🔘 طلب مدد از خداوند توسط اهل بیت علیهم السلام 👈ادا نمودن حق خداوند است
▪️از حضرت رضا روايت شده كه فرمودند:
👈اگر به مشكل سختی برخورد كردی، دو ركعت نماز بگذارد در ركعت اول سوره حمد و آية الكرسی و در ركعت دوم سوره حمد و قدر را بخوان، سپس مصحف شريف را بالای سرت قرار داده و بگو:
خداوندا به حق كسی كه به سوی آفريدگانت فرستادی، و به حق هر آيهای كه در آن است، به حقی كه هر كس كه در آن مدحش نمودی و به حق تو بر او، و ما هيچ كس را نمیشناسيم كه به حق تو از خودت داناتر باشد
▪️ای سرورم، ای الله( ۱۰ مرتبه) به حق محمد(۱۰ مرتبه) به حق علی(۱۰ مرتبه) به حق فاطمه(۱۰ مرتبه) و همين گونه به حق هر امامی بعد از هر امامی دو بار خدا را قسم میدهی تا به امام زمانت برسی، اگر اين عمل را انجام دهی از جايت برنخيزی مگر اينكه خداوند حاجتت را برآورده باشد.
با توجه به اين روايت مشخص ميشود كه اصلا طلب مدد از خداوند توسط اهل بيت ادا نمودن حق خداوند است
يعني ان كس كه بدون اهل بيت از خداوند طلب مدد ميكند
👈در حقيقت دارد حق خداوند را پاي مال ميكند
ادامه ......
🔘طلب مدد از چه کسی ؟
👈روایتی ازحضرت زهرا سلام الله عليها آمده است:
تمام آنچه در آسمان و زمین است، برای تقرب به خداوند در پی وسیله است و ما وسیله و واسطه خداوند در میان خلق اوییم
نه تنها ما 👈بلكه مخالفين فراوان دارند✔
مثلا ➰➰
👈از عائشه که از پیامبر نقل کرده است امیرالمؤمنین نزدیکترین وسیله به خداوند است.
📓ابن أبی الحدید، در شرح نهج البلاغة
📓ابن المغازلی در مناقب، ج۱، ص۱۰۷.
#مقتل
#روضه
🔘👈در كتاب مفتاح الجنة از كتاب كنزالغرائب روايت كرده است
جناب فاطمه سلام الله علیها از شنيدن اين سخن(شهادت امام حسین سلام الله علیه ) چنين گريست كه صداي گريه اش از حرم رسول خدا صلی الله علیه وآله بلند شد،
پس با ديده گريان عرض كرد: يا ابتا رخصت مرحمت فرما كه در حيات خودم تعزيه فرزند مظلومم را بر پا كنم ،
حضرت فرمود: آنچه كه خواهي بكن پس با دو ديده گريان داخل خانه شد، كه تعزيه حسين سلام الله علیه را بر پا كند.
اوّل امر كرد كه در حجره ها پرده هاي سياه آويختند، و در خانه صورت قبري درست كردند، سياهي بر روي قبر كشيدند، اما به جهت اعلام زنان بني هاشم زني فرستاده فرمود
: به زنان بني هاشم از ما سلام برسان و بگو كه فاطمه دختر خاتم الانبياء صلی الله علیه وآله مي گويد، اي زنان بني هاشم و اي اقربا و خويشان من ، به عزاي حسينم حاضر شويد، و در ناله و زاري با من موافقت كنيد.
پس زنان بني هاشم با نوحه و ناله و گريه و فغان وقتي رسيدند، ديدند كه فاطمه زهرا سلام الله علیها گيسوان عنبرين خود را پريشان كرده و لباس سياه در بر كرده و خود را بر روي قبر افكنده و مي گريدُ و مي گويد:
▪️اي شهيد مادر، واي غريب مادر، تو را در صحراي كربلا تشنه شهيد مي كنند، زنان بني هاشم اين حالت را كه ديدند، يكباره همگي مقنعه ها از سر كشيده خود را بر روي قبر انداخته وا غريبا و وا مظلوما و وا حسينا گويان مشغول گريه شدند.🩸
📓|بحرالمصائب کنزالغرائب ملاجعفر روضه خوان تبریزی۱/۱۳۲|
─┅═✰ ﷽ ✰═┅─
معرفی کانالهای تحت حمایت ما👇
#کانال_مداحی_ترکی_با_سبک
«گلچین زیباترین نوحه و روضه های ترکی»
https://eitaa.com/joinchat/2348744791Cd1e41b0233
┄┅═══••↭••═══┅┄
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#کانال_ختم_ترحیم_خوانی👇
اشعار پندیات، روضه، نوحه و...جهت دسترسی هرچه اسانتر شما ذاکرین گرامی
https://eitaa.com/joinchat/1758134425Ca7138e05ff
┄┅═══••↭••═══┅┄
#کانال_آرشیو_مطالب_سخنرانی
ارائه مطالب: احادیث، روایات صوت متن سخنرانی
https://eitaa.com/joinchat/2017460411C29baaffe93
┄┅═══••↭••═══┅┄
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#کانال_مداحی
#عاشقان_حضرت_زینب_س
« کانال مداحی عاشقان حضرت زینب(س) جهت دسترسی هرچه سریع تر شما ذاکرین ارجمند به متن وصوت نوحه،روضه،مرثیه و،،،، راه اندازی شده است»
https://eitaa.com/joinchat/2115895304C4149e19122
┄┅═══••↭••═══┅┄
کانال عاشقان حضرت زینب(س)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
با معرفی کانال های ما به دوستانتان در ثواب اهداف ما شریک باشید.
━━═━═━━━═━━━━═━═━═
📘داستانهایبحارالانوار
خطر وسواسی
🔹زراره و ابوبصیر میگویند:
به امام صادق علیه السلام عرض کردیم:
مردی در نماز شک میکند که چند رکعت خوانده و چند رکعت مانده، و هرچه نمازش را تکرار میکند باز همین شک و وسواس را دارد. چه کند؟
حضرت فرمودند:« به شک خود اعتنا نکند و نمازش را با همان وضع به آخر برساند.»
