آشپزی خاص
#لازانيا_رولى 🍲
ورق هاي لازانيا رو در آب جوش گذاشتم تا نرم بشن ،نجوشونيد كه باز ميشن،وقتي نرم شدن وسطش گوشت چرخ كرده ،سيب زميني سرخ شده ،قارچ و پنير پيتزا گذاشتم و رول كردم ،قبل رول كردن كمي سس مايونز به ورق ها ماليدم.داخل قالب كمربندي چيدم و روشون پنيرپيتزا وآويشن پاشيدم و گذاشتم فر حدود نيم ساعت با دماي ١٦٥
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#نان_رمضان_مخصوص_تبریز
#مواد_لازم
ارد شیرینی پزی 500 گرم
حتما سه صفر باشه
شکر دانه ریز 90 گرم
خمیر مایه 20 گرم
روغن جامد ذوب شده 70 گرم
تخم مرغ 3 عدد
نمک 1 ق چ
وانیل یک ق چ
زنجبیل و دارچین از هرکدام 1 ق م
ماست سفت نصف پیمانه
مواد رومال زرده تخم مرغ 1عدد
پودرقند 1 ق غ ماست 1 ق غ ویا
شیره انگور (همون دوشاب) درصورت
تمایل فقط بازرده تخم مرغ
طرز تهیه
ابتدا ارد رو با نمک ونصف وانیل
5 بار الک کنید وکنار بگذارید وهمه
مواد باید به دمای محیط رسیده باشن خمیر مایه رو با نصف فنجان
اب نیم گرم ویک ق م شکر مخلوط
کرده وجای گرمی گداشته تا عمل کند
وسپس بقیه مواد شامل ماست تخم
مرغ ویک پنسه نمک روغن شکر رو
خوب مخلوط کرده وهم میزنیم تا مواد کاملا یکدست وصاف باشد وبعد
خمیر مایه به عمل امده رو اضافه کرده فقط درحد مخلوط شدن یک
بارهم زده وبعد ارد الک شده رو اروم
به مواد اصافه کره وبا دست مخلوط
کرده تا خمیر صاف ونرمی به دست
اید ( البته شاید ارد ازمیزان گفته شده
کمی بیشتر نیاز باشد که اضافه کنیم)
وبعد درون کاسه ای مناسب بادست
کمی روغن مایع چرب میکنیم وخمیر
رو داخل کاسه قرار دا ده ومیگداریم تا
خمیر ماحجمش دوبرابر بشه به مدت
یک الی 2 ساعت وروش رو با پارچه ای تمیز میپوشانیم ودرجای گرمی گذاشته تا خمیر بیاید وبعد از مدت
گفته شده پف خمیر را گرفته با دست
ودر سینی مخصوص فر یا قالب اول
کمی چرب کنید سپس خمیر رو پهن
کنید داخل سینی وکمی از خمیر رو
برداشته وروی خمیر رو به هرشکلی
که دوست داشته باشیم شکل میدیم
وبعد مواد رومال رو با قلم مو میزنیم
ودوباره به مدت نیم ساعت استراحت
داده و واین استراحت دوم خیلی لازم
هست که بدیم ودراخر ازروش کنجد
میپاشیم ودر داخل فر از قبل گرم شده
به مدت 30 الی 35 دقیقه داخل فر
قرار داده در طبقه وسط فر بادمای
180 ال170 درجه میگداریم تا بپزد
نکته دمای فر ها متفاوت هست که
باید با دمای فر خودمون اندازه کنیم
نکته دوم این که باید حتما فر رو از
قبل به مدت 15 دقیقه پیش گرمایش بدهیم وتا زمانی که خوب
پف نکرده در فر رو باز نکنیم وبعد
از اینکه پخت به مدت 10 گریل بالا
رو زده تا روی نان هم طلایی وبرشته
بشه سپس از فر خارج نموده واز روی
نان کمی عسل به عنوان چسب استفاده میکنیم وخلال بادام وپسته
رو میزاریم ودوباره به مدت 5 دقیقه
داخل فر میزاریم تا روش براق وطلایی
بشه وبعد خارج میکنیم از فر تا خنک
بشه درصورت تمایل میتوانیم کمی
شهد درس کرده با قاشق از روی نان
بدیم شهد هم مثل شربت مربا باشه
کافیه فقط کمی زعفرون وگلاب وانیل
مخلوط کرده داخل شهد از روی نان
میدهیم
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خوراک_کرفس_ومرغ
مرغو به قطعات کوچک هر مدلی خواستید تقسیم کنید وبا اب وکمی رب وپیاز وزعفرون فلفل بپزید تا یک مقدار اب مرغ بمونه وبعد مرغو کمی تفت بدید البته با کره خوشمزه تر میشه😋
پیاز خلالی شده را تفت داده کرفس های خرد شده را اضافه میکنیم وکمی با پیاز تفت داده یه قاشق رب وکمی فلفل زده ویک لیوان اب بریزید تا کرفس پخته ونرم شود(البته من دوتا هویج هم با کرفس خرد کرده واضافه کردم)
در اخر اب مرغ هم به کرفس اضافه کنید وکمی هم زعفرون و دو قاشق اب لیمو تازه البته اگر دوست داشتید خود مرغ هم اضافه کنید
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#کیک_عصرونه_عالی_ساده😍😋
تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 2 پیمانه
شیر : 1 پیمانه
شکر : 1 پیمانه
روغن مایع : نصف پیمانه
بکینگ پودر : دو قاشق چایخوری
نمک : 1 پنسه (مقداری که با نوک دو انگشت برمی دارید)
وانیل : 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه :👇👇👇
روغن و شکر را با همزن بزنید تا مایعی کرم رنگ حاصل شود و کمی پف کند.
