#بورک_سیب_زمینی
سه خصلت موجب دوستى است : خوشخویى ، مهربانى و فروتنى . امام علی (ع) (غررالحکم)
بورک (Börek) یکی از خوراکی های خوشمزه که در مدل های مختلف تهیه میشه ، یه نوع غذا و یا پیش غذا و فینگرفود عالی و خیلی خوشمزه ، می تونید برای مجالس و مهمانی هاتون درست کنید🌹
این بار بورک رو بدون گوشت و مرغ درست کردم ، چه قدر هم دوست داشتنی هستش 😍🤗 .
برای ۱۲ عدد
سیب زمینی ۴ عدد
پیاز ۱ عدد
شیر نصف تا یک استکان
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و آویشن به میزان لازم
خمیر یوفکا ۱ بسته
پنیر پیتزا به میزان لازم
۱۲ عدد
سیب زمینی رو آبپز کردم و پوستش رو جدا کردم و له کردم . شیر ، نمک و فلفل و آویش ریختم . هر سبزی دل خواه هم می تونید بریزید . پیاز رو خرد کردم و تفت دادم ، زردچوبه ریختم و یرخ کردم و به پوره سیب زمینی اضافه کردم و خوب ترکیب کردم .
خمیر بورک ( یوفکا) رو اگر در فریزر هست از قبل بزارید یخچال و بعد محیط یخ زدایی بشه ، این خمیر در معرض هوا زود خشک میشه باز کردید ، روش پارچه ای که کمی مرطوب هست بندازید .
خمیر رو من نصف کردم ، رویه و پشت خمیر رو ترکیب آب و روغن زدم . قسمت گوشه پوره سیب زمینی قرار دادم ، یک کم هم پنیر پیتزا ریختم و بعد خمیر رو پیچیدم و رول کردم .
میشه رویه بورک ها رو رومال زد و در سینی چید و در فر ۱۸۰ درجه ، حدود ۲۰ دقیقه قرار دادم . یا میشه داخل تابه با روغن سرخ کرد. من در روعن سرخ کردم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
برگر با نان لواش
روی نون لواش (من از لواش سه نان استفاده کردم)
اندازه یا نارنگی گوشت چرخ کرده پهن کنید (که با نمک و فلفل سیاه و یه حبه سیر مزه دار کردین)
داخل تابه داغ بزارید تا سرخ شه حدودا ۵-۷ دقیقه زمان میبره
(با قاشق وسطش رو هر از گاهی فشار بدید)
از تابه خارج کنید و روش پنیر ورقه ای بزارید(پنیر گودا یا چدار)
روش کاهو خرد شده بریزید
و برای سس
۱ عدد خیار شور و نصف پیاز قرمز رو ریز خورد کنید
سس کچاپ
سس خردل
سس مایونز (از هرکدوم یک قاشق چایخوری)
سس روش بریزید و آماده سرو کردنه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#لگیمات
همنشین شایسته همانند عطر فروش است ، اگر چیزی به تو ندهد بوی عطرش به تو خواهد رسید. پیامبر اکرم (ص) (کنزالعمال)
لگیمات یا لقیمات یه شیرینی عربی و حتی در جنوب ایران زیاد درست می کنند 😊 ، به این شیرینی در کشورهای عربی لقمه قاضی یا لقیمات گفته میشه .در بسیاری از کشورها مثل هند و ترکیه و مصر هم رواج داره و حتی با نام های دیگر هم مرسوم هستش . شبیه به بامیه است اما باهاش تفاوت داره.
این شیرینی دستورهای متفاوتی داره . میشه جای شربت هم از شیره و حتی عسل استفاده کرد .
آرد سفید قنادی یا آرد نانوایی ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
نشاسته ذرت ۳۰ گرم (حدود ۳ ق غ)
شیر خشک ۳۰ گرم (حدود ۳ ق غ)
روغن مایع ۳۰ گرم (حدود ۳ ق غ)
ماست ۶۰ گرم (حدود ۱/۴ لیوان)
شکر ۳۰ گرم (۲ ق غ)
پودر خمیر مایه ۷ گرم (۱ ق غ)
برای شربت بار
شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
گلاب ۲ ق غ
زعفران و هل
آب لیمو ۱ ق م
آرد الک شده ، شیر خشک ، نشاسته ذرت ، شکر ، ماست ، روغن ،پودر خمیر مایه همه رو با هم مخلوط کردم . آب ولرم رو کم کم اضافه کردم و ترکیب کردم . ممکنه آب کم یا زیاد بشه. روی خمیر رو پوشوندم توی محیط دو تا سه ساعت استراحت داشته باشه .
