eitaa logo
آشپزی خاص
103.1هزار دنبال‌کننده
13.6هزار عکس
37.9هزار ویدیو
45 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
شله زرد برای 5 نفر: مواد لازم: شکر :2پیمانه (من 1پيمانه ريختم چون نمیخواستم زیاد شیرین باشه) برنج نیم دانه ایرانی :1 پیمانه زعفران دم کرده غلیظ :1 استکان گلاب : 1 لیوان خلال بادام : 50 گرم کره ؛50گرم خلال پسته یا پودر پسته،خلال بادام یا پرک بادام،پودر دارچین برای تزیین طرز تهیه: برنج و از شب قبل شستم و بدون نمک در مقداری آب خیس كردم . به اندازه 7 برابر برنج آب داخل ظرف مناسب ريختم. اول حرارت و زیاد کردم تا آب بجوش بیادو وقتی که آب جوشید حرارت و کم کردم تا برنج مغزپخت بشه وقتی مطمئن شدم برنجم کاملا مغزپخت شده شکر رو اضافه کردم و هم زدم تا برنج و شکر کاملا مخلوط بشن. اگر شله زرد سفت بود 1 تا 2 پیمانه آب به اون اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست بياد . بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران و اضافه کرده و بعد از اون کره ، گلاب و نیمی از خلال بادام و بهش اضافه کردم و مرتب هم زدم. بعد از نیم ساعت هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف و گذاشتم و روی حرارت خیلی ملایم گذاشتم تا 15 دقیقه حرارت ببینه. وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف و خاموش كردم و یه دمکنی روی درب ظرفم گذاشتم و به مدت 30 دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( مثلاً فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت 300 درجه فارنهایت گرم شده باشد ) قرار دادم تا دم بکشه. بعد از این مدت شله زرد و در ظرف مناسب ريختم و تزئینش کردم. . 💌نکات خيلي مهم: اندازه شکر و در واقع شیرین بودن طعم شله زرد به ذائقه خودمون بستگی داره ولی به طور معمول اندازه شکر تقریبا دو برابر اندازه برنج در نظر گرفته ميشه. دقت کنید که قبل از باز شدن کامل برنج شکر رو به آن اضافه نکنید چون باعث خام ماندن مغز برنج میشه. برای دم کردن زعفران به طور معمول یک قاشق چایخوری زعفران را در یک استکان آب جوش دم میکنند ولی بهتر است برای شله زرد کمی مقدار زعفران خشک را افزایش بدیم. بهتره قبل از اینکه کره را به مواد اضافه کنید ، کره کاملا به دمای محیط رسیده باشه. 💌واسه شله زرد حتماً از برنج نیم دانه ی مرغوب و معطر ایرانی استفاده كنيد. 💌در مصرف زعفران خسيس نباشيد. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تخم مرغ 1 عدد پودر خمیر مایه 5 گرم (1 ق م) آب ولرم 60 گرم (1/4 لیوان) شکر 50 گرم (2 تا 3 ق غ) روغن مایع 60 گرم (1/4 لیوان) ماست 60 گرم( 1/4 لیوان) نمک 1/4 ق چ بهبود دهنده 1 ق چ( قابل حذف) آرد سفید یا آرد نان فانتزی تقریبا300 تا 350 گرم (حدودا 2 لیوان یک کم بیشتر) برای به عمل آوردن خمیرمایه ، داخل آب ولرم یک ق م شکر ریختم و بعد خمیر مایه رو اضافه کردم در ظرف رو قرار دادم تا ده دقیقه به عمل بیاد. توی ظرف دیگه تخم مرغ و مابقی شکر و روغن مایع و ماست و نمک رو اضافه کردم . خمیر