وَمِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ ۚ وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِي وَلِأُتِمَّ نِعْمَتِي عَلَيْكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ ﴿١٥٠﴾
[آری] و از هرجا بیرون شدی، رویت را [در حال اقامه نماز] به سوی مسجدالحرام بگردان؛ و [شما ای مؤمنان!] هر جا که باشید، رویتان را [در حال اقامه نماز] به سوی آن بگردانید، تا مردم را جز ستمکاران [لجوج، متکبر و یاوه گو] بر ضد شما دلیل و برهانی نباشد. [مشرکان نگویند: اگر آیین ابراهیم را ادعا دارد چرا به قبله او که کعبه است رو نمی کند؟ و اهل کتاب نگویند: پیامبری که تورات و انجیل وعده داده، قبله اش مسجدالحرام است، پس این شخص که به قبله ما نماز می خواند، پیامبر موعود نیست؛] بنابراین از آنان نترسید و از من بترسید، و [تغییر قبله] برای آن است که نعمتم را بر شما کامل کنم تا [به احکام و سنن الهی] هدایت شوید. (۱۵۰)
وَمِنْ حَيْثُ = واز هر کجا
خَرَجْتَ = بیرون شدی
فَوَلِّ وَجْهَكَ = پس بگردان رویت را
شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ = جانب مسجد الحرام
وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ = و هرکجا باشید
فَوَلُّوا = پس بگردانید ،رو کنید
وُجُوهَكُمْ =رويتان را ( جمع وجه )
شَطْرَهُ = جانب آن ( مسجد الحرام )
لِئَلَّا يَكُونَ =( لِ + اَن + لا ) تا نباشد
لِلنَّاسِ =براى مردم
عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ = بر شما حجت
إِلَّا الَّذِينَ = مگر کسانی که
ظَلَمُوا مِنْهُمْ = ستمکردند از ایشان
فَلَا تَخْشَوْهُمْ = پس نترسید ایشان را
وَاخْشَوْنِي = و بترسید مرا
وَلِأُتِمَّ = و برای این که تمام کنم
نِعْمَتِي = نعمتم را
عَلَيْكُمْ = بر شما
وَلَعَلَّكُمْ = و شاید شما
تَهْتَدُونَ = هدایت می شوید
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
(آيه ١٥٠) -در اين آيه، حكم عمومى توجه به مسجد الحرام را در هر مكان و هر نقطهاى تكرار مىكند، مىگويد: «از هر جا خارج شدى و به هر نقطه روى آوردى، صورت خود را به هنگام نماز متوجه مسجد الحرام كن» (وَ مِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ) . درست است كه روى سخن در اين جمله به پيامبر صلّى اللّه عليه و اله است ولى مسلما منظور عموم نمازگزاران مىباشد، ولى در جملۀ بعد براى تأكيد و تصريح اضافه مىكند: «و هر جا شما بوده باشيد روى خود را به سوى آن كنيد» (وَ حَيْثُ ما كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ) . سپس در ذيل همين آيه به سه نكتۀ مهم اشاره مىكند: ١-كوتاه شدن زبان مخالفان! مىگويد: «اين تغيير قبله بخاطر آن صورت گرفت كه مردم حجتى بر ضد شما نداشته باشند» (لِئَلاّ يَكُونَ لِلنّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ) . هر گاه اين تغيير قبله صورت نمىگرفت از يكسو زبان يهود به روى مسلمانان باز مىشد و مىگفتند: ما در كتب خود خواندهايم كه نشانۀ پيامبر موعود اين است كه به سوى دو قبله نماز مىخواند و اين نشانه در محمد صلّى اللّه عليه و اله نيست، و از سوى ديگر مشركان ايراد مىكردند كه او مدعى است براى احياء آيين ابراهيم آمده، پس چرا خانۀ كعبه را، كه پايه گزارش ابراهيم است فراموش نموده، اما حكم تغيير قبلۀ موقت به قبله دائمى، زبان هر دو گروه را بست. ولى از آنجا كه هميشه افراد بهانهجو و ستمگرى هستند كه در برابر هيچ منطقى تسليم نمىشوند، استثنايى براى اين موضوع قائل شده، مىگويد: «مگر كسانى از آنها كه ستم كردهاند» (إِلاَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ) . اين بهانه جويان به حق شايستۀ نام ستمگر و ظالمند، چرا كه هم بر خود ستم مىكنند و هم بر مردم كه سد راه هدايت آنها مىشوند. ٢-از آنجا كه عنوان كردن اين گروه لجوج را با نام «ستمگر» ممكن بود در بعضى توليد وحشت كند مىگويد: «از آنها هرگز نترسيد، و تنها از من بترسيد» (فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِي) . اين يكى از اصول كلى و اساسى تربيت توحيدى اسلامى است كه از هيچ چيزى و هيچ كس جز خدا نبايد ترس داشت. ٣-تكميل نعمت خداوند به عنوان آخرين هدف براى تغيير قبله ذكر شده، مىفرمايد: اين بخاطر آن بود كه شما را تكامل بخشم و از قيد تعصب برهانم «و نعمت خود را بر شما تمام كنم تا هدايت شويد» (وَ لِأُتِمَّ نِعْمَتِي عَلَيْكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 135