برای شربت بار : شکر و آب رو داخل ظرفی ریختم و روی حرارت ملایم گذاشتم تا زمانی که شکر حل بشه قاشق نزدم و بعد آب لیمو و گلوکز ریختم ( می تونید این جا نریزید) (وجود گلوکز باعث ایجاد شفافیت و تردی میشه ) حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه موند تا به غلظت برسه و آخر کار زعفران ، هل و گلاب ریختم و از حرارت برداشتم و گذاشتم کنار که خنک بشه .
خمیر بعد از استراحت پفش رو گرفتم و با قاشق هم زدم .داخل ظرفی روغن ریختم و روی حرارت کم گذاشتم تا گرم بشه ، حتما حرارت کم بزارید روغن گرم و داغ بشه .
بعد با قاشق اول به روغن زدم و بعد از خمیر برداشتم و با قاشق داخل روغن زدم . (می تونید از قیف هم استفاده کنید) روی حرارت کم میزاریم سرخ بشه و وقتی سرخ شد از روغن بر داشتم و توی صافی گذاشتم تا روغن اضافه اش گرفته بشه و همون طور که گرم هست توی شربت رو به خنک حدود ۳ الی ۵ دقیقه قرار دادم و بعد از شربت خارج کردم.
نکات : شیر خشک قابل حذف هست ، اما با وجود شیر خشک و نشاسته ذرت تردی بهتری داره .
حتما روغن با حرارت کم گرم و داغ بشه ، روغن با حرارت بالا داغ بشه و حرارت زیاد باشه روشون ترک می خوره .
خمیر اگر سفت باشه امکان ترک خوردن وجود داره .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
شیرینی لطیفه
تخم مرغ 3عدد
اردسفید1/2 لیوان یا75گرم
نشاسته ذرت 2ق غ یا 25 گرم
پودرقند یا شکر ۱/۲لیوان یا 85گرم
بیکینگ پودر1/4ق چ
وانیل کمی
پودرتارتار1/4ق چ برای پایداری وثبات کف حاصل ازبهم زدن سفیده تخم مرغ وهمچنین دادن پف بیشتر به ان به کارمی رود،اگر داشتین بزنید نداشتین کمی آبلیمو جایگزین کنید من هیچ کدوم رانمیریزم😛
طرزتهیه:
سفیده وزرده تخم مرغ_تخم مرغها بهتره سرد باشن_ راازهم جدا کنید،سفیده را درابتدا با دور تند همزن زده تا کف کند به محض کف کردن نصف میزان از پودرقند یا شکر دستور وپودرتارتار اگر داشتین را اضافه کنید وباهمزن برقی به حدی بزنید که کاملا فرم بگیرد وبابرگرداندن ظرف ازان نریزد، داخل یخچال بگذارید،،،زرده تخم مرغ رادرون ظرفی دیگربا کمی وانیل وبقیه پودرقند یا شکر به حدی بزنید که سفیدرنگ وکشدارشودوحجم ان دوبرابر_خیلی خوب بزنید که شیرینی بوی تخم مرغ هم ندهد
اردسفید،نشاسته ذرت وبیکینگ پودرراباهم مخلوط وسه بارالک کنید.
اگر نشاسته ذرت نداشتین به جای اون ارد بزنید من این سری ۱۵ گرم نشاسته زدم
سفیده فرم گرفته رابه زرده اضافه کنید وبالیسک خیلی کم دورانی هم بزنید،سپس اردرادرسه مرحله به موادبیفزاییدوارام ودورانی ودریک جهت موادرافقط درحدیکدست شدن هم بزنید،زیاد هم بزنید مایه شل میشه پف سفیده گرفته میشه و درنهایت شیرینیتون داخل فر خیلی پهن،
موادرادرون قیف بدون ماسوره بریزید ودرسینی کاغذروغنی انداخته بصورت دایره دایره وباکمی فاصله بزنید برامدگی روی شیرینیها رابادست خیس صاف کنیدوسپس روی هرکدام ازانها کمی پودرقندبپاشید پودر قند هرچه بیشتر بپاشید هم باعث ترک بیشتر روی شیرینی میشه وهم باعث تردشدن رویه ان پس اگر میخوایین روی شیرینی ترک کمتری داشته باشه پودرقند کم بزنید اون برجستگی روی شیرینی راهم با دست خیس صاف کنید تا حالت نیم دایره تری بگیره وسینی رادرفرازقبل گرم۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قراردهید،
اگراحیانا حرارت فربالاست زیرشیرینها سینی فررابگذارید یا حرارت راکمترکنید،
بعدازپخته وسردشدن بین شیرینها خامه فرم گرفته بزنید وباپودرپسته تزیین کنید،
نکته مهم این شیرینی خوب فرم دادن سفیده وهم زدن زرده وهمچنین یکدست کردن مواد به آرامی است،حرارت فرهم مهمه😙
بزارید زیر وروی شیرینی کمی طلایی بشه،بعد ازخامه زدن بینش نرمه ورویه اون حالت تردی وخوشمزگی خاصی داره،
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_ياقوتى
ژله آلوورا یک بسته، خامه صبحانه 100 گرم، ژله انار یک بسته، انار دون شده ژله آلوورا یک عدد
.