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و هر کدام را یک دقیقه با همزن بزنید. با تخم مرغ آخر، وانیل را هم اضافه کنید.
آرد، نمک و بکینگ پودر را دوبار از الک رد کنید.
حالا یک سوم آرد را به تخم مرغ اضافه کرده و با لیسک یا قاشق بطور دورانی و آهسته مخلوط کنید. سپس نصف پیمانه شیر را اضافه کرده و با لیسک یا قاشق بطور دورانی و آهسته مخلوط کنید. دوباره یک سوم دیگر آرد را اضافه کنید و همین عمل را تکرار کنید و بعد نصف شیر و نهایتاً باقیمانده آرد را اضافه کرده و با لیسک یا قاشق مخلوط کنید.
مواد کیک را در هر قالبی که دوست دارید حتی مافین ریخته و برای پخت در فر 175 درجه به مدت 45 دقیقه برای کیک درسته و نیم ساعت برای مافین ها تا وقتی که روی کیک کمی طلایی شود، قرار دهید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#حلوا_شیره_انگور
شیره انگور : یک و نیم پیمانه
کره و یا روغن : 3/4 پیمانه
آرد : دو پیمانه
زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری
گلاب : نصف پیمانه
پودر هل : به مقدار لازم
طرزتهیه:
برای درست کرد این نوع حلوا، ابتدا آرد را الک کنید سپس آرد الک شده را درون تابه ای مناسب بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود و رنگ آن مقداری تغییر کند.بعد از اینکه رنگ آرد کمی تغییر کرد دوباره آن را الک کنید و بعد از الک کردن؛ آرد را دوباره درون تابه بریزید.در مرحله بعدی طرز تهیه حلوای شیره انگور روغن و یا کره ذوب شده را به آرد بیفزایید و مخلوط آرد و کره را به خوبی هم بزنید تا کره و یا روغن به خورد آرد بروند.سپس شیره انگور را به صورت آرام آرام به مخلوط آرد اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا نسوزند در این مرحله از طرز تهیه حلوا با شیره انگور مخلوط آرد و شیره انگور شروع به جمع شدن می کند.زعفران دمکرده و پودر هل و گلاب را به حلوا اضافه کنید و مواد حلوا را هم بزنید و بعد از اینکه حلوا به طور کامل آماده شد شعله گاز را خاموش کنید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید و دوباره مواد حلوا را هم بزنید.حلوا آماده شده
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
🌹🌻🌹🌻🌹🌻🌹
#پای_حلوا
مواد لازم:
آرد یک لیوان (بهتره آرد سنگک استفاده بشه)-شیره انگور یک لیوان-روغن مایع نصف لیوان-گلاب یک سوم لیوان-زعفران دمکرده یک قاشق سوپخوری-گردو برای تزیین
طرز تهیه:
آرد رو حدود ۵ دقیقه در تابه تفت بدید تا بوی خامی آرد از بین بره و بعد آرد رو الک کنید و روغن اضافه کنید و مرتب روی شعله متوسط هم بزنید تا رنگش قهوه ای روشن بشه(می تونید از اول کار روغن رو بریزید و با روغن تفت بدید.فقط زمانش کمی طولانی تر میشه.ولی دیگه دردسر الک کردنو ندارید!) بعد شیره رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا حلوا جمع بشه و بعد گلاب و زعفرونو اضافه کنید و کمی دیگه هم بزنید تا حلوا از ظرف جدا بشه و فرم بگیره.