مایع به عمل اومده رو هم ریختم . (بهبود دهنده هم اگر ندارید قابل حذفه ، بهبود دهنده در افزایش کیفیت نان عالیه) آرد الک شده رو کم کم ریختم . اول با قاشق مخلوط کردم و بلد از دست کمک گرفتم. میزان آرد تقریبی هست . خمیر رو ده دقیقه خوب ورز دادم . حواستون باشه آرد زیاد نریزید که نونتون رو سفت می کنه . داخل خمیر چنگ نزنید خمیر رو ورز بدید و چسبندگی رو با ورز بگیرید . خمیر رو داخل ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو خوب پوشوندم محیط نسبتا گرم یک تا دو ساعت قرار دادم تا حجم خمیر بیشتر بشه . بعد پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . دو قسمت کردم یک قسمت رو بیشتر از قسمت دیگه است . داخل ظرفی کفش کاغذ روغنی انداختم و دیواره هاش رو چرب کردم . خمیر بیشتر رو داخل ظرف قرار دادم و پهن کردم .( اگر قالب گرد دارید به قطر 20 تا 22 سانت خوبه) از خمیر دیگه به هر طرح و شکل که دوست دارید طرح بدید و روش بزارید . من به این صورت طرح گل و کناره ها برگ (تقریبا ☺️😁) در آوردم . دوباره روی ظرف یک پارچه تمیز کشیدم و 25 دقیقه استراحت دوم قرار دادم . فر هم از یک ربع قبل روشن کردم . برای رومال از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران و خیلی کم روعن مایع استفاده کردم و رومال زدم . داخل فر 190 درجه حدودا 25 تا 30 دقیقه قرار دادم . ظرف حاوی اب هم از ابتدا که فر رو روشن کردم قرار دادم تا مرطوب بشه و برای لطافت نون هاخوبه . بعد اگر دوست داشتید می تونید روی نون کمی عسل رقیق شده هم بزنید. می تونید هر نوع مغزی هم روی نون بزارید . این رو هم بگم داخل خود خمیر هم هر نوع مغزی و هر چی دوست داشته باشید می تونید قرار بدید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
گوشت مخلوط گوسفند و گوساله 300 گرم گوشت مرغ چرخکرده مخلوط ران و سینه 300 گرم پیاز دو عدد سیر دو حبه گشنیز خرد شده درصورت دلخوا فلفل دلمه خرد شده یک چهارم پ زرشک یک چهارم پ قیسی در صورت تمایل چند عدد گردوی خرد شده یک سوم پ پیاز داغ خشک یک چهارم پ نمک و فلفل ، زردچوبه دارچین زعفران پاپریکا به میزان لازم مغز نان باگت یک عدد 🌺🌺 رب گوجه فرنگی دو تا سه ق غ بستگی به رنگدهی ربتون پیاز داغ یک دوم پ نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و دارچین به میزان لازم اب زعفران مقداری چند تا قیسی یا آلو مقدار کمی زرشک 🥫 پیاز را سرخ کرده بعد رب گوجه تفت داده ادویه و نمک رو اضافه کنید اب جوش میریزیم تا سس غلیظی به دست بیاد یه قل زد از رو حرارت برمیداریم زعفران و زرشک و قیصی میریزیم 🥘 گوشت چرخکرده نمک و فلفل و دارچین ونیمی از مغز نان باگت خیس شده ویک عدد پیاز و سیر رنده شده کمی گشنیز ریز شده رو همه با هم ورز داده میشه نیم ساعت تو یخچال استراحت کنه گوشت مرغم با پیاز و سیر و فلفل دلمه رنگی چرخ میشه به همراه بقیه مغز نان باگت خیس شده و نمک و فلفل و پاپریکا و کمی اب زعفران مخلوط شده و میره تو یخچال دو تا کیسه فریزر رو کامل باز کنید یدونشو رو صفحه کار