🔹سپس فرمودند:
وسواس کار شیطان است، شیطان خبیث را با شکستن نماز و تکرار آن به طمع نیندازید و به او اجازه نفوذ ندهید، زیرا که او دست بردار نیست، بار دیگر شما را به وسوسه و شک میاندازد، بنابراین به شک خود اعتنا نکنید. وقتی شما اعتنا نکردید او مأیوس شده و به سراغ شما نخواهد آمد.
إنما یرید الخبیث أن یطاع فإذا عصی لم یعد إلی أحدکم: به راستی شیطان ناپاک میخواهد از او پیروی شود. پس هرگاه از او پیروی نشد دیگر به سوی شما باز نمی گردد.
📌آری! وسواسی بودن نه تنها در نماز، کار شیطان است بلکه درکارهای دیگر نیز کار اوست و یک نوع مرض روحی و روانی است که باید جدأ از آن پرهیز نمود.
📚بحار ج ۲۷، ص ۸
➥ شیخ احمد ڪـافی
🔴 صفاتِ شیعه...
🌕 امام باقر عليهالسلام فرمودند: شيعيان على عليهالسلام چهرههايشان زرد رنگ، بدنهايشان لاغر و نحيف و لبهايشان خشكيده است. خشكى لبهايشان در اثر روزه دارى است.
شكمهايشان به پشتشان چسبيده و رنگ رخسارشان زرد گشته و صورتهايشان دگرگون شده است. وقتى شب آنها را فرا مىگيرد، زمين را بستر خويش مىگيرند و پيشانىهايشان را بر آن مىنهند،در حالى كه چشمهايشان گريان است و اشكهايشان فراوان.
بسيار نماز مىخوانند و دعا مىكنند و كتاب خدا را زياد تلاوت مىكنند، مردم شادمانند و آنها اندوهگينند.
عَنْ أَبِي جَعفرٍ أَنّهُ قَالَ إِنَّمَا شِيعَةُ عَلِيٍّ اَلشَّاحِبُونَ اَلنَّاحِلُون اَلذَّابِلُون ذَابلَةٌ شِفَاهُهُم مِنَ اَلقِيامِ خَمِيصةٌ بُطونُهُم مُصفَرّةٌ أَلوَانُهُم مُتغَيِّرةٌ وُجُوهُهُم إِذَا جَنَّهُم اَللَّيْلُ اِتَّخَذُوا اَلْأَرْضَ فِرَاشاً وَ اِسْتَقْبَلُوهَا بِجِباهِهِم بَاكِيةٌ عُيُونُهُم كَثِيرَة دُمُوعُهم صَلاَتُهُم كَثِيرَة وَ دُعَاؤُهُم كَثِير تِلاَوَتُهُم كِتَابَ اَللَّهِ يَفرَحُونَ يَفرَحُ اَلنَّاس وَ هُمْ يَحْزَنُونَ.
📗صفات الشیعة، ج ۱، ص ۱۰
📗بحارالأنوار، ج ۶۵، ص ۱۴
🏴 پاداش عزاداری و هزینه کردن برای امام حسین علیه السلام
🌟 حضرت موسی علیه السلام به خداوند عرض کرد: «چرا امّت پیغمبر خاتم را بر سایر امّتها برتری دادهای؟» خداوند متعال وحی فرمود: «آنها را بخاطر ده ویژگی فضیلت دادهام.» حضرت موسی عرض کرد: «آن ده خصلت چیست تا بنی اسرائیل را امر کنم که انجام دهند؟» خدا وحی فرمود:
«نماز، زکات، روزه، حج، ... و عاشورا.»
حضرت موسی به خداوند متعال عرض کرد: «عاشورا چیست؟»
✔️ خدای متعال وحی فرمود: «عاشورا گریه و تباکی (خود را به حالت گریه درآوردن) بر فرزند زاده محمّد صلّی الله علیه و آله و مرثیهخوانی و عزاداری بر مصیبت اوست. ای موسی! در آن زمان هیچ بندهای از بندگانم نیست که بر فرزند مصطفی صلّی الله علیه و آله گریه کند یا خود را به گریه بزند و برای او مجلس عزا برپا نماید، مگر اینکه بهشت را برایش ثابت قرار میدهم؛ و هر کس به سبب محبّت حسین علیه السلام درهمی از مالش را خرج اطعام کند یا در زمینه دیگری برای او هزینه کند، در دنیا هفتاد برابر آنچه خرج کرده به مالش برکت میدهم و گناهانش را بخشیده و در بهشت جایگاهش را قرار خواهم داد. به عزّت و جلالم سوگند، هر مرد و زنی که در روز عاشورا یا غیر آن قطرهای اشک بر مصیبت حسین علیه السلام بریزد، اجر هزار شهید برایش مینویسم.»
📘 مستدرک الوسائل، ج ۱۰، ص ۳۱۸
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🤲🖤🖤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مراسم تعزیهای در عراق کسی که نقش امام حسین رو بازی میکرد آنقدر با حس ندا سر داد
«آیا کــــــــسی هست مرا یـــــاری کند»
😭که مردم ، طاقت نیاوردند و.......
آجرک الله یا صاحب الزمان 😭🙏
🌹🍃🌹
🌑 «الحَمدُ لِله علَی عَظیمِ رَزیّتی»
🔹 امام حسین تا دم آخر خودش را بدهکار میدانست؛ نه طلبکار! عرض میکند: «خدایا، توفیق و برکت و نعمت، همه از توست! من ترا شکر میکنم که مرا به این نعمت رساندی، و تحمّلِ این جریانات را به من ارزانی داشتی!»
🔹سیّدالشهداء علیهالسلام به هیچوجه به خود نمیگیرد. هر مصیبتی که پیدا میشود، عرض میکند که: «خدایا، تو به من این لطف را کردی و منّت گذاشتی که مثلاً برادر مرا از من بگیری! اینکه این وضعیت و این حال برای من پیش آمد بخاطر این است که عباس یا علیاصغر را از من گرفتی؛ که اگر نمیگرفتی، این وضعیت و حال برای من پیش نمیآمد.»
