9089-fa-jameeh shenasi shahadat talabi va anghizehaye shahidan.pdf
1.62M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
(جامعه شناسیِ شهادت طلبی و انگيزه های شهیدان) بررسی جنبه های قرآنی؛جنبه های روانشناسی و جنبه های جامعه شناختیِ مسئله شهادت طلبی.
✍ تاليف: محمدحسين شاعری
📕 این كتاب ، ابعاد موضوع “شهادت طلبی” را با توجه به مبانی و نظری و ارزشی بررسی میكند و به ويژه ديدگاههای مشهور جامعه شناسی، روانشناسی اجتماعی و انگیزه های شهادت طلبی را در اديان و فرهنگها بيان و به سوالهايی از قبيل “چرا شهادت و استقبال از آن، برای عدهای آرزو است؟” را پاسخ میدهد.
📕 کتاب؛ ابتدا مفهوم؛ جايگاه و اهميت شهادت طلبی و معنای لفظی و معنوی آن و سپس تاريخچه، نمونهها، اهداف را بررسی ميكند. سپس جهاد را كه يكی از بسترهای شهادت است، در بخش “فروع دين” و با استناد به قرآن و سنت؛ مورد مطالعه قرار داده و در فصل سوم، به موضوع شهادت طلبی، از ديدگاه جامعه شناسی ميپردازد.
📕 نگارنده، شهادت طلبی را رفتاری اجتماعی معرفی میكند، كه مورد توجه روانشناسان اجتماعی است و اين موضوع را از ديدگاه عدهای از اندیشمندان و متفكرين مسلمان نيز مطرح میكند و در نهايت، طرح نظريهای جديد و جامع (نظريه همبستگی معنوی) درباره شهادت طلبی را مطرح میكند و انگيزههای شهادت طلبی شهيدان دفاع مقدس را در يك نمونه آماری، مورد بررسی قرار میدهد.
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از کلُّ یَومٍ عاشُورا وَ کلُّ اَرضٍ کَربَلا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #روایت_فتح
▪️▫️ اينان آنچنان مشتاقانه به جبههها ميپيوندند كه تو گويي هنوز كاروان سال ٦١ هجري قمري به بيابان پردرد و بلاي كربلا نرسيده است. مگر آنان سر مبارك امام شهيد را بر فراز نيزه نديدهاند؟
▪️▫️ اما نه، از عاشوراي سال ٦١ هجري قمري، ديگر زمان از عاشورا نگذشته است و همهي روزها عاشوراست. زمان بر امتحان من و تو ميگردد تا ببينند كه چون صداي «هل من ناصر» امام عشق برخيزد چه ميكنيم....
#روایت_عاشقان_شهادت
#دفاع_مقدس
#کل_یوم_عاشورا
🆔 @ashora_karbala
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
🔰ایمان و پایبندی به تعهدات
▫️ پایداری در تعهدات ایمانی
▫️(مبحث پنجم _ بخش سوم)
🔹قرآن در مقام توبیخ بنی اسرائیل می فرماید: "اَفَتؤمِنونَ بِبَعضِ الکتابِ وَ تَکفُرونَ ببِعضٍ" به بعضی از دین ایمان دارید، به آن جاهای بی دردسر راحتش مؤمنید و متعهد، به بعضی دیگر از دین بی ایمانید؟ بی عقیده اید؟ مگر می شود این جور چیزی؟ مگر می توان تفکیک قائل شد میان دو فرمان که هر دو از یک مبدأ و یک نقطه سرچشمه گرفته است.
🔻من معاویه را مثال می زنم تا امکانی باشد که من و شما خودمان را مطرح کنیم در این میدان، با این محک بیازماییم. بگذار کسی را مثال بزنم که ازنظر همه روشن و مسلم است بد بودن او.
🔻میخواهم بگویم اگر قراراست ما یک مقدار از دین را متعهدانه بپذیریم، یک مقدار دیگرش را نپذیریم وخودمان را مؤمن بدانیم، اگریک چنین بنایی ست، بگذارید اول معاویه را مؤمن بدانیم؛ چون معاویه هم همین جور بود.
🔻معاویه نماز می خواند، به جماعت می خواند، اول وقت هم می خواند، امام جماعت هم می شد؛ که فضیلت نماز جماعت برای امام جماعت بیشتر است تا برای مأمومین. آن مقدار اجری که پیش خدا امام جماعت دارد، بیشتر است از آن مقدار اجری که مأمومین دارند، به حسب روایاتی که در این باب هست. او امام جماعت می شد.
