🔴 اندیشه های اوشو
⚠️خانواده:
🔺نگاه اوشو به خانواده همان نگاه مکتب تانترا (یکی از آیین های هندی) به موضوع آزادی جنسی است.
👈آنچه تانترا با شعار شکوفایی انرژی جنسی به عنوان ارمغان به پیروان خود پیشکش نموده، در بیان اوشو خود را به صورت مخالفت با نظام خانواده و مبارزه با ازدواج نشان داده است.
🔻البته این نگاه را زمینهساز زندگی اشتراکی بشر دانسته و حیات جمعی انسانها را تکامل انسان و تعالی اجتماعی معرفی میکند❗️
🔺وی این آزادی جمعی را بیش از همه از کانال فروپاشی کانون خانواده پی میگیرد. ‼️
⚠️اوشو می گوید:
_ جهان باید به وحدت برسد و مرزها برداشته شوند. بنابراین من از حکومت واحد جهانی حمایت میکنم❗️
_ بساط ملتها باید برچیده شود، لازمه این کار از بین رفتن خانواده است.‼️
_ازدواج ریشه همه مشکلات است. ‼️
_درکمون پیشنهادی من، از ازدواج خبری نیست. ❗️
_شاید شنیدهاید که خانواده مظهر عشق است، اما من میگویم خانواده مخالف عشق است، خانواده با کشتن عشق زنده است و اجازه نمیدهد عشق رخ دهد.
_در خانواده جهانی برای بچه دار شدن به جای ازدواج رسمی، تلقیح مصنوعی جایگزین میشود و اصولاً بچهها به کمون تعلق دارند، نه به پدر و مادرها. آنها اگر عاشق فرزندان خود هستند، فقط حق دارند تا آخر هفته را با فرزندان خود بگذرانند،
به این ترتیب چون کودک از طریق آموزش جنسی به عمل نمیآید، آموزش جنسی به صورت کام جویی و لذتی محض درآمده و دیگر هیچ مسئولیت یا خطری با آن همراه نیست. ‼️‼️
⭕️👈 نکته شایان ذکر اینکه آنچه شده در جملات بالا از آن دفاع میکند، همان ایدهای است که تحت نام «کمون» توسط کمونیست ها تبلیغ می شد و آنچه در نظام کمونیستی به شکست انجامید، از سوی اوشو تبلیغ می گردد.
⛔️هرچند کمونیسم محور زندگی اشتراکی را اقتصاد و مالکیت عمومی قرار داد و این ایده در حوزه خانواده و زندگی زناشویی تقیب نگردید، اما تنها از زبان اوشو بود که دیوار خانواده برداشته شد.
💢در نگرش او کانون خانواده قداست خود را از دست داد و زندگی زناشویی از شکل خانوادگی به «کمون» تغییر کرد. ‼️
👈جالب اینکه حتی مترجمین کتاب های اوشو نیز ایده های نو را بر نتابیده اند و به آن اعتراض کردند.
https://eitaa.com/antihalghe
⭕️ دکتر گری مادج و دکتر شری تنپنی:
❌ واکسن کووید۱۹ تغییردهنده DNA و حاوی هیدروژل/نانوبات و RFID است، و انسانی که می شناسیم را نابود خواهد کرد.
⭕️ نمکی : ۱۶ میلیون واکسن #کرونا از سازمان ملل پیش خرید کردیم❗️
🔹وزیر بهداشت: ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن کرونا از مجموعه کوواکس سازمان بهداشت جهانی پیش خرید کرده ایم، تولید مشترک با کشورهای دیگر نیز داریم که کارآزمایی بالینی این واکسن ها در ایران انجام می شود / میزان
❌ در زمانی که تمامی محققین و پژوهشگران مسائل آخرالزمانی ثابت کرده اند که ویروس کرونا یک پروژه جهانی صهیونیستی برای قلع و قمع کردن جمعیت جهان بوسیله لژ های فراماسونری‼️ و صهیونیستی ساخته و توسعه داده شده است و به این طریق تصمیم دارند بوسیله واکسن کرونا میکروچیپ هایی را وارد بدن تمامی انسان ها کرده✔️
و در مغز جای سازی کنند و بوسیله این میکروچیپ ها کنترل تمامی اعمال و نیت های آدمی را به دست بگیرند🚨
و حتی آنها را نابود کنند و جمعیت جهان را به نفع صهیونیست ها و ایادی استکبار کاهش دهند
⁉️ نمی دانم مدیران اصلاحات چی ما چرا تن به پروژه های آخرالزمانی صهیونیست ها می دهند زمانی که طب اسلامی_ایرانی ما و حتی دانشمندان عزیز ما موفق به ساخت واکسن کرونا و درمان آن شده اند چه لزومی دارد از آمریکا و سازمان های وابسته به صهیونیست جهانی واکسن وارد کنند ؟!
