علی عرب:
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت نوزدهم
🔹«فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَ الْجَوْرِ عَلَیْکُمْ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الَّتى رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فیها وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ» (این فراز خیلی مهم است)
⚠️خدا ۴ گروه را در اینجا لعنت می کند: چون زیارت عاشورا حدیثی قدسی است به همین خاطر می گوییم خود خدا لعن می کند👇👇
💢گروه اول:
🔹«اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ..»
👈امتی که اساس ظلم را پایه ریزی کردند. این گروه اول که توسط خدا لعن می شود آنهایی هستند که ظلم را علیه اهل بیت پایه گذاری کردند. یعنی چه کسانی؟ قضیه ی همان سنت حسنه و سنت سیئه است. کسی که سنت حسنه و کار نیکی پایه گذاری بکند تا قیام قیامت هر کسی آن کار را انجام بدهد برای آن هم می رود، اما برعکس کسی که کار بدی را پایه گذاری کند تا قیام قیامت هر کسی آن را انجام دهد آن کار بد برای او هم می رود. در مورد اهل بیت هم همین است می گوید آن کسانی که ظلم را در حق اهل بیت پایه گذاری کردند.
💢گروه دوم:
🔹«لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ» می گوید لعنت کند آن قومی را که شما را از مقامتان و از رتبه تان دفع کرد و نگذاشت به آن مقامتان برسید.
👈اینجا به همان بحث سقیفه می رسیم. در حقیقت این را می خواهد بگوید که اگر می خواهید ظالمان به امام حسین (ع) را لعنت کنید فقط به یزید و شمر لعنت نکنید. گذشته را نگاه کنید که این ظلم از کجا شروع شد و پایه گذاران این ظلم چه کسانی بودند، سر دسته و سر ریشه را لعنت کنید.
↖️درست است افرادی که عامل بودند باید لعنت کرد، ولی این افراد عامل چه شد که به اینجا رسیدند؟ چه شد شمر که جانباز جنگ صفین است به اینجا رسید! چه شد که عمر سعدی که هم بازی امام حسین (ع) بود کارش به این جا رسید!؟ چه شد زبیری که پسر عمه ی حضرت امیرالمؤمنین بود کارش به جایی رسید که رو در روی حضرت علی ایستاد! می گوید سر دسته ها را نگاه کنید سر منشأها را نگاه کنید.
💢گروه سوم:
🔹«وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ..»
👈اینجا به قاتلان مستقیم حضرت می رسیم، آن کسانی که در آن صحرای کربلا حضور داشتند و امام را شهید کردند، همان شمر و عمر سعد و...
💢گروه چهارم:
🔹«وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ» ممهدین یعنی آماده کنندگان، زمینه سازان.
👈این چهارمین گروه، هم کسانی هستند که در جنگ شرکت نداشتند اما به هر طریقی زمینه ساز بودند. (بعضی ها می گویند ما ممهدین ظهور هستیم یعنی زمینه سازان ظهور، آماده کنندگان ظهور).
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 19
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیستم
⭕️گروه چهارم که مورد لعنت خدا گفتیم هستند «الْمُمَهِّدینَ» به دو دسته می شوند:👇
1⃣-افرادی که با حدیث سازی و نشر دروغ و فتوای جاهلانه باعث این شدند که مردم به سمت یزید بروند. مثلا شریح قاضی، پول گرفت و فتوا برای جنگ با امام حسین (ع) را داد. شریح مستقیما در کربلا حضور نداشت ولی با آن فتوایی که داد زمینه ساز بود.
👈وقتی هانی را دستگیر و به کاخ عبیدالله بن زیاد بردند، قبیله هانی دور کاخ را گرفتند و محاصره کردند و گفتند هانی بزرگ قبیله ما را تحویل بده. عبیدالله آمد بالای کاخ و گفت اگر شریح قاضی که همه ی شما می شناسیدش و مردم به او اعتماد دارند داخل کاخ بیاید و هانی را ببیند و شهادت بدهد که هانی سالم و ما کاری با او نداشتیم شما مردم قبول می کنید؟ مردم گفتند بله قبول می کنیم.
🔰شریح رفت و با آنکه آنها هانی را شکنجه کرده بودند به دروغ گفت هانی سالم است و مشکلی ندارد و باعث شد مردم از کنار کاخ متفرق بشوند. اگر شریح قاضی حقیقت را می گفت مردم به کاخ عبیدالله می ریختند و مسیر تاریخ عوض می شد. یعنی شریح با این کار خود و آن فتوای جاهلانه ای که داد درست است که در کربلا حضور نداشت اما زمینه ساز قتل امام حسین (ع) بود.
2⃣-دسته ی دوم ممهدین؛ آنهایی که به خاطر دنیا طلبی و وعده ریاست و جاه طلبی جنگ نکردند کنار کشیدند یا در یک کلام می توانیم سکوت خواص بگوییم. عبیدالله سکه های طلا آورد و بزرگان قوم ها و عشیره ها همه را با پول خرید.
⚠️درست است این دو دسته در جنگ امام حسین (ع) شرکت نکردند اما با کاری که کردند زمینه را برای قیام علیه امام آماده کردند. یعنی خدا اینطور می گوید نه دیگران را فریب بدهید و نه فریب بخورید. فریب خوردگان هم اینجا لعنت می شوند. یعنی فردای قیامت نمی توانیم عذر و بهانه بیاوریم خدایا فلانی ما را فریب داد.
نمی توانیم چنین بهانه ای را بیاوریم بلاخره جرمی مرتکب شدیم چه فریب خورده باشیم یا نخورده باشیم باید تاوان فریب خوردنمان را هم بدهیم.
☝️اینجاست که می طلبد انسان مطالعه بیشتری داشته باشد، بصیرت خود را بالاتر ببرد و حواسش باشد هر چیزی که دیگران می گویند را عمل نکند. خیلی از این افراد شیاد و مدعی دروغین و دجال که مردم را فریب می دهند از جهل مردم سوء استفاده می کنند و مردم نمی توانند عذر و بهانه ای بیاورند که ما فریب این فرد را خوردیم. خدا به انسان عقل و هوش و شعور داده است انسان باید خودش دنبال مطالب برود و یاد بگیرد، فلان کس آن حرف را زد برود تحقیق کند و ببیند حرفش چیست و منبعش کجاست!
❌متأسفانه این در جامعه ی ما کم شده است، و سکوت خواص هم که خود ما با چشممان فتنه ی ۸۸ یک نمونه از فتنه را دیدیم که چقدر از خواص سکوت کردند و به تعبیر مقام معظم رهبری لغزیدند و مردود شدند. اگر خواص جامعه در فتنه ۸۸ که بعضی هایشان سکوت کرده بودند پای کار می آمدند مطمئنا غائله خیلی زودتر ختم می شد و نیازی به ۹ دی نبود. این سکوت خواص همیشه بود و متأسفانه همیشه خواهد بود تا ظهور امام زمان (عج) که این قضیه از بین برود.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 20
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
شرح و تفسیر زیارت عاشورا قسمت 19-20
علی عرب:
:
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و یکم
🤔سِر تکرار لعن ها چیست؟!
خدا می توانست در همان اول کار برای مجموع آنها لعنت بفرستد و تکرار نکند، اما برای هر کدام این لعن را بکار برد. یکی از موارد مهمی که در دین داریم همین تکرار است که انسان هیچ وقت فراموش نکند و نکته بعدی تکرار مدام لعن باعث می شود نفرت ما از این افراد بیشتر و بیشتر بشود. این تکرارها می خواهد اوج بیزاری و نفرت را در دل ما نسبت به این افراد شقی و ظالم ایجاد بکند.
💢در ادامه این فراز دارد:
«اَشْیاعِهِمْ وَ اَتْباعِهِمْ وَ اَوْلِیائِهِم»
•«اَشْیاعِهِمْ» یعنی پیروان، شیعه امیرالمومنین (ع) نه یعنی پیروان.
•«اَتْباعِهِمْ» یعنی همراهان.
•«اَوْلِیائِهِم» یعنی دوستان.
👌می گوید خدایا من نه تنها نسبت به این چهار دسته اعلام بیزاری می کنم حتی از دوستان و پیروان این افراد هم ابراز نارضایتی و لعن می کنم. این خیلی مهم است در بحث دشمن شناسی که ما فقط دشمن را نبینیم دوستان دشمن را هم ببینیم.
📜امیرالمؤمنین صراحتا در حدیثی فرموند: دوست دشمنان تو هم دشمن تو است. اینجا هم همین است در بحث دشمن شناسی خیلی اثر دارد، اگر واقعا انسان فرازهای زیارت عاشورا مباحثش را خوب یاد بگیرد دیگر اسیر مکرها و مکاری های دشمن نمی شود. پیغمبر (ص) هم می گویند: برای انتخاب همسر یا انتخاب دوست ببینید دوستان و نزدیکان این فرد چه کسانی هستند. ببینید با چه کسانی رفت و آمد می کند و از نزدیکان و آنهایی که با او رفت و آمد می کند، می توانید به خود طرف هم پی ببرید که آن طرف چه طور آدمی است.
☑️در بحث ظلم، وقتی یک ظلمی انجام شد خدا سه دسته را به خاطر این ظلم عذاب می کند؛
1⃣-خود ظالم
2⃣-معاون ظالم است، معاون از عون می آید، عون یعنی کمک کردن، کمک کار ظالم
3⃣-اما دسته سوم ممکن است در این قضیه حضور نداشتن اما راضی به ظلم بودند.
📌این سه دسته را خدا لعن کرده، اولی و دومی مشخص است، اما سومی خیلی مهم است گاها می بینیم بعضی از مردم ما، البته تعدادشان کم است زیاد هم نیستند سریع هر چیزی می شود
می گویند بله، فلسطینی ها حق شان است که اسرائیلی ها آنها را بکشند یعنی در حقیقت به این ظلم اسرائیلی ها طرف راضی است و در گناه آنها هم شریک می شود.
📃حتی روایت هم داریم فردای قیامت انسان دارد می رود ته لباسش یک لکه خون می خورد، می گوید این لکه خون چیست؟ می گویند فلان مظلوم را کشتند و تو به این کشتنش راضی بودی. بر عکس هم هست اگر یک انسانی کار خیری در گذشته ها انجام داد به کار خیر آن هم راضی بودیم آن هم در این وسط است.