🔹خب، اینجا دین بسیارخوبی است، دینی ست لذت بخش، دینی ست خوب، دینی ست بی ضرر، دینی ست محبت جلب کن، عاطفه جذب کن، مردم را متوجه کن، اینها که خوب است.
🔻اما آن جا که حساب عدل می آید، مراعات عدالت اجتماعی، مراعات طبقات مظلوم و محروم، برابر قرار دادن نزدیکان و دوران، اینها برای دین است، از اسلام است. اینها بالا آوردن سطح فکر و
اندیشه مردم که هدف رسالت ها و نبوت ها و بعثت هاست؛ وقتی پای اینها به میان می آید، معاویه ازدین اطلاعی ندارد، درمقابل دین تعهدی احساس نمی کند.
♻️ادامه دارد...
---------------------------------------------------
✍برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)
🆔 @ashora_karbala
#تفسیر_قرآن_کریم
(تفسیر آیه ٣۱ سوره آل عمران)
💠 آیات فوق، مفهوم دوستى واقعى را تبیین مى کند و فرق آن را با محبت کاذب و دروغین، روشن مى سازد. یعنى محبت، تنها یک علاقه قلبى ضعیف و خالى از هر گونه اثر نیست، بلکه باید آثار آن، در عمل انسان منعکس باشد.
💠 کسى که مدعى عشق و علاقه به پروردگار است، نخستین نشانه اش این است که از پیامبر و فرستاده او پیروى کند. در حقیقت این، یک اثر طبیعى محبت است که انسان را به سوى محبوب و خواسته هاى او مى کشاند، البته ممکن است، محبت هاى ضعیفى یافت شود که شعاع آن، از قلب به بیرون نیفتد، اما این گونه محبت ها به قدرى ناچیز است که نمى توان نام محبت بر آن گذاشت.
💠 یک محبت اساسى، حتماً آثار عملى دارد، حتماً دارنده آن را؛ با محبوب پیوند مى دهد، و در مسیر خواست هاى او به تلاش پرثمر وامى دارد. دلیل این موضوع روشن است زیرا عشق و علاقه انسان به چیزى حتماً به خاطر این است که: کمالى در آن یافته است، هرگز انسان به موجودى که هیچ نقطه قوتى در آن نیست، عشق نمىورزد.
💠 بنابراین، عشق انسان به خدا به خاطر این است که: او منبع و سرچشمه اصلى هر نوع کمال است، مسلماً چنین وجودى، تمام برنامه ها و دستورهایش نیز کامل است، با این حال چگونه ممکن است انسانى که عاشق تکامل و پیشرفت است از آن برنامه ها، سرباز زند، و اگر سرباز زد، آیا نشانه عدم واقعیت عشق و محبت او نیست؟
♻️ادامه دارد...
🆔 @ashora_karbala
🔰هر کس که هوای کوی دلبر دارد...
✍ علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
💠 شوریده ای از شوخ دیده ای دستور می خواهد، دوست دارد سخنی از دهان بی زبانی بشنود،«آنچه خود داشت ز بیگانه تمنّا می کرد» بیم آنست اگر امتثال نشود خاطر عاطرش ملال گیرد.
💠دستورالعمل انسان؛ فقط و فقط قرآن کریم و سنّت رسول خاتم و آل او(علیهم السلام)است، و جز آن هوا و هوس است. اگر ما را گفتاری بود همان حقایق است که به قالب الفاظ دگر به فراخور فهم و بینش ما در آید.
💠 بسم الله این هم چند کلمه به قول شما دستورالعمل ... برادرم قدم اوّل در سلوک توبه و پاکی از گناه و دوری از گفتار ناپاک، و کردار و اندیشه های ناشایسته و خوی های نکوهیده است. در کلام خدای غفور رحیم نیکو تدبّر کن که فرمود: «إنّ اللهَ یُحِبُّ التَّوّابینَ و یُحِبُّ المُتَطَهِّرینَ» سعی کن تا محبوب پروردگار شوی.
🍂🍃
هر کس که هوای کوی دلبر دارد
از سر بنهد هر آنچه در سر دارد
ورنه به هـــزار چــلّه ار بنـشینـــد
سودش ندهد که نفس کافر دارد
🍂🍃
💠 برادرم حرف این و آن را مزن، دم فرو بند و تماشا کن. بنگر و عبرت بگیر. به فکر خود باش. دست توسّل به خاتم اوصیاء و اولیاء؛ امام زمان مهدی موعود حجت بن الحسن العسکری(علیه السلام) دراز کن که گردنه های سهمگین و هولناک در پیش داری و آن بزرگوار امیر کاروان است. از افراط و تفریط بپرهیز «اهدنا الصراط المستقیم»گوی. از پیروی نفس حذر کن. از اوباش بگریز.
