#کیک_زعفرانی
تخم مرغ ۳ عدد
ماست ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
روغن مایع ۱۰۰ میلی (حدودا ۲/۳ لیوان)
شکر ۲۱۰ گرم (یک لیوان)
آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)
زعفران ۱۵ میلی (۲ تا ۳ ق غ)
گلاب ۷۵ میلی (۱/۳ لیوان)
بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
وانیل نوک قاشق
تخم مرغ و شکر و وانیل رو ۵ دقیقه با همزن زدم تا کرم رنگ بشه . روغن مایع رو اضافه کردم کمی زدم و بعد ماست رو اضافه کردم .
زعفران و گلاب رو هم اضافه کردم (گلاب رو می تونید حذف کنید)
آرد و بیکینگ پودر رو الک کردم و داخل مواد ریختم و با قاشق یا لیسک هم زدم .
داخل قالب رو با روغن جدا کننده ( ۵۰ گرم کره یا روعن جامد+۵۰ گرم روغن مایع+ ۵۰ گرم آرد با همزن ۵ الی ۶ دقیقه بزنید این مخلوط رو داخل ظرب درر دار در یخچال نگه داری کنید هر وقت خواستید مقداری ازش بردارین و قالب رو باهاش چرب کنید) چرب کردم .
مواد رو داخل قالب ریختم و در فر از قبل گرم شده ۱۷۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه قرار دادم . دمای فرها با هم فرق می کنه حتما خودتون چک کنید .
چون مدل قالبم این طور بود وسطش هم ژله قرمز رنگی درست کردم و گذاشتم یخچال کمی نیم بند شد داخل جای خالی ریختم و کیک رو داخل یخچال قرار دادم تا ژله بسته بشه .
درون فر دست ساز و در تابه دو طرفه نیز روی گاز می تونید درست کنید
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#زولبیا
زولبیا با قالب :
نشاسته گل نصف لیوان
آردنصف لیوان
ماست ۲ قاشق غذاخوری
روغن جامد ۱ قاشق مرباخوری
گلاب اعلا ۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم نصف لیوان
پودر خمیر مایه ۱/۵ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۱قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
اول کارپودر خمیرمایه روداخل آب ولرم بریزیدبه همراه ۱ قاشق شکر مخلوط کنید بزارید کنار و روشو بپوشونید حدود ده دقیقه.تو این زمان نشاسته( منظورم این نشاسته های دون دون هست که بافت سفتی داره البته پودریش هم هست ولی از پودریش استفاده نکنید)روبه همراه دو قاشق ماست مخلوط کنید چند دقیقه زمان بدید کمی که نشاسته نرم شد خوب هم بزنید تا قشنگ یکدست بشه ، مخلوط پودر خمیر ترش رو که عمل اومده اضافه میکنیم به همراه روغن و خوب هم میزنیم، آرد رو الک کنید تا اصلا گلوله توش نداشته باشه و به مواد اضافه کنید حالا دو قاشق گلاب رو به همراه زعفران اضافه کنید و خوب هم بزنید . برای قالب زدن غلظت موادتون خیلی مهمه تو فیلم مشخصه باید مثل ماست هم زده باشه پس دقت کنید شل نباشه که کارتون خراب میشه نیم ساعت تو جای گرم بمونه.مرحله بعدی روغن روداخل ظرفتون بریزیدوبزاریدگرم بشه قالب رو هم داخل روغن بزارید باید گرم بشه بعد از اینکه از داغ شدن قالب مطمئن شدید داخل موادتون بزنید ولی مراقب باشید از لبه های قالب بالا نیاد.حالا قالب رو داخل روغن داغ بزارید مهم ترین نکته ی این شیرینی دقیقا همین مرحله س . اینجا مثل نون پنجره ای سریع از قالب جدانمیشه باید اجازه بدید همراه قالب کاملا طلایی بشه و دستتون رو بچرخونید تا همه جاش یکسان سرخ بشه ، بعد از اینکه طلایی شد قالب رو بالا بیارید چند لحظه صبور باشید تا از حرارت بیفته با قاشق کناره هاش رو جدا کنید همونطور که میبینید به راحتی جدا میشه، بعد داغ توی شربت داغ بزارید۱دقیقه کافیه چون انقدر ترد و نازکه سریع شربت جذبش میشه، شربت حتما باید داغ باشه برعکس بامیه . خوب دوباره نکته های مهمش رو بگم..