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بعد از آشنایی با ترجمه و تفسیر این آیه حفظ آن براتون خیلی آسون میشه
بعد از حفظ شدن آن چند بار آن را از حفظ بخونید
و سپس وصل کنید به آیه ی قبل
مراحل وصل آيات را به ترتیب انجام بدین
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن #جلسه_168
🌷 #آیه_150 #سوره_بقره
🌸 وَمِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَ حَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّواْ وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ لِئَلّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ إلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِى وَلِأُتِّمَ نِعْمَتِى عَلَيْكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
🍀ترجمه:و (اى پیامبر!)از هر جا خارج شدى پس روى خود را به سوى مسجدالحرام بگردان،و (شما اى مسلمانان نیز)هرجا بودید،روى خود را به سوى آن بگردانید تا براى مردم جز ستمگرانشان،امكان مجادله علیه شما نباشد. پس از آنها نترسید وتنها از من بترسید. و تا نعمت خود را بر شما تمام كنم و شاید كه شما هدایت شوید.
🌷 #وجهک:چهره ات
🌷 #شطر:به طرف،به سوی، جانب
🌷 #مسجد_الحرام:واقع در مکه
🌺 تكرار موضوع #تغییر_قبله در آیات متعدّد،نشانه ى اهمیّت آن است.علاوه بر آنكه در هر یک از آیات در كنار این موضوع،مطلب جدیدى را نیز یادآور مى شود.مثلاً در این آیه، #خداوند بعد از دستور روى نمودن به سوى مسجدالحرام،مى فرماید:این به این خاطر است كه مردمان،بهانه اى بر علیه پیامبر صلى الله علیه وآله و مسلمانان نداشته باشند.چون اهل كتاب مى دانستند كه #پیامبر_اسلام به سوى دو قبله نماز مى خواند ابتدا بیت المقدس سپس کعبه و اگر این امر محقّق نمى شد،آنها ایراد مى گرفتند كه پیامبر شما فاقد اوصاف ذكر شده در كتابهاى آسمانى پیشین است.و یا اینكه زخم زبان زده و #مسلمانان را تحقیر مى كردند كه شما دنباله رو یهود هستید و قبله ى مستقلى ندارید.البتّه این ایراد تنها از سوى یهود نبود،بلكه #مشركان نیز مى گفتند:اگر محمّد صلى الله علیه وآله به آئین ابراهیم توجّه دارد،پس چرا به خانه اى كه ابراهیم ساخته است،توجّه ندارد؟البتّه منافقان آرام نگرفته و با تغییر قبله،خرده گیرى هاى خود را شروع كردند.
🌺 در هر حال #خداوند با تأكید و تكرار،مسلمانان را براى پذیرش موضوع و ثبات قدم آماده مى سازد و یادآور مى شود،آنان كه دنبال حجت و دلیل باشند،بر شما خرده نخواهند گرفت،ولى افراد ظالم كه حقیقت را كتمان مى كنند،از بهانه جویى دست بر نخواهند داشت و شما نباید به آنان اعتنا كنید،و از آنان نترسید و فقط از خداوند بترسید. #قبله،نشانه و مظهر توحید است.قبله،آرم و نشانه ى مسلمانان است.بت پرستان و ستاره پرستان هنگام نیایش،به سوى بت و یا ستاره و ماه توجّه مى كردند،امّا #اسلام توجّه به خانه خدا را به جاى آن قرار داد و روى كردن به سوى قبله را نشانه ى توجّه به خدا شمرده است.در روایات مى خوانیم: #پیامبر صلى الله علیه وآله معمولاً روبه قبله مى نشستند و سفارش كرده اند؛ به سوى قبله بخوابید و بنشینید و حتّى رو به قبله نشستن،عبادت شمرده شده است.قبله،جایگاه واحترام خاصّى دارد ودر بعضى اعمال، توجّه به آن واجب است.براى مثال:نمازهاى واجب باید روبه قبله خوانده شود.ذبح حیوان ودفن میّت، باید به سوى قبله باشد.
🔹پبام های آیه 150 سوره بقره 🔹
✅ فقط باید به سوی #قبله که همان کعبه است نماز خواند.
