آشپزی خاص
🔷 #پیتزا_کالزونه
مواد لازم خمیر
▫️آرد یک پیمانه +سه چهارم پیمانه
▫️آب ولرم نصف پیمانه + یک پنجم پیمانه
▫️نمک نصف ق چ
▫️روغن زیتون یا مایع یک قاشق غ
▫️شکر یک قاشق مرباخوری
▫️پودر مخمر یک قاشق مرباخوری
مواد میانی
▪️سوسیس حدود دویست گرم سرخ شده
▪️فلفل دلمه یک عدد(خردشده و تفت داده شده)
▪️سس گوجه،فلفل،آویشن
▪️پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
▪️قارچ خرد و تفت داده شده در صورت تمایل
طرز تهیه🍕
مخمر وشکرو مخلوط و یک پنجم پیمانه آب گرم رو بهش اضافه و روشو بپوشونید ده دقیقه بمونه عمل بیاد. بعد مایع خمیرعمل امده،باقی آب گرم، نمک و روغنو مخلوط و کل آرد رو بهش اضافه و کمی مخلوط کنید،و بعد به مدت ده دقیقه ورز بدین اگردیدین چسبندگی خمیر زیاده در حین ورز دادن کمی آرد زیر خمیر بپاشید البته کمی چسبندگی طبیعیه ،
حالا ظرفو چرب و خمیرو داخلش بذارین و روشو چرب کنیدو با نایلون پوشونده یک ساعت درجای گرم بذارید تاحجیم بشه.،بعد از این مدت پف خمیر رو بگیرید و خمیرو به قسمتهای مساوی تقسیم کنید هر چی به قسمتهای بیشتری تقسیم کنید سایز پیتزا کوچیتر میشه من چهار قسمتش کردم ،حالا هر قسمت روبا وردنه به شکل بیضی وبه ضخامت یک سانت باز کنید،از مواد میانی وسط خمیر بگذارید و روشون فلفل و آویشن بپاشید و کمی سس قرمز روشون بریزید ،سپس با یک قلمو لبه ی خمیر رو کمی با آب مرطوب کنید و لبه های خمیر رو از طول روی هم قرار بدین و خوب ببندید مطابق فیلم وسپس درسینی فرکه کمی چرب کردین بذارید اگر از کاغذ روغنی استفاده میکنید چربش کنید حالا روشو با نایلون بپوشونید و بذارید حتما نیم ساعت استراحت کنه و حجیم بشه ،سپس روشون رو با قلمو تخم مرغ کمی زده شده بزنید وبعد مطابق فیلم با یک تیغ روشون برش های عرضی بزنید و در فر که از یک ربع قبل با دمای ۱۸۵ تا ۱۹۰ درجه روشن کردین بذارین تا زیر و روی پیتزا طلایی بشه اگر روش تغییر رنگ نداد گریل رو چند دقیقه روشن کنید تا روی نان طلایی بشه ، زیاد نذارید در فر بمونه چون خشک میشه ،اگر بعد از پخت کمی خشک بود مثل بقیه نان ها چند دقیقه داخل نایلون بذارید تا در حین خنک شدن نرم هم بشه ،نوش جان
من از آرد نان فانتزی استفاده کردم .
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
چیزکیک هایی که به طور معمول میخوریم یک لایه کیک مانند است که روی آن با موادی با طعم زیاد پنیر، و با ارتفاع تقریبا خیلی بیشتر از لایه زیری پوشانده شده است. اما این نوع چیز کیکی که میخواهیم آموزش دهیم کمی متفاوت است. لایه زیری بیسکوییت و بادام و روی آن مواد کیکی و پنیر وجود دارد.
