هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٠١ دی ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، ١٧ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Wednesday 22 December 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
✅ در اسلام، «کذب و دروغ گویی» از گناهان کبیره است و «راستگویی و صداقت» واجب و از بزرگترین اعمال و فضایل اخلاقی است که در تعالیم و آموزههای دینی، جایگاه ویژه دارد و در قرآن و روایات به آن سفارش فراوان شده است؛
✅ گفتار فرد مسلمان، همچون رفتار او حمل بر صدق و راستی میشود، مگر آنکه خلاف آن ثابت گردد. (تذکرة الفقهاء، ج۱۵، ص۲۷۲)
✅ در فروش کالا به بیشتر از قیمت خرید آن (بیع مرابحه) و همچنین در فروش کالا به کمتر از بهای خرید آن (بیع مُواضَعَه) بر فروشنده واجب است با صداقت، خریدار را از قیمت خرید کالا مطلع سازد. (جواهر الکلام ج۲۳، ص۳۱۷)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»، (برگ اول)
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٠/٠١
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ لذا طبق قرار قبلی، سخن روز را به یکی از «فضائل فراموش شده» اختصاص میدهيم؛ فضائلی که سعادت دنیا و آخرت انسان را تضمین مینماید، اما آدمی آنها را به فراموشی سپرده است!
«صداقت و یکرنگی» یکی از فضیلتهای بزرگ فراموش شده در بین بشریت است، که متأسفانه در دنیای کنونی جای خود را به «دروغ، تقلّب و حقه بازی» داده است!
در دین مبین اسلام بر این صفت، تأکید فراوان گردیده تا آنجا که خداوند در قرآن کریم، کمالِ صفتِ صداقت را مختص به ذات باریتعالی دانسته: «...وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا»: «و کیست که از خداوند، راستگوتر باشد؟» (نساء/٨٧) و در روایات اسلامی نیز «صداقت» را قویترین رکن ایمان و علامت و نشانۀ دینداری دانستهاند، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «اَلصدقُ اقوی دَعائِمِ الایمانِ» [غررالحکم، ج۱، ص۸۵] و در حدیث ارزشمند دیگری فرمودهاند: «إِنَّ لِأَهْلِ الدِّينِ عَلَامَاتٍ يُعْرَفُونَ بِهَا صِدْقَ الْحَدِيثِ وَ...» [الكافی، ج٢، ص٢٢۶] یعنی اگر کسی صداقت ندارد و دیگران را با دروغ، فریب میدهد، قطعاً مسلمان واقعی نیست! گرچه مسلمان اسمی و شناسنامهای باشد!
امام صادق (ع) نیز یکی از مهمترین دلایل بعثت همۀ انبیاء الهی را، «صداقت» دانستهاند: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ لَمْ يَبْعَثْ نَبِيّاً إِلَّا بِصِدْقِ الْحَدِيثِ وَ...» [الكافی، ج٢، ص١٠۴] یعنی هم انبیاء، خودشان صادق بودهاند و هم در برنامۀ شریعت آنها، توصیۀ مؤکد به مردم برای رعایت صداقت شده است.
در بررسی سیره اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز میبینیم که صداقت، صفا و صمیمیت در عمق جان آنها حکمفرما بوده است، لذا اگر بخواهیم یک مسلمان واقعی و پیرو اهلبیت(ع) باشیم باید تمامی گفتار و کردارمان، رنگ صداقت و یکرنگی داشته باشد!
✍️ اما در دین اسلام، «صداقت» اقسام و مراتبی دارد:
1️⃣ قِسم اول: صداقت راجع به خداوند است؛ که بسیار مشکل است! چراکه کسی میتواند بگوید من با خدا صداقت دارم که وقتی در نماز خود میگوید: «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ» (تنها تو را میپرستیم و تنها از تو کمک میخواهیم) راست بگوید! یعنی در تمامی افعال و عبادات خود موحد باشد و از هیچ کس جز خداوند متعال تبعیت نکند: «إِیاكَ نَعْبُدُ»؛ و همچنین هیچ چیز و هیچ کسی را در زندگی خود، جز خداوند قادر، مؤثر نداند: «إِیاكَ نَسْتَعینُ»؛ لذا اگر کسی در «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ» صادق باشد، قطعاً یک مسلمان واقعی صددرصد بهشتی است!
