بورک گوشت
مواد لازم خمیر بورک:
آب ولرم 3 لیوان
آرد حدود 5 لیوان (ممکن است کمی بیش تر یا کم تر استفاده شود.)
نمک 1 قاشق مرباخوری پُر
خمیرمایه1 قاشق غذاخوری
مواد لازم مواد گوشتی :
گوشت چرخ کرده 300 تا 400 گرم
پیاز 3 عدد متوسط
گوجه فرنگی 1 عدد کوچک
فلفل قرمز کاپیا 1 عدد
فلفل سبز تازه2 تا 3 عدد
رب انار 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار دلخواه
پودر فلفل قرمز خشک به مقدار دلخواه(اختیاری)
زیره نصف قاشق چای خوری
مواد لازم برای باز کردن خمیر بورک:
روغن مایع 1 فنجان
.
طرز تهیه:
یک لیوان از آب ولرم و خمیرمایه را در ظرف گود مناسبی ریخته و مخلوط می کنیم و بعد از چند دقیقه بقیه ی آب را اضافه کرده و مخلوط می کنیم سپس مخلوط آرد و نمک را کم کم و با دقت اضافه کرده و هم می زنیم و ورز می دهیم تا خمیر نرمی حاصل شود که به دست نمی چسبد طوری که وقتی دستمان را می شوییم و کاملا خشک می کنیم، خمیر به دستمان نمی چسبد. روی خمیر را با پارچه ی تمیزیم می پوشانیم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت استراحت کند تا عمل بیاید. برای تهیه ی مایه ی گوشتی روی بورک، در ظرف مناسبی گوشت چرخ کرده، پیاز های خیلی ریز خرد شده، گوجه فرنگی پوست کنده شده و ریز خرد شده، فلفل قرمز و فلفل سبز شیرین و تازه ی ریز خرد شده را ریخته سپس نمک، فلفل سیاه ، پودر فلفل قرمز خشک( پول بیبَر)، رب انار و زیره را اضافه کرده و همه ی مواد را به خوبی با هم ورز می دهیم. روغن مایع را کف یک سینی پهن لبه دار می ریزیم و از خمیر عمل آمده، تکه هایی جدا کرده و چونه می زنیم و درون روغن در سینی قرار می دهیم. بعد از این که همه ی خمیر را چونه زدیم. چونه های خمیر را درون روغن زیر و رو می کنیم تا تمام سطح آن کاملا به روغن آغشته شود سپس هر چونه ی خمیر را به وسیله ی دست آغشته به روغن، روی سطح صاف، به شکل دایره های نازک، باز می کنیم و خمیر باز شده را از دو طرف به سمت وسط چین داده و جمع می کنیم و به شکل حلزونی، دور خودش می پیچیم و انتهای خمیر را به بدنه ی خمیر می چسبانیم و با نوک انگشتان، وسط خمیر را کمی فشار می دهیم و برای مایه ی مایه ی گوشتی، جا باز می کنیم. خمیرهای به شکل آشیانه را درون سینی فر که کف آن را کاغذ روغنی انداخته ایم با فاصله کنار هم می چینیم و این مراحل را برای تمام چونه های خمیر، انجام می دهیم. به اندازه ی یک قاشق غذاخوری پّر از مایه ی گوشتی، وسط هر خمیر قرار می دهیم. سینی فر را به مدت 50 تا 60 دقیقه درون فری که از قبل با دمای 200 درجه ی سانتی گراد، روشن کرده ایم، قرار می دهیم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آچما بورک گوشت
مواد داخل بورک:
2 قاشق سرو(قاشق بزرگ)روغن زیتون
750 گرم گوشت چرخ کرده
2 عدد پیاز
1 قاشق مرباخوری نمک
1 قاشق مرباخوری فلفل قرمز پرک شده
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
نصف قاشق غذاخوری رب فلفل
نصف بسته جعفری(حدود 15 ساقه)
برای خمیر:
1 لیوان شیر
3 قاشق غذاخوری ماست
1 عدد تخم مرغ
1 لیوان روغن مایع
1 قاشق مرباخوری نمک
1 پاکت بکینگ پودر(10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
4 الی 4.5 لیوان آرد
برای باز کردن خمیر:
1 کاسه نشاسته پودری(ذرت یا گندم)
برای چرب کردن خمیر:
2 لیوان روغن مایع
برای روی بورک:
1 عدد زرده تخم مرغ
نصف قاشق غذاخوری ماست
نصف قاشق غذاخوری روغن مایع
طرز تهیه:
روغن زیتون و گوشت چرخ کرده را داخل ماهیتابه بریزید با حرارت زیاد تا وقتی آب گوشت کشیده شود تفت بدید.پیازهای نگینی خرد شده را اضافه کنید و تفت بدید.در این حین ادویه ها و نمک را اضافه کرده به تفت دادن ادامه بدید.وقتی پیاز ها نرم شدند رب را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی پیاز کاملا تفت خورد جعفری ریز خرد شده را اضافه کرده هم بزنید.مواد گوشتی را از روی اجاق برداشته کنار بذارید سرد شود.