نکته: این حلوا چون شیره انگور داره و شیره خودش باعث تیره شدن حلوا میشه،نیازی به تفت دادن زیاد آرد نداره.در حدی که بوی خامی نده و رنگش قهوه ای روشن بشه کافیه
مواد لازم برای کیک:
آرد دو پیمانه سرخالی
کره ۲۰۰ گرم
شکر یک پیمانه
شیر یک سوم پیمانه
پکینگ پودر دو ق م
تخم مرغ: دو عدد درشت
هل یک ق چ
وانیل کمی
طرز تهیه :
اول شکر و روغن را مخلوط کرده وبا هم زن خوب میزنیم تا پف کنه و کرم رنگ بشه بعد تخم مرغ و وانیل رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و تخم مرغ بعدی رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و بعد نصف آرد و بکینگ پودر را که قبلا با هم الک کردیم رو آرام اضافه میکنیم و در این مرحله شیر رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و باقی مانده آرد رو هم اضافه میکنیم و در قالب پای کیک ریخته ودر فری که قبلا گرم شده با درجه حرارت ۱۸۰درجه قرار میدیم و میزاریم تا کامل سرد بشه.
حلوای گرم رو روی کیک سرد میریزیم و به دلخواه تزیین میکنیم.
نوش جان 😍
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
سلام
صبحتون بخیر
خوشبختی نگاه خداست
دراین صبح بهاری
دعا میکنم
خدا هیچوقت
چشم ازتون برنداره
در پناه خدا
روز و روزگارتون موفق
و خوبیهاتون مستدام
روزتون
سرشار از برکت و آرامش
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
نون شیرمال
😋😊😎
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال
پودر مایه خمیر مایه 1/5 ق غ
آب ولرم 3 ق غ برای خمیر مایه
شیر ولرم 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
شکر 1/2 پیمانه
روغن 1/2 پیمانه
آرد حدود 400 گرم
هل 1 ق چ
نمک 1/4 ق چ
برای مواد رو مال نان شیرمال
زرده تخم مرغ یک عدد
شیر یک قاشق سوپ خوری
شکر 1/2 قاشق سوپ خوری
زعفران وکنجد ( در صورت تمایل)
طرز تهیه نان شیر مال
اول از همه اینکه تمام موادی که میخوایم استفاده کنیم باید به دمای محیط برسن.
پودر مایه خمیر فوری رو به همراه یک قاشق چایخوری از شکرمون شکر در آب ولرمی که داشتیم میریزیم و مخلوط میکنیم(حل نمیشه). برای اینکار ظرفی رو انتخاب کنید که نصفش خالی بمونه. چون قراره که خمیر مایه پف کنه. روش رو میپوشونیم و میذاریم تا عمل بیاد.شیر ولرم و شکر و تخم مرغ و نمک رو با هم مخلوط میکنیم. در حدی که شکر کمی درون مایع حل شه. حدود یک دقیقه با قاشق یا همزن دستی هم میزنیم. لازم نیست که دونه های شکر کاملا از بین برن. بعد “نصفی” از روغن رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.هل رو هم اضافه میکنیم.مایه خمیرمون که عمل اومد به موادمون اضافه میکنیم. در این مرحله احتیاجی به هم زدن نداره و شروع میکنیم آرد رو اضافه کردن و مرتب هم میزنیم. آرد رو باید کم کم اضافه کنیم تا آرد زیادی به خورد خمیر نره. وقتی آرد رو اونقدری اضافه کردیم که خمیر خودش رو گرفت و کمی سفت شد، اون رو به سطح صافی که آردپاشی کردیم منتقل میکنیم و شروع میکنیم به ورز دادن.ورز دادن به این صورته که با کف دست به خمیر فشار میاریم و وقتی پهن شد دوباره جمعش میکنیم و با کف دست فشار میدیم. سعی کنید انگشتتون رو داخل خمیر نبرید چون باعث میشه خمیر آرد بیشتری رو به خودش بگیره و سفت بشه. ورز دادن این خمیر خیلی مهمه و باید به مدت ده دقیقه تا یک ربع ورز بخوره. دوستای گلی که بلد نیستن ورز بدن یا سختشونه، میتونن خمیر رو 100 تا 150 بار به سطح بکوبن( پرت کنن). البته ابتدا چند دقیقه ای با دست ورز بدید و بعد بکوبید تا خمیر با کیفیت بهتری داشته باشین.