اما چه وقت انسان میتواند باصداقت نسبت به پروردگار باشد؟ آن وقت که متابعت از شیطان درون و برون خود نکند و حقیقتاً هیچ چیز را به جز خداوند در زندگیش مؤثر نداند! وگرنه وقتی در نماز میگوید: «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ»، گرچه نمازش صحیح است، اما یک دروغ بزرگ به خدا گفته است! لذا قسم اول صداقت بسیار سخت است و آن صادق بودن با خداست!
2️⃣ قسم دوم: صداقت با پیغمبر اکرم (ص) و ائمۀ طاهرین (ع) است؛ یعنی ایمان و محبت ما نسبت به اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، واقعیت داشته باشد و تظاهر نباشد! یعنی همانطور که ادعا میکنیم که تا سرحد عشق، امیرالمؤمنین (ع) را دوست داریم و ارادت به حضرت زهرا (س) داریم، از نظر عمل هم تابع آنها باشیم! پس آن کسی که گناه در زندگیاش باشد، و یا اهل ظلم، دزدی، غیبت، تهمت یا آبروریزی دیگران باشد یا حتی آن خانمی که مراعات حجاب و عفاف را نمیکند، حتی اگر بگوید که عاشق حضرت زهرا (س) هستم، با حضرت صادق نیست؛ بلکه اهل آزار حضرت است! چراکه با عمل خود دل حضرت زهرا (س) را آزرده مینماید!
3️⃣ قسم سوّم: صداقت در خانه و با اهل خانه است؛ که انشاالله به شرط حیات در روزبرگ فردا تقدیم مینمائیم...
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
999.9K
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع امروز:
فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»
برگ اول
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/١٠/٠١
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٠٢ دی ١۴٠٠
🌙 الخمیس، ١٨ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Thursday 23 December 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (علیه السلام)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
❓دروغ مصلحتآمیز چیست و در اسلام چه حکمی دارد؟
✅ «دروغ» از گناهان کبیره است و ذاتاً کار فوقالعاده بدی است و بسیارى از مشکلات و بدبختىها و نابسامانىهاى اجتماع کنونى ما بر اثر همین صفت ناپسند است! که در روایات اسلامی، آن را کلید سایر گناهان شمردهاند؛
ولى در عین حال، اسلام در مواردی استثنایى که اگر انسان در آنجا راست بگوید، فتنه و فساد بزرگى برپا مىشود و ممکن است تلفات و خسارات مهمّى به بار آورد، راست گفتن را کار غلطى میداند و این یک قانون مسلّم عقلى و شرعی است که هرگاه فساد چیزى از اصلاح آن بیشتر باشد، ما باید از آن چیز بپرهیزیم! لذا از نظر شرعی اگر انسان مسلمان در این موارد راست بگوید، گناه کرده! و هر فسادى به وجود بیاید، مسئول آن است!
✅ البته باید مؤکّداً توجّه داشت که این موضوع کاملاً جنبه استثنایى دارد و جز در شرایط بسیار خاصّ، دروغ گفتن جایز نیست و نباید عدّهاى این موضوع را دستاویز کرده و بدون جهت و یا براى به دست آوردن منافع شخصى دروغ بگویند و این عمل زشت را دروغ مصلحتآمیز بنامند!
همچنین باید بدانیم که اسلام به قدرى به موضوع راستگویی اهمّیّت داده که حتّى در مواردى که ضرورت ایجاب مىکند که انسان مسلمان دروغ مصلحتآمیز بگوید، دستور «توریه» داده است! یعنی انسان بهگونهای سخن بگوید که گوینده از آن، معنا خاصّى را که حقیقت است اراده کند و شنونده معنای دیگرى را بفهمد!
