eitaa logo
آشپزی خاص
103.3هزار دنبال‌کننده
13.6هزار عکس
37.9هزار ویدیو
45 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
باگت خونگی 😍. خوب درست کردن باگت در کارگاه ها با توجه به دستگاه بخار صورت می گیره که روش خونگیش به این صورته. آرد نان فانتزی 500 گرم (3 و یک سوم لیوان ، بین 3 تا سه و نیم لیوان) آب ولرم 250 گرم (یک لیوان) پودر خمیر مایه 8 گرم (حدودا 1 ق غ) شکر 1 ق م نمک 7 گرم (حدودا 1 ق م) بهبود دهنده 5 گرم (1 ق م) روغن مایع 30 گرم (حدودا 3 ق غ) بهبود دهنده باعث افزایش کیفیت نان و ماندگاری میشه .از اونجا که آرد ما هم ضعیف هست پس بهتره بهبود دهنده در این گونه نان ها استفاده بشه . آرد نان فانتزی اگر ندارید می تونید میزان 350 گرم ارد سفید شیرینی پزی رو با 150 گرم آرد گندم (نانوایی) ترکیب کنید . . پودر خمیر مایه من فوری هست اما برای اطمینان:داخل آب ولرم شکر رو ریختم و مخلوط کردم . خمیر مایه رو ریختم و درش رو گذاشتم 5 تا 10 دقیقه به عمل بیاد . روغن و نمک رو مخلوط کردم . بهبود دهنده و خمیر مایه به عمل اومده رو ریختم . آرد الک شده رو کم کم داخلش ریختم و با دست خمیر رو جمع کردم .در ریختن آرد با احتیاط عمل کنید چون نان زیاد ریختن موجب سفتی میشه . بادستگاه خمیرزن 7 الی 8 دقیقه زم و اگر ندارید 10 الی 15 دقیقه با دست ورز بدید . داخل ظرف تمیز که کمی چرب شده قرار دادم و روش رو پوشوندم و نیم ساعت استراحت در محیط نسبتا گرم قرار دادم .تایم استراحت اینجا زیاد نشه . بعد از استراحت خمیر رو یک دقیقه ورز دادم و به 5 قسمت تقسیم کردم . چونه های 130 تا140 گرمی برداشتم .سایز بزرگ در خانه درست نکنید چون فر ما صنعتی نیست و ممکنه خشک بشه . چونه ها رو یک ربع استراحت قرار دادم . هر چونه رو کمی پهن کردم و بعد رول کردم .داخل سینی یا کاغذ روغنی نسوز بندازید یا اگر عادی بود کمی آرد بپاشید و خمیر رو قرار دادم . با اسپری یا قلمو آب پاشیدم و نایلون کشیدم . نایلون طوری باشه که برخورد به خمیر نداسته باشه و یا زیر نایلون کمی چرب بشه که به خمیر نچسبه . 70 دقیقه استراحت قرار دادم . بعد دوباره با قلمو آب پاشیدم و میشه کنجد هم پاشید . فر با دمای 190 درجه از یک ربع قبل گرم کردم و ظرف شامل آب درون فر به دلیل لطیف شدن نان ها قرار دادم و سینی رو در طبقه وسط به مدت 15 تا20 دقیقه قرار دادم . برای رویه نان میشه آخر کار کمی گریل رو روشن کرد . میشه روی نان که گرمه با قلمو کره زد که براق بشه و بعد از سینی جدا و روی توری گذاشتم که از دما بیفته. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مربای زرد آلو سعی کنید از زردآلو سفت ورسیده استفاده کنید زردآلو که خال سیاه روشه مرباش خوش رنگ نمیشه زردآلو شیرین وکمی به ترشی بزنه واسه مربا عااالیه زردآلو بزرگ که زردآلو کشاورزی بهش میکن واسه مربا مناسب نیستن طعم ومزه خاصی ندارن بزرگ وکرمی رنگن بعضی از قسمت زردآلو قرمزه اینا مرباش خوشمزه نمیشه. زردآلوی مربا سفت ورنگش به نارنجی میزنه. دستور مربا زردآلوی بدون هسته وخرد شده یک کیلو شکر 600 گرم جوهر لیمو یک دوم قاشق چایخوری اگه ندارید دو قاشق اب لیمو تازه بزنید زردآلو رو بشوریید هسته شو دربیارید وخرد کنید بهتره تو ماهی تابه درست کنید تا رو هم انباشه نشه زردآلو وشکر رو بریزید تو ماهی تابه گاز رو با شعله متوسط روشن کنید به آرومی بزنید تا شکر زردآلو با هم مخلوط بشن احتیاجی به اب نداره زردآلو خودش آب میندازه هر چند دقیقه یکبار به آرومی بزنید تا شکر حل بشه واسه این میگم به آرومی تا زردآلو له نشه با فرچه خیس اطراف ماهی تابه رو تمیز کنید تا مربا بعدا شکرک نزنه مربا که داره قوام میاد کف روی مربا رو بگیرید تا مربا شفاف بشه حدود نیم ساعت زمان میبره تا مربا قوام بیاد نزارید مربا بیش از حد قوام بیاد که بعدا شکرک بزنه رقیق هم باشه مربا کپک میزنه اگر حس کردید غلیظ شده جوهر لیمو ویا اب لیمو بزنید فوری کمی تو نعلبکی بریزید وبزارید یخچال ویا فریزیر تا زود سرد بشه اگر انگشت کشیدی وسط شربت وفوری جاش پر نشد قوام اومده .اگه دیدید خطوط زود پر میشه رقیقه چند دقیقه دیگه گاز رو روشن کنید تا قوام بیاد. بعد از سرد شدن بریزید تو شیشه اگر واسه ماندگاری طولانی میخواید فریزیر بزارید. هر هفته به اندازه مصرف در بیارید و یخچال بزارید. اختیاریه زردآلو‌ رو خرد کنید یا دوتکه فقط هسته شو دربیارید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اول بگم که مواد بین کراکتها کااملا سلیقه ای هست ومی تونه،پنیر موزارلای تنها،یا پنیرپیتزاوجعفری خردشده،یا پنیرپیتزا وذرت،مواد گوشتی،مرغی،مایه ماکارونی،سوسیس،کالباس رنده شده وهرچیزی به سلیقه و دلخواه خودتون باشه،من اینجا از مرغ پخته و ریش شده که با کمی پیاز وفلفل دلمه ای تفت دادم نمک وفلفل واویشن وکمممی رب زدم بعلاوه پنیر پیتزا استفاده کردم، پس هرچی دوست داشتین بریزید، اما دستور +نکات: 600_500 گرم سیب زمینی یا حدود 5_4 عدد سیب زمینی درشت راابپز کنید،پس ازپختن پوست آنها را گرفته و تا داغ هستن خوووب بکوبید،سپس اجازه دهید تا سیب زمینی کوبیده شده کمی خنک شود،یک عدد تخم مرغ (البته تخم مرغ سیب زمینی را شل و چسبنده میکنه و باید با افزودن آرد شل بودن خمیر را رفع کنید می تونین کلا نزنید وتخم مرغ را حذف کنید که کار براتون راحتترباشه الان گفتم که بعد نگین نگفتی پس حذفش کنید که موقع بستن سیب زمینی اذیت نشین) مقدار کافی از نمک،فلفل سیاه،کمی زردچوبه،پاپریکا وپودرسیر اضافه کنید مقداری جعفری یا پیازچه خردشده نیز بریزید وخووب هم بزنید،درنهایت یکی دو قاشق پر آرد سفید ،سیب زمینی راخوب یکدست کنید، اجازه دهید تا سیب زمینی کااملا سرد وسفت شود ومیزان چسبندگی آن کم،می تونین داخل یخچال هم بگذارید، ازیخچال خارج کنید دوباره اگر دیدین خییلی چسبندست ارد اضافه کنید تا منسجمترشود، درنهایت با دست خوووب چرب شده گلوله هایی از ان کف دست پهن کنید ازموادمیانی