بزارید گوشت چرخکرده رو رو کیسه پهن کنید کیسه بعد رو روش میزاریم و با وردنه باز کنید سه میلیمتر به شکل مستطیل گوشت مرغم جدا گونه به همین شکل بعد گوشت مرغو با همون کیسه اروم با کمک وردنه روی گوشت پهن میکنیم اگه پاره شد یا نا هماهنگ با کمک دست صاف و مرتب میکنیم حالا مواد میانی رو یک سمت میریزیم زرشک و گردو و پیازداغ بعد با کمک کیسه شروع به رول کردن میکنیم سر و تهشو با کیسه میبندیم داخل یخچال یکساعت استراحت میدیم سپس داخل ظرفی که میخواد تو فر بره سس اماده رو روش و اطرافش میریزیم روی ظرفو فویل میکشیم فر رو هم از قبل داغ میکنیم با درجه 200 بعد ده دقیقه که رولت رو داخل فر گذاشتیم حرارتو رو 180 میزاریم به مدت یک ساعت و نیم بعد 45 دقیقه رولتو از فر خارج کنین از سس روی رولت بریزین دوباره بپوشونین بزارین تو فر این کار باعث میشه هم از ترک خوردن رولت جلوگیری بشه هم سطح رولت خشک نشه بعد پایان پخت هم میتونین با همون ظرف سر میز ببرین هم تو یه ظرف دیگه بکشین سسش رو هم جدا تو کاسه بریزین این رولت هم با پلو زعفرانی سرو میشه هم نان سنگک و سبزی خوردن و ترشی در هر دوصورت بینظیره 😋👌😍 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کاپوچینو 1_پودر نسکافه که استفاده میکنید مارک خوب باشه ودانه درشت 2_حتما آب که میریزید روی نسکافه داغ باشه 3_برای هر فنجان 1 قاشق مرباخوری از نسکافه آماده شده بریزید چون زیادش خیلی تلخ میشه (من زیاد ریختم کمی تلخ شد) 4_شیر هم پر چرب وداغ باشه 5_برای هر فنجان 1 قاشق غذاخوری شکر بریزید (اگه تلخ دوست دارید کمتر بریزید 6_برای 2 فنجان 1 قاشق غذاخوری سر صاف پودر نسکافه بریزید 6_برای همزدن پودر نسکافه میتونید از همزن دستی ویا مثل من از مینی میکسر ویا همزن برقی (با یک مفتول) یا میکسر هم بزنید تا خوب کف کند، مدت زمان هم بستگی به نوع دستگاه دارد اگه زیاد نسکافه بریزید کف زیاد میکنه ولی کاپوچینو خیلی تلخ میشه . ‌ مواد لازم: 2 قاشق غذا خوری دانه‌ قهوه(از مارک نسکافه gold استفاده کنید ) 2تا3 قاشق شکر (میتونید کمتر یا بیشتر بریزید) نصف فنجان آب گرم (آب داغ باشد) 2 فنجان شیر گرم طرزتهیه : نسکافه، شکر و آب گرم، را در دستگاه میکسر ریخته وچند دقیقه بزنید تا خوب مایه غلیظ شود. قهوه آماده شده را در دو فنجان تقسیم کنید. سپس شیر داغ وجوش داده را به فنجان ها اضافه کنید.. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ژله بیسکوئیت دوستان گلم توجه داشته باشید این ژله خوشمزه رو با هر ژله ای که دوست داشتید می تونید درست کنید. اینجا با پاناکوتا درست شده ولی رنگ و نوع ژله کاملا انتخابیه. دستور ابتدا ژله آلورا رو با یک و نیم لیوان آب جوش درست کنید و بذارید تا خنک بشه. بیسکویت ها رو ته قالب بچنید و به آرامی روشون ژله آلورا رو بریزید. و بذارید تا نیم بند بشه. سپس پاناکوتا وانیلی رو درست کنید و بعد خنک شدن بریزید. و مرحله آخر هم پاناکوتا شکلاتی رو بریزید. آموزش پاناکوتا وانیلی و شکلاتی در ادامه آوردم. یا زعفرانی : شیر 2 لیوان، شکر 7 