برای آماده کردن خمیر شیر ،ماست ،تخم مرغ، روغن مایع ،نمک و بکینگ پودر را را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید. ابتدا 4 لیوان و یا کمتر بریزید و ورز بدید و اگر نیاز بود باز اضافه کنید.آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد.خمیر آماده شده را به 20 چانه تقسیم کنید، چانه ها را داخل ظرف در داری که کف آن آرد پاشیده اید بذارید و 20 دقیقه با در بسته استراحت بدید. چانه های استراحت کرده را بصورت 2 جفت نشاسته بپاشید و به بزرگی بشقاب سرو باز کنید، روی یکی از خمیرها نشاسته بمالید و خمیر دیگر را روی آن بذارید و باز روی خمیر نشاسته بریزید و هر دو خمیر را با هم بصورت نازک باز کنید. وقتی کاملا نازک باز کردید با روغن مایع چرب کنید، از وسط نصف کنید و مثل فیلم در قسمت کنار مقداری مواد گوشتی بذارید و رول کنید سپس در اطراف خود بگردانید شکل گل بدید.بورکها را داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی انداختید بچینید. تمام چانه های دیگر را به همین شکل آماده کنید.مجموعا 20 عدد بورک میشود.
روی بورکها مخلوط تخم مرغ،ماست و روغن مایع بمالید و در فر 180 درجه از قبل گرم شده تا وقتی روی آنها سرخ شود بپزید و گرم سرو کنید.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه سوسیس تخم مرغ خوشگل😍😍
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صبحانه رژیمی نیست!
1. مقداری کره دمای محیط، روی دو عدد نون تست پخش کن.
2. داخل ظرف، ۳ عدد تخممرغ رو با ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه، ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و ۱/۴ لیوان شیر حسابی هم بزن تا به یه ترکیب یکدست برسی.
3. داخل تابه، ۲۰ گرم کره بذار تا ذوب بشه و بعد مخلوط تخممرغ و شیر رو داخلش بریز.
4. بعد از اینکه کمی سفت شد و خودش رو گرفت؛ تستها رو از سمتی که کره نداره و سادست داخل تخممرغ بزن، حالا برگردون و رو به روی هم بذارشون. کمی زمان بده تا حرارت ببینه.
5. وقتی تخممرغ به پخت از کف رسید، به کمک کفگیر و دست برش گردون و کنارههاش رو بیار روی نون.
6. روی یکی از نونها رو با کالباس، پیازچه، پنیر موزارلا و پودر آویشن پر کن و با اون یکی تست ببندش.
7. یکم که روی شعله بمونه، پنیر آب میشه و دیگه صبحانه آماده است
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توپک سیب زمینی با مرغ و سبزیجات😋😍😍
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نون سیر
🍴مواد لازم:
🧄دو بته سیر
🥃روغن زیتون یک استکان
🧈کره بیست و پنجگرم
🍀گشنیز یه دسته
🌱پیازچه دو تا مشت خورد شده
🥖دو عدد نون باگت
🧀پنیر پارمسان گودا
🧂ادویه ها:
آویشن،نمک،فلفل،رزماری
🍕طرز تهیه:
سیر و از وسط برش بزن روغن زیتون و ادویه بزن بزار داخل فر بمدت ۴۵دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه،وقتی برشته شد با کره و پیازچه و ادویه و گشنیز ترکیب کن،روی نون بمال و پنیر بریز تمام بزار یک ربع داخل فر از قبل گرم شده در حدی که روش برشته بشه😋
نوش جونت 🤩
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرغ_شکم_پر_سوخاری😍😋
اول یه مرغ زیر دو کیلو انتخاب کنید داخلش رو خوب تمیز کنید و با فلفل دلمه پیاز و زردچوبه یه ربع بزارید بپزہ تا باد کنه آبکشی کنید و با مخلوط روغن زیتون و سیر له شدہ و نمک و زعفران کل مرغ و ماساژ بدین ھمچنین لیمو ترش ھم بزنید سپس کف ظرف مورد نظر چند حلقه پیاز بزارید مرغ و بزارید روش سیب زمینی و ھویج ھم دورش بچینید حالا بریم سراغ مواد داخلش که یه پیاز نگینی رو تفت بدید به ھمراہ زرشگ آلو بی ھستہ گردو پودر شدہ و رب انار سبزیجات معطر نمک و فلفل خوب که تفت خوردن شکم مرغ و از این مواد پر کنید نمیخواد بدوزین فقط پاھای مرغ و ببندید تا موقع پخت وانرہ بعد ھم دو تا سه ساعت با حرارت ملایم داخل فر بپزید اگه دیدید پخته ولی پوستش طلایی نشدہ چند دقیقه گریل کنید و تمام.