بگذارید وخییییلی خوب فشرده کنید وشکل دهید(کاملا منسجم وبدون هیچ درز وشکافتگی،چون دراین صورت داخل روغن ازهم متلاشی خواهندشد) هر سری دستتون را خوب خوب چرب کنید که سیب زمینی به دست نچسبه، سپس هر کراکت را ابتدا در آرد سفید، بعد در 2 عدد تخم مرغ خوب زده شده ودرنهایت اردسوخاری خوب بغلطانید، سعی کنید خیییلی خوب پوشش بدین(هم با ارد هم ارد سوخاری) که موقع پخت وا نرن، اگر به شکل کلیپ انجام بدین کار براتون راحتتره وشکل کراکتها کمتر بهم میریزه، همه کراکتهای اماده شده را به مدت نیم ساعتی داخل فریزر بگذارید تا خوب یخ وسفت شوند،وبعد در روغن داغ باحرارت ملایم سرخ کنید، بسیاارخوشمزه اگر خواستین کراکتهارا برای مهمانی تهیه کنید بهتره اونها رااماده کنید وچند ساعت قبل از سرو سرخ کنید تا حالت تردی اونها باقی بمونه، ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
گوشت مرغ یا بوقلمون _ران تنها یامخلوط ران وسینه 500گرم_من دوتا ران مرغ زدم با استخوون حدود 600 گرم بود_می تونید حدود سی گرم دنبه گوسفندی یامقداری گوشت چرخی منجمد هم برای بافت بهتر ولطیف تر استفاده کنید_من سی گرم دنبه زدم_گوشت راحتما سه یاچهاربارخوب خوب چرخ کنید، سیر 2 تا 5حبه _به ازای هر نیم کیلو گوشت تا پنج حبه سیر به دلخواه می توان استفاده کرد، روغن مایع 5 ق غ شیرخشک شور _مخصوص سوسیس و کالباس _25گرم نشاسته ذرت 80 گرم تخم مرغ 1عدد_درصورتی که سوسیس طی یکی دوروز مصرف بشه بزنید درغیراینصورت حذف شود_ اب همراه بایخ یا پوره یخ 1/2لیوان _حدود 100گرم_ اسانس دود به ازای هر نیم کیلو گوشت ده قطره برای اینکه طعم بازاری بده، پنیر پیتزا یاپودر اب پنیر_لوازم قنادی یا عطاریها دارن_مقداری ادویه ها شامل: پودر هل سفید1/2ق م جوزهندی 1/2ق چ دارچین 1/2ق م تخم گشنیز اسیاب شده 1ق م زنجبیل 1/2ق م پودر آویشن 1/2ق م زنیان 1/4ق چ پاپریکا 1/4ق غ نمک به میزان لازم شکر1ق چ خردل 1/4ق م میخک 1/4ق چ فلفل سفید 1/2ق م فلفل قرمز 1ق چ پودر سیر 1ق غ گلوتن 1ق غ _یا ارد نان سنکگ_ _همه ادویه ها پودر و باهم مخلوط شوند_ گوشت را همراه با سیرحدود سه چهارمرتبه خوب چرخ کنید،سپس درون میکسر بریزید یا بادست_اگر ازدست استفاده کردین باید خیلی خیلی خوب مخلوط کنید_ تخم مرغ وروغن مایع افزوده خوب مخلوط شود،درحین هم خوردن اب همراه بایخ سپس ادویه ها،شیرخشک ،نشاسته،دست اخر پنیر واسانس برای رنگ قرمز سوسیس می توان ازیکی دوقطره رنگ قرمز خوراکی استفاده کرد خمیرنهایی سوسیس راباقیف یکبارمصرف درون کاور مخصوص فشرده کنید سروته کاور رابا نخ خوب محکم کنید سپس هواگیری و فشرده سازی _اگر خوب فشرده نکنید پس ازپخت کاور سوسیس چروکیده میشه پس کمی زمانبره_ بانخ_نخ چرخه چهارپنج لا_قسمت کنید ورول رادرون ابجوش باحرارت ملایم و درب بسته یک ساعت پخت بدین،بعد ازپخت بلافاصله شوک اب سرد و24 ساعت استراحت دریخچال، کاور مخصوص سوسیس کالباس راازلوازم قنادیها تهیه کنید، به جای پختن داخل آب ،میشه بخارپز هم بکنید، امیدوارم ازدستور استفاده کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