🔹هر مصیبتی که میآمد «یک عکسالعمل در نفسِ امام» ایجاد میکرد. سیّدالشهداء علیهالسلام نه تنها شکوِه نمیکند بلکه خدا را شکر میکند.
🔹یعنی حضرت سیّدالشهداء علیهالسلام میگوید: «گرفتن حضرت علیاصغر، حالی به من داد که باید برای آن سجدۀ شکر بجا بیاورم؛ که اگر اینطور نبود من به اینچنین حالی نمیرسیدم.»
🔹لذا حتی کفّاری که در لشکر عمرسعد بودند، از اینکه هر چه به بعدازظهرِ عاشورا نزدیک میشدند، چهرۀ امام را بشّاشتر و نورانیتر میدیدند، تعجّب میکردند. آن بهاء و عظمت امام، تلألؤ و تجلّیِ بیشتری پیدا میکرد. چه قضیهای در نفسِ امام اتفاق میافتد که ابتهاج و انبساط و تلألؤ در چهرۀ حضرت بیشتر میشود!!؟
🎙حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّساللهسرّه
🏴🏴🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ روضه جانسوز #امام_زمان برای امام حسین🖤
🎙استاد عالی
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»🤲
#شام_بلا
#کانال_نوحوا_علی_الحسین
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔹ابن زیاد بعد از آنکه یک روز (یا چند روز بنا به روایتی) سرها را در کوچهها و محلههای کوفه گردانید، آنها را به شام نزد یزید بن معاویه فرستاد[9] و بعد از آن اسرا را به سرپرستی مخضّر بن تعلبه عائذی و شمر بن ذیالجوشن به شام روانه کرد.
▪️دستور داد که امام سجاد را با غل جامعه دستها را بر گردن بستند و سوار بر شتر بیجهاز به سوی شام حرکت دادند. مدتی که اسرا از کوفه و شام در حرکت بودند را منابع ذکر نکردند چه وقایعی اتفاق افتاده و تنها به برخی بیادبیهای حاملین سرهای مبارک از قبیل شراب اشاره دارند و در طول مسیر از شهرهای مختلف گذر میکردند.
▪️نقل شده که اهلبیت ـ علیهمالسلام ـ را سه روز پشت دروازههای دمشق نگه داشتند تا شهر را آذینبندی کنند و آماده برای جشن و شادی نمایند. در بیشتر منابع نقل شده که روز اول صفر سر امام حسین ـ علیهالسلام ـ را همراه کاروان اسرا وارد دشمق کردند.[10] واقعه دلخراشی که برای اسرا اتفاق افتاد این بود که علیرغم خواست آن بزرگواران مبنی بر ورود به شهر از جای خلوت و بطور جداگانه از سرهای مبارک ولی شهر ملعون دستور داد سرها جلوی کاروان اسرا و از دروازه ساعات که جمعیت انبوهی تجمع کرده بودند وارد کنند، و مردم غافل شام که از حقیقت ماجرا بیخبر بودند با مشاهده کاروان شادی و هلهله میکردند و بر سرها اهانت مینمودند.
▪️سفر شام برای اهلبیت امام حسین ـ علیهالسلام ـ بسیار تلخ و مصیبتهای دوران اسارت در این دیار، برایشان از سختترین مصیبتها بوده است. وقتی از امام سجاد ـ علیهالسلام ـ پرسیدند در سفر کربلا، سختترین مصیبتهای شما کجا بود، سه بار فرمودند: «الشام، الشام، الشام».[11]
▪️ در شام نیز اسرای آل محمّد ـ صلی الله علیه و آله ـ را در حالی که به ریسمان بسته شده بودند، به مجلس یزید وارد کردند، وقتی بدان حال در پیش روی یزید ایستادند، سر امام را در برابر یزید میگذارند و این صحنه از سوزناکترین صحنههایی است که برای امام سجاد و خانم زینب اتفاق میافتد. چرا که یزید ملعون بر سر امام توهین کرده و شماتت میکند و با قرائت اشعاری خود را پیروز میدان میداند و به مردم اجازه حضور میدهد و در آن مجلس به لبهای مقدس امام جلوی چشم اسرا خیزران میزند.[12]
گویا در این مجلس است که یک مرد شامی به خود اجازه میدهد و این جسارت بزرگ را میکند.
▪️دختر امام حسین به نام فاطمه را از یزید به کنیزی میخواهد😭 و با پاسخ تند دختر امام و خانم زینب روبرو میشود و بعد از گفتگوئی میان حضرت زینب و یزید خانم زینب خطبهای در مجلس یزید ایراد میکنند و شجاعانه به اعمال پلید یزید اشاره میکند و یزید را در مجلس خود رسوا و خار میکند.
❇️ منابع:
[9] . محمدعلی عالمی، حسین نفس مطمئنه، انتشارات هاد، چاپ اول، ص 329، خرداد 1372.
[10] . جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف، ص 240، اسفند 1374.
[11] . ابو مخنف، مقتلالحسین، ترجمه سیدعلی محمد موسوی جزایری، انتشارات بنیالزهرا، چاپ اول، 1380، ص 385.
[12] . ابومخنف، پیشین، ص 387.
✅ نکاتی در خصوص مقامهای زیارت عاشورا
🔸در زیارت عاشورا حدود هجده دعا داریم و متناسب با آن، هجده مقام از خدا میخواهیم.
❇️ بعضی از این مقامها بهقدری بالاست که اگر در زیارت عاشورا نبود، باورش سخت میبود!
✳️ دعاها و مقامها:
۱- مقام خونخواهی امام حسین علیهالسلام!
«ان یرزقنی طلب ثارک»
اینکه کسی بخواهد خونخواه امام حسین علیهالسلام باشد، مقام خیلی بالایی است، چون خونخواهِ اصلی ابیعبدالله، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است!
۲- مقام وجاهت عندالله! (آبرومندی نزد خدا)
«اللهم اجعلنی عندک وجیها»
۳- مقام معِیَّت وهمراهی با معصوم!
«ان یجعلنی معکم فی الدنیا و الآخرة»
«مع امام منصور»
این درخواست، بسیار ویژه است، چون تمام انبیا و اولیا آرزویش را داشتهاند.
