🙂اگر بخواهیم این افراد را در حالت سلامت نگه داریم، باید سعی کنیم تا اخلاط موجود در تن آنها از حد تعادل خارج نشود. برای حفظ این تعادل باید گرمی و سردیهای مورد نیاز هر کدام به اندازه مورد نیاز جذب بدن شود.
🌡در صورتی که گرمی و سردی به اندازه در تن وجود داشته باشد، تن در حال تعادل باقی میماند و حفظ تعادل یعنی حفظ سلامت و هر گاه به هر دلیلی تن از مسیر تعادل خارج شد و گرمی یا سردی یا خشکی و یا تری بدن افزایش یافت، موجب بروز بیماری میگردد.
♨️این افزایش ویژگیها یا سراسری است و در تمام بدن پدید میآید یا در یک اندام وجود دارد. وقتی در سراسر بدن پدید آمد، آن را غلبه اخلاط مینامیم که موجب بیماری فراگیر میگردد؛ مانند فشار خون یا غلظت خون.
⛑اگر این خلط یا ماده در یک اندام افزایش یا کاهش پیدا کرد، موجب بیماری همان اندام میشود؛ مانند افزایش صفرا در سر که موجب سردرد میگردد، یا افزایش بلغم در زانو که موجب درد و ورم زانو میشود. یا افزایش سردی در مغز که موجب فراموشی میگردد.
👨⚕در این حالت باید مواد بدن را به حالت تعادل برگرداند. بنابراین ایجاد تعادل در بدن، یعنی درمان
⚠️حفظ تعادل = سلامتی
⚠️ایجاد تعادل = درمان
🛑#مزاج_شناسی ۶
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
✅اصول حاکم بر درمان
💪برای حفظ سلامتی باید در بدن اخلاط را به تعادل نگه داشت. یعنی برای نگهداری آنها باید اخلاط را تقویت کرد. برای تقویت هر کدام لازم است غذای زاینده همان ماده یا خلط را به بدن رساند. از این رو به این کار میگویند "تقویت به عین".
🥊هرگاه یک یا چند ماده در بدن افزایش پیدا کند، موجب بروز بیماری میشود. برای درمان آن بیماری باید آن ماده را کاهش داد و برای کاهش مادهی اضافی باید از ضدّ آن استفاده کرد.
🤹♂مثلاً برای کاهش حرارت(صفرا) باید رطوبت را افزایش داد(از صفرازُدا بهره گرفت) و برای کاهش سردی و خشکی باید از حرارت و رطوبت استفاده کرد(سودازُدا). از این رو به این قاعده میگوئیم "درمان به ضد و تقویت به عین".
✅ضرورت دانستن گرمیها و سردیها
🔹برای حفظ سلامت و درمان بیماریها لازم است ما گرمیها و سردیها را بشناسیم تا با بهرهگیری درست و بهجا از آنها بدن خود را در حال تعادل نگهداری کنیم و در صورت بروز بیتعادلی و بیماری از آنها برای درمان بهره بگیریم.
🔸دانستن گرمیها و سردیها موجب توان تطبیق آن با مزاج تن و روان انسان گشته و از عوارض جانبی مصرف غذاها و داروها میکاهد. نیز هر چقدر میزان اطلاعات انسان از این ویژگیها بیشتر باشد و توانایی فهم دقیقتری از مزاج داشته باشد، بر شتاب درمان بیماریها افزوده میشود.
🛑#مزاج_شناسی ۷
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
📣#اطلاعیه
❇️ دفتر مشاوره دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار میکند
✅ نشست علمی
✅ راهکارهای مقابله با استرس و اضطراب امتحانات
🌹 با حضورارزشمند:
🔰 دکتر محمدحسین بیاضی
🔰 مشاور و روانشناس
📆 یکشنبه 1402/03/28
⏱ ساعت 12:15
📍 سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی
معاونت فرهنگی و دانشجویی
دانشگاه علوم اسلامی رضوی
https://eitaa.com/farhangi_razavi_ac
✅مزاج بیماریها نیز مزاج ارکان است
🔸بنابراین همچنان که ستونهای نظام خلقت بر چهار رکن اصلی استوار است، بیماریها نیز به دو دسته بزرگ و چهار دسته کوچک تقسیم میشوند: الف) بیماریهای گرم، ب) بیماریهای سرد. بیماریهای ۱)سرد و خشک ۲)سرد و تر ۳)بیماریهای گرم و خشک و ۴)گرم و تر.
