فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰سخنرانی #امام_خمینی(ره) درباره وظیفه انبیاء و مؤمنین:
باید اهتمام به #امر_مسلمین داشته باشیم
#غایت این است که مردم #قیام_به_قسط بکنند
#عدالت_اجتماعی برقرار شود
ظلم ها از بین برود
به ضعفا رسیدگی شود و...
{لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتابَ وَالميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ ۖ وَأَنزَلنَا الحَديدَ فيهِ بَأسٌ شَديدٌ وَمَنافِعُ لِلنّاسِ}
❓تناسب اینها که فرمود با بینات و حدید در چیست؟
یعنی اگر شخصی یا گروهی بخواهند یک جامعه یا حکومت عدلی را تباه کنند ؛ با بینات صحبت کنید اگر نشنیدند با موازین عقلی ؛ اگر نشنیدند با حدید با آنها برخورد کنید این صریح قرآن است.
به هر صورتی شده شما موظف به برقراری عدالت هستید.
@sh_enayatnejad
💠علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🍃شیخ طوسی از پیامبر اکرم(ص) نقل میکند که آن حضرت فرمودند: «در غیر یاد خدا، زیاد سخن نگویید، زیرا سخن زیاد در غیر یاد خدا، سبب قساوت قلب میشود؛ چه اینکه، دورترین مردم از خدا کسی است که قساوت قلب داشته باشد.
🍃بدانید ؛دهان باب الله است، صادرات و وارداتش را کنترل کنید، دهان گوش جان است، سعی کنید چانهتان را عقل بچرخاند
🍃حضرت علامه در مورد استادشان مرحوم علامه طباطبایی میفرمود آن بزرگوار اینطور بودند که هر گاه کسی با ایشان به مسافرت میرفت تا از ایشان سؤالی نمیکرد، علامه با احدی سخن نمیگفت.
🍃هر پرسشی را نیز نباید پاسخ گفت و این نشانه معرفت است، روزی در محضر درس استاد علامه حسن زاده آملی از فیض معرفت آن حضرت بهره میجستیم، شخصی از استاد پرسشی کرد. استاد فرمودند: بسیار خوب! چون جلسه درس به پایان رسید، آن شخص به استاد عرض کرد: آیا بسیار خوب هم جواب است؟
آقا فرمودند: بله و بهترین جواب همین بود!
💠حضرت استاد در این خصوص مکاشفهای را نقل میفرمایند: در سحر شب یکشنبه ۵ مردادماه ۱٣۴٨ بعد از ادای نافله شب و نافله و فریضه صبح در اربعینی که ذکر جلاله «الله» را هر روز بعد از نماز صبح به عددی خاص داشتم، بعد از این ذکر به توجه نشستم که ناگهان جذبه و حالتی دست داد و بدن طوری به صدا در آمد و میلرزید، آن چنان صدایی که مثلاً تراکتور روی سنگهای درشت و جاده ناهموار میرود، دیدم که جانم از بدنم مفارقت کرد و متصاعد شد ولی در بدنی مثل بدن عالم خواب قرار دارد، تا قدری بالا رفت.
دیدم در میان خانهای مانند پرندهای که در خانهای در بسته گرفتار شده است و به این طرف و آن طرف پرواز میکند و راه خروج نمییابد، تخمیناً در مدت یک ربع ساعت گرفتار بودم و به این سو و آن سو میشتافتم، دیدم در این خانه زندانیم، نمیتوانم به در بروم، سخنی از گویندهای شنیدم و خود او را ندیدم که به من گفت:
((این محبوس بودنت بر اثر حرفهای زیاد و بیخود تو است، چرا حرفهایت را نمیپایی!؟))
من در آن حال چندین بار خدای متعال را به پیغمبر خاتم(ص) برای نجاتم قسم دادم و به تضرع و زاری افتادم که ناگهان چشمم به طرف شمال خانه افتاد که دیدم دریچهای که یک شخص آدم بتواند به در رود برویم گشوده شد، از آنجا در رفتم و پس از به در آمدن چندین به سوی مشرق در طیران بودم و دوباره به جانب قبله رهسپار شدم..و هنگامی که از حبس رهایی یافتم، یعنی از خانه به در آمدم، آن خانه را بسیار بزرگ و مجلل دیدم، که در میان باغی بنا شده است و آن باغ را نهایت نبود و آن را درختهای گوناگون پر از شکوفه سفید بود که در عمرم چنان منظرهای ندیدم.
