صبحها لبخندی بچسبانید گوشه لبتان!
دلیلش مهم نیست
لبخند است دیگر
هفت خان رستم که نیست!
یک لیوان چای تازه دم بنوشید
گذشته و آینده را بگذارید به حال خودشان..
#سلام_صبح_بخیر
0 🤩آموزش دومدل تارت( نارگیلی و مربایی)🤩
دوستای عزیزم سلام🥰
من اومدم با یه آموزش کاربردی که میتونین باهاش سه مدل شیرینی درست کنین☺️☺️☺️
دیگه چی از این بهتر😊😊
بافت این تارت فوق العاده ترده و تو دهن بزارین
آب میشه😌
خمیرتارت
کره ۱۱۵ گرم
پودر قند ۴۰ گرم ( ۴ ق س)
آرد ۱۸۰ الی ۲۰۰ گرم ( ۱ پ+ ۱/۲ پ)
زرده تخم مرغ ۳۰ گرم ( حدودا ۱ زرده و نصفی)
وانیل ۱/۴ ق چ
✅ دوتا تخم مرغ رو بشکنین زرده و سفیده رو جدا کنین ۳۰ گرم از زرده رو برای خمیر و سفیده هارو برای مایه نارگیلی بردارین
✅ ۶۰ گرم از خمیرو فریزر بزارین و مابقی رو داخل یخچال یک ساعت استراحت میدیم
✅ برای خمیر من ۱۸۰ گرم آرد مصرف کردم
آشپزی خاص
مواد نارگیلی
پودر نارگیل چرب ۷۵ گرم( ۱ پ)
شکر ۱۵۰ گرم (۳/۴ پ)
روغن مایع ۷۰ گرم ( ۱/۴ پ+ ۲ ق س)
سفیده تخم مرغ ۷۰ گرم ( تقریبا ۲ عدد)
آرد برنج ۱ ق س
آبلیمو ۱/۲ ق چ
وانیل ۱/۴ ق چ
🔴 مواد باید در حدی داغ بخوره که شکر بین دو انگشت حس نشود و دست تحمل گرمای مواد را داشته باشد زمان دقیق نداره چون بسته به حرارت گاز ممکنه بیشتر یا کمتر بشه
برای من حدود ۷،۸ دقیقه طول کشید
مارمالاد سیب
سیب ۲۵۰ گرم / شکر ۱۷۵ گرم / جوهر لیمو ۱/۸ ق چ
زعفران دم شده غلیظ ۱ ق س
ابتدا سیب ها را پوست می گیریم سپس داخل یک قابلمه می ریزیم. یک لیوان آب روی سیب ها می ریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم.
پس از اینکه سیب ها پختند و کاملا نرم شدند، با استفاده از گوشتکوب برقی یا دستی آنها را کاملا له می کنیم تا پوره شود ،جوهر لیمو را به همراه شکر اضافه می کنیم روی حرارت میزاریم تا جایی که شکر حل شود ومارمالاد به غلظت مناسب برسد هر دقیقه یک بار مارمالاد را کمی هم می زنیم تا ته نگیرد، پس از اینکه مارمالاد کمی غلیظ شد زعفران را اضافه می کنیم. حالا هم زدن مارمالاد را تا جایی که غلیظ شود ادامه می دهیم تا ته نگیرد. پس از اینکه مارمالاد آماده شد، میزاریم تا کاملا خنک شود!
🔴 از هرمارمالادی میتونین استفاده کنین ترجیحا بدون ژلاتین
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سینه_مرغ_پر_شده_کبابی
این خوراک درعین ساده بودن بسیار خوش واب ورنگ وخوش طعم وعطره ترکیب اسفناج با پیاز داغ با مرغ وسسی که برای مزه دار کردن مرغ استفاده می شه طعم بی نظیری بهش میده
مواد لازم ......
سینه مرغ دوتا چهار تا بدون پوست واستخوان
سس برای خوابانیدن مرغ ......
