شیروان در قفقاز بنابر خواست و سیاست ترکان بوده است. زیرا ترکان که چند بار به آذربایجان ایران حمله بردند با وجود کشتار فراوان همواره مقاومت شدید مردم آذربایجان را برابر خود مشاهده کردند بنابراین قادر نبودند از راه های مستقیم مردم آذربایجان را به خود متمایل گردانند.از این رو طریق غیر مستقیم را در پیش گرفتند و در صدد بر آمدند نخست قفقاز و آذربایجان را زیر نام واحد آذربایجان متحد گردانند و پس آنگاه دو سرزمین نامبرده را ضمیمه خاك خود کنند.
🟡در اکتبر سال ۱۹۱۸ سپاهیان انگلیس به فرماندهی ژنرال تومسون شهر باکو را اشغال کردند و سپاه ترك را که در نخستین جنگ جهانی شکست یافته بود، از آن سرزمین بیرون راندند. ولی دولت «جمهوری آذربایجان» که توسط مساواتیان تأسیس یافته بود ، همچنان به رسمیت شناخته شد.دولت مساوات حدود دو سال زیر عنوان «دولت جمهوری آذربایجان» بر اران و شیروان حکومت کرد و این وضع تا ۲۸ آوریل سال ۱۹۲۰ ادامه یافت. در این تاریخ واحدهای ارتش سرخ شهر باکو را به تصرف آوردند و دولت مساواتیان را ساقط و بسیاری از سران حزب و دولت مذکور را دستگیر و اعدام کردند .
🟢از همین تاریخ در باکو و پیرامون آن حکومت شوروی اعلام شد . ولی دولت جدید نیز نام آذربایجان را که پان ترکیستها بــر سرزمین اران و شروان نهاده بودند همچنان باقی نگاه داشت بدین روال نام «آذربایجان» نخست از سوی مساواتیان بر بخشی از قفقاز گذارده شد و پس آنگاه از جانب اتحاد شوروی تأیید و تثبیت گردید.در این که سرزمین ترکی زبانان قفقاز هیچگاه نام آذربایجان نداشته است جای اندك شبهه و تردیدی نیست و قبلا بتفصیل مطالبی در این زمینه ارائه شد.
@amniatemeli
🔺 فعالیت های ویژه، به معنای اقداماتی است که در حمایت از اهداف سیاست ملی در خارج از کشور انجام می شود و به گونه ای است که برنامه ریزی وبه اجرا در می آیند که نقش دولت ایالات متحده در حمایت از چنین فعالیت هایی آشکار نشده و یا به رسمیت شناخته نمی شود.
@amniatemeli
📸نامه سردار سلیمانی به محمد الضیف فرمانده عملیات طوفان الاقصی
🔹رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۴ با حمله موشکی به منزل محمد ضیف که فرماندهی عملیات امروز را بر عهده داشت، همسر و دختر او را شهید کردند.
🔹سردار سلیمانی پس از آن حمله، در نامهای به فرمانده گردانهای قسام، او را فردی مقاوم و شجاع معرفی کرد و شهید زنده خواند.
در نامه سردار سلیمانی آمده است:
🔹همگی مطمئن باشید ایران با وجود فشارها و محکم شدن محاصره، فلسطین را تنها نخواهد گذاشت. پیروزی نزدیک است و با لطف پروردگار، صدای زنگ مرگ صهیونیستهای تجاوزگر به صدا درآمده است.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
امروز ما شاهد یک عملیات پیچیده امنیتی ،اطلاعاتی و نظامی مقاومت فلسطین در شهرک های صهیونیستی بودیم
صرف نظر از خسارات تاریخی وارد شده به رژیم صهیونیستی، این عملیات چتر امنیتی موساد که در دنیا برتری خود ساخته ای برای آن ایجاد کردند را به چالش کشید
فراموش نکنیم ،مسئولیت شکاف امنیتی در فلسطین اشغالی که با عملیات طوفان الاقصی ایجاد شد موساد است و آن ها برتری خود را از دست داده اند
مساله بعدی ورود به یک معادله جدیدی از تقابل ها و درگیری ها برای پایان اشغالگری اسرائیل است ،این عملیات سیگنالی برای روزها و ماه های آینده منطقه است که قرار است با توافق اسراییل و عربستان، صلح ابراهیم را تکمیل کنند و طبیعتا معادلات برای مهار اسرائیل به نقاط حساس خود خواهد رسید
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تمثیل غار افلاطون
@amniatemeli
مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس(اران و شروان) گذاشته شد؟ (بخش دوم) 🔴پس از این واقعه دولت مساواتی
✅چگونه نام آذربایجان بر شمال ارس(اران و شروان) گذاشته شد؟ (بخش سوم و پایانی)
🔴 استاد بارتولد دانشمند شوروی به صراحت این نکته را بیان داشت و اعلام کرد که نام و عنوان « آذربایجان قفقاز » تنها پس از انقلاب ۱۹۱۷ م روسیه بکار گرفته شد.استاد بارتولد که در اواخر زندگی از ورود در مسایل سیاسی به شدت پرهیز داشت ، در پیرامون سلطه روسها بر قفقاز مطلبی ننوشت. زیرا ممکن بود بیان حقایق با خواستها و مقاصد سیاستمداران تعارض و تناقض حاصل کند. با این حال در پیرامون علت گذاردن نام «آذربایجان» بر قفقاز چنین گفت:
نام آذربایجان برای جمهوری آذربایجان از آن جهت انتخاب شد که گمان می رفت با بر قراری جمهوری آذربایجان آذربایجان ایران و جمهوری آذر بایجان یکی شوند ... نام آذربایجان از این نظر برگزیده شد.