📕در نهج البلاغه آمده؛
در جنگ جمل بود که طرف به حضرت امیرالمؤمنین گفت برادر من خیلی دوست داشت در این جنگ حضور داشته باشد و ثواب این پیروزی نصیب او هم بشود، امیرالمؤمنین (ع) گفت نه تنها برادر تو بلکه کسانی که هنوز در صلب پدران و مادران خود هستند و به دنیا نیامده اند و مردمی که در آینده به دنیا می آیند موافق ما و جنگ های ما باشند در این ثواب ها شریکند. این نکته راضی بودند به ظلم بسیار مهم است.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 21
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و دوم
⚠️نکته مهم: یک عده ای شبهه می کنند چرا خداوند در قرآن می گوید فحش ندهید ولی در زیارت عاشورا این همه لعن دارد..؟؟!
👈ما سه کلمه داریم:👇
1⃣- نفرین←به معنای مطلقِ (یعنی کامل، همه، هر زیر مجموعه ای) دعای بد در حق دیگران است. هر دعای بدی که در حق دیگران بکنند زیر مجموعه نفرین قرار می گیرد. مثلا نفرین هایی که در جامعه عرف شده دستت بشکند، بلا سرش بیاید.. هر دعای بدی که در حق دیگران بکنیم نفرین می شود. بعضی جاها برای دشمنان جواز داریم و در حق دشمنان اشکالی ندارد ولی انسان، مسلمین را هیچ وقت نفرین نکند و نهی هم شده که نفرین کند.
2⃣- لعن←به معنای دعا برای دوری از رحمت خداست یعنی خدا هیچ رحمتی برایش نازل نکند. لعن زیر مجموعه ی نفرین است در حقیقت هر لعنی یک نوع نفرین هم است. اما هر نفرینی لعن نیست چرا..؟ چون نفرین مطلق بدی است هر بدی که در حق دیگران بخواهیم. اما در لعن فقط یک بدی را برای طرف می خواهیم آن هم دوری از رحمت خداست و بقیه بدی ها را برای طرف نمی خواهیم. یعنی دیگر از خدا نمی خواهیم دست طرف بشکند.. می گوییم خدایا طرف زنده باشد سالم هم باشد ولی از رحمت تو دور بشود و رحمت تو بر او نازل نشود.
3⃣- سب←مشخص است یعنی فحش. فحاشی به پدر یا مادر انسان، به طرف القاب حیوانات دادند این یک فحش است. قرآن می گوید سومی را ندهید فحش ندهید و الا خود قرآن لعن هم دارد «لعْنَةَ اللهِ عَلَی الْکَاذِبِیِن..» «لَعْنَةَ الله عَلَی الْمُنافِقْین..» آیات نفرین هم دارد «قَاتَلَکُمُ الله» خدا شما را بکشد. قرآن آن چیزی که می گوید نگویید فحش است. به آن خارجی ها، به آن غربی به آن کفار فحش ندهید.
🔰یکی از دوستان امام صادق (ع) کنار امام نشسته بود، او یک کنیزی داشت به کنیزش گفت بیا اینجا ای زنازاده، امام شدیدا ناراحت شد و گفت: من فکر می کردم تو خیلی آدم با تقوایی هستی ولی الان با این فحش به یک کنیز نسبت زنا دادی. گفت امام مادر این کنیزه مشرک است و.. امام گفت درست است که مشرک است اما زناکار که نیست هر دینی برای خودش یک ازدواجی دارد و تو تهمت دروغ به مادرش زدی. به همین خاطر امام صادق با آن فرد دوستی اش را قطع کرد.
👌چقدر خوب است که انسان با آدم های فحاش و بد دهن دوستی نکند. قرآن می گوید فحش ندهید و الا لعن هیچ اشکال خاصی ندارد که بگوییم. در روایتی از امام زمان (عج) است که می فرمایند: کسی که نماز صبحش را از عمد به آخر وقت تأخیر بیاندازد، کسی که نماز مغرب و عشاء خودش را به تأخیر بیاندازد که دیگر همه ستارگان آسمان مشخص شود ملعون است. ملعون نه اینکه خدا به او عذاب بدهد یعنی اینکه این فرد از رحمت خدا بدور است که نمازش را به عمد به تأخیر می اندازد.
💠آیت الله جعفری تهرانی از عرفای بزرگ بود به ایشان می گویند اگر کسی به ما فحش داد ما چه کار باید بکنیم؟ گفت اگر ما فحش بدهیم برای ما تاریکی می آورد و فایده ای ندارد. ایشان توصیه ای کرد که امیرالمومنین (ع) به غلام خودش قنبر کرد:
👈به قنبر فحش دادند، قنبر می خواست جوابش را بدهد ولی حضرت علی به ایشان گفت: آرام باش و سکوت کن و چیزی نگو، که با همین سکوت خود دشمن خودت را خوار و ذلیل می کنی و او را شرمنده می کنی، با همین سکوت خودت خدا را راضی می کنی و شیطان را عصبانی می کنی.
📄در بحث فحش دادن روایت داریم به چند چیز فحش ندهید:
1⃣- خود شیطان، شیطان را هم لعنش کنید فحش ندهید.
2⃣- به حیوانات
3⃣- روزگار (یعنی طرف می گوید عجب روز بدی بود یا عجب روز فلان چیزی بود)
📜روایت داریم؛ شیطان را فحش ندهید لعن کنید، لعنت خدا بر شیطان. انسان در هیچ حالتی نباید فحش بدهد و اگر واقعا عصبانی شد فوقش لعنت بفرستد. فحش دادن برای انسان تاریکی می آورد و عبادت انسان را نابود می کند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 22
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و سوم
⁉️چرا خدا در قرآن فحش می دهد؟ می گوید آنانی که علم می آموزند و عمل نمی کنند همانند حمار هستند یا به بَلعم باعورا می گوید همانند سگی است که چه بزنی و چه نزنی واق واق می کند! یا می گوید بعضی از افراد «أُولئِك کَالأَنْعام» همانند حیواناتی هستند «بَلْ ﻫُﻢْ أَﺿَﻞُّ..» حتی پست تر..
‼️اینها فحش است دیگر، چرا خدا در قرآن فحش می دهد؟
👌می گوییم خدا فحش نداد، بلکه باطن اینها را مشخص کرد. یعنی آن فردی که علم می آموزد و عمل نمی کند اگر کسی چشم برزخی داشته باشد باطنش را به صورت یک خر می بینند. بلعم باعورای که اسم اعظم را داشت و سوء استفاده از این اسم اعظم خدا می کرد، باطنش مثل یک سگ بود. کسی که به دنبال شهوات می رود درست است ظاهرش انسان است ولی باطنش اگر کسی چشم برزخی داشته باشد و ببیند حتی پست تر از حیوان است.
⚠️خدا اینجا فحش نمی دهد بلکه پرده از حقیقت باطنی آن فرد برمی دارد که باطن این فرد این است. فردای قیامت هم خودمان چهره واقعی چنین افراد را می بینیم. پس در حقیقت خدا فحش نداد باطل آنها را مشخص می کند.
💠اینجا هم که می گوید من دوری می کنم از دشمنان شما.. اساس سیر وسلوک و رسیدن به سمت خدا تولی و تبری است. کسی که اهل بیت را دوست داشته باشد نسبت به دشمنان آنها هیچ بغض و کینه ای نداشته باشند پس در حقیقت دوست اهل بیت هم نیست. در این زمینه روایت هم داریم؛ پیش اهل بیت آمدند و گفتند فلانی شما را خیلی دوست دارد ولی نسبت به دشمنان شما اصلا کار خاصی نمی کند! امام می گوید دروغ می گوید اگر کسی ما را واقعا دوست داشته باشد نسبت به دشمنان ما هم کینه و بغض دارد.⚠️
🔹در فراز بعدی زیارت عاشورا می گوید: «ﯾﺎ اَبا عَبْدِاللهِ اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکم اِلی یَوْمِ الْقِیامَه..» یا اباعبدالله مفرد است، ولی ضمیر "کم" که اینجا بکار برده جمع است یعنی منظور به همه ی اهل بیت است، نه فقط امام حسین (ع) نسبت به همه ی اهل بیت است. می گوید ای ابا عبدالله من صلح و مهربانی دارم با آن کسانی که با شما صلح و مهربانی دارند و دشمن هستم با آن کسانی که با شما دشمن هستند.
📃روایت داریم از ابوهریره، ما روایاتش را قبولش نداریم کذاب و جاعل حدیث بود، اما برای وهابیت و اهل سنت ابوهریره احادیثش خیلی مهم است به همین خاطر یک مثال از کتاب خود آنها می زنیم. ″البدایة النهایة- ج۸، ص۳۶″ برای احتجاج و بحث با اهل سنت و وهابیت خیلی مهم است چون که روایت را خود ابوهریره از پیغمبر (ص) نقل می کند👇
💢ابوهریره می گوید دیدم پیغمبر (ص) به امیرالمومنین (ع) و فاطمه (س) و امام حسن و امام حسین (ع) نگریست، آنها را نگاه کرد و سپس گفت من دشمنم با کسی که با شما دشمنی کند و من دوستم با کسی که با شما دوستی کند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 23
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و چهارم
💢بعضی افراد هستند که خنثی هستند، می گویند سکوت کنیم. مثل فتنه ۸۸ می گوید من اگر سکوت کنم بهتر است، حداقل اگر سکوت کنم آنچنان دشمنی پیدا نمی کنم. این غلط است!
⚠️انسان در جایی که می بیند ولی فقیه یا رهبر جامعه، امام معصوم در خطر است آنجا سکوت کردن معنایی ندارد. کسی که در مسیر حق قدم بر می دارد یقینا پشت سرش حرف و حدیث است. امکان ندارد شما در مسیر حق قدم بر دارید و افرادی پشت سر شما بد گویی نکنند، اصلا امکان ندارد! در حقیقت کسی پشت ما در مسیر حق حرف نزند باید به خودمان شک بکنیم.
👌به قول شهید مطهری حضرت علی (ع) مردی دشمن ساز بود، اگر کسی در مسیر حق قدم بردارد دشمن هم دارد. متأسفانه یک عده افراد هستند که می گویند سکوت کن برای خودت دشمن سازی نکن این حرف غلطی است. چون خدا در زیارت عاشورا حتی سکوت کنندگان را لعنت کرده.
