#کاچی
مواد لازم برای تهیه 3 پیاله کاچی:
آرد 4 قاشق
شکر 6 قاشق
کره یک عدد پنجاه گرمی
روغن مایع 3 قاشق
هل یک قاشق چایی خوری
آب برای شربت یک لیوان کامل
گلاب سه قاشق
ادویه کاچی(تهیه از عطاری ها)
پودر گردو و بادوم و پسته و کنجد هر کدام یک قاشق چایی خوری .... مقداری برای تزیین
آرد را تفت میدهیم تا به هر رنگ خوشتون بیاد در بیاد... 👈 کاچی تیره و روشن بستگی به میزان تفت ارد داره. 👉وقتی به رنگ دلخواه رسید بهش کره و روغن اضافه میکنیم . بعد پودر هل ادویه کاچی و مغزها رو اضافه میکنیم. شربتی را که با آب و شکر گلاب و زعفران تهیه کردیم بهش اضافه میکنین. تا زمانی ک به غلظت فرنی برسه هم میزنیم. نه خیلی شُل نه خیلی سفت. نوش جان دوستای خوبم خیلی در مورد ترکیبات ادویه کاچی پرسیده بودید. ترکیباتش شامل👇 تخم گشنیز
سیاه دانه
زیره
رازیانه
جوز هندی
تخم شوید
هل
زنجفیل
کنجد
زرچوبه
آویشن
بادیان رومی
هست
میتونید از عطاری ب صورت آماده تهیه کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_شیر
ارد:یک پیمانه
شیر:یک پیمانه
اب:یک پیمانه
شکر:یک پیمانه
روغن مایع:نصف پیمانه
گلاب:یک چهارم پیمانه
عرق هل:یک قاشق غذاخوری
زعفرون دم کرده غلیظ:به مقدار لازم
ارد رو یکی دو دقیقه روی حرارت ملایم داخل تابه نچسب مرتب هم بزنید تا بوی خامیش بره (دقت کنید اصلاااا رنگ ارد تغییر نکنه) بزارید خنک بشه ارد رو الک کنید ودوباره بریزید داخل تابه روغن مایع رو بهش اضافه کنید وبا حرارت ملایم هم بزنید تا گرم بشه یک پیمانه شیر به دمای محیط رسیده رو بهش اضافه وبا لیسک یا قاشق چوبی مرتب هم بزنید حالت خمیر لطیف ویکدست پیدا میکنه بیست دقیقه روی شعله ملایم مداوم هم بزنید. در این فاصله اب وشکر رو مخلوط روی حرارت بزارید تا ریز ریز قل بزنه نیاز به غلیظ شدن شربت نیست در انتها که شکر حل شد حرارت رو خاموش گلاب وهل وزعفرون رو اضافه کنید
مخلوط ارد وشیر وروغن رو هم حتما مداوم هم بزنید بعد بیست دقیقه تا نیم ساعت هم زدن شربت رو کم کم (یکدفعه اضافه نکنید) در حین هم زدن اضافه کنید ومخلوط کنید حرارت رو خاموش کنید ومرتب هم بزنید کمی تابه رو گهواره کنید(تکان دادن تابه به چپ وراست) این حلوا شلتر از حلوای زعفرونی هست خیلی خوش طعم وخوش عطره مزه بهشت میده
نکته؛در تمامی مراحل کار حرارت ملایم باشه حتمااا واز هم زدن مخلوط آردی غافل نشید
این حلوا گزینه خیلی خوبی واسه سفره افطاری هست
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_مرمری
مواد لازم :👇
روغن مایع 150 گرم (سه چهارم پیمانه)
آرد 300 گرم (دوپیمانه)
شکردانه ریز 140 گرم (سه چهارم پیمانه)
شیر 100 گرم (نصف پیمانه)
بیکینگ پودر 2قاشق چایخوری
تخم مرغ 3 عدد
وانیل 1 قاشق چایخوری
برای مواد کاکائویی همین مواد رو استفاده میکنید، فقط به سه قاشق از آرد برداشته و سه قاشق پودر کاکائو اضافه میکنید...
.
طرز تهیه
شکر، تخممرغها و وانیل را خوب میزنیم تا کرم رنگ و سبک بشه (حدودا سه دقیقه)
روغن مایع و شیر را هم اضافه و کمی هم میزنیم... بقیه مواد خشک را با هم سه بار الک کنید و به بقیه مواد اضافه میکنیم...