آن محبوس بودن چند دقیقه، بسیار در من اثر بد گذاشت به گونهای که بدنم خسته و کوفته شده بود و سرم و شانههایم همه سخت درد گرفت و قلبم به شدت میزد.
🍃 روزی حضرت استاد در محفل درس فرمودند: یکی از دوستان میگفت، در مراقبتی که داشتم، مکاشفهای روی داد به حضور حضرت رسول الله الاعظم(ص) شرفیاب شدم از آن حضرت ذکر خواستم، رسول خدا (ص)فرمودند:
[ من به شما ذکر سکوت میدهم ]
📕آداب سلوک از منظر علامه حسنزاده آملی کتاب ((صراط سلوک))
🆔 @ashora_karbala
20160106183353661.mp3
6.26M
💠قالَ رسول الله(صلی الله علیه و آله وسلم):
🍃الْقُرْآنَ نَزَلَ بِالْحُزْنِ فَإِذَا قَرَأْتُمُوهُ فَابْکُوا فَإِنْ لَمْ تَبْکُوا فَتَبَاکَوْا
🍃پیامبر اکرم(ص) فرمود: «به راستی قرآن همراه با حُزن نازل شده است. بنابر این، هنگامی که قرآن میخوانید گریه کنید. و اگر گریه نکردید، حالت گریه بر خود گیرید» (۲)
📃 جامع الأخبار، ص ۴۹
🎤صوت تلاوت مرحوم(محمود رمضان)
استاد بلامنازع اجرای تحریرهای بغض آلود و ریز نغمه های حزن انگیز قرآنی .
معنامحوری و خشوع در تلاوت وی به حدیست که وقتی به آیات عذاب می رسد صدایش بغض می کند و این بغض تا مرز شکستن پیش می رود ؛در اجرای فنون تحزّن بخش همچون تکریر، بکاء، خفض الصوت، فطور و تصمیت [مصطلحات تخصصی تلحین قرآن]نابغه دوران و نادره روزگار بود.
🎧تلاوت قطعاتی از سوره فاطر
(کیفیت صوت به علت قدیمی بودن پائین است. اگر سوره رو حفظ باشید یا همراه مشاهده مصحف بشنوید تأثیرش عالیسیت👌)
@sh_enayatnejad
🍃اقم الصلاة طَرَفَیِ النَّهارِ وَ زُلَفاً مِنَ اللَّیْلِ إِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ ذلِکَ ذِکْری لِلذَّاکِرِینَ
🍃 در دو طرف روز و اوایل شب، نماز را برپا دار؛ چرا که حسنات، سیئات و آثار آن ها را از بین می برند؛ این تذکری است برای کسانی که اهل تذکرند.
🌿 آیه ۱۱۴ سوره مبارکه هود🌿
#تفسیر
🍂نماز صبح و نماز عصر که هر دو در طرفی از ظهر قرار دارند و نمازی که به ساعات اول شب تطبیق میکند نماز مغرب است.
🍂به هر جهت منظور آیه نمازهای واجب یومیه می باشد و میفرماید اینها را بجا بیاورید ؛ زیرا نیکیها میتواند بدیها را از بین ببرد. نماز نورانیّتی دارد؛ ظلمتها را از بین میبرد، بدیها را از بین میبرد و اثر گناهان را از دل میزداید.
🍂 اگر به نماز پایبند باشید، این نورانیّت شما باقی خواهد ماند و گناه این فرصت را پیدا نمیکند که در جان شما نفوذ کند ؛چون نیکیها ؛ بدیها را حبط و زایل می کنند، یعنی نمازهای یومیه حسناتی هستند که آثارمعاصی و گناهان را از بین می برند، و آنچه ذکر شد، یادآوری و تذکری است برای بندگانی که ملبس به ذکر خدای تعالی هستند.
🍂حضرت امیرالمؤمنین(ع) طی حدیثی از رسول خدا(ص) این آیه را امید بخشترین آیه قرآن خواندند.