قاشق غذاخوری، خامه صبحانه 5 ق غ، ژلاتین 2 ق غ، آب 1 استکان، وانیل یا زعفران مقداری. پودر ژلاتین رو با یک استکان آب سرد روی حرارت غیرمستقیم حل کرده، شیر و شکر و وانیل رو روی حرارت گذاشته و هم بزنید تا شکر حل بشه، خامه رو روی حرارت غیرمستقیم با چنگال هم زده تا نرم بشه و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی حل بشن و از روی حرارت بردارید و وقتی خنک شد ژلاتین آب شده رو بهش اضافه کنید. : شیر 2 لیوان، شکر 6 ق غ، خامه صبحانه 5 ق غ، شکلات تخته ای به مقدار دلخواه، پودر ژلاتین 2 ق غ، آب 1 استکان پودر ژلاتین رو با یک استکان آب سرد روی حرارت غیرمستقیم حل کرده، خامه رو با چنگال هم زده تا نرم شه، شیر و شکر رو روی حرارت گذاشته و هم بزنید تا شکر حل شه ، شکلات تخته ای رو اضافه کنید و هم بزنید تا با حرارت مواد آب شه، خامه رو کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید و سپس مواد رو از روی حرارت برداشته و ژلاتین رو اضافه کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیتزا لقمه ای اول دو لیوان آرد رو داخل کاسه بریزید نصف قاشق غذاخوری شکر ونصف قاشق مربا خوری نمک و یک قاشق غذاخوری سر صاف پودر خمیر مایه فوری قاطی ارد کنید وبا قاشق مخلوط کنید وسط ارد رو گود کنید و یک عدد تخم مرغ 5 قاشق غذاخوری ماست نصف لیوان روغن مایع و یک لیوان آب ولرم ریخته باز با قاشق خوب مخلوط کنید یک کاسه ارد بغل دستتون بذارید و کم کم به خمیر اضافه کنید تا زمانیکه احساس کردید خمیر جمع شده شروع کنید با دست ورز دادن حدود 10 دقیقه باید خوب ورز بدید وارد زیاد به خمیر نزنید چون خمیر سفت میشه و کیفیت خمیر خوب نمیشه پس سعی کنید خمیر لطیفی باشه اگه کمی هم چسبندگی داشت زیاد مهم نیست با چرب کردن دست اداره کنید حتما یک ساعت خمیر رو تو دمای آشپزخونه استراحت بدید اگه زیاد بمونه بوی ترشیده میده بعد از عمل اومدن خمیر با نوک انگشتتون پف خمیر رو بگیرید ولی زیاد ورز ندید این خمیر کیفیت عالیه داره وبرای انواع پیراشکی و نون و پیتزا می تونید استفاده کنید خمیر رو با وردنه باز کنید وبا قالب کوکو که گل 5 برگ هستش و بزرگه خمیر رو قالب بزنید قالب پایین رو برعکس کنید وخمیر قالب زده رو روی قالبها مثل فیلم پهن کنید وبا چنگال روشون رو سوراخ کنید تا موقع پخت پف نکنه ده دقیقه داخل فر 180 درجه بزارید تا خمیرها نیم پخته بشه واز فر خارج کنید میتونید این خمیر نیم پخته رو فریز کنید و موقع استفاده بزارید یخش باز بشه و استفاده کنید البته من از یه روز قبل خمیر رو پختم وروز مهمونی توش رو با مواد پر کردم پیاز داغ کردم وگوشت چرخکرده و قارچ و فلفل دلمه و آویشن و ادویه و رب و نمک زدم وتفت دادم رو ی خمر هارو سس زدم واز مایه گوشتی روش ریختم و پنیر پیتزا و کنسرو ذرت و گوجه گیلاسی روش گذاشتم و دوباره چند دقیقه داخل فر گذاشتم تا هم خمیر کاملا پخته بشه وهم پنیر پیتزا آب بشه و طلایی بشه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دلمه بادمجون طرز تهیه: 1) دو عدد بادمجان را