ماست معمولی یک لیوان
ابلیموی تازه نصف لیوان تا یک سوم لیوان
پودرزنجبیل یک قاشق چایخوری
پوره سه حبه سیر
پودرپاپریکا و پودرزیره وپودرتخم گشنیز و پودرکاری و فلفل قرمز از هر کدوم یک قاشق مرباخوری به جزئ فلفل که یک قاشق چایخوریه
مواد میانی مرغ..... اسفناج پاک کرده حدود 250گرم
پیاز داغ به مقدار دلخواه بیشتر باشه خوشمزه تره
اب یک لیموی معمولی
نمک وفلفل سیاه
سماق یک قاشق غذاخوری پر(ببخشید من روی فیلم اشتباهی تایپ کردم پاپریکا )
طرز تهیه ...... دستتون را روی قسمت ضخیم مرغ گذاشته وبا حرکت چاقو به سمت راست وچپ شکافی در سینه ایجاد کنید طوریکه مرغ پاره نشه
اسفناج وپیاز داغ وابلیمو ونمک وفلفل را مخلوط کنید سینه مرغ را پر کنید
ماست وابلیمو و ادویه جات و پوره سیر را خوب مخلوط تا سسی صاف ویکدست بشه مرغ را حداقل یک تا سه ساعت توی این خوابانیده و بعد تابه گریا ل یا ساده نچسب را داغ خیلی کم چرب کنید ومرغ را از سس دربیارید وبا حرارت متوسط سرخ کنید طوریکه مرغ کاملا پخته بشه حرارت را زیاد نکنید اولش اب می اندازه بعد ابش بخار می شه وشروع به سرخ کردن می کنه به خاطر سس روی مرغ خوشرنگ وطلایی می شه دوطرفش را سرخ کنید وبا گوجه کبابی وچلوی زعفرانی سرو کنید
نکته...... میتونید برای مواد داخل مرغ از پنیر پیتزاواسفناج و پیازچه و نمک وفلفل و کمی ماست خامه ای رادترکیب کنید واستفاده کنید
اسفناج را بعد شستن خرد کنید چند دقیقه بخار پز کنید بدون اب وقتی جمع شد بردارید خنک که شد با دست ابش را کاملا بگیرید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کباب_فری خوشمزهههه😗
نیم کیلوگوشت چرخکرده
۱ عدد فلفل دلمه
۳ عدد فلفل سبز
نصف دسته جعفری
2 عدد پیاز
3-4حبه سیر
2 قاشق چایخوری فلفل قرمز
1.5قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قاشق چای خوری آویشن
1قاشق چایخوری زیره
برای سس:
1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری روغن
برای موارد فوق
2 عدد گوجه
3فلفل
1 عدد پیاز
برای سس پایانی
1لیوان آب
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
همه سبزیجات را در غذاساز میکس میکنیم و آنها را با گوشت چرخ کرده مخلوط و ادویه ها را اضافه کرده و به مدت 5-7 دقیقه به اندازه کافی ورز میدیم. کف سینی رورب گوجه فرنگی و کمی روغن میزنیم . موادمونرو میریزیم و با گوجه فرنگی ، فلفل ، پیاز تزیین کنیم. سس گوجه فرنگی را میریزیم و آن را با کاغذ روغنی میپوشانیم. بگذارید 45-50 دقیقه در 195 درجه بپزد. بعد از پخت ، کاغذ روغنی را برمیداریم ، 5-7 دقیقه دیگر آن را دوباره داخل فر میذاریم و گریل رو روشن میکنیم و آن را داغ سرو کنید.نوش جان
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم🔻
500 میلی لیتر شیر
1 کدو تنبل گرد
1 دسته کوچک مریم گلی
1 دسته کوچک آویشن
1 دسته کوچک گل محمدی
پودرهای سوخاری
2 عدد تخم مرغ
نمک فلفل
روغن
طرز تهیه🔻
کدو تنبل را به صورت مقابل برش داده ، دانه ها را جدا کرده و پوست آن را جدا کنید. 500 میلی لیتر شیر را در قابلمه بریزید ، برش های کدو تنبل را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. گیاهان را مخلوط کرده و با آرد سوخاری و فلفل مخلوط کنید دو تخم مرغ را بزنید ، نمک اضافه کنید ، سپس کدو تنبل را درون تخم مرغ بپوشانید و روی آن را با مخلوط آرد سوخاری مخلوط کنید. در روغن نباتی سرخ کنید تا طلایی شود.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد لازم برای ۳ نفر🔻
سینه مرغ یا ران مرغ چند تکه
برنج ۳ پیمانه
کشمش نصف پیمانه (میزان دل خواه)
گردو خرد شده به میزان دلخواه
پیاز ۲ تا ۳ عدد
نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و دارچین به میزان لازم
خلال بادام به میزان دل خواه
زعفران به میزان دل خواه
طرز تهیه🔻
برنجم رو از قبل خیس کردم .