۴- مقام حیات طیبه!
«اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد»
۵- مقام شهادت!
«و مماتی ممات محمد و آل محمد»
چون مرگ همه معصومین از پیامبر تا امام حسن عسکری علیهمالسلام، با شهادت بوده!
۶- مقام محمود!
«ان یُبِلِّغنی المقام المحمود»
در قرآن آیهای داریم که به پیامبر میگوید: نماز شب بخوان تا به مقام محمود برسی!
مقام محمود از نگاه بیشتر مفسران، یعنی مقام شفاعت!
خود شفاعت شدن، یک مقامی است که به هر کسی نمیرسد (لا یملکون الشفاعة... شفاعت به هر کس نمیرسد).
حالا یک مقامی هست که از شفاعتشدن بالاتر است و آن هم مقام شفاعتکردن است و در این فراز ما این را از خدا میخواهیم!
۷- مقام مشارکت در مصیبت ولیّ معصوم!
«لقد عظمت الرّزِیّة... بک علینا»
«و اسئل الله بحقکم...ان یعطینی بمصابی بکم...»
(یعنی مصیبت شما را، مصیبت خودم میدانم)
«الحمد لله علی عظیم رزِیّتی»
(دقیقاً در اینجاست که انسان مصیبت را برای خودش میداند)
این مقام، خیلی عظیم است و خیلی باید دربارهاش بحث کرد!
حکایت زیارت عاشورا، حکایت یکیشدن با اهلبیت است، قرار است از این طریق، به شجره حیات متصل شویم!
۸- مقام برائت!
(برای دوری و تبرّیجستن از بعضی جریانها و افراد و نیز بعضی خصوصیتها)
«و بالبرائة من اعدائکم»
۹- مقام لعن!
این مقام، آنقدر مهم است که در زیارت عاشورا بر سلام اولویت دارد. اول صد لعن میفرستیم و بعد صد سلام میدهیم.
(جاروب کن خانه و پس میهمان طلب) که اگر خانه دل جارو نکرده باشی در حقیقت لعن روزانه به خود میفرستی.
«اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد...»
نکته:
چهره اصلی برائت و لعن، بعد از ظهور دیده میشود! چون ما مردم تا قبل از ظهور اصلاً اطلاع نداریم کسانی که باعث و بانی ماجرای کربلا بودهاند، ما را از چه نعمات زیاد و برکات بزرگی محروم کردهاند❗
ما الآن از دنیای بعد از ظهور چیزی نمیدانیم و درک نمیکنیم. اصل برائت در آن زمان اتفاق میافتد.
۱۰- مقام سِلم!
«انی سلم لمن سالمکم»
«و ولیّ لمن والاکم»
این مقام، عبارت است از «مقام دوستی با دوستان و دوستداران اهلبیت، برای تشکیل یک شبکه متحد در راه تحقق منویّات این خاندان»
۱۱- مقام حَرب!
«حرب لمن حاربکم»
این مقام، یعنی مقام دشمنی با دشمنان اهلبیت، برای پالایش آن شبکه متحد و همچنین مبارزه با موانع رشد بشر!
۱۲- مقام ایثار!
ما در زیارت عاشورا این مقام را درخواست میکنیم و لااقل ادای آن را درمیآوریم.
ایثار یعنی بذل بهترینها، و ما در زیارت عاشورا بهترین داشتههای خود را فدای امام میکنیم!
«بابی انت و امی»
۱۳- مقام قربة الی الله!
باید گفت: مقام قرب و نزدیکی به خدا، بالاترین مقام ممکن است، منتها مراتب بالای آن فقط به کمک و دستگیری ولیّخدا که در این مسیر پیشتاز است، ممکن میشود.
«اللهم انی اتقرب الیک...»
۱۴- مقام دوستی و نزدیکی به اهلبیت!
«انی اتقرب الی الله و الی رسوله...»
این مقام نیز، امتداد مقام قربة الی الله است.
۱۵- مقام معرفت اهلبیت!
«اکرمنی بمعرفتکم و معرفة اولیائکم...»
۱۶- مقام ثبات قدم! و اهل تزلزل نبودن و هر لحظه رنگ عوض نکردن
«ان یثبّت لی عندکم قدم صدق»
«ثبّت لی قدم صدق عندک مع الحسین...»
۱۷- مقام رجعت!
که هرکسی قادر نیست به این مقام برسد. رجعت فقط برای برخی مؤمنین و برخی کفار اتفاق میافتد
«و ان یرزقنی طلب ثارکم مع امام منصور»
طلب خونخواهی با امان عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف فقط در صورت رجعت برای ما مقدور خواهد بود.
۱۸- مقام درود و صلوات خدا!
«اللهم اجعلنی فی مقامی هذا ممن تناله منک صلوات و رحمة و مغفرة»
«فی هذا الیوم و فی موقفی هذا و ایام حیاتی»
درخواست خود را محدود به یک زمان و مکان خاص نمیکنیم.
(یعنی الآن و اینجا و همه روزهای عمرم)
«و لا جعله الله آخر العهد منی...»
#امام_حسین_علیه_السلام
#زیارت_عاشورا
🏴🕯🖤🕯🏴
🕌
مداح اهلبیت،ع،شعبانپور:
سلام وعرض ادب خدمت اعضای محترم کانال
خواهران محترمی که می خواهند درگروه مداحی بانوان شرکت کنند به آیدی زیر مراجعه کرده و باویس خودشان رامعرفی کنند
خادم حاجیه شعبانپور👇👇
پیوی مدیر: @Haram75
🌹التماس دعا🌹
گروه مداحی فارسی👉
گروه مداحی ترکی 👉
فقط برای بانوان👉
فقط باویس خودتون رو در پیوی معرفی کنید
باتشکر شعبانپور👉
درایتا👉
خواهش می کنم خواهران محترم فقط باویس خودتونو معرفی کنید
گروه ترکی
گروه فارسی
گروه احکام
💠🔹امام سجاد علیهالسلام فرمودند:
چهار خصلت است که در هر كس باشد
ایمانش كامل و گناهانش بخشوده خواهد بود
و در حالتی خداوند را ملاقات میكند که
از او راضی و خشنود است:
⓵ تقوای الهی با كارهایی که برای مردم
به دوش میكشد
⓶ راستگوئی و صداقت با مردم
⓷ حیا و پاكدامنی نسبت به تمام زشتیها
در پیشگاه خدا و مردم
⓸ خوش اخلاقی و خوش برخوردی
با خانواده خود
↲مشكاةالانوار، صفحه ۱۷۲
✧✾════✾✰✾════✾✧
💠🔹امام سجاد علیهالسلام فرمودند:
چهار عمل مکروهی که روزی را کم میکند
⓵ اظهار فقر و نداری کردن در حضور مردم
⓶ خواب دیر هنگام شب و بعد از نماز صبح
⓷ تحقیر و کم ارزش شمردن نعمتهای خدا
⓸ شکوِه و گلایه داشتن از خداوند متعال
↲ معانی الاخبار، صفحه ۲۷۱
#بهانه_های_خوب_زیستن
💠 گاه برای اینکه شروع خوب و قشنگی در زندگی و روابط خود با همسر و فرزندان داشته باشید دنبال #بهانه باشید. مثلاً به همسرتان بگویید امروز به خاطر #عید_غدیر، ظرف شستن با من، یا بچهها را میبرم برای خودشان خرید کنند، یا مثلاً نظافت خانه با من، یا امروز میبرمت بیرون باهم غذا بخوریم و ...
💠 به هر حال به مناسبت اعیاد مختلف، کارهایی که میدانید در خانه و برای همسرتان کمتر انجام دادید آن را انجام بدهید و همین را بهانهی خوبی برای #تغییر برخی رفتارهای خود در زندگی قرار دهید.
💠 کاری کنید که همسر و فرزندانتان هر موقع ایام عید از راه میرسد برایشان لذت خاصی داشته باشد چون #رفتارهای_زیبا و قشنگتر از شما میبینند.
💠 رفتارهای زیبایی چون مهربانی و محبّت شدید، دورهمی عاطفی، بخشیدن و عفو کردن، خوب صحبت کردن و احترام گذاشتن به افراد خانواده، کمک و خدمت کردن به یکدیگر، حل مشکلات افراد خانواده و دهها رفتار قشنگی که با آنها #آرامش را به خود و دیگران هدیه میدهید.
زیارت عاشورا
س1: در محرم هر روز چند تا مجلس باید برویم؟
ج: چند تا ندارد. گفته اند شرکت در عزاداری در این ایام مسئله است. لذا سفارش می کردند. یک مجلس کافی است. ولی باید تا آخر صَفر مراسم داشته باشیم. زیارت عاشورا خواندن و شرکت در مجالس عزاداری اسلام ما وابسته به خون حسین علیه السلام است. امام حسین علیه السلام نباشد ما نیستیم، او دین ما را حفظ کرده است. حوزه های ما وابسته به این خون است. رواج دین وابسته به این خون است. این خون را باید حفظ کرد و بهترین راه آن عزاداری و شرکت در مصیبت عزای امام حسین علیه السلام است.
س2: درباره سند زیارت عاشورای معروفه گفتند آیا حدیث قدسی است یا ...؟
ج: نه خیر، امام باقر علیه السلام فرمودند.
س3: حاج شیخ عباس قمی ره در مفاتیح روایتی که آورده به سند زیارت عاشورا صفوان می رسد که از اصحاب امام صادق علیه السلام است؟
ج: به هرحال دیگر هر کدام که گفته باشند همه آنها گفتند، در کافی روایت است که هر چیزی را یکی از ما بگوییم مثل این است که همه ما گفتیم، چون همه که حرف می زنند از یک نقطه حرف می زنند، آن نقطه را همه آنها دارند، اگر امام صادق علیه السلام گفته باشد امام باقر علیه السلام هم گفته همه حضرات علیهم السلام گفته اند، یعنی اگر همه حضرات علیهم السلام در آن شرائط بودند و در آن ظرف و زمان و مکان بودند این را می گفتند.
س4: امام صادق علیه السلام هم از از خدا میگوید؟
ج: خب خدا معنایش همین است که این علم لدنی را خدا به این ها داده است، این حرف ها هم از آنها نشأت گرفته، معنایش این است. خدا به اینها داده، خودشان چیزی ندارند که، هر چه دارند خدا داده است، چون پست امامت نیاز دارد به این همه علم و قدرت، خدا بیش از همه به اینها علم و قدرت داده است، چون مسئول هدایت همه هستند. دیگران یک همچین مسئولیتی ندارند لذا محدود به آنها می دهد، کم می دهد، اما اینها چون مسئول همه هستند خدا از همه بیشتر به اینها علم قدرت و سایر کمالات است.
س5: تاثیرات دنیوی و اخروی خواندن زیارت عاشورا چیست؟
ج: خیلی خوب است. خدا دوست دارد که مردم مصیبت های امام حسین علیه السلام در عاشورا را یادشان نرود لذا به نوشتنش، به خواندنش، به گریه کردنش، به همه اینها بها می دهد. اگر من بخواهم این را بخوانم برای خاطر این که مشکل مادی ام حل شود گاهی درست می شود، طوری هم نیست شما بخوان ولو نیتت دادن دِین باشد، سایر نیازهای مشروع باشد، خدا کمک می کند.
س6: در ادامه تقوا زیارت عاشورا و دعاها چه تأثیری دارند؟
ج : زیارت عاشورا و شرکت در عزاداری امام حسین صلوات الله علیه جزء فرمانهایی است که خدا صادر کرده، باید عزاداری کرد، باید زیارتشان برویم، فرمان خدا صادر شده که هر کاری که موجب می شود اسم امام حسین علیه السلام، رسم امام حسین علیه السلام، مظلومیت امام حسین علیه السلام در جامعه بماند باید انجام بدهی، لذا یکی از شیعیان زمان امام هادی صلوات الله و سلامه علیه مریض شد، حضرت پول دادند به یکی از شیعیان و گفتند برو کربلا و زیر گنبد مطهر امام حسین علیه السلام دعا کن تا خدا من را شفا دهد. او گفت خود شما هم مثل امام حسین علیه السلام هستی چرا آنجا بروم؟! ایشان فرمود: خدا می خواهد آنجا دعا بکنی. یعنی خدا می خواهد بساط راه بیافتد و إلّا کسی نرود چطور می شود؟ صافش می کنند. بنابراین تمام تشکیلات امام حسین علیه السلام جزء مسئله تقواست، گریه کردنش، خرج کردنش، زیارت رفتنش، همه اینها جزء مسئله تقواست.
س7: آیا درست است که خواندن و مداومت در زیارت عاشورا زمینه های ترک گناه را فراهم می کند
: نه خیر، هی بخوانی و تصمیم نگیری ترک گناه کنی تا آخر هم گناه می کنی، گناه را با تصمیم باید ترک کرد نه با زیارت عاشورا.
س8: بعضی ها می گویند زیارت عاشورا بخوانیم گرفتاری زیاد می شود؟
ج: نه بی خود می گویند، این هم غلطی است که می گویند. بعضی ها می گویند ذکر بگویی فقیر می شوی نه این هم غلط است، خدا گفته ذکر زیاد بگویید.
س9: در زیارت عاشورا عبارت «وَ أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ إِلَیْکُمْ بِمُوَالاتِکُمْ وَ مُوَالاةِ وَلِیِّکُم»[1]یعنی چه؟
ج: خُب آدمی که امامی مذهب است و حضرات را به امامت قبول دارد باید تمام کسانی را که این نوع فکر را دارند با آنها دوست باشد و همه کسانی را که این جور نیستند با آنها دشمن باشد. این دوستی و دشمنی یک اثر بزرگ دارد، یک دیوار خیلی قطور بلند بین ما و بین دشمن میکشد که ما ارتباط با آنها نداشته باشیم. امّا با اینها (امامی مذهب) دیوار ندارد باید دوست باشیم تا اتحاد برقرار شود، قدرت برقرار شود.
س10: یعنی باید اُلفت بین خود شیعیان را تقویت کنیم؟
ج: بله، چون اینها کم بودند و بین دشمنها غریب بودند، اگر میخواستند خودشان با هم گرم نباشند و رفت و آمد نداشته باشند کسی شیعه نمیشد و این خیلی خطرناک بود.
س11: در همان زیارت داریم که «أَکْرَمَنِی بِمَعْرِفَتِکُمْ وَ مَعْرِفَةِ أَوْلِیَائِکُم»[2]؟
ج: بله دیگر، اینها کم بودند، زیاد نبودند، اولیاء و دوستان اهلبیت علیهم السلام کم بودند، در مدینه هم نبودند بیشتر آنها در قم بودند، جاهای دیگر هم همه سنی بودند لذا اینها در زحمت بودند.
س12: معرفت به این اولیاء همین شناخت عادی است؟
ج: بله، عادی است. اینها هم شیعه مرتضی علی علیه السلام هستند باید دوستشان داشت.
س13: اگر ما فقط اینها را بشناسیم این اکرام است یعنی«أَکْرَمَنِی»؟
ج: بله، نعمت بزرگی است.
س14: در زیارت عاشورا «و أَسْأَلُهُ أَنْ یُبَلِّغَنِی الْمَقَامَ الْمَحْمُودَ لَکُمْ عِنْدَ اللّه»[3]یعنی چه؟
ج: اصحاب کربلا در اثر همین کار بزرگ پیش خدا یک مقامی دارند که آن مقام را همه تعریف میکنند، میگویند: «مقام محمود»، «محمود» یعنی همهی مردم او را ستایش میکنند، تعریف میکنند.
س15: قید «لَکُمْ» به چه معنی میشود؟
ج: خدا به اینها داده است دیگر؛ در اثر همان شهادت و تحمّل مصیبتها یک مقام بلندی خدا به آنها داده است که اسمش «مقام محمود» است.
س16: «یُبَلِّغَنِی الْمَقَامَ» رسیدن به این مقام یعنی چه؟
ج: از خدا میخواهم من را هم به آنجا برساند؛ یعنی از آن کارهایی که آنها کردند و به مقام محمود رسیدند برای من پیش بیاورد تا من هم انجام بدهم و من هم به مقام محمود برسم. مجانی که [مقام] نمیدهند؛ باید یک مشکل بزرگی پیش بیاید تا آدم شایستهی آن مقام شود؛ و الّا همینجوری کسی را [بالا] نمیبرند. مثل داستان کربلا، باید یک چنین حادثهای پیش بیاید و آدم تحمل کند و در راه خدا گذشت کند آنوقت او را به آنجا میرسانند.
س17: یعنی این مقام محمود، جزء موارد انحصاری حضرات علیهم السلام نیست؟
ج: نه، آن مقام خاص منحصر برای مؤسس آن است، اینها هم دور و بر او جمع میشوند، اینجوری است، و الّا [مقام اینها] عین او و اندازهی او نیست. کاری که آنها کردند هیچکس دیگر نمیتواند بکند، منحصر به آنهاست.
س18: آن درجه اش منحصر به حضرات علیهم السلام است؟
ج: بله.
س19: اینکه میگویند این مقام محمود همان مقام شفاعت است درست است ؟
ج: یکی از مقامات محمود شفاعت است، همه اش نیست.
س20: در عبارت «وَ أَنْ یَرْزُقَنِی طَلَبَ ثَارِکُمْ»[4]اگر به جای «ثَارِکُمْ»، ثاری گفته شود به چه معنی میشود؟
ج: مال ما درست نیست، مال آنهاست، خود متن زیارت عاشورا «ثار» را اضافه به« کُم» کرده است، چون مال آنها است. از آنها کشتند و آنها صاحب دم هستند، ربطی به ما ندارد، این نسخه بدل به اشتباه هر دو را نوشتهاند، نفهمیدند یاء غلط است، همان کُم کافی است.