مردم هشیار باشند به هیچ عنوان واکسن خارجی نزنید، ما منتظریم واکسن ایرانی که نتیجه زحمات شهید فخری زاده و تیم ایشان است و دو مرحله تست انسانی را با موفقیت گذرانده به مرحله نهایی برسد.
#نشر_حداکثری
#ترور_بیولوژیک
#پروژه_کوواکس
#پروژه_نابودی_نسل
https://eitaa.com/antihalghe
👽 جایگاه پیامبران در اندیشهٔ رائل(2)
1️⃣ #رائل روشی عوامفریبانه را برای همسو جلوهدادن آیین خود با تعالیم #انبیاء در پیش میگیرد؛ اما دیری نمیپاید که با اعلام پیشفرضهایش برای به رسمیّتشناختن ادیان، توخالیبودن ادعایش نمایان میشود.
2️⃣ او ابتدا سعی میکند پیامبران را فرستادگانی از جانب #الوهیم معرفی کند، اما از آنجا که شبهآیین #رائلیان تفاوت ماهوی با ادیان الهی دارد، برای توجیه این فاصلهٔ عمیق، مدّعی میشود که تنها او بنا به الهامات خالقین فضائیش قدرت رمزگشایی از مطالب کتابهای مقدس را یافته و جز اندکی که به او الهام شده، بقیهٔ مطالب بهویژه در انجیل، حرفهای بیهوده و شاعرانهای بیش نیستند و دستآخر هم به این نتیجه میرسد که دیگر هیچ احتیاجی به اجرای احکام مذهبی نیست و اعتقاد به ادیان، تنها برای درک آرامش درونی و عشقورزی به الوهیم کافی است.
3️⃣ رائل کمکم پا را از این هم فراتر گذاشته و مسألهٔ #عصمت پیامبران را نشانه میگیرد و آنها را انسانهایی فراموشکار، دروغگو و مروّج #خرافه (برای پینبردن مردم به اسرار الوهیم)، و خود را پیامبر دوران طلایی دانش و ناجی بشر از خرافههای دینی معرفی میکند.
4️⃣ او از پیامبران بهعنوان انسانهایی ابتدایی یاد میکند:
👈 «نسبت به ما، یوحنا مرد ابتدایی بود و همینطور موسی و عیسی و تمام پیامبران ما قبل از این که ما به آنها به اندازهی کافی اطلاعات و معلومات در اختیارشان بگذاریم که آنها را قادر به درک و فهم این موضوع بکند که تمام کارهایی را که انجام دادیم، برای به دستآوردن مهارت کامل در هنر و فنون تغییر شکلدادن ماده بوده است».
https://eitaa.com/antihalghe
👽 جایگاه پیامبران در اندیشهٔ رائل (٢)
1️⃣ اما #رائل بیش از همه میکوشد خود را به #دین_یهود و #قوم_اسرائیل نزدیک کند:
👈 «مردمی که توسط خالقینمان #الوهیم انتخاب شدند و کاملترین نوع انسان تشخیص داده شده بودند، مردم #اسرائیل بودند، انسانهایی که در آزمایشگاه آن ناحیه از کرهٔ زمین خلق شده بودند. شاید به دلیل اینکه آنها کاملترین انسانها بودند و پسران الوهیم به دختران آنها علاقهمند شدند و از آنها بچهدار شدند که از آن به بعد، #نژاد_یهود بهوجود آمد».
👈 «نشانی که میبینید بر این سفینه و بر لباس من نقش بسته است، بیانگر حقیقت است. این نشان علامت #مردم_یهود نیز هست و بدینمعنی است که آنچه در بالا قرار دارد شبیه به آن چیزی است که در پایین قرار دارد».
👈 «کابالا بهویژه از نظر شواهد خیلی قوی است، اما شما نمیتوانستید به راحتی یک کپی از آن را به دست آورید. اما اگر روزی یک جلد آن را یافتید، خواهید دید که اشارات زیادی به ما در آنجا شده است، کتاب کابالا کتاب رمزی و عرفانی #یهود است».