*غلظت مواد خیلی مهمه شل نباشه *قالب حتما باید داغ بشه
*مواد لبه های قالب رو نگیره
*بعد از اینکه طلایی شد به راحتی از قالب جدا میشه...
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#سس_کارامل
میتونید مواد رو نصف کنید
شکر یک لیوان
کره پنجاه گرم
خامه صبحانه یک دوم لیوان
شکر رو بریزید تو قابلمه کف قابلمه پخش کنید رو هم انباشته نشه
شعله خیییلی کم باشه وگرنه شکر زود میسوزه
حدود بیست دقیقه شاید بیشتر طول میکشه تا شکر کم کم اب بشه و طلای بشه نباید هم بزنید وقتی شکر آب شد وطلای شد کم کم بزنید تا مثل عسل روان بشه شکر باید کاملا آب بشه
وقتی که شکر آب شد کره که به دمای محیط رسیده بهش اضافه میکنیم مدام هم میرنیم تا شکر واب با هم مخلوط بشه سپس خامه رو اضافه میکنیم ومدام هم میزنیم تا سس غلیظ ویکدست بشه
عزیزان توجه کنید خامه باید به صورت بن ماری حتما گرم بشه بن ماری( بزارید رو بخار کتری)
کدبانوهای عزیز اگه شکر خوب آب نشه بعد از اضافه کردن کره وخامهدونه هاش سفت میشه و قابل خوردن نیست
بعد از اضافه کردن خامه شکر دوباره کمی سفت میشه با زدن مداوم دوباره آب میشه
اگه بعد از غلیظ شدن سس دیدید دونه های شکر هنوز کنی آب نشده وزیر دندون میاد از الک رد کنید مشکلی نیست
حتما از قابلمه ضخیم استفاده کنید
مواظب دستتون باشید بعد از اضافه کردن خامه سس بالا میاد
بعد از آماده شدن سس را تو شیشه بریزد وبزارید یخچال تا یک هفته ماندگاری داره موقع استفاده به روش بن ماری گرم کنید چون بعد از سرد شدن کمی سفت میشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
لازمه ی داشتن یه زولبیا و بامیه عالی اینه که یه شربت بار درجه یک درست کنید
درست کردن شربت بار یا شهد زولبیا و بامیه چند تا قلقل کوچیک داره که اگه رعایت کنید شربت بارتون نه تنها عالی میشه بلکه بیشتر از یکسال هم میتونید نگهش دارید و به هیچ وجه شکرک نمیزنه
خب بریم سراغ دستور تهیه
لطفاً نکاتش رو با دقت بخونید و رعایت کنید
#شربت_بار
#شهد_زولبیا_بامیه
مواد لازم
شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
جوهر لیمو ۱/۴ ق چ یا آبلیموی طبیعی ۱ ق غ
گلوکز ۱ ق غ پر (از لوازم قنادی تهیه کنید)
گلاب ۱/۴ لیوان
زعفران غلیظ ۲ ق غ
طرز تهیه
شکر و آب رو داخل قابلمه بریزید و با حرارت متوسط رو به پایین مدام هم بزنید تا دونه های شکر کاملاً حل بشه بعد صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کنه. بلافاصله گلوکز و جوهر لیمو رو اضافه کنید و هم بزنید تا حل بشن.