(با قلمو در حین پخت از آبگوشت روی مرغ بمالید که عالی میشه)
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رشته_پلو_با_مرغ
برنج ۴۰۰ گرم
رشته پلویی ۱۰۰گرم
مرغ ۱ کیلو
پیاز داغ ۲ عدد
خرما چند عدد
زرشک ۴ قاشق
نمک و فلفل و زردچوبه
ادویه پلویی( زیره و دارچین و گلسرخ)
زعفرون به میزان لازم
برنج را خیس کرده و در آب نمک ۸-۶ دقیقه بستگی به نوع برنج میجوشانیم ، ۳-۴ دقیقه قبل از اتمام جوشیدن رشته های خرد شده را اضافه میکنیم
استخوان های مرغ را جدا کرده و با نمک و فلفل و زعفرون میزنیم کنار گذاشته تا طعم دار شود.
پیاز ها رو سرخ کرده و خرما و زرشک را اضافه کرده و کنار میگذاریم
سپس مرغ ها را کف قابلمه چیده و بقیه مواد را لابلای قرار میدهیم، در آخر زعفران ریخته و رویرحرارت ملایم حدود ۴۵ دقیقه قرار داده تا دم بکشد
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سمبوسه 🌯
مواد لازم :
سیب زمینی 3 عدد
پیاز 2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن، پودر سیر به میزان دلخواه
سبزی (تره و جعفری) خرد شده 5 قاشق غذاخوری
نان لواش به میزان لازم
طرز تهیه :
● سیب زمینی ها رو با پوست آبپز میکنیم، پوستشون رو میگیریم، میکوبیم و کنار میذاریم. پیاز رو خلالی کرده و تو روغن تفت میدیم، بهش ادویه ها و سبزی رو هم اضافه میكنیم.
● میذاریم یکم خنک بشه. نون لواش نرم رو از طول برش میزنیم و به اندازه دو قاشق از مواد توی هر نون میریزیم
و میپیچیم. داخل روغن داغ شده سرخ میکنیم
،بعد میذاریم روی دستمال یا روی توری تا روغنش بره 😍
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
66.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽فیلم طرز تهیه کیک کدوحلوایی👆🏻
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
✅کاچی چهار مغز بسبار مقوی😍😍
✍مواد لازم
مغز گردو؛بادام؛پسته؛ از هرکدام 25 گرم نیم کوب شده
مغز فندق 15 گرم نیم کوب شده
آرد گندم یا آرد برنج 1 لیوان
نبات آسیاب شده 1 لیوان
كره 100 گرم
هل نصف ق.مرباخوری
آب 4لیوان
گلاب نصف فنجان
زعفران ساییده شده 1ق.چ
🍜طرز تهیه
نبات کوبیده شده را با چهارلیوان آب روی حرارت می گذاریم بجوشد.بعد زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم.
ارد رو الک کرده و در قابلمه ای تفت میدیم تا بوی خامیش گرفته شه.
کره را در یک قابلمه دیگر ریخته ، پس از ذوب شدن روغن آرد را کم کم اضافه می کنیم. بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود .در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک و هل رااضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود. گردو، بادام ، پسته ، فندق را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد. در این مرحله کاچی آماده است .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بورک_بوقلمون
من با بوقلمون بورک درست کردم شما میتونید مرغ رو جایگزین کنید.
سینه بوقلمون رو مکعبی خرد کنید.