📚 پاسخ به پرسش های مذهبی، حضرات آیات عظام مکارم شیرازی و جعفر سبحانی، ص ٣٧۵.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»، (برگ دوم)
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٠/٠٢
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما در روز گذشته در مورد یکی از فضائل فراموش شده، بهنام «صداقت و یکرنگی» سخن گفتیم؛ و عرض کردیم که طبق روایات اسلامی، این صفت یکی از مهمترین دلایل بعثت همۀ انبیاء الهی، و قویترین رکن ایمان، و علامت و نشانۀ دینداری است؛
سپس به اقسام «صداقت» از نگاه اسلام پرداخته و گفتیم:
1️⃣ قسم اوّل: «صداقت با خداوند متعال است»؛ به این معنا که اگر در نماز میگوییم: «إِیاكَ نَعْبُدُ وَ إِیاكَ نَسْتَعینُ» راست بگوییم!
2️⃣ و قسم دوم: «صداقت با چهارده معصوم (ع) است»؛ به این معنا که اگر ادعا میکنیم که اهلبیت (ع) را دوست داریم و شیعه و پیرو آنها هستیم، از نظر عمل هم باید چنین باشیم و عمل ما با گفتار و با عقیدۀ ما همخوانی داشته باشد!
✍️ و انشاالله امروز به اقسام دیگر «صداقت» میپردازیم:
3️⃣ قسم سوم: «صداقت در خانه و با اهل خانه است»؛ یعنی زن و شوهر نسبت به یکدیگر و راجع به فرزندانشان، صادق باشند و مواظبت کنند که دروغ و دورویی در خانهی آنها راه نیابد؛
بدیهی است اگر زن و شوهری در خانه دروغ بگویند، خواه یا ناخواه، فرزندانی دروغگو تربیت میکنند و خود و فرزندانشان را به عذاب الهی دچار میکنند! چنانچه قرآن میفرماید: «إِنَّ الْخَاسِرِینَ الَّذِینَ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ وَأَهْلِیهِمْ یوْمَ الْقِیامَةِ أَلَا ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِینُ»[زمر/١۵]؛ یعنی زیانکارترین افراد، آنها هستند که خودشان و اهلشان را در روز قیامت، به خسران جاودان(جهنّم) درافکنند!
🔹 البته صداقت در خانه و خانواده، فقط به معنای راستگویی در گفتار نیست! بلکه شامل صداقت در رفتار و وفاداری زن و شوهر در همه حال نسبت به یکدیگر نیز میشود که برای فهم بهتر مطلب به یک حکایت اشاره مینمائیم: «یکی از مراجع بزرگوار تقلید در کربلا زندگی میکردند که یک شاهزاده خانم به کربلا آمد و نامهای برای ایشان فرستاد و چنین نوشت که: من میخواهم یک دستی روی سرم باشد، لذا میخواهم همسر شما بشوم! آن عالِم هم جواب دادند که من طلبه هستم و شما شاهزاده هستید و سنخیتی با هم نداریم؛ اما آن خانم دست بردار نبود و دوباره نامه فرستاد که من پول فراوان دارم و از شما چیزی نمیخواهم و تمامی خرج و مخارج شما را هم میدهم، فقط میخواهم دست شما روی سر من باشد!
آن مرجع بزرگوار که به همسر خود بسیار وفادار و صادق بودند در جواب زن، یک جملهی زیبا نوشتند: «همسر من یک عمر با همهچیز من ساخته است، اگر من بخواهم تجدید فراش کنم، خیانت و بیصداقتی با اوست و من حاضر نیستم صفا، صمیمیت و صداقت در خانهام را با هیچ چیزی عوض بکنم!»
🔹 از دیگر موارد صداقت در خانواده، این است که زن و شوهر، همسر خود را برای شخصیت ارزشمند خودش بخواهند نه برای مال و اموال و مسائل دنیوی دیگر! چنانچه آوردهاند در زمان معاويه، مردى ورشكست شد و با آنکه به همسرش بسیار علاقه داشتند، اما همسرش سر ناسازگاری گذاشت و بالاخره کارشان به محکمه کشید؛ اما متأسفانه حاکم شهر با دیدن آن زن که صاحب جمال و زیبایی بود، طمع کرد و با یک ترفند مَکّارانه، طلاق زن را گرفت و شوهر او را به زندان انداخت و بعد از مدتی زن را به وعده و وعید به عقد خود درآورد!