2️⃣ عجیب نیست که رائل #کابالا را شبیهترین فرقه به شبهآیین ابدائیش میبیند؛ چراکه کتاب کابالا (کتاب زوهر) کتابی است آمیخته به خرافه و سحر و جادو که ربّیهای یهودی آن را با عنوان #تصوف_یهود تدوین کردند. شاید این قرابتی که رائل با کابالا احساس کرده است ناشی از آلودهبودن هر دو جریان به الهامات جنّیان و شیاطین است.
3️⃣ در شبهآیین #رائلیان تقریباً تمام کارهایی که در ادیان بزرگ حرام اعلام شدهاند، جایز و حتی بر انجام آنها تأکید میشود که از آن جمله میتوان به جواز #زنا، #همجنسگرایی، #بیقیدی در انجام مناسک عبادی، بیتوجهی به بنیان #خانواده، عدم اعتقاد به #روح و تقدیس و تکریم #شیطان اشاره کرد.
https://eitaa.com/antihalghe
👽 ادعای پیامبری
1️⃣ #رائل که ادعای پیامبری دورهٔ طلایی زندگی بشر را دارد، علت برگزیده شدنش توسط #الوهیم را طیّ بیان دیالوگی با الوهیم اینگونه بیان میکند:
🔸 رائل: اما شما چرا مرا انتخاب کردید؟
👈 الوهیم: بهدلایل بسیار... ما به کسی نیازمند هستیم که باهوش و فهیم و روشنفکر بوده و در هر زمینهای کاملاً بیآلایش و رکگو باشد. بالاتر از همه کسی را میخواهیم که لامذهب و #ضد_دین باشد... در ضمن کار و فعالیت روزمرهی شما با افشاء مطالب شگفتانگیز و غیرقابل باور مغایرت دارد، در نتیجه سخنان شما برای مردم قابل قبولتر خواهد بود. چون دانشمند نیستید، چیزی را پیچیده نخواهید کرد و مطالب را به سادگی بیان میکنید. و چون مردی ادیب نیستید، جملات مرکب نخواهید نوشت که خواندن آنها برای بسیاری از مردم مشکل است.
2️⃣ رائل چند سال بعد ادعا کرد که سال ٢٠١٢ سال نابودی زمین است و تنها کسانی که به او ایمان آورند توسط سفینهها و بشقابپرندههای الوهیم نجات خواهند یافت! حال چطور باید پیامبریِ چنین دروغگویی را پذیرفت؟! در صورتیکه نه زمین در سال ٢٠١٢ نابود شد و نه بشقابپرندهای مشاهده گشت!
3️⃣ او اعتقادی به جهان پس از مرگ ندارد و به پیروانش نوید میدهد که با پیشرفت علم دیگر مرگی وجود نخواهد داشت. تنها با ارسال #کد_ژنتیکی برای مرکز #رائلیان میتوان با شیوهٔ شبیهسازی ژنتیکی برای همیشه زندگی کرد. او به پیروانش وعده میدهد که میتوانند مدام خود را شبیهسازی کنند...
4️⃣ تاکنون سرمایهگذاری گستردهای برای ترویج این تفکر نوظهور و انحرافی صورت گرفته است که از آنجمله میتوان به ترجمهٔ کتابهای رائل به زبانهای مختلف و توزیع آن به کشورهای مختلف با تیراژ بالا و همچنین ساخت فیلم اشاره کرد. در اینباره یکی از پرهزینهترین و موفقترین اثر سینمایی فیلم #پرومتئوس بود.
https://eitaa.com/antihalghe
👽 نتیجهگیری
1️⃣ با بررسی اجمالی شبهآیین #رائلیان به این نتیجه میرسیم که این مسلک همسو با تفکر #دین_نوین_جهانی است و توسط استعمارگران برنامهریزی و تبلیغ میشود.
2️⃣ این مطلب با تعریف و تمجیدهایی که #رائل از #یهودیان و کشور آمریکا در جای جایِ الهاماتش ارائه میدهد و از تغییر آرم این فرقه و حذف علامت #سواستیکا (صلیب شکسته) از داخلِ #ستاره_داوود و تبدیل آن به ستارهٔ ششپر (هکساگرام) در حال دوران، به علت اعتراض و خصمانه قلمدادشدن از طرف یهودیان، بهخوبی دریافت میشود.
