با سلام و عرض احترام
ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما، در آستانه سومین سال فعالیت برنامه مذهبی "والعصر" با افتخار اعلام میکنیم که تمامی خدمات ما به صورت رایگان در اختیار شیعیان امیرالمومنین علیه السلام قرار دارد و در حال گسترش خدمات "والعصر" هستیم. اما به دلیل محدودیتهای مالی، توان هزینه تبلیغات برای گسترش بازار و خدمترسانی به افراد بیشتر را نداریم و نیازمند حمایت شما هستیم.
در صورت امکان، با به اشتراک گذاری "والعصر"، میتوانید به ما در ارائه خدمات به تعداد افراد بیشتری کمک کنید.
همچنین به مناسبت ماه مبارک رمضان، برنامه "والعصر" ابزارهایی مانند جزء خوانی روزانه قرآن کریم و اطلاعات اوقات شرعی و مناسبتهای روزانه رمضان را به شما ارائه میدهد، تا کاربران شما بتوانند به راحتی و با صدای دلنشین قرآن و یا دعاها مدنظرخود را مطالعه کنند.
در ضمن میتوانیم محتوای درخواستی شما را در صورتی که توان داشته باشیم به والعصر اضافه کنیم تا کاربران شما به محتوای شحصی شما دسترسی داشته باشند و شما نیز محتوای خود را با صوت اختصاصی خود در صفحه خود به اشتراک بگذارید(به عنوان مثال میتوانیم صوت اختصاصی شما را به دعا یا قرآن اضافه کنیم.)
با سپاس از همراهی شما
در صورت تمایل نیز، میتوانیم در صفحه همکاران برنامه والعصر، کانال یا خدمات شما را معرفی کنیم تا مخاطبین ما نیز از خدمات شما بهرهمند شوند.
نشانی وب اپ:
https://valasr.app
نسخه اندروید (کافه بازار):
https://cafebazaar.ir/app/ir.valasr.android
نسخه اندروید (مایکت):
https://myket.ir/app/ir.valasr.android
توضیحات تکمیلی:
https://landing.valasr.app
✨رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا
✨مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ
✨باراِلها
✨دلهای ما را به باطل میل مده پس از آنکه به حق
✨هدایت فرمودی، و به ما از لطف خویش
✨اجر کامل عطا فرما که همانا تویی بخشندهٔ بیمنّت
📚سوره مبارکه آل عمران
✍ آیه ۸
✨💫✨💫
✨نیایش شبانه با حضـــــرت عشق ❤
خدایا 🤲
در آخرین شب ماه مبارک شعبان🌙
دلهایمان را پاک ونورانی بگردان✨💫✨
خدایـا 🤲
به ما توفیـق ده تا از
کسانے باشیـم که در ماه رمضـان 🌙
بهـشون یه نـگاه دیگــه اے دارے
کمکم کـن تا بتونـم اونے باشـم
که تو میخـــــواے ...🤲
بارالها🤲
گفتند دست خالی مهمانی رفتن زشت است😔
دستِ پُر آمده ام✋
دستی پر از گناه و دلی پر از امید... 😓
یا اله العاصین العفو ...🤲
🌹✨🌹✨🌹✨
حلول ماه پُر برکت رمضان مبارکــــــــَ 🎉 🎊 🎉
باآرزوی قبولی طاعات و عبادات شما خوبان
شبتون آرومــ و در پناه خدا🤲 ✨ 🌙 ✨
التماس دعا 🤲
💢 دعای هر روز ماه مبارک رمضان
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
یا عَلِيُّ يا عَظيمُ،يا غَفُورُ يا رَحيمُ،اَنْتَ الرَّبُّ الْعَظيمُ الَّذي لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيءٌ وَهُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ
وَ هذا شَهْرٌ عَظَّمْتَهُ وَكَرَّمْتَهْ، وَ شَرَّفْتَهُ و َفَضَّلْتَهُ عَلَى الشُّهُورِ،و َهُوَ الشَّهْرُ الَّذي فَرَضْتَ صِيامَهُ عَلَيَّ،وَ هُوَ شَهْرُ رَمَضانَ،الَّذي اَنْزَلْتَ فيهِ الْقُرْآنَ، هُدىً لِلنّاسِ و َبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى و َالْفُرْقان
َوَ جَعَلْتَ فيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ، وَ جَعَلْتَها خَيْراً مِنْ اَلْفِ شَهْرٍ،فَيا ذَا الْمَنِّ و َلا يُمَنُّ عَلَيْكَ،مُنَّ عَلَيَّ بِفَكاكِ رَقَبَتي مِنَ النّارِ فيمَنْ تَمُنَّ عَلَيْهِ، و َاَدْخِلْنِي الْجَنَّةَ بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَم الراحمین...🤲
🍃🍃🍃🍃🍃َ
💌دعای روز اول ماه مبارک رمضان
اللهمَّ اجعل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین، وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین، وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین وَاعفُ عَنّی یا عافِیاً عَنِ المُجرِمین.
خدایا قرار ده روزهام را در این ماه روزه روزهداران واقعی و شب زندهداریام را نیز مانند شب زندهداران و بیدارم کن در آن از خواب بیخبران و گناهم را بر من ببخش ای معبود جهانیان و درگذر از من ای درگذرنده از گناهکاران.
شرح دعای روز اول.mp3
16.49M
💌روزه حقیقی چیست؟
⚡️فایده روزه حقیقی
🪧قیام حقیقی چیست؟
✍چگونگی بیداری از غفلت
🌹 سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
🍀بسم الله الرحمن الرحیم
🌺 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
☀️ صبح روز چهارشنبه ، بیست و سوم اسفند و دوم رمضان به خیر
📿 ذکر روز چهارشنبه:
💐یاحی و یاقیوم💐
☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️
چشم مرا پیاله ی خون جگر کنید
هر وقت تر نبود به اجبار تر کنید
من کمتر از گدای شب جمعه نیستم
خانه به خانه دست مرا در به در کنید
بدکاره ها به نیمه نگاهی عوض شدند
ما را فُضیل فرض کنید و نظر کنید
این تحبس الدّعا شدن از مرگ بدتر است
فکری برای این نفس بی اثر کنید
باید برای سوختنم چاره ای کنم
این روزه روزه نیست برایم سپر کنید
العفو گفتنم که به جایی نمی رسد
ذکر حسین حسین مرا بیشتر کنید
در می زنیم و هیچ کسی وا نمی کند
پس زودتر امام رضا را خبر کنید
نوكر نوشت:
آقاجان
رمضان ماهِ حسین است خدا می داند
ربناهـای مـرا ذکــرِ حسین آمـیـن است
حاجتِ هر که در این مـاه بُوَد حج امـا
دلِ ما را طلبِ کرب و بلا تسکین است
صلي الله عليک يا سيدناالمظلوم يااباعبدالله الحسين
💠 احکام روزه
💟◁خوردن و آشامیدن
➊👈اگر روزهدار عمداً و آگاهانه چیزی بخورد یا بیاشامد روزهی او باطل میشود خواه آن چیز از خوراکیها و آشامیدنیهای معمول باشد و خواه از چیزهای غیرخوراکی مانند کاغذ یا پارچه و امثال آن باشد و خواه زیاد یا کم باشد مانند قطرهی بسیار کوچک آب یا خردهی کوچکی از نان.
➋👈اگر روزهدار، چیزی را که لای دندان مانده است عمداً فرو ببرد، روزهاش باطل میشود.
➌👈فرو بردن آب دهان روزه را باطل نمیکند.
➍👈احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپولهای مقوی یا مغذّی، یا آمپولهائی که به رگ تزریق میشود و نیز انواع سِرمهای خودداری کند. ولی تزریق آمپول برای بیحس کردن و نیز دارو گذاشتن در زخمها و جراحتها اشکال ندارد.
❺👈احتیاط واجب آن است که روزهدار از دودهای انواع دخانیات و نیز مواد مخدری که از راه بینی یا زیر زبان جذب میشود خودداری کند.
❻👈انسان نمیتواند بخاطر ضعف، روزه را بخورد ولی هر وقت دچار حرج و مشقّت شدند، میتوانند افطار نموده و بعدا باید روزه آن روز را قضا نمایند.
شرح دعای روز اول.mp3
1.91M
🔰 شرح و تفسیر #ادعیه_روزانه ماه رمضان
💠 دعای روز اول
🎤 با بیان شیرین آیت الله مجتهدی تهرانی رحمت الله علیه
👌 به همراه بیان یک نکته شرعی مورد توجه در #ماه_رمضان
1_302476023.mp3
3.68M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 1
❇️جلسه اول
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
230316_006.MP3
7.23M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 2
❇️جلسه دوم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
2.mp3
9.28M
🔰 شرح و تفسیر #ادعیه_روزانه ماه رمضان
💠 دعای روز دوم
🎤 با بیان شیرین آیت الله مجتهدی تهرانی رحمت الله علیه
👌 به همراه بیان یک نکته شرعی مورد توجه در #ماه_رمضان
🌙نماز شب سوم #ماه_رمضان
🔆از امام علی علیه السلام روایت شده است:
🔻أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ فَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ عَنْ فَضْلِ الصَّلَاةِ فِيهِ فَقَالَ مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ الثَّالِثَةِ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- عَشْرَ رَكَعَاتٍ يَقْرَأُ فِي كُلِّ رَكْعَةٍ الْحَمْدَ مَرَّةً وَ خَمْسِينَ مَرَّةً قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ- نَادَاهُ مُنَادٍ مِنْ قِبَلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَلَا إِنَّ فُلَانَ بْنَ فُلَانٍ مِنْ عُتَقَاءِ اللَّهِ مِنَ النَّارِ وَ فُتِّحَتْ لَهُ أَبْوَابُ السَّمَــاوَاتِ وَ مَنْ قَامَ تِلْكَ اللَّيْلَةَ فَأَحْيَاهَا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ.
👌که از فضایل ماه رمضان فضایل نماز در آن از ایشان سوال شد. ایشان فرمودند هر کس در شب سوم ماه رمضان "ده رکعت نماز بخواند در هر رکعت حمد یک بار و سوره توحید پنجاه بار"، منادی از طرف خداوند عزوجل ندا می دهد که ای فلان بن فلان، خداوند تو را از آتش جهنم نجات بخشید و درهای آسمان را برای تو باز گردانید و هر کس این شب را احیا بدارد، خداوند او را می آمرزد.
📗منبع: کتاب وسائل الشیعه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت دویست و دهم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 148)
📚خطبه 151 نهج البلاغه: خطبه هایی از حضرت در برحذر داشتن از فتنه هاست.
⚜حضرت ابتدا خدا را سپاس می گوید و از خدای متعال در رابطه با اینکه موجبات طرد و اینکه جلوگیری بکند از شیطان و اینکه ما محفوظ بمانیم از دچار شدن در دام ها و فریب های شیطان، می گوید از خدا یاری می خواهیم. ولی اول خدا را سپاس 🤲 می گوید، این یعنی ادب، قبل از دعا خدا را سپاس بگویی.
👌بعد حضرت علی (ع) شهادتین را میگویند، به رسول خدا (ص) و خدا ایمانشان را اظهار می کنند. همان چیزهای که در خطبه های قبلی نمونه اش بود که پیامبر آمدند مردم را از جهل نجات دادند، شهرها ویران بود پیامبر آنها را آباد کرد، مردم حالت کفر داشتن پیامبر به آنها ایمان داد ...
🔸حضرت می گوید ای مردم عرب نشانه بلاهایی هستید که بسیار نزدیک است. این بلاها دارد شما را نشانه می گیرد. پس از مستی نعمت بیرون بیایید، اینقدر سرمست نعمتها نشوید. از عقوبت ها برحذر باشید!
بترسید از عذابها💥. در گرد و غبار ظلمت شبهه و ناهمواری ها راه نروید، ثابت قدم بمانید. فتنه هایی می آید که زشتی ها را آشکار می کند. سختی ها را می آورد. شما حواستان جمع باشد. این فتنه ها را ستمکاران و ظالمین بر شما می آورند. اولشان شبیه آخرشان است، آخرشان شبیه اولشان است.
❌سر این دنیا دارند مثل سگهایی که بر سر مردار با همدیگر دعوا می کنند این ظالمین و ستمگران اینجوری هستند، با همدیگر سر این دنیا بحث و دعوا می کنند.
⚠️حضرت می گوید بعد این فتنه فتنه ای دیگر پیش می آید که لرزاننده و کوبنده است. باعث می شود دلهایی که استوار بودن در یقین دچار لغزش بشوند، مردمی که دین سالمی داشتند 💥گمراه بشوند.
خُب این برای همهی من و شما درس است. برای همه ما یک هشدار است که حواسمان باشد در این فتنه ها و در این بلاها و سختی ها راه نجات توسل به خود اهلبیت✨ است.
🌀حضرت می گوید زمانی هجوم این فتنه ها هوس ها متنوع می شود. آراء درست با آراء نادرست اشتباه قرار می گیرد. کسی که بخواهد در مقابل این فتنه قد علم بکند پشتش می شکند،
آن کسی هم که می خواهد فتنه را دفع کند خودش دفع می شود. (می خواهد بگوید اینقدر فتنه سنگین است).
حضرت می گوید فتنه گرها در آن روز مثل گورخرها همدیگر را گاز می گیرند، رشته دین لرزان می شود. چهره حقیقی دین پوشیده می شود🎭. حکمت پایین می آید، ستمگران سخنران می شوند. حضرت دارد به این فتنه ها اشاره می کند.
👆خُب این فتنه ها می توانیم به فتنه بعد از حضرت علی (ع) هم اشاره کنیم بله حکومت بنی امیه آمد، حکومت ظالم آمد. یا می توانیم به فتنه آخرالزمان هم اشاره بکنیم. به فتنه های الان هم می توانیم اشاره کنیم. حالا در بحث تکمیلی مفصل توضیح📚 می دهیم.
♨️حضرت می گوید در نشانه های دین رخنه می کند این فتنه! پیمانهای محکم را می شکند، اما «تَهْرُبُ مِنْهَا الاَْكْياسُ» زیرکها از این فتنه فرار می کنند. حضرت می گوید «وَ يُفارَقُ عَلَيْهَا الاِْسْلامُ» مردم در این فتنه دست از اسلام بر می دارند. این فتنه ها و آزمایشات الان هم هست.
👌آخر سر حضرت توصیه می کند میگوید شما اهل ایمان پرچم های فتنه و نشانه های بدعت نباشید! پرچم فتنه یعنی سردسته، آن زمان 🎌پرچمدار یعنی کسی که نشانه دار بود. سردسته فتنه نباشید.
به آنچه پیوند جماعت با آن گره خورده و ارکان طاعت بر آن بنا شده ملتزم باشید. ببینید جماعت حق با کی هست؟ شک کردید راه حق درست است، ببین جماعت علما و بزرگان کدام راه هستند آن سمت برو.
حضرت می گوید مظلوم به خدا وارد بشوید و ظالم نباشید. از راههای شیطان پرهیز بکنید🔥. در شکم های خود لقمه های حرام وارد نکنید. اینها را حضرت فرمودند برای اینکه به ما راهکـار بدهد برای رفع فتنه ها.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 210
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت دویست و یازدهم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 148)
📖خطبه 152 نهج البلاغه راجع به صفات خدا و پیشوایان دین هست.
✅باز هم حضرت ابتدا خدا را حمد و سپاس می گوید و ویژگی هایی از خدای متعال می گوید، بعضی هایش فلسفی هست که ان شاء الله در دوره تکمیلی مفصل تر خواهم گفت که می گوید حواس پنجگانه خدا را درک نمی کند، حجابها باعث پوشانیده شدن خدا نیست.
حد و مرزی بین او و بندگانش نیست، خدایی که یکتا و خالق و شنوا و بیناست، همه چیز را می بیند.
👌بعد می گوید خدا در حوادث و سختی ها امامان و اهل بیت را آورد هر که ائمه را بشناسد وارد بهشت می شود و هر کسی آنها را انکار بکند وارد جهنم می شود.
حضرت علی (ع) می گوید خدا برای شما اسلام را آورد و انتخاب کرد. اسلامی که نام جامع هست، یک جامعی که پر از کرامت هست. خدا راه را برای شما آورد، حکمتش را برای شما روشن و ظاهر کرد.
🔰برای شما پیامبرانی آورد که شما را از راه گمراهی به هدایت بیاورند. حواستان باشد در عبادتی که خدا بر شما واجب کرده شریک قرار ندهید، کسی را بی گناه نکشید. کار زشت مرتکب نشوید، در دین خدا بدعت نگذارید، با مردم با نفاق و دوروی برخورد نکنید. حضرت می گوید آنچه را که شمردم اندیشه کنید. روی چیزهایی که گفتم فکر کنید.
💠حضرت می گوید همت چهارپایان شکمشان است. اما شما اهل بصیرت هستید، اهل فکرید، اهل عقلید. هم و غم شما نباید دنیای شما باشد.
«اِنَّ الْمُؤْمِنينَ مُسْتَكينُونَ» مؤمن ها فروتنند، خاضع هستند، مؤمنان مهربان هستند، اهل ترس از خدای متعال هستند.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 211
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
==============
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 53
⬅️ قسمت صد و چهل و هشتم
📑در ادامه بحث دعای سی و دوم بودیم دعای بسیار مهمی که امام سجاد (ع) این دعا را بعد از نماز شب خودشان میخواندند.
🔸«اللَّهُمَّ إِنَّكَ أَمَرْتَنِي فَتَرَكْتُ وَ نَهَيْتَنِي فَرَكِبْتُ وَ سَوَّلَ لِيَ الْخَطَاءَ خَاطِرُ السُّوءِ فَفَرَّطْتُ وَ لَا أَسْتَشْهِدُ عَلَى صِيَامِي نَهَاراً وَ لَا أَسْتَجِيرُ بِتَهَجُّدِي لَيْلًا وَ لَا تُثْنِي عَلَيَّ بِإِحْيَائِهَا سُنَّةٌ حَاشَـا فُرُوضِكَ الَّتِي مَنْ ضَيَّعَهَا هَلَكَ..»✨
👈حضرت می فرمایند؛ خدایا تو به من فرمان دادی من عمل نکردم، من را نهی کردی باز هم من گوش ندادم. اندیشه های بد، گناهان را به چشم من زیبا کرد گفت این گناهان را انجام بده و به لغزش افتادم. نمی توانم هیچ روزی را بر روزه خود گواه بگیرم و به شب بیداری هیچ شبی پنـاه ببرم. نه حال دارم روزها را روزه بگیرم نه شب ها تهجد بکنم 🍂.
هیچ مستحبی را نمیتوانم احیا بکنم در همه اینها کوتاهی کردم. مگر نسبت به واجباتت که هر کس تباهشان می کند هلاک می شود. واجبات خودم را که انجام میدهم به هرحال با گناهان با چیزهای دیگر هلاکشان می کنم.
❌با وجود آن همه واجباتت که نادیده گرفتم و حرمت هایی که با زیر پا گذاشتن حد و مرزها به ناحق مرتکب شدم، گناهان بزرگی که به جای آوردم، عافیت بخشی تو در حق من سر پوش رسوایی آنها بود.
👌خیلی جالب است! می گوید خدایا این همه به من لطف نکردی این همه به من کمک نکردی، ولی همه اینها را همه بدی ها را انجام دادم و خوبی ها را انجام ندادم، اما تو به من کمک کردی و رسوایم نکردی. شبیه به چنین چیزی را حضرت امیرالمؤمنین (ع)✨ هم در دعای کمیل دارد «بِرَحْمَتِكَ أَخْفَيْتَهُ» به خدا می گوید که به رحمت خودت این گناهان را پوشاندی. اینجا هم امام سجاد (ع) دارد همین را می گوید که خدایا من قرار بود رسوا بشوم با گناهان، ولی تو با رحمت خودت آنها را پوشاندی.
🍂«وَ هَذَا مَقَامُ مَنِ اسْتَحْيَا لِنَفْسِهِ مِنْكَ وَ سَخِطَ عَلَيْهَا» این حال و روز من است خدایا، حال و روز کسی است که پیش خودش از تو شرمنده است، خودش به خودش ظلم می کند و با همه این ظلم ها از خودش راضی هم هست.
«فَتَلَقَّاكَ بِنَفْسٍ خَاشِعَةٍ..» با یک نفسی شکسته با دلی شکسته می خواهد تو را ملاقات بکند، با قدی خمیده، پشتی دولا از سنگینی گناه می خواهد به سمت تو بیاید حالا پیش تو آمده.
✅اینجا امام دارد اوج بندگی خودش را و فقر خودش را به خدا نشان می دهد، میگوید خدایا دل شکسته💔 هستم، کمرم خمیده از بار گناه، تو به من لطف کن.
🔸و چنین بنده ای ایستاده در برزخ امید یا خشم تو است. نمی داند به خوبی تو امید داشته باشد یا اینکه می خواهی او را عذابش بکنی. و حال آنکه «وَ أَنْتَ أَوْلَى مَنْ رَجَاهُ» تو سزاوارترین کسی هستی که باید به او امید بست.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 148
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
📖شرح ساده دعای صحیفه سجادیه
🖋برگرفته از فایل شماره 53
⬅️ قسمت صد و چهل و نهم
☝️.. بعد که ادب را به جا آورد دوباره امام از خدا حاجت می خواهد، می گوید:
🌀«فَأَعْطِنِي يَا رَبِّ مَا رَجَوْتُ» خدایا آن چیزی که به آن امید دارم را به من بده. «وَ آمِنِّي مَا حَذِرْتُ» از آن چیزی که از آن ترس دارم یعنی خشم تو من را از آن دور کن. آن را به من نده.
«وَ عُدْ عَلَيَّ بِعَائِدَةِ رَحْمَتِكَ إِنَّكَ أَكْرَمَ الْمَسْئُولِينَ» و از رحمت خودت صله ای نصیب من بکن، چیزی به من بده که تو بخشنده ترین بخشندگانی🌷.
👈«اللَّهُمَّ وَ إِذْ سَتَرْتَنِي بِعَفْوِكَ وَ تَغَمَّدْتَنِي بِفَضْلِكَ فِي دَارِ الْفَنَاءِ بِحَضْرَةِ الْأَكْفَاءِ فَأَجِرْنِي مِنْ فَضِيحَاتِ دَارِ الْبَقَاءِ عِنْدَ مَوَاقِفِ الْأَشْهَادِ مِنَ الْمَلَائِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ» خدایا همچنان که در این جهان فانی پیش چشم همه گناهان من را پوشاندی، فردای قیامت هم در پیش چشم آن ملائکه مقربین، انبیاء، شاهدان، صالحین، آنهایی که اینطرف و آنطرف من هستند همسایگان من هستند، پیش آنها هم گناهان من را بپوشان، پیش خویشاوندانم من🤲 را رسوا نکن.
🔹«وَ وَثِقْتُ بِكَ رَبِّ فِي الْمَغْفِرَةِ لِي» من می دانستم من را می آمرزی و اینکه تو سزاوارترین کسی هستی که می شود به تو اعتماد کرد. «وَ أَعْطَى مَنْ رُغِبَ إِلَيْهِ» بخشنده ترین کسی هستی که می شود به تو روی آورد، من جز تو به چه کسی روی بیاورم..⁉ «وَ أَرْأَفُ مَنِ اسْتُرْحِمَ ....» رئوف ترین افرادی هستی که می شود به تو روی آورد.
🔰«اللَّهُمَّ وَ أَنْتَ حَدَرْتَنِي مَاءً مَهِيناً مِنْ صُلْبٍ مُتَضَايِقِ الْعِظَامِ حَرِجِ الْمَسَالِكِ إِلَى رَحِمٍ ضَيِّقَةٍ سَتَرْتَهَا بِالْحُجُبِ تُصَرِّفُنِي حَالاً عَنْ حَالٍ» خدایا تو مرا در حالی که آبی ناچیز بودم به دنیا آوردی و از حالتی به حالت دیگر من را متغیر کردی در شکم مادر، تا سرانجـام به این حد برسم. در اندام های من روح قرار دادی...
🔹«إِذَا احْتَجْتُ إِلَى رِزْقِكَ وَ لَمْ أَسْتَغْنِ عَنْ غِيَاثِ فَضْلِكَ» هر زمانی به روزی تو محتاج شدم من را دستگیری کردی، من را از بخشش خودت بی نیاز کردی.
«جَعَلْتَ لِي قُوتاً مِنْ فَضْلِ طَعَامٍ..» از زیادی خوراک🍏 و نوشیدنی هایی که بر وجود من قرار دادی من در آغوش مادر بزرگ شدم. همانطور که روزی مادر من را دادی روزی من را هم دادی.
👈«وَ لَوْ تَكِلْنِي يَا رَبِّ فِي تِلْكَ الْحَالَاتِ إِلَى حَوْلِي..»
اگر در همین حالات من را رها می کردی و به من کمک نمی کردی و از تدبیر تو برکنار می ماندم و قدرت و توان نمی دادی من چکار می خواستم بکنم؟ می توانستم کار خاصی انجام بدهم⁉️
اما این تو بودی که مثل نیکوکار مهربان به فضل خودت من را خوراک دادی و از سر احسان تا به همین الان این لطف را در حق من روا داشتی.
🤲 خدایا این لطف خودت را، این احسانی که در حق من می کنی را «وَ لَا يُبْطِىُ بِي حُسْنُ صَنِيعِكَ..» قطع نکن و نیکی کردن با من تمام نشود. «وَ لَا تَتَأَكَّدُ مَعَ ذَلِكَ ثِقَتِي فَأَتَفَرَّغَ لِمَا هُوَ أَحْظَى لِي عِنْدَكَ...» با این همه اعتمادم به تو چندان استوار نیست که یکسره به کاری بپردازم که پیش تو برایم سودمندتر است.
من اینقدر اعتماد به خودم ندارم که بروم کاری انجام بدهم که جدای از کار الهی باشد جدای از کار ربانی باشد و بعد بتوانم در آن کار موفق باشم. نه من در خودم چنین چیزی نمی بینم، تو هستی و فقط تویی که می توانی به من لطف کنی.
🔹ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#همه_صحیفه_خوان_شویم
#متن_شرح_دعای_صحیفه_سجادیه 149
#سطح_مقدماتی
#دعا
☀️💠☀️💠☀️💠☀️
==============
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت دویست و دوازدهم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 149)
📑خطبه 153 نهج البلاغه در رابطه با فضائل اهل بیت هست.
🔆حضرت می فرمایند: قلب مرد خردمند را دیده ایست... بصیرتی دارد که با آن عاقبت کارش را می بیند، پستی بلندیهای کار را می شناسد. اگر انسان تقوا داشته باشد طبق آیه قران خدا به او فرقان میدهد. فرقان یعنی اینکه حق و باطل را می توانی تشخیص بدهی.
👈دعوت کننده ای دعوت کرد و نگهبانی نگهبانی نمود، پس دعوت کننده را پاسخ دهید و نگهبان را پیروی کنید.
دعوت کننده خداست، می گوید خدا شما را دعوت کرد به این راه. نگهبان فرستاد، پیامبر و ائمه که از دینش نگهبانی کنند. پس شما هم دعوت خدا را گوش بکن، هم نگهبانانی که پیامبر و اهل بیت هستند را اطاعت بکن.
👈گروهی رفتند در دریای فتنه، سنتها را رها کردند، رفتند سمت بدعتها. بعد حضرت گله می کند می گوید اما اهل ایمان هم کناره گرفتند، خاموش شدند. آنهایی که اهل گمراهی اند صحبت می کنند، آنهایی که اهل ایمانند سکوت کردند. بعد حضرت می گوید که ما اهل بیت پیامبر (ص) هستیم، ما گنجینه علم پیامبریم، از سمت ما باید به قرآن و خدا وارد بشوید.
آیاتی که در قرآن بیانگر ارزشهاست در حق اهل بیت است، حضرت دارد می گوید.
می گوید اهل بیت گنجینه های خدای مهربانند، اگر حرفی بزنند راست می گویند، اگر خاموش باشند و سکوت می کنند به آنها پیشی نگیرید، شما هم سکوت کن، حواست جمع باشد، امام را پیگیری کن، امام را اطاعت کن.
👈حضرت می گوید حواستان جمع باشد، آن کسی که بدون بصیرت عمل می کند مثل کسی هست که به بیراهه می رود، هر چه از راه روشنش دورتر شود از مقصودش دورتر می شود. اما کسی که آگاه باشد بصیر باشد، عاملی باشد به علمش، مثل کسی هست که در راه روشن دارد حرکت می کند. پس حواستان باشد که در کدام مسیر دارید قدم برمی دارید.
✅بعد یک جمله زیبایی میگوید،
شنیدید بعضی ها می گویند آقا دل باید پاک باشد ظاهر مهم نیست.
حضرت میگوید؛ هر کی ظاهرش خوب است، باطنش هم خوب است. آنکه ظاهرش آلوده است، باطنش هم آلوده است. نمی توانیم به راحتی از روی قیافه اظهار نظر بکنیم. اما این جمله هم که بگوییم دل پاک باشد ظاهر مهم نیست، این هم غلط است.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 212
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
⬅️قسمت دویست و سیزدهم
✍شرح ساده نهج البلاغه
(برگرفته از فایل شماره 149)
📓خطبه 154 حضرت شگفتی های آفرینش خفاش را بیان می کند. خطبه ای است علمی.
🌷حمد خدایی را که صفتها از رسیدن به حقیقتش درماندند.
حضرت اول خدا را ستایش می کند. تو میخواهی مخلوق خدا را بشناسانی به مردم، اول باید خدا را ستایش بکنی تا همه بفهمند که این مخلوق را آن خدای به این بزرگی خلق کرد.
🔹حضرت می گوید خفاشها در روز چشمشان بسته و تاریکی شب که هر کسی چشمش را می بند اینها چشمشان را باز میکنند. می گوید چشمهایی که توان یاری گرفتن از نور آفتاب را ندارند در روشنایی آفتاب نمی توانند راهشان را پیدا بکنند، اما در شب تار با نور ماه راه خودشان را پیدا می کنند و دنبال رزق و روزیشان می روند.
🔹بعد حضرت به بال خفاشها اشاره میکند می گوید بالها انگار لاله های گوش آنها هستند. این نکته علمی دارد، چون اینها از طریق حواس و از طریق بدنشان راه را تشخیص می دهند.
یعنی قدرت بالشان مثل قدرت گوش آنهاست، از طریق آن امواجی که به آنها میرسد می فهمند که اینجا مانع هست، مانع نیست، چجوری هست. اینجوری متوجه می شنوند. حضرت اینجا اشاره میکند.
🦇 دو بال دارند که نه آنقدر ظریف است که وقت پرواز پاره بشود و نه آنقدر ضخیم است که مانع پرواز بشود. پرواز می کنند در حالی که جوجه های آنها به آنها متصل است، در حالی که جوجه هایشان به آنها وصل هست همراه آنها هست پرواز میکنند. تا زمانی که این جوجه ها بزرگ بشوند و خودشان بتوانند پرواز بکنند.
👆این از شگفتی های خفاش است که حضرت علی در خطبه 154 اشاره می کند. در بحثهای تکمیلی ان شاءالله مباحث علمی خفاش را بیشتر خدمت شما می گویم.
🔹ادامه دارد ..
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_ساده_نهج_البلاغه
#متن_شرح_ساده_نهج_البلاغه 213
#سطح_مقدماتی
#خطبه
🎤📘🎤📘🎤📘🎤
===============
️🌙🍀
*بسم الله الرحمن الرحیم*
*30 جز قرآن بصورت فایل صوتی و نیاز به دانلود ندارد، فقط کافيست روی لینک بزنید.*
*این هم هدیه ما به شما برای ماه نزول قرآن، از دعای خیرتان ما را فراموش نفرمائید.*
*جزء 1 ⇨ http://j.mp/2b8SiNO*
*جزء 2 ⇨ http://j.mp/2b8RJmQ*
*جزء 3 ⇨ http://j.mp/2bFSrtF*
*جزء 4 ⇨ http://j.mp/2b8SXi3*
*جزء 5 ⇨ http://j.mp/2b8RZm3*
*جزء 6 ⇨ http://j.mp/28MBohs*
*جزء 7 ⇨ http://j.mp/2bFRIZC*
*جزء 8 ⇨ http://j.mp/2bufF7o*
*جزء 9 ⇨ http://j.mp/2byr1bu*
*جزء 10 ⇨ http://j.mp/2bHfyUH*
*جزء 11 ⇨ http://j.mp/2bHf80y*
*جزء 12 ⇨ http://j.mp/2bWnTby*
*جزء 13 ⇨ http://j.mp/2bFTiKQ*
*جزء 14 ⇨ http://j.mp/2b8SUTA*
*جزء 15 ⇨ http://j.mp/2bFRQIM*
*جزء 16 ⇨ http://j.mp/2b8SegG*
*جزء 17 ⇨ http://j.mp/2brHsFz*
*جزء 18 ⇨ http://j.mp/2b8SCfc*
*جزء 19 ⇨ http://j.mp/2bFSq95*
*جزء 20 ⇨ http://j.mp/2brI1zc*
*جزء 21 ⇨ http://j.mp/2b8VcBO*
*جزء 22 ⇨ http://j.mp/2bFRxNP*
*جزء 23 ⇨ http://j.mp/2brItxm*
*جزء 24 ⇨ http://j.mp/2brHKw5*
*جزء 25 ⇨ http://j.mp/2brImlf*
*جزء 26 ⇨ http://j.mp/2bFRHF2*
*جزء 27 ⇨ http://j.mp/2bFRXno*
*جزء 28 ⇨ http://j.mp/2brI3ai*
*جزء 29 ⇨ http://j.mp/2bFRyBF*
*جزء 30 ⇨ http://j.mp/2bFREcc*
*30 جز قرآن بصورت فایل صوتی و نیاز به دانلود ندارد، فقط کافيست روی لینک بزنید.*
*این هم هدیه ما به شما برای ماه نزول قرآن، از دعای خیرتان ما را فراموش نفرمائید.*🌹التماس دعا
#امام_زمان
الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
╔══🍀═══🍀═╗
دعا و نیایش در ماه رمضان
💠 دعا کردن نوعی ارتباط روحی و معنوی با کانون قدرت مطلق، یعنی حضرت پروردگار است. اگر دعا نباشد، انسان هیچ ارزشی ندارد؛ تمام کارهای نیک در پرتو دعا و اظهار بندگی در برابر حق ارزش پیدا می کند.
قرآن کریم می فرماید:
«قُل ما یعْبَؤُا بِکُم رَبِّی لَولا دُعاؤُکُم»؛
بگو: پروردگارم برای شما هیچ ارزشی قائل نیست، اگر دعای شما نباشد.»
دعا یک نیاز روحی و اساسی در زندگی هر انسانی است. آن لحظه ای که بشر خود را از همه جا درمانده، خسته و دل شکسته می بیند، چاره ای ندارد جز این که با مبدأ هستی و آفریدگار عالم لحظاتی راز و نیاز کند، دردهای پنهانیش را به زبان آورد و به آغوش پر مهر حضرت حق پناه برد و بگوید:
سینه مالامال درد است ای دریغا مرهمی
دل زتنهایی به جان آمد خدایا همدمی
ماه رمضان مناسب ترین ایام دعاست.
پیامبر صلی الله علیه و آله در فراز دیگری از خطبه شعبانیه فرمود:
« وَ ارفَعُوا إلیه أیدِیکُم بِالدُّعاءِ فی أَوقاتِ صَلَواتِکُم فَأنَّها أفضَلُ السَّاعاتِ ینظُرُ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ فیها بِالرَّحمَةِ إلی عِبادِهِ یجِیبُهُم إِذا ناجَوهُ وَ یلَبِّیهِم إِذا نادَوهُ وَ یعطِیهِم إِذا سَأََلُوهُ وَ یستَجِیبُ لَهُم إِذا دَعَوهُ؛
در هنگام نمازهایتان، دستهای خود را به سوی خدا برای دعا بلند کنید؛ زیرا آن هنگام بهترین ساعتهاست که خداوند متعال با نظر رحمت به بندگانش می نگرد و اگر با او مناجات کنند، به آنها پاسخ می دهد و اگر او را ندا کنند، ندای آنان را لبیک می گوید و اگر از او درخواست کنند، به آنها می بخشد و اگر او را بخوانند، دعوتشان را به اجابت می رساند.»
امام کاظم علیه السلام زمان افطار را موقعیتی مناسب برای دعا می داند و می فرماید:
« دَعْوَةُ الصَّائِمِ یسْتَجابُ عِنْدَ إِفْطارِهِ؛
دعای روزه دار درهنگام افطار پذیرفته است.»
در هر صورت دعا و نیایش دستآوردهای خوبی برای بندگان الهی به همراه دارد؛ اگر چه دعا در ظاهر مستجاب هم نشود. رفع نیازهای روحی، ارتباط با آفریدگار، تقویت روح بندگی و تضرع، حفظ نعمتهای موجود، دفع ضررهای احتمالی، و جلب عنایت و رحمت خداوند متعال، بخشی از آثار دعاست.
استاد مطهری رحمه الله می فرماید:
«قطع نظر از اجر و پاداشی که برای دعا هست و قطع نظر از اثر استجابتی که بر دعا مترتب است، دعا اگر از حد لقلقه زبان بگذرد و دل با زبان هماهنگی کند و روح انسانی به اهتزاز درآید، یک روحانیت بسیار عالی دارد؛ مثل این است که انسان خود را غرق در نور می بیند. شرافت گوهر انسانیت را در آن وقت احساس می کند. آن وقت خوب درک می کند که در سایر اوقات که چیزهای کوچک او را به خود مشغول داشته بود و او را آزار می داد، چقدر پست و ساقط و اسفل بوده.
انسان وقتی که از غیر خدا چیزی می خواهد، احساس مذلت می کند؛ ولی وقتی از خدا می خواهد، احساس عزّت. به همین جهت، دعا هم طلب است و هم مطلوب، هم وسیله است و هم عنایت. اولیاء خدا هیچ چیزی را به اندازة دعا خوش نداشتند. همة خواهشها و آرزوهای دل خود را با محبوب واقعی در میان می گذاشتند و بیش از آن اندازه که به مطلوبهای خود اهمیت می دادند، به خود طلب و نیاز اهمیت می دادند.» 14
بازگشت به فطرت
حضرت رسول صلی الله علیه و آله برای ارتباط روحانی با مبدأ اعلی در ماه مبارک رمضان نکاتی را یادآور شده است،
از جمله می فرماید:
«تُوبُوا إِلی اللهِ مِن ذُنُوبِکُم؛
[در این ماه از گناهانتان] به سوی خدا توبه کنید.» چرا که توبه مقدمة ارتقاء روح است و تا انسان مسلمان از گناهان و آلودگیها پاک نشود، نمی تواند در عالم معنویت پرواز کند. بدون تخلیة درون از زشتیها نمی توان به خوبیها و فضائل دست یافت و در حقیقت، آرایش دل بعد از پیراستن وجود از انحرافات و لغزشها امکان پذیر است.
مراحل بازگشت
البته توبه مراحلی دارد که احساس پشیمانی و ندامت نخستین گام در این وادی است. در گام دوم، فرد خاطی تصمیم قاطع می گیرد که به سوی گناه و معصیت باز نگردد و در مرحله بالاتر، با جدّیت و اهتمام تمام از خدای قادر و توبه پذیر می خواهد که او را در ردیف آمرزیدگان و پاکان قرار دهد.
فرازهای مهمی از دعاها و اعمال ماه مبارک رمضان انباشته از عبارات اولیاء الله در مقام پوزش از درگاه الهی است؛ به ویژه شبهای قدر که اساساً مقدمه چینی برای توبه حقیقی است. امام سجاد علیه السلام در فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی به روزه داران توبه کار چنین آموزش می دهد که در سحرهای ماه رمضان با تضرع و التماس بگویند:
«أَنتَ إِلهی أَوسَعُ فَضلاً وَ أَعظَمُ حِلماً مِن أَن تُقایسَنی بِفِعلی وَ خَطِیئَتی فَالعَفوَ العَفوَ العَفوَ؛
[خدایا!] تویی معبود من، فضل تو گسترده تر و حلم تو بزرگتر از آن است که مرا با عمل و خطایم بسنجی. پس (از تو طلب عفو و بخشش دارم!) مرا ببخش! مرا ببخش! مرا ببخش!»
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در ادامه خطبه شعبانیه فرمود:
«إِنَّ نُفُوسَکُم مَرهُونَةٌ بِاَعْمالِکُم فَفَکُّوها بِاستِغفارِکُم؛
(ای مردم!) شما همه در گرو کردارتان هستید، پس خود را با استغفار و آمرزش رها سازید!»
و نیز فرمود:
« وَ ظُهُورُکُم ثَقیلةٌ مِن أَوزارِکُم فَخَفِّفُوا عَنها بِطُول سُجُودِکُم؛
پشتهای شما از بار گناهان سنگین است، پس با سجده های طولانی خود از سنگینی آنها بکاهید.»
داستان توبه جوان خطاکار
شیخ صدوق می نویسد:
معاذ بن جبل با دیدة گریان به محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید و با چشمانی اشکبار عرضه داشت: یا رسول الله! جوانی زیبا بیرون خانة شما ایستاده و زار و زار گریه می کند و می خواهد به حضور شما برسد. حضرت فرمود: او را نزد من بیاور! جوان با همان حالت گریان داخل شد و سلام کرد. پیامبر صلی الله علیه و آله علت گریه اش را پرسید. گفت: یا رسول الله! گناهان بزرگی مرتکب شده ام که شاید خداوند هیچ گاه مرا نیامرزد. پیامبر صلی الله علیه و آله با ناراحتی فرمود: «وَیحَکَ یا شابُّ ذُنُوبُکَ أَعظَمُ ام رَبُّکَ؛ وای بر تو ای جوان! آیا گناهان تو بزرگتر است یا پروردگارت؟ گفت: ای پیامبر پروردگارم از همه چیز بزرگتر است.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: آیا مرا به یکی از گناهانت خبر نمی دهی؟ او گفت: یا رسول الله! من هفت سال بود نبش قبر می کردم و بعد از بیرون آوردن مرده ها کفن آنان را می ربودم تا اینکه دختر جوانی از انصار مرد. من آن شب بعد از نبش قبر وی کفن او را دزدیدم و عریان رهایش کردم.
در آن حال، شیطان مرا وسوسه کرد و من به عمل شنیع زنا مرتکب شدم. هنگامی که گورستان را ترک می کردم، آوازی از آن مرده شنیدم که تمام وجود مرا تحت تأثیر قرار داد و آن صدا این بود که ای جوان! وای بر تو از روز قیامت، هنگامی که خداوند من و تو را احضار خواهد کرد. کفن مرا بردی و از قبر بیرون آوردی و مرا ناپاک رها کردی!
یا رسول الله! من با این اعمال ننگین گمان نمی کنم که هرگز بوی بهشت را استشمام کنم. پیامبر صلی الله علیه و آله بر او نهیب زد که از من دور شو ای فاسق! می ترسم به آتش تو بسوزم، چقدر به جهنم نزدیکی! حضرت رسول صلی الله علیه و آله این سخن را گفت و همواره با دست به او اشاره می کرد که از حضورش بیرون رود تا اینکه آن جوان از حضور پیامبر بیرون رفت.
جوان گنهکار توشه تهیه کرد و به یکی از کوههای مدینه رفته و دستهایش را به گردن بسته، داد می زد و می گفت: پروردگارا! تو مرا می شناسی و گناهم را می دانی. خدایا! من پشیمان شدم و به نزد پیامبرت رفتم، اظهار توبه کردم، اما مرا از خود دور کرد و خوفم را زیاد کرد. از تو می خواهم به حق نامهای بزرگوارت که مرا ناامید نگردانی! چهل شبانه روز می گفت و می گریست تا اینکه خداوند متعال این آیه را نازل کرد:
«وَ الَّذِینَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أو ظَلَمُوا أنفُسَهُم ذَکَرُوا اللهَ فَاستَغفَرُوا لِذُنُوبِهِم وَ مَن یغفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ اللهُ»؛
(بندگان خوب خدا) آنهایی هستند که هرگاه کار ناشایستی انجام دهند یا به خودشان ستم کنند، خدا را یاد می کنند و برای بخشش گناهان استغفار می کنند و جز خدا چه کسی گناهان را می آمرزد؟»
پس از نزول آیه، پیامبر صلی الله علیه و آله به همراه اصحاب به دنبال آن جوان پشیمان که همان بهلول نبّاش بود، آمد و پذیرش توبه اش را به وی ابلاغ کرد و وعدة بهشت به او داد و سپس به یارانش توصیه کرد:
« گناهان خود را همانند این جوان جبران کنید!»
•┈••✾🍃🌺🍃✾••┈•
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
آیا مسافر در برگشت از سفر باید به وطن برسد که روزه اش درست باشد و یا به حد ترخص؟
جواب:
امام خامنه ای : رسیدن به حدّ ترخّصِ وطن، برای تمام خواندن نماز، کافی است؛ ولی احتیاط در تأخیر تا ورود به شهر است.
آیت الله مکارم شیرازی : به حد ترخص وطن برسد روزه صحیح است.
آیت الله وحید خراسانی: باید در هنگام ظهر در وطن باشد.
آیت الله سیستانی : اذان ظهر باید در خانه باشد وحد ترخص جایز نیست .
آیت الله شبیری زنجانی: باید در هنگام ظهر در وطن باشد.
*فلسفه ماه خدا بودن رمضان چیست*
*دلیل برتری ماه رمضان*
ماه رمضان را چرا ماه خدا می خوانند؟
یعنی ماههای پرفضیلت دیگر را نمی توان ماه خدا دانست و یا چه فضیلتی در ماه مبارک رمضان نهفته است که خداوند این ماه را ماه خود می داند؟
چرا ماه رمضان ماه خداست ؟ فضیلت این ماه چیست؟
ماه رمضان ماه خداست و همانطور که شما هم می دانید فضیلت ماه رمضان از ماههای دیگر بیشتر است.
در میان ماههای قمری ، ماه شعبان ،
ماه رجب و ماه رمضان جزو پرفضیلت ترین ماههاست که با توجه به ارزش والای ماه رمضان ، این ماه برتری خاصی نسبت به ماههای دیگر دارد.
*جاری شدن برکات و خیرات الهی به سوی بندگان*
برخی از ماهها و ایام سال، نزد خداوند تبارک و تعالی از ویژگی خاصی برخوردارند.
از آنجا که ماه رمضان، ماه جاری شدن برکات و خیرات الهی به سوی بندگان خویش است و از طرفی ماه توبه و بازگشتن و قبولی آن در درگاه خداوند و ماه نزول قرآن کریم برای هدایت و راهنمایی بشر و نیز ماه نزول سایر کتابهای آسمانی میباشد،
بر تمام ماههای دیگر قمری شرافت و فضیلت دارد و به همین جهت،
*رمضان مختص بخداست*
خداوند تبارک و تعالی این ماه را مختص به خودش میداند.
قرآن کریم، ماه رمضان را، ماه روزهداری و تهذیب و خودسازی میداند؛
*برکات ماه رمضان*
رمضان ماه میهمانی خدا
از طرف دیگر بر اساس برخی روایات اسلامی، خداوند تبارک و تعالی، سرنوشت انسانها را در ماه رمضان و شب قدر که یکی از شبهای آن است، رقم میزند و فرشتگان در آن شب که از هزار شب و ماه برتر است،
*ماه تقدیر و تعیین سرنوشت*
برای تقدیر و تعیین سرنوشت انسانها و آوردن خیر و برکات و تدبیر امور به زمین میآیند.
*ماه میهمانی خدا*
پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ در خطبهای معروف به خطبه شعبانیه فرمود:
«ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد.
ماهی که نزد خدا از همة ماهها برتر و روزهایش بر همه روزها و شبهایش بر تمام شبها و ساعاتش بر همه ساعات افضل است.
ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده، مورد لطف او قرار گرفتهاید و...
*برکات وخیرات الهی*
بنابراین، بر اساس روایات اسلامی و به خاطر فضائل و فوائد منحصر به فردی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد،
از آن به ماه خدا تعبیر شده است و خداوند در این ماه، برکات و خیرات فراوانی به بندگانش هدیه کرده است.
سوره بقره آیه 183.
تفسیر نمونه، ج 1، ص 455، 460.
وسائل الشیعه، ج 10، ص