♨️در بحث مهدویت طرف می خواهد علیه وهابی ها کار کند بعضی ها از سر دلسوزی جاهلانه می گویند که علیه وهابیت فعالیت نکن جانت به خطر می افتد! این حرف غلطی است که من کار نکنم روشنگری نکنم که جانم در خطر است. پس انسان در جایی که باید افشاگری کند باید افشاگری خودش را بکند.
✅شهید مطهری حرف خیلی قشنگی می زند می گوید: اگر مردم هیچ تقصیری نداشتند معاویه هیچ وقت معاویه نمی شد. نمی توانست معاویه باشد و حاکم بر مردم! اگر مردم سکوت نمی کردند و نمی گفتند عیب ندارد پادشاه ما هر کسی می خواهد باشد، حکومت بکند ما زندگی یمان را بکنیم اگر چنین حرف هایی نمی زدند هیچ وقت معاویه نمی توانست حکومت بکند و آن فجایع را به بار بیاورد پس مردم مقصر بودند.
🔹وارد مصداق می شود؛
«وَ لَعَنَ اللَّهُ آلَ زِیادٍ وَ آلَ مَرْوانَ وَ لَعَنَ اللَّهُ بَنى اُمَیَّةَ قاطِبَةً وَ لَعَنَ اللَّهُ ابْنَ مَرْجانَةَ وَ لَعَنَ اللَّهُ عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ وَ لَعَنَ اللَّهُ شِمْراً..»
💢«آل زِیاد» زیاد پدر عبیدالله بن زیاد بود که اصلا معلوم نیست پدرش چه کسی است، مادرش هم یک زن بد کاره بود. «آلَ مَروان» مروان هم خودش آدم بسیار بدی بود که حضرت امیرالمؤمنین (ع) صراحتا به مروان گفت: وای بر تو و وای بر امت پیغمبر از دست تو و نسل تو. (که خیلی خون ریزی کردند) پدرش هم حَکم بود، مروان بن حکم. حکم آن کسی بود که پشت سر پیغمبر (ص) ادای ایشان را در می آورد. پیغمبر یک روزی داشتند می رفتند این حکم پشت حضرت شکلک در می آورد پیامبر نفرینش کرد و گفت ان شاءالله به همین صورت که هستی باشی و حکم هم تا آخر عمرش فلج ماند، چنین خانواده ای بودند.
🔰«قاطِبَةً» جمعیا، یعنی همگی شما را خدا لعن بکند. ولی خُب بنی امیه افرادی هم داشتند که خوب بودند اما تعدادشان بسیار کم بود دیگر آنها از دایره لعنت خارج اند. در حقیقت کسانی از بنی امیه که آن زمان بودند و هم کسانی که همین الان زندگی می کنند. درست است که لقب بنی امیه را ندارند ولی بکار همان بنی امیه راضی هستند. مثل همین مفتی وهابیت که گفت یزید کار خوبی کرد که امام حسین (ع) را شهید کرد چون امام حسین بر خلیفه وقت خودش قیام کرد. آنها درست است که الان اسم بنی امیه را ندارند ولی زیر مجموع همین افراد هستند چون بکار آنها راضی بودند.
📌«ابْنَ مَرْجانَه» هم همان عبیدالله بن زیاد است که به اسم مادرش صدا می زدند چون مادرش خیلی بد کاره بود از این لحاظ که تحقیرش بکنند. حضرت زینب (س) هم که در کاخ عبیدالله بعد از اسارت رفته بودند آنجا عبیدالله را به اسم «ابْنَ مَرْجانَه» صدا می زد به این خاطر که او را تحقیر بکند که تو بچه ی همان مادر هستی که بد کاره بود. «عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ» عمر سعد، در کربلا بعد از اینکه امام حسین (ع) را شهید کردند، برای امام حسین گریه می کرد ولی از آن طرف آن گستاخی شدید را هم انجام داد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 24
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
)
⬅️قسمت بیست و پنجم
🔹«شِمْراً» شمر بن ذی الجوشن فرزند ذی الجوشن (جوشن یعنی زره) پدر شمر سینه هایش بزرگ و بر آمده بود شبیه زره شده بود به همین خاطر ذی الجوش می گفتند. شمر هم فردی زنازاده بود و شکی در آن نیست و کل تاریخ به زنازاده بودن شمر شهادت می دهد. در سپاه امیرالمؤمنین (ع) در جنگ صفین بود و پیشانی اش هم در جنگ ضربه خورد و نزدیک بود شهید هم بشود. و این مهم است که شمر با این سابقه ی خوب کارش به کجا رسید و این می طلبد لزوم استمرا محاسبه ی نفس برای هر انسانی که می خواهد یار امام زمان (عج) قرار بگیرد.
♨️واقعا چه طور انسان محاسبات مالی خودش را انجام می دهد، هر شب قبل از خواب محاسبه نفس هم بکند که من امروز چه کارهای بدی انجام دادم خدایا از آن کارهای بد در پیشگاه تو استغفار می کنم و خدایا من چه کارهای خوبی امروز انجام دادم از تو می خواهم این توفیق را بدهی هر روز بیشتر انجام بدهم. این محاسبه ی نفس اگر روزانه باشد خیلی خوب و اثرش بیشتر است ولی اگر بماند و جمع بشود پاک شدن گناهان خیلی سخت است.
👈اگر لکه ای، در روی لباس انسان بیفتد همان لحظه می تواند پاکش کند ولی چند روز بگذرد سفت و سخت می شود و لکه اثرش می ماند. به همین خاطر کسی که می خواهد سرباز امام زمان باشد این محاسبه ی نفس را باید داشته باشد. حتی روایت هم داریم که شیعیان واقعی یکی از ویژگی هایشان همین محاسبه ی نفس است. واقعا عجیب است برای حساب و کتاب مالی خودمان محاسبات سفت و سختی انجام می دهیم، ولی برای محاسبه نفسمان..!!
❌تا ما نفهمیم مشکل کارمان کجاست هیچ وقت سراغ درمانش نمی رویم. تا وقتی نفهمیم این حرفی که داریم می زنیم غیبت است هیچ وقت سراغ استغفار و توبه کردن و حلالیت طلبیدن هم نمی رویم اینها ضعف های ماست. باید اشکالات خودمان را بفهمیم تا بتوانیم جبرانشان بکنیم و ان شاءالله خود امام زمان (عج) هم به ما کمک کنند.
📜زیارت عاشورا، حدیث قدسی است که از جانب خداوند به جبرئیل و بعد به پیغمبر (ص) و از ایشان به ائمه تا زمان امام باقر و امام صادق که این زیارت فعلیت پیدا کرد و برای مردم بیان شد.
⚠️گفتیم ۴ دسته در زیارت عاشورا توسط خدا لعنت می شوند:👇
1⃣-پایه گذاران ظلم و ستم علیه اهل بیت که گناهانشان از همه بیشتر است یعنی آن کسی که خلافت را از حضرت امیرالمؤمنین (ع) غصب کرد گناهش به مراتب بیشتر از گناه یزیدی است که امام حسین (ع) را شهید کرد. چون اگر خلافتی غصب نمی شد صحرای کربلا و آن قضایا رخ نمی داد.
2⃣-کسانی که اهل بیت را از آن منصب و خلافت هایشان باز داشتند. منصب خلافت فقط برای حضرت علی (ع) نبود بلکه برای بقیه اهل بیت هم بود، خلفای بنی العباس و بنی امیه نگذاشتند دیگر ائمه ی ما به حکومت برسند.
3⃣-گروه سوم که لعنت می شوند آنهایی هستند که امام حسین (ع) و اهل بیت را شهید کردند، کسانی که مستقیما در جنگ بودند.
4⃣-کسانی که زمینه ها و مقدمات ظهور را برای جنگ فراهم کردند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و ششم
🔹«وَ لَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسْرَجَتْ وَ اَلْجَمَتْ وَ تَنَقَّبَتْ لِقِتالِك» در بعضی از نسخه های زیارت عاشورا بعد از «تَنَقَّبَتْ» «تَهیَّأت» هم نوشته شده که این اختلاف نسخه است و آنچنان اختلاف بزرگی نیست بهر حال این اختلاف نسخه ها پیش می آید، بعضی کلمات ممکن است در یک نسخه باشد و در نسخه دیگر نباشد.
👈می گوید خدا لعنت کند امتی را که «اَسْرَجَتْ» اسب های خودشان را زین کردند «وَ اَلْجَمَتْ» یعنی لجام، برای جنگیدن با شما امام حسین (ع) دهانه اسب هایشان را آماده کردند «وَ تَنَقَّبَتْ» یعنی نقاب جنگی زدند، لباس نظامی پوشیدند «وَ تَهیَّأت» مهیا برای جنگ شدند.
📖در این فراز از زیارت عاشورا؛
افرادی را لعنت می کند که غیر مستقیم در جنگ حضور داشتند. یعنی حتی آن آهنگری که برای سربازان لشکر عمر سعد شمشیر تیز می کرد، آن کسی که اسب های آنها را تزئین کرد چه از لحاظ زین کردن اسب یا از لحاظ سُم زدن اسب. کسی که سپر ساخت، شمشیر تیز کرد و ساخت، نعل ساخت، آب و علوفه ی اسب ها را آماده کرد هر کسی به هر نحوی در این جنگ کربلا حضور داشت خدا در اینجا این فرد را لعنت می کند.
⚠️یعنی در انجام یک گناه
فقط فاعل گناه مجازات نمی شود
بلکه کسانی که در این وسط کمک کار هم بودند مجازات می شوند.
📄در رابطه با گناه شراب، در کتاب ″من لا یحضره الفقیه- ج۴، ص۸″ روایتی را می آورد که خیلی قشنگ است، پیغمبر (ص) می فرمایند:👇
❌خدا لعنت کرده است شراب را و کسی که درخت آن را به این قصد می کارد (یعنی طرف انگور را به نیت شراب گرفتن می کارد) و لعنت کرده خدا سازنده ی شراب را (کسی که شراب را می سازد درست است که نمی خورد ولی سازنده اش هم ملعون شده است) خورنده ی شراب و خوراننده ی آن (یعنی کسانی که می فروشند) و حتی باربر (کسی که حمل و نقل شراب را انجام می دهد) تمام اینها در این گناه شریکند و لعنت شده هستند.