شوهر او پس از آزادی از زندان، متوجه موضوع شد و برای شکایت نزد خلیفه رفت! معاويه هم که ادعای عدالتگستری داشت، دستور داد كه همۀ آنها را احضار کنند تا به مسأله رسیدگی کند؛ اما چون چشم معاويه به آن زن افتاد، متأسفانه پای او هم لغزيد و به آن زن زیبا متمایل شد! از اینرو به او گفت: آن شوهر فقير و ورشکستهات را مىخواهى، يا دوست داری همسر آن حاکم مکّار باشی، یا تمایل داری در قصر من و در اين سلطنت، خانمی کنی؟ در تاریخ آمده که آن زن که به اشتباه خود پی برده بود در پاسخ معاویه با كمال شهامت گفت: يك موى شوهر سابقم را به تو و قصرت، و حاكم و حكومتش نمىفروشم! پس اگر خلیفهی عادلی هستی، مرا به او برگردان!
🔹یکی دیگر از موارد صداقت این است که زن و شوهر خود را خالصانه، متعلق به یکدیگر بدانند و در کسب رضایت هم بکوشند؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «به خدا قسم، من هیچگاه فاطمه را خشمگین نکردم و فاطمه نیز هیچگاه مرا خشمگین نکرد ودر هیچ کاری از من سرپیچی ننمود و هرگاه به او مینگریستم، تمامی غم و اندوهم، برطرف میشد.» (بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۱۳۴ و ۱۰۶)
✍️ البته «صداقت» در دین اسلام، اقسام دیگری نیز دارد که انشاالله به شرط حیات در روزبرگ فردا تقدیم مینمائیم...
📚 برگرفته از درس اخلاق حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
1.32M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع امروز:
فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»
برگ دوم
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٠/٠٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٠٣ دی ١۴٠٠
🌙 الجمعة، ١٩ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Friday 24 December 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز ثبت احوال
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_راستگویی
❓سخنی که فکر مىکردم صحيح و راست است را گفتم و بعد فهميدم که دروغ گفتهام! آيا نيازى هست که آن را تصحيح کنم؟
✅ فى نفسه لزومى ندارد مگر آنکه حکم شرعى را اشتباهاً بيان کرده باشيد و يا در اثر حرف شما حقى از كسى ضايع شود و امثال اين مورد، که در اين صورت بايد کلام خود را تصحيح نماييد.
❓اگر شك داشته باشيم كه مطلبى درست و راست است يا نه، و آن را به نقل از منبعى بگوييم، آيا مرتکب گناه شدهايم يا نه؟ و اگر شدهايم حق الله است يا حق الناس؟
✅ مىتوانيد چيزى را که اطمينان به صحّتش نداريد، به نقل از منبع بازگو كنيد.
❓آیا دروغ گفتن به شوخی گناه دارد؟
✅ اگر خبری خلاف واقع بدهد و مقصودش این باشد که مخاطب آن را جدی بگیرد حرام است، اما اگر در آنچه که میگوید قصد جدی ندارد و نمیخواهد بر خلاف واقع، مطلبی بگوید مثل این که به شوخی از زبان شخصی یا حیوانی مطلبی را نقل می کند، حرام نیست.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»، (برگ سوم)
روز جمعه، ١۴٠٠/١٠/٠٣
مناسبت روز: امروز جمعه و متعلق به حضرت صاحبالزمان (عج) است، لذا سخن خود با سلام و صلوات و دعا برای فرج مولا آغاز مینمائیم؛
در دو روز گذشته به یکی از فضائل فراموش شده در بین بشریت، باعنوان «صداقت و یکرنگی» اشاره نمودیم و سپس سه قِسم از اقسام صداقت را به شرح ذیل بیان نمودیم:
1️⃣ قسم اوّل:«صداقت با خداوند تعالی»؛
2️⃣ قسم دوم:«صداقت با چهارده معصوم (ع)»؛
3️⃣ و قسم سوم: «صداقت در خانه و با خانواده»؛
و امروز انشاالله به قِسم چهارم «صداقت» میپردازیم:
4️⃣ قسم چهارم: «صداقت با مردم» است؛ یعنی انسان با دیگران یکرو و صادق باشد و در اجتماع از دروغ در گفتار و در کردار بپرهیزد!