🍂🍃
دوست بگو دوست بگو دوست دوست
تا نگری هر چه بود اوست اوست
✍حسن حسن زاده آملی؛ در شب شنبه ۱٣۴٩/٣/٣۰ در قم.
📚 تازیانه های سلوک ص ٨٣
🆔 @ashora_karbala
Rahimpoor (36).mp3
9.32M
🎧 بشنوید
🎙استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔰موضوع: "مدینه فاضله انقلاب"
تئوری مدینه فاضله غربی در مقابل مدینه فاضله ای که چمرانها و باکری ها برای رسیدن به آن به شهادت رسیدند.
به مدینه فاضله اسلامی؛ رسیدیم؟ مؤلفه ها کدام است؟ موانع چیست؟
⏰ مدت: ٧٧:٣٩ دقیقه
📶 حجم: ٨ مگابایت
🗓نشست دانشجویی
دانشگاه تبریز ۱٣٨۰
🆔 @ashora_karbala
🔰استعمار فرهنگی؛ سیاسی؛ اقتصادی!
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔹 استعمار فرهنگى از استعمار سياسى و اقتصادى خطرناكتر است و اصلا امكان ندارد كه استعمار اقتصادى باشد بدون استعمار سياسى و استعمار فرهنگى؛ پايه استعمار سياسى و استعمار اقتصادى استعمار فرهنگى است.
⁉️ استعمار اقتصادى چه میكند؟ میخواهد منابع يك كشور را ببرد و مردم اين كشور را به صورت كارگرها و مصرف كنندههاى خودش دربياورد. استعمار سياسى چه میكند؟ كوشش مىكند حكومت را به دست افرادى بدهد كه عامل او و مجرى منويّات او باشند؛ به ظاهر مستقل باشند و حتى در مقابل آنها غرّش هم بكنند، اما در باطن، همه دستورها را از آن جا بگيرند.
🔹 مگر ممكن است ملتى را استعمار اقتصادى و استعمار سياسى بكنند بدون آن كه استعمار فكرى بكنند، يعنى بدون آن كه فكرش را هم طورى بسازند كه با استعمار سياسى و اقتصادى جور دربيايد و شخصيت فكرى او را از او بگيرند، او را به آنچه مال خودش است بدبين كنند و به آن فكرى كه از ناحيه استعمارگر آمده خوشبين كنند، يعنى در مردم حالت تجدد زدگى ايجاد كنند.
🔹 به آداب خودشان بدبين باشند، آداب آنها را بهتر بدانند؛ به رسوم خودشان بدبين باشند، رسوم آنها را از رسوم خودشان بهتر بدانند؛ به ادبيات خودشان بدبين باشند، ادبيات آنها را از ادبيات خودشان بهتر بدانند؛ به دين و آيين خودشان بدبين باشند، دين و آيين آنها را بهتر بدانند؛ به كتابهاى خودشان بدبين باشند، كتابهاى آنها را بهتر بدانند. هر چه كه از ناحيه آنهاست آن را خوب بدانند، هر چه از ناحيه خودشان است آن را بد بدانند.
📚 آینده انقلاب اسلامی ایران، ص ۱۶٣ و ۱۶۴
🆔 @ashora_karbala
9310-fa-adab-sonan va ravesh raftari peyambar gerami eslam.pdf
1.89M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
سنن النبی (صلی الله علیه و آله و سلم)
✍مؤلف: علامه سید محمد حسین طباطبایی
📕علامه طباطبایی با الهام از آیۀ ٢۱ سورۀ احزاب «لَقَد کانَ لَکُم فی رَسولِ اللهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ؛ همانا در رسول خدا (ص) اسوهای نیکو برای شما است» کوشید تا کلیاتی از اخلاق، سیر و سلوک و رفتار پیامبر اکرم (ص) و آنچه «سنّت پیامبر» نامیده میشود، در این کتاب جمعآوری کند. اصل این کتاب به زبان عربی تألیف شده که در واقع بهعنوان بخشی و ضمیمهای بر تفسیر المیزان نوشته شده بوده و بعدها علاوه بر درج در آن تفسیر به عنوان یک کتاب مستقل نیز منتشر شد.
📖برشی از کتاب:
کلام پیامبر مختصر و جامع و دور از اضافه گویی و وافی به مقصود بود، سخنانش به یکدیگر پیوسته بود و آن چنان آرام و شمرده سخن می گفت که شنونده آن را به خوبی به حافظه و ذهن خود می سپرد، جوهر صدای آن حضرت بلند و آهنگ صدایش از همه مردم زیباتر بود، و می فرمود: من فصیح ترین شخص در میان عرب هستم و بهشتیان با لغت من سخن می گویند.
📕کتاب؛ شامل ملحقاتی در خصوص شمایل آن حضرت است که به گفته خود علامه طباطبایی این بخش به جهت تیمن و تبرک افزوده شده و نیز بدین سبب که به خلق و خوی آن حضرت در خلال این مطالب اشاراتی رفته است.
📕 کتاب شامل ۲۱ باب و ۴۱۱ حدیث است و ملحقات آن در ۲۳ باب و ۵۰۷ حدیث و به طور کلی شامل ۹۱۸ حدیث در موضوع آداب و سنن و رفتار پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) گرد آمده است
🆔 @ashora_karbala
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔴#اختصاصی_خط_حزبالله
#توصیه جدید رهبر انقلاب به #نیروهای_انقلابی:
✅ بچّههای مؤمن باید ثبات قدم پیدا کنند
♨️ چندی پیش، رهبر انقلاب در جریان سفر به مشهد مقدس، به منزل شهید سیدرضا کیشبافان رفته و با خانوادهی این شهید بزرگوار دیدار کردند. در بخشی از این دیدار، رهبر انقلاب چنین میفرمایند: «از جملهی چیزهایی که روی آن تکیه میکنم این است که #بچّههای_مؤمن ما، بچّههایی که به این راه عقیده دارند و واقعاً از روی انگیزه دارند کار میکنند، باید #ثبات_قدم پیدا کنند. ما کم ندیدهایم افرادی را که یک روزی، چند صباحی در خطّ مستقیم بودند، بعد چشمشان به #پول و #مقام و مانند این چیزها که افتاد، از این رو به آن رو شدند.
🔰 شما در #محدودهی_نفوذ خودتان - هر مقداری که میتوانید تأثیر بگذارید - کاری کنید که بچّهها در راه مستقیم و صراط مستقیم ثابتقدم بمانند. اگر چنانچه در #صراط_مستقیم ثابتقدم ماندند و حرکت کردند، هر کسی جای خودش را پیدا میکند؛ هر کسی موقعیّتی را که میتواند مفید باشد، پیدا میکند و هیچ لزومی ندارد که من بگویم شما در فلان رشته کار کنید، در فلان قضیّه کار کنید؛ نه، وقتی ثابتقدم بودند در راه خدا، میفهمند چه کار باید بکنند؛ این توصیهی مؤکّد بنده است.»
🔶 همچنین رهبر انقلاب در این دیدار، در سفارش به یکی از طلاب جوان حاضر در جمع فرمودند: «سفارش؛ آقاجان! درس را خوب بخوان؛ انشاءاللّه ملّای خوبی بشوی و بتوانی در لباس پیغمبر برای اسلام خدمت کنی. اگر شما #روحانیِ_فاضلِ ملّایِ متدیّنِ متقّیای بشوید، فایدهتان خیلی بیش از خیلی چیزهای دیگر است...» ۹۸/۶/۱۱
@Khattehezbollah
#تفسیر_قرآن_کریم
(ادامه تفسیر آیه ٣۱ سوره آل عمران)
💠 این آیه، یک اصل کلى در منطق اسلام؛ براى همه اعصار و قرون است، به آنها که شب و روز؛ دم از عشق پروردگار یا عشق و محبت پیشوایان اسلام و مجاهدان راه خدا و صالحان و نیکان مى زنند اما در عمل، کمترین شباهتى به آنها ندارند، می فرماید: اینان مدعیان دروغینى بیش نیستند.
💠 آنها که سر تا پا آلوده گناه اند، با این حال؛ قلب خود را مملو از عشق خدا، پیامبر (ص)، امیر مؤمنان (ع) و پیشوایان بزرگ مى دانند، و یا عقیده دارند ایمان و عشق و محبت؛ تنها به قلب است و ارتباطى با عمل ندارد، از منطق اسلام به کلى بیگانه اند. در کتاب معانى الاخبار از امام صادق(ع) نقل شده که فرمودند: کسى که گناه مى کند، خدا را دوست نمى دارد.
💠 آیه می فرماید: اگر محبت خدا داشتید و اگر اثرات آن در عمل و زندگى شما آشکار بشود ، خداوند هم شما را دوست مى دارد و به دنبال این دوستى، اثراتش در مناسبات او با شما آشکار مى گردد؛ گناهانتان را مى بخشد و شما را مشمول رحمتش مى کند؛ که این ثمره حتمی محبت است.