برای این طرح کیک و این قالب که 25 سانتی هست یک دستور ساده و یک دستور کاکائویی درست میکنیم و داخل قالب یک پیمانه مایه کیک ساده ودر کنارش یک پیمانه مایه کیک کاکائویی میریزیم، تا آخر و در پایان با سیخ کباب چوبی (یا چاقو ) مایه کیک رو کمی بهم میزنیم تا لایه ها کنار هم جابجا و به این شکل مرمری بشن...
کیک رو در فر 150 درجه به مدت یک ساعت میگذاریم...
قالب 25 سانت میان تهی با ارتفاع 10 سانت
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام در این ویدیو آموزش نحوه پیچیدن دلمه برگ مو، بصورت سیگارتی یا لوله ای گذاشته شده...
#دلمه_برگ_مو
برگ تازه و نازک مو:( به میزان لازم )حدود نیم کیلو
لپه : نصف پیمانه
برنج نیم دانه : یک پیمانه
پیاز: یک عدد درشت خورد شده
سبزی های معطر ( تره، جعفری، ترخون و مرزه): 500 گرم
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
نمک و فلفل و ادویه : به میزان دلخواه
آبلیمو یا سرکه: نصف لیوان
شکر: یک ق غ
از قبل خورده برنج راشسته و می پزیم. لپه را هم چند بار از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض می کنیم و نیم پز می کنیم...
پیازها را کمی با روغن تفت میدیم و گوشت چرخ کرده را همراه آن کمی سرخ میکنیم .سپس نمک،فلفل و ادویه زده با کمی آب میذاریم تا گوشت بپزه.
بعد لپه را که قبلا” خیس کرده و نیم پز کردیم به گوشت اضافه می کنیم تا کمی بجوشه و جا بیافته .سبزی پاک کرده و شسته و شده رو باقی مواد گوشتی اضافه می کنیم.
سپس برنج را به مواد اضافه ميكنيم
برگهای مو را شسته و خشک میکنیم و دمبرگ آنها را به ارامی میچینیم. به مدت چند دقیقه برگها را در آب جوش انداخته و خارج می کنیم...
از مواد لاي برگ مو قرار داده و دو طرفشو بشكل سیگارتی یا لوله ای جمع كرده، کف قابلمه را ابتدا با تعدادی برگ موی ضخیم پوشش داده و سپس دلمه ها را کنار هم و فشرده ميچينيم.. بعد در اخر يك ليوان اب به همراه نصف لیوان آبلیمو و یک قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کرده و روي دلمه ها می ریزیم، با حرارت كم ميزاريم پخته بشه وقتي آبش كشيده شد كمي روغن به رويه دلمه ها داده از رو حرارت بر می داریم...می گذاریم خوب سرد بشن و سپس سرو می کنیم
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#تارتلت
مواد لازم برای خمیر تارت:
1 عدد تخم مرغ
175 گرم کره (یا مارگارین)
1 استکان پودر قند (استکان کمر باریک ترک 50 گرم)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
آرد به مقدار لازم
طرز تهیه خمیر تارت:
تخم مرغ ، کره و پودر قند را تا وقتی که یکدست شود خوب ورز بدید. وانیل و آرد را اضافه کنید آرد را کم کم و به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد. اندازه گردو از خمیر بردارید و داخل قالب تارتلت بذارید و با دست باز کنید. دقت کنید ضخامت خمیر در تمام قسمتها به یک اندازه باشد. اگر نازک باشد خشک میشود و اگر ضخیم باشد نمی پزد. وسط تارتلت را با چنگال سوراخ کنید و در فر 175 درجه 13_12 دقیقه بپزید.
برای کرم:
2.5 لیوان شیر
1 استکان شکر (70 گرم)
2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
2 قاشق غذاخوری آرد
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 قاشق مربا خوری کره
طرز تهیه کرم:
شیر را داخل قابلمه بریزید و گرم کنید. نشاسته ، شکر آرد و وانیل را داخل کاسه ای بریزید و هم بزنید.کمی از شیر قابلمه داخل کاسه بریزید و هم بزنید تا حل شوند. سپس داخل قابلمه بریزید و تا وقتی که قوام بگیرد هم بزنید و بپزید. وقتی قوام گرفت از روی اجاق بردارید و کره را اضافه کنید و هم بزنید. بعد از خنک شدن داخل قیف بریزید و داخل خمیر تارتلت خنک شده بزنید. میوه هایی که دوست دارید روی کرم بذارید. من برای اینکه میوه ها براق بماند و سیاه نشود کمی آب لیمو به میوه ها زدم . نوش جان
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_بوراتوس
بچه ها این دسر توش از دنت استفاده میشه(حالا هر طعمی) ولی من بجای دنت پوره توت فرنگی زدم.
