#بستنی_سنتی
مواد لازم براے 1/5 ڪیلو :
شےر پر چرب 3 پیمانه
شڪر 330 گرم
ثعلب 2 ق چ
گلاب 1/4 پیمانه
خامه صبحانه 1 پیمانه
زعفران 2 تا 4 ق س
تزیین:
خامه صبحانه نصف پاڪت
پسته یا خلال پسته
طرز تهیه :
شکر و ثعلب را مخلوط ڪنید.
شےر را به نقطه جوش برسانید.
شےر ڪه به نقطه جوش رسید حرارت را ملایم ڪنید و قاشق قاشق ترڪیب شڪر و ثعلب را اضافه ڪنید و با مفتول مدام هم بزنید.
بعد از اتمام شڪر، 3 دقیقه روے شعله متوسط رو به بالا شیر را هم بزنید.
شےر را از روے حرارت برداشته و گلاب را به آن اضافه ڪنید.
خامه صبحانه را قاشق قاشق اضافه ڪنید و مدام با مفتول هم بزنید تا خامه ڪاملا با شیر ترڪیب شود.
در آخر زعفران را نیز اضافه و مخلوط ڪنید.
در ظرفے مقدارے یخ بریزید و یک قاشق سوپخورے نمک روے آن بپاشید و ظرف شیر را روے یخ قرار دهید و براے حدود 15 دقیقه آنرا هم بزنید تا ڪاملا خنک شود.
بعد از این زمان ظرف شیر را به فریزر انتقال دهید و 45 دقیقه زمان دهید تا بستنے ڪمے خودش را بگیرد.
در این فاصله داخل یک سینے ڪیسه فریزر بیندازید و نصف پاڪت خامه صبحانه را روے آن پخش ڪنید و در فریزر قرار دهید تا خامه منجمد شود.
45 دقیقه ڪه گذشت بستنے را از فریزر خارج ڪنید و خوب هم بزنید تا اطراف ظرف ڪه گرفته است با بقیه بستنے ترڪیب شود.
مجدد 45 دقیقه در فریزر قرار دهید و دوباره آنرا خوب هم بزنید.
اےن روند را 4 تا 5 مرتبه تڪرار ڪنید و هر بار خوب بستنے را مخلوط ڪنید.
بعد از 4 یا 5 مرتبه بستنے ڪاملا خودش را گرفته و ڪشدار شده است و در این مرحله خامه منجمد را تڪه تڪه ڪنید و مقدارے از آنرا در بستنے بریزید.
بستنی را به ظرف دیگرے انتقال دهید، بقیه خامه را به همراه پسته روے بستنے بریزید و براے چند ساعت یا شب تا صبح در فریزر قرار دهید.
بستنی ڪاملا سفت و ڪشدار است و میتوانید آنرا اسڪوپ بزنید و سرو ڪنید.
#آشپزی_خاص🌹
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پواچای_سیب_زمینی_و_پیاز
موادلازم خمیر پوآچا سیب زمینی و پیازچه 👇👇
۱-آردنان. حدودا ۵۵۰تا ۶۰۰گرم
من از آرد نول گنبد محمدی استفاده کردم. آرد را کم کم وبه تدریج اضافه کنید
۲-شیرولرم. ۴۰۰گرم (ولرم رو به خنکی باشه حدودا دمای شیر ۴۰درجه سانتیگراد باشه شما گرماش احساس میکنید ولی دست شمارو نمیسوزاند)
۳-خمیرمایه فوری ۱۰گرم
۴-شکر. ۱۰گرم
۵-سفیده تخم مرغ یک عدد(ًتخم مرغ کامل با احتساب پوست ۶۰گرم باشد )
۶-کره ذوب شده وخنک شده. ۴۰ گرم
۷-نمک. یک ق مرباخوری
موادمیانی 👇👇
۱-سیب زمینی با پوست. ۹۰۰گرم آبپزشده وپوره شده
۲-پیازچه ریز خردشده. ۱۰۰گرم
۳-جعفری دو قاشق غ خوری
۴-فلفل قرمز پایریکا دو قاشق غ خوری
۵-نمک فلفل سیاه وقرمز مقداری
۶-پودر زیره سبز در صورت تمایل یک چهارم قاشق چایخوری که عطر طعم خوبی به مواد میانی می دهد
۷-کره ذوب شده ۳۰گرم (به روش بن ماری. روی بخار کتری)
👈همه رو باهم مخلوط کنید
رومال 👇👇
زرده یک عدد
شیر یک قاشق مرباخوری
کنجد یا سیاهدانه. یا خشخاش و…….. مقداری
دمای فر 👇👇
فررا از نیم ساعت قبل دردمای 200درجه سانتیگراد روشن کنید. طبقه وسط حدودا. ۲۰تا ۲۵ دقیقه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
.