دیگه هم هم نزنید و نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه (زمانش بستگی به شدت شعله و سایز قابلمه داره) با حرارت ملایم بزارید شهد بجوشه فقط هر چند وقت با آبجوش دیواره ی ظرف رو برس کنید تا دونه های شکری که در حین جوشیدن بهش چسبیده پاک بشه
۱۰ دقیقه آخر گلاب و زعفران رو اضافه کنید
در نهایت میتونید برای چک کردن غلظت شربت بار یک ق غ از شربت رو داخل یه ظرف کوچک بریزید و ۵ دقیقه تو یخچال بزارید اگه بعد از خنک شدن غلظتش مناسب بود
شهد رو از روی حرارو بردارید و به ظرف دیگه ای منتقل کنید
تو دمای محیط بزارید تا کاملاً سرد بشه
تو ظرب در دار بریزید و تو یخچال یا دمای محیط مدت طولانی میتونید نگهش دارید و هر وقت خواستید برای زولبیا، بامیه، لقیمات، گوشفیل و ... استفاده کنید
عوامل شکرک زدن شربت بار
♦️جوشیدن شربت با حرارت بالا
♦️هم زدن زیاد شربت بعد از حل شدن شکر
♦️پاک نکردن دیواره ای ظرف
♦️استفاده نکردن از آبلیموی طبیعی یا جوهر لیمو (جوهرلیمو بهتره)
♦️منتقل نکردن شربت به ظرف دیگر بعد از آماده شدن
♦️نپوشوندن در ظرف حاوی شربت بعد از خنک شدن
♦️جوشیدن و غلیظ شدن بیش از حد شربت
بچه ها اگه این نکات رو رعایت کنید امکان نداره شهدتون شکرک بزنه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
مواد میانی که توی دستور بود خیلی زیاد بود و من درست کردم زیاد موند به خاطر همین من مقدار مواد میانی رو اینجا براتون کم کردم و نوشتم که دیگه برای شما نمونه اون قدر.
با این مقدار حدودا نزدیک ۳۰ تا شکلات میشه .
طرز تهیه🔻
کره بادام زمینی ۲۵ گرم (۱ ق غ سر خالی)
کره ۱۵ گرم (۱ ق م)
پودر قند ۱۵ گرم (۱ ق غ سر خالی)
بیسکویت ساده پودر شده ۲۰ گرم (۴ تا ۵ عدد پتی بور)
شکلات تخته ای ۲۵۰ گرم
مغز فندق ، گردو و ... به دلخواه
طرز تهیه🔻
کره و کره بادام زمینی رو روی حرارت قرار دادم تا آب بشه بعد بهش پودر قند اضافه کردم و مخلوط کردم و بعد بیسکویت پودر شده رو ریختم و مخلوط کردم تا حالت خمیری پیدا کنه و بعد از حرارت برداشتم .
برای آب کردن شکلات به روش بن ماری .
حتما ظرفی که انتخاب می کنبن شکلات رو بریزین تمیز و خشک باشه ، حا داره باشه ، کم عمق نباشه . ظرف استیل که باشه عالیه . توش اصلا اب و یا بخار اب نره ، که اگه بره شکلاتتون سفت میشه و آب نمیشه .
خیلی راحت و ساده است شکلات رو خرد کردم داخل ظرفی ریختم و گذاشتم روی بخار کتری (روش بن ماری) تا وقتی که آب بشه و بعد یکی دو قاشق روغن مایع ریختم و مخلوط کردم و از حرارت برداشتم .
داخل قالب دلخواهم یه کم شکلات آب شده ریختم حرکت دورانی انجام دادم تا دیوار های قالب رو هم بگیره . به اندازه یک نخود از موادم گوله کردم و داخلش قرار دادم کنارش هم فندق رو نصف کردم و گذاشتم و دوباره روش شکلات آب شده ریختم و تا قالب پر بشه .داخل یخچال حدودا نیم تا یک ساعت قرار دادم و بعد از قالب بیرون آوردم .
⚠️نکات🔻
جای کره بادام زمینی می تونین کره بریزین . مزه کره بادام زمینی توش حس میشه و به نطرم که خیلی هم عالی ترش می کنه .
بیسکوییتی که می خواید استفاده کنین هر نوع میشه فقط شیرین و مزه دار نباشه ساده باشه .
این قالب های ریز سیلیکونی رو می تونید از لوازم قنادی فروشی ها و پلاسکو فروشی ها بخرید .
می تونید فقط داخلش مغزهای فندق و گردو و نخود و هر چی دوست دارین بزارین و از این موادی که گفتم توی دستور هم نزارین و یا بالاعکس از این مواد بزارین و مغزی نزارین دل به خواهیه .
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سوسیس بندری
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر:
.
سوسیس آلمانی (سعی کنید برای کیفیت بهتر از مارک مرغوب استفاده کنید من گوشتیران استفاده میکنم) ۵۰۰ گرم
پیاز ک توی دست جا بشه (متوسط) ۴ عدد خلالی شده (یک دست خلالی بشن ک همه با هم سرخ بشن و نسوزن)
فلفل دلمه ای نصف ۱ عدد ریز خرد شده (اصلا نگران نباشید طعم فلفل دلمه ای حس نمیشه، فقط ب عنوان طعم دهنده اس و ب دلیل ریز خرد شدن در حین سرخ کردن محو میشه)
رب گوجه ۳ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۱ قاشق مرباخوری (میتونید طبق ذائقتون مقدار فلفل رو کم یا زیاد کنید)
زردچوبه نصف قاشق چایخوری (برای گرفتن بوی سوسیس)
.
اول از همه با مقدار خیلی کم روغن پیاز رو تفت میدیم در حد نرم شدن (نیاز نداریم ک سرخ بشن فقط نرم بشن) بعد زمانی ک حس کردیم پیازا داره نرم میشه فلفل دلمه ای رو اضافه میکنیم ک هر دو هم زمان آماده بشن. پیاز و فلفل دلمه ای رو حدودا ۳ دقیقه تفت میدیم بعد ادویه ها رو اضافه میکنیم ک در حین تفت دادن بو و طعم ادویه ها خارج بشه (حواستون باشه ادویه ها نسوزن) در این مرحله رب گوجه رو اضافه میکنیم و حسابی تفت میدیم و مرتب هم میزنیم تا زمانی ک روغن نارنجی رنگ بشه. در این مرحله سس رو کنار گذاشته و سوسیس رو تفت میدیم نیاز حداریم خیلی سرخ بشه (سوسیس رو طبق کلیپی ک دیدین اریب ببرید هم سطح سوسیس بهتر سرخ میشه هم شکل بهتری میگیره). وقتی سوسیس سرخ شد به سس اضافه میکنیم و با هم ترکیب میکنیم و نصف لیوان آب بهش اضافه میکنیم ک سسمون باز بشه. (بیشتر از این مقدار آب اضافه نکنید).
حالا ی سوسیس بندری خوشمزه و خوش رنگ و لعاب داریم😋
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_لانه_زنبوری
مواد لازم:
آرد حدودا ۳ لیوان
آب ولرم ۱ لیوان
کره ۵۰ گرم
بکینگ پودر نوک ق چ
شکر نصف لیوان
خمیر مایه ۱ ق غ
زعفران دم کرده ۱ ق غ
تخم مرغ ۱ عدد
مواد رومال نون:
زرده تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۱ ق چ
مواد شربت:
شکر نصف لیوان
اب نصف لیوان
گلاب ۲ ق غ
طرز تهیه:
اول شربت رو حاض میکنیم تا کنار بمونه و خنک بشه. مواد شربت رو مخلوط کرده روی گاز گذاشته تا شکر حل بشه و گاز رو خاموش میکنیم.
خمیر مایه رو با یک ق شکر و یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده کنار گذاشته تا به عمل بیاد.
کره نرم و شکر رو مخلوط کرده تخم مرغ و زعفران و بکینگ پودر رو اضافه کرده مخلوط میکنیم خمیر مایه عمل اومده رو هم اضافه کرده و در اخر ارد رو کم کم اضافه میکنیم تا جایی آرد رو اضافه میکنیم که خمیر به دست نچسبه اگه خمیر چسبندگی داشت دستتون رو تو آرد بزنید و خمیر رو ورز بدید اینطوری ارد زیادی به خورد خمیر نمیره خمیر که حاضر شد تو جای گرم یه ساعت استراحت میدیم. بعد از استراحت ازش گلوله های کوچیک برداشته و داخلش رو به دلخواه پر میکنیم من از گردو استفاده کردم کف قالب یا تابه رو چرب کرده و گلوله های خمیر رو داخلش با فاصله میچینیم. رومال کرده و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت نیم ساعت میپزیم. روش پخت روی گاز تابه رو یه ربع روی شعله پخش کن گرم کرده و گلوله های خمیری رو داخلش میچینیم و اگه تابه رژیمی نبود دم کنی حتما براش گذاشته و میذاریم تا نون ها بپزه روی نون که سفت شد برش میگردونیم تا روی نون هم برشته بشه.