هرجا خمیر به دستتون چسبید ( در حدی که تکه ای از خمیر جدا شد و به دستتون چسبید) مقداری از روغن باقیمانده رو اضافه کنید. کلا نون هایی که در اونها روغن استفاده میشه بهتره که نصفش در مواد مخلوط بشه و نصف دیگش موقع ورز دادن کم کم به خمیر اضافه بشه.
عملیات ورز دادن که تموم شد باید خمیر صاف و یکدست و خیلی سبک و نرم و لطیفی داشته باشیم. ظرفی رو که گنجایش دو تا سه برابر خمیر رو داشته باشه آرد پاشی میکنیم و خمیر رو در اون میذاریم و به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت در دمای محیط به خمیر استراحت میدیم تا اصطلاحا ور بیاد.بعد از اینکه استراحت خمیرمون تموم شد، چهار انگشتمون رو چند بار در خمیر فرو میبریم تا پف اضافیش گرفته بشه و اون رو به سطح آرد پاشی شده ای منتقل میکنیم. لازم نیست که خمیر رو دوباره ورز بدیم. تکه تکه خمیر رو جدا میکنیم و شکل هایی که میخوایم باهاش درست میکنیم. البته نان شیرمال معمولا گرد و ساده درست میشه و روش رو یه شکل هایی میدن یا مهر میزنن و رومال میمالن و میذارن تا پخته بشه.
هر شکلی که به نون میدید، چه گرد و چه با شکل بافت و گیسو ، بعد از اینکه شکل دادید باید بیست تا بیست و پنج دقیقه دوباره استراحت کنه. این استراحت دوم خیلی مهمه و نباید بیشتر از نیم ساعت بمونه چون در غیر این صورت موقع پخت ترک میخوره
بعد از استراحت دوم روش رو با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر و شکر و زعفران رومال میزنیم و کنجد میپاشیم و میذاریم توی فر در دمای 180 درجه سانتی گراد (که از قبل گرم شده) به مدت بیست دقیقه میپزه. روش که طلایی شد از فر خارج میکنیم.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#خاگینه قالبی ... اول شربت رو درست میکنیم و میزاریم سرد بشه....برای 2 لیوان شکر 1 لیوان اب میریزیم و دو سه دانه هل را شکسته و میندازیم وروی حرارت تا به جوش بیاید و قوام یابد و بعد زعفران را اضافه میکنیم ....و.میگذاریم که کلا سرد شود ..3 عدد تخم مرغ را با وانیل میزنیم تا صاف شود و بعد 3 ق غ ماست پر چرب یا خامه ای میزنیم و مخلوط,میکنیم و 1/4 لیوان روغن مایع اضافه و بعد 4 ق غ پر ارد را با 1 ق چ پر پ پ اضافه و مخلوط می کنیم و اگر خواستیم میتونیم به خود مواد هم 1/2 ق چ زعفران غلیظ بزنیم و بعد در قالب های چرب شده میریزیم و اگر سلیکونی باشه ..چرب نکردیم هم اشکالی نداره ..میریزیم و در 180 درجه 20 دقیقه میپزیم و بعد در همان قالب وقتی داغ هستش فورا شیره سرد رو میریزیم روش و بعد هم تزیین اش میکنیم ...نوش جان
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
حلوا_کفگیری
ارد ...........۵۰۰ گرم
ارد برنج ...........۳۰۰ گرم
بادام ............۱۰۰ گرم
هل ............۹ گرم
زنجبیل.............۱۲ گرم
کره ........... ۳۰۰ گرم
روغن صاف ۵۰ ...........۱۰۰ گرم
خاک قند(پودر قند)........۴۰۰-۴۵۰ گرم
ارد و آرد برنج با هم قاطی کنید و ۱۵دقیقه باحرارت کم تفت داده
بعد کره رو اضافه کنید و ۱۰دقیقه باز تفت بدید
بعد ۱۵دقیقه اجازه داده تا کمی خنک شود(از داغی بیفته)خاک قندو زنجبیل را با آن قاطی کن
بعد روغن و بادام را قاطی کنید
حلوا را نصف کنید به ی قسمت آن زعفران و به نصف دیگر هل اضافه کنید
زعفران و هل زدی حلوا سفت بود و حالت ریزه داشت یکم بهش روغن مایع بزن به حدی که مثل خمیر قیطونی شود
حلوا رو زیر دستون جمع کنید دستون رو حلوا باشه کفگیر واز بغلش با کمی فاصله ازدستتون بزنید داخل حلوا و برگردونید رو دستتون
بعد با کفگیر اول سفید و بزار بشقاب بعد زعفرانی رو روشم یکم پسته بزنید
دقت کنید فقط حلوا گرم باشه ها
بعد کشیدن تو بشقاب بزارید یخچال خنک شه بعد میل کن
🔴نکته:
✍دقت کنید ارد را خوب تفت داده انداره زمان گفته شده با حرارت ملایم ولی حواستون باشه رنگ ارد تغییر نکند
✍اگر حلوا حالت سفت و ریزه داشت روغن اضافه کنید برای قسمت زعفرانی روغن مایع ولی گلاب اضافه نکنیدچون بعد چند لحظه حلوارو سفت میکند .