اول مرغ رو گذاشتم بپزه ، یه کم توی روغن تفت دادم و و نمک و زردچوبه و برگ بو و یک پیاز رو قاچ کردم و تفت دادم و کمی بهش آب اضافه کردم بپزه ، وقتی که پخت کمی آب مرغ گذاشتم بمونه و مرغ رو هم ریش ریش کردم .
پیاز رو ریز خرد کردم و سرخش کردم .
از این پیاز سرخ شده نصفش رو برداشتم برای لای به لای پلو .
مابقی پیاز رو همراه مرغ ریش ریش شده ، گردو خرد شده ، خلال بادام ، کشمش ، زعفران ، دارچین و فلفل و هر ادویه دلخواه روی حرارت مخلوط کردم و یک کم تفت دادم .
برنجم رو داخل آب جوش ریختم و بعد از اینکه مناسب آبکش شدن شد و نیم پز شد آبکش کردم .
کف قابلمه کمی آب و روغن ریختم .
بعد برنج رو ریختم و لا به لاش ، پیاز سرخ شده و ادویه پلوی ( آماده از عطاری گرفتم) و کمی دارچین ریختم ، یه کم هم آب مرغ آخر کار دو تا سه قاشق روش ریختم و در قابلمه رو گذاشتم تا دم بکشه .
بعد که برنج دم کشید خوب با کفگیر برنج رو مخلوط کردم و توی دیس کشیدم و روش رو با مرغ ریش ریش شده و و زعفران دم کرده که با مقداری برنج مخلوط کردم و مواد مرغ و کشمشی تزیین کردم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
پلوی ازبک : دوستای گلم اینم دستور یک پلوی مخلوط پر طرفدار تو ترکیه که به نام پلوی ازبک معروفه و همونطور که از اسمش پیداست توسط مهاجران ازبک به این کشور آورده شده😊🗺 یک برنج لذیذ و چرب و چیلی مناسب برای ناهار که خودش به تنهایی یک غذای خوشمزه و کامله و تنها چیزی که کنارش لازمه مخلفات مثل ماست و ترشيهای بینظیر خودمونه🤗🤗😍👌🏼
مواد لازم:
۱ کیلو گوشت گوسفند ریز قیمه شده (کم چرب اگه دوست دارین گوشت گاو)
۲ عدد پیاز متوسط
۳-۴ حبه سیر
۴ عدد هویج متوسط
۱ کاسه نخود پخته
۳ لیوان برنج (نیم کیلو)
نصف استکان روغن (۷۰-۶۰ گرم)
یک استکان بادوم پوست کنده
۱ قاشق مربا خوری زیره
۱ قاشق مربا خوری زردچوبه
۱ قاشق مربا خوری آویشن
۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
نمک
کمیجعفری خورد شده
برنج رو بشورین و خیس کنین. گوشت رو با روغن تفت بدین کمی نمک و فلفل زده و کنار بذارین، اگر گوشتتون چربی داره روغن نریزین!! توی این دستور گوشت رو بعداً روی برنج میریزه ولی تو خیلی از دستورها گوشت و بادو رو هم به صورت مخلوط توی برنج اضافه میکنن. اگر خواستین میتونین مخلوط کنین و کمیش رو برای تزیین برای بعد نگه دارین.
پیاز رو خلال کرده و با سیر و هویج تفت بدین و بذارین کمی بپزه. کمی از مخلوط هویج رو بردارین و برای تزیین کنار بذارین. برنج رو آبکشیده و اضافه کنین، کمی تفت بدین و سپس نخود و ادویهجات و نمک رو اضافه کنین خوب مخلوط کرده و تا یک بنده انگشت روی برنج آب جوش اضافه کنین. درش رو بذارین تا دم بکشه. وقتی دم کشید توی یک قالب گود ریخته و مثل کیک برگردونین و مثل تصویر با مخلوط هویج و گوشت و کمی بادوم تفت داده شده و جعفری خورد شده تزیینش کنین
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
اسکندر کباب 💕
مواد لازم:
500 گرم فیله گوساله یا گوسفندی
برای مزه دارکردن:
1لیوان شیر
1 عدد پیاز
1 عدد گوجه فرنگی
2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
1قاشق غذاخوری سرکه
2 تا 3 حبه سیر
1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
زیره و آویشن مقداری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن مایع برای سرخ کردن
مواد لازم برای تزیین:
چند تکه نان بربری
1 لیوان ماست
جعفری خرد شده
مواد لازم برای سس گوجه روی کباب:
2 تا 3 عدد گوجه فرنگی
1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1قاشق غذاخوری کره
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
1.گوشت را به تکه های نازک، به اندازه کف دست ببرید. مواد سس جهت مزه دار کردن را آماده کنید. (یعنی پیاز، سیر و گوجه فرنگی را رنده کنید و همه مواد را همراه با سرکه، روغن مایع و رب گوجه فرنگی
داخل شیر بریزید. نمک، فلفل، زیره و آویشن را نیز اضافه کنید). 2.گوشت را داخل این سس بخوابانید و چند ساعت داخل یخچال نگهدارید.سپس گوشت را از سس در بیاورید.