.
اول ژله آلوورا رو با یک و نیم پیمانه آبجوش هم می زنیم تا کاملا حل بشه .دونه های انار رو داخل ليوان می ریزیم(ميتونيد از قالب هم استفاده كنيد)
نصف ژله آلوورا رو به آرامی و با قاشق داخل ليوان می ریزیم .بعد ميزاريم داخل يخچال تا ببنده .
50 گرم خامه رو با ویسک می زنیم .بعد با قاشق و کم کم نصف دیگه ژله آلوورا رو داخل خامه می ریزیم .
بعد از بسته شدن لایه اول روی اون می ریزیم و در یخچال قرار می دیم تا ببنده. بعد ژله انار رو با یک و نیم پیمانه آبجوش مجددا هم می زنیم .وقتى خنك شد مى ريزيم روى لايه دوم و ميزاريم داخل يخچال تا ببنده.
🍁
با كمك سشوار برگردوندم تو ظرف
برای معلق موندن دونه های انار، من دونه هاى انارو ريختم داخل ظرف بعد يه لايه ژله آلوورا ريختم روش بعد گذاشتم داخل يخچال تا ببنده، بعد لايه هاى بعدى هم همينطور...
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تهدیگ_نونی
دستور تهیه :👇
نونها رو مربع یا مستطیل برش میزنیم و دولایه دولایه میزاریم کنار هم کف قابلمه، بعد یه لایه نون روشون میزاریم، بعد از دم کشیدن برنج ته دیگ رو از قسمتهای برش خورده خودش جدا میکنیم و سرو میکنیم
پ.ن ازقبل کمی روغن ته قابلمه میریزیم میزاریم داغ داغ بشه اگه روغن سردباشه تهدیگتون خوب درنمیاد ومیچسبه به ته قابلمه
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حلیم
تقدیم به همه شما
.
به ازای ۱ کیلو بلغور گندم
🥩گوشت قرمز (انتخاب خودتون، گوساله یا گوسفندی): ۳۰۰ گرم
.
🍗سینه مرغ: ۱۵۰ گرم .
(البته میتونید از سینه بوقلمون هم استفاده کنید)
.
نمک: ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری (بچشید)
روغن: ۴ قاشق غذا خوری
آب: زیاااد 😃
شیر: ۲ لیوان
.
گوشت و مرغ رو با آب و پیاز بذارید تا بپزه.
بلغور گندم رو یک دور بشورید و در آب در حال جوش بریزید. نمک و روغن رو بریزید و یک ساعت بعد با گوشت کوب برقی اون رو صاف کنید (البته حرکت گوشتکوب برقی اختیاری هست)، هرجا حس کردید سفت شده آب بریزید. و مدام حواستون به این باشه که تَه نگیره.
یک ساعت بعد گوشت و مرغ رو که ریشریش کردید به همراه آب گوشت اضافه کنید و بازهم با گوشت کوب برقی اونارو صاف کنید. ۲(تا ۳) ساعت بعد شیر رو اضافه کنید و ۱۰ دقیقه بعد از ریختن شیر، کار آمادهس.
.
از تاپینگهای زیر برای تزیین حلیم استفاده کنید:
.