تفاوتی که با دستور سوسیس داره اینه که ادویه های کالباس نسبت به سوسیس خیلی کمتر هست و ملایمتر همچنین بعضی ازموادی هم که با سوسیس مشابه میزانشون متفاوته، گوشت بدون استخوان ران مرغ یا مخلوط ران وسینه 500 گرم +حدود 30 گرم چربی من از دنبه وکمی گوشت گوسفندی هم استفاده می کنم هیچ طعم خاصی به کالباس نمیده فقط باعث لطافت بیشتر اون میشه می تونین کمی گوشت چرخ شده نیز اضافه کنید، سیر 3 حبه نشاسته ذرت (سفید رنگ هست)نصف لیوان آرد ذرت (زرد رنگ هست با نشاسته فرق داره) 2 ق غ روغن مایع 5 ق غ زرده تخم مرغ 1عدد اب ویخ نصف لیوان شیر خشک قنادی نصف لیوان ادویه ها شامل: میخک پودر شده 1/4ق چ فلفل سفید 1/2ق م پودر سیر 1/2ق غ زنجبیل 1/2ق م پودر هل سفید 1/2ق م پودر آویشن 1ق م جور هندی 1/4ق چ پودر پیاز 2ق غ نمک یک ق م (بچشید اگر کم بود میزان کنید چون کالباس بی نمک طعمی نداره) اسانس دود10 قطره یا چاشنی دود 1ق م رنگ خوراکی قرمز به دلخواه چندقطره (من نریختم) قارچ بلانچ شده،هویج پخته شده نگینی،خلال پسته ،بیکن،باقالا سبزو...به دلخواه گوشت را به همراه سیر دو سه مرتبه خووب چرخ یا میکس کنید سپس روغن مایع،زرده تخم مرغ،نشاسته ذرت،شیرخشک قنادی،آرد ذرت،اب ویخ و ادویه ها را اضافه کنید خوب ورزدهید (اگر میکسر دارید که چه بهتر نبود با دست مخلوط کنید ولی سریع ) درنهایت اسانس دود ،هویج و قارچ را بریزیدو خوب مخلوط کنید، خمیر کالباس رابا قیف یکبار مصرف درون کاور مخصوص فشرده کنید، کاور مخصوص سوسیس کالباس واسانس دود را ازلوازم قنادی تهیه کنید،ادویه جات راهم از عطاری بعد پودر کنید وبرای مدتها استفاده کنید مواد رادرون کاور خیلی خوب فشرده کنید وبانخ چهارپنج لا سرته ان را محکم کنید،فشرده کردن کالباس مهمه علت چروک کاور بعد ازپخت ویکدست نبودن کالباس خوب فشرده نکردن اونه، بعد درون ابجوش به مدت یک ساعت ونیم بپزید می تونید بخار پز کنید و بلافاصله درون اب ویخ بگذارید وپس ازسردشدن 24 ساعت دریخچال استراحت دهید وسپس میل کنید به جای کاور می توان خمیر کالباس را درون سلفون محکم کنید وسپس بافویل بپیچانید و بپزید، بلانچ کردن قارچ:قارچ را شسته خردکنیدداخل ظرف ریخته روی آن 1ق غ اب لیمو،کمی نمک ومقداری اب ریخته وبه مدت 5 دقیقه روی حرارت گذاشته سپس استفاده کنید، اگر کالباس گوشت خواستین تهیه کنید به جای گوشت مرغ از مغز ران گوسفند یا گوساله استفاده شود ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کره 100گرم روغن مایع 2ق غ(من اینسری نزدم) تخم مرغ 1عدد آرد 180 تا 200 گرم حدود یک ویک سوم لیوان(کم کم ریخته میشه تاجایی که خمیر کاملا لطیفی شکل بگیره) بیکینگ پودر 1ق چ شکر دانه ریز 50 گرم حدود یک چهارم لیوان (پودرقندهم میشه زد) وانیل کمی کره نرم شده در دمای محیط ( یا روغن جامد) وروغن مایع را با شکر