❌نکته مهم این دسر سرعت عمل شما توی مراحل تهیش هست ، چون ژلاتین اگه زیاد در محیط بیرون بمونه میبنده سریع
🔸مواد لازم : 👇🏻
پودر ژلاتین 2 ق غ سرخالی
یک لیوان شیر ولرم
یک عدد بستنی وانیلی
یک بسته توت فرنگی منجمد
یک بسته پنیر ماسکارپونه که اصلا شوری نداره و مخصوص دسر هست.
🔸طرز تهیه : 👇🏻
پودر ژلاتین رو با نصف شیرمون(نصف لیوان)،به روش بنماری ذوب میکنیم،بعد نصف دیگه ی شیرمون رو با بستنی ترکیب میکنیم،جفت اینارو میزاریم کنار ، توت فرنگی هارو با یکم شکر(من شکر نزدم ، دلبخواهی هست) و یکم آب داخل آبمیوه گیری میکس میکنیم،داخل یه ظرف جداگانه پنیر رو با پوره توت فرنگی میکس میکنیم و با همرن برقی دو دقیقه میزنیم تا یکدست بشه مواد ، بعد مخلوط شیر و بستنی و ژلاتینمون رو اضافه و با سرعت هممیزنیم و با سرعت هم داخل قالب میریزیم ، دقت کنین سرعتتون بالا باشه☝🏻
قالب رو با روغن مایع چرب کنین.
6 الی 7 ساعت در یخچال بزارین تا ببنده.
مراحل خارج کردن از قالب رو هم توی فیلم میتونید ببینید😊
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خاگینه_نیلوفر
تخم مرغ 2 عدد
ماست 3/4 پیمانه 190 گرم
بیکینگ پودر 1 قاشق غذا خوری 10 گرم
روغن مایع 1/3 پیمانه 70گرم
آرد به میزان لازم در حدی که خمیر به دست نچسبد.
روغن به میزان لازم مایع برای سرخ کردن
مواد مورد نیاز برای تهیه شربت :
آب 1 پیمانه (250 میلی لیتر )
شکر 2 پیمانه 400 گرم
آب لیموترش تازه 1 ق س (15 میلی لیتر )
زعفران دم کرده 2ق س خوری
خلال پسته برای تزیین
تخم مرغهارو با همزن دستی میزنیم.
ماست و بیکینگ پودر را مخلوط کرده به مواد بالا اضافه کرده روغن مایع را نیز افزوده در مرحله آخر تقریبا 2 لیوان آرد را به تدریج افزوده تا خمیر به دست نچسبد.(ممکن است ارد بیشتر یا کمتر نیاز باشد)
در عین حال خمیر نرم و لطیفی داشته باشیم
به خمیر بیش از اندازه ارد نزنید چون خمیرتون سفت میشه وموقع سرخ کردن مغز پخت نمیشه
خمیر را 1 ساعت استراحت دهید.
خمیر را به ضخامت 3 تا 4 میلی متر باز کنید و با سه سایز متفاوت قالب بزنید.
روی خمیر های قالب زده با چاقو 8،6،4 برش ایجاد کنید مراقب باشد که برش ها در قسمت مرکز بهم نرسند
3 عدد خمیر را از بزرگ به کوچک روی هم قرار دهید مرکز آنها را مرطوب کنید وبهم فشار دهید تا بهم بچسبد ,روی خمیر را پس از فرم دادن پارچه کشیده 15 دقیقه استراحت داده و در روغن فراوان و حرارت کم سرخ کنید خمیر را در داخل روغن حرکت ندهید تا پره های خاگینه از هم جدا نشود. خاگینه های سرخ شده را رو دستمال بچینید تا روغنش گرفته بشه
برای تهیه شربت خاگینه آب و شکر را مخلوط کرده یکی دو جوش که زد آب لیمو را اضافه کرده + زعفران و پودر هل یا عرق هل بزنید و بعد از روی حرارت بردارید ,شربت داغ را روی خاگینه نیمه گرم بریزید.
