eitaa logo
آشپزی خاص
95.6هزار دنبال‌کننده
14هزار عکس
40.9هزار ویدیو
69 فایل
🌹❁ ﷽ ❁🌹 بنام پرودگاری که بی منت روزی میدهد⚘ تعرفه تبلیغات👇 🔜 eitaa.com/joinchat/3238592526Cd9dc51293f
مشاهده در ایتا
دانلود
مواد لازم: گوشت چرخکرده : ۳۵۰ گرم سیب زمینی متوسط: ۳ عدد پیاز متوسط: ۱ عدد سیر : ۲ حبه تخم مرغ : ۱ عدد آردنخودچی : ۲ قاشق غذاخوری نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، ادویه کاری ، گردغوره و سماق : به مقدار لازم طرز تهیه: ابتدا سیب زمینی، پیاز و سیر را رنده می کنیم. تمام مواد بالا را با هم مخلوط می کنیم و برای چند دقیقه ورز می دهیم. داخل ماهیتابه روغن مایع ریخته، شعله را زیاد می کنیم تا روغن حسابی داغ شود. شامی ها را درست کرده داخل روغن هر طرف را حدود ده دقیقه سرخ می کنیم. برای کنار غذا، گوجه فرنگی ها را حلقه ای برش زده، داخل روغن باقیمانده همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و آبغوره سرخ می کنیم. این غذا می توانید با نون یا پلو سرو کنید. نکات: اگر می ترسید که شامی شما وا برود آب سیب زمینی و پیاز رنده شده را بگیرید، من نگرفتم. هر چه مایه شامی بیشتر ورز داده بشه، احتمال وا رفتن اون توی روغن کمتره. مایه شامی را می توانید برای یک یا دو ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد دوباره ورز دهید. روغن مایع ابتدای قرار دادن شامی داغ باشه تا به ماهیتابه نچسبه، بعد قرار دادن دو تا سه شامی شعله را کمتر کنید تا در زمان بیشتری سرخ و پخته بشه. برای سس کنار غذا می توانید رب گوجه را همراه با نمک، فلفل و پودرسیر داخل روغن سرخ کنید. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
با سه صفت محبت و دوستی به دست میآوری : ۱)انصاف در معاشرت ۲)همدردی با دیگران در خوشی و ناخوشی ۳)برخورد با قلب پاک و سالم. امام علی (ع) (بحارالانوار) سلام عزیزان ، از غذاهای نونی و دوست داشتنی 😋😍 انواع و مدل های مختلف شامی داریم که یک نمونه هست . من که یکی از طرفدارهای غذاهای نونی هستم ، شما چه طور 🤔 برای ۳ نفر (حدودا ۸ تا ۱۰ عدد شامی) گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم لپه نصف لیوان پیاز ۱ عدد سیب زمینی متوسط ۱ عدد تخم مرغ ۱ عدد آرد نخودچی ۱ ق غ نمک و فلفل و زردچوبه و زنجبیل به میزان لازم لپه رو خیس کردم و آبش رو تعویض کردم و گذاشتم بپزه ، کمی نمک بهش زدم . بعد از پخت لهش کردم . پیاز رو رنده کردم ، آبش رو گرفتم . بعد گوشت چرخ کرده رو بهش اضافه کردم ، سیب زمینی رو آبپز کردم و رنده و له کردم . لپه له شده و تخم مرغ و آرد نخودچی و نمک و فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کردم . خوب ورز دادم . بعد از مواد به اندازه یه گردو برداشتم ، کف دست پهن کردم و به شکل گرد درآوردم و وسطش سوراخ ایجاد کردم . تابه ای رو روی حرارت قرار دادم کمی روغن ریختم و شامی ها رو توش سرخ کردم ، حرارت ملایم و با حوصله سرخ بشه. ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
آشپزی خاص هنگامى كه كسى را دوست مى دارى، او را از اين محبّت آگاه كن زيرا اين كار، دوستى بين شما را محكم تر مى كند. امام صادق (ع) (کافی) این سوهان ترد و فوق العاده خوشمزه است ، کنار چایی حسابی می چسبه 🤗 خامه صبحانه ۷۵ گرم (حدود ۲ ق غ) شکر ۱۱۰ گرم (نصف لیوان) عسل ۶۰ گرم (۲ ق غ) (جاش گلوکز هم میشه) کره ۲۰ گرم پودر گردو ۱۵۰ گرم (حدود ۱ لیوان) زعفران غلیظ ۱ ق م آب لیمو ۱ ق م شکر ، خامه ، عسل و کره رو با هم داخل یک تابه ریختم و روی حرارت ملایم قرار دادم ، مرتبا هم زدم . نمی خوایم بجوشه ، فقط گرما حس بشه . بعد که گرم شد بهش زعفران و پودر گردو رو اضافه کردم و هم زدم ، حدود ۵ دقیقه هم بعد اضافه کردن هم زدم و آخر کار آب لیمو رو ریختم و