✅ #مسلمانان باید از هر كارى كه بهانه به دست دشمن مى دهد پرهیز كنند. «لئلایكون للناس علیكم حجة»
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«150» وَ مِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ حَيْثُ ما كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِي وَ لِأُتِمَّ نِعْمَتِي عَلَيْكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
و (اى پيامبر!) از هر جا خارج شدى پس (به هنگام نماز) روى خود را به سوى مسجدالحرام بگردان، و (شما اى مسلمانان نيز) هرجا بوديد (در سفر و در حضر) روى خود را به سوى آن بگردانيد تا براى (هيچ كس از) مردم جز ستمگرانشان، امكان احتجاج (ومجادله) عليه شما نباشد. پس از آنها نترسيد وتنها از من بترسيد. و (بدانيد تغيير قبله براى آن بود) تا نعمت خود را بر شما تمام كنم و شايد كه شما هدايت شويد.
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
#سوره_بقره
#آیه150
.................................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
💢 دعوت به #انتخابات، از مصادیق ِتواصیِ قرآنی
🔻تواصی یعنی سفارش همدیگر به حق، شکیبایی و مرحمت، از توصیههای قرآن کریم است .
#سوره_بلد_آیه_17
#سوره_عصر_آیه3
🔸ولی امر مسلمین، حضرت آیتالله خامنهای در بیانات ۱۴ خرداد ۱۴۰۰، دعوت به انتخابات را از مصادیق ِتواصیِ قرآنی شمرده و به همه آحادِ جامعه، توصیه نمودند که دیگران را حتماً به شرکت در انتخابات، فرا بخوانند.
🔺رهبرفرزانه انقلاب، با استناد به فرمایشاتِ امام خمینی (ره)، شرکت در انتخابات را واجب شرعی خوانده و ترکِ آن را گناه کبیره اعلان نمودند.
#درست_انتخاب_کنیم
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
#ترجمه_کلمه_به_کلمه
#سوره_بقره
#درس_دوم #صفحه_چهل_دوم
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
#ترجمه_کلمه_به_کلمه
#سوره_بقره
#درس_سوم #صفحه_چهل_دوم
🔷کانال آموزش حفظ وتجویدقرآن👇
@amozeshtajvidhefzquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نام #صالح در قرآن
➖سوره تحریم آیه ۴
➖سوره فاطر ایه۱۰
➖سوره مریم آیه۶۰
اَلَّلهُمَ عَجِّللِوَلیِڪَالفَرَج
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
📹 زیارت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در روز جمعه
چند دقیقه وقت بگذاریم برای زیارت امام زمان عج الله
💐اللهم عجل لولیک الفرج
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
✨🦋🍃|♡
#نکته_های_طلایی
#هدف ازحفظقرآن
📘 بهترین و بزرگ ترین هدف از حفظ قرآن
✨مانوس شدن
✨ والفت دائمی با قرآن
✨ و آشنایی با مفاهیم عمیق و ژرف قرآن
✨و عمل به قرآن کریم و کلام خداوند متعال است✅
📗«إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحَفِظُونَ؛ ما ذکر (قرآن) را نازل کردیم و ما حتماً حافظ آن هستیم»🌺
📘برترین انگیزه و هدف از حفظ قرآن👇
🍃 نورانی شدن دل
🍃 به کارگیری دستورات و اعتقاد و پایبندی به مع»
گویا پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم )با این بیان می خواهد بفرماید: 👈اگر نور قرآن در دل کسی قرار گرفت، راه هدایت را می یابد و به دستورات قرآن عمل می کند.❤️
..............................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🔴🔴🔴🔴
🦋حافظ عزیز🦋
🕰 فرصت ها را غنیمت بشمارید
🌺 برای حفظ کردن👇
✅ جوانی را پیش از پیری
✅ سلامتی را پیش از بیماری
✅ حافظه قوی را پیش از فراموشی
✅ و اوقات فراغت را قبل از مشغول شدن غنیمت شمارید.👌
..............................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🦋💯⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️⁉️💯🦋
#پرسش_و_پاسخ👈 ( #مباحثه )
1⃣مباحثه در چه زمانی بهتر است ⁉️
آیا باید قبل از مرور محفوظات مباحثه داشته باشیم و یا اینکه بعد از آن⁉️
↕️ #پاسخ
باید خدمتتون عرض کنیم که مباحثه باید بعد از مرور انجام شود، نه قبل از آن.
〽️این حالت به شما کمک میکند تا تسلط بیشتری نسبت به محفوظات خود پیدا کنید.
〽️البته در اجزائی که کاملا مسلط هستید و زمان زیادی از حفظ آنها میگذرد، هرازچندگاهی مباحثه میتواند جایگزین برنامه مرور آن جزء شود.