🍂رسول خدا(ص) فرمود: ای علی؛ آن خدایی که مرا به حق مبعوث کرده و بشیر و نذیرم قرار داده، یکی از شما که برمی خیزد برای وضو گرفتن، گناهانش از جوارحش می ریزد و وقتی به روی خود و به قلب خود متوجه خدا می شود، از نمازش کنار نمی رود مگر آنکه از گناهانش چیزی نمی ماند و مانند روزی که متولد شده پاک می شود.
@sh_enayatnejad
#حکمت ۱۵
🍃وَ قَالَ عليه السلام: مَا كُلُّ مَفْتُونٍ يُعَاتَبُ
🍃و فرمود: هر فريب خورده ای را نمیتوان سرزنش كرد
#شرح
🔹گرفتارى گاهى به خاطر اعمال خود انسان است و گاهی اینطور نیست و او در بوجود آمدن این مشکلات دخیل نبوده است.
🔹اگر سرچشمه این مشکلات و مصائب و گرفتارى؛ نتیجه مستقیم اعمال انسان باشد؛ مانند جهل بسيط و يا جهل مركّب و ندانم کاریها و سستی ها در استفاده نکردن به موقع از فرصتها ؛ و گرفتاری به خاطر دوستی با بدکاران و نظایر اینها ؛ بالطبع این انسان درخور ملامت و سرزنش های سازنده میباشد.
🔹اما اگر ریشه این مصایب و گرفتاری ها چیز ديگرى است كه مقدّر شده و علت آن معلوم و يا نامعلوم مىباشد.
مثلا مورد آزمایش اللهی قرار گرفته است و در امتحانات خداوند به سر میبرد تا عیار ایمان او برای خودش مشخص شود ؛ یا برای رسیدن به مقامات باید مبتلا به بلایی شود و یا برای آبدیده شدن و مثل فولاد محکم شدن باید در کوره حوادث وارد شود ؛ در این گونه موارد که علتش نامشخص است ؛جای سرزنش کردن نیست.
🔹 و احتمال دارد مقصود امام (ع) اين باشد: سرزنش با هر گرفتارى، چه مقصر باشد و چه قاصر سودمند نيست.
@sh_enayatnejad
🍃وَ اجْعَلْ لَنَا مِنْ صَالِحِ الْأَعْمَالِ عَمَلًا نَسْتَبْطِئُ مَعَهُ الْمَصِيرَ إِلَيْكَ، وَ نَحْرِصُ لَهُ عَلَى وَشْكِ اللَّحَاقِ بِكَ حَتَّى يَكُونَ الْمَوْتُ مَأْنَسَنَا الَّذِي نَأْنَسُ بِهِ
🍃و از اعمال شایسته، عملی برایمان قرار ده که با آن بازگشت به حضرتت را کند شماریم و برای بهسرعت رسیدن به کویَت ؛ بدان حرص ورزیم، به طوری که مرگ برای ما محل اُنسی باشد که به آن انس گیریم
💠 #شرح_دعای ۴۰ صحیفه
🔹شب امتحان دیدهاید ؛ بچههایی که خوب کار کردهاند، بیطاقتند تا زودتر زمان امتحان فرا برسد؛ اما کسی که درس بلد نیست و کار نکرده است، از امتحان میترسد و دلش میخواهد هرچه بیشتر تأخیر بیفتد.
🔹وقتی انسان کار نیک برجستهای میکند «نستبطئ معه المصیر الیک» برای رسیدن به خدا احساس تأخیر میکند. میبیند دیر شد؛ دلش میخواهد زودتر به لقای الهی نائل شود؛ چون میداند این کار خیر و این عمل نیک در آنجا منتظر اوست. میداند آن طرف، چنین دستاورد مهمّی وجود دارد
🔹قرآن میفرماید: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ
ترجمه آیه اینطور است مؤمن یا شهید است یا منتظر شهادت. دارد انتظار میکشد ؛منتظر است.
🔹دنیای این فردی که مشتاق رفتن است هم فرق دارد ؛ جور دیگری میبیند، میشنود و زندگی میکند؛ نماز او؛ رفتار او با همسر و فرزندانش ؛ رفتار با پدر و مادر و دوستانش ؛ تمام حرکات و سکناتش پر از آرامش است ؛ زندگی این شخص فرق میکند با کسی که غافل است و مشغول لهو و لعب.
🆔 @ashora_karbala