مخلوط کردم . از حرارت برداشتم و کنار گذاشتم تا خنک بشه . کف سینی کاغذ روغنی انداختم و کاغذ روغنی رو هم چرب کردم . مواد رو داخل قیف یکبار مصرف ریختم و در سینی با فاصله چند سانتی متری با قیف زدم ، چون توی فر پهن میشه. بدون قیف هم میشه و با قاشق می تونید از مواد بردارید و با فاصله در سینی قرار بدید . سینی رو در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه ، ده دقیقه قرار دادم . اگر توی فر شروع کرد به زدن حباب ، یعنی کارتون رو درست انجام دادید . وقتی دور سوهان شروع به قهوه ای شدن کرد ، کافیه و از فر خارج کنید . اگر زیاد توی فر بمونه بوی سوختگی می گیره و می سوزه . برای پخت در فر گازی دما ۲۰۰ تا ۲۴۰ درجه ، حدود ده دقیقه . برای پخت در فر برقی دما ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه ، المنت پایین روشن، حدود ۸ تا ده دقیقه . حتما یک سری بزنید و چک کنید و براساس لم دستگاه و فرتون ، مابقی رو تنظیم کنید. بعد که از فر خارج کردم ، گذاشتم خنک بشه و بعد جدا کردم . عجله نکنید اگر گرم بخواید جدا کنید می چسبه و جدا نمیشه ، خنک بشه راحت جدا میشه . 👈اگر کاغذ روغنی ضخیم دارید بهتره از ضخیم استفاده بشه. برای راحت جدا شدن کاغذ روغنی رو هم با کمی روغن جدا کننده می تونید چرب کنید . 👈جای گردو می تونید از کنجد ، بادام و یا ترکیبی هم از این ها استفاده کنید . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
زیبا سخن بگویید تا پاسخ زیبا بشندید .امام علی (ع) (غررالحکم) سلام عزیزان ، پلوی های مخلوطی رو دوست دارید . من که حسابی دوسش دارم .توی خونه هم خیلی استقبال می کنند . امروز یه مخلوط پلو آوروم براتون که حسابی خوش خوراک و دوست داشتنیه 🤗😍😋. برای ۳ تا ۴ نفر گوشت مرغ (ران یا سینه) یک عدد پیاز ۱ عدد عدس نصف پیمانه سیب زمینی ۱ عدد هویج ۲ عدد برنج ۳ پیمانه نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم زعفران به میزان لازم عدس رو یکی دو ساعت از قبل خیس کردم و بعد گذاشتم بپزه . گوشت مرغ رو همراه پیاز و نمک و زردچوبه و فلفل گداشتم بپزه و بعد از پخت ریش ریش کردم . هویج رو رنده کردم . پیاز رو خرد کردم و داخل تابه سرخش کردم . سیب زمینی رو هم نگینی خرد کردم و سرخ کردم . داخل تابه هویج رو کمی تفت دادم ، از آب مرغ ریختم و گذاشتم که کمی بپزه و بعد که آبش کشیده شد ، مرغ ریش ریش شده رو اضافه کردم . سیب زمینی سرخ شده ، پیاز سرخ شده و عدس رو هم اضافه کردم و ترکیب کردم . زعفران اضافه کردم. نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه کاری ریختم . برنج رو از قبل خیس کردم . برنج رو داخل آب جوش ریختم و گذاشتم نیم پز بشه و بعد آبکش کردم . لا به لا داخل قابلمه از برنج و موادم ریختم و گذاشتم روی حرارت کم تا دم بکشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
بردبارى آتش خشم را فرو مى نشاند و تندى آن را شعله ورتر مى كند. امام علی (ع) (غررالحکم) سلام یه نون لطیف و نرم آوردم ، برای صبحانه حسابی می چسبه .😍🤗 شیر ولرم ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان) آب ولرم ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان) شکر ۱ تا ۲ ق غ روغن مایع ۳ ق غ پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م) نمک ۱/۲ ق چ آرد سفید یا آرد نون فانتزی حدودا ۲۲۵ گرم (حدودا یک و نیم لیوان) مواد میانی پنیر خامه ای ۱۰۰ گرم گردوی ریز خرد شده نصف لیوان داخل آب ولرم ، ۱ ق م شکر ریختم و ترکیب کردم . پودر خمیر مایه رو ریختم و درش رو گذاشتم ، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد . آشپزی خاص داخل ظرف دیگه شیر ولرم ،مابقی شکر ، روغن مایع ، نمک رو با هم مخلوط کردم . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم . آرد رو کم کم اضافه کردم . میزان آرد تقریبی هستش ، با احتیاط ریخته بشه . خمیر رو ده دقیقه خوب ورز دادم . داخل ظرف تمیز و کمی که چرب کردم قرار دادم .روش رو پوشوندم ، یک تا یک و نیم ساعت محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه . بعد از استراحت مف خمیر رو با ورز دادن گرفتم . خنیر رو به ۶ قسمت تقسیم کردم . برای مواد میانی از تزکیب گردو و پنیر خامه ای استفاده کردم . هر چونه رو کمی پهن و با وردنه به شکل مستطیل در آوردم . مواد میانی رو وسطش قرار دادم و دو طرف خمیر رو روی هم قرار دادم و لوله ای کردم و بعد دو سرخمیر رو به هم وصل کردم . داخل سینی با فاصله چیدم ،روش دستمال کشیدم ، استراحت دوم ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داشته باشه . بعد از استراحت برای رومال از ترویب ، یک عدد زرده تخم مرغ ،زعفران ، ۱ ق م شیر استفاده کردم و رومال زدم و روش کنجد پاشیدم . داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۹۰ درجه ، ۲۰ ، ۲۵ دقیقه قرار دادم .ظرف حاوی آب هم بابت ایحاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها داخل فر قرار دادم . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛
دوست هر انسانی خرد اوست و دشمن او نابخردیش . پیامبر اکرم(ع) (بحارالانوار) سلام عذرخواهی می کنم بابت گرفتگی صدام 🙏 ممنون از پیام ها و تبریک هاتون 🌺🌺🙏🙏 .آشپزی خاص کیک اسفنجی از کیک های مناسب و پایه برای خامه کشی 🙂 چون توضیحات زیاده این پست در مورد کیک پایه هست ، مراحل بعدی رو جداگانه در پست بعدی میزارم که اون مراحل هم ادیت کنم کلیپ رو میزارم . تخم مرغ خنک ۶ عدد آرد سفید ۱۵۰ گرم(تقریبا ۱ لیوان) شکر ۱۵۰ گرم (تقریبا ۲/۳ لیوان) بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م ) وانیل ۱/۴ ق چ آب جوش ۲ ق غ . کلیت این کیک: به ازای هر تخم مرغ ۲۵ گرم آرد و ۲۵ گرم شکر لازم داریم پس خودتون با هر مقدار تخم مرغ میتونید درست کنید. زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا کردم . بعد زرده رو با نیمی از شکر و وانیل با همزن می زنیم اول با دور کند و بعد بهش آب جوش رو در حال زدن اضافه می کنیم و بعد دور همزن رو متوسط می کنیم و به هیچوجه زرده رو نباید با دور تند بزنیم . زدن زرده خیلی مهمه توی این کیک که باید خوب زده بشه . برای سفیده ، مابقی شکر رو به سفیده اضافه کردم و سفیده رو هم خوب با دور تند زدم ،دیگه وقتی کاسه رو کج کردم ، هیچی به زمین نریخت . آرد و بیکینگ پودر رو از قبل ۳ بار الک کردم. حالا سفیده و آردرو طی ۳ مرحله به زرده اضافه کردم . یهویی نریزین کارتون خراب میشه ، هر دفعه که سفیده و آرد رو می ریزین حتما آرد رو باز هم توش الک کنین ، و هر دفعه که آرد و سفیده رو می ریزیم به صورت دورانی هم بزنین که خیلی خیلی مهمه و الا پف کیکتون از بین میره . و تا جایی دورانی هم بزنین که مواد کاملا هم زده بشه ، زیاد هم زدن هم توی این کیک باعث میشه پف کیک از بین بره . فر رو هم ۱۵ دقیقه قبل روشن کردم کفش کاغذ روغنی انداختم .دیواره ها رو چرب نکردم به هیچ وجه ، توی این کیک دیواره ها چرب نمیشه . بعد موادم رو توش ریختم . قطر قالب من ۲۳ سانت با ارتفاع ۷ سانت هستش . (یا قطر ۲۰ سانت ،ارتفاع ۱۰) فر ۱۷۰ درجه به مدت ۴۰ دقیقه قرار دادم ، بعد از پخت یه خلال دندون توش زدم و بهش نچسبید یعنی پخته . کیک رو با چاقو دورش رو آزاد کردم و بعد کاغذ روغنی رو جدا کردم . تا خنک شدن روی توری گذاشتم . بعد از خنک شدن دور پارچه پیچیدم و داخل یخچال گذاشتم . حتما یه روز قبل از اینکه بخواین کیک رو خامه کشی کنین ، کیک رو درست کنین ، چون اگه همون لحظه برش بدین ، می شکنه و تکه تکه میشه و خراب میشه . ┏━━━🍃💞🍂━━━┓ @ashpazi_khas ┗━━━🍂💞🍃━━━┛