در تابه پیاز نگینی را با کمی روغن تفت بدید تا سبک و شفاف بشه و بعد سینه مرغ یا بوقلمون را اضافه کنید.
حرارت ملایم باشه تا گوشت بوقلمون آروم مغز پخت بشه.
بعد فلفل دلمه نگینی را هم اضافه و هم بزنید تا طعم فلفل دلمه به خورد بوقلمون بره.
سپس فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
قارچ ورقه شده را هم اضافه و تفت دهید (آب قارچ به خورد بوقلمون یا مرغ میره و طعمشو عالی میکنه)
سپس نمک و پودر سیر و پودر آویشن (به دلخواه)اضافه و حرارت را خاموش کنید تا مواد خنک شود.
خمیر یوفکا رو باز کنید و دونه دونه ورقه ها را در بیارید.
روی هر ورق مقداری مخلوط
شیر+روغن
یا مخلوط آب+روغن
یا مخلوط تخم مرغ+شیر+روغن
بمالید و مواد را روی خمیر بریزید و لوله و به صورت حلزونی بپیچید.
بورکها را کنار هم در ظرف چرب شده قرار داده.
سپس با زرده تخم مرغ+کمی روغن رومال کنید.
سیاهدانه+کنجد بپاشید.
در فر 180 درجه قرار دهید تا زمانی که روی بورکها طلایی شود.
اگه لازم شد چند لحظه گریل را روشن کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بورک_پنیری
مواد لازم:
یک و نیم لیوان شیر
یک لیوان آب ولرم
یک استکان روغن مایع
یک قاشق غذاخوری شکر
42 گرم خمیرمایه خیس یا یک و نیم قاشق غذاخوری خمیرمایه خشک فوری
دو قاشق مرباخوری نمک
حدود 8 لیوان آرد
کمی نشاسته برای برای باز کردن خمیر
برای چرب کردن خمیر:
200 گرم کره
یک استکان روغن مایع
برای وسط نان:
350_400 گرم پنیر دلخواه
برای رومال:
یک عدد زردهی تخممرغ
یک قاشق مرباخوری ماست
یک قاشق غذاخوری روغن مایع
طرز تهیه:
ابتدا همهی مواد خمیر به جز آرد را مخلوط میکنیم آرد را با کنترل اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا خمیر نرمی که به دست نمیچسبد تهیه شود روی خمیر را پوشانده و یک ساعت استراحت میدهیم.
خمیر عمل آمده را هواگیری کرده و به 24 چانه تقسیم میکنیم و هرچانه را با کم نشاسته به قطر حدود 40 سانت باز میکنیم.
روی یکی از خمیرها را با مخلوط کرهی آب شده و روغن مایع چرب میکنیم و خمیر دومی را رویش گذاشته و دوباره چرب میکنیم و مانند ویدئو تا زده و کنارهها پنیر میگذاریم.
با هر دوتا خمیر یک بورک تهیه میکنیم و در سینی فری که کاغذ روغنی انداختهایم میچینیم و یک ربع استراحت میدهیم و با مخلوط زرده و ماست و روغن مایع رومال زده و در فری که روی 200 درجه گرم شده تا طلایی شدن روی نانها میپزیم.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پوآچا_نشاسته_ای
#نان_نشاسته_پنبه_ای
.میتونید از لیوان فرانسوی دسته دار استفاده کنید
مواد لازم:
2 لیوان شیر ولرم(داغ نباشه) .
1 لیوان روغن مایع .
2 قاشق غذاخوری شکر .
1 قاشق چایخوری نمک .
1 عدد سفیده تخم مرغ( زرده برای رومال خمیر)
1 پاکت خمیر مایه خشک فوری(یا1 قاشق غذاخوری) .
1 لیوان پودرنشاسته ( ذرت یا گندم) اینجا از گندم استفاده شده
4/5تا5 لیوان آرد
(اندازه لیوان 200 میلی لیتراست )
طرز تهیه:
ابتدا مایعات را در یک ظرف بریزید ( شیر ولرم ، روغن مایع )ونمک، شکر و سفیده تخممرغ را اضافه وهم بزنید.
سپس 3 لیوان آرد و خمیر مایه و یک لیوان نشاسته را اضافه ومخلوط کنید و ورز دهید و مابقی آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد ،روی خمیر را پوشانده (حدود یک ساعت)تا حجم خمیر دو برابر شود.