چنانچه در اسلام تأکید فراوان شده که انسان مسلمان باید در روابط اجتماعی از دورویی و نفاق حذر کند و در کسب و کار صداقت پیشه کند و از تقلب و دروغ و کارهایی مانند: اجحاف، گرانفروشی و غشّ در معامله و گناهانی از این دست بپرهیزد؛
همچنین انسان مؤمن باید در گفتار و رفتارش از «تظاهر و ریا» دوری نماید که طبق آیات و روایات گناهش تا سرحدّ کفر و باطلکننده همهی اعمال است! چنانچه قرآن کریم میفرماید: «لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ كَالَّذِی ینْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا یؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الیَوم الاخر» [بقره/٢۶۴]؛ «صدقههایتان را با منت و آزار باطل نکنید، مانند کسی که مالش را به ریا به مردم انفاق میکند و به خدا و روز قیامت ایمان ندارد!»
البته علاوه بر پرهیز از ریا، باید مواظب باشیم که اگر به کسی خدمت کردیم، منّت سر او نگذاریم، چون منّت گذاشتن نیز مانند ریا، عمل ما را باطل و حبط میکند!
✍️ آنچه در روزبرگ چند روز اخیر گذشت، تنها بخشی از مصادیق «صداقت و یکرنگی» است، لذا باید اذعان کنیم که بهدست آوردن «صداقت» در دنیای کنونی بسیار مشکل است! دنیایی که روی پایهی دروغ و تظاهر و ریاکاری و تعریفهای بیجا میچرخد! و صداقت در آن کیمیاست!!!
هر چند که در اسلام بر زشتی این صفات مذموم تا حدی تأکید کرده که خداوند در قرآن کریم، دروغگویی و گفتار باطل را در حدّ کفر و بتپرستی بیان کرده است: «فَاجْتَنِبُوا الرِّجْسَ مِنَ الْأَوْثانِ وَ اجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّور» [حج/٣٠]؛ (دو کار را نکنید: یکی بتپرستی و دیگری دروغگویی) یعنی همانطور که بتپرست مسلمان نیست، آدم دروغگو هم مسلمان نیست!
و در روایات اسلامی نیز از کذب و دروغ به شدّت مذمّت شده تا آنجا که پیامبر خدا فرمودند: «مؤمن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید هفتاد هزار ملک او را لعنت میکنند و بوی بدی از قلبش بیرون میآید که تا به عرش میرسد و خداوند به سبب این دروغ، گناه هفتاد زِنا را برای او مینویسد!» [بحارالانوار،ج۶۹، ص۲۶۳]؛ و در حدیث دیگر فرمودهاند: «از دروغ بپرهیز که روی دروغگو را سیاه میکند!» [مستدرک الوسائل،ج۹، ص۸۸] همچنین در روایت آمده که مردی از رسول خدا (ص) پرسید: چه عملی سبب دخول در آتش است؟ حضرت فرمود: «دروغ، زیرا دروغ سبب فجور، و فجور سبب کفر، و کفر سبب دخول در آتش است!» (نصایح، ص۲۹۱)
ولی متأسفانه علیرغم این همه مذمت و هشدار، بسیاری از مردم دچار این رذیلهی اخلاقی گردیدهاند و طبق روایات اسلامی این صفت شیطانی یکی از دلایل نزول بلا و مصیبت برای بشریت است، چنانچه امام سجاد (ع) در روایتی، دروغ را موجب نابودی سریع انسانها و جوامع دانستهاند: «...وَ الذُّنُوبُ الَّتِي تُعَجِّلُ الْفَنَاءَ...وَ الْأَقْوَالُ الْكَاذِبَةُ» [معانیالأخبار، ص٢٧١]
💠 و بالاخره سخن امروز را با بشارت قرآنی به راستگویان و صادقین، به پایان میبریم: «قالَ اللَّهُ هذا يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقينَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها أَبَداً رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظيمُ»: «خداوند فرمود: (قیامت) روزى است كه راستگويان را صداقتشان سود میدهد، و برايشان باغهايى است كه زير درختانش نهرها جارى است، و هميشه در آن ماندگارند، خداوند از آنان راضى است، و آنان نيز از او راضىاند، و اين رستگارى بزرگ است!» [مائده/١١٩].