نکته در تهیه خاگینه گل نیلوفر: از ماست شیرین و پر چرب استفاده کنید.
و حرارت کم باشد چون روغن کف میکند
اگه دیدید روغن کف کرد زود از رو حرارت بردارید کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد دوباره رو حرارت کم بذارید وخاگینه هارا سرخ کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تزئین_برنج
عزیزانم خیلی از دوستان در مورد برنج قالبی سوال داشتند که امیدوارم با این فیلم سوالاتشون برطرف بشه
برنج رو حدالامکان کته درست کنید
اگر برنج گرم باشه موقع فشردن در قالب منسجمتر میشه و نتیجه بهتر میشه
قالب رو کاملا پر کنید تا موقع برگردوندن از قالب برنجتون متلاشی نشه
بعداز پر کردن قالب با پشت قاشق برنج رو خوب فشار بدید
من از قالب پلاستیکی استفاده کردم
اگر شما از قالب سیلیکونی استفاده میکنید حتما زیر قالب یه سینی بذارید( چون قالب سیلیکونی انعطاف پذیره )
موقع برگردوندن ،،با سینی قالب را برگردونید تا برنج متلاشی نشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ســـــ🌸ــــلام
یکشنبه اردیبهشت ماهتون بخیر🌸
روزتـون پـر از بـرکت
دلاتون بی کینه و غم
تنتون سـالم و روزتـون قشنگــــــ🌸
#روزتون_بخیر 🌸🍃🌸
کیک گنبدی
مواد لازم
3 تخم مرغ
1 استکان(نصف پیمانه) شکر
3 قاشق غذاخوری آب گرم
3 قاشق غذاخوری روغن مایع
1 لیوان (پیمانه)آرد
5 گرم وانیل 10 پکینگ پودر
2 قاشق غذاخوری سر پر پودر کاکائو
طرز تهیه
شکر را به تخم مرغ ها می افزاییم و تا حدود 5-6 دقیقه تا زمانیکه پف کند، هم میزنیم.
3 قاشق آب گرم و روغن مایع را هم اضافه کرده و دوباره هم میزنیم.
در این مرحله همه ی مواد خشک (آرد؛ وانیل، پکینگ پودر و پودرکاکائو) را الک کرده و به موادمان کم کم اضافه کرده و با قاشق بزرگ هم میزنیم.
می تونید کاکائو استفاده نکنید.موادمان را در قالب می ریزیم. من قالب 18 سانتی دایره انتخاب کردم. چیزی به اطراف قالب نزدم و کاغذ شیرینی پزی زیر قالب گذاشتم.
اگر بخواهید دو برابر مواد را هم میتوانید استفاده کنید.در نهایت کیک مان را در فر 180 درجهازقبل گرم شده تا زمانیکه(حدود 45_30 دقیقه) حاضر شود می پزیم.
مواد لازم برای سس کاکائویی:
100 ml خامه (نصف پاکت)
نصف استکان شیر
طرز تهیه:
شیر و خامه را تا زمانیکه به درجه ی جوش برسد روی اجاق می گذاریم.بعد از اینکه به درجه جوش رسید، از اجاق برداشته و کاکائورا اضافه می کنیم.
میتونید بنا به سلیقه کاکائوی شیری و یا هر نوع دیگه ای که بخواهید رو استفاده کنید. من هر دو نوع کاکائو تلخ و شیری را استفاده کردم(حدود 150 گرم)
طرز تهیه کرم(میتونید ازخامه فرم گرفته تنها برای کرم هم استفاده کنید):
100 میلی لیتر خامه
1 پاکت پودر خامه (کرم شانتی)
5 گرم وانیل
100 گرم پنیر لبنه
همه ی مواد را هم زمان تا زمانیکه غلیظ شود هم میزنیم.
در این مرحله کیکمان هم آماده شده.
از قالب در آورده و از وسط بصورت افقی نصف می کنیم و هر دو طرف داخلی کیک را با شیر خیس می کنیم.
داخل یک قالب کاسه ای (فلزی یا پلاستیکی) نایلون فریزر پهن کرده و یک طرف کیک را داخلش جاساز میکنیم و سپس کرم حاضر شده را داخلش اضافه میکنیم.