روغن حیوانی (یا گیاهی)
کره
کنجد
دارچین
شکر
نمک
شیرهخرما
شیره انگور
گوشت قیمه
سینه مرغ ریشریش شده
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاس کباب رو امتحان کردی یانه؟😍😋😋
مواد لازم
پیاز
سیب زمینی
گوجه
هویج
به
گوشت چرخکرده ک با پیاز و نمک و زردچدبه ورز داده شده
آلو بخارا
فلفل دلمه ای
زعفران
مواد سس
یک ق غ رب گوجه
۶ ق غ پوره گوحه
آب یک پیمانه
نمک فلفل زردچوبه
نکته
میتونید بجای گوشت چرخکرده از گوشت خورشتی یا مرغ هم استفاده کنید
تمامی مواد خام هستند
اصلا این غذا روغن لازم نداره
روی شعله کم ب مدت دو ساعت غذا کاملا پخته و لعاب دار میشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سالاد #سالاد_سبزیجات
مقدار خیار بیشتر از مواد دیگه س
هویج خام حتما رنده کنید با رنده درشت با دست خرد نکنید
مقدار پیاز کم باشه
سعی کنید از گوجه فرنگی گوشتی استفاده کنید
میخواید رژیمی درست کنید فقط ماست بریزید ولی این سالاد با بیشتر با مخلوط سس مایونز وماست درست میشه مقدار سس بیشتر از ماست باشه
یکی دو حبه سیر رنده شده بریزید
عزیزان این سالاد باید مثل خیار ماست باشه سسش زیاد نیست مخلوط ماست وسس مایونزه
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
جزء بیستم قرآن (تند خوانی) - hasanmojtaba.ir.mp3
3.96M
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سوسیس هات داگ رو سه قسمت برش بزنید
بعد اینکه کمی سرخشون کردین دورش پنیر ورقه ای گودا بزارید
۴ عدد سیب زمینی آبپز و سرد رو پوره کنید
نمک
فلفل سیاه دیگچه اسپایسز
۲ ق غ آرد اضافه و مخلوط کنید
با کمک آرد سیب زمینی رو دور سوسیس بچسبونید کمی آرد بزنید بعد تو تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتونید داخل روغن داغ با حرارت کم همه طرفش رو سرخ کنید اینم از کورن داگ سیب زمینی جذابمون اگه بدونید چقدر خوشمزه است همین الان دست به کار میشین😍
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
یه شکلات کنجد و نارگیل خوشمزه
صد گرم کنجد رو تفت بدین صد گرم نارگیل رو هم کمی تفت بدی هر کدام دو قاشق بزارین کنار و بقیه رو با غذاساز کمی پودر کنین
نصد گرم بیسکوییت رو هم پودر و به مواد اضافه کنین 10 قاشق غذاخوری شیر عسلی بریزین و مواد رو منسجم کنین
مثل فیلم حالت بدین
250 گرم شکلات سفید رو به ماری کنین و شکلات ها رو داخلش بغلطونین و روی کاغذ بزارین
داخل یخچال بزارین
وقتی خودش رو گرفت دو طرفش رو با چاقو مرتب کنین و سر و تهش رو داخل شکلات سفید بزنین و داخل نارگیل و کنجد تفت داده بزنین شکلات سفید رو داخل قیف بریزین و روی شکلات ها رو باهاش تزیین کنین
داخل کپسول کاغذی بزارین
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ماتن_سیخ_کباب_هندی 😍😋
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز یک تا عدد متوسط
سیر هشت تا ده عدد
زنجبیل یه بند انگشت
فلفل سبز تند (اختیاری دو تا سه عدد )
ادویه ها :
فلفل قرمز (من پاپریکا زدم ) یک ق غ
پودر تخم گشنیز یک ق غ
پودر زیره یک ق چ
زردچوبه نصف ق چ
گرام ماسالا یک ق چ
فلفل سیاه نصف ق چ
گشنیز تازه دو ق غ
نعنا تازه دو ق غ
روغن گی یا کره اب شده یا روغن مایع دو ق غ
نمک به میزان لازم
زغال
روغن برای سرخ کردن
گوشت رو دوسه بار چرخ کنین ، پیاز سیر و زنجبیل رو پوره کنین و حسابی آبش رو بگیرین ، همه مواد رو مخلوط کنین و حسسسابی ورز بدین ، دو ساعت استراحت بدین ، زغال رو داغ کنین بذارین وسط مواد روش روغن بریزین ،دود که کرد در ظرف رو بذارین روش و سه چهار دقیقه صبر کنین ، بعد مواد رو به سیخ بزنین و سرخ کنین یا تو ایر فرایر یا فر بذارین که اونم عالی میشه
🥗🍔
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیراشکی_گوشت
نخست اندیشه کن آن گاه سخن گوی تا از لغزش ها در امان باشی. امام علی (ع) (غررالحکم)
غذای لقمه ای پرطرفدار
بچه ها و بزرگترها عاشقشن💐
برای خمیر
شیر ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
آب ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۵۰ گرم (۶ ق غ)
نمک مقداری
شکر ۱ ق م
پودر خمیر مایه ۷ گرم (۱ ق غ)
آرد سفید حدود ۴۵۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
برای مواد میانی
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
قارچ ۷ تا ۸ عدد
فلفل دلمه ای نصف عدد
جعفری خرد شده ۲ ق غ
نمک و زردچوبه و فلفل و پاپریکا و آویشن به میزان لازم
پنیر پیتزا به میزان دل خواه
برای خمیر من از خمیر جادویی استفاده کردم .