❌ربا هم همین است متأسفانه در جامعه ی ما زیاد شده. راجع به ربا هم ما روایت داریم که آن کسی که ربا می دهد و چه ربا می گیرد و آن کسی که بر این قرارداد شاهد است (برگ را امضاء می کنند که من این مقدار را دادم تو باید بیشتر از این به من بدهی) تمام اینها جزء لعنت شدگان هستند و در این گناه ربا همه شریک هستند.
👌در این بحث زیارت عاشورا هم این را می گوید درست است که این افراد در جنگ شرکت نکرده اند اما همین افراد اسب های دشمن را فربه کردند آماده کردند خود دشمن را برای حضور در تحریک کردند. خیلی از این آقایانی که در جنگ کربلا حضور داشتند خانم هایشان اینها را تحریک کردند چون ابن زیاد پول زیادی می داد، خانم ها مردانشان را تحریک کردند که به جنگ بروید که پول زیادی می دهند. یعنی تمام سیاهی لشکرهای دشمن هم در این گناه شریک هستند. حتی آنانی که نامه نوشتند و زیرش زدند اینها هم در این گناه شریک هستند.
⚠️این تعبیر زیارت عاشورا، باید برای ما مهم باشد که حواسمان جمع باشد گاها حرفی که می زنیم این حرف ما زمینه ساز فتنه ای نباشد. به قول معروف می گویند زبان خیلی کوچک است ولی گناهش بسیار سنگین است. این قلم هایی که یک عده ای می نویسند، حرف هایی که یک عده ای می زنند، مخصوصا مسئولین با این حرفی که می زدند آب در آسیاب دشمن می ریزد یا نه؟ با حرفی که می زند جایگاه نظام و رهبری را تضعیف می کند یا نه؟
💢خیلی باید در این مواقع حواسمان جمع باشد ناخواسته دشمن را تقویت نکنیم. اگر خدایی نکرده حرفی بزنیم کاری بکنیم که این حرف و کار ما زمینه ساز یک فتنه ای بشود طبق این فراز از زیارت عاشورا مورد لعنت خدا، ملائکه، انبیاء و جمیع انسان هایی که بخواهید در نظر بگیرید هستیم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 26
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
شرح و تفسیر زیارت عاشورا 24-25-26
علی عرب:
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و هفتم
🔹«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی»
پدر و مادرم فدای تو باد.
📚علمای علم عرب می گویند؛
این کلمه در اصل «اَفدِیک أَبِی وَ أُمِی» بود یعنی فدا می کنم پدر و مادرم را که این فعل "اَفدِیک" حذف شده و "ب" آمده اینجا قرار گرفته است و نقش فدا را بازی می کند در حقیقت معنی اش همان پدر و مادرم را فدای تو می کنم است.
👌عالی ترین مرتبه از خضوع و خشوعی که یک انسان می خواهد در مقابل یک انسان دیگری انجام بدهد فدا کردن جان است. اینکه بعضی ها در کلمات محاوره ای می گویند فدایت بشوم همین بحث است. این دیگر آخرش است که انسان بخواهد جانش را برای یک فردی بدهد. حالا انسان می خواهد در مقابل امام حسین (ع) یا در مقابل بزرگی چیزی را فدا کند یقینا باید محبوب ترین چیز خود را فدا بکند و محبوب ترین چیز هر انسان پدر و مادرش هستند.
💬میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
می گوید؛ چطور می شود انسان این فراز از زیارت عاشورا را می خواند و می گوید «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی..» پدر و مادر من فدای تو باد، اما در عمل که می رسد در مقابل مال و جان خودمان حاضر نیستیم حرف امام را گوش بدهیم و به خاطر مال دنیا حرف امام را زیر پا می گذاریم؟
♨️وقتی می گوید پدر و مادر فدای تو باد دیگر مال و جان در مرتبه ی پایین تری است. خیلی از افراد متأسفانه به خاطر اندکی از مال دنیا (حتی مذهبی هم باشند) حاضر هستند دروغ بگویند و مخالفت امر خدا را انجام بدهند. این قسمت زیارت عاشورا را می گوییم ولی موقع عمل که می شود..
🌟در نمازهای آیت الله بهجت اگر دقت کنید ذکر «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» را وقتی ایشان می گوید گریه ی شدیدتری نسبت به بقیه ی اجزای نماز دارد، وقتی از ایشان سوال کردند؟ می گوید وقتی می دانم دارم به خدا دروغ می گوییم یعنی از یک طرف می گویم «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری می خواهم، اما پای عمل که می رسد چشمم به دست مردم است و به بنده های او امید دارم.
📖قرآن هم صراحتا می گوید؛ دیدید کسی را که هوا و هوس خودش را خدای خودش قرار داد. اینجا هم میرزا جواد آقا ملکی همین نکته را می گوید که نکند ما بگوییم امام حسین (ع) همه چیز من فدای تو ولی وقتی پای عمل که می رسد لنگ برنیم و کوتاهی کنیم.
👈پدر و مادرم فدای تو باد..
ممکن است معنای واقعی آن باشد چون امام الان زنده نیست حالا چنین چیزی شاید بعید باشد، اما بعضی ها گفتند به معنای کنایه ای است یعنی مقام امام حسین این قدر بالا است که انسان می تواند برای امام حسین عزیزترین کس خودش را قربانی کند. می خواهد مقام طرف مقابل را برساند.
💠مثلا امام حسین (ع) در صحرای کربلا به حضرت عباس (ع) فرمود: «بِنَفسی أنت یا أَخی» ای برادرم من فدای تو باشم. یقینا امام حسین مقامش از حضرت عباس بالاتر باید باشد ایشان امام بود اما حضرت عباس که امام نبود و فدا شدن یک انسان بالاتر برای یک انسان پایین تر معنایی ندارد و صحیح هم نیست. پس این تعبیری که امام حسین گفت من فدای تو باشم می خواست عظمت حضرت عباس را نشان بدهد.
🔆یا حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین گفت: ای برادرم حسین پدرم فدای تو باد که تشنه شهید شدی، پدرش امیرالمومنین (ع) می شود در حالی که مقام امیرالمومنین از امام حسین بالاتر است پس معنی کنایه ای مراد است، یعنی امام حسین مقام تو این قدر بالاتر است که می شود چنین قسمی برای تو خورد.
📝تعبیر دیگری که بعضی عزیزان برای «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی» کرده اند، نسب و اسم یک انسان با پدر و مادرش است. پس امام حسین (ع) پدر و مادرم فدای تو باد یعنی حاضرم در تو محو بشوم و هیچ چیزی از خودم نداشته باشم کامل هر چه دارم را فدای تو بکنم. تمام هست و نیستم را همه چیزم را فدای شما بکنم و خودم هیچ بشوم و چیزی نداشته باشم. یعنی می خواهد فنای در امام حسین و اهل بیت را نشان بدهد. من حاضرم گمنام باشم و هیچ چیزی نباشم و در شما فنا بشوم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 27
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و هشتم
🔹در فراز بعدی می گوید؛ «ﻟَﻘَﺪْ ﻋَﻈُﻢَ ﻣُﺼﺎبِی ﺑِﻚَ..» (لقد یعنی همانا) همانا مصیبت تو امام حسین برای من عظیم و بزرگ است.😔
📜این فراز از زیارت عاشورا را امام معصوم امام باقر دارد می گوید، امام صادق دارد می گوید. یعنی مصیبت امام حسین (ع) برای امام معصوم هم عظیم و سخت بود و هر چقدر انسان معرفتش نسبت به امام حسین بالاتر باشد این سختی را بیشتر درک می کند.
📌مثال: وقتی عضوی از یک خانواده ای از دنیا می رود، یقینا کسی که بیشتر از همه ناراحت می شود پدر و مادر آن فرد هست حتی از همسرش هم بیشتر ناراحت می شوند چون پدر و مادر به فرزند نزدیک تر هستند و بیشتر درک می کنند و بعد همین طور در درجات بعدی پسر عمو، پسر دایی.. یعنی آن کسی که نزدیک تر است عذاب و رنجش هم سنگین تر است.
🔆اهل بیت هم چون مقام معرفت به امام حسین را به صورت کامل دارند پس یقینا درد و رنج شان از این مصیبت سنگین تر است. پس وقتی علامه ی امینی رحمة الله علیه می فرمایند در شب عاشورا برای امام زمان (عج) صدقه بدهید که قلب ایشان در فشار است، باید ببینیم یعنی چه؟؟ یعنی امام معصوم است، تمام واقعه ی کربلا را به صورت شهودی می بیند. ما شنیدیم ناراحت می شویم، ایشان می بیند و ناراحت می شود پس چقدر عظمت درد ایشان سنگین است.
📘روایتی از امام صادق (ع) است در کتاب ″امالی شیخ مفید- ص ۳۳۸″ (امالی به کتبی می گویند که در تمام موضوعات حدیث دارد یعنی برای یک موضوع خاص نیست، در هر موضوعات اخلاقی، فقهی..) امام می فرمایند: آه کشیدن و نفس کشیدن یک شخص اندوهگین به خاطر ظلم و ستمی که به ما رفته است تسبیح خداست و این غم و اندوهش که به خاطر ما هست عبادت خداست.✅
⚠️پس هر چقدر این مصیبتی که انسان درک می کند بالاتر و سنگین تر باشد، قرب و اجر آن فرد هم بالاتر و بیشتر است. اینجا همان بحث معرفت به امام است.
📄روایاتی داریم که می گوید شما مثلا زیارت امام رضا (ع) بروید ثواب ۵۰ حج دارد، ثواب ۱۰۰ حج دارد، ثواب ۲۰۰ حج را دارد. روایات مختلف است، این روایات مختلف به این خاطر است که آن معرفت راوی فرق می کرد. یک راوی که معرفتش پایین تر بود امام عدد کمتر می گفت، یکی معرفتش بالاتر بود عدد بیشتر.