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
1.28M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
موضوع امروز:
فضیلتهای فراموش شده!
فضیلت دوم: «صداقت»
برگ سوم
📚 برگرفته از درس اخلاق مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیتالله العظمی حسین مظاهری (دامتبرکاته)
روز جمعه، ١۴٠٠/١٠/٠٣
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠۴ دی ١۴٠٠
🌙 السبت، ٢٠ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Saturday 25 December 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
موضوع: #احکام_اهل_کتاب
❓مقصود از اهل کتاب چه کسانی است؟ و معیاری که حدود معاشرت با آنها را مشخص کند چیست؟
✅ مقصود از اهل کتاب هر کسى است که اعتقاد به يکى از اديان الهى داشته و خود را از پيروان یکی از پيامبران الهى (على نبينا وآله وعليهمالسلام) بداند و يکى از کتابهاى الهى را که بر انبياء عليهم السلام نازل شده، داشته باشند مانند يهود، نصارى (مسیحیان)، زرتشتىها و همچنين صابئين که بر اساس تحقيقات ما از اهل کتاب هستند و حُکم آنها را دارند؛ و معاشرت با پيروان اين اديان با رعايت ضوابط و اخلاق اسلامى اشکال ندارد.
❓آیا آن دسته از اهل کتاب که از جهت اعتقادی ایمان به رسالت خاتم النبیین (ص) دارند، ولی بر اساس روش و عادتهای پدران و اجدادشان عمل میکنند، در طهارت حکم کافر را دارند یا خیر؟
✅ مجرد اعتقاد به رسالت خاتم النبيين(ص) براى اجراى حکم اسلام در مورد آنان کافى نيست؛ ولى اگر از اهل کتاب محسوب شوند، محکوم به طهارت هستند.
📚 أجوبةالاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
حضرت مسیح یاور امام زمان (عج)
روز شنبه، ١۴٠٠/١٠/٠۴
مناسبت روز: امروز سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع)، پیامبر اولوالعزم الهی، و یاور امام زمان (عج) است، لذا سخن امروز را با آیه بشارت میلاد حضرت مسیح در قرآن کریم آغاز مینمائیم: «إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ»: «فـرشـتـگـان گفتند: اى مريم، همانا خدا تو را به نشانهای از سوی خود كه نامش مسيح، عيسى بن مريم است بشارت مىدهد كه او در دنيا و آخرت آبرومند و از مقربين درگاه خداست» (آل عمران/۴۵)
حـضـرت مسیح (ع) نـه تـنـها در ميان مسيحيان بلكه نزد تمامى پيروان اديان الهی، بهويژه مسلمانان، از احترام خاصى برخوردارند و به همين مناسبت ميلاد اين پيامبر بزرگ، برای تمامى پيروان ادیان آسمانى اهمیت دارد!
حـضـرت عـيـسـى (ع) از پیامبران اولوالعزم الهی است كه در طول زندگی، معجزات فراوانى داشته و اصل وجود و خلقت ایشان نیز با معجزه الهی آغاز گردیده، چنانچه حضرت، بدون داشتن پدر از حضرت مريم (س) متولد شدند!
✍️ از معجزات این پیامبر الهی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1️⃣ «صحبت كردن در روزهای اول تولد»
در قرآن کریم آمده که حضرت عیسی (ع) در گهواره سخن گفت: «... وَ یکلِّمُ النَّاسَ فِی الْمَهْدِ...» (آل عمران/۴۶)؛ که: «مـن بـنـده خـدايـم، که به من كتاب آسمانى و شرف نبوت عطاء فرمود و مرا هر كجا باشم، مايه بركت و رحمت گردانيد»: «قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا؛ وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ...» (مریم/٣٠ و ٣١)
2️⃣ «زنده كردن مردگان»
یکی از معجزات حضرت عیسی (ع)، زنده کردن مردگان بود، چنانچه در آیه ۴٩ سوره آل عمران آمده: «...وَأُحْيِی الْمَوْتَىٰ بِإِذْنِ اللَّهِ...»: «و مردگان را با اذن خدا زنده میکنم...»