در تابه روغن بریزید و گوشت را با کمی روغن سرخ کنید و نمک و فلفل به آن بزنید.
گوشت را روی نان بگذارید. سپس سس گوجه فرنگی را آماده کنید. (یعنی در یک قابلمه گوجه فرنگی رنده شده، رب و کره را بریزید و چند دقیقه تفت دهید. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید).
ابتدا روی گوشت ماست و بعد سس گوجه فرنگی بریزید
و باجعفری خرد شده تزیین کرده و سرو کنید.
نکته:
معمولاً در ترکیه همراه با این غذا بلغور ساده نیز سرو می شود.این غذا سرشار از پروتئین و اهن هست
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#بادمجان_قالبی
برای ۳ نفر
بادمجان ۴ تا ۵ عدد
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
ماکارونی فرمی شکل (هر مدل که دوست دارین ) یک سوم بسته
پیاز ۱ عدد
پنیر پیتزا به میزان لازم
فلفل دلمه نصف عدد دل به خواهی
نمک و فلفل و زردچوبه و رب به میزان لازم
بادمجون ها رو شستم و کلاهک اش رو جدا کردم و بعد به درازا به ۳ تا ۴ قسمت برش و تقسیم کردم . می تونین پوستش رو هم بگیرین هر طور تمایل دارین موقع قالبی شدن پوستش دیده شدنی یه کم قشنگ تر میشه باز سلیقه ای 😉.
حالا یا بادمجون ها رو توی اب نمک بزارین یا کمی روش نمک بپاشین و بزارین جلوی افتاب تا تلخی اش گرفته باشه باز هر طور تمایل دارین 😉 .
باومجون ها رو با حداقل روغن ممکن سرخ کردم . من در تابه رو هم میزارم این طوری روعن کمتری می بره .
ماکارونی رو هم داخل آب جوش همراه با نمک و روغن گداشتم بجوشه و بپزه و بعد از ۱۲ تا ۱۵ دقیقه آبکش کردم .
یه پیاز رو هم خلالی کردم و تفت دادم و گوشت چرخ کرده رو بهش اصافه کردم و تفت و دادم و مقداری هم دل به خواهی فلفل دلمه ای رو خرد کردم و داخلش ریختم و نمک و فلفل و زردچوبه و رب رو هم اضافه کردم و بعد از کمی تفت از حرارت برداشتم .
مواد گوشتی رو با ماکارونی مخلوط کردم .
داخل قالبم بادمجون ها رو قرار دادم به صورتی که گودی ایجاد بشه ، بهتره قالب میان تهی باشه . بعد کمی پنیر پیتزا ریختم و روی اون مواد ماکارونی و گوشت و بعد کمی پنیر پیتزا .
بادمجون ها رو که ابتدا و انتهاش رو روی هم قرار دادم .
داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه قرار دادم .
بعد روی قالب یه دیس قرار دادم و برگردوندم .
وسطش هم کمی ماکارونی ریختم .
بدون فر در فر دست ساز روی گاز درست کنید .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#رنگینک
رنگینک خرما دسر بسیار خوشمزه 😊 مقدار مواد لازم
رطب ویا خرما ۲۰۰ گرم رطب خوشمزه تره
آرد دو لیوان فرقی نداره آرد نون سنگک باشه یا شیرینی پزی
روغن دو سوم لیوان میتونید هم مایع استفاده کنید وهم مخلوط جامد ومایع من مخلوط هر دو استفاده کردم(میتونید نصف روغن مایع ونصف کره هم استفاده کنید ولی اصلش با کره نیست با روغنه)
دارچین،پودر هل و زنجبیل از هر کدوم یک چهارم قاشق چایخوری(زنجبیل اختیاریه)
گردو به میزان لازم
آرد رو حدود نیم ساعت با حرارت کم تفت بدید تا تغییر رنگ بده بعد از تفت دادن الک کنید
هستههای خرما ویا رطب در بیارید و بجاش مغز گردو بزارید.من بااستفاده از نی بیرون آوردم وبچینید تو ظرف کمی گود.