👌در حقیقت تمام من و شماها اگر یک ثواب مشترک را انجام بدهیم مثلا همه همزمان زیارت عاشورا بخوانیم خدا ثواب یکسانی به ما نمی دهد، هر کس معرفتش به امام عصر و امام زمان بیشتر بود ثوابش هم بیشتر است. یعنی اعمال ما به واسطه ی معرفت ما سنجیده می شود.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 28
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
تفسیر و توضیح زیارت عاشورا 27-28
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت بیست و نهم
💠از امیرالمؤمنین (ع) سوال کردند بدترین و دردناک ترین مصیبت چه چیزی است؟ ایشان فرمودند؛ مصیبت در دین. وای از آن روزی که دین یک فرد به انحراف برود، دین یک فرد دچار شک و شبهه شود. یعنی انسان هر درد و مصیبتی داشته باشد بدتر از بی دینی نیست، اینکه دینش کامل نباشد و شبهه در دینش باشد.❌
⚠️و بزرگترین مصیبتی که ما الان داریم، مصیبت غیبت امام عصر (عج) است. شما می دانید شکایت کردن در محضر خدا کار پسندیده ای نیست که آدم به خدا شکایت کند که چرا این طور شد، چرا.. اما تنها جایی که خدای متعال اجازه داده انسان شکایت کند در بحث غیبت امام عصر است.
📕در آخر دعای افتتاح که خود امام زمان (عج) به نائب اول یا دوم دستور نوشتنش را داده است، دعایی که از زبان امام زمان است،، دعایی که هر شب در ماه رمضان می خوانیم، می گوید:👇
😔«اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَیْك..»
خدایا به تو شکایت می کنیم!
😔«فَقَدَ نَبِیِّنَا صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ..» پیغمبر ما از دنیا رفته است «وَ غَیْبَةَ وَلِیِّنَا..» و امام ما هم غایب شده و امام نداریم «وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنَا..» و دشمنان ما هم زیادند «وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا..» و تعداد ما هم کم است.. اینجا اجازه داده اند که به خاطر غیبت امام عصر (عج) ما حتی به خدا شکوه و گلایه هم بکنیم که چرا امام ما غایب است؟
♨️البته دلیل اصلی غیبت؛
خود ما و اعمال ماست و الا خواستن و میل امام برای ظهور بیشتر از ماست که ما متأسفانه قدر نمی دانیم و روز به روز انسان با گناهانی که انجام می دهد غیبت را به تأخیر می اندازد. مگر اینکه واقعا توبه کند و به سمت خدای متعال برگردد تا شاید بتواند کاری بکند.⚠️
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 29
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
⬅️قسمت سی
🔹«فَاَسئلُ اللهَ الَّذی» می خواهم از آن خدایی که «اَکرَم مَقامَكَ» مقام تو را ای امام حسین گرامی داشت. یعنی مقام تو را خدا بالا برد «وَ اَکْرَمَنی» و من را هم کرامت داد. یعنی نه تنها تو را بالا برد بلکه خدا به من هم کرامت داد. یعنی صراحتا می گوید به خاطر دوست داشتن تو، خدا به من کرامت داد و من را بالا برد.
🔹و درخواست می کنم طلب خون تو را «مَعَ اِمام مَنصُور..» یعنی امام عصر (عج)، که یکی از القاب امام زمان منصور است.
👌اما این کرامت را در فارسی به بزرگی، به عزت معنی می کنند. آیت الله جوادی آملی از علامه طباطبایی می فرمایند؛ کرامت معنای دقیق فارسی ندارد. یک کلمه عربی است که ما نمی توانیم آن را دقیقا به فارسی ترجمه کنیم و بگوییم ترجمه ی فارسی اش چه می شود. فقط خلاصه می توان گفت بزرگی و عزت!
📌نکته جالب این بود که
می گوید از خدا می خواهم..
👈گاهی پیش می آید انسان عهدی را با امام زمان خودش می بندد مثلا می گوید من از امروز با تو عهد می بندم که گناه نکنم یا همه ی گناهانم را نمی توانم ترک کنم ولی عهد می بندم که این گناه غیبت کردن را انجام ندهم، اما بعد از چند مدت می بینیم انسان روی عهد خودش نمی تواند باقی بماند،
↖️عواملی مثل ضعیف النفس بودن، اراده ضعیف داشتن، وسوسه ی شیطان همه ی اینها عواملی برای شکستن عهد است و مهمترینش وسوسه ی شیطان است که باعث غفلت می شود و بعد غفلت، باعث انجام گناه می شود. یکی از دلایل هم حاضر ندانستن امام عصر هست.
📿آن لحظه ای که انسان توبه می کند،، می گوید امام عصر (عج) من دیگر گناه نمی کنم.. آن لحظه امام را حاضر می بیند ولی در ادامه ی مسیر عمل به توبه اش امام عصر را حاضر نمی بیند. اگر انسانی یک بچه ای را در مقابل خودش ببیند به احترام آن بچه گناه و کار خلاف نمی کند. ولی ما متأسفانه امام زمان مقامش را پایین می آوریم با اینکه می دانیم ناظر است ولی هیچ عمل خاصی نمی کنیم و دلایل مختلفی که باعث می شود انسان این گناه را انجام بدهد.
🔰یکی از دلایلی که گاها مخفی می ماند و انسان نمی تواند توبه کند عدم در خواست از خداست. یعنی ما در طول عهدمان از خدا هم بخواهیم که کمکمان کند، نه اینکه فقط خودمان باشیم و به ایمان خودمان تأکید کنیم. بگوییم امام زمان من با تو عهد می بندم بعد تمام بشود و برود، نه!! در طول این عهد باید از خدا هم بخواهیم که ما را کمک کند.
💢یعنی خدایا کمک کن عهدی را که بستم روی آن ملزم باشم، کمکم کن سمت گناه نروم، کمکم کن مسیر رسیدن به تو را طی کنم، کمکم کن فلان کار خیر و ثواب را انجام بدهم و خلاصه مباحث مختلف دیگر.. پس در این فراز از زیارت عاشورا که می گوید «ﻓَﺎﺳُﺌﻞُ ﷲ اَﻟﺬی» من از خدا می خواهم.. یعنی انسان همه چیز را از خدا بخواهد. حتی اگر ترک گناهی هم می کند، باز در طول روز از خدا بخواهد، مرتب و مستمرا از خدا بخواهد که خدایا من را در نگهداری از گناه و عمل نکردن به این گناه یاری کن.
⚠️نکته بعدی این است که؛ امام حسین (ع) به مقامی می رسد که انسان وقتی می خواهد طلب کرامت از خدای متعال کند این کرامت را به واسطه ی امام حسین از خدا می خواهد. یعنی ای خدای متعال امام حسین این قدر مقامش عزیز است که به احترام ایشان، من را شامل این کرامت خودت کن.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 30
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
قسمت 29-30-31تفسیر زیارت عاشورا
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
✍برگرفته از فایل شماره (۵)
⬅️قسمت سی و یکم
🔹«اَنْ ﯾَﺮزُﻗَﻨﯽ ﻃَﻠَﺐَ ﺛﺎرِكَ ﻣَﻊَ اِﻣﺎم ﻣَﻨﺼُﻮرٍ» یعنی خدا به من روزی بدهد که همراه امام زمان (عج) انتقام خون شما را بگیرم. این رزقی که اینجا می آورد.. هر وقت صحبت از رزق می شود مردم فکر می کنند این رزق فقط رزق مادی و پول و این جور حرف هاست در حالی که اینجا صراحتا می گوید این رزق، رزق معنوی است.
☝️یعنی ما فکر نکنیم مراد از این رزق فقط رزق مادی است. همسر خوب رزق است، همسفر خوب، رفیق خوب، اولاد خوب، حتی همسایه خوب هم رزق است، همه اینها می تواند مصداق رزق باشد یعنی رزق فقط پول نیست! اتفاقا رزق معنوی بسیار خوب است کسی که توفیق پیدا می کند نمازهای خودش را در اول وقت بخواند کسی که توفیق پیدا می کند نماز شب بخواند یقینا این فرد رزق و روزی معنوی به او رسیده است و شکی در آن نیست. پس حواسمان باشد که رزق فقط رزق مادی نیست.✅
🔹«یَرزُقَنی..» در فرهنگ عرب فعل مضارع است و این فعل مضارع در فرهنگ عرب به معنای استمرار در کار است یعنی کاری که ادامه دار است مثل درس می خوانم، الان هم می خواند در آینده هم می خواند. یعنی خدایا من همیشه از تو این رزق را می خواهم. باز هم تأکید می کنیم انسان همیشه باید از خدای متعال این چیزها را بخواهد.
⚠️خیلی ها توبه می کنند اما در ادامه ی توبه از خدا توفیق نمی خواهند، خودشان را با نفس خودشان تنها می گذارند. نخیر انسان باید همیشه از خدای متعال این توفیق را بخواهد. حتی با آنکه نماز اول خوان است ولی باز هم باید بگوید خدایا من را همیشه جزو نماز اول وقت خوان ها قرار بده. ای بسا امروز اول وقت خوان هستیم ولی فردا دچار غفلتی بشویم و دیگر اول وقت خواندن ها از دست ما برود. اینکه می گویند انسان باید شکر نعمت کند، همین هم نعمت است و نعمت فقط پول نیست.
💐شکر کنید خدایا من را نماز اول وقت خوان قرار دادی. وقتی کسی این شکرها را بجا بگذارد مطمئنا خدا درجه ی بالاتری به او خواهد داد و نماز شب خوانش هم می کند. مهم این است که به هر درجه ای رسیدیم شکر کنیم و استمرار داشته باشیم. خیلی از مذهبی های ما استمرار و مسئلت خواستن از خدا را ندارند! گاها می خواهند خدایا کمکم کن راه نجات را پیدا کنم این را می گویند و بعد که راه نجات را پیدا کردند باز دعا برای توفیق داشتن نمی کنند که همیشه در این راه باشند و اشتباه کار اینجاست.❌
🔹«مَنصُور...» اینجا که به امام زمان لقب منصور می گویند یعنی یاری شده و کسی که پیروز شده است یعنی پیروزیش قطعی است و خدای متعال اینجا می خواهد آن وعده قطعی خودش را راجع به پیروزی حق علیه باطل در هنگام ظهور و در جنگ های آخرالزمان را نشان بدهد.
📜روایت است در کتاب ″بحارالانوار- ج۵۱، ص۳۰″ امام باقر (ع) می گویند؛ خود ذات اقدس خدا یکی از القاب امام زمان را منصور قرار داد. خیلی جالب است خود خدای متعال این لقب را به او داد. «مَعَ اِمام مَنصُور..» معیت، همراهی. یعنی انسان منتظر امام زمان، باید همیشه همراه امام زمان خودش باشد و نه تنها در زمان ظهور بلکه الان در زمان غیبت هم همراه امام زمان خودش باشد و حضرت را یاری کند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 31
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی
(برگرفته از فایل شماره 1بخش اول )
⏪قسمت اول
⬅️مقدمه 👇👇
❌ما در بحث احادیث مهدویت بسیار ضعیف عمل می کنیم حتی احادیث در موضوعات مختلف! اهل سنت همان طور که جلسات ختم قرآن دارند جلسات ختم صحیح بخاری هم دارند (کتاب معروف حدیثی یشان) می نشینند دور همدیگر و این کتاب را ختم می کنند احادیثش را می خوانند.
⚠️ولی ما شیعیان حتی نام کتب حدیثی یمان را نمی دانیم! حالا چه برسد به جلسات ختم کتب حدیثی یمان، خیلی حیف است! ما در جمع طلاب حرف می زدیم می گوییم اصول کافی چند جلد است..؟ طرف حتی نمی تواند تعداد جلدها را نام ببرد این بسیار بد است برای ما! یا در جایی مطلب می خواندم از خود بچه های مهدویت مطلب نوشته بودند، نوشته بود کتاب الغیبة نعمانی، جلد 4، صفحه ی فلان.. خُب، الغیبة نعمانی یک جلد بیشتر که نیست!!
😔اینها خیلی درد است برای ما که در بحث احادیث ضعیف هستیم به همین خاطر ان شاءالله چند جلسه می خواهیم روی احادیث مهدویت با همدیگر کار کنیم و مقداری از احادیث مهدویت را شرح و تفسیر مختصری داشته باشیم.
📚کتابی که بنده انتخاب کردم برای بحث احادیث ″کتاب منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی است، این کتاب سه جلدی به عربی است و شش جلدی ترجمه ی عربی و فارسی با همدیگر است. از این کتاب ان شاءالله احادیث را خواهیم گفت، ایشان زحمت کشیدند احادیث را گلچین کردند و ما هم از زحمت ایشان استفاده می کنیم.
🔹ادامه دارد ....
📘برگرفته از″کتاب منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استاد_عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 1
🎤📜🎤📜🎤📜🎤
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی
(برگرفته از فایل شماره 1بخش دوم )
⏪قسمت دوم
📜حدیث اولی که انتخاب کردم از جلد یک این کتاب دوره شش جلدی (سه جلدی نه)، ج1، ص 26 روایتی است.. که جالب است من این روایت را از منابع اهل سنت می گویم از منابع شیعه هم خواهم گفت..
💠«سَمِعْتُ جَابِر بْنَ سَمُرَةَ قَالَ سَمِعْتُ النَّبِی (ص) یقُولُ: یکونُ اِثْنی عَشَرَ اَمیراً فَقالَ کلمَهً لَمْ اَسْمَعْها فَقالَ اَبی اِنَّهُ قالَ کُلُّهُم مِنْ قُرَیش» این روایت در کتاب ″صحیح بخاری، ج2، ص241″ آمده. جابر بن سمره می گوید از پیغمبر خدا شنیدم که فرمودند دوازده امیر خواهد بود سپس سخنی فرمود که من نشنیدم و پدرم گفت حضرت فرمود همگی آنها از قریش هستند.
📘در کتاب ″صحیح مسلم، کتاب الامارة، یعنی فصل الامارة″ باز هم روایتی از جابر بن سمره است که پیغمبر (ص) فرمودند در امت من دوازده خلیفه می آیند.
👆📘در همان کتاب صحیح مسلم همان باب الامارة، باز هم از جابر بن سمره است که پیغمبر (ص) فرمود؛ امور مردم همواره می گذرد تا زمانی که دوازده مرد بر آنان حکومت کنند، همه ی آنها از قریش هستند. (اینکه روایت به شیوه های مختلف است چون به شیوه های مختلف ذکر شده اما مضمون همه ی آنها یکی است)
📜این روایت برای اهل سنت است، در کتب معروف اهل سنت صحیح بخاری و صحیح مسلم این روایت آمده یعنی چیزی نیست که افرادی بیایند کتمان کنند. خُب، آقایان اهل سنت این دوازده نفر چه کسانی هستند؟؟ دوازده نفری که قرار است بعد از پیغمبر خدا بیایند و امامت این امت را بر عهده بگیرند اینها چه کسانی هستند!!؟ این روایت اتفاقا می تواند ما را به امام زمان (عج) نزدیک تر کند و می تواند ما را در بحث های با اهل سنت پیروز بحث کند.
⚠️این نکته را هم بدانید دوستان؛ خیلی از اهل سنت این مباحث را نمی دانند و اصلا خبر ندارند که چنین روایاتی در کتاب های آنها هست!!! به همین خاطر من و شما باید اینها را بگوییم و پخش کنیم! ای بسا با پخش کردن من و شما دو نفر از اهل سنت به راه بیایند دو نفر از اهل سنت این احادیث را ببینند و روی آن فکر کنند شیعه بشوند. پس کار برای امام زمان (عج) یعنی چه؟
✅ این روایت متواتر است یعنی صراحتا در روایات متعدد شیعه و سنی این روایت آمده. اصلا جای بحث سندی ندارد این قدر معتبر است احادیث دوازده خلیفه! اینها را به اهل سنت بگوییم باور کنید خیلی از اهل سنت خبر ندارند! خیلی از اهل سنت ابتدائیات دین خودشان را نمی دانند، ابتدائیات مباحث حدیثی را نمی دانند ما باید به آنها بگوییم. شیعه واقعی این طور تبلیغ می کند.
🔗ادامه دارد...
📘برگرفته از ″کتاب منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استاد_عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 2
🎤📜🎤📜🎤📜🎤
︽︽︽︽︽︽︽︽
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی
(برگرفته از فایل شماره 1بخش سوم)
⏪قسمت سوم
📜روایتی از کتاب های شیعه :👇
📗کتاب ″کفایة الاثر، ص27″ – ″بحارالانوار، ج36، ص 282″ روایتی است که عبدالله بن مسعود می گوید «قالَ سَمِعْتُ رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم یَقُول: الائِمة بَعدِی اثنا عَشَر کُلُّهُمْ مِنْ قُرَیش» پیغمبر خدا فرمودند؛ امامان پس از من دوازده نفر هستند و همگی از قریش هستند.
📜 باز هم روایت است در کتاب ″بحار، ج 36، ص229″ که آنجا مسروق می گوید نزد عبدالله مسعود بودیم جوانی به او گفت آیا پیغمبر (ص) به شما خبر داد پس از او چند خلیفه خواهد بود؟ عبدالله بن مسعود گفت تو جوان هستی و این مطلبی است که هیچ کسی پیش از تو از من نپرسیده بود.! آری به ما خبر داد که بعد از ایشان دوازده خلیفه خواهد بود به تعداد روسای بنی اسرائیل!
👈شبیه همین روایت در کتاب کمال الدین شیخ صدوق آمده و دیگر روایات متعدد شیعه که عرض کردم این روایات در حد تواتر هستند.
❌متأسفانه ما اینها را نمی خوانیم و به مردم نمی گوییم!! روایاتی که واقعا اگر گفته بشود در جامعه مطمئن باشید تن چند تا از اهل سنت می لرزد حداقل می روند رویش فکر می کنند، تحقیق می کنند.
😔ما اینها را متأسفانه نمی دانیم و نسبت به دین خودمان این قدر بی اطلاع شده ایم. اینها را باید بتوانیم برای مردم بیشتر تبیین و بیان کنیم تا خدای ناکرده در زمینه ی مهدویت متهم به کم کاری نشویم.
🔗ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″کتاب منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استاد_عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 3
🎤📜🎤📜🎤📜🎤
︽︽︽︽︽︽︽︽
شرح روایات مهدوی 2_ استاد عبادی.mp3
2.03M
⚠️ با توجه به رشد روز افزون روایات غیر معتبر مهدویت،گوش دادن و نشر این فایلها ضروریست.
فایل شماره 2⃣
🎤 #استاد_عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#صوت_شرح_احادیث_مهدویت 2
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📜شرح روایات مهدوی(برگرفته از فایل دوم بخش 1)
◀️ قسمت چهارم
👌روایت بعدی که در حیطه ی دوازده خلیفه هست، در کتاب کفایة الاثر، ص 108– بحارالانوار ج36، ص322، روایت هست از واثلة بن اسقع می گوید: پیغمبر (ص) می فرمایند؛ دوستی من و دوستی اهل بیت من در هفت جای خطرناک و خوفناک سودمند است.
⁉️این هفت جا کجا هستند که ولایت اهل بیت به داد ما می رسد!؟! هنگام مرگ آن لحظه ای که جانها دارد گرفته می شود ,در دل قبرهنگام برخاستن از قبر، موقع قیامت ,هنگام تسلیم نامه ی اعمال که می خواهند بدهند, هنگام حسابرسی اعمال , کنار ترازوی آن اعمال و هنگام عبور از پل صراط..
💠 پیغمبر (ص) می گوید هر کس که من و اهل بیت من را دوست بدارد و پس از من به آنان چنگ بزند ما در روز قیامت شفیع او خواهیم بود.
⁉️ پرسیدن ای پیغمبر خدا چه طور ما به آنها که بعد از شما می آیند تمسک کنیم به آنها چنگ بزنیم؟
✅ پیغمبر(ص)فرمود که به درستی که امامان پس از من دوازده نفر هستند هر کس که آنان را دوست بدارد و به آنان اقتدا بکند رستگار شود و نجات پیدا کند و هر که از آنان سرپیچی کند گمراه و سرگردان شود.
👌روایت خیلی جالبی است پیغمبر (ص) می گوید هر کس که آنها را دوست بدارد و به آنها اقتدا کند یعنی صرف دوست داشتن خشک و خالی فایده ندارد! دوست داشتن همراه با عمل، همراه با اقتدا کردن! این یک نکته ی بسیار مهمی است که متأسفانه عده ای فراموش کردند. ❌
⚠️عده ای همان تفکر فدا در مسیحیت نسبت به اهل بیت ما دارند که همان طور که حضرت مسیح فدا شد، مصلوب شد به فجیح ترین وجه کشته شد تا کفاره ی گناهانی باشد برای مسیحی ها، بعضی ها فکر کردن اهل بیت ما هم همین طوری هستند شهید شدند که کفاره ی گناهان شیعیان باشند که شفیع گناهان شیعیان باشند..
🔰مثل آن شاعری که گفته بود؛ 👇
🔹حاجب اگر حساب حشر باعلیست
🔹من ضامنم که هر چه خواهی گناه کن″
🔆بعد حضرت علی (ع) به خوابش آمد و گفت جناب حاجب این شعرت را عوض کن، بله ما شفاعت کننده هستیم اما ″
🔹حاجب یقین معامله ی حشر با علیست
🔹شرم از رخ علی کن و ترک گناه کن″
👌اهل بیت شفیع کننده هستند به شرطی که ما علاوه بر دوست داشتن.. پیغمبر چه می گوید «وَ أَقْتَدَی بِهِم» اقتدی کنند به اهل بیت. اقتدا کردن یعنی چه؟؟ یعنی عمل به دستورات آنها. یعنی بدانم وقتی اهل بیت یک چیزی را می گویند حرام است، حرام است نروم دنبالش! وقتی اهل بیت یک چیزی را می گویند حلال است بروید دنبالش برویم دنبالش، به این می گویند اقتدا کردن، پیروی از اهل بیت!
👈اینها ادامه ی همان روایاتی است در باب تصریح کردن به عدد ائمه ی بعد از پیغمبر اشاره می کنند که می گویند بعد از پیغمبر (ص) دوازده نفر خواهند آمد.
🔗ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استاد_عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت 4
💠⚜💠⚜💠⚜💠
⚠️هیچ کس به من نگفت😔
🔰مقدمه
⁉️شکایت از نوجوانیم را به چه کسی عرضه کنم، چه کسی حاضر است این شکایت را از من بشنود؟😔
✅خدای مهربان در قرآن و پیشوایان دین در کلمات نورانیشان همه آنچه را که زمینه پرواز انسان را فراهم کند گفته اند.
😔اما گاهی این گفته های نورانی، به گوش من و شما نمی رسد. مقصر کیست؟! کاری نداریم، اما این را باید دانست که نوجوانی همان دورانی است که قلب، تشنه نور است و در تب و تاب آن می سوزد، اگر نور نیامد و انتظار نوجوان بی پاسخ ماند، ظلمت قدم زنان وارد می شود، چرا که خانه قلب از مهمان خالی نیست، مهم این است که قلب، میزبان چه کسی خواهد
شد؟
💖قلبی که می تواند مهمان نورانی ترین انسان و کامل ترین بنده خدا، یعنی امام زمان علیه السلام باشد چرا میزبان شیطان و دوستانش شود؟😔
👌نوجوانان در دورانی به سر می برند که عاشق کمال و شیفته جمال هستند. اگر از کمالات آن انسان وارسته و جمال زیبایش برای آن ها گفته شود بدون هیچ درنگی، دل به او می دهند که دلدار فقط اوست.
😔من از کسانی هستم که از نوجوانیشان شکایت دارند، چرا که به من نگفتند یا گفتند؛ ولی به من نرسید یا رسید و با غفلت نخواستم توجه کنم که امام مهربانی ها نامش مهدی است؛ دوستدار انسان ها و شیفته جوانان است تا برای یاریش، آستین همت را بالا زنند و قدم در راه خدمت او به سرعت و محکم بردارند و عمر خویش را صرف آن وجود عزیز - که امام زمان همه ماست - کنند.
😢اگر از نوجوانی با انسان کامل و الگوی شایسته ام آشنا می شدم، حالا حال و روز بهتری داشتم.
😔اما به من نرسید که می شود به او دل💞 داد،با او بود وبه یادش ایام را سپری کرد وشب و روز برایش دعا کرد و....
😊حالا می خواهم به نوجوانان عزیز این امید های آینده ویاوران مهدی (ع)آنچه را که به هر دلیلی به من نرسید بگویم .دنبال مقصر نمی گردم و گناه را بر گردن کسی نمی اندازم اما هیچ کس به من نگفت که .....😔
🔹ادامه دارد....
📘کتاب"هیچکس به من نگفت"
✍نویسنده: حسن محمودی
#متن_هیچ_کس_به_من_نگفت
#هیچ_کس_به_من_نگفت
💠⚜💠⚜💠⚜💠
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
💠⚜💠⚜💠
⚠️هیچ کس به من نگفت😔
1⃣ قسمت اول
😔هیچ کس به من نگفت: که غیبت شما، به معنای نبودن نیست، بلکه به معنای ندیدن هم نیست، چرا که تو روی فرش مجالس ما، قدم میگذاری، در بین مائی، ما را میبینی و میشناسی، ما هم تو را میبینیم، ولی نمیشناسیم. مگر نه این است که شما را تشبیه کردهاند به یوسف (علیه السلام) که برادران را دید و شناخت، ولی برادران، او را با اینکه دیدند نشناختند.
📖مگر نه این است که در دعای ندبه میخوانیم، ای غایبی که غایب از ما نیستی؛ فدایت شوم، ای دور از مایی که از ما دور نیستی.😔
👌مگر نه این است که وقتی میآیی، خلایق انگشت به دهان میمانند که ما این آقا را نه یکبار، بلکه بارها دیده ایم، پس تو اینجایی در بین ما، ولی غایبی، یعنی ناشناختهای، نشناختن هم گناه ماست، مشکل تو نیست، تو برای من غایبی که نمیشناسمت.
😔ای کاش در نوجوانی به من گفته بودند که با شناخت تو، غیبت حداقل برای خودم، تمام شدنی است.
😔ای کاش بودنت را هر لحظه با تمام وجودم حس میکردم.
✅بارها روی تو دیدم ولی نشناختم
✅لاله از باغ رخت چیدم ولی نشناختم
✅کعبه را کردم بهانه تا بگردم دور تو
✅آمدم دور تو گردیدم، ولی نشناختم
📘برگرفته از کتاب "هیچکس به من نگفت "
✍نویسنده: حسن محمودی
#متن_هیچ_کس_به_من_نگفت 1
#هیچ_کس_به_من_نگفت
💠⚜💠⚜💠⚜💠
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی(برگرفته از فایل دوم بخش دوم)
⏪ قسمت پنجم
📜 روایتی دیگر در کتاب کافی شریف، ج1، ص 532 و در کتاب های دیگر هم این روایت متعدد آمده که ابن عباس از امیرالمومنین (ع) نقل می کند؛ «امیرالمومنین(ع) فرمود شب قدر در هر سال هست و در آن شب امر مقدرات آن سال نازل می شود و برای آن امر پس ازرسول خدا عهده دارانیست (یعنی پس از رسول خدا افراد دیگری هستند که شب قدر مقدرات به آنها نازل بشوند)
💠« ابن عباس گفت اینها چه کسانی هستند؟ » «امیرالمومنین (ع) فرمود؛ من هستم از آن افراد و یازده نفر از صلب من که همه امام ها هستند و فرشتگان با آنها سخن می گویند. »
👌محدث طبق منابع روایی ما یعنی؛ کسانی که فرشته با آنها سخن می گوید و یکی از القاب حضرت زهرا (س) محدثه هست یعنی یک بانویی که فرشته با او صحبت می کند که روایات متعدد هم در این زمینه داریم. خیلی این روایات زیباست، روایت در این زمینه فوق العاده است بیشتر از آن چیزی که قابل گفتن باشد.
🔗ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استادعبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 5
💠⚜💠⚜💠⚜💠
⚠️هیچ کس به من نگفت😔
3⃣قسمت سوم
😢هیچ کس به من نگفت: که رمز دیدار شما، پاکی و دوری از گناه است.. به ما نگفتند که در دیدار علی بن مهزیار اهوازی که بیست سال به انتظار ایستاد تا شما را ملاقات کند به او فرمودی که علت دوری شما از ما، چند گناهی بود که انجام میدادی.
👌و فرمودی که علت در پشت پرده بودن ما، اعمال بد شما شیعیان است و اگر شما پیمان پاکی که با امامان خود بسته بودید را فراموش نمیکردید، پردهها کنار میرفت.
😔کاش به ما گفته بودند که چشم پاک، سزاوار سیمای پاک است نه چشمی که به هر کس و ناکس نگاهی انداخته و زلف پریشان دیگران را خیره شده، کجا این چشم میتواند خال مشکین صورت شما را مشاهده کند؟!!
😭مگر اینکه با باران اشک، آن آلودگیها را شستشو دهد و به کنترل در آورد چشمی را، که وظیفه اش کرنش است در هنگام روبرو شدن با نامحرم.
😢به ما نگفتند که سید بن طاووس و شیخ مفید و سید مهدی بحرالعلوم ـ که به دیدارت نائل شدند ـ اهل گناه نبودند، یعنی ما هم باید این چنین باشیم.
😔کاش میدانستم که هر گناه، فاصله را دورتر میکند و هر ترک گناهی، قدمی است برای رسیدن به رضایت شما. کاش میدانستم که باید مایه زینت شما نگف نه باعث شرمساری.
🔹گفتم شبی به مهدی اذن نگاه خواهم
🔹گفتا که من هم از تو ترک گناه خواهم
📘کتاب "هیچکس به من نگفت"
✍نویسنده :حسن محمودی
#متن_هیچ_کس_به_من_نگفت 3
#هیچ_کس_به_من_نگفت
💠⚜💠⚜💠⚜💠
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی(برگرفته از فایل سوم بخش اول)
◀️قسمت ششم
📜روایت دیگری در زمینه دوازده خلیفه در کتاب ″فرائد السمطین، ج1، ص354″ آمده که به درد اهل سنت عزیز ما هم می خورد.