3️⃣ «شفاى بيماران صعب العلاج»
همچنین در آیه فوق به معجزه دیگری از حضرت مسیح (ع) اشاره شده: «...وَ أُبْرِئُ الْأَکْمَهَ وَالْأَبْرَصَ...»: «و به اذن خدا، کورِ مادرزاد و مبتلایان به برص [پیسی] را بهبودی میبخشم...»
4️⃣ «جان دادن به مجسمهها»
معجزه دیگر حضرت، جان دادن به مجسمههای بیجان بود: «...أنّی أَخْلُقُ لَکُمْ مِنَ الطِّینِ کَهَیْئَةِ الطَّیْرِ فَأَنْفُخُ فِیهِ فَیَکُونُ طَیْراً بِإِذْنِ اللَّهِ...»: «من از گِل، چیزی به شکل پرنده میسازم، سپس در آن میدمم و به فرمان خدا، پرندهای میگردد...» (همان)
5️⃣ «دادن اخبار از غیب»
حضرت عیسی (ع) از مسائل پنهانی نیز به مردم خبر میدادند: «...وَأُنَبِّئُکُمْ بِما تَأْکُلُونَ وَ ما تَدَّخِرُونَ فِی بُیُوتِکُم...»: «و از آنچه میخورید و در خانههای خود ذخیره میکنید، به شما خبر میدهم...» (همان)
6️⃣ «عروج حضرت به آسمان»
پایان مأموریت اولیه حضرت در روی زمین نیز مانند تولدشان با معجزهای دیگر همراه شد و به آسمان عروج نمودند: «إِذْ قَالَ ٱللَّهُ يَٰعِيسَىٰٓ إِنِّى مُتَوَفِّيكَ وَرَافِعُكَ إِلَىَّ وَمُطَهِّرُكَ مِنَ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ وَجَاعِلُ ٱلَّذِينَ ٱتَّبَعُوكَ فَوْقَ ٱلَّذِينَ كَفَرُوٓاْ إِلَىٰ يَوْمِ ٱلْقِيَٰمَةِ...»: «وقـتى كه خداوند فرمود: اى عيسى همانا من روح تو را قبض نموده و بر آسمان (قرب خود) بالا میبرم و تو را پاك و منزه از معاشرت و آلايش كافران گردانده و پيروان تو را بر كافران تا روز قيامت برترى میدهم» (آلعمران/۵۵)
7️⃣ «نزول مجدد حضرت از آسمان به زمین برای یاری حضرت مهدی (عج)»
طبق روایات اسلامی در کتب شیعه و اهل سنت، پس از ظهور حضرت حجت (عج)، حضرت عیسی(ع) به اذن خداوند مجدداً به زمین نزول خواهند کرد و یاور حضرت مهدی (عج) خواهند شد؛ چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «سوگند به آن کسی که مرا مژده آور راستین قرار داد، اگر از عمر جهان، جز یک روز مانده باشد، خداوند همان یک روز را آن قدر طولانی می کند، تا فرزندم «مهدی» خروج کند! و پس از خروج او، عیسی روح الله (از آسمان) فرود میآید و در پشت سر ایشان نماز میگذارد، آنگاه زمین با فروغ پروردگار روشن میشود و حکومت مهدی به شرق و غرب عالم میرسد! » (کمالالدین، ص۱۶۳)
✍️ و سخن امروز را با کلامی گهربار از حضرت عیسی (ع) به پایان میبریم، که فرمودند: «طُوبی لِلمُصلِحینَ بَینَ النّاسِ، اُولئِکَ هُمُ المُقَرَّبونَ یَومَ القِیامَةِ»: «خوشا به حال اصلاح کنندگان میان مردم، آنان در روز قیامت از مقربان هستند!» [تحفالعقول، ص ۵٠١]
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
917.7K
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع)
موضوع امروز:
حضرت مسیح یاور امام زمان (عج)
روز شنبه، ١۴٠٠/١٠/٠۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٠۵ دی ١۴٠٠
🌙 الأحد، ٢١ جمادیالاولی ١۴۴٣
🌲م Sunday 26 December 2021
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز زمینلرزه بم به شدت ۶٫۶ ریشتر
🔹 روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG