#شرح_صحیفه_سجادیه
🍃اللّهم ارزقنی عقلًا کاملًا و عزماً ثاقبا و لبّاً راجحاً و قلباً زکیاً و علماً کثیراً و ادباً بارعا.»
🍃خدایا! عقل کامل، ارادهی نیرومند، لبّ راجح ؛ دل پاکیزه، دانش بسیار، و ادبی برجسته و درخشانْ به من عنایت کن!
💠این دعا بخشی از دعاهای صحیفهی ثالثهی سجّادیه ؛ در آخر دعایی که خواندن آن ما بین نافله و فریضهی صبح فضیلت دارد .
حضرت، شش چیز از خدای متعال خواسته است؛ که من روی این خواستهی سوم میخواهم تکیه کنم.
🔹نکتهی و خواستهی سوم، «لبّ راجح» است. معنایش این است که «باطن و مغزِ کار من، از ظاهر و شکل کار من، بیشتر باشد..
💠 ببینید امام سجّاد(علیهالسّلام) از خدا چه خواسته است!
❇️ ما، دو نوع آدم داریم:
⬅️یک نوع، آدمی است که هرچه هست، در ظاهر اوست. ظاهرش جذّاب و چشمگیر و احیاناً خاشعکننده و خاضعکننده است. اما باطنش پوک و پوچ است؛ چیزی در او نیست. این، بدترین نوع آدمی است که میخواهد منشأ آثار بزرگ باشد.
⬅️ اما یک نوع دیگر، آدمی است که باطن او بر ظاهرش ترجیح دارد. ظاهرش هرچه هست، باطن او بهتر و بیشتر از ظاهر، جذّابیت دارد. امام سجّاد (علیهالسّلام) به ما درس میدهد که از خدا بخواهیم آدمی از نوع دوم باشیم.
✅ اما تربیت اسلامی، غیر از این است. تربیت اسلامی بر این مبناست که ظاهرت را باید حفظ کنی، اما باطنت باید از ظاهرت بهتر باشد. کسانی نگویند «ظاهر هرطور بود، بود. اصل، باطن است.» بله، اصل باطن است. اما ظاهر باید نمودار باطن باشد:
«الظاهر عنوان الباطن»
ظاهر را هم باید درست کرد.
@sh_enayatnejad
4_350392271050375206.mp3
1.16M
💠حقیقت #انتظار_و_فرج
🎤 علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🍃این که میفرمائید(وعجِّل فرجهم) یعنی خدایا به ما توفیق عطا کن تا بتوانیم حقیقت قرآن را در اجتماع پیاده کنیم . (فرجهم )یعنی ما دنبال گشایس هستیم ؛ ما الان در تنگنا هستیم ؛چرا از هم میترسیم؟چرا این همه قفل به مالمان میزنیم؟ چون میترسیم چون حقیقت دین پیاده نشده است.
🍃حضرتِ منتَظَر (سرُّاللّه) است؛ انسان کامل واسطه فیض است.
🍃ما الان در فرج نیستیم در گشایش نیستیم. #ظهور_فرج پیاده شدن حقیقت دین و قرآن است که آن وقت در گشایش هستیم.
🆔 @ashora_karbala
💠 #انتظار
✍استاد #علی_صفایی_حائری:
💠تو آنچه دارى، نزد ولىّ مىگذارى؛ چون آنچه در نزد تو بماند رفتنى و گم شدنى و ضايع شدنى است، كه «ما عندكم ينفد و ما عند اللّه باق».
تو از مهدى توقع ندارى، كه تعلقى ندارى. تو مىخواهى آنچه خدا به تو بخشيده در راه او ببخشى و اينگونه، دارايىها را از تباهى نجات بدهى و نسيهها را نقد كنى و همراه با خود داشته باشى.
💠فرق است ميان كسى كه مىخواهد در قرارداد ريش بگيرد و يا آن كه ريش بگذارد و راه بازگشت را بر خود ببندد، كه مىبينيم ياران حسين تمامى پلها را پشت سر خراب كردند و زنها را طلاق دادند كه مبادا باز گردند و يا مشكلى از ناحيۀ آنها بر زنهاشان پيش بياورند.
در هر حال، پيمان بر ساختن و سوختن و جان باختن و هستى به پاى دوست انداختن، پيمان كسانى است كه پناهى جز مهدى نمىبينند و جز قلعۀ توحيد و ولايت، پايگاهى ندارند.
💠آنها كه از ولىّ تمنايى دارند، در واقع ولىّ را نردبان خواستهها و واسطۀ هوسهاشان كردهاند كه سوختگان عشق مىخواندند: ما را از تو به جز تو تمنايى نيست ...
📚 تو مي آيي صفحه 23
🆔 @ashora_karbala
🔰 #گفتمان_انقلاب_اسلامی بر اساس
#منظومه_فکری_امامین_انقلاب
💢با نگاهی به گفتمان انقلاب اسلامی که بر پایههای آموزههای قرآن و سنت معصومان(ع) شکل گرفته است میتوان به یکی دیگر از این موارد که #امت_وسط بودن است ؛ اشاره کرد.
💢 از مهمترین اصول گفتمان انقلاب اسلامی، ایجاد امت وسط یا #میانه است؛ امت وسط، امتی است که با محوریت #اندیشه و #روشی_بنیادین بر آن است تا مردمانی از نژادها و اقوام با تفاوتهای فرهنگی و جغرافیایی و زمانی را در مسیری به دور از هر گونه افراط و تفریط و #خط_مستقیم برای تحقق هدف یا اهداف معین گرد آورد.
(نگاه کنید: مفردات الفاظ قرآن کریم، راغب اصفهانی، ذیل واژه «ام»)
💢 مهمترین وجه مشترک امت را میتوان اموری چون #وحدت_در_هدف و روش دانست؛ چنانکه امت اسلام همه کسانی را شامل میشود که برای تحقق اهداف متعالی اسلام با بهرهگیری از عقل و نقل یعنی شریعت مبتنی بر #حجت_باطنی و #حجت_ظاهری عمل میکنند و روشی خاص از شیوه و سبک زندگی را در پیش میگیرند.
💢بنابراین، هدف اسلام تحقق امت به معنای خاص است که به #اختیار و اراده نه به #اجبار شکل میگیرد.
آنچه هدف قرآن از تحقق امت بیان شده است، امت وسط است؛ چنانکه خدا میفرماید:
♦️ خدا هر کسی را بخواهد به سوی صراط مستقیم هدایت میکند؛ و بدین گونه شما را امتى وسط و میانه قرار دادیم تا بر مردم گواه باشید و پیامبر بر شما گواه باشد.(بقره، آیات ۱۴۲ و ۱۴۳)
♦️از مصادیقی که در همین آیات و مانند آن بیان میشود، معلوم میشود که امت وسط و میانه دارای #وحدت_هدف در باطن و ظاهر همچون وحدت در کتاب، قبله، پیامبر و مانند آنها است.