روغن رو داغ کرده وارد تفت داده شده بهش اضافه کنید وباهاش تفت بدید تا به رنگ دلخواه برسه زیادی تفت ندید که ارد بسوزه وطعم تلخی بگیره حلوا نباید زیاد سفت و ویا زیاد رقیق باشه ابتدا کمی کمتر روغن بریزید اگر دیدید سفته قاشق قاشق روغن بهش اضافه کنید .وقتی به رنگ دلخواه رسید ادویه ها رو اضافه وباهاش تفت بدید و تا داغه بریزید روی خرما تا به خرما بچسپه و خرما رو کمی نرم کنه و به سلیقه خود کنجد ویا پودر گردو روش بپاشید.
بسیاری از عزیزان به آرد در هنگام تفت پودر قند ویا زعفران میزنن من شیرینیشو با خرما دوست دارم.
میتونید قالبی هم دربیارید از قالب سیلیکونی کوچک استفاده کنید
یکی دو قاشق از حلوا بریزید داخل قالب خرما رو وسطش بزارید ودوباره حلوا روش بریزید وبا پشت قاشق صاف کنید بزارید کنار تا سرد بشه سپس به راحتی درمیاد.
عزیزان اگر تفت دادن آرد براتون سخته از همون ابتدا آرد رو با روغن تفت بدید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
کوفته نخود
2 لیوان نخود پخته
1 عدد پیاز کوچک
1 عدد تخم مرغ
1 قاشق چای خوری فلفل سیاه
1 قاشق چای خوری زیره
1 قاشق چای خوری فلفل قرمز پرک شده
1 و نیم قاشق چای خوری نمک
1 مشت جعفری
1 مشت شوید
7 قاشق غذاخوری آرد
طرز تهیه:
ابتدا نخود پخته شده را داخل غذاساز خرد کنید. پیاز ، جعفری ، شوید نمک و ادویه ها را داخل غذاساز بریزید و مجدد هم بزنید. تخم مرغ و آرد را اضافه کنید و با دست ورز بدید.(تمام آرد را یکجا نریزید تا خیلی خشک نشود) سپس از مواد تکه هایی به اندازه گردو بردارید و شکل بدید. داخل ماهیتابه روغن بریزید و کوفته ها را با حرارت متوسط پشت و رو سرخ کنید. نوش جان
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شام_فوری😍😋
3 عدد سینه مرغ یا ران بدون استخوان
3 حبه سیر
آب نصف لیمو
1 قاشق چایخوری پودر چیلی
1 قاشق چایخوری کاری
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه نمک
برای سس:
4 قاشق غذاخوری ماست
خردل 1 قاشق چایخوری
1.5 قاشق غذاخوری سس مایونز
1 قاشق چایخوری سس گوجه فرنگی
1 پیمانه جعفری
2 قاشق غذاخوری آب لیمو
فلفل سیاه ، نمک و آویشن
پیاز ، کاهو ، گوجه فرنگی
نان لواش یا تورتیلا
مرغ ها به مکعب بریده می شوند یک تابه مناسب را گرم کرده و کمی روغن زیتون بریزید. سینه ها در یک تابه داغ پخته می شوند پس از 5 دقیقه ، سیر ریز خرد شده به آن اضافه می شود.وقتی کاملاً آبکش شد ، نمک ، ادویه جات و آب لیمو اضافه می شوند و خوب مخلوط می شوند ، پس از کمی تفت دادن بیشتر ، از اجاق برداشته می شود از طرفی مواد لازم برای سس را داخل کاسه برده و مخلوط میکنند.پیاز ، گوجه فرنگی و سبزیجات را خرد کنید نان لواش روی بشقاب قرار می گیرد.ابتدا مقداری سس در وسط پهن می شود مواد مرغ، پیاز ، گوجه فرنگی و کاهو روی آن قرار می گیرد.سس دوباره روی آن ریخته می شود وپیچیده می شود
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