روی میز کار خمیر را گذاشته وکمی ورز دهید تا هوای داخل خمیر گرفته شود.
خمیر به قسمت های مساوی تقسیم کنیدوچانه گیری کنید(حدود 20 چانه ).
خمیر را باز کنید ومقداری پنیر دلخواه (ترجیحاً محلی)بزارید وخمیر را بسته وگرد کنید، خمیرها را با فاصله بزارید در سینی چرب شده و روی سینی را بپوشانید تا 20دقیقه دیگر استراحت داده شود.
بعد استراحت که حجم خمیر بیشتر شد با زرده تخم مرغ رومال کنید و با قیچی یک برش بزنید ویک تکه پنیر بزارید (دلخواه)و کمی آرد ذرت بپاشید سینی را بزارید در فر از قبل گرم شده با دمای180 تا نانها پخته شوند(به مدت تقریبی 20تا30 دقیقه) ،
میتونید بعد پخت که نانها خنک شدند فریز کنید
اگه ازخمیر مایه خشک معمولی استفاده میکنید ،با یک قاشق غذاخوری شکر ویک لیوان شیر ولرم مخلوط کنید و بزارید 10دقیقه بمونه پف که کرد استفاده کنید
این نان رو بدون پنیر هم میشه درست کرد ودر آخر پخت نان هم میتونید برای طلایی شدن روی نان از گریل استفاده کنید
برای توستر 165 درجه به مدت تقریبی 15تا 20 دقیقه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نان نشاسته پنبه ای
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
.┛
طرز تهیه🔻
گشنیز ریز ساطوری شده 500 گرم
شنبلیه تازه ساطوری شده 100 گرم(یا 2 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک)
◀من شنبلیله خشک رو ترجیح میدم...عطر بیشتری به قلیه میده
میگو پاک شده 500 تا 700 گرم
پیاز متوسط 2 تا 3 عدد ریز نگینی شده
◀پیاز نباید بعد پخت در قلیه به چشم بیاد
تمر هندی ترش 1 تا 2 بسته 250 گرمی
◀میزان تمر هندی به ذائقه شما بستگی داره...
میتونید اول 1 بسته تمر رو با دو لیوان آب خیس کنید و کنار بذارید تا عصاره تمر در آب حل بشه و بعد صافش کنید و دوباره تفاله اون رو با یک لیوان آب اضافی بشویید و به عصاره تمرتون اضافه کنید...
◀عصاره تمر را به قلیه اضافه و بچشید و در صورتی که ترشیش کم بود بسته دوم رو به همین صورت آماده و داخل قلیه بریزید
◀از اونجایی که قلیه باید ترش و تند باشه من برای این میزان همیشه 2 بسته تمر هندی اضافه میکنم و ترشی معقولی به دست میاد.
سیر له شده یا ریز رنده شده 1 بوته
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
◀قلیه میگو باید یکم به قرمزی بزنه و نباید سبز باشه؛رب گوجه قلیه رو خوشرنگ میکنه و ترشی دلپذیری بهش میده
◀ادویه ها زردچوبه،فلفل قرمز ،پودر تخم گشنیز هستن
◀تمر هندی نمک داره بنابراین اول نمک نریزید
◀بعضیا وقتی پیاز طلایی شد سیر رو هم بهش اضافه و تفت میدن و بعد سبزی رو میریزن و سرخ میکنن...
اینجوری طی سرخ شدن سبزی عطر سیر از بین میره...
من همیشه سیر رو بعد از سرخ شدن سبزی و قبل از اضافه کردن میگو میریزم...اینجوری عطر میگو بینظیر میشه
◀به هیچ عنوان لازم نیست میگو رو جدا سرخ کنید میگو باید با سبزی و سیر و ادویه ها تفت بخوره....اینجوری کاملا معطر میشه و در زمان پخت سفت و لاستیکی نمیشه
◀به هیچ عنوان نیازی به آرد نیست...پیاز و سبزی ریز ساطوری شده به قلیه قوام میدن
◀بوشهری های عزیز سیب زمینی تکه شده هم اضافه میکنن،اگه دوست داشتید سیب زمینی بریزید اول بذارید سبزی و میگو و سیب زمینی با کمی آب بپزن و در آخر عصاره تمر رو اضافه کنید ....اگه از اول تمر بریزید سیب زمینی نمیپزه
◀بعضی جنوبی های عزیز هم به جای رب گوجه از پوره گوجه داخل قلیه استفاده میکنن
◀قلیه باید تنگ آب باشه از طرفی میگو پخت کمی لازم داره زیاد اب نریزید و بذارید با در نیمه باز روی حرارت ملایم آروم جا بیفته(من 3 لیوان آب اضافه کردم)
◀گشنیز را با حرارت ملایم سرخ کنید تا آروم سرخ بشه و تعییر رنگ بده...