3️⃣ اگر همهٔ این قطعات را در کنار #معنویت شخصمحور و لذتگرای توصیهشدهٔ رائل بگذارید که بشر را بینیاز از خدا و در ردهٔ خدایان قرار میدهد، خواهید دید که این آیین تنها برای تأیید و گسترش سیطرهٔ غرب بر زندگی معنوی مردم تعریف شده است تا با جداکردن جامعه انسانی از تعالیم الهی و معنویت حقیقی، آخرین خطر برای برچیدهشدن سیطرهٔ استعماری خود بر ملتها از بین رود.
https://eitaa.com/antihalghe
covax (2).pdf
11.97M
🔺 پیشنهاد دانلود | متنِ #رایگانِ کتابچه ی افشاگرانه پیرامون
" سازوکار و معاهده ی ننگین #کواکس که توسط دولت برای #واکسیناسیون مردم با بیگانگان بسته شد "
〽️ به همراه شواهد و مستندات
💠 نشر نسخه الکترونیکی کتاب با هر نام و نشانی، با هدف روشنگری مردم مؤمن، جایز است...
#نشرحداکثری
https://eitaa.com/antihalghe
4_5943010525955754060.mp3
1.45M
💽🎙عرفانهای نوظهور / استاد رفیعی
✅بسیاری از تحلیلگران علت پیوستن افراد خصوصاً جوانانی از قشر متوسط تحصیلکرده را در #شستشوی_مغزی جسته اند. بمباران #محبت از سوی فرقه ها (همچون وعده شغل، مسکن، تسکین آلام روحی، بهبود امراض مزمن یا صعب العلاج جسمی، قرار گرفتن در محیطی کاملاً صمیمی، یافتن یاران شفیق و غیره.) توجیهی است که این تحلیلگران اجتماعی ارائه میدهند.
🔺#فرقههای_انحرافی تلاش می کنند برای اسلام بدیل و جانشین درست کنند، به گونهای که طبق آمار در ۴ـ۳ دهه اخیر بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دین جدید ساخته شده است و حتی این تعداد را تا ۵ هزار دین نیز عنوان کرده اند.
⚠️سادگی در فهم #عرفانهای_کاذب، آموزههای آن مبنی بر آسانگیری اخلاقی و ترویج فرهنگ تساهل و تسامح افراطی ممکن است جذب کننده برخی افراد راحتطلب باشد.
https://eitaa.com/antihalghe
🔰جریانشناسی شیرازیها
🛑جریانشناسی شبکه شیرازیها در عراق
▫️بخش_اول
❗️با بررسی و مطالعه پیرامون #جریان_شیرازی، مشخص میشود که هدف اصلی این جریان، رهبری کشور عراق و تاثیرگذاری و نفوذ در بخشهای مختلف آن است.
این هدف بر اساس خط فکری «#سید_محمد_شیرازی» ترسیم شده که به عنوان رهبر اصلی این جریان مطرح است و به همین مناسبت او را «امام شیرازی» خطاب میکنند.
🔹هم اکنون نیز در راس این جریان «#سید_صادق_شیرازی» (برادر کوچکتر سید محمد) قرار دارد و به عنوان شخصیت اثرگذار پس از وی مطرح است.
نکته قابل توجه آن است که بسیاری از عناصر اصلی این جریان از شاگردان و نزدیکان سید محمد بوده و به واسطهی او با این جریان آشنا شدهاند و نفوذ و مقبولیتی که سید محمد در میان آنها دارد، سید صادق شیرازی از آن برخوردار نیست و به همین جهت سید صادق به عنوان ادامه دهندهی راه سید محمد قدم بر میدارد و نظریهپرداز این جریان محسوب نمیشود.
🔸بر همین اساس مشاهده میشود که در بسیاری از همایشها و نشستها به بررسی افکار و آرای سید محمد شیرازی پرداخته میشود.
این جریان برای رسیدن به هدف اصلی خود که رهبری کشور عراق است، به جایگاه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و همچنین به ایجاد امنیت و نفوذ در بخشهای مختلف عراق نیاز دارد.
❇️از سوی دیگر با وضعیت مدیریتی این کشور که احزاب و گروههای مختلف نقش بسزایی در اداره آن ایفا میکنند و همچنین به جهت اعتباری که روحانیت و مرجعیت در این کشور دارد، بهترین گزینهی ممکن برای این جریان جهت پیشبرد اهدافش در عراق، مطرح کردن خود به عنوان مرجع تقلید است.