🌿#کلیپ_آموزشی_کیک_عصرانه
تخم مرغ 4 عدد
شکر 200 گرم
روغن مایع 120 گرم
شیر 130 گرم
آرد 350 گرم
پودر کاکائو 3 قاشق غذا خوری که با 10 گرم آب مخلوط میکنیم
وانیل 1 ق چ
____
طرز تهیه
ابتدا تخم مرغ و شکر را داخل ظرف ریخته و با هم زن میزنیم تا کرمی رنگ و کش دار بشه
سپس شیر را اضافه میکنیم و بعداز 30 ثانیه روغن مایع را اضافه میکنیم و 30 ثانیه دیگه هم که مخلوط شد همزن رو خاموش میکنیم
سپس آرد .وانیل وپکینگ پودر رو با هم الک میکنیم و به آرامی به خمیر اضافه میکنیم وهم میزنیم با همزن دستی زیاد هم نزنید در حد مخلوط شدن آرد فقط
سپس نصف کمتر خمیر رو داخل ظرفی جدا ریخته و پودرکاکائو غلیظ شده را بهش اضافه میکنیم و همیزنیم تا قهوای رنگ بشه به کلیپ دقت کنید
همان طور که تو کلیپ میبینید خمیر رو خمیر رو داخل قالب چرب شده میریزیم یک لای خمیر سفید و یک لایه خمیر قهوه ای همین طور لایه لایه خمیر رو خالی میکنیم به کلیپ دقت کنید سپس داخل فر از قبل آماده شده میزاریم
درجه فر 160
تایم پخت 40 الی 50 دقیقه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پیراشکی
🥳🥳🥳🥳🥳
داخل یه کاسه
۶ حبه سیر
و ۲ عدد تخم مرغ بریزین
با گوشکوب برقی میکس کنین
نصف پیمانه ماست
یک قاشق چایخوری نمک
یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر
دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
اضافه و یکدست کنین
۳۰۰ گرم آرد بریزین
با دست مخلوط کنین و ورز بدین تا خمیر جمع شه
۲ قاشق غذاخوری روغن مایع بریزین
یکم دیگه ورز بدین
روی سطح کار آرد پاشی کنین
با وردنه خمیر رو پهن کنین
با کاتر قالب بزنین
داخل روغن داغ دو طرفشو سرخ کنین
به همراه عزیزانتون میل کنید
نوش جان😍
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دلمه_عربی😍😋
مواد لازم🔻
گوشت خام
پیاز خیلی ریز خام
کمی برنج پخته
بلغور گندم
طعم ملس، ترش و شیرین داره و البته: سبزی و لپه نداره.بعضی از دلمههای عربی بجای لپه از نخود استفاده میکنن.گ و تقریبا همه دلمههای عربی و ترک، از گوشت خام و پیاز خام توی ترکیب اصلی استفاده میکنن.
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باقالی_پلو
براے ۳ نفر
مرغ ران یا سینه به تعداد نفرات
پیاز یک عدد
برنج ۳ پیمانه
باقالے یک پیمانه
شوید خشک پودر شده ۴ تا ۵ ق غ (شوےد تازه هم میشه )
نمک و زردچوبه و ادویه و رب گوجه به میزان لازم
زعفران به میران لازم .
برای پخت باقالے پلو :
برنج رو از قبل شستم و با ڪمے نمک خیس ڪردم .
باقالی رو با ڪمے نمک گذاشتم بپزه . وقتے باقالے جوشید ڪف روش رو برداشتم .
برنج رو داخل آب جوش ریختم وقتے نیم پز شد باقالے رو اضافه ڪرد و یڪے دو قل ڪه زد آبڪش ڪردم .
داخل قابلمه لابه لا برنج و شوید پودر شده و ڪمے ادویه پلویے ( من آماده از عطارے مے گیرم ) ریختم . گذاشتم روے حرارت تا برنج دم بڪشه.
اون استڪان ڪوچولو هم زعفران هستش .