نون ها که حاضر شد با شربت سرد رومال کرده و نوش جان میکنیم
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
هدایت شده از تبلیغات بیهمتا 👌
🔥حررررراج🔥🔥🔥حررررراج🔥
-بااینچنلولباساشیادمیگیریشیکپوششی ؛✨
https://eitaa.com/joinchat/3076063972C9b2bb4ea73
-کلیلباسارزونوباکیفیتازاینجابخر☺️🌹. .
-با خیال راحت از این چنل خرید کن😁^
https://eitaa.com/joinchat/3076063972C9b2bb4ea73
-با کمترین هزینه شیک شو🤩🌱 "
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کباب ماهیتابه ای با کمترین مقدار روغن
این دستور شاید با دستورای دیگه ای که دیدین تفاوت داشته باشه اما باید بگم که خیلی خوشمزه و سالمه، چون با روغن خیلی کم پخته میشه و سرخ کردنی نیست.
خب بریم سراغ طرز تهیه:
اول یه پیاز رو رنده میکنیم و آبش رو نمیگیریم، یه سیب زمینی رو هم رنده می کنیم و اینم آبش رو نمیگیریم. بعد گوشت رو اضافه میکنیم(که مال من چون گوشت گوسفند بود با چربی هست🐏) نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر زیره سیاه (اگه دوست داشتین زعفرون) بهش اضافه می کنیم و خوب ورز میدیم و چند بار به ظرف می کوبیم تا مواد کاملا منسجم بشه، بعد حدودا نیم ساعت بزارین تو یخچال تا خودش رو بگیره، کمی کف ماهیتابه روغن بریزین(اگه روغن دنبه باشه که عالیه) و کباب ها را کف ماهیتابه می چینیم و درش رو می بندیم و حرارت رو کم میکنیم(اینجوری گوشت آب میندازه و با آب خودش میپزه) وقتی آبش تموم شد، دو طرفش رو کمی سرخ می کنیم.
می بینین که با اینکه پودر نان، آرد نخودچی و تخم مرغ نزدم بازم کباب ها وا نرفت چون نکته اش تو خوب ورز دادنش هست، در ضمن خیلی سیب زمینی اضافه نکردم چون کبابه، کوکو که نیست
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🥗🍔
بامیه عربی
مواد لازم:
ارد.... یک پیمانه ،یک قاشق غذاخوری سرصاف از آرد رو بردارید و به همون اندازه پودر نشاسته با آرد مخلوط کنید تا بامیه ها حسابی ترد بشن
اب......یک پیمانه
تخم مرغ.....دو عدد متوسط
شربت بار یا عسل رقیق یا شکر.....یک ق غ
وانیل....نوک ق چ
کره یا روغن جامد......پنجاه گرم
اول اب و کره و شربت رو توی یه تابه ی نچسب میریزیم و روی حرارت متوسط میزاریم ، همینکه شروع کرد ب قل ریز زدن
مخلوط آرد و نشاسته رو اضافه و با کفگیر مدام همش میزنیم تا خمیر جمع بشه ،حالا حرارت رو کم و به مدت ده دقیقه خمیرو هم بزنید(پهن و جمع کنید) ،بعد بزارید کمی خنک شه
سپس تخم مرغها و وانیل رو کمی بزنیدو در دو مرحله به خمیر اضافه کنید،
و با دست یا همزن برقی خوب مخلوط کنید( بادست راحتتره)
خمیر نباید راحت از قیف بیرون بیاد ،باید حد وسط باشه ،اگر خمیرخیلی سفت شد و از قیف رد نشد یه دونه تخم مرغ رو بزنید و یک ق غ از اون رو با خمیر مخلوط کنید تا کمی نرم شه
حالا روغن شناور رو بزارید با حرارت کم کمی گرم بشه( اصلانباید روغن داغ باشه)
خمیر رو مطابق فیلم داخل روغن بندازید ،باید حرارت خیلی کم باشه تا خوب مغز پخت و برشته بشه تا در نهایت بامیه های تردی داشته باشین
کمی که سرخ شد با قاشق بامیه هارو داخل روغن حرکت بدین تا همه جاش یکدست برشته بشه، زمان میبره، بعد سریع اونهارو داخل شربت گرم بندازید تا شربت خوب به خوردشون بره سپس داخل صافی بریزید.