♦️این امت همیشه دنبال اهداف ظاهری و باطنی خواهد بود که در آیات و روایات به عنوان شریعت نقلی از یک سو و عقلانیت فطری به عنوان شریعت عقلی از سوی دیگر بیان شده است؛ زیرا نقل و عقل فطری است که به عنوان دو حجت ظاهری و باطنی، اسلام را میسازد. (روم، آیه ۳۰)
@sh_enayatnejad
💠غزل زیبایی دروصف امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشّریف)
از علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🍂محبوب من که دائم هستم به گفتگویت
معشوق من که دائم هستم به جستجویت
🍂آیا شود که روزی، روزی شود حسن را
احسان گونه گون و الطاف نو به نویت؟
🍂بشنیده ام که خویت چون روی تست دلکش
ای من فدای رویت ای من فدای خویت
🍂آیا شود که روزی با چشم خویش بینم
آن قامت رسا و رخسارۀ نکویت؟
🍂ای که به لیله القدر کرّوبیانِ بالا
اسرار هر دو عالم گویند مو به مویت
🍂آیا شود که روزی تفتیده جان ما را
از تشنگی رهایی زآب زلال جویت؟
🍂ای آستان قدست دارالسلام جانها
بس کاروان که بسته بار سفر به سویت
🍂آیا شود که روزی این زارِ ناتوان را
باری دهی ز لطفت، پایی نهد به کویَت؟
🍂ای شاهد دل آرا در بزم آفرینش
و ای شاهدان عالم مشتاق دید رویت
🍂آیا شود که روزی این عاشق وصالت
دستی رساند اندر دامانِ مُشکبویت؟
🍂ای کعبه امید خوبان درگه عشق
چون تو خدیو باشی خود آبرو خدویت
🍂آیا شود که روزی اندر بَرَت حسن را
گویی چه خوش رسیدی اینک به آرزویت؟
📕دیوان اشعار علامه حسن زاده آملی
@sh_enayatnejad
10700-fa-danesh-name-emam-sadegh-new.apk
9.53M
🔰 #پیشنهاد_دانلود نرم افزار اندروید
📕 #دانشنامه_امام_جعفر_صادق (عليه السلام)
📄مشخصات كتاب:
◀️ دانستنیها و کلیات امام جعفر صادق (ع)
◀️زندگینامه و تاریخ دوران امام جعفر صادق (ع)
◀️اقدامات و جهاد و نوع مبارزات امام صادق(ع)
◀️ سیره جعفریه
◀️فضایل و مناقب جعفریه
◀️ علوم و معارف جعفریه
◀️شاگردان و اصحاب امام جعفر صاددق(ع)
◀️مناظرات امام جعفر صادق (ع)
◀️ سخنان امام جعفر صادق (ع)
🔰تمامی اطلاعات موجود براساس حروف الفبا میباشد.
⬅️آ؛ ا؛ ب؛ پ؛ ت؛ ث؛ ج؛ چ؛ ح؛ خ؛ د؛ ذ؛ ر؛ ز؛ س؛ ش؛ ص؛ ض؛ ط؛ ظ؛ ع؛ غ؛ ف؛ ق؛ ك؛ گ؛ ل؛ م؛ ن؛ و؛ ه➡️
💢مثلا در باب الف (آ)
آداب سفر ـ آزردن پدر و مادر ـ آیا گناهان ـ کبیره استثناء هم دارد ـ آیا پیامبر منافقین را میشناخت ـ آراستگی ظاهری آخرت و حسرت ـ آرزوها ـ و.......
✍نويسنده : جمعي از نويسندگان
@sh_enayatnejad
#تفسیر_قرآن_کریم
🍃 وَلَو قاتَلَکُمُ الَّذینَ کَفَروا لَوَلَّوُا الاَدبارَ ثُمَّ لایَجِدونَ وَلِیًّا وَلا نَصیرًا * سُنَّةَ اللهِ الَّتی قَدخَلَت مِن قَبلُ وَلَن تَجِـدَ لِسُنَّةِ اللهِ تَبدیلا
🍃اگر کسانی که کفر ورزیدند با شما می جنگیدند، شکست می خوردند؛ سپس هیچ سرپرست و یاوری نمی یابند.این روش و سنّت و قانون خداست که از پیش گذشت، و هیچ تغییری برای روش و قانون خدا نخواهی یافت.
💠اگر برای خدا پا در میدان گذاشتید و ایستادگی کردید، پیروزی قطعی است؛
این فقط مربوط به ماجرای جنگ صدر اسلام نیست؛ سنّت اللّه است.