می تونید از شوید تازه هم استفاده ڪنید ما عادت داریم ڪه شوید خشک بریزیم . یک عده از دوستان داخل آب وقتے برنج داره نیم مز میشه زردچوبه هم مے ریزن من دوست ندارم پلو زرد رنگ بشه گاهے ریختم گاهے نریختم این چیزها سلیقه اے هست .
و نڪته بعدے هم یه عده داخل باقالے پلو سیر هم مے ریزن .
برای پخت مرغ :
ےه پیاز رو رنده ریز ڪردم . داخل تابه ڪمے روعن ریختم و پیاز رو ڪف تابه ریختم . تڪه هاے مرع رو قرار دادم و ڪمے نمک و زردچوبه و فلفل هم ریختم . در تابه رو گذاستم خود پیاز اب مے انداره و چند دقیقه به این صورت گذاشتم بپزه . رب گوجه رو هم بعد مدتے اضافه ڪردم و یه ڪم با مرع ها تفت خورد و بعد مقدار خیلے ڪم آب اصافه ڪردم و در تابه رو قرار دادم تا مرع خوب بپزه . در اواخر پخت هم ڪمے زعفران بهش اصافه ڪردم .
#آشپزی_خاص🌹
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
ڪاپ ڪیک موز و گردو
براے ۹ عدد ڪاپ ڪیڪ
تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۵۰ میلے (حدودا ۱/۴ لیوان)
روغن مایع ۵۰ میلے (حدودا ۱/۴ لیوان)
شکر ۱۰۰ گرم (ےه مقدار ڪمتر از نصف لیوان)
آرد سفید ۱۵۰ گرم (ےڪ لیوان)
بیڪینگ پودر ۵ گرم ، ۱ ق م
وانیل نوک قاشق
موز ۱ عدد
گردو خرد شده ۲ الے ۳ ق غ (میزان دل به خواهے )
همه مواد به دماے محیط برسه .
تخم مرغ و شڪر و وانیل رو خوب ۵ دقیقه با همزن زدم . روغن رو اصافه ڪردم و مقدارے با همزن زدم و بعد شیر رو اضافه ڪردم و ڪمے هم زدم . موز رو با چنگال له ڪردم و بهش اضافه ڪردم و با همزن خیلے ڪم زدم .
آرد و بیڪینگ پودر رو الک ڪردم و ڪم ڪم داخل مواد ریختم و با لیسک هم زدم و در آخر گردو رو با یه قاشق مقدار ڪم آرد مخلوط ڪردم و داخل مواد ریختم و در حد خیلے ڪم با لیسک هم زدم (ریختن ارد به گردو به دلیل ته نشین نشدن گردو هست)
از مواد داخل قالب ڪاپ ڪیک ریختم . حدودا تا نصف ریختم . در فر از یه ربع قبل گرم شده با درجه ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ الے ۲۵ دقیقه قرار دادم .
بدون فر در فر دست ساز شما مے تونید درست ڪنید . داخل قالب مافین و یا ڪیک یزدے مے تونید درست ڪنید .
#آشپزی_خاص🌹
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#در_آوردن_ڪیڪ_از_قالب
اندازه قالب ۲۰ در۳۰ ڪافیه
عزیزان دستور روغن جدا ڪننده اینجا میزارم با این تفاوت چون این دستور شڪلاتے هست حتما ڪاڪائو رو با ارد مخلوط ڪنید تا ڪاور ڪیک سفید نشه
عزیزان نوشتم اگه در قابلمه ڪیپ باشه دم ڪنے نمیخواد اگه ڪج وڪوله بود وڪیپ نشد دم ڪنے بزارید
از قابلمه رویی،چدن میتونید استفاده ڪنید قابلنه تفلون احتمال داره خراب بشه
عزیزان چون آب داخل قابلمه استفاده نمیشه عرق نمیڪنه
شعله گاز خیلے ڪم باشه مثل وقتے ڪه برنج دم میڪشه
هر ڪیڪے رو میتونید داخل قابلمه درست ڪنید
عزیزانے ڪه همزن ندارن میتونن با هم زن دستے بزنن اما زمان داده شده رو سه برابر بزنید
عزیزان سعے ڪنید زیاد چرب نڪنید لایه نازڪے چرب بشه عزیزانے ڪه میگن هر ڪارے میڪنیم ڪیک به قالب میچسپه شاید قالبتون خراش برداشته