بامیه عربی چون باریک و ترده باید شربتش ولرم یا گرم باشه و بیشتر تو شربت بمونه تا شربت خوب به خوردش بره
ماسوره ش هم حتما باید سایز سرش کوچیک باشه تا بامیه باریک بشه و تپل نشه
همیشه از قسمت پایین قیف خمیرو به بیرون فشار بدین
برای سرخ کردن سری دوم بامیه بذارید روغن از حرارت بیافته بعد به کار ادامه بدین
هرچی زمان سرخ شدن بامیه طولانی تر باشه ،بامیه های ترد تری خواهید داشت
تخم مرغ زیاد و شربت آبکی باعث نرم شدن بامیه میشه همچنین درب ظرف نگهداریه بامیه باز باشه تا نرم نشه
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫خــدایـا
🐠در این شب زیبـا
💫ڪوله پشتی ما را
🐠پر کن از آرزوهای زیبـا و
💫دوست داشتنی
🐠تا صبح فـردا خنده رو
💫و از غم و اندوه جدا باشیم
🐠آمیـن
💫شبتون بخیر
🐠فرداتون پراز خیر و برکت
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨﷽✨الهی به امیدتو
🌹آغاز می کنیم
❤️روزی دیگر از کتاب زندگیمان را
🌹با ذکر مقدس
❤️صلوات بر حضرت محمد (ص)
🌹و خاندان پاک و مطهرش
🌹❤️اللّهُمَّصَلِّعَلي
🌹❤️مُحَمَّدوَآلِمُحَمَّد
🌹❤️وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#آش_دوغ گردنه حیران اردبیل
مواد لازم :
نخود 1/3 پیمانه
برنج نیم دانه معطر ایرانی 1/2 پیمانه
سبزی خرد شده شامل گشنیز، تره، شوید 300 گرم
دوغ 3 لیتر
ماست 2 ملاقه
سیر 1 بوته
نمک و فلفل سفید
طرز تهیه :
نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنرا عوض کنید.
سپس نخود را با آب و یک قاشق شکر بپزید تا کاملا نرم و پخته شود.
برنج را برای دو تا سه ساعت خیس کنید.
یک بوته سیر را خرد یا رنده یا چرخ کنید.
ماست را در قابلمه بریزید و چند ملاقه از دوغ را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ماست یکدست شود، سپس بقیه دوغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مایع یکدست شود.
برنج را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانیکه دوغ به نقطه جوش برسد.
حدود 20 تا 30 دقیقه طول میکشد تا دوغ به جوش آید و در تمام این مدت باید بی وقفه هم بزنید تا دوغ بریده نشود و طعم و ظاهر بدی به آش ندهد.
زمانیکه دوغ به جوش آمد و برنج کاملا شکفته شده بود، سیر خام را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر مدام هم بزنید تا سیر بپزد.
سبزی خرد شده را اضافه کنید و همچنان به هم زدن ادامه دهید تا سبزی نیز بپزد.
در آخر نخود پخته را به همراه نمک و فلفل به آش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید و آش را به صورت داغ سرو کنید.
برای سرو میتوانید از کمی نعناء داغ و سیرداغ استفاده کنید.
پ.ن: در برخی مناطق به آش دوغ، گوشت قلقلی اضافه میکنند، میتوانید 200 تا 300 گرم گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده آب گرفته مخلوط کنید و بعد از پخت سیر به آش اضافه کنید و زمان بدهید تا گوشت پخته شود، زمانیکه گوشت ها بپزند به سطح آش می آیند و میتوانید بقیه مراحل را ادامه دهید.