ووانیل باهمزن خوب خوب بزنید تا کاملا پفکی وکرم رنگ وسبک بشه،سپس تخم مرغ همدمای محیط (تخم مرغ سردنباشه،اگر سردباشه موقع اضافه کردن به کره ،کره حالت بریده میشه)راافزوده خوب هم بزنید تا تخم مرغ کاملا مخلوط شود،درنهایت مخلوط الک شده ارد وبیکینگ پودر را کم کم ریخته،ابتدای کار با لیسک ودرنهایت کممی با نوک انگشتان دست خمیر را یکدست کنید،ارد زیادی نریزین خمیر کاملا لطیف هست، خمیر رادر نایلون و محیط کمی استراحت دهید حدود یک ساعت، سپس طبق فیلم یا به شکل گل یا به شکل ساده بگیرید، فقط برای درست کردن گل گوله های خمیر راخیییلی کوچک بگیرین چون داخل فر هم کمی پف می کنه به همین خاطر بیش ازاندازه بزرگ نشوند، در فر ازقبل گرم 170درجه حدود 15 تا 20دقیقه، کمی زیر اونها طلایی بشه کافیه،زیاد بمونه داخل فرخشک میشه،چک کنید که مغز اونها هم پخته باشه وخمیر نباشه، برای خمیر شکلاتی هم کمی ازخمیر ساده برداشتم وبا مقداری پودر کاکائو مخلوط کردم، پس از سرد شدن بین آنها کرم شکلاتی یا نوتلا یا کرم کاکائو و.....بگذارید، کرم شکلاتی: 50 گرم کره نرم شده در دمای محیط راباهمزن خوب بزنید سپس 1/4لیوان پودرقندریخته خوب مخلوط کنید درنهایت 1ق غ پودرکاکائو و1ق غ پودرنسکافه،خوب هم بزنید تا کرم منسجم شود ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
قیمه نثار گوشت که استفاده میکنید بهتره گوسفندی باشه شسته وخشک کرده وبه قطعات کوچکتر از خورشتی خرد کنید. مواد لازم این مقدار واسه 5 الی 6 نفره گوشت 450 تا 500 گرم پیاز یک عدد بزرگ رب گوجه فرنگی یک قاشق پر خلال بادوم یک چهارم لیوان خلال پسته دوقاشق از بس که گرونه نداشتید نریزید😩 نمک وزردچوبه وفلفل سیاه وفلفل قرمز وپودر دارچین وزعفران دم کرده به میزان لازم زرشک یک دوم پیمانه برنج 4 پیمانه گلاب چند قاشق برای خیس کردن خلال بادوم و پسته پیاز رو با روغن تفت بدید تا سبک وشیشه ای بشه گوشت خرد شده بهش اضافه کرده وباهاش تفت بدید. تفت که خورد ادویه ها رو بزنید وباهاش تفت بدید. آخر سر رب بزنید چند ثانیه تفت بدید و آب جوش بریزید .جوش که اومد درشو بزارید با شعله کم بزارید یکساعتی بپزه خلال بادوم رو که قبلا با چند قاشق گلاب خیس کردیم یک قاشق پر میریزیم ودوباره درشو میزاریم تا گوشت کاملا بپزه پانزده دقیقه آخر زعفران دم کرده ونمک میزنیم دوباره درشو بزارید تا جابیفته باید کم آب وغلیظ وقوام اومده باشه. برنج رو به صورت چلو آبکش کرده وبزارید دم بکشه وبه جای چلو میشه کته هم درست کنید ولی چلو مجلسیتره زرشک رو بشورید وبا کمی کره تفت بدید دوست داشتید ترش وشیرین باشه یک قاشق شکر بریزید وباهاش تفت بدید. خلال بادوم و خلال پسته رو هم با همون گلاب که خیس کردیم بزارید .