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بورک رو می تونین با خیلی چیزها درست کنین، من امروز با ترکیب گوشت و قارچ درست کردم.
بورک ها رو میشه توی حمام روغن سرخ کرد ولی من ترجیح میدم که کلی روغن به خورد خودم و خانواده ندم !
مواد لازم🔻
این مقدار بورک گوشت و قارچی که میبینید رو من با حدود صد و هشتاد گرم گوشت، ده عدد قارچ و یک عدد پیاز کوچیک نگینی درست کردم که ده عدد نون یوفکا رو پر کرد. باقی مراحل بسیار ساده س.
سه تا نکته هست⚠️
اول اینکه حین کار روی نون ها رو بپوشونید. نون ها خیلی سریع خشک میشن
دوم اینکه اگر خواستین توی روغن سرخ کنین، رومال زرده تخم مرغ نیاز نیست.
سوم اینکه توی هر نون حدود یک ق غ از مواد گوشتی رو بریزید و اصلا نون ها رو پر از مواد نکنین .
زمان پخت، بیست دقیقه در دمای یکصد و هشتاد درجه هست.
برای ناهار، شام، عصرونه و دورهمیها، بسیار گزینه مناسبیه.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوفته تبریزی
از سبزی نعنا خشک و مرزه خشک و ریحان تازه استفاده کردم اما ی سری از عزیزان تره گشنیز جعفری و شوید هم میزارن اما از نظر من با این سبزیا بهتره و عطرش عالی میشه
حتما مواد خوب میکس شوند یا با دست یا غذاساز یا گوشت کوب برقی اما باید هیچ دونه لپه و برنج معلوم نباشه
اگر آلو استفاده میکنید حتما خیس کنید و بزارید آب اضافه اش خارج بشه در غیر این صورت اگر خیس نخوره توی سس ک میزاریم آلو پف میکنه و باعث ترک میشه
برای اطمینان بیشتر از وا نرفتن کوفته میتونید از ۳ قاشق آردنخودچی استفاده کنید
برنج حتما آبکش باشد.و وقتی کوفته رو توی سس میزاریم مرتب از سس روی کوفته میریزیم تا خودشو بگیره و ترک نخوره اصلا تا انتهای پخت کوفته ها رو جا ب جا نکنید فقط از سس روی آنها بریزید. حتما سس جوشیده باشه و تا نصفه کوفته بیاد.
مواد لازم:
گوشت مخلوط گوساله و گوسفندی ۴۰۰ گرم
برنج آبکش شده ۲ فنجان
لپه پخته شده ۱ فنجان و نیم
پیاز ۲ تا متوسط رنده شده و آب آن را میگیریم
مرزه ۱ فنجان سرخالی
نعنا نصف فنجان
ریحان نصف فنجان
نمک ۲ قاشق مرباخوری
زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
کاری نصف قاشق چایخوری
فلفل نصف قاشق چایخوری
گوجه ۲ عدد نگینی شده
رب گوجه ۴ قاشق غذاخوری
پباز ی دونه متوسط نگینی شده برای سس
اول از همه گوشت و سبزی و ادویه رو مخلوط کرده بعد برنج و لپه و پیاز رو اضافه کرده و در غذاساز میزاریم تا کاملا له و چسبنده بشه. ب مدت نیم ساعت در یخچال میزاریم ک استراحت کنه اینطور خیالتون راحت ک متلاشی نمیشه. میریم سراغ سس. اول پیاز رو تفت میدیمتا نرم و طلایی بشه بعد گوجه رو اضافه کرده و تفت میدیم اما نیاز نیست کاملا سرخ بشه. رب گوجه رو اضافه کرده و خوب تفت میدیم حدودا ۶یا ۷ دقیقه تا زمانی ک روغن نارنجی پس بده(باعث میشه سس خوش رنگ بشه و رب گوجه رنگ باز کنه) آب جوش میزاریم و اجازه میدیم تا جوش بیاد در این زمان میریم کوفته ها رو آماده میکنیم. حدودا اندازه ی پرتغال از مواد کوفته برداشته توش رو گوش میکنیم اما ترک نیوفته.