☑️بنابراین مشاهده میشود که #سید_محمد_شیرازی پس از گذشت مدتی از فوت پدرش #سید_مهدی_شیرازی، اعلام مرجعیت میکنند تا هم از جایگاه ویژهای برخوردار باشد و هم بتواند به عنوان یک حزب و گروه در کشور عراق فعالیت کند و از این طریق برای خود امنیت ایجاد کرده تا از آسیب دیگران در امان باشد.
زیرا مرجع تقلید در هر جایی از مصونیت برخوردار است و همچنین میتواند منبع مناسبی برای تامین منابع مالی از طریق دریافت وجوهات باشد که تمام این موارد بدون اعلام مرجعیت برای جریان شیرازی میسر نبوده است.
👈ادامه دارد...
https://eitaa.com/antihalghe
1_667460704.mp3
30.89M
سخنرانی محرم 1398 ☝️☝️☝️
نقش شیعه در غربت امام ( دوگانه سازش و مقاومت از سقیفه تا کربلا )
شب اول
حجت الاسلام ناصر یوسفی
پژوهشگر تاریخ اسلام و از اساتید برجسته دانشگاه امام حسین ع
حتما بشنوید...
#نشر_حداکثری
https://eitaa.com/antihalghe
💢امروز مردم متدین هستند
✨آیت الله العظمی #امام_خامنه_ای:
🔹حالا بعضی میگویند مردم از دین فاصله گرفتهاند. ما که طلبه بودیم، هیچوقت در هیچ شهری در هیچ جلسهای، این اجتماعاتی که امروز پای منبرها مشاهده میکنید وجود نداشت؛ یک دهم این هم وجود نداشت./ وجوهاتی که امروز مردم میدهند نشان میدهد که مردم متدین هستند. ۹۸/۲/۱۸
📝 پ.ن: متاسفانه سالیان سال است دشمنان در حال القای اینند که مردم از دین و دینداری زده شدن در حالی که چنین نیست و عجیب همراهی کردن بعضی از مذهبی ها و انقلابی هاست!
❌مراقب نقشه های شوم دشمن باشیم👌
https://eitaa.com/antihalghe
☯ عرفان روانشناختی چیست⁉️
♦️ عرفان روانشناختی ، یکی از عرفانهای نوظهور است که در آن افراد را به شادی، مثبت اندیشی، جادوی فکر و قدرت درون دعوت میکند.
🔷 هدف از این روش ساختن دنیای خود با کمک فکر است. که در واقع با این روش انسان خالق آیندهی خود میباشد به این ترتیب که خدا نقشی در ساختن آیندهی بشر ندارد و تنها انسان است که با قدرت فکر و آرزوی خود زندگی را میسازد.
🔶 عرفانهای روانشناسانه، جریانهای متأثر از روانشناسی جدید هستند که به صورت پررنگی از آموزههای روانشناسی در تعلیمات خویش بهره گرفتهاند.
🔷 این جنبش که هماکنون فراگیرترین و گستردهترین جریان معنویتگرا در ایران است، مفاهیمی همچون شادی، هیجانهای مثبت، آرامش و مثبت اندیشی را با مفاهیمی روحی و معنوی ترکیب کرده است و تلاش دارد تا سبک زندگی، احساسِ موفقیت و بهرهمندی از حس معنوی و درنتیجه، رضایتمندی روحی و باطنی را در افراد به ارمغان بیاورد.
🔶 یکی از علل پیدایش عرفانهای روانشناسانه، شکلگیری شاخههای جدید علمی در روانشناسی است که تلاش دارد علوم روانشناختی را از شکل موجود خارج ساخته و به سمت معنویتخواهی سوق دهد.
🔷 امروزه کتابهای مربوط به این جنبش با طرح شعارهایی همچون جادوی تفکر مثبت، قدرت درون، زندگی موفق، راز تحول، معجزه تفکر، تحول معنوی و مفاهیمی از این دست به صورت چشمگیری در گیشه کتابفروشیها به چشم میخورد.
🔶 اگرچه این کتابها همگی از مفاهیم روانشناسی بهره بردهاند، اما به شکل برجستهای به بینش معنوی، تحولات روحی و راهکارهای باطنی همچون مدیتیشن و مراقبه پرداختهاند و با تکیه بر اصل قانون جذب، به باطنگرایی و معناخواهی روی آوردهاند.