پوست گرفته و 30 دقیقه در آب نمک قرار بدین و بعد سرخ کنید. 2) یک عدد پیاز متوسط خرد شده رو با کمی روغن تفت بدین و مقداری زردچوبه اضافه کنید. 100 گرم گوشت چرخکرده (به ازای هر بادمجان 50 گرم) اضافه کنید و بعد از تغییر رنگ گوشت ، ادویه ها (پودر تخم گشنیز ،نمک ، فلفل و پاپریکا از هر کدوم نصف قاشق چای خوری) و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید (رب گوجه فرنگی رو در مرکز ماهیتابه کمی تفت بدین که خوشرنگ بشه بعد با مواد مخلوط کنید)، یک فنجان آب اضافه کنید و اجازه بدید گوشت کاملا بپزه ، وقتی آب گوشت کشیده شد ، میریم سراغ سس. 3) برای سس : 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی تفت داده شده و ادویه ها (1 قاشق چای خوری نمک و پودر گشنیز، نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه ، فلفل چیلی و پاپریکا) ، 1 قاشق غذاخوری رب انار (یا آلوچه)، کمی بعد 2 عدد گوجه فرنگی رنده شده و سپس 1.5 فنجان آب و یک حبه سیر رنده شده و سپس اجازه بدید کاملا جا بیفته و بعد از روی حرارت بردارید . 4) یک فنجان آب به سس اضافه کنید و هم بزنید 5) شکم بادمجون ها رو باز کنید و با قاشق کمی فشرده کنید (اگر دون داره خالی کنید). مواد گوشتی رو با یک قاشق غذاخوری زرشک تفت داده شده مخلوط کنید و با این مخلوط شکم بادمجون ها رو پر کنین. اگه دوست داشتید حتی می تونید کمی پنیر هم اضافه کنید و با دلمه رنگ آمیزی کنید ، خیلی زیباتر میشه. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🔷 نیم کیلو سینه ی مرغ وچرخ میکنیم یه حبه سیرو رنده واضافه میکنیم .یه پیازو رنده ی ریز میکنیم وآبش ومیگیریم وهمراه با نمک وفلفل وآویشن اضافه میکنیم صدوپنجاه گرم پنیر پیتزا اضافه میکنیم ویک قاشق سس مایونزویک سوم پیمانه پودر نون نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر. بعد خوب ورز میدیم وحداقل یک ساعت تو یخچال استراحت میدیم.بعد گلوله های کوچک برمیدارم پهن میکنیم به پودر نون آغشته میکنیم ودر روغن سرخ میکنیم.میشه واسه رنگش پودر پفک نمکی اضافه کرد ولی من حذف کردم. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
‍ سلام 😊✋ به ششمین روز ماه پُر برکت رمضان خوش آمدید 🌹 🍃 امروز دوشنبه 30 فروردین براتون آرزو میکنم 🙏 رمضان تون سرشار از اخلاص ونورانیت✨💫✨ عبادات تون قبول حق باشه🙏 🌹🍃 ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کیک کاسترد بیسکوییتی🔻 ابتدا 1/2 پیمانه آرد را با 1و 1/2 پیمانه شیر را با هم مخلوط کنید سپس در ظرفی دیگر 3 عدد تخم مرغ را با 1 و 1/2 پیمانه شکر مخلوط کرده و مخلوط شیر و آرد را به آن اضافه کنید و بزارید روی حرارت و بهش مجددا 1 و1/2 پیمانه شیر اضافه کرده روی حرارت هم بزنید تا رنگش زرد و غلیظ بشه سپس از روی حرارت بردارید و1/2 پیمانه کره بهش اضافه کنید و هم بزنید سپس در دو ظرف جداگانه 1/2 پیمانه شکلات تیره و 1/2 پیمانه شکلات روشن بریزید و مواد را در کاسه ها بریزید و هم بزنید سپس در قالب یک لایه بیسکوییت بزارید و