⁉️ ممکن است در اینجا سؤال شود: اگر شخص مُحِبّ، همواره اطاعت فرمان محبوب کند، دیگر گناهى براى او باقى نمى ماند که بخشوده شود، پس جمله "یَغْفِرْ لَکُمْ ذُنُوبَکُمْ" موضوعیت نخواهد داشت. در پاسخ باید گفت:
🔹اولاً : ممکن است این جمله اشاره به بخشش گناهان سابق باشد که مرتکب شده است.
🔹ثانیاً : شخص مُحِبّ استمرار بر معصیت محبوب نمى کند، ولى ممکن است بر اثر طغیان و غلبه شهوات، گاهى لغزشى از او سرزند که در پرتو اطاعت هاى مستمر او بخشوده خواهد شد.
🆔 @ashora_karbala
🔰حيف است از امام، غير از امام، چيزى بخواهيم.
✍استاد #علی_صفایی_حائری
💠 ما از امام نه خودش و نه خودمان، كه خانه و زندگى را مىخواهيم و از او به جاى مغازه و بيل و كلنگ استفاده مىكنيم. ما بيشترها را فداى كمترها كردهايم. و اين است كه عشق نيست بازى است. مثل بازى بچههايى است كه متكاها را زير پايشان مىگذارند، تا به عروسكهايشان برسند و همين كه رسيدند، فرار مىكنند.
💠 سوداگرى است مثل سوداگرى آن رند كه مىگفت حيف است كه انسان از غير امام چيزى بخواهد. در حالى كه حيف است از امام، غير از امام، چيزى بخواهيم. ما از امام، امامت را مىخواهيم و اين عشق ماست و از او وسيلهى راه يافتن و جهت گرفتن مىسازيم و اين توسل ماست. جز اين عشق و توسل، ظلم است، جفاست.
💠 امام وسيله است، براى چه؟ براى نان و آب و زن و فرزند؟ اينها كه وسيله هايى ديگر دارند. او وسيلهى رسيدن است، جهتِ يافتن است، حركت كردن است. پس توسل به او، به كار گرفتن او در جايى است كه جايگاه اوست و در خور اوست. از او بايد حركت، جهت و هدايت گرفت. او را براى اين كارها گذاشتهاند.
💠 توسل به امام اين نيست كه از او به جاى دست و پا و بيل و كلنگ كار بكشيم و او را وسيلهى هوسها و پل توقعها بسازيم. آيا اين است توسل؟
📚تو می آیی؛ ص ٧۵
🆔 @ashora_karbala
12595-fa-asibshenasi jame montazer.pdf
2.21M
📚پیشنهاد دانلود و #مطالعه_کتاب
"آسیب شناسی جامعه منتظر"
✍مؤلف: سید محمد میرتبار
📘 این کتاب رویکردی آسیب شناسانه بر ابعاد مختلف جامعه منتظر دارد؛ از نظر نویسنده؛ جامعه منتظر، اجتماعی آرمانی است که مورد نظر اسلام میباشد؛ از این رو، آسیب شناسی آن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این آسیبها را می توان درگروه هایی چند، از جمله فکری و رفتاری در دو قلمرو فردی و اجتماعی جای داد. نفهمیدن درست بایستگی نیاز به حجت الهی، فراموشی ولایت خدا و معصومان (ع)؛ برداشت ناروا از مفاهیم غیبت و انتظار، آمیختن نشانههای ظهور با شرایط آن، پندار نادرست زمینه سازی ظهور از راه گسترش بیدادگری و فساد، زمان بندی ظهور، برابرسازی نشانهها برافراد، طرح مباحث غیرضروری، کم کاری انسان های مسوول در ارائه آموزه های وابسته به ظهور و.....را مورد بررسی قرار می دهد
📖برشی از کتاب
آیا در متون و منابع اسلامی، براي جامعه منتظر وکسانی که در زمان غیبت در انتظار امام غایب به سر می برند، آسیبی ذکرشده است؟ با فرض ذکر این آسیب ها، مهمترین آنها در این عرصه چیست و به چه مواردي اشاره شده است؟چه آسیب هایی پیرامون روایات و آموزه هاي مربوط به انتظارظهور امام به وجود آمـده که به انحراف دربرداشت ها و تفاسیر از آنها انجامیده است وچه اثراتی در فرد وجامعه منتظر برجاي می گذارد و به چه مشکلاتی دامن می زند
📘 به یقین کسب آگاهی و شناخت از پیش گویی های معصومان(ع) در زمینه آسیب های زمان غیبت، باعث درک بهتر و عمیق تر جامعه منتظر می شود تا مردم، از شرور، در امان بمانند.
🆔 @ashora_karbala