●➼┅═❧═┅┅───┄✨🦋
2⃣به نظر شما صحیح است که مربی حفظ با شاگرد خود مباحثه کند⁉️
↕️ #پاسخ
〽️ببینید اگر مربی حفظ به قدری مسلط هست که اشتباهی در تلاوت خود نداشته و جایگاه او میان قرآنآموزان از بین نمیرود👈 اشکالی ندارد و اتفاقاً برای قرآنآموزان ایجاد انگیزه میکند
✨اما اگر محفوظات استاد قوی نیست و احتمال اشتباه در تلاوت او هست، مباحثه با شاگردان توصیه نمیشودچون جایگاه مربی نزدشاگردان تضعیف میشود.✅
●➼┅═❧═┅┅───┄✨🦋
3⃣آیا در مباحثه هنگامی که طرف مقابل مشغول تلاوت است، میتوان به قرآن نگاه کرد یا خیر⁉️
↕️ #پاسخ
〽️خوب ببینید در مباحثه محفوظات اگر تسلط و تمرکز دارید، اولویت در این است که👈 قرآن باز نباشد، و با تکیه بر محفوظات خود مباحثه کنید، چرا که با این روش، شما تلاوتِ هم مباحث خود را براساس محفوظات خود میسنجید و اگر کوچکترین اختلافی بین این دو وجود داشته باشد، مشخص میشود.
〽️ اما در صورتی که مسلط نیستید و یا به هر علتی تمرکز ندارید، از روی مصحف نگاه کنیدتا حافظه تصویری شما هم تقویت شود.👌
●➼┅═❧═┅┅───┄✨🦋
4⃣مباحثه روزانه باید از چه اجزائی صورت بگیرد⁉️
از اجزائی که روز قبل مرور شده یا اجزائی که همان روز مرور کردهایم⁉️
↕️ #پاسخ
🦋حافظ گرامی، اگر نسبت به اجزاء تسلط ندارید و اجزاء وضعیت خوبی ندارند، بهتر است مباحثه از مرور اجزاء همان روز باشد
〽️ ولی اگر بر اجزاء تسلط خوبی دارید، بهتر است مباحثه آن جزء در روزهای بعدی صورت پذیرد
..............................................
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🔲 موعد اذان به افق تهران👇
🕌 اَللّهُ اَکبَرُ (4)چهاربار🌼👇
🕋 اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ (2)
🕌 اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ (2)
🕋 اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّهِ (2)
🕌 حَی عَلَی الصَّلاةِ (2)
🕋حَی عَلَی الْفَلاحِ (2)
✈️ حَی عَلی خَیرِ الْعَمَلِ(2)
🕌 اَللّهُ اَکبَرُ (2)
🕋 لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ (2)
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
107571_760.mp3
3.62M
✨الهی عظم البلاء...
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
به دل حک شد به خط آشنایی
شب میلاد و آغاز گدایی
کریمه؛ کاسه ام بنگر که بالاست
کرم بنما تو هرچه میتوانی...
✨یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
YEKNET.IR - sorood 4 - milad hazrat masoume 13990402 - ataei.mp3
2.82M
🌸 #میلاد_حضرت_معصومه(س)
💐حج مقبوله ی ما فقیران
💐در طواف حریم تو سلطان
🎤 #حسن_عطایی
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran
بسم الله الرحمن الرحیم
✨سوالات حفظ ✨
🔵سوال ۱ جای خالی زیر را کدام گزینه به درستی تکمیل میکند؟
... و حیث ما کنتم فولوا وجوهکم شطره_________.
✼۱لئلا یکون للناس حسناواقیموالصلاه
✼۲:و انه للحق من ربک و ما الله بغافل عما تعملون
۳:لئلا یکون للناس علیکم حجه
۴فلاتخشوهم واخشونی و لاتم نعمتی علیکم و لعلکم تهتدون
✨سوال مرور ده درس✨
🔵سوال۲ : انتهای آیه قبل از * و کذالک جعلناکم امه وسطا* کدام گزینه میتواند باشد؟
✼۱مستقیم
✼۲:یعملون
۳:رحیم
✼۴الظالمین
✨سوالات مرور معمولی✨
🔵سوال۳: در آیه *اوکلما عاهدوا.... * درست قبل از عبارت *بل اکثرهملا یومنون* چه عبارتی قرار میگیرد؟
✼۱:الیک ءایات بینات
✼۲نبذه فریق منهم
✼۳نزله علی قلبک
✼۴من العذاب ان یعمر
🔵✨سوالات مرور معمولی✨
سوال ۴: در کدام آیه عبارت *فلا خوف علیهم* به کار رفته است؟
✼۱قلنااهبطوامنها جمیعا...
✼۲و اذ نجیناکم من ءال فرعون...
✼۳و اذ قلنا ادخلوا هذه القریه...
✼۴:انالذین ءامنوا والذین هادوا...
🌀لطفا جواب ها را تا ۲۴ساعت آینده به پی وی ارسال فرمایید تا اشکالاتتون شناسایی بشن
@Yamolaalajal
🔶اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran