پایان تفسیر دعای شریف امام زمان علیه السلام👇
”یَعْرفُك بِهاٰ مَنْ عَرَفَك لاٰ فَرْقَ بَیْنَكَ...“ کسی که بخواهد تو را بشناسد ، به واسطهٔ این مقامات می شناسد ، اگر قرار باشد راهی به سوی تو باشد ، باید راه از اینها باشد! از غیر اینها چی؟! ظلالت محض است!، جهالت محض است، ظلمت محض است، راه خدا فقط منحصر است در این.« یَعْرفُك بِهاٰ مَنْ عَرَفَك» به واسطهٔ اینها است که تو را می شناسیم.
”لاٰ فَرْقَ بَیْنَكَ وَ بَیْنَهٰا اِلّٰا اَنَّهُمْ عِبٰادُکَ وَ خَلْقُك“
هیچ فرقی بین تو و بین اینها نیست، جز این که تو خدا هستی و اینها مخلوق یعنی فقط جنبهٔ خالقیت و مخلوقیت بگذاریم کنار، آنچه می خواهید به خدا نسبت بدهید به اینها هم نسبت بدهید. این معنای « لاٰ فَرْقَ بَیْنَكَ » است دیگر! معنای لافرق چی است ؟ این است. خدا زنده می کند، اینها هم زنده می کنند. خدا می میراند، اینها هم می میرانند. خدا علم می دهد، اینها هم علم می دهند. قدرت خدا اینها است، قدرت اینها چی است...؟ چون لٰافَرْقَ بَیْنَكَ وَ بَیْنَهٰا : فرقی بین اینها نیست فقط یک جنبه دارد و آن جنبه، جنبهٔ مخلوقیت است. فقط به ما خدا نگویید، هرچه می خواهید بگویید بگویید. بعضی از اینها می گویند منظور از بینها، این ملائکه است! ملائکه چی چی است آقا جان! خود ملائکه در تحت ارادهٔ و مشیت اینها هستند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📀شرح حدیث عنوان بصری مجلس 221 کل مجلس
🎵حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
#شرح_دعای_ماه_رجـــب
https://eitaa.com/anwarmalkot2
🔮تمام اتفاقاتی که در عالم اتفاق می افتد فاعلش خداست و بس 🔮
🔹من در تمام مدت عمر خود؛ هیچ وقت از زبان مرحوم والد ، لفظ طبیعت را نشنیدم که مثلاً بگویند: طبیعت، این کار را کرده است.
🔸 روزی مرحوم حاج میرزا حسن نوری خدمت مرحوم آقا نشسته بود و باهم راجع به این مسأله صحبت می کردند که مثلاً فلان گیاه دارای این خصوصیت است . ایشان گفت: واقعا طبیعت چه می کند!! آقا فرمودند: خدا چه می کند! گفت حالا فرقی ندارد. فرمودند: خیلی فرق می کند شما که می گوئید طبیعت، خدا را از طبیعت جدا می کنید، شما سلسله علل را به ماده بر می گردانید و به خدا بر نمی گردانید! می گوئید طبیعت چه می کند.۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
۱_گلشن اسرار مجلس هشتم ص۱۷۴
#توحید #یگانگی #اسباب_طبیعت
https://eitaa.com/anwarmalkot2
5c9262349b0830966bfebbf9_-5663156159026922558.mp3
408.5K
🎵شاد باش ای عشق خوش سودای ما
🎵ای طبیب جمله علت های ما
🎵ای دوای نخوت و ناموس ما
🎵ای تو افلاطون و جالینوس ما
📙مثنوی معنوی،دفتر اول ،ص،۶
📀تراک پیامبر اکرم،مجلس،16🕰آخر
#با_صدای
❤️حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
https://eitaa.com/anwarmalkot2
⭕️انسان باید در نقل قول ها بیشتر دقت کند و الا مسئولیتش با خود اوست؟!⭕️
🔷 شنیده ام در مطالب و نامههایی که داده می شود اینطور مطرح می شود که من گفته ام چنگال استعمالش حرام است ؟! و مرحوم آقا هم این را حرام می دانستند؟! این مطلب کذب محض است! و استفادهٔ چنگال حرام نیست و مرحوم آقا هم نگفتند حرام است ، و هر کس هم بگوید تبعاً مسئولیت دارد. و مکروه هم نیست و این اصلاً مسئلهٔ فقهی هم نیست و در زمان پیغمبر و ائمه نبوده تا راجع به این قضیه روایتی بیاید. آنچه که مرحوم آقا فرمودند: این است که بنده وقتی که نعمت خدا را می خواهد بخورد باید در مقام تواضع باشد. یعنی وقتی سر سفره نشسته است که اولاً باید به حالت دو زانو بنشیند ، و همان طوری که رسول خدا فرمودند پای راست را به یک طرف پای چپ قرار دهد و با دست راست بخورد بایک دست باید غذا بخورد و نسبت به غذا باید خدا را شکر کند و حالت تواضع داشته باشد. چهار زانو نشستن با یک دست قاشق را به دست گرفتن و با یک دست چنگال این خلاف تواضع (فروتنی) است . التفات کردید؟ نه این که حرام است ، نه اینکه مکروه است ، خلاف تواضع است.
بنده تا به حال یک چنگال در منزل نداشتم اما به کسی هم نگفتم که چنگال مصرف نکنید . و خودم هم سر سفره هایی بودم که چنگال داشته اند گاهی اوقات نیاز بوده استفاده کردم و گاهی اوقات نیاز نبوده و با همین قاشق غذا خوردم و اینطور نیست که حرام باشد. ۱
ـــــــ ـــــــــــــــــــــ ـــــــ
۱_مخدرات طهران مجلس ۱۸ دقیقه ۸۰
📀حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
#چنگال #حکم #دقت #نقل_قول
https://eitaa.com/anwarmalkot2
🔘دید گاه حضرت مولانا در مورد عشق🔘
🍁هرچه گویــم عشق را شـــرح و بیان
🍁چون به عشق آیم، خَجِل باشم از آن
🔹مولانا عقیده دارد که عشق تعریف شدنی نیست ؟
🍁در نگنجد عشـق در گفت و شنید
🍁عشق دریایی است قعرش ناپدید
🔹هرچه از عشق سخن بگویم و آن را بیان داریم، چون به ذات عشق می رسم شرمگین می شوم .
🍁گرچه تفســیرِ زبان روشــنگر اسـت
🍁لیک ، عشق بی زبان روشن تر است
🔹اگر چه تفسیر و تبیین زبان، روشن کنندهٔ مسائل است، ولی عشق موضوعی نیست که به زبان در آید، پس عشقی که به زبان در نیاید از هر بیانی روشن تر است ، این عشق است که خود را بیان می کند نه زبان.
🍁چون قلـــــم، اندر نوشــتن میشــتافت
🍁چون به عشق آمد، قلم بر خود شکافت
🍁عقل، در شر حش چو خَر در گِل بخفت
🍁شرحِ عشق و عاشقی هم ، عشق گفت
🔹 نا گفته نماند که فقط عشق هست که می تواند پرده از اسرار عاشقی بر دارد و رموز آن را بر ملا کند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📘شرح جامع مثنوی معنوی کریم زمانی دفتر اول ص۹۱:۹۲
#شرح #عشق #حضرت_مولانا
https://eitaa.com/anwarmalkot2
🌺🔹🌺🔹🌺🔹🌺🔹🌺
4_5938384519760446586.mp3
3.25M
🎵شب شهادت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام قم
🎵مداح اهل بیت علیهم السلام حاج آقا خوشنویس👆
https://eitaa.com/anwarmalkot2
🏴_🏴_🏴_🏴
پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسينی طهرانی
کد:17168/923تاریخ پاسخ: 25 ذوالحجه 1431 گروه: امامت
استغفار ائمه علیهم السلام به درگاه خداوند به چه معناست؟
#سؤال:
با توجه به مقام عصمت ائمه (علیهمالسلام) ، استغفار آنها به درگاه خداوند به چه معناست ؟
#پاسخ:
هوالعلیم
استغفار به معنای طلب عفو و رحمت پروردگار در توجه به کثرات و غفلت از عطف نظر به ذات ربوبی است و این موضوع در هر فردی متفاوت از فرد دیگر است چنانچه در حدیث آمده است :
➖توبه افراد عادی از گناهان است و توبه انبیاء از اضطراب سرّ است . یعنی آن توجّه تام به ذات پروردگار و محوضت در الوهیت گاهی کمرنگ می شود و برای این مسئله است که استغفار می کنند.➖
#پرسش #پاسخ
#استغفار_توبه
https://eitaa.com/anwarmalkot2
بعثت پیغمبر اکرم
پیغمبر اکرم در سن چهل سالگی به مقام رسالت رسیدند، گرچه قبل از آن با مقام ملکوت أعلیٰ ارتباط و اتّصال داشتند، امّا از لحاظ تشریع دین اسلام و تبلیغ دین برای مردم، ابتدای آن با نزول قرآن کریم شروع می شود و قبل از آن چنین مطلبی نبوده است.
پیغمبر اکرم قبل از بعثت، بر طبق شریعت حضرت ابراهیم و بر طبق همان منهاجی که بعداً پروردگار متعال برای آن حضرت ترسیم می کند، عمل می کردند؛ یعنی نماز صبح و نماز ظهر و نماز عصر و روزه و امثال ذالک، همهٔ اینها به حال خودش بوده است، امّا برای مردم بیان نمی کردند، ولی خود حضرت به تمام آنها عمل میکردند؛ چون نفس آن حضرت به اصل و حقیقت شریعت، آشنا و مطلع شده بودند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📙 سیری در تاریخ پیامبر اکرم جلد یک صفحه ۳۰۶
🖊حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
#بعثت #شریعت_پیغمبر
https://eitaa.com/anwarmalkot2
💎معنای «اَلسَّلامُ عَلَى الصِّراطِ الْواضِحِ، وَالنَّجْمِ اللاّئِحِ، وَالاِْمامِ النّاصِحِ، وَالزِّنادِ الْقادِحِ، وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ » چیست💎
➖مفاتیح الجنان ص۶۹۸ زیارت مطلقهٔ امیرالمؤمنین➖
🌾 سالک وقتی که تمام زحمت و کوشش و مجاهده، همه را طی کرده و رفت بالا و یکییکی حجابها را طی کرد، می رسد به یک جا که باید دیگر از نفس بگذرد؛ نفس را باید از دست بدهد، آنجا با چه نیرویی می خواهد انجام بدهد؟
🌾تا حالا هر کاری کرده با نفس کرده، نماز میخوانده با نفس بوده، مجاهده با نفس بوده، گذشت با نفس بوده، گذشت از عوالم نور همه با نفس بوده وقتی که از عوالم نور از حورالعین میگذرد، مگر با غیر از نفس است؟! با نفس میگذرد دیگر! می رسد به یک جایی که خودش میماند. خودش را چطور از دست بدهد؟ خودش که نمی تواند خودش را از دست بدهد. اینجا دیگر میماند، فریادش می رود بالا که چه کنم.
🌾اینجا تازه امیرالمؤمنین اینجا به داد می رسد.(السلام علیک یا زنادالقادح معنایش این است) او می آید و این را می سوزاند. یعنی به یک مرحله ای انسان می رسد همهٔ امیدهایش همه سرد میشود.
تا به حال به اتکا با نفس بود حالا میخواهد نفس را از دست بدهد، خوب همه را گذراندیم تمام مراتب را طی کردیم مُلک و ملکوت و جَبَروت و... همه را یکی یکی طی کردیم رسیدیم به یک جا، خوب چه می شود دیگر؟ خوب خودمان را چطور از بین ببریم؟ مانده ایم...
🌾لیوان دست می خواهد این را از بالا بزنند بشکند، اما خود لیوان خودش باعث بشود بشکند، نمی شود؟ لذا اینجاست که مرحوم آقا می فرمودند: سالک وقتی به اینجا می رسد، امیرالمؤمنین به سراغش می آید، نه این که قبلا نبوده، ولی خیال می کرده ها...یه خورده بالاخره ماهم یک... ولی اینجا که می رسد، نه دیگر اینجا شوخی بر نمی دارد...
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💿ابوحمزه ۱۴۱۵ مجلس ۵ دقیقه ۵۹
🎙حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
#امیرالمؤمنین_صراط_مستقیم
https://eitaa.com/anwarmalkot2
🔘سرنوشت بچه را میتوان قبل از به دنیا آمدن او، رقم زد🔘
زن حامله، خیلی باید دقت داشته باشد، هر جایی نرود هر غذایی را نخورد مواظب باشد...، اینها مطالبی است که روی جنین تأثیر دارد در روایات هم داریم و همین طور راجع به «رضاع» [شیر دادن] که بسیار تأکید شده، زن، زن صالحه باشد، مؤمنه باشد، عفیفه باشد، التزام داشته باشد، بی بند و بار نباشد... اینها همه مؤثر است. یعنی روی حال طفل و روی وضعیت حال روحی طفل این مسائلی که بعداً برای او پیدا می شود، میل هایی که بعداً ممکن است که به چه چیزهایی داشته باشد، شوق او و اینها همه تأثیر دارد.
باید خیلی دقت کرد مخصوصاً در این زمان که دیگر همه چیزِ افراد نسبت به مسائل بی توجه شدهاند، بیبند و بار شدهاند، سابق بیشتر مردم توجه داشتند راجع به حلال و حرام بودن کسب و کار! دقت میکردند اما خوب امروزه خیلی کمتر شده زمانه، بد زمانه ای شده این خیلی بد زمانه ای شده است!۱
ـــــــ ـــــــ ـــــــ ـــــــ ـــــــ ـــــــ
۱_شرح عنوان بصری مجلس ۲۱۸ دقیقه ۳۸
📀حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
#طفل #جنین #سرنوشت #دقت #مراقبه
https://eitaa.com/anwarmalkot2