💠سنّت خدا یعنی قوانین اللهی؛ این قوانین مثل قوانین طبیعی، مثل قانون جاذبه، مثل قانون ستارگان و آمد و رفتِ خورشید و ماه اینها قانون است؛ همین جور قوانینی در جوامع انسانی وجود دارد، این قوانین را اهل مادّه با چشمهای کم سو نمیتوانند درک بکنند امّا وجود دارد. خب، وقتی که ما زمینه ی این قوانین را به دست خودمان فراهم کردیم، خدای متعال قانون را محَکَّم میکند. آتش سوزندگی دارد، باید شما زمینه را فراهم بکنید، آتش را روشن کنید،
💠در حال حاظر یک طیف عظیم و نامتجانس؛ دشمن نظام جمهوری اسلامی اند، تمام این دستگاه های رسانه های دنیا در مشت اینهاست ؛کلیدهای اقتصادی ، قدرتهای سیاسی؛ نظامهای امنیّتی دست اینها است، سرویس های اطّلاعاتی مال اینها است.
💠خب، یک عدّه ای وقتی چشمشان به این جبهه می افتد، دلشان میریزد. این به خاطر این است که از آن کلیدواژه ی مهم سنّت الهی غفلت میکنند.
@sh_enayatnejad
#شرح_حکمت_نهج_البلاغه
🍃الْحَذَرَ الْحَذَرَ فَوَاللَّهِ لَقَدْ سَتَرَ، حَتّى کَأَنَّهُ قَدْ غَفَرَ
🍃از مجازات الهى برحذر باش، برحذر باش، به خدا سوگند آن قدر پرده پوشى کرده، که گویى آمرزیده است.
💠یکى از صفات پروردگار، ستار العیوب بودن است. با رحمت واسعه اش گناهان پنهانى بندگان را افشا نمى کند تا آبروى آنها در نزد دوست و دشمن ریخته نشود شاید بیدار شوند به سوى خدا باز گردند و از گناهان خویش توبه کنند و دست بردارند.
اما بسیار مى شود که افراد از این لطف و رحمت الهى سوء استفاده مى کنند و گمان دارند گناهى نکرده اند یا اگر گناهى مرتکب شده اند خداوند بدون توبه آنها را مشمول عفو خود قرار داده است.
💠امام(علیه السلام) در اینجا هشدار مى دهد که از این لطف و عنایت الهى مغرور نشوید به خصوص این که ممکن است این از قبیل نعمت هاى استدراجى باشد یعنى خداوند گروهى از گنهکاران را لایق عفو و بخشش نمى بیند; آنها را به حال خود رها مى کند تا مجازاتشان را به تأخیر بیندازد تا پشتشان از بار گناه سنگین شود و آنگاه به شدت آنها را گرفته و مجازات مى کند.
💠در ضمن این سخن درسى است براى بندگان که آنها هم ستار العیوب باشند و به محض اطلاع از گناهان پنهانى کسى، به افشاگرى برنخیزند و آبرویش را نریزند و به او مجال اصلاح خویشتن و توبه دهند.
💠اضافه بر این کمتر کسى است که عیب و خطایى در پنهان نداشته باشد اگر باب افشاگرى گشوده شود، همگان نسبت به یکدیگر بى اعتماد مى شوند و سرمایه اصلى جامعه که اعتماد است از دست مى رود.
@sh_enayatnejad
#شرح_صحیفه_سجادیه
🍃اَللَّهُمَّ اِنّى اَعْتَذِرُ اِلَيْكَ.... مِنْ مَعْرُوفٍ اُسْدِىَ اِلَىَّ فَلَمْ اَشْكُرْهُ،
(دعای / ٣٨)
🍃پرودگارا به پیشگاهت عذر خواهم از احسانى که در حقّم شده و شکرش را بجا نیاورده ام.
💠درباره یک فراز از این دعا و آن عذرخواهی از ادانکردن شکر احسان:
⁉️چرا انسان در برابر خدا ناسپاس میشود، با وجود اینکه خدای متعال فطرت انسان را بر شکر خلق کرده است؟ آیهی «هَلْ جَزَاء الْإِحْسَانِ إِلَّا الْإِحْسَانُ؛مگر پاداش احسان جز احسان است؟» نشان میدهد که فطرت ما از شکر آفریده شده است.