#خمیر_جادویی : شکر رو در آب ولرم ریختم و ترکیب کردم ، پودر خمیر مایه رو ریختم و بعد درش رو گداشتم ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد .
داخل یک ظرف بزرگتر تخم مرغ رو با چنگال کمی زدم ، شیر و نمک و روعن مایع رو اضافه کردم ، خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم . آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم . میزان آرد تقریبی هستش . اگر دستگاه خمیرزن ندارید ده دقیقه خمیر رو ورز بدید ، اگر خمیرزن دارید ازش استفاده کنید . خمیر ورز خورده رو داخل ظرفی که کمی چرب کردم قرار دادم و روش رو پوشوندم ، جای نسبتا گرم یک ساعت استراحت داشته باشه .
مواد میانی دل به خواهی هست .
من یه پیاز خرد شده رو تفت دادم ، گوشت چرخ کرده ریختم و تفت دادم . قارچ ورقه ای شده رو هم ریختم و تفت دادم . فلفل دلمه ای و جعفری خرد شده ، همراه ادویه جات و رب ریختم و بعد از تفت دادن از حرارت برداشتم .
خمیر بعد از استراحت حجمش بیشتر شده ، پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم . بین ۱۲ تا ۱۴ قسمت تقسیم کردم . من سایز متوسط درست کردم . خمیر رو مطابق فیلم پهن کردم و قسمت بالایی خمیر برش هایی ایجاد کردم . از مواد گوشتی قسمت پایینی قرار دادم ، کمی هم پنیر پیتزا استفاده کردم و مطابق فیلم خمیر رو پیچیدم .
برای رومال از زرده تخم مرغ و زعفران استفاده کردم و رومال زدم .
فر رو از یک ربع قبل گرم کردم و در فر ظرف حاوی آب برای ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن پیراشکی ها قرار دادم . سینی رو در فر ۱۷۰ درجه حدود ۲۵ دقیقه قرار دادم.
پ.ن : تعداد پیراشکی بسته به نوع پیچیدن و سایز پیراشکی متغیر هست ، برای من در سایز متوسط به این شکل حدود ۱۴ عدد شد .
بدون فر هم می تونید در فر دست ساز یا تابه دوطرفه درست کنید و یا بدون رومال زدن بعد از پیچیدن در روغن سرخ کنید .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_ایرمیک
انديشيدن درباره نعمتهاى خدا، چه نيکو عبادتى است. امام علی (ع) (غررالحکم)
حلوای ایرمیک یا حلوای آرد سمولینا 😊، یکی از انواع حلواهای به شدت خوشمزه ترکیه ای😋😋 . آرد سمولینا بسیار مقوی و مفید هستش و نسبت به آرد معمولی خواص بیشتری داره و همچتین در این حلوا از مغزی گردو و یا چلغوز (مغز میوه کاج) استفاده میشه.
بعد از پخت و موقع سرو می تونید داخلش از بستنی و محلبی هم استفاده کنید .
آرد سمولینا ۱ لیوان
آرد گندم نصف لیوان
روغن مایع نصف لیوان
کره ۱۰۰ گرم
شیره انگور نصف لیوان
گردوی خرد شده نصف لیوان
برای شربت
آب ۱.۵ لیوان
شیر ۱.۵ لیوان
شکر ۱ لیوان
زعفران و گلاب دل به خواهی
اول شربت رو درست کردم . شکر و شیر و آب رو روی حرارت ملایم گذاشتم تا شکر حل بشه ، بعد زعفران و گلاب ریختم و از حرارت برداشتم و گذاشتم کنار. ریختن زعفران و گلاب توی این حلوا به صورت دل خواه ریختم .