تخم مرغ رو میزاریم جم میکنیم کمی و باز از مواد کوفته روش میزاریم اول خوب فشرده میکنیم(اصلا نگران نباشید خوب فشار بدید) بعد گرد میکنیم ک کوفتمون منسجم بشه. واسه کوفته بعدی هم میتونید زرشت تفت داده شده پیاز داغ گردو و آلو بزنید. دونه دونه کوفته رو در سس میزاریم و روشون رو از سس میریزیم تا خودش رو بگیره تا زمانی ک ی سس غلیظ بدست بیاریم. خیلی خوشمزه اس حتما امتحان کنید
.#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باقالی_پلو
برنج رو چند ساعت قبل خیس کنید .
پوست دوم باقالی رو بگیرید سعی کنید از باقالی تازه وسبز استفاده کنید باقالی پیر زرد رنگن. رو پوسته باقالی اگر لکه سیاه رنگ باشه باقالی پیره
نسبت برنج به باقالی بیشتر مثلا دو پیمانه برنج
یک پیمانه قالی پوست گرفته کافیه
باقالی رو با مقداری آب بزارید بپزه حدود ده دقیقه کاملا پخته میشه کف روی باقالی رو حتمااا بگیرید . سپس آبکش کنید
اگر میخواید رنگ برنجتون به سبز بزنه مقداری شوید تازه رو با برنج بجوشونید .من همراه شوید چند شاخه ترخان رو هم خرد واضافه کردم( ترخان اختیاریه )
در باقالی پلو حتما از شوید خشک استفاده کنید عطر خاصی داره مخلوط هر دو خوشمزه تره شوید تازه به تنهای عطر وبو نداره.
آب رو بزارید بجوشه وقتی به جوش اومد برنج خیس خورده رو اضافه و نمک وکمی زردچوبه بزنید.
حال که برنج داره جوش میزنه مقداری شوید تازه وچند ساقه ترخان خرد شده هم اضافه کنید.تا رنگ سبز ،سبزی برنج رو خوش رنگ کنه. برنج که از کناره ها بالا اومد باقالی پخته رو اضافه کرده یکی دو دقیقه با هم که جوش زدن ،برنج رو آبکش کنید.
کف قابلمه یکی دو قاشق روغن بریزید تهدیگ مورد نظر، به تناوب برنج وشوید بریزید.تا اتمام کار چند حبه سیر درسته هم گذاشتم لای پلو دم کنی بزارید تا برنج بخار کنه وقتی بخار کرد کمی روغن روش بریزید تا برنج دم بکشه
ته دیگ کاهو هم واسه باقالی پلو خوشمزس من کاهو نداشتم سیب زمینی گذاشتم
عزیزان من رو برنج هیچ وقت آب وروغن نمیریزیم همیشه روغن به تنهای میریزم برنج اگه مغز پخت باشه اب نمیخواد اگر برنج رو زنده آبکش کنید آب وروغن بریزید
موقع سرو سیر رو خارج کرده
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاناکوتا شکلاتی
شیر 3لیوان
شکر3/4لیوان
شکلات رنده شده 80تا100گرم
پودر کاکائو 2قاشق غذاخوری
خامه صبحانه 3/4پاکت
پودر ژلاتین 2قاشق غذاخوری
وانیل 1/2قاشق چای خوری
اول پودر ژلاتین رو با یک لیوان شیر مخلوط کرده و روی بخار کتری بن ماری ميکنيم.
بعد داخل قابلمه ای جدا شکر و پودر کاکائو و وانیل وشکلات تخته ای خرد شده و شیر رو با هم مخلوط کرده و روی شعله قرار میدیم تا شکر حل بشه و مواد خوب با هم مخلوط بشن.(در اینجا دسر رو بچشید اگر شیرین تر دوست داشتید کمی شکر اضافه کنید)بعد ژلاتین روان شده رو اضافه میکنیم و هم میزنیم ومیذاریم مواد کمی سرد بشن خامه ی صبحانه رو با مواد شکلاتی کمی روان میکنیم و اضافه میکنیم. میریزیم داخل قالب و میذاریم داخل یخچال برای 12ساعت تا خوب ببنده به راحتی لبه های دسر رو از قالب جدا میکنیم و دسر رو برمیگردونیم احتیاجی به چرب کردن قالب نیست
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