پ.ن: عطر و مزه این آش به سیر است میتوانید مقدار سیر را بیشتر کنید.
پ.ن: میتوانید برنج را با دو لیوان آب روی شعله زیاد قرار دهید تا برنج بپزد و شکفته شود سپس برنج را به دوغی که به نقطه جوش رسیده اضافه کنید.
پ.ن: برای جلوگیری از بریدن دوغ، یک تخم مرغ و یک قاشق آرد به دوغ اضافه و مخلوط میکنند، من از این روش استفاده نکردم، ماست و هم زدن مداوم از بریدن دوغ جلوگیری میکند و نیازی به استفاده از تخم مرغ نیست.
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#باقلوا_شوبیت
یکی از خوشمزه ترین نوع باقلوا باقلوای شوبیت هست 😍عزیزان ترکیه به جای نشاسته ذرت و آرد گندم، سمولینا میریزین به این دلیل تعدادی زیادی از عزیزان از جمله خودم سمولینا گیرمون نمیاد از ترکیب نشاسته ذرت وارد سفید شیرینی پزی استفاده میکنیم
مواد لازم
یوفکا مخصوص باقلوا یک بسته
شیر یک لیوان ونیم
نشاسته ذرت یک قاشق ونیم (غذا خوری)
ارد سفید شیرینی پزی یک قاشق غذاخوری
شکر یک ونیم قاشق غذاخوری
هل یک دوم قاشق چایخوری
گلاب یک قاشق غذاخوری
دارچین یک دوم قاشق چایخوری
گردوی یا پسته خرد شده نصف لیوان
کره صد گرم روغن مایع پنجاه گرم
همه مواد به جز گردو باد هم مخلوط کرده وخوب میزنیم تا یکدست بشه میزاریم
رو گاز با حرارت ملایم تا پودینگ غلیظ ویکدستی بدست بیاد گردو یا پسته میریزیم یکی دو دقیقه بعد گاز رو خاموش میکنیم ومیزاریم سرد بشه درشو بزارید که رویه نبنده
عزیزان حتما از یوفکای مخصوص باقلوا استفاده کنید عکس یوفکا پیج دوم میزارم
یک بسته صد گرمی کره رو آب کرده پنجاه گرم روغن مایع مخلوط کرده وهرلایه از یوفکا رو با برس از مخلوط کره وروغن مایع میمالیم به ده الی دوازده برگ که رسید برش مربعی میزنیم ومقداری از پودینگ میریزیم ودولایه رو به هم مچسپانیم ومیزاریم تو سینی
روش دیگه
ده لایه از خمیر یوفکا داخل سینی گذاشته پودینگ میریزیم ودوباره ده لایه دیگه یوفکا رو پودینگ میزاریم برش میزنیم ومیزاریم تو فر از قبل گرم شده با دمای صدوهشتاد درجه تا روی باقلوا طلای بشه وقتی باقلوا از داغی افتاده شربت ولرم روش میریزیم ومیزاریم ناخنک خنک بشه وبا چای نوش جان بفرمایید
شربت
شکر دولیوان
آب یک ونیم لیوان
گلاب یک چهارم لیوان
زعفران دم کرده مقداری
اب لیمو ترش یک قاشق
شکر و آب ولیمو ترش رو میزاریم رو گاز تا چند جوش بزنه سپس گلاب وزعفران اضافه کرده حدود ده دقیقه با شعله کم جوش ریز بزنه قوام که اومد گاز رو خاموش کنید وبزارید ولرم بشه این شربت لازم نیست مثل شربت بامیه وزولبیا زیاد غلیظ بشه در ضمن رقیق هم باشه موقعی که بریزد رو باقلوا خمیر میشه مثل شهد مربا باشه کافیه
اگه دیدید زیر باقلوا برشته شده ولی روش هنوز طلای نشده چند دقیقه گریل رو روشن کنید(شعله بالا)
#با_رسپی_های_امتحان_شده
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