ابش کشیده بشه وتفت بدید. بو وعطر گلاب رو دوست ندارید با کمی آب خیس کنید مقداری از برنج رو زعفرونی کرده برنج سفید رو دیس کشیده وبا گوشت وزرشک وبرنج زعفرانی و مخلفات تزیین میکنیم. خلال بادوم دوست ندارید نریزید داخل گوشت که باهاش بپزه عزیزان این غذا خلال پوست پرتقال هم داره پوست پرتقال رو قسمت سفید شو جدا کنید وخلالی برش بزنید چند دفعه بپزید و آبشو دوربریزد تا تلخیش گرفته بشه آخر سر تفتش بدید با خلال خشک هم همین کار رو انجام بدید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خمیر پیتزا اول دو لیوان آرد الک شده و یک قاشق غذا خوری سر صاف پودر خمیر مایه فوری (من یک بسته پودر خمیر مایه فوری دکتر اتکر استفاده کردم) یک قاشق غ شکر و یک ق م نمک مخلوط کردم وسط ارد رو گود کردم و یک عدد تخم مرغ نصف لیوان روغن مایع و 4 ق غ ماست و یک لیوان آب ولرم اضافه کردم و مخلوط کردم خمیر چسبناکه که یه کاسه ارد کنار دستم گذاشتم و کم کم به خمیر اضافه کردم وقتی خمیر جمع شد دستمو مرتب چرب کردم خمیر رو ورز دادم تا بدست نچسبه روی خمیر رو پوشوندم و یک ساعت استراحت دادم ته ماهیتابه رو کمی چرب کردم و پف خمیر رو گرفتم نازک باز کردم وته ماهیتابه پهن کردم روی خمیر رو با چنگال چندتا سوراخ زدم کمی سس روی خمیر ریختم و کمی پنیر پیتزا ریختم و مایه گوشت و سوسیس و قارچ و فلفل دلمه ریختم و اویشن زدم وروش دوباره پنیر پیتزا ریختم ماهیتابه رو روی شعله پخش کن حرارت ملایم گذاشتم تا خمیر پخته بشه و پنیر پیتزا آب بشه در این روش روی پیتزا طلایی نمیشه ولی چون با بخار پخته میشه پنیر پیتزا بیشتر از پخت داخل فر کش میاد وبا بخار سوسیس و قارچ و فلفل هم پخته میشه ومواد گوشتی هم که پخته شده هستش میتونید از هر مایه برای روی پیتزا استفاده کنید خمیر مایه ایکه تو این دستور نوشتم خمیر مایه فوری هستش اگه از خمیر مایه معمولی استفاده میکنید باید با آب وشکر بزارید عمل بیاد وبعد به ارد اضافه کنید ولی خمیر مایه فوری لازم نیست عمل بیاد ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🍢 😋 🔸دو عدد سینه یمرغ رو چرخ کنید و با دو عدد تخم مرغ ،6 عدد پیازچه ، یک هویج نگینی شده ،3 ق غ آرد پودر سیر ، پودر پیاز مخلوط کنید و داخل غذاساز بریزید یا کاملا ورز بدید یک مقدار بردارید به سیخ چوبی بزنید داخل آب جوش بذارید به مدت یک ربع تا نیم پز بشه و بعد توی پودر سوخاری بغلتونید و در روغن سرخ کنید. ♦️اگر نگران وا رفتن گوشت هستید می تونید اون رو بر روی بخار آب جوش ، بخار پز کنید یا روی کمی تابه گریل کنید ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌸کلمه سحرانگیز 🌾ســلام چه قدرتی دارد 🌸برای تابش محبت 🌾حس کرده ای که 🌸بیانش چه خون گَرمی 🌾در رگ صبح می دواند 🌸پس موج لطیفی بساز 🌾از این واژه پُـر مـهر 🌸ســلام ‌صبحتون بخیر🌸🍃 🌸🍃
🌻🌻🌻 نمےشود بنشینے بگویے: حال من خوب شو بلند شو دوش بگیر عطر بزن با هر کے چشم در چشم شدے بخند و حال خوب بخر بہ نرخ محبت ... صبحتون پر انرژی 💪🌞