✅مزاج غذاها چگونه ارزیابی میشود؟
🔹هر گاه مصرف غذایی در فرد معتدل گرمی ایجاد کرد، آن غذا گرم است و اگر سردی پدید آورد، آن غذا سرد است و به همین ترتیب اگر ایجاد گرمی و خشکی کرد و یا موجب افزایش سردی و رطوبت شد، یعنی غذا گرم و خشک یا سرد و تر است.
✅مزاج غذاها، سبزیجات، میوهها و دانهها
🥦در دامن طبیعت گیاهان پدید میآیند. گیاهان نیز هر کدام دارای مزاجی هستند که نشاندهنده درجهای از گرمی و سردی هستند. گرمی و خشکی و سردی و خشکی نیز از میان آنها بازشناسانده میشوند.
🤓چگونگی فهم این گرمی و سردی را توضیح دادهایم. اکنون به توضیح اصناف سردی و گرمی، گرم و تر، سرد و تر گرم و خشک، سرد و خشک غذاها میپردازیم.
✌️فهم این موضوع برای سازگار کردن غذا با مزاج ما مفید است. غذاها دارای دو ویژگی اساسی هستند که از طریق آن ویژگیها اثر بخشی خود را بر بدن انسان آشکار میسازند: ۱)ویژگی مزاجی ۲)ویژگی کیفی
🛑#مزاج_شناسی ۸
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
🔵ویژگی مزاجی: شامل گرمی و تری، سردی و تری، سردی و خشکی و گرمی و خشکی است که مطرح شد و مراتب آن نیز به نسبتی تقریبی بیان شد. این قاعده مشمول همه خوردنیهاست؛ اعم از سبزیجات، حبوبات، میوهها، صیفیجات و دانهها میشود. حتی علفها و درختان مختلف نیز درجاتی از گرمی و سردی همراه دارند.
🚨نکته: برخی از غذاها دارای مزاجی معتدل هستند. یعنی از درجه متعارفی از سردی و گرمی برخوردارند اما جالب توجه است که برخی از غذاها و سبزیجات خود را با مزاج سازگار میکنند و مزاج خود را بر حسب نیاز تن مصرفکننده تغییر میدهند؛
🌱مانند بنفشه که این گیاه به افراد سرد مزاج گرمی میدهد و برای افراد گرممزاج سردی پدید میآورد.
🍆سبزیجات دیگری نیز هستند که تغییر مزاج به فصل میدهند؛ مانند بادمجان که در فصل گرما سردی میدهد و در فصل سرما گرمی ایجاد میکند. با عدم اطلاع از این ویژگی، بادمجان در برخی منابع گرم تعریف شده ولی در عمل میبینیم که سردی پدید میآورد.
🔴ویژگیهای کیفی: علاوه بر ویژگی سردی و گرمی، خاصیتهای دیگری نیز در گیاهان نهفته است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ مانند قابضبودن در نعناء یا قدرت رفع انسداد در خُرفه یا قدرت التیامبخشی در بارهنگ، قدرت زُدایندگی سودای عمق در اسفند و قدرت ترمیم استخوان در روغن حیوانی و قدرت ایجاد عضلات که در زیتون وجود دارد و به همین ترتیب در سایر گیاهان و نیز قدرت نفوذ در عمق که در نمک وجود دارد.
🛑#مزاج_شناسی ۹
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔵ویژگی مزاجی: شامل گرمی و تری، سردی و تری، سردی و خشکی و گرمی و خشکی است که مطرح شد و مراتب آن نیز ب
با آرزوی سلامتی برای همراهان گرامی کانال انجمن طب دانشگاه رضوی
انشاءالله ادامهی مطالب مزاجشناسی را پس از ایام امتحانات پایان ترم در کانال به اشتراک خواهیم گذاشت.