مواد لازم:
پنیرخامهای 400 گرم
تخم مرغ کامل 3 عدد
خامه صبحانه 100 گرم
ماست خامهای 80 گرم
آرد نشاسته ذرت 5 قاشق چایخوری
بریلو کارامل 2/1 پیمانه
بیسکویت ساده 250 گرم
کره نرم شده 120 گرم و روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
بادام پودر شده 3 قاشق سوپخوری
شکر 120 گرم
اسانس وانیل 2/1 قاشق چایخوری
پودر قند و شکرهای رنگی برای تزیین
روش تهیه:
1. بیسکویت ساده و بادام پودر شده را درون غذاساز بریزید تا کاملا پودر و یکدست شود سپس کره نرم شده و روغن مایع را اضافه کنید و به همراه بیسکویت پودر شده ورز دهید تا حالت خمیری پیدا کند.حال کف قابلمه گرد به قطر 25 سانتیمتر را کاغذ روغنی بیندازید و خمیر را کف قالب پهن کنید.
2. سپس با خمیر بیسکویت کمی دیواره ایجاد کنید و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید. در ظرفی دیگر پنیرخامهای، ماست، خامه، شکر و وانیل را با همزن بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس تخممرغها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن یک دقیقه بزنید تا یکدست شود. درآخر آرد نشاسته ذرت را اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست شود.
3. سپس مایه چیزکیک را روی بیسکویتها ریخته و به مدت 35 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. قبل از اینکه چیزکیک را در فر بگذارید، بریلوی کارامل را درون قیف ریخته و سر آن را سوراخ کنید. قیف را درون مایه چیزکیک فرو کرده و تزریق کنید. بعد از پخت میتوانید روی چیزکیک را پودرقند یا شکرهای رنگی بپاشید.
نکته:
- میتوانید 3 قاشق چایخوری از نشاسته ذرت را کم کرده و به جای آن پودرکاکائو اضافه کنید تا چیزکیک شکلاتی داشته باشید.
- به جای بریلو میتوانید انواع مارمالادهای میوهای روی بیسکویت ریخته ، مایه چیزکیک را روی بیسکویت بریزید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دانماركي_ساده
موادلازم براي خمير دانماركي:
ارد ٢٣٠ گرم يا ١/٥ ليوان
شير ولرم ١/٣ پيمانه
تخم مرغ ١ عدد
روغن مايع ١/٣ پيمانه
خميرمايه ١ قاشق سوپخوري
زرده تخم مرغ براروي شيريني (من سفيده زدم)
زعفران اب شده به مقدارلازم (نزدم)
موادلازم براي كرم :
يك دوم پيمانه اب ياشير روبا١/٢ پيمانه شكرو٣ ق س اردبذارين روي حرارت ملايم ومرتب هم بزنين تا غليظ وسفت بشه واخركار١/٢ ق چ وانيل مايع ويك قاشق كره اضافه وازروي حرارت بردارين وروشوبپوشونين تاروي نبنده وبذارين جاي خنك تاسفت وسردبشه .
يك قاشق وشكرروباشيرولرم مخلوط كرده وروش خميرمايه روبريزين وبذارين ١٠ دقيقه عمل بياد .حتما مطئن بشين كه خميرمايه عمل كنه .
اردروالك كنين (يك باركافيه )،تخم مرغ روباچنگال بزنين ،سپس خميرمايه وروغن مايع وبقيه موادرومخلوط كنين واردوتودومرحله اضافه كنين .(هميشه براي درست كردن خميردوقاشق ازاردروكناربذارين شايدلازم نشه .)اگرماردكم بودكف دست رواردي كنين وموقع ورزدادن چسب خميرروبگيرين . ازاضافه كردن اردزيادخودداري كنين چون خميرودرنهايت نان سفت ميشه وكيفيت مطلوب رونداره .بهدازورزدادن خميرصاف ولطيفي بدست مياد ،باوردنه خميرروبازكنين وكرم روداخلش بذارين ،وبعدخميرروببندين بذارين داخل سيني فر وروشودستمال تميزبذارين و١/٥ ساعت استراحت بدين .