سعے ڪنید با وسایل نوک تیز فلزے مثل ڪارد ڪناره هاے ڪیک رو از قالب جدا نڪنید چون خراش برمیداره
از هر روغنے میتونید استفاده ڪنید ولے روغن صاف قنادے یا روغن جامد بهتره از اینا ندارید ڪره،ڪره هم نباشه از روغن مایع استفاده ڪنید
با این دستور دیگه لازم نیست قالب آرد پاشے بشه
تو قالبهاے ڪه ساده آن وڪفشون ڪاغذ روغنے میندازید فقط ڪناره هارو چرب ڪنید
این قالب ها چون طرح دارن نباید ڪفش ڪاغذ روغنے بندازید
روان ڪردن شگلات
حتمااااا از شگلات تخته اے استفاده ڪنید تلخے وشیرینے درصد شگلات ذایقه اے هستش
شگلاتے ڪه من استفاده میڪنم مارک دار نیست به صورت ڪیلوے میگیرم 😊 لوازم قنادیا دارن
براے آب ڪردن شگلات احتیاج به شگلات تخته اے و روغن مایع داریم
حدود دویست گرم شگلات تخته اے رو خرد ڪنید یک هشتم پیمانه یا یک هشتم لیوان دسته دار فرانسه روغن مایع بریزید تو ڪاسه استیل وبزارید رو بخار ڪترے وهم بزنید تا شگلات روان شه سپس بریزید رو ڪیک سرد شده هر ڪیڪے ڪه دوست دارید میتونید بریزید وقتے ڪه از داغے افتاد بریزید رو ڪیک سرد شده
(اےن روش براے رویه دونات هم خیلے خوشمزس
براے ڪیڪهاے تولد ڪه خامه ڪشے شده میتونید استفاده ڪنید دقت ڪنید باید سرد شه اما مواظب باشد نبنده آگه گرم باشه خامه آب میشه )
میتونےد همین طورے با ڪاسه بریزید رو ڪیک ولے با قیف ڪار خیلے راحتره☺
#آشپزی_خاص🌹
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پاناكوتا_با_ژله_توت_فرنگى
دو ليوان شير را با يك ليوان خامه قنادي ( خامه قنادي خودش شيرينه اگه دوست داشتيد شيرينتر باشه دو ق شكر هم اضافه كنيد ) روي حرارت ملايم گذاشتم در حدي كه فقط گرم بشه و خامه با شير و شكر مخلوط بشه ولي نجوشه چهار قاشق چايخوري ژلاتين را با 1/3 ليوان آب سرد مخلوط كنيد و روي بخار آب بزاريد تا شفاف بشه و به مايه بالا اضافه كنيد اين مخلوط شيري بيس كاره كه باهاش ميشه انواع دسر ها را درست كنيد ميتونيد بهش كاكائو بزنيد و پاناكوتا شكلاتي داشته باشيد همينطور قهوه ، زعفران ، گلاب و ميوه تازه و حتي مارمالاد من براي دسر جلويي كه با توت فرنگيه كف قالبمو توت فرنگي چيدم و ي لايه نازك ژله توت فرنگي و گذاشتم داخل يخچال ي كم كه بسته شد مايه شيري را حالا بسته به سليقتون ميتونيد دسرتون را تزيين كنيد مثل من ميتونيد لايه لايه از ژله و توت فرنگي و مخلوط شيري تا قالب پر بشه ( فقط اگه خواستيد لايه لايه درست كنيد لايه ها نبايد زياد بسته بشه با انگشت امتحان كنيد بايد حالت چسبندگي داشته باشه و لايه بعدي را بريزيد در غير اينصورت موقعي كه ميخواين از ظرف جدا كنيد و به ظرف سرو منتقل كنيد لايه ها از هم جدا ميشه .
#پاناكوتا_شيرى_شكلاتى
همه مراحل بالا را انجام بديد نصف قالب را از مايه شيري بريزيد نيم بند كه شد دو قاشق چ كاكائو. را با كمي آب جوش مخلوط كنيد و با مخلوط شير ، خامه ، شكر و ژلاتين مخلوط كنيد و روي لايه شيري بريزيد قالبها بنا به سليقتون انتخاب ميشه من از قالب ناودوني و صفحه تكسچر استفاده كردم كه تكسجر را خيلي خيلي كم چرب كردم كه موقع جدا كردن راحتتر جدا بشه .