✍میتوان به حلوا پودر کاکائو اضافه کرد و حلوا کاکائویی درست کنید .
پودر کاکائو را با کمی روغن مایع حل بعد به حلوا اضافه کنید.
✍بجای مغز بادام میتونید از مغزهای دیگه هم استفاده کنید.
✍حلوا یکم زیاد سرد بشه خاک قند جانمیوفته و حلوا سفت میشه
پس دقت کنید سرد نباشه حالت گرم باشه
✍ برای حلوا اب بهش بزنی سفت میشه
سعی کن اب زعفرانم کم باشه (زعفران غلیظ استفاده کنید)
✍حلوا سفت بود با روغن قاطی بشه ورز بدی نرم میشه ولی ی ذره بهش اب یا گلاب بخوره ورز بدی سفت میشه
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#شربت_توت_فرنگی
مواد لازم:
توت فرنگی یک کیلو
شکریک و نیم کیلو
آب یک لیوان
طرز تهیه:
اول توت فرنگی رو خوب خوب میشوریم تا خوب خاکش بره بعد سر توت فرنگی رو جدا میکنیم بعد توت فرنگی هارو توی ظرف لعابی میچینیم و لایه لایه بینش شکر میریزیم و 5ساعت میزاریمش تو یخچال و بعد میزاریم رو حرارت کم تا بجوشه .
وقتی شربت قوام اومد خاموش میکنیم از شط به عنوان شربت و از توت فرنگی ها به عنوان مربا استفاده میکنیم
در ظرف رو اصلا نزارید که سر نره .حرارت هم اگه زیاد باشه رنگ شربتتون بد میشه
نوش جان 😊
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#موس_وانیلی
موادلازم:👩🍳👨🍳
زرده تخم مرغ ۲ عدد
پودر قند سه چهارم پیمانه ( اگه از شکر استفاده میکنید یك پیمانه کامل بریزین ) شکلات تخته ای سفید ۵۰ گرم ( بن ماري کنید )
اسانس وانیل یك ق چ ( میتونید از وانیل پودري هم استفاده کنید نصف ق چ بریزید )
خامه فرم گرفته 4 ق غ
شیر ۲ پیمانه
ژلاتین ۳ ق غ به همران سه چهارم لیوان آب بن ماري کنید
ژله توت فرنگي يك بسته در صورت دلخواه
طرزتهیه:🍸🍹
ابتدا وانیل و پودر قند و زرده تخم مرغ رو با دور تند هم زن میزنید تا کرم رنگ بشه سپس شیر رو روي حرارت گرم میکنید نجوشه فقط گرم بشه و شعله زیرش ملایم باشه وقتي شیر گرم شد مخلوط زرده زده شده رو بهش اضافه کنید روي حرارت مدام با همزن دستی هم بزنید بعد يك دست شدن خامه فرم گرفته اضافه و شکلات بن ماري شده اضافه و دوباره هم بزنید تا یکدست بشه در اخر ژلاتین بن ماري شده اضافه و هم بزنید و حرارت رو خاموش کنید داخل هر ظرف یا قالبي میتونید بریزید و ۳ ساعت داخل یخچال قرار بدین من یه لایه روش ژله توت فرنگی که با يك ليوان آبجوش بن ماري کرده بودم وقتي خنك شد روي موس ریختم شما این مرحله رو میتونید حذف کنید ... من اینجوری دوس دارم و اشپزي کاملا سلیقه اي هست ! اصلش ژله نداره
دوستان : زرده رو حذف نکنید چون بافت پفکي به دسرتون میده و اینکه اصلا بوي هم نمیده ! میوه هم درا گون هست☺️
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