مواد را به صورت لایه لایه مواد رو بریزید و بینش بیسکوییت و به دلخواه انواع مغز آجیل بریزید تا لایه آخر و در لایه آخر 1/2 پیمانه کاکائو را با 3 ق‌غ کره روی حرارت کتری آب کرده و روی مواد بریزید و برای پنج شش ساعت بزارید یخچال بمونه تا بگیره سپس از قالب خارج کرده و سرو کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم آب ولرم : 2 لیوان (جوری که نه سرد باشه نه دست رو بسوزونه) پودر مخمر فوری : 1 قاشق چ(مخمر معمولی رو حتما تا 10 دقیقه اسراحت بدید توی مرحله اول اب و شکر،) شکر : 1 قاشق غ روغن : 2 قاشق غ نمک : 1/2 قاشق چ آرد گندم :به مقدار لازم طرز تهیه اول آب ولرم + مخمر + شکر را مخلوط کنید و 5 تا 10 دقیقه استراحت. بدید . سپس روغن مایع و نمک را اضافه کنید و مخلوط کنید . حالا آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر شروع به جمع شدن کند و حواستون باشه زیار آرد نریزید وگرنه خمیرتون سفت میشه و پف نمیکنه و در اخر نونتون خشک میشه. وقتی خمیر هنر چسبنده هستش به سطح آرد پاشی شده منتقل کنید و با دستهای آردی حدود 10 دقیقه ورز بدید تا خمیر لطیف شود. خمیر را به ظرف چرب شده منتقل کنید و روی خمیر را چرب کنید و جازه بدید 1 الی 2 ساعت استراحت کند. بعد استراحت پف خمیر را با ورز دادن بگیرید و به 8 الی 10 یا 12 قسمت تقسیم کنید (بستگی به خودتون داره که بخواید نان نازک یا زخیم داشته باشید) چانه هارو یکی یکی باز کنید و داخل تابه گرم شده بدون روغن یا با روغن هر طرف را حدود 3 تا 4 دقیقه بپزید ( تایم پخت بستگی به نازک یا ضخیم بودن نان ها داره) نکات: خمیر را با آرد زیاد سنگین نکنید وگرنه نان ها حالت خمیری میگیره و خشک میشه . تا حد ممکنه با ورز دادن و آردی کردن دستها چسپندگی را بگیرید البته بعد استراحت هم چسبندگیش کم میشه. میتونید از آرد قنادی هم استفاده کنید در اونصورت نان های سفید تری خواهید داشت. نان ها اگر زیادی نازک باشن کمی خشک میشن و زیاد توی تابه حرارت نبینه وگرنه بازم خشک میشه. بعد پخت حتما داغ داغ توی دستمال تمیز بپیجید تا عرق کنن نرم بمونن. حرارت نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد. بدون مخمر هم میتونید درست کنید فقط کافیه مخمر رو حذف کنید و بقیه مراحل رو همونجوری انجام بدید. این نان رو هم‌ میتونید بدون روغن هم با روغن درست کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم آرد 200گرم یا دولیوان دسته دار سفیده تخم مرغ بک عدد خمیر مایه یک قاشق غذاخوری شکر یک قاشق غذاخوری روغن مایع سه فاشق غذاخوری پنیر خامه ای یا مثلثی دوعدد نمک نصف قاشق چایخوری طرز تهیه اردوشکر وخمیر مایع وروغن ونمک و پنیر وسفیده تحم مرغ را مخلوط تا ارد مثل شن ریزه بشه بعد اب ولرم را کم کم اضافه کنید تا خمیری یکدست ونرم بدست بیاد حدود پنج دقیفه ورز دهید یا صد بار به سطح کار بکوبید بعد حدود45دقیقه استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر بشه مواد پیتزایی تن ماهی این ترکیب بسیار خوشمزه است پیاز را توی روغن تفت دهید