داخل ِ کرم را بصورت چاله خالی میکنیم و سس کاکائویی آماده شده را داخل گودال میریزیم. طرف دیگر کیک را روی مواد می گذاریم و کاملافشار می دهیم. و رویش سلفون میکشیم.یک شب داخل یخچال میگذاریم بماند. اگر بخواهید از قالب راحت تر در بیاید می توانید چند ساعت ِ آخر را هم داخل فریزر بگذارید. با کمک اضافه های نایلکس کیک را از قالب در می آوریم.
می توانید برای رویش پورویش پودر کیک و یا سس کیک بریزید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
چیکن برگر
دستور تهیه
من از ترکیب نیم کیلو قلوه گاه و یک کیلو ششصد گرم سینه و ران مرغ استفاده کردم
.
گوشتا رو باهم دوبار چرخ کردم . بهتره قلوه گاه رو برش نازک بدین و نیم ساعتی داخل فریزر بذارید تا براحتی چرخ بشه.
.
من از این مقدار گوشت 400 گرم گوشت رو برداشتم ...
بقیه مواد رو بدون ادویه و پیاز داخل فریز بسته بندی کردم
.
گوشت چرخ شده قلوه گاه گوشفندی و مرغ 400 گرم
پیاز کوچیک یک عدد
پودر سیر نصف ق چ
نمک و فلفل ب میزان لازم
قارچ بلانچ شده 5 عدد
جعفری ساتوری یک ق چ
پودر سوخاری دو ق غ
برای بلانچ قارچ رو خرد کنید و روی حرارت بذارید تا پخته بشه و ابش کامل کشیده بشه . سپس کاملا ساتوریش کنید
یا از همون اول رنده کنید و روی حرارت بذارید.
تمام مواد رو با هم مخلوط کنید حسابی ورز بدین یه گلوله از گوشت رو ته نایلون پهن کنید و نیم ساعتی داخل فریزر بذارید سپس سرخ کنید اواخر پخت در صورت تمایل پنیر گودا بذارید ...
همبرگرا رو میتونید اماده تو فریزر داشته باشید موقع مصرف سرخ کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ژله کیوی
موادلازم
ژله کیوی 1 بسته
برای محالبه:::
شیر 1 لیتر
پودرشکر 1 لیوان
نشاسته ذرت 2 ق غ
آرد 3 ق غ
وانیل 1 بسته کوچک
کره یاروغن 1 ق غ
ابتدا ژله کیوی رو آماده کنید و بریزید داخل قالبتون و بزارید یخچال تاکمی بسته بشه
شیر،شکر،آردذرت،آرد رو مخلوط کرده و روحرارت بزارید و مدام هم بزنید وقتی جوش اومد شعله رو کم کرده 5 دقیقه دیگم بپزه بعد وانیل و کره رو مخلوط کرده رو ژله بریزید و بزارید داخل یخچال بمدت 3،4 ساعت تاخودشو بگیره
نوش جونتون
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پیراشکی مجلسی
اینم آموزش چندمدل خمیر پیراشکی که میتونید در مهمانیها وجشن ها دوستانتون رو سوپرایز کنید🤗🤗
.
ولی اینجا دستور خمیر پیراشکی رو واستون میزارم ومیتونید مواد میانی پیراشکی رو از گوشت یا پنیر ویا سبزیجات پخته شده پر کنید.
#خمیر_پیراشکی
1 عدد تخم مرغ
آب 1 لیوان
1/2 لیوان روغن مایع
5 قاشق غذاخوری ماست
2 لیوان آرد (الک شده)
1 قاشق مرباخوری شکر
1 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق غذاخوری سر صاف خمیر مایه فوری
طرز تهیه :
ابتدا مواد خشک رو در کاسه ای بریزید( آرد، شکر، نمک و خمیر مایه) و مخلوط کنید.
وسط ارد روباز کنید و تخم مرغ ماست، روغن مایع و آب رو اضافه کنید وکم کم هنه مواد رد مخلوط وبا دست ورز بدین واگه خمیر چسبندگی داشت کم کم آرد اضافه کنید تا خمیر نرم ولطیفی بدست بیاد.
روی خمیر رو پوشانده وحدود 1 ساعت استراحت داده تا حجم خمیر دو برابر شود.
بعد پف خمیر رو بگیرید و طبق ویدئو کاتر بزنید واز مواد میانی گذاشته وشکل دهید. بعد یا بزارید در فر 200 درجه به مدت 20 تا 30 دقیقه ویا در روغن سرخ کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