🔷 نکتهی حائز بررسی این است که، در جنبشهای روانشناختی اگرچه مفاهیمی مانند شادی، آرامش و تعادل رفتار کم تکرار نیستند، شاخص اصلی در این جنبشها، دستیابی به حس موفقیت با تأکید بر محورِ ثروت و کامروایی معیشتی است.
🔶 این شاخص که شعار مشترک بسیاری از رهبران معنوی در آمریکاست، با هدف کسب رضایتمندی از زندگی و محیط تعقیب میشود.
🔷 موضوع پول و رفاه، بیش از همه در میان طرفداران کلیسای وحدت و جنبش اندیشه نوین در آمریکا مورد توجه است. به دنبال آن، پارهای از روانشناسان نه چندان مشهور به این حوزه ورود پیدا کرده و از همین زاویه به موفقیت نظر انداختهاند و آموزههای روانشناسی را با همین مفاهیم عجین ساخته و پردازش کردهاند.
🔶 زنان مشهوری مانند باربارا دی انجلیس، کاترین پاندر، اسکاول شین، لورا دی، دبی فورد و شاکتی گواین بیش از دیگران کتاب و سمینارهای خویش را از این مفهوم پر کردهاند.
🔷 این افراد همگی روانشناس نیستند، اما نگاه ایشان به سلامت روان و الگوی موفقیت، منطق بر روانشناسی جدید است؛ با این تفاوت که به نیازهای روحی و باطنی نیز توجه کردهاند و در این زمینه، برنامههای معنوی و روحی پیشنهاد دادهاند.
🔶 کاترین پاندر خود به معرفی میلیونرهای کتاب مقدس پرداخته و کتابهای قانون توانگری و از دولت عشق را نگاشته است. وی حتی قدرت واژگان و استفاده از نامهای خداوند را برای همین منظور (اعجاز زندگی و باریدن نعمتها) توصیه کرده است.[1]
🔷 شاکتی گواین از نقشه گنج سخن رانده است و برای این منظور، فرایند تجسم خلاق را پیشنهاد میکند. وی با دسترسی به خزانهی بیکران، عالمی لبریز از فراوانی و بارش مادی را به مریدان خویش نوید میدهد.
🔶 دیپاک چوپرا، نویسندهی مشهور که تعلیمات باطنیاش باعث شکلگیری جنبشهای معنوی زیادی در آمریکا شده، در کتاب آفرینش فراوانی گفته است:
🔷 «اصول مطرح شده در این کتاب، اختصاصاً به ایجاد ثروت بیانتهای مادی مربوط میشود... تنعم و ثروت یعنی اینکه شخص به آسانی میتواند به آرزوهایش جامه عمل بپوشاند؛ خواه نیازهای مادی، خواه احساسی، روانی و یا معنوی و هرچه در حیطه روابط ما باشد».[2]
♦️ لوئیز هی میگوید: «خزانهی کائنات لبریز و لایتناهی است... آغوش من برای پذیرفتن همه خیر و خوشی و فراوانی کائنات گشوده است... چون بتوانید ثروت بیشتری را احساس کنید، ثروت بیشتری به سراغتان خواهد آمد».[3]
♦️ برخلاف آنچه در این آیینهای روانشناسی ادعا میشود، تنگنای معیشتی و به طور کلی بروز آفت، بلا و مصیبت، نه نشانهی منفی نگری و ناتوانی، بلکه علامت قرب الهی و برتری معنوی و روحی است.
🔷 البته چنین مقامی برای مؤمنین و اهل معنا اینگونه تفسیر شده است. در روایات پرشماری آمده است: بلاها به قدر ولایت و بهره انسان از معنویت رخ مینمایند و هر اندازه بهره روحی انسان از تعالی و تقوا بیشتر باشد، مصیبتها و مشکلات نیز همان قدر در زندگانی بیشتر میشود. در روایات شیعی از بلا به «خوراک مؤمن» و «تغذیه روح» تعبیر شده است.
🔶 پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) فرمود: خداوند بنده مؤمن خویش را با گرفتاری تغذیه میکند(رشد میدهد)؛ همچنان که مادر فرزند خویش را با شیر تغذیه میکند.[4]
🔷 مراد از گرفتاری، آزار دادن و عذاب کردن نیست، بلکه مقصود بسترها و فراز و نشیبهایی است که باعث میشود استعدادهای الهیِ وجود انسان شکوفا گردد و در پی آن، ظرفیتهای روحی والاتری برای آدمی ایجاد شود.