سبک که شد پیازچه ریز خرد شده را اضافه وفلفل دلمه های ریز خرد شده رنگی را وتفت دهید تا سبک بشه بعد زردچوبه وفلفل سیاه وقرمز وپودرزیره وپودرسیر وزنجبیل وادویه ماهی بزنید وتفت دهید ودراخر تن ماهی از قبل جوشانده را اضافه ومخلوط کنید تکه های تن را با چنگال ریز کنید ومواد ما اماده است خمیر بعد استراحت را پف خمیر را بگیرید وبه شش قسمت تقسیم کنید هر قسمت را باز زیاد نازک نکنید وطبق فیلم چهار برش بزنید مثل بعلاوه که همدیگر را قطع نکنه از موادتون روی هر برش بذارید وپنیر پیتزاهم بریزید ودوگوشه برش را به سمت وسط بیارید وبا انگشت فشار بدین تا محکم بشه هر چهار قسمت اینکار را انجام دهید بعد توی سینی را ارد پاشی وفطایر را توی سینی بذارید و15دقیقه استراحت بدین بعد با زرده روی خمیر را رومال کنید ودرفر 200درجه که از قبل گرم شده بذلرید بعد ربع ساعت چک کنید زیر خمیر طلایی بشه کافیه بعد گریل را روشن تا روی فطایر هم طلایی بشه بعد تا گرم است توی ظرف در داری که پارچه نخی گذاشتید بذارید که روی فطایر هم پارچه باشه وسرظرف را ببندید کاملا لطیف ونرم می مونه حتما امتحان کنید بسیار خوشمزه است نکته توی فر یه کاسه ابجوش بذارید تا خمیر خشک نشه ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
این دستور برای 4 تکه مرغ هست. من مرغ رو برای سرو در کنار پلوهای مختلف با روشهای متفاوت میپزم و به نظرم این روش بهترین برای سرو در کنار زرشک پلو هست.در این روش بیشترین طعمی که حس میشه طعم زعفران هست. در قابلمه ای با سایز مناسب تعداد تکه های مرغ،2 قاشق روغن+1قاشق مرباخوری کره +1عدد پیاز درشت ریز نگینی شده را اضافه کنید. تکه های مرغ را در قابلمه روی پیازها بچینید. به دو طرف مرغها حدود 1قاشق مرباخوری زردچوبه+کمی فلفل سیاه+کمی نمک اضافه کنید و برای 20 دقیقه دو طرف تکه های مرغ را روی حرارت ملایم تفت دهید. بعد از 20 دقیقه مرغ حالت نیم پز داره. حالا حدود 3 تا 4 لیوان آب اضافه کنید زیاد آب نریزید چون مرغها نیم پز شدن و اگه زیاد آب بریزید مرغ له میشه...در حدی که کمی روی مرغها رو بگیره کافیه. در قابلمه رو ببندید و روی حرارت متوسط بذارید تا وقتی که آب مرغ،نصف بشه. وقتی آب مرغ داخل قابلمه جوشید و نصف شد،در تابه ای 1تا2 قاشق روغن بریزید و نصف قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه و در روغن تفت بدید تا خوب رنگ بندازه و روغن نارنجی رنگ بشه. بعد 1 قاشق آبلیمو+چند قاشق زعفران دمکرده غلیظ اضافه و دوباره کمی تفت دهید(حرارت باید ملایم باشه) حالا 2 قاشق از آب مرغ را به سس داخل تابه اضافه کنید تا سس کمی رقیق بشه و بعد سس رقیق شده را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و دوباره روی حرارت متوسط قرار بدید تا سس آروم آروم بجوشه و خوب جابیفته و کمی غلیظ بشه. با این روش مرغ بسیار خوش عطر و طعم میشه حتما امتحان کنید هیچ طعمی در سس جز طعم زعفران در پایان کار حس نمیشه...و همه مزه ها با هم در تعادل هستن ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