❌نكته : براي هر ليوان مايعات مصرفي در دسرها دو قاشق چايخوري پودر ژلاتين لازمه❌
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
موساکا بادنجان
برای مواد گوشتی:
۳۰۰-۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ حبه سیر
۱ پیاز
۱ گوجه فرنگی بدون پوست
۳-۴ قاشق غذاخوری روغن مایع
۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نصف قاشق غذاخوری رب فلفل قرمز
۳-۴ عدد فلفل شیرین
نمک و فلفل سیاه
نزدیک نصف پیمانه آب گرم
برای سس بشامل :
۱ قاشق غذاخوری کره
۱ قاشق غذاخوری آرد
حدود ۱ونیم پیمانه شیر
نمک و فلفل سیاه
مواد دیگر:
۴-۵ عدد سیب زمینی متوسط
۱-۲ عدد بادنجان متوسط
پنیر پیتزا یا موزارلا
ورق لازانیا(اختیاری)
-
همه مواد گوشتی رو بترتیت اضافه کنین به تابه و در آخر آب گرم اضافه کنین و اجازه بدین مقداری آبشو بکشه و بپزه.
ورقه های سیب زمینی و بادنجان رو در روغن مایع سرخ کنین،بهتره بادنجان هارو در آب نمک بریزین بعد بشورین و خشک کنین و سرخ کنین، میگن روشون سفیده تخم مرغ بمالین کمتر روغن جذب میکنن.
برای بشامل ، کره رو آب کنین، آرد رو اضافه کنین و تفت بدین تا خامیش بره، شیر رو اضافه کنین و اونقدر هم بزنین تا غلیظ شه اگه زیادی غلیظ شه کمی شیر اضافه کنین بعد نمک و فلفل سیاه و خواستین پنیر پیتزا یا موزارلا هم اضافه کنین .
لایه هارو مثل ویدیو بزارین بعد
در آخر روی غذا پنیر پیتزا بریزین و در فر گرم شده ۲۲۰ درجه بزارین تا سرخ شه.بعد دربیارین و بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه که سرد شد سرو کنین
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاستا_کاربونارا😍😋
پاستا نواری…..۳۰۰ گرم
بیکن…..۲۰۰ گرم
خامه……۲۰۰ گرم
پیازچه…..نصف پیمانه
کره…..۲۰ گرم
زرده تخم مرغ……۲عدد
پنیر پارمسان…..۱۰۰ گرم
نمک و فلفل
ابتدا اب بزارید جوش بیاد.نمک بریزد بعد پاستا داخلش بریزد.تا کاملا نرم بشه .ابکش کنید و با اب ولرم بشورید.
داخل تابه کره بریزد.بیکن را خورد کنید و اضافه کنید ،کمی تفت دهید پیازچه را اضافه کنید.بعد خامه را بریزد.اگه سس پاستا سفت بود می تونید از اب پاستا کمی داخلش بریزد.زرده تخم مرغ اضافه کنید خوب هم بزنید تا سس نسبتا غلیظی داشته باشید.نمک و فلفل و پنیر پارمزان هم اضافه کنید.بعد پاستا ابکش شده را بریزد.روشو با جعفری خرد شده و پارمسان تزیین کنید
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کوکوی_کدو_سبز😍😋
(مدت زمان پخت ۱۵ دقیقه)
مواد لازم :
کدو سبز ۵ عدد
نمک ۱ ق.چ
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۴ ق.غ
فلفل سیاه ۱/۲ ق.چ
پیازچه ۱/۲ پیمانه یا ۳ دسته
1.مناسب برای کاهش وژن :
کدو سبز، یک میوه کم نشاسته است . یعنی کربوهیدرات کم و فیبر بالایی دارد. شما را سیر نگاه می دارد و مانع زیاد خوردن شما می شود.
2.بهبود سلامت قلب :
کلسترول، سدیم و چربی کدو سبز پایین است و به حفظ تعادل کربوهیدرات ها کمک می کند که حفظ تعادل آنها، برایسلامت قلب ضروری است.
3.بهبود سلامت چشم ها:
این میوه ، سرشار از لوتئین و زئازانتین می باشد ،که هر دوی آنها آنتی اکسیدان هایی هستند ،که از ایجاد لکه های زرد مربوط به پیری جلوگیری می کنند.همچنین، منبع خوبی از ویتامین A نیز است که سلامت چشم را افزایش می دهد
.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