🔶 برای نمونه، پارهای انسانها در موقعیت گشایش و فراوانی نعمتها شکرگزار و قدردان هستند و کثرت مواهب و امکانات، ایشان را فریفته نمیکند؛ در حالی که همین افراد ممکن است در مواقع سختی و به وقتِ مضیقه نتواننند بردباری پیشه کنند و در نتیجه ظرفیت حلم و صبر در آنها شکوفا نشده، به صورت بالقوه باقی بماند. غایت ابتلائات الهی، به فعلیت رساندنِ چنین ظرفیتهایی است.
♦️ امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «خداوند پیامبر خویش را بیش از همه به سختی و گرفتاری مبتلا میکند. سپس جانشینان و پیروان ایشان هر اندازه به پیامبران نزدیکتر باشند، بلا و گرفتاری ایشان بیشتر است» از این رو نباید تصور کرد که گرفتاری تنها به شداید اطلاق میشود، بلکه فراوانی مواهب و ازدیادِ امکانات نیز جزو همین گرفتاریهاست.
🔷 این درحالی است که در معنویتهای جدید زندگی آرمانی به زندگی راحت و آسوده تفسیر شده و وجود ابتلائات و فراز و نشیبها، علاماتِ دوری از معنویت و نشانه خسران روحی معرفی میشود.
🔶 اسکاول شین بدون اینکه نقشی برای ابتلای اهل ایمان قائل شود و در ابتلائات سهمی برای رشد روحی و تکامل معنوی انسان در نظر بگیرد، معتقد است انسان فقیر، تصویر فقر را در ذهن نیمه هوشیارش خلق کرده و انسان ثروتمند نیز تصاویر ثروت و سلامت را در ذهن خویش ساخته است.
🔷 برخلاف معنویتهای روانشناسانه که برای اثبات روزیرسانی خداوند به صفت قدرت الهی تمسک میکنند، در نگرش توحیدی برای اثبات آن به صفت حکمت او استناد میشود. حاصل آنکه، حکمت الهی اقتضا میکند خداوند مهربان در رحمت خویش را در اختیار ایشان قرار دهد.
🔶 صد البته این تفضل نه بدین جهت است که بندگان غرق در خوشی و رفاه گردند و سرمایه عمر خویش را به بطالت بگذرانند، که به این دلیل است که بعد از ضمانت الهی برای تأمین رزق، با فراغت خاطر به قرب الهی بیندیشند و عمر گرانمایه را در طلب رضای دوست سپری کنند.
♦️ حکمت «تضمین» نه لنگر انداختن در رفاه و شنا در فراوانی، بلکه به کارگیری قوای روحی جهت دستیابی به حیات طیبه و قرب الهی است.[5]
پینوشت:
[1] . کاترین پاندر، قدرت دعا، ج 2، تهران: نشر میترا، 1388، ص 28.
[2] . چوپرا، آفرینش فراوانی، نشر اوحدی، 1386، ص 9 و 51.
[3] . لوئیز هی، شفای زندگی، نشر پیکان، 1395، ص 128 و 200.
[4]. علامه مجلسی، بحارالانوار، به نقل از: محمدی ریشهری، منتخب میزان الحکمه، ح 891.
[5] . حمزه شریفیدوست، عرفانهای کاذب، قم: دفتر نشر معارف، 1392، ص 35.
https://eitaa.com/antihalghe
دوره شبهه شناسی استاد حجت الاسلام سیدمحمدرضا طباطبایی کارشناس ادیان و فرق در کانال ایتا
@shobheshenasi
حتما شرکت کنید.
1_675698467.mp3
4.86M
👆 آرامش و رهایی از رنج در نگرش عرفان اسلامی و شبهعرفانهای نوظهور
بیان
👈سه تفاوت بنیادین
👈سه حکایت تاثیرگذار
👈سه تمثیل جذاب
🎤با ارائه حجتالاسلام گریوانی در نشست ۴۶ سلسله نشستهای علمی «سواء» حوزه علمیه خراسان
https://eitaa.com/antihalghe
33.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کیا گرا میدن؟؟؟
استاد مهدی امینی
رئیس اندیشکده راهبردی فتح👌
https://eitaa.com/antihalghe