1⃣عامل نخست اینکه ممکن است انسان مشکل شناختی داشته باشد. گاهی انسان مشکل معرفتی دارد؛ یعنی نمیداند چه چیزی و از کجا به او رسیده است و نسبت به عظمت آن نعمت و واسطه نعمت جهل دارد.
2⃣دوم، غفلت و بیتوجهی است. عمدتاً جاهایی که به صورت ممتد و قدیمی از نعمتی بهره مندیم، این بهره مندیها برای ما عادی میشود. حجابی است به اسم عادت که حجاب فطرت است. مثل پدر و مادر که احسان آنها برای فررند عادی شده است.
3⃣سومین موردخودشیفتگی که ما برای آن بیشتر از واژه غرور استفاده میکنیم، انسان خدمات دیگران را وظیفه میداند. احساسش این است که چرا من باید از کسی که وظیفهاش را انجام داده تشکر کنم؟
4⃣اینکه اشتباهات و خطاها و بدیهایی که از طرف کسی به انسان میرسد، معمولاً حجاب میشود. مثلاً کسی ۱۰ سال به ما خوبی کرده و یک بار اتفاقاً یا عمداً در حق ما جفا میکند، اینجا عملیات وسیع شیطانی باعث میشود انسان دیگر خوبیهایش را نبیند.هزاران نعمت را نمیبیند اما یک مصیبت را میبیند.
@sh_enayatnejad
▪️#ویژه سالروز شهادت #امام_صادق علیهالسلام
🔰چگونگی ایجاد فضا برای نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام ۱
#بخش_اول
📎۲۵ شوال سالروز شهادت جانگداز ششمین امام برحق مسلمانان جهان وجود مقدس حضرت امام صادق علیهالسلام بر نواده عظیم الشأنش امام عصر ارواحنا فداه و عجل الله تعالی فرجه و همه شیعیان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام تسلیت باد .
📎وجود مقدس حضرت امام صادق علیهالسلام بنا بر مشهور در سال ۱۱۴ یعنی سالی که پدر بزرگوارشان حضرت #امام_باقر علیهالسلام به شهادت رسیدند، به مقام امامت نائل گشتند. دوره امامت امام صادق علیهالسلام بالغ بر ۳۴ سال به درازا کشید و این ایام دوره بسیار پر ماجرا و مهمی از نظر حوادث سیاسی و اجتماعی است.
📎حضرت در طول امامت خود هم خلافت غاصبانه و جائرانه #بنی_امیه را تجربه فرمود و هم سقوط آن و روی آمدن خلافت جبار #بنی_عباس را.
📎امامت آن حضرت در ادامه خلافت #هشام_بن_عبدالملک خلیفه جنایتکار و خونریز اموی آغاز شد تا سال ۱۲۵ که هشام مرد و برادر زاده او #ولید_بن_یزید_بن_عبدالملک قدرت را بدست گرفت. مرگ هشام آغاز سستی و رو به انحطاط رفتن قدرت #بنی_امیه است.
📎از ۱۲۵ تا سال ۱۳۲ که بنی امیه مضمحل میشوند، جنگ قدرت بین آنها در گرفته است؛ دوره خلافت ها کوتاه و عزل و قتل خلفا را در رقابتهای درون خانوادگی امویان شاهد هستیم. در سال ۱۳۲ دولت غاصب بنی امیه توسط #عباسیان سرنگون شد و کشتار وسیعی از بنی امیه صورت گرفت و #بنی_عباس که شاخهای از بنی هاشم بودند و نسب آنها به #عبدالله_بن_عباس پسر عموی پیامبر اکرم و #امیرمومنان علیهالسلام میرسید قدرت را بدست گرفتند.