س21: در عبارت «مَعَ إِمَامٍ هُدیً ظَاهِرٍ نَاطِقٍ بِالْحَقِّ مِنْکُمْ»، «إِمَامٍ هُدیً» درست است یا «مهدی»؟
ج: «هُدیً» درست است، «مهدی» بعداً اضافه شده است؛ اینهایی که خیلی به «مهدی» علاقهشان زیاد بود تبدیل کردند به «مهدی». لازم نیست؛ «هُدیً» کافی است. «هُدیً» قابل انطباق به همهی خوبهاست اما «مهدی» یکی بیشتر نیست.
س22: منظور از جمله «مُصِیبَةٍ مَا أَعْظَمَهَا وَ أَعْظَمَ رَزِیَّتَهَا فِی الْإِسْلَامِ»[5] در زیارت چیست؟
ج: در اسلام، مصیبت بزرگ و بیسابقه مثل کربلا نبوده است؛ از اول زندگی انسان تا امروز یک چنین مصیبتی اتفاق نیفتاده است، بینظیرِ بینظیر است؛ کمنظیر نیست.
س23: لطفا این فراز زیارت عاشورا که می فرماید: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی مَقَامِی هَذَا مِمَّنْ تَنَالُهُ مِنْکَ صَلَوَاتٌ وَ رَحْمَةٌ وَ مَغْفِرَة»، را توضیح بفرمائید ؟
: همینجا که هستم و دارم زیارت عاشورایت را می خوانم، من را مشمول رحمت خودت قرار بده، من را مشمول آمرزش و مغفرت خودت قرار بده، همین الان.
س24: کلمه «هَذَا الْیَوْم»[6] را هم روز عاشورا باید بگوییم «یوم عاشورا»؟
ج: بله باید عوضش کنید، هر کسی روز عاشورا زیارت را خواند متن همان ثابت است و اگر غیر روز عاشورا خواند باید چند تا جملهاش را عوض کنیم، چون درست نیست و غلط است.
س25: اگر این «هذا» اشاره باشد به آن روزی که معهود ذهنی است باز هم آن را عوض کنیم؟
ج: نمیشود، چون یک روز خاص بیشتر نیست، اسمش هم عاشوراست. اگر در همان روز خواندی درست است و الّا باید آنرا عوض کنی.
س26: وقتی امام باقر علیه السلام زیارت عاشورا را انشاء فرمودند، فرمودند که هر روز میشود آن را خواند؟
ج: ایشان انشاء فرمودند در روز عاشورا خوانده شود، امّا اگر هر روز خواندی آنوقت باید آن را عوض کنی زیرا آن روز دیگر عاشورا که نیست. شما بخواهی شش ماه بعد از عاشورا زیارت را بخوانی نمیگویند روز عاشوراست، باید عوض کنی. همان دعا را یک خُرده عوض کنی بیاوری روی شش ماه بعد. اما اگر روز عاشورا خواندی همان متن درست است.
س27: یعنی این قید چون واضح بود حضرت علیه السلام اشاره نفرمودند که «هذا» را در روزهای دیگر که میخوانید عوض کنید؟
ج: بله دیگر، معلوم است دیگر. این را فرمودهاند برای روز عاشورا. هر سال که این روز میآید این را بخوانند که فراموش نشود.
س28: این مطلب که در زیارت عاشورا به جای صد لعن فقط آن «اَللهُمَّ العَنهُم جَمیعاً» را صد بار بگوییم و سلام هم به جای صدتا فقط «اَلسلامُ عَلَی الحُسَین» را صد بار بگوییم اشکال ندارد؟
ج: لعن را به هر صورتی یک بار، ده بار، هزار بار بگوییم بجا است. امّا یک صیغه معمول باشد مناسبتراست، همه بگویند السلام علی الحسین تا آخر «مِائَةَ مَرَّة» (100مرتبه) یا «اَلفَ مَرَّة» (هزار مرتبه).
س29: باید حتما آن صد لعن و صد سلام را بگوییم؟
ج: فرصت میخواهد، اگر فرصت داری بگو و الّا همان «مِائَةَ مَرَّةٍ» کافی است.
س30: این صد بار حتماً باید همان جا گفته شود؟
ج: نه خیر، میتوانی همان جا بگویی، میتوانی متفرق بگویی، میتوانی تبدیل کنی به «مِائَةَ مَرَّة» و کافی است، میخواهند هر کسی هر چقدرش را میتواند بخواند و محروم نشود، بخواند.
س31: آثار خواندن زیارت عاشورا با صد لعن و سلام چیست؟
ج: بقاء ذکر مصائب کربلاست، آشنا شدن انسان با ولایت و دشمن شدن او با دشمنان ولایت، اینها از آثار بزرگ شهادت کربلاست ان شاء الله.
س32: اگر مقید بشویم که هر روز زیارت عاشورا بخوانیم حتی روزهایی که حال نداریم باز هم مفید واقع می شود؟
ج: عبادت بزرگی است ولی باید مراعات کرد وظائف دیگر زمین نماند.
س33: خواندن زیارت عاشورا هر چند روز یکبار مناسب است؟
ج:خوب آدم کار واجبتر هم دارد، هفته ای یکبار بخواند کافی است، باید درس بخوانیم، کارهای دیگر داریم.
س34: هر روز صبح زیارت عاشورا می خوانم ولی تنها یک لعن و یک سلام را می گویم آیا باید صد تا لعن و صد تا سلام بگویم؟
ج: یک دانه هم بگویی حساب است، هزار تا هم بگویی حساب است؛ هر چه بیشتر اجرش بیشتر است.
س35: وقت ندارم هم زیارت عاشورا و هم زیارت جامعه بخوانم کدام یک از اینها مقدم است؟
ج: هفته ای یکبار هر کدام را بخوانی کافی است. یک هفته این را بخوانی و یک هفته آن را بخوانی.
س36: اگر زیارت عاشورا خواندن یا قرآن خواندنی را که مداومت داشته ایم مدتی بعد کاهلی بکنیم و نخوانیم اثر منفی دارد؟
ج: تاثیر منفی آن این است که از آن همه منافع خودش را محروم کرده دیگر.
س37: قال علی ابن موسی الرضاعلیهما السلام: «یَا ابْنَ شَبِیبٍ إِنْ کُنْتَ بَاکِیاً لِشَیْءٍ فَابْکِ لِلْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِیطَالِبٍ ع»[7] درباره این روایت توضیح دهید.