👈فردی با نام ابوطفیل نقل می کند؛ در مراسم تشییع جنازه ابوبکر روزی که از دنیا رفته بود، در مراسم بیعت با عمر حضور داشتم علی (ع) هم در این روز در گوشه ای نشسته بود. جوان یهودی که لباس های زیبایی در برداشت و از فرزندان هارون بود آمد و بالای سر عمر ایستاد و گفت ای امیرمومنان آیا تو آگاه ترین این امت به کتاب و امور مربوط به پیغمبرشان هستی؟؟
🔹ابوطفیل گفت؛ عمر سر خود را به زیر انداخت. جوان به او گفت با تو هستم و سخن خود را تکرار کرد. عمر به او گفت کار تو چیست؟؟ جوان گفت من آمده ام خود را بیابم و در دین خود هم تردید دارم. عمر گفت بر تو باد به این جوان!
✅(جوان) گفت این جوان کیست؟!! عمر گفت این جوان علی بن ابی طالب پسر عموی رسول خدا و همسر دخت پیغمبر خداست. یهودی رو به سوی علی بن ابی طالب (ع) کرد و سپس سوالهایی از حضرت علی پرسید... بعد حضرت علی (ع) فرمود به من خبر بده پس از رسول الله چند امام عادل جانشین او هستند؟ و پیغمبر (ص) در کدام بهشت است و چه کسانی با او در بهشت هم خانه هستند؟؟
👌امیرالمومنین (ع) فرمود؛ ای هارونی جانشینان پیغمبر دوازده امام عادل هستند که هر که آنها را رها کند آسیبی به آنها نمی رسد و آنها از ستیزه جویی مخالفان احساس وحشت و تنهایی ندارند و ایشان در دین از کوه های استوار در زمین پایدارتر هستند و رسول الله در بهشت خود با آن دوازده امام که همگی عادل هستند سکونت پیدا خواهد کرد.
✅یهودی گفت؛ درست گفتی سوگند به خدایی که جز او معبودی نیست من این مطالب را در کتاب هایی که عمویم موسی آنها را املا کرده و پدرم هارون به دست خود نوشته، موجود می بینم. (اینکه می گوید هارون، منظور اجداد است)
📜و حدیث ادامه پیدا می کند تا آنجایی که هارونی یعنی همان یهودی فریاد زد که شهادت می دهم هیچ خدایی جز خدای یگانه نیست و مسلمان شد. این روایات بسیار زیبا که در روایت شیعه آمده ما اینها را نمی دانیم و نمی خوانیم و بعد ادعا می کنیم که از طرفداران واقعی اهل بیت هستیم. اینها واقعا ضعف است برای ما!!⚠️
🔹ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استادعبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 6
💠⚜💠⚜💠⚜💠
⚠️هیچ کس به من نگفت 😔
4⃣قسمت چهارم
⚠️هیچ کس به من نگفت: که گناه، خانه قلب را تیره میسازد و شما که نورانی ترین هستی، در خانه سیاه نمیمانی. آن وقت خانه دل ما، سوت و کور میشود مثل خرابه ها، مگر اینکه با توبه، آن تیرهگیها را از بین ببریم و دوباره مهیای پذیرایی از شما شویم.
💖قلب من در نوجوانی، آماده کاشتن بذر عشق بود، اما هر چه انتظار کشیدم کسی نگفت که باید عاشق برترین شد تا قلب آباد شود،💖
😔به من نگفتند که مواظب باش قلبت را به هر کس و ناکسی نسپاری که صاحب اصلی آن، کسی است که وقتی قلبت پاک شود میآید. و به ما نگفتند که جای شما در قلب ماست نه در جزیره خضرا و مثلث برمودا. به ما نگفتند که مواظب باشیم تا شما را از مهمانی قلبمان بیرون نکنیم.
👌وقتی از آیت الله بهجت پرسیدند: که شما کجایی؟ ایشان جواب داد که: «آقا در قلب شماست مواظب باشید بیرونش نکنید».💗
💞کاش، قلبم را در نوجوانی به تو میسپردم و هردم یادت را از قلبم به زبان جاری میساختم.
🔹آن دل که به یاد تو نباشد دل نیست
🔹قلبی که به عشقت نتپد جز گِل نیست
🔷ادامه دارد ...
#متن_هیچ_کس_به_من_نگفت 4
#هیچ_کس_به_من_نگفت
💠⚜💠⚜💠⚜💠
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی
(برگرفته از فایل شماره 3بخش دوم)
◀️قسمت هفتم
📜روایت بعدی در کتاب ″ دلائل الامامة، ص236″ آمده،«امیرالمومنین (ع) از قول پیغمبر نقل می کند؛ پیغمبر خدا به من امیرالمومنین فرمود یاعلی! هنگامی که یازده امام از فرزندان تو تکمیل شد یازدهمین آنها مهدی اهل بیت من است.»(یعنی صراحت اینجا بر دوازده امامی آورده، یازده تا فرزند تو هستند که با خودت می شود دوازده تا)
‼️چه قدر خوب است که ما این روایات را بدانیم و به آنها عمل کنیم هر چند که متأسفانه بین ما روایات شیعه بسیار بسیار بد جا افتاده. روایت خوانی ما شیعیان بسیار ضعیف است.
❌یک نکته ؛ روایت خوانی مان ضعیف است به کنار! حالا که می آییم چند تا روایت هم مطرح بکنیم برای اهل بیت، روایات ضعیف و روایات جعلی هر چیزی را به اسم روایات اهل بیت نسبت می دهیم. حواسمان جمع باشد اینها را روزی از ما باز خواست می کنند که تو بر چه اساسی روایات جعلی و غلط را پخش کردی؟⚠️
🔗ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″ منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤 #استادعبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 7
📜🎤📜🎤📜🎤📜
📝شرح روایات مهدوی(برگرفته از فایل شماره 4)
⏪قسمت هشتم
👈در ادامه احادیث دوازده امام، حدیث شماره 83 کتاب منتخب الاثر (کتاب منتخب الاثر کلا احادیث را شماره گذاری کرده) روایتی است از کتاب اثبات الرجعة؛
💠«حدثنا محمدبن ابی عمیر، عن حماد بن عیسی، عن ابی شعبة الحلبی، عن ابی عبدالله علیه السلام.. (بارها گفتیم ابی عبدالله که در روایات می آید منظور امام صادق است) امام صادق (ع) از پدرش امام باقر (ع) از پدرش امام سجاد (ع) از عمویش امام حسن مجتبی (ع) (و همین طور می رود بالاتر..) می گوید از جدم رسول خدا در رابطه با امامان پس از او سوال کردم..
✅پیغمبر (ص) فرمود؛ امامان پس از من به عدد روسای بنی اسرائیل یعنی دوازده نفر هستند. (در آیه ی قرآن آمده نقبای بنی اسرائیل) که خدا به آنان (یعنی این دوازده نفر) علم و فهم من پیغمبر را عطا کرده و تو هم ای حسن (ع) از آنان هستی..
👈گفتم ای رسول خدا پس قائم ما اهل بیت کی قیام می کند؟! . پیغمبر (ص) فرمود؛ ای حسن (ع) مثل او مثل قیامت است که خدا علم به آنها را از اهل آسمان و زمین پنهان نمود و جز به صورت ناگهانی اتفاق نمی افتد»
📜روایت در کتاب ″کفایة الاثر، ص 167″ هم آمده و در کتاب منتخب الاثر، شماره 83 روایت هست. این روایت هم به دوازده امام دارد تأکید می کند که ما دوازده امام داریم. اما نکته ی مهمی که در این روایت هست این است که پیغمبر خدا می فرمایند؛ زمان ظهور را کسی نمی داند جز خدای متعال.
🔺اینجا اختلاف نظرهایی بین اساتید و بزرگواران است: 👇
👌عده ای از علما چون سید علی آقای قاضی و آیت الله بهجت (ره) می فرمایند؛ امام زمان (عج) از زمان ظهور خودش خبر دارد به خاطر اینکه ما در روایات داریم علم غیب را خدا به اهل بیت می دهد. البته یک محدوده ای از علم غیب نه تمام علم غیب! که می گویم یک بحث کلامی مفصل هست.. چه محدوه ای از علم غیب، چه موضوعاتی! اینها بحث های مفصلی دارد و نمی خواهیم ورود پیدا بکنیم.
⬅️ عده ای استناد می کنند به آیات قرآن، سوره جن آیه[27/28] که خدا می گوید علم غیب مخصوص خداست اما به رسولانی که از آنها راضی باشد این علم را خواهد داد. خلاصه بعضی ها استدلال هایی دارند که اهل بیت هم می توانند مصداق این دسته قرار بگیرند و این علم غیب منظور علم به ظهور را داشته باشند. عرض کردم آیت الله بهجت، سید علی آقای قاضی، آیت الله ناصری.. اینها بر این عقیده هستند.
👈اما، عزیزانی مثل آیت الله صافی گلپایگانی، آیت الله نجم الدین طبسی ازاساتید مهدویت، نظرشان این است که نه امام زمان (عج) زمان ظهور خودش را نمی داند. خلاصه اختلاف نظر است و روی بحث های اختلاف نظری نمی توانیم ما قسم حضرت عباس (ع) بخوریم که این درست است یا آن غلط است، هر کدام که صحیح است الله اعلم!!
⚠️ولی در کل این روایت این را می رساند که ظهورناگهانی اتفاق می افتد و خود این ناگهانی اتفاق افتادن هم، بدانید تفسیر و توضیح می خواهد! یعنی این فرایند ظهور ناگهانی رخ می دهد نه اینکه صرفا خود قیام امام زمان(عج) از مکه یک مرتبه و ناگهانی رخ می دهد چون ما علامات حتمی داریم علامات حتمی باید قبل از ظهور رخ بدهند.
✨منظور از اینکه امر ظهور ناگهانی است کلیت این فرایند است که از علائم ظهور شروع می شود به صورت ناگهانی اتفاق می افتد به صورتی که غافلگیرانه است و شما دیگر زمانش را نمی دانید. همه اینها مصادیقی است برای ناگهانی بودن! پس یک وقتی خلط مبحث نشود که این فراز به این معنی است که ممکن است علائم ظهور رخ ندهد یک مرتبه امام زمان (عج) بیاید. نه، نه، اصلا منظور این نیست.. منظور این فرایند ظهور که از علائم ظهور شروع می شود به صورت ناگهانی ممکن است رخ بدهد.
🔹ادامه دارد ....
📘برگرفته از کتاب ″منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (عج)″✍ نوشته ی آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_احادیث_مهدویت
#متن_شرح_احادیث_مهدویت 8