پیتزای ستاره ای مواد لازم و طرز تهیه+ آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا ّ. 2 پیمانه آرد 2 ق.غ کره 1.2 ق.چ شکر 3.4 ق.چ نمک 1.2 پیمانه آب 1.2 ق.چ مخمر خشک 2 ق.غ پنیر خامه ای 2 ورق کالباس 4 ورق موزارلای تازه 4 ق.غ سس مارینارا 4 عدد گوجه گیلاسی 1 عددریحان 1 ق.چ فلفل سیاه . طرز تهیه خمیر: ابتدا در یک لیوان، مخمر خشک را با آب 45 درجه شکر، مخلوط کنید و بگذارید 10 دقیقه بماندسپس آرد، کره ذوب شده، نمک و آب را در کاسه بریزید و مخمر عمل آمده را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهیدروی کاسه را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه اجازه دهید تا حجم آن دو برابر شودسپس کمی خمیر را با دست ورز دهید و در صورت چسبنده بودن روی آن کمی آرد بپاشید و با وردنه آن را باز کنید و با کاردک اطراف پیتزا، 5 شیار با فاصله یکسان ایجاد کنیدطرز تهیه پیتزا: بین هر دو شیار ایجاد شده، مطابق ویدیو، روی خمیر پنیر خامه ای بزنید، روی آن کمی کالباس خرد شده بریزید و روی آن فلفل سیاه بزنیدشیارها را مطابق ویدیو ببندید و وسط پیتزا که خالی مانده، سس گوجه یا مارینارا بریزید، روی آن پنیر موزارلای تازه قرار دهید و روی آن را با گوجه گیلاسی و ریحان بپوشانیدپیتزا را به مدت 20 تا 30 دقیقه در فر از پیش گرم شده در دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهیدنوش جان ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
خمیر جادویی یا همه کاره: شکر4 قاشق چای خوری نمک 1قاشق چای خوری روغن جامد یا مایع 6 قاشق غذاخوری شیر یا آب 1 لیوان تخم مرغ 1 عدد خمیر مایه فوری 3 قاشق چای خوری آرد نان فانتزی 3 لیوان خمیر مایه ، شیر ولرم ( شیر گرمی که دست را نسوزاند ) و 1 قاشق چایخوری شکر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس 5 – 10 دقیقه کناری قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند ( کف کند ). تخم مرغ ، باقی مانده شکر ، روغن و نمک را داخل کاسه دیگری بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شوند ، خمیر مایه را با چند قاشق آرد را مخلوط کنید و به مواد تخم مرغی اضافه کنید ، کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند سپس باقی مانده آرد را اضافه کنید. پس از مخلوط کردن مواد را با دست ترکیب کنید تا خمیر جمع شود ، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید ، خمیر را 10 دقیقه ورز دهید ( مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید ) ، آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید. داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید ، روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی 1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود ، پس از آماده شدن پف خمیر را با فشار دست بگیرید.دمای لازم این خمیر 180 تا 200 درجه سانتیگراد و زمان20-30 دقیقه هست. این خمیر بسیار خوش دست بوده و کار با آن بسیار راحت است ، بافت و ماندگاری خوبی دارد و میتوانید تا چند روز در یخچال و داخل کیسه فریزر بسته بندی و نگهداری اش کنید. نکته :این خمیر بسیار ترد و سبک است و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ،نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است ، حتی میتوانید آن را در روغن سرخ کنید ، این خمیر جادویی خمیری همه کاره است ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