ج: خُب خدا به آدم چشم داده است، چشم هم دارای غدّه های اشکی است، غده اشک موقعی که آدم غصّه دار میشود راه میافتد. پدر بمیرد، مادر بمیرد، زن بمیرد، فرزند بمیرد، دوست بمیرد آدم گریه میکند. در روایت میفرماید: اگر یک وقت پدرت مرد، مادرت مرد، دوستت مرد، برای آنها گریه نکن، مُفت گریه نکن، برای امام حسین علیه السلام گریه کن که اثر داشته باشد، چون برای امام گریه کردن دو قطره اش چقدر اثر دارد[8]. شما اگر شب تا صبح برای فامیل هایت که مرده اند گریه کنی فایده ندارد، هر وقت خواستی بر هر چیزی گریه کنی برای امام حسین علیه السلام گریه کن.
الله خوشوقت اعلی الله مقامه
[1] - المزار الکبیر (لابن المشهدی) ص482
[2] - همان
[3] - همان
[4] - همان
[5] - همان
[6] - اللَّهُمَّ إِنِّی أَتَقَرَّبُ إِلَیْکَ فِی هَذَا الْیَوْم - المزار الکبیر (لابن المشهدی) ص483
[7] - عَنِ الرَّیَّانِ بْنِ شَبِیبٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى الرِّضَا ع فِی أَوَّلِ یَوْمٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ فَقَالَ... یَا ابْنَ شَبِیبٍ إِنْ کُنْتَ بَاکِیاً لِشَیْءٍ فَابْکِ لِلْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ ع.... عیون أخبار الرضا علیه السلام ج1ص299
[8] - ....یَا ابْنَ شَبِیبٍ إِنْ بَکَیْتَ عَلَى الْحُسَیْنِ حَتَّى تَصِیرَ دُمُوعُکَ عَلَى خَدَّیْکَ غَفَرَ اللَّهُ لَکَ کُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتَهُ صَغِیراً کَانَ أَوْ کَبِیراً قَلِیلًا کَانَ أَوْ کَثِیراً ...عیون أخبار الرضا علیه السلام ج1ص299
✅روایتی تکان دهنده و زیبا
🔴شب اول قبر آیتالله حائری و عنایت امام رضا علیه السلام
بعد از مرگ آیت الله حائری شبی اورا در خواب دیدم.
کنجکاو شدم که بدانم در آن طرف مرز زندگی دنیایی چه خبر است؟!
پرسیدم:
آقای حائری، اوضاعتان چطور است؟
آقای حائری که راضی و خوشحال به نظر میآمد، شروع کرد به تعریف کردن:
وقتی از خیلی مراحل گذشتیم،همین که بدن مرا در درون قبر گذاشتند، روحم به آهستگی و سبکی از بدنم خارج شد و از آن فاصله گرفت.
درست مثل اینکه لباسی را از تنت درآوری. کم کم دیگر بدن خودم را از بیرون و به طور کامل میدیدم. خودم هم مات و مبهوت شده بودم، این بود که رفتم و یک گوشهای نشستم و زانوی غم و تنهایی در بغل گرفتم.
ناگهان متوجه شدم که از پایین پاهایم، صداهایی میآید. صداهایی رعبآور وحشتناک!
به زیر پاهایم نگاهی انداختم. از مردمی که مرا تشیع و تدفین کرده بودند خبری نبود!
بیابانی بود برهوت با افقی بیانتها و فضایی سرد و سنگین و دو نفر داشتند از دور دست به من نزدیک میشدند.
تمام وجودشان از آتش بود.
آتشی که زبانه میکشید و مانع از آن میشد که بتوانم چشمانشان را تشخیص دهم. انگار داشتند با هم حرف میزدند و مرا به یکدیگر نشان میدادند.
ترس تمام وجودم را فرا گرفت و بدنم شروع کرد به لرزیدن. خواستم فریاد بزنم ولی صدایم در نمیآمد. تنها دهانم باز و بسته میشد و داشت نفسم بند میآمد.
بدجوری احساس بیکسی غربت کردم: خدایا به فریادم برس! خدایا نجاتم بده، در اینجا جز تو کسی را ندارم….همین که این افکار را از ذهنم گذرانیدم متوجه صدایی از پشت سرم شدم.
صدایی دلنواز، آرامش بخش و روح افزا و زیباتر از هر موسیقی دلنشین!
سرم را که بالا کردم و به پشت سرم نگریستم، نوری را دیدم که از آن بالا بالاهای دور دست به سوی من میآمد.
هر چقدر آن نور به من نزدیکتر میشد آن دو نفر آتشین عقبتر و عقبتر میرفتند تا اینکه بالاخره ناپدید گشتند. نفس راحتی کشیدم و نگاه دیگری به بالای سرم انداختم.
آقایی را دیدم از جنس نور. ابهت و عظمت آقا مرا گرفته بود و نمیتوانستم حرفی بزنم و تشکری کنم،
اما خود آقا که گل لبخند بر لبان زیبایش شکوفا بود سر حرف را باز کرد و پرسید:
آقای حائری! ترسیدی؟
من هم به حرف آمدم که:
بله آقا ترسیدم، اگر یک لحظه دیرتر تشریف آورده بودید حتماً زهره ترک میشدم و خدا میداند چه بلایی بر سر من میآوردند.
راستی، نفرمودید که شما چه کسی هستید.
وآقا که لبخند بر لب داشت و با نگاهی سرشار از عطوفت، مهربانی و قدرشناسی به من مینگریستند فرمودند:
من علی بن موسی الرّضا(علیه السلام) هستم.
آقای حائری! شما 38 مرتبه به زیارت من آمدید من هم 38 مرتبه به بازدیدت خواهم آمد، این اولین مرتبهاش بود 37 بار دیگر هم خواهم آمد..
📘ناقل آیتالله العظمی سیدشهابالدین مرعشی نجفی(ره)
تو برای آخرت آفریده شده ای!
نه برای دنیا...
بترس از آن روز که مرگ تو را دریابد
و تو در حال گناه باشی...