فرروازيك ربع قبل رودرجه ي ١٨٠ روشن كرده ،روي شيريني رورومال زرده وزعفران بزنين وكنجدياشكرويامغزتخمه افتابگردان بريزين .(من فقط سفيده روباچنگال زدم وروي شيريني زدم وكنجدپاشيدم .بعضياشونم بعدازپخت پودرشكرپاشيدم .)سيني روبذارين داخل فرداغ به مدت ١٠ دقيقه تا١٥ دقيقه تاروي نان ها طلايي بشن .بعدازپخت براي براق شدن روي شيريني روبابرس مخصوص شربت بمالين وباپودرپسته تزيين كنين ،اين مقدارهمين تعدادتوي عكس شيريني داد😋
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#روغن_دنبه
مواد لازم روغن دنبه گوسفندی:
دنبه گوسفندی ۴ کیلوگرم
ماست ۲ لیوان
سرکه ۱ لیوان
هل سبز ۱۴ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
دنبه را ریز خورد کنید و بهتر است چرخ کنید تا تمام روغنش یکدست از دنبه ها خارج شود.
دنبه آماده را در قابلمه بزرگ ریخته و مواد بالا بغیر از زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام آرام آب شود.
وقتیکه به رنگ طلایی رسید یک قاشق زردچوبه را اضافه کنید و یک دقیقه که زردچوبه تفت خورد زیر گاز را خاموش کنید.
بعد از اینکه کمی خنک شد از صافی رد کنید. و وقتی از حرارت کاملا افتاد در یخچال در ظرف در بسته قرار دهید .
سایر نکات روغن دنبه گوسفندی
حرارت در تمام مراحل باید ملایم باشد چون با حرارت بالا کف میکند و نمیتوانید کنترل کنید و روغن از دست میرود.باید در تهیه این روغن صبر و حوصله داشت و خیلی راحت میباشد.
علت اضافه کردن زردچوبه گرفتن بوی زخم دنبه و رنگ زیبای روغن میباشد.
قرار دادن دنبه در ظرف دربسته در یخچال بوی زخم دنبه را میگیرد و ماندگاری روغن را بیشتر میکند و دیگر روغن شما اصلا بویی نخواهد داشت.البته بنده در ظرف شیشه ای روغن را نگه میدارم.
این مقدار به اندازه 2 یا 3 کیلو روغن به شما میدهد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#دسر_پودینگ_موزی
چهار لیوان شیر ویه استکان شکر ۴ قاشق غذاخوری نشاسته ودو زرده تخم مرغ رو با هم قاطی کرده رو حرارت میذاریم غلیظ بشه بعد بهش وانیل ویه قاشق کره اضافه میکنیم .
بعد دو عدد موز خوب پوره میکنیم وبه مواد اضافه میکنیم .بعد بیسکویت رو تو لیوان ها میریزیم و این کرم روش.من بیسکویت ها رو پودر کردم ولایه لایه روی هم ریختم .
اگه موز دوست ندارین .میتونید حذفش کنید.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛
#پودر_سیر_خانگی
🔻خشک کردن سیر تازه به روش سنتی
🔰باید ابتدا سیرها را پوست گرفته و بعد به صورت حلقهحلقه برش بزنید. سپس ورقههای سیر را روی پارچه تمیزی پهن کرده و زیر نور آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
🔰برای تهیه پودر سیر خانگی نیز دو راه دارید:
✔️اول اینکه همه ورقههای سیر کاملا خشکشده را داخل آسیاب یا مخلوطکن بریزید و همه را یکجا پودر کنید؛
✔️و یا اینکه ورقههای سیر خشک را داخل یک یک شیشه تمیز یا پاکت زیپ کیپ ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
هر بار به مقدار نیاز از آنها برداشته و با استفاده از دستگاه غذاساز، مخلوطکن و یا آسیاب، آنها را آسیاب کنید. استفاده از آسیاب، پودر سیر نرمتر و یکدستتری به شما خواهد داد.
#آشپزی_خاص
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@ashpazi_khas
┗━━━🍂💞🍃━━━┛