گز آردی مواد لازم :👇 بهتره مواد رو با ترازو وزن کنید. شکر 250 گرم(1و1/4 پیمانه) گلوکز(بادکا)375 گرم(1و1/4پیمانه) گز اصولا باید با گزانگبین تهیه شود ولی امروزه از گلوکز به جای گزانگبین در تهیه گز استفاده میشود. سفیده تخم مرغ 150 گرم(5عدد) گلاب 2 تا 3 قاشق سوپخوری پر حتما از گلاب مرغوب استفاده کنید آب 1 پیمانه مغز گردو،پسته یا بادام 150 تا 200 گرم دستور تهیه :👇 ابتدا شکر+آب را در ظرف روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. بهترین ظرف برای تهیه گز پاتیل مسی هست،اگه در دسترس نبود از ظروف نچسب استفاده کنید. حتما حتما زیر ظرف شعله پخش کن قرار بدید و حرارت کاملا ملایم باشد. به هیییییچ عنوان شهد نباید بجوشد وقتی شکر حل شد و مایع کاملا داغ شد آنگاه گلوکز را اضافه و هم بزنید تا گلوکز حل شود. دما در این مرحله حدود 80 درجه سانتیگراد هست...برای تست بهتره انگشت را در مایع فرو ببرید نباید بیشتر از 1 ثانیه بتوانید انگشت را در شربت قرار دهید بعد از اینکه گلوکز حل شد مدام و به آهستگی شربت را هم بزنید تا کم کم غلیظ و کشدار شود و بین دو انگشت اصطلاحا نخ دهد(شربت مثل آب نبات کشی میشود) دوباره تاکید میکنم شربت به هیچ عنوان نباید بجوشد،زیر ظرف شعله پخش کن بذارید و حرارت کاملا کم باشه . وقتی شهد آماده شد ظرف شهد را روی بخار آب جوش قرار دهید تا گرم بماند. و بلافاصله سفیده های تخم مرغ را با دور تند همزن بزنید تا سفت و ابری شده و از کاسه نریزند. سپس گلاب و مقداری از شربت را به تدریج به سفیده اضافه و با همزن بزنید تا یکدست شود. و بعد مخلوط سفیده را به شهد روی بخار آب افزوده و ابتدا با همزن برقی هم بزنید تا سفیده در شهد یکدست شود. و سپس با قاشق چوبی یا لیسک شروع به هم زدن مواد گز کنید. مدام باید مواد را هم بزنید وگرنه گز ته میگیرد و رنگ سفید و بافت لطیف و یکدستش را از دست میدهد. مرحله هم زدن ممکن است حدود 1/5 تا 2 ساعت طول بکشد. اینقدر مواد را روی بخار آب هم بزنید تا کاملا غلیظ و کشدار شده و از کف ظرف جدا شود(به صورت پارویی هم بزنید) . وقتی مواد غلیظ شد مغز دلخواه را افزوده و مخلوط کنید. کف ظرف پیرکس یک لایه ضخیم آرد پاشیده و مواد گز را در ظرف ریخته و سطح آنرا صاف کنید. کمی صبر کنید تا رویه ببندد و بعد روی آن آرد الک کنید. سپس صبر کنید تا مواد خنک شده بعد سلفون بکشید و 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. سپس دور تا دور آنرا با نوک کارد جدا کرده و به راحتی برگردانده و به دلخواه برش بزنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