به امید موفقیت روزافزون شما عزیزان در امتحانات دنیوی و اخروی!
📚در امتحانات،چیبخوریم؟چینخوریم؟
📕شاید اکثر غریب به اتفاق دانشجویان چه آنهایی که در فرجه امتحانات منابع امتحانی را طبق زمانبندی منظمی مطالعه میکنند و چه کسانی که شب امتحان تا پاسی از شب بیدار میمانند و سیستم منظم خوابشان دچار تداخل میشود، تا جایی که خوابشان را فدای مطالعه میکنند، هیچکدام به درستی از نوع تغذیه سالم در این ایام اطلاع نداشته باشند.
📗در بررسی دقیقتر، نبودِ مطالعه تدریجی در طول ترم، اطلاعنداشتن از مهارت و شیوه مطالعه در امتحانات و نبودِ تغذیه سالم و مناسب در این ایام، سه دلیل مهم و غیر قابل انکار در کاهش کیفیت امتحانات پایان ترم است.
📘داشتنِ تغذیه سالم یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در این ایام خواهد بود و شاید استفاده از توصیههای طب سنتی به مراتب بهتر از داروهای شیمیایی تجویز شده باشد، اما دانشجویان ما تاکنون کمتر با طب سنتی مأنوس بودهاند.
👨⚕دکتر وحید تفضلی، دکترای تخصصی طب سنتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، توصیههای طب سنتی در ایام امتحانات دانشجویان را میگویند که پیشنهاد میکنیم به لینک زیر مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید:
🌐https://snn.ir/fa/news/655534
🔵#تغذیه_سالم ۱
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚آمادهسازی برای ایام امتحانات
👨⚕به بیان حکیم خیراندیش
🔵#تغذیه_سالم ۲
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨تدابیر ویژه تغذیهای در ایام امتحانات، مخصوصاً شب امتحان
👨⚕به بیانِ دکتر عسکر فراشاه
🤔آیا مصرف زیاد سالادها، دوغ و ماست در ایام امتحانات خوب است؟
🍟خوردن غدای سنگین و چرب مثل ماکارونی در شب قبل امتحان چه مضراتی داره؟
🧐مصرف حُبوبات مثل خوراک لوبیا و آش رشته در شب امتحان چطور؟
☕️آیا مصرف کافئین، چای پُر رنگ و قهوه در شب امتحان توصیه میشه؟
😋چه نوشیدنیهایی در ایام امتحانات بنوشیم؟
🍳روز امتحان صبحانه چی بخوریم؟
🔵#تغذیه_سالم ۳
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
❌نوشیدن مواد کافئیندار و آبمیوههای صنعتی در شبهای امتحان ممنوع!
😵در هنگام امتحانات، استرس دانشجویان به شدت افزایش مییابد که این سبب اختلالاتی در تعادل بدن و ترشح بیشتر بعضی هورمونها از جمله آدرنالین و کورتیزول میشود.
✌️این هورمونها که هورمون استرس نامیده میشوند، به بدن کمک میکنند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط جدید داشته باشد.
☕️مواد کافئیندار مانند قهوه، نسکافه، چای و حتی برخی شکلاتها در کوتاهمدت سبب بیداری و حتی تمرکز حواس میشوند اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث بَر هم خوردنِ تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد میشود.
🍷مصرف آبمیوههای صنعتی نیز به دلیل داشتن شکر مصنوعی و مواد افزودنی، نامناسب است. آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیهای شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یکباره تخلیه و آزاد میکنند، استرسزا هستند.
😍یکی از نوشیدنیهایی که علاوه بر تقویت معده و بهبود هضم، باعث تقویت حافظه و تمرکز میشود و آرامبخش و نشاطآور نیز بوده و میتواند حرارت بدن را در هنگام گرمی هوا کاهش دهد، شربت جُلّاب یا همان شربت گلاب طب سنتی است که میتوانید در ایام امتحانات در فصل تابستان از آن بهره ببرید.