📎در فاصله سال ۱۲۵ تا ۱۳۲ که دوران ضعف و انحطاط بنیامیه بود، خلفای جائر از امام صادق علیه السلام غافل بودند و آن حضرت فرصت مناسبی را بدست آورد تا وظیفه امامت خود را در قالب تدوین معارف اهل بیت علیهمالسلام در مباحث فقهی، کلامی و اخلاقی تبیین بفرماید.
📎همچنین ۴ سال اولِ روی کار آمدن #بنی_عباس یعنی از سال ۱۳۲ تا ۱۳۶ که #ابوالعباس_سفاح اولین خلیفه عباسی قدرت را در دست دارد، به سبب آنکه هنوز پایگاه محمکی برای بنی عباس در امر خلافت ایجاد نشده بود نسبت به #امام_صادق علیهالسلام مدارا میکردند و این فرصت هم برای امام فراهم شد تا به اقدامات ارزشمند خود در نشر معارف اهل بیت علیه السلام ادامه دهد...
@sh_enayatnejad
▪️#ویژه ایام شهادت امام صادق علیهالسلام۲
#بخش_دوم
🔰دوران #منصور سخت تر از دوران #معاویه و #یزید
📎اما در سال ۱۳۶ در پی مرگ #أبوالعباس و روی کار آمدن #أبوجعفرعبدالله که بعداً به #منصور معروف شد، دوران سختی برای امام صادق علیه السلام پدید آمد به این معنا که منصور عباسی به شدت بر اولاد پیغمبر صلی الله علیه وآله وسلم و علویان سخت گرفت. چرا که او میدانست امامت حق آن ذوات مقدس است و با علم براین مسئله بر امام صادق سلام الله علیه به عنوان بزرگ علویان و چهره برتر علمی و تقوایی آنان و همچنین بر نوادگان #امام_مجتبی علیه السلام بسیار سخت گرفت.
📎 منصور امام صادق علیه السلام را در مضیقه فراوان گذاشت و بارها آن حضرت را به کوفه و بعداً شهر هاشمیه که بعنوان مرکز خلافت عباسیان پیش از بغداد بنا شده بود، احضار می کرد و امام را در تنگنا و فشار قرار میداد.با این حال امام در احضارها، مخفیانه با شیعیان و جویندگان دانش #اهل_بیت علیهمالسلام ارتباط برقرار می کرد و آنها را از دریای بی کران معلومات خود بهره مند میفرمود تا اینکه #منصور امام را به #مدینه باز گرداند و تحت مراقبت شدید قرار داد.
📎 به گفته و اعتقاد بسیاری از علمای ما، منصور لعنهالله از این عصر به بعد بر علیه امام صادق علیهالسلام و خاندان پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم چنان خفقان سنگینی اعمال کرد که از نظر فشار و مشکلات و سختی ها میتوان گفت که از دوران معاویه و یزید هم سخت تر بوده است.
📎لذا دیگر از آن جلسات علمی و ارتباطات امام صادق علیهالسلام با مردم خبری نیست تا اینکه #منصور لعنهالله تصمیم به قتل #امام_صادق گرفت و در چند نوبت اقدام به قتل امام نمود اما موفق نمیشد تا اینکه به حاکم مدینه فرمان قتل امام علیهالسلام را صادر کرد و به قدری کینه و بغض نسبت به امام و امامت داشت که حتی به او فرمان داده بود بعد از اینکه امام از دنیا رفت، داخل خانه امام بریزند و وصیت نامه امام علیهالسلام را بیابند و وصی آن حضرت که از منظر او جانشین آن امام همام خواهد بود را شناسایی و اعدام کنند.
📎 این جنایات یعنی شهادت #امام_صادق علیهالسلام بنابر نقل معروف در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ اتفاق افتاد و آن حضرت روح مقدسش به ملکوت اعلی پیوست.