کره و روغن مایع رو داخل تابه ریختم و روی حرارت کم قرار دادم تا کره آب بشه . آرد سمولینا رو الک کردم و ، آرد گندم رو هم الک کردم و با هم تفت دادم . من حدود ۴۰ دقیقه روی حرارت کم تفت دادم . حالا شیره انگور رو ریختم . در دستور این حلوا حتی تا یک لیوان شیره هم می ریزن که من به اندازه نصف لیوان ریختم به نظرم همین نصف کافی هست و شیرینی نرمال داره . فقط چون شیره کمی دماش با دمای مواد آردی فرق داره با احتیاط بریزید که نپره ، در حد دو سه دقیقه با هم تفت خورد . گردوی خرد شده رو هم ریختم و دو سه دقیقه تفت دادم .حالا شربت رو که خنک شده کم کم ریختم . این جا هم با احتیاط عمل کنید . تازمانی که شربت به خورد حلوا بره و سفت بشه روی حرارت هم زدم .
داخل فنجون (پیاله یا کاسه) کیسه فریزر انداختم و حلوا رو فشرده کردم و بعد داخل نعلبکی (پیش دستی) برگردوندم .
برای تزیین از پودر پسته و گل محمدی استفاده کردم .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_باقلوا
#کیک_شربتی
.
شربت:
شکر ۱ پیمانه(۲۰۰گرم)
اب ۱پیمانه (۲۲۰ گرم)
پودر هل ۱/۴ ق چ
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
گلاب ۱/۴ پیمانه (۵۰گرم)
👈شکر واب را درون ظرفی بریزید وروی حرارت خیلی ملاایم گاز بگذارید کمی هم بزنید ،اجازه دهید تا شکر حل شود( من ۱/۸ ق چ جوهر لیمو هم اضافه کردم) وشربت حدود ۱۰ دقیقه ریز جوش بجوشد با شعله کم، در نهایت زعفران ،پودر هل وگلاب را اضافه کنید وپس از یکی دو جوش شعله را خاموش کنید
🛑(شربت در حد کمی قوام آمده باشه،نه خیلی شل وابکی هست نه غلیظ)
شربت را کنار بگذارید تا خنک شود، غلظت شربت وقتی شعله را خاموش کردم داخل فیلم مشخصه،در حدی هست که خیلی ابکی نیست وگرنه نمیخواییم غلیظ هم بشه)
.
مواد میانی:
پودر نارگیل ۱/۲ پیمانه
گردوی خرد شده ۲/۳پیمانه
پودر هل ۱/۲ ق چ
👈همه مواد را باهم مخلوط کنید وکنار بگذارید
.
کیک:
تخم مرغ درشت ۴ عدد
شکر ۲/۳ پیمانه (۱۵۰گرم)
پودر هل ۱/۲ ق چ
روغن مایع ۱ پیمانه سرخالی (۱۶۰ گرم)
ماست سفت وشیرین ۱پیمانه (۲۵۰ گرم)
ارد ۲ پیمانه (۳۰۰گرم)
بیکینگ پودر ۱ق م (۱۰گرم)
👈تخم مرغ ،شکر وپودر هل را با همزن بزنید تا حجیم وکرم رنگ شود سپس روغن مایع و ماست را از کنار ظرف اضافه ودر حد کمی مخلوط کنید
در نهایت ارد وبیکینگ پودر الک شده را کم کم بیفزایید و مایه کیک را با لیسک یکدست کنید
.
نصف مایه کیک را درون قالب بریزید سپس مواد میانی را روی آن پخش کنید ومابقی مایه کیک
خوب صاف ویکدست کنید
کیک را در فر ازقبل گرم ۱۸۰درجه حدود ۴۰ دقیقه بپزید
روی کیک را نیز کمی گریل کنید
پس از پخت و خنک شدن کیک را برگردانید کاغذ ان را جدا کنید دوباره درون همان قالب قرار دهید، برش بزنید وشربت خنک را روی آن بریزید سلفون بکشید و چندین ساعت در یخچال استراحت دهید تا شربت به خورد کیک رود
کیک هر چه بیشتر بمونه خوش طعم تر خواهد شد
👇
شربت خنک
کیک ولرم رو به خنک(کیک کمی دما داشته باشه)
قالب :
مربع ۲۵
یا مستطیل ۳۰×۲۰
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