🔵#تغذیه_سالم ۴
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
❌پرهیزهای قبل از آزمون
⛔️🥛غذاها و میوههای سردمزاج، سودازا و بلغمزا نخورید؛ مانند ماست، پنیر، دوغ، کشک، هندوانه، خیار، کاهو، گوجهفرنگی، گوشت گوساله، مرغ، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، غذاهای یخزده (فریزری) و... .
⛔️🍔غذاهای زودپخت (فستفود) نخورید!
⛔️😱اگر از بیرون منزل غذا تهیه میکنید حتماً به کیفیت آن اطمینان داشته باشید تا تولید مسمومیت نداشته باشد!
⛔️🥫کنسرو، کمپوت، آبمیوههای صنعتی (بهدلیل وجود فراوان بنزوات سدیم) مصرف نکنید!
⛔️🍷نوشیدنیهای سردمزاج مانند آب زرشک، آب پرتقال، آب انار ترش و همچنین آب یخ نخورید!
⛔️🍺نوشیدنیهای گازدار نخورید!
⛔️⛄️پای کولر و در مسیر باد سرد نخوابید!
⛔️🍾از خوشبوکنندههای سردمزاج مثل ادکلنها بپرهیزید؛ مگر ادکلنهایی که بارها آزمودهاید و میدانید به شما آرامش میدهد!
⛔️🚬در معرض دودهای آسیبزا که ریه را آزار دهد یا سردرد ایجاد کند، نباشید!
⛔️🏋♀ورزش و کار سنگین و خستهکننده مانند کوهپیمایی صعبالعبور، کُشتی، ورزشهای رزمی سخت و... نداشته باشید!
⛔️💞اگر متأهل هستید و بدن شما در اثر معاشرت، دچار افت شدید قوای جسمی و ذهنی میشود، باید کمی پرهیز داشته باشید!
🔵#تغذیه_سالم ۵
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi
✅بهترین تغذیهها سر جلسهی امتحان در فصل تابستان
😰با توجه به اینکه همیشه امتحانات نیمسال دوم سال تحصیلی در فصل تابستان واقع میشود، بیشتر دانشجویان حین امتحان با مشکل تشنگی و حتی گرسنگی مواجه میشوند که بهتر است موارد زیر را رعایت کنند تا سر جلسه، فقط به فکر حلکردن سؤالات امتحان باشند و با تغذیه مناسب، بتوانند به خوبی پاسخ سوالات را در ذهن خود جستجو کنند.
🍩سر جلسهی امتحان به هیچ وجه از کیک، بیسکوئیت کرمدار، آبمیوههای صنعتی و امثالهم استفاده نکنید!
🌰بهتر است به جای مواد صنعتی و کارخانهای از میوهجات، خرمای خشک بدون هسته، پسته، کشمش، توت و انجیر مصرف کنید.
📈میوهای مثل خرما هم قند مورد نیاز مغز شما را تامین میکند و هم سبب افتِ قند در بدن نمیشود.
🥤استفاده از آبمیوه طبیعی پرتقال یا سیب و همچنین شربت عسلآبلیمو خانگی برای جلسه پیشنهاد خوبیست.
💧حتما همراه خودتان آب هم داشته باشید؛ چون در هنگام عطش هیچ چیزی جای آب را براتون نمیگیره. البته نبایستی از آب یخ استفاده کنید؛ چون خوردن آب یخ در سر جلسه باعث کاهش کارایی مغز میشود.
🍹یکی از نوشیدنیهای سر جلسه، نوشیدنی ترکیبی از یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو، نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب با کمی شکر بهترین گزینه برای همراه بردن سر جلسه امتحان است؛ چرا که علاوه بر تأمین آب مورد نیاز بدن، منجر به کاهش اضطراب میشود.
🍷نوشیدنیای مثل شربت سکنجبین هم میتونه تشنگی شما رو سر جلسه امتحان به خوبی برطرف کنه.
😘امتحان خوبی داشته باشید...
🔵#تغذیه_سالم ۶
💟کانال انجمن طب اسلامی ایرانی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🌐@anjoman_teb_razavi