@sh_enayatnejad
صفتهای برجسته اخلاقی.mp3
974.5K
💠شرح حدیثی از امام صادق علیهالسلام در مورد صفتهای برجسته #اخلاقی
#امام_جعفرصادق_علیهالسلام
#شرح_حدیث
#صفتهای_برجسته_اخلاقی
@sh_enayatnejad
🔰 همهٔ دردِ کشورِ ما، از افرادِ غربزدهای است که میخواهند «غرب» را «اسلامی» کنند.
ا
✍ستاد سیدمحمدمهدی #میر_باقری
💢همهٔ دردِ کشور ما از همین #آدمهای_غرب_زدهای است که میخواهند غرب را اسلامی کنند. خب، غرب که اسلامی نمیشود. وقتی مناسبات غرب میآيد، کمکم #فرهنگ عوض میشود.
💢برای مثال، یادتان هست يک موقعی اگر يک دوستيابیِ غيرشرعی اتفاق میافتاد، همهْ پشتِ دستمان را میگزيديم! خب، يکمقدار که فرهنگ غرب آمده، کمکم میگويند: «اصلا طريق صحيح ازدواج، همين است» و میپرسند «عاشق شدی؟»(اين هم ادبياتش!). میگویند آقا! اول بايد سالها باهم دوست بشوند و ماهها اخلاقِ هم را کشف کنند.
اين همان مدلِ غربی بود که تا ده سال قبل، ما اَخوتُفَش میکرديم. وقتي غرب آمد، لوازمش آمد و قُبحش هم ريخته شد.
💢خيال نکنيد اگر اين مسير ادامه پيدا کند و اين #اسناد_بين_المللی در کشور عمل شود، به بعضی از رفتارهایی که امروز میگوييد « فاجعه »، دو دههٔ دیگر هم به آن بگوييد فاجعه! دو دهه ديگر میگوييد آقا! این رفتار کاملاً عادی است، جامعه را :تربيتِ_غلط کرده بودید و محدودشان کرده بودید! #نظريه_اکتفا هم ذيل #نظريه_آزادی طرح میشود، آزادیای که آنها میگويند، این را هم دربرمیگیرد. آنوقت، اینکه انسان، #آزادی_غربی را قبول کند و با نظريه اکتفائش مخالفت کند، اين ديگر نميشود؛ اين شوخی کردن است.
💢همه #آفات جامعه مومنين، از اختلاط با #جامعه_شياطين است و فريبِ آنها را خوردن است. محورش هم يک آدمهايی هستند که خودشان فريب خوردهاند، ديگران را هم دعوت میکنند.»
🆔 @ashora_karbala
✅ هیچ کسی نمیتواند به تو رشدی بدهد!
✍ استاد #علی_صفایی_حائری
💠نباید گرو موقعیتها بود که اگر با فلانى باشم بهتر خواهم بود. اگر با فلانى ازدواج کنم، به من رشد مىدهد و از این حرفها... چون هیچ کسى نمىتواند به تو رشد بدهد. این تو هستى که در هر موقعیتى مىتوانى رشد کنى و یا خسارت ببینى.
💠گیرم تو در کنار رسول باشى و یا همراه فاطمه، این درست که اینجا زمینه بهتر است، ولى این هم هست که تکلیف بیشترى از تو مىخواهند.
💠در هر حال این زمینهها مهم نیستند، وضعیتى که تو مىگیرى و اطاعتى که تو خواهى داشت، تو را بالا میبرد و یا پایین مىآورد.
💠البته این حرفها بر ما که با چیزهاى دیگر مأنوس بودیم، سنگینى مى کند. ما دوست داریم با فلانى باشیم و در فلان جا زندگى کنیم و اسمش را هم مىگذاریم خدا و رشد، غافل از آنکه رشد ما در گرو همین اطاعت و تقوى، همین عبودیت است؛ یعنى اینکه در هر موقعیتى تکلیفمان را بیاوریم و اسیر موقعیتهاى خوب و یا بد نباشیم.
📚 صراط، ص ۱۵۰
🆔 @ashora_karbala