🟠این دانشمند گرانقدر که چون همه بزرگان دانش و معرفت ، دوستدار حق و حقیقت بود اعتقاد داشت که عنوان جمهوری آذربایجان برای سرزمین اران عنوانی است نادرست اکادمیسین بارتولد با استادی و مهارتی که شایسته دانشمندان است، نظر خود را در این زمینه اعلامداشت و چنین توصیه کرد:
هرگاه لازم باشد نامی برگزید که سراسر جمهوری آذربایجان را شامل شود، در آن صورت می توان نام اران را برگزید .
🟡مردم آذربایجان که در گذشته بخاطر دفاع از مرز و بوم خویش با سپاهیان دولت عثمانی پیکارها کردند و زن و مرد و كودك از تبریز تا روستاهای دور دست علیه اشغالگران بیگانه بپاخاستند ، با گذاردن نام آذربایجان بر سرزمین دیگری جز مرز و بوم خویش روی موافق نشان ندادند. در آن روزگار گذاردن نام « آذربایجان» بر بخشی از قفقاز ، گفتگوهای بسیار پدید آورد و در ایران، بویژه آذربایجان اعتراض عده کثیری از میهن پرستان، از جمله گروه دموکراتهای آذربایجان چون شادروانان شیخ محمد خیابانی اسماعیل امیرخیزی، احمد کسروی تبریزی و بسیاری دیگر را سبب گردید
🟢 کار این اعتراض تا بدانجا کشید که گروهی به پیروی از شادروانان اسماعیل امیرخیزی و شیخ محمد خیابانی در صدد تغییر نام آذربایجان به آزادیستان بر آمدند. با گذاردن نام « آذربایجان » بر بخشی از قفقاز ، اندیشه ای تازه نیز عنوان شد مبنی بر این که گویا آذربایجان سرزمینی است دونیم گشته که بخشی در شمال و بخشی در جنوب رود ارس نهاده شده است.
📚منبع
📗آذربایجان از کهن ترین ایام تا به امروز، عنایت الله رضا، ص ۷ و ۲۱۱ تا ۲۱۸
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مستند زندگی الهام علی اف
@amniatemeli
🔺نظام بینالملل:
🔹 نظام بینالملل عبارت است از مجموعهای دولتها یا بازیگران بینالمللی که بهطور منظم در اندرکنش با یکدیگر قرار دارند و درنتیجه تا حدی نسبت به یکدیگر دارای وابستگی متقابل میباشند را نظام بینالملل هستند. معنای عینی آن عبارت است از: مجموعهای از دولتها یا بازیگران بینالمللی که بهطور منظم در اندرکنش با یکدیگر قرار دارند و درنتیجه تا حدی نسبت به یکدیگر دارای وابستگی متقابل هستند (که شرایط و فعالیتهای هر بازیگر بر دیگران تأثیر میگذارد و از آنها تأثیر میپذیرد)؛ بنابراین ویژگی مهم اندرکنش این بازیگران این است که آنها نسبت به یکدیگر توجه دارند و به هم پاسخ میدهند (بهعبارتدیگر تصمیمگیری این بازیگران نیز دارای وابستگی متقابل است). بدین ترتیب، نظام عبارت است از مجموعهای عینی از بازیگرانی که پیوند درونی با یکدیگر دارند. این نظام تا زمانی که این بازیگران وجود دارند وجود دارد و تنها زمانی تغییر میکند که تعداد بازیگران تغییر نماید یا هویت آنها دگرگون شود اما مفهوم نظام بینالملل در معنای انتزاعی آن عبارت است از مناسبات و فرایندهایی که میان مجموعهای از بازیگران درهمتنیده ایجاد شده است. این مفهوم بهویژه اشاره دارد به الگوهایی که از دل این مناسبات و فرایندها قابلتشخیص است. این الگوها شامل الگوی قدرت (قدرت واحد، دو قدرت، چند قدرت) الگوی سیاستها (انقلابی یا معتدل)، سطح و الگوی منازعه، سطح و الگوی دستهبندی میزان قطبیشدن) و سطح همکاری یا میزان توسعهٔ رژیمهای بینالمللی هست.
@amniatemeli
32.